Окончателно: 1000 лв. глоба по делото за фонтана-убиец

Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския градски съд по делото за смъртта на 34-годишния Веселин Маринов, който почина от токов удар във фонтана на площад "Славейков" през 2005 година.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: 1000 лв. глоба по делото за фонтана-убиец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешници. Искам вече да не съм българин.

Точно такива присъди дават криле на всички бирници, ама простия народ го позволява!!! Затова ни е слаба държавата!!!

Жива подигравка със семейството на момчето. Това е недопустимо! Как може бе, как може да съм се родил в държава в която няма закони, няма нищо.. и точно когато има нещо хубаво е затрупано от 200 лоши неща!

Сега вече може ли да отпаковат фонтана? Жалко за починалия, но да държат фонтана в този вид вече шест години?...

Еми така е в България човешкият живот струва 1000лв. без наказание. Няма друга такава нация просто.

Идва ми да сбера бабите от селото, да вземем по две прчки и да им нашибаме съдийските .....

..всички миски за право се записват, получават го ,и после се просълзяват, когато четат условни присъди , алал да са им и заплатите , и премиите !!

Егати и подигравката с човешкия живот!!?!?

Интересно как го намериха и го осъдиха 1000.00 лева за български човешки живот

познавах веско. беше момче с интереси, с мечти, с чувство за хумор. жалко е, че пичове като него могат да загинат по такъв нелеп начин, докато мръсни свине като тези от общината дебелеят и преяждат от наглите си и арогантни кражби. но така е - живеем в страна на мутри и измет.

Егати простотията - 1000лв глоба за убийство от немарливост! И после защо Б-я е най-осъжданата страна в Страсбург!

Невменяеми и оправдани щеше да породи съмения за корупция в съдбената система , а тази присъда ще вземе ГИНЕС ,а ако има и жени в съдебния състав..??!!

Браво на съда, напънали са се сериозно. Цели 1000 лв. !

Честито!!! Вече знаем колко струва живота в "българия" - 1000 лв.

НЕ! Това е само облекчение за директори и за богаташи. Ако си от плебса те чакат доживотни дела и няколкостотин хиляди кръвнина.

И Усмихнатия крадец Софиянски пак се оказа невинен, завалията...

Какво да кажа ? Браво! Уважаеми представители на съдебната власт, паричнота равностойност на един човешки живот се оказва дори доста по-малка от коледните ви премии. Не зная кой каква вина има, но изпълнението е направо недостойно. Ами ако това беше ваш син, брат , колега??? А сигурно спите спокойно - жалко.

ЛООООООЛ отново светкавична реакция на съдебната система! Чудя се дали да не отида да ви се изпикая на институцията, докато ме осъдите одавна ще съм 3 метра под земята.

до кога сте тарпим такива глупости *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Охоо имам идея за една гражданска инициатива - дари левче - убий съдия, евтино е 1000лв.... потресен съм!

Пиши ме и мен в инициативата! Къде да пратя парите?

1000 лв........., не е ли много????? Ся горкия директор трябва да работи цяла седмица за тия пари.......много жестоко наказание ..........тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц тц

Тези, които са постановили присъдата - са изроди!

За това решение-какъв коментар.Поредната осъдителна присъда в Страстбург,но ако плащаха тези продажни съдии......

Не съм сигурен, дали Стразбург въобще може да се намеси! Там гледат дела за закононарушения - ама ако такъв ни е нашия закон??? За отвличане (явно на богати) наказанията са сериозни, ама за смърт по некадърност - може 1000 лв да са горна граница! Остава въпроса - кой прави законите и чии интереси защитават??

Една трагедия - най-вече за майката и близките на момчето. На 1000 лв. оцениха убийството по немарливост - "изгнила изолация на кабелите" - що за глупости, какви са тези измислени експерти - първо е трябвало да има дефектно-токова защита в таблото и второ - макс. 48 волтова ел.инсталация - кой и защо е създал и одобрил проекти, в които е заложен 220 V или 380 V кабел в това съоръжение - тези хора също са съучастници, заедно с изпълнителите, които са спестили някои от елементите за защита. Няма ли да се потърси отговорност от проектанти, надзор и техническите лица от общината, които са дали разрешение за строеж на това съоръжение - да се намери кой и къде е сгрешил. Гаден народ сме и винаги ще бъдем на дъното - защото повечето от нас са нагли, безскрупулни и егоистични материалисти !

Напълно съм съгласен с коментара. Нарушени са основни изисквания към техническата безопасност на съоръжението! Престъпници са всички - като се започне с проектанта и се приключи с директно отговорните за съоръжението лица. Не е нужен адвокат да докаже грубото нарушаване на техническите регулативи - това може да бъде направено от всеки електроинженер. И най-вероятно всичко това да е казано пред съда, но корумпирани съдии и адвокатчета не са искали да слушат истината. Защо ли - защото пазари "Теменуга" са част от сферата на влияние на мафиотска групировка, както и останалите търговски обекти на централни места в София. Тези мафиотски групировки плащат и затварят устите на адвокатчета, съдийчета и прокурорчета..... А между впрочем, подобни фонтани има на много места в България. В градския парк на Панагюрище общинари и фирмаджии си делнаха хубави суми парички за подобен опасен фонтан. Всички знаят, че е опасен, но знаят че нищо не може да се направи, защото субекти от общината стоят зад опасния проект (направен доста "мърляво"). Граждани, пишете и говорете за всичко това !!!!!!!

И аз съм съгласен - делото във Варна с убитото момиче от срутила се козирка също е затлачено и вероятно ще има подобен край!

Максимум 36V.

Представете си, ако това беше едно дете!!!

Без думи...

Направо гавра

Още едно доказателство, че проблема на давещия е проблем на самия давещ, без значение кой е виновен за това.Щом и многоуважаващия ни съд казва това !

ако беше за лекар, що плювачи щяха да пишат тук и да вият, че наказанието е малко....ама нали е изпълнителен директор, ще се отърве леко...все пак е бизнесмен, предприемач, важна фигура за икономиката...какво занчи някакъв си загинал поради неговата некадърност и немарливост