Франция отмени среща на министър с британския му колега заради скандала с подводниците

Париж вече отзова посланиците си от Вашингтон и Канбера след отменената сделка за милиарди

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо са на Австралийците тези подводници и толкава пари хвърлени на вятъра.Австралия като отделен континент,отделен с океани с кого смята да воюва или някой се опитва да я използваза като непотопяем Самолетоносач срещу Китай.Те досега не са водили война на собствена територия,за какво им е да стават мише на ядрените ракети на Китай .Нищо ли не са се науучили от Втората световна война.

Договора с Франция беше за ДИЗЕЛОВИ подводници, БЕЗ трансфер на технологии. Договора с Америка и UK е за АТОМНИ СЪС трансфер на технологии. За сравнение и дума не може да става. Това е безспорно много по-добра сделка за Австралия, а Америка печели много по силен съюзник в пацифика.

Най вероятно до това недорузумение между дружески държави се стигнало след злонамерената намеса на руските хакери, работещи за злокобното КГБ.

Време е тази почти социалистическа цигания с НАТО да приключи. Европа може и сама да се оправя, особено ако прекрати американското (и английско) дрънкане на оръжие по границите с Русия.

Политиката си е политика, любовта си е любов, а сиренето е с пари.

как да не са разбрали. Нали те участваха в парчетосането на Либия и усвояването(кражбата) на либийските авоари в техните банки. Западняците са мръсници, унищожават страни за пари за да поддържат стандарта си.

Айде гледайте си първо вашата нещастна Гавняшка дето перманенто я скубе 'съюзника' Китай, пък после с ревовете за 'гейропска' Франция.

баце, руснаците нямат нищо общо. поне тоя път със сигурност.

Беше нормално България да бъде изнасилена от големия павиан САЩ за Южен поток и Белене, ама щом и Франция го отнесе толкова грозно, работата не е добре. Светът се преформатира гео-политически под димната завеса на спец операцията Ковид Пандемия, а България няма дори политическа сила от типа на Военния съюз и НОВА,, която да поеме страната. Да видим България в коя зона ще бъде. Само да не е в тая предвидена за хаотизация и подивяване.

Ни прецака доста грубо с пакета "Мобилност" . България го погледна лошо , и ето ти сега - дестократно е прецакан. И това е само началото... Като не е знаел какво прави, да си носи последствията!

Кой ти брои България,че била прецакана.Когато големите акули се сбият,такива риби като нас ,по далече.

Те сега те, требе Баце да се обади на Макрон и да му окне: Дека вси сме тъдява "Парлеву Франсе". После да смигне и да замаже :"Ше извняаш, че те прецакахме леко с аверчето Ферхойген, като се запънахме и позволихме да се стигне до БРЕКЗИТ-а. Ама нейсе 40 милиардa, балха те ухапала. Аз по толкова хвърлях за ден от джипката. Че те компенсирам, има тук едни 7 милона кауна, че ги тръсна и ке платят. Те платиха на Танте Меркел репарациите към Гърчетата, строят им терминал, на янките платиха 2 милиарда за снимки, на Турците им плащат ежемесечно десятъка по 110 милиона. Абе нейсе заформих им N-та национална катастрофа и пак ке ме изберат. Абе нейсе КАУНИ СЪР!"

Едната да я дава на Мъск, другата на Безос. Да не ходят само с космоса ами и малко в океаните.

Франция получи от собственото си лекарство, австралийците се измъкнаха от сделката, така както французите направиха с недоставените Мистрали на Русия. Съдба..

Казваш Франсетата се измъкнали от мистралите. Построили ги и после се измъкнали... що си тъп или имаш някаква своя си логика?

Ако беше умен, щеше да знаеш, че нито Мистралите бяха построени, нето ядрените подводници. И двете сделки се "разсъхнаха" преди строежа на съдовете.

''нито Мистралите бяха построени'' Кой бе ватюуту те излъга? Построени са, но станаха собственост на Египет.

тая лодка дето се сложили на снимката няма нищо общо с подводниците за които става дума.

Schilo

Ба си, как наритаха франсетата. Не е истина! Това се казва "съюзници"

Леле леле Иво-колко си тъп,бре!Язък,че се водиш професор!Ха ха ха!!!

Байдън сигурно съвсем е оглупял

Франция е съюзник на САЩ и Великобритания, но не съвсем ....

и все по-малко.

Ами вижте знамето на Австралия и кой флаг се намира в техния флаг, те са си британска колония и в момента, какво да се коментиа повече...?

То и България щеше да купува корвети от Франция, но се отказа. https://bivol.bg/wlarmy.html

Големи експерти се извъдихте по международна политика, финанси и право... Точно така разсъждават таксиметровите експерти, за които отношенията между държавите са същите, като в детската градина между деца... Апропо, сделката е за 40 милиарда евро. Ако ти обикаляш пазара и в началото видиш това, което ти трябва, заприказваш се с продавача и му кажеш, че на връщане ще купиш, но на другия край намираш същата стока по-евтино какво ще направиш? Защо австралийците да дават 40 милиарда за нещо, което могат да купят за 32???? Това, че французите са очаквали голяма печалба не означава, че Австралия, САЩ и Великобритания са виновни! Ако има нещо нередно по предварителната сделка, Франция вече да беше подала документи и да ги съди. Има международен съд, който се занимава точно с такива дела. Или не знаете? Но франсетата не правят това, а отзовава посланиците си... Сърдитко Петко с празната торбичка! Един даже писал, че англичаните винаги гледат да те прецакат. Само англичаните. Единствено те. Останалите, даже и да са на загуба няма да те прецакват! ;) Особено руснаците.... https://bnr.bg/post/100962884

Има подписан договор от преди 5 години ... Подводниците са в голама степен построени ... Защо ти е необходимо да лъжеш ? А колкото до "международните арбитражи (частни съдилища) в Ню Йорк в които трябва да се съдят - не само ние, но и франсетата знаят, че там право и закон няма !

При спор за 50 млрд евро, адвокатската кантора, която ще поеме случая какъв ли хонорар ще поиска?

Надявам се само тези проблеми да си ги решават "билатерално" и да не намесват ЕС в този спор. Така както съветват и България да дадем зелена светлина за РСМ, а това, че те ни мразят е отделен "билатерален" проблем.

САЩ постъпват по същия начин и с България. Пример - Ф 16 на картинка. Платени в пълен размер. Сега започва допълнително плащане за радари, хангари, писти, ракети и бомби ...

Ами то като колите ... после застраховки , обслужване и т.н. Мисля че не е изненада ...

това 20 години преди да ти ги доставят ли?

То сега да не се окаже, че ние се нуждаем от ядрени подводници - тъй-тъй са произведени вероятно.

Като чета какви се вихри въртят около тези подводници, та си мисля за ковид-ваксините ... Малеее ... Та ще ти пусне някой "Sputnik - V"? Забрави!

поръчката е за над 110 милиарда...лева. Договор ,отпреди 5 години, в процес на изпълнение. Напълно незаконно, неморално е автралициите да се откажат. Къде го има това. Напомням,че България например купи руски реактор за 600 млн евро, заяви,че се отказва, осъдиха ни в арбитраж, и държавата плати реакторите като дядо поп-и сега стоят вероятно под някой навес в Белене, напълно ненужни. Поръчаш ли-плащаш.

Самите французи не изпълниха договор с Русия за двата Мистрала. Но хем построиха Мистралите , хем върнаха парите на Русия.

То и България обяви конкурс за покупка на самолети, спечелиха го от Грипен с изгодна оферта, ама после се отмени търга, и поръчката се даде на Ф-16, на цена, надвишаваща цената, предложена от Грипен.

Австралицийте се държат подличко. Имат договор. Подписан, за огромна сума. И после казват-ми не, не искаме да го спазваме. Австралия е държава на потомци на тарикати-престъпници, та ДНК-то явно си се проявява и днес. Римляните се казват,че договорите се изпълняват. Точка. като не искаш даден договор-не го подписваш.

Браво бе, "големи" пичове са британците, слагат ти го изотзадзе, но после "ние много ви обичаме и тази любов е неизкоренима". Както беше казал поета "дела трябват, не думи". Лично аз хич не ги харесвам, американските политици също и те са същите, не случайно инглишите ги наричат "големия брат". Онези сигурно им диктуват какво да правят дори.

Докато крадяха заедно нефт, спрягаха преврати и мътеха изтока и Африка си бяха първи дружки. Ама като ги пернаха през джобето с 50 милиарда нещо забравиха за демократичните "ценности", вият като вдовица за.....

Това е положителен процес. През 60-те год. на миналия век, ФранЦия излезе от НАТО и разви собствени ядрени сили. Настъпи сближаване със социалистическия блок. СССР получи достъп до електронни елементи, с които уапя да изпревари САЩ в Космоса. А България започна да произвежда Рено 8 и 10.

Франция никога не е излизала от НАТО! Малко история прочети, ама не само заглавията :)

Напротив - Де Гол изведе Франция от НАТО и я направи самостоятелна ядрена сила, назависима от САЩ

Западняците винаги са се били като диви кучета за пазари и бизнес! Двете световни войни така започват. Така че нищо ново под слънцето!

Айде стига са ни разправяли глупости ! Съвсем ясно ,е че посредниците на едните са обещали и вероятно вече ДАЛИ повече на съответните решаващи държавни чиновници от другите !!!! Така е било , така Е , така и ще си остане ! А приказките за върховенство на закона , за честната конкуренция , справедливост и куп други глупости важат най-вече за лелките на пазара дето продават лук, домати и крастаици !!!!

от Англоговорящи само подлост може да се очаква. Франция не веднъж го е изпитвала.

Няма по-големи боклуци от франсетата. Който и когато, и да им го начука - все има защо.

На тебе дрън са ти го начукали по рождение,бре!Не случайно сърбите казват за такива-Он йе йебан у главу!Ха ха ха!