Франс Тимерманс: Европа има възможността и силата да се справи със зеления преход

Ако не направим нищо, проблемът с климатичните промени ще стане значително по-сериозен, заяви пред 3е-news и Dir.bg изпълнителният вицепрезидент на ЕК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредната ала бала демагогия, празни приказки и хвърляне на прах във очите на хората

С вятърни мелници и фото клетки икономка не се прави.

Европа има възможността и силата да ни направи още по-бедни и зависими, да првеърне газовите държави в супер държави , а нас в плебеи. Европа само е разрушавала до сега всичко, което е имало в България. НЕ на зеленото безумие, САТАНИ!!!

Я тоя да каже колко дървета е засадил

На европейците първо трябва да им се изясни какво точно трябва да правят. Но те обичат да действат без да мислят.

а

проблемите с климата са създадени от развитите индустриални държави. В момента основното замърсяване е от Индия, Китай, Бразилия, Мексико, раша и тем подобни, които зелена сделка няма да прилагат. Ние обаче, ще оперем пешкира. Въпроса е защо? Това е като с блоковете на Козлодуй, когато на Австрия не и се хареса и опа, ние ги затворихме. ЕС ще е зелен остров сред държави които ще продължават да замърсяват с въглища и мазут. Но щом шишкото от снимките е казал...

Предизборен PR на хунтата, този възрастен човечец защо не си яде и пие пенсията вместо да "продава" зелено бъдеще?!? Колко ще ни струва поредната търговия на "зелено"? Защо не се сетиха преди 40 години в разцвета на младоста им колко е важно да са "зелени" "еко" био" и други та ние сега да видим техните дела?!? Едни да цапат други да чистят найс а?

Ситуацията много ми прилича на онзи виц, където един човек стоял на един бордюр и си удрял пръстите на краката с чук. Удари си пръста и изреве, удари си другия пръст и пак изреве. Наблизо минавал един друг и го попитал: - Приятел, защо се удряш с този чук? Не те ли боли? - Как да не ме боли! - отговорил нашият. - Много ме боли! Обаче знаеш ли какъв кеф е когато не уцеля!

Не беше ли за две тухли дето си сплесква топките ?

колкото и милиарда да дадат тези пари няма да стигнат до работниците. Всичко ще го приберат чиновниците в София и частници като Ковачки. А и да стигнат някви мижави обезщетения - примерно по 5 или 6 заплати на уволнен миньор тои тия пари ще ги изхарчи за увеличеният ток Щото ние реално ще внасяме ток от турската АЕЦ дето сега Ердоган я прави на Синеморец

Само да дам един пример ... - НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДА АЛУМИНИЙ - ОСНОВЕН МАТЕРИАЛ В ДНЕШНИЯ СВЯТ!?

Зеленият преход трябва да се прави бавно, внимателно и от специалисти. Не от филолози, гинеколози и прочее европейски неудачници, които не стават за нишо дори и в областите, който са учили и специализирали.

Видяхме с каква сила се справяте до момента. Преди повече от 10 години имаше идея за единно зарядно за телефони, една от причините беше екологията и електронните отпадъци. Така и не го направихте, просто USB се наложи от само себе си. От година-две, поради маркетингови трикове, зарядните започнаха да се различават, пак започнахте същата кампания и пак доникъде не я доведохте. Искахте да отмените смяната на времето в цял ЕС, доникъде не го докарахте. Страните от ЕС не харесахте европейската конституция, наложихте я насила. Всичката ви е такава. Но имате възможността и силата да скапете целия ЕС.

излизане от скапания ес веднага

Знаеш ли аргументите на Епъл за лайняния им лайтнинг конектор ? - щели потребителите да бъдат засегнати ! Кажи ми една къща, в която да няма USB-C адаптер !

ДЪЧМЕН НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ОПГ НАРКОБАНДИТЕ ОТ МЮСЛИМАНИ В ДОЛНАТА ЗЕМЯ , ТРЪГНАЛИ ДА ОПРАВЯТ ЕВРОПА ....... .... А САМОТО ИМЕ ДОЛНАТА ЗЕМЯ, ИДВА ОТ ФАКТА , ЧЕ ДОКАТО ДЪЧМЕН СА БИЛИ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТЪРГОВЦИ НА РОБИ В СВЕТА ..... .... ДЪЧ - ЖЕНИТЕ СА ПРОСТИТУИРАЛИ ОКОЛО АМСТЕРДАМСКИТЕ КАНАЛИ И СА ЧАКАЛИ МЪЖЕТЕ СИ ДА СЕ ВЪРНАТ ОТ ПЛАВАНЕ С КОРАБА С РОБИ

ЗЕЛЕНА ДАЛАВЕРА

ЕВРОГЕЙСКА ПРОПАГАНДА,ФРАНЦИЯ КАРА НА АЕЦ, И ТОКА И СТРУВА НАПОЛОВИНА НА ОСТАНАЛАТА ЕВРОПА

На каква цена ? Мъртва икономика и пълна зависимост от останалия свят, САЩ, Русия, Китай !

Беше сделка, сега стана преход, а утре ще бъде светлото бъдеще

Света съществува от милиони години а живота на човек е 70-100г...... Кои сме ние да си мислим че влияем на Природата...Тор за почвата и алчни да ядат и серат на аванта ниши организми... :)))

Доста тъпи неща е казало това човече. АЕЦ бил скъп, но сечем гори и въглища горим... пълна простотия. Един работещ АЕЦ решава всички проблеми с тока.

Еврогейския съюз е забранил на България да има договор с Газпром. Трябвало България да купува газ от борсите,така сме защитавали Евроатлантическите ценности. Газа обаче ще стане 2500 долара. 250-300 долара е неевропейско. Сега 1200 долара са много европейски ,така ни го вкараха яко. Затова режете тръбите на парното. Сечете горите и вземайте въглища от изоставените мини. Горете гуми, парцали и обувки. България слага край на Зелената сделка.

Тези приказки да отидат и ги разказват на Китай, Индия и тн.

Хапвайте евроатлантическа солидарност на закуска, на обяд и на вечеря! И не бойте се!

Румен Радев да не се крие , да излезе пред нацията да каже защо затваря Тецовете до края на 2026 г. Има го черно на бяло записано в Плана за възстановяване. Зелената сделка за България е Румен Радев президент контролиращ затварянето на Тецовете до края на мандата му. Който не вярва да прочете Плана за възстановяване.

тея зелени травестити "джендари трябва да бъдат изгонени от нашата страна вклучително и всичкичленове на СЗО по най позорен начин в противен случай ще продължаваме да го духаме докато се изясни

Ако искаха Зелена сделка щяха да използват водния двигател. Фотоволтаиците не се рециклират ,каква Зелена сделка ?

Слънчевите панели са безполезни през 7 месеца от годината. Ветрогенераторите спират ,ако няма вятър. Водата в България изчезва. Газа е много скъп и ще поскъпва още. Въглищата ги забраняват. Шанса е АЕЦ. АЕЦ работи под Земята,когато няма вятър,слънце и вода. Хората могат да живеят под Земята и АЕЦ да им дава много евтина енергия.

АЕЦ-ите са супер, но не си произвеждаме сами горивото за тях. Не, че няма уранови залежи в България, но ни е забранено. При водата за ВЕЦ-овете има непостоянност и горен лимит. Единствено въглищата за ТЕЦ-овете ни са източника, който сами си произвеждаме и не сме зависими от никой. Е, сега искат да ни забранят да го ползваме.

Не е забранено производството на гориво, ако не включва обогатяване на урана. Има реактори и с гориво природен уран, каквито са канадските CANDU работещи в Румъния.

Розаво-зелените, ще затрият Европа.

Той се подсигурил и за сега и за после! Заплатата тече, пенсията на кило е в кърпа вързана! А, вий, вий идиоти, изпълнявайте идиотските инструкции от Брюксел! Ще духате не само супата, ами ще го духате, докато свят ви се завие! Сега да чуя, ръкопляскания и викове "Ура!" (три пъти).

Радев къде е ? Защо се е скрил в дупката си ? Да каже как е поискал да се затворят Тецовете до края на 2026 г. Съкращенията започват от 2023 г. Миньорите, енергетиците да излизат сега на бунтове. В Плана за възстановяване Радев е записал 2026 г. за затваряне на Тецовете. Не спете ,5 години ще минат много бързо.

" За да се случи това, трябва да имаме възобновяема енергия, която е евтина в дългосрочен план и може бързо да бъде инсталирана, след като се направи инвестицията" Ами да просто трябва да се направи инвестицията защото проблема е Много сериозен,въпреки че положените грижи и средства до сега имат нищожен ефект. Но направили се инвестицията за пълна зелена незевасимост ще се реши проблема!? Да беше така лесно и просто както го изкарва този и всички като него! Първо не всяка нация може да се радва на голямо количество вецове, а фотоволтиците и перките заемат изключително голямо пространство и напрактика трябва половината от териториите на някой нации да бъдат напълно превърнати в паркове за зелена енергия. И при толкова голямо количество от паркове ще е необходим изключително голям квалифициран персонал само за поддръжката им. - Отделно специално за перките в САщ има наредба че трябва да се спират на определени периоди в следствие на брой убити мигриращи птици. Да не говорим че птиците могат да създават повреди на перките. - Отделно, отново в САщ една зима в щата Тексас всичките източници на зелена енергия Замръзнаха заради студовете. - Ама после цената щяла да бъде ниска защото "възобновяема енергия". Аха и колко години ще отнеме преди да се върнат парите от инвестициите за десетки и стотици милиарди с евтин ток? Както и скъпата поддръжка и заплащането на персонала!?

Да бе да!Да се направи инвестицията,а какво стои зад нея и какъв ще е реалния резултат в реално време ?И колко устойчиви ползи ще има за бъдеще?Доста общи в и недоказани като технология неща.От 60 години се работи в посока на управляем ядрен синтез и няма реални практически постижения ,независимо от инвестициите в него.

Още един проповедник на зелените малоумници.

които търси зелено ще спи на студено зеленото значи не на евтиния руски газ 300USD за1000кубика и давай спекулативения зелен американски 2000USD за 1000кубика от борсата регулирана известно от кого

Европа ще намали зависимостта си при цените на природния газ. За да се случи това, трябва да имаме възобновяема енергия, която е евтина в дългосрочен план и може бързо да бъде инсталирана, след като се направи инвестицията. Е да де, ама вие точно такъв енергиен източник нямате. Още не е изобретен.

след 100 години на Земята ще останат само жълтурковци и маймуняци, дето се множът като хлебарки, ... а сега белите мрете, мрете в мизерия без енергия и свобода да карате колите си, качете се на рикши и тротонетки

100 години бълваха боклуци, и сега решиха за 2-3 години да ликвидират всички мощности, и да чакаме на перки и волтаици. Само една корава, тежка зима може да отрезви тея глобалистки джуджета. А ако и тя не успее, озверелята от глад и студ тълпа ще успее.

+++++

Да отиде да се изказва на друго място и по други теми, по тази определено издиша във всяко отношение.

Да, успешно ще се справите с икономическото разбиване на Европа. Дано обаче една студена и скъпа зима вкара малко акъл в главите на европейцити

Зелената зделка е пагубна за бедните народи...

Подхода е гениален! Как не сме се усетили по рано. Удвояваме данъците на лошата енергия. Спестените пари раздаваме на бедните за да си плащат тока през зимата. Разликата прибираме в шкафчето. От там раздаваме на фирмите които имат желание да озеленяват зеления преход.

според мен ще е го голяма глупост да закрием въгледобивът и МАРИЦИТЕ Нека ви кажа какво ще се случи- ще останат без работа СТОТИЦИ ХИЛЯДИ хора в Стара Загора Димитровград Хасково Раднево Симеоновград И щото трябва да си хранят семействата ще си вземат шапката и ще идат да работят в Испания в Германия в Холандия И като си вземат и децата ще се закрият училища, ще останат без работа учители, магазинери, ще има цели мъртви градове както стана с Елхово Грудово и Звездец когато съкратиха там армията Ще утепат и стотиците фирми и работниците в тях които в момента правят резервни части и подръжка в мините и ТЕЦ-овете Аве - там ще е се едно сте метнали 10 атомни бомби- ще останат само хлебарки и циганите с бусовете с оксижените да режат скраб

Има нещо ужасно сбъркано, когато някакъв бездарен филолог си е въобразил, че е компетентен по научни теми и се опитва да убеждава европейците, че е за добре всичко да поскъпне с 50% и да обеднеят както през II-та световна война.

Ей това не ми го побира умът: с какво ще помогна на природата, когато държавата ми прибере 50% повече данъци на същото количество бензин и газ/ток, което употребявам всяка година?!? В смисъл не виждам администрацията от калинки да е обула гумени ботуши и да копае за да засажда дървета в гората... Знам ли, трябва явно да си с ген от близкия изток за да ги разбираш тези неща...

Ужасно е че не е само тоя. Всички горе са калинки тотални и завършени. Е, вчера при президента, куп калинки решават как да намалят цената на тока. Колко специалисти по енергетика имаше там? Как мислиш? Ми нула. 0. Това е положението. Таази форма на демокрация която имаме изкарва ангоре най-некомпетентните. Власта се дава на най-простите, те естествено не мгоат да търпят около себе си грамотни хора. Пък и грамотните не могат да търпят да работят с идиоти. Ииии... ше патиме. Това положение нема лесна оправия.

Аз как го виждам. Главните държави в Европа искат да намалят зависимоста си от газ и петрол от държави които не харасеват и не им играе по свирката. За целта трябва така наречената зелена енергия - нещо което може да се генерира в Европа а не да се внася от "лошите". За да стане това и то бързо, ще трябва криза. Но кризите не идват когато ти трябват. За това те трябва да се създадат. Тука идва втората стъпка от плана. Направи борса за газ - както вече има за петрол - и това ще ти даде възможноста по лесно да манипулираш цените, след което е лесно да създадеш криза. После като "дойде" кризата, вече имат по добра почва да направиш аргументи и да накараш другите да приемат идеята ти. Просто и лесно за изпълнение когато имаш контрол върху най важните елементи от плана.

Изказаното мнение е екстравагантно, но си струва да се помисли по него.

Зеленият преход е неизбежен , но той трябва да се направи изключително внимателно и плавно от специалисти , а не от такива тупани.

Глупости ,тъй наречения зелен преход е абсолютно ненужен и вреден..

Вън от еврейският ЕС.

Айде пак с тея еврей. Ама верен е вица за това че еврейна Айсберг е потопил Титаник. За малоумните, еврейте стоят зад всичко...включително за това че си дебел, тъп и грозен.

Ха Александър Йорданов се прай на холандец

АлЙоДаЯдеЛайно

ДОЛУ, ЗЕЛЕНИЯ ФАШИЗЪМ !!!!!

Франс Тимерманс: Европа има възможността и силата да се справи със зеления преход - като унищожим бизнеса и част от населението !!!

Стратегията на Путин и "зелената сделка": "Не можете да се сърдите на Русия - има един просташки израз на играещите белот: "Кьорав карти не играе" ... Енергийната криза, предизвикана от целенасочена стратегия на изнудване от страна на Кремъл се разгръща - планирано и координирано с процеса на утвърждаване на Зелената сделка, при която за нищожен от историческа гл. точка период от време, Европа трябва да пенсионира своята традиционна енергетика. Времето за провокиране на тази енергийна криза е също подбрано в контекста на специфичната слабост, която Вашингтон излъчва като основен атлантически партньор при управлението на настоящата администрация. За Русия винаги има смисъл да се пробва - дали не е дошло време Америка да се изпрати зад океана, а Европа да бъде геополитически сателитизирана в полза на Москва. Трябва да се признае, че тази руска стратегия в настоящия период действа доста успешно. Три фактора определят периметъра на възможностите за енергийно - а оттам стратегическо завладяване на Европа от Русия ..." Огнян Минчев в https://faktor.bg/bg/articles/ne-mozhete-da-se-sardite-na-rusiya-ima-edin-prostashki-izraz-na-igraeshtite-belot-kyorav-karti-ne-igrae

Тоая да ви напомня нещо концепциите на Политбюро и плямпането на партийните секретари? Само че тук целта е малко по-друга: затриване на неудобната конкуренция и ударно вкарване на "Прекрасния Нов Свят"... Заедно с цифровия концлагер и другите свързани прелести.