Правителството се отказва от национализацията?

Има голяма вероятност национализирането на лични пенсии от професионалните фондове да не се случи, но окончателното решение ще бъде взето до утре от премиера Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Правителството се отказва от национализацията? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А да не би някой серизоно да е допускал, че тази трансформация ще се случи? Частните пенсионни фондове са част от правилата, които не могат да се заобиколят. Това е само констатация. Макар че има и друга-правилата не са пртиродни закони. Но засега това са правилата.

може и да си прав-то това си го мислим всички. жалко че не хващаш иронията в писанията ми. само че това което ти казваш е лошия вариянт. междо другото не желая да се убиждаме на интелект,но след като го имаш "повече от мене"от тук на сетне какво ще правим като народ-идея имаш ли??? или само ще си пишем ли пишем. е се надпреварваме кои наи- точно ще анализира ситуацията.

Цялата "политика" на тези управляващи е едно тука има - тука нема.

Кога и при кое време си живял при комунизма, аз съм на 60 г. и не помня да е имало комунизъм, имаше социалистическа система. И времето на социализма не може да се сравни с това днешното време , защото пенсиите стигаха тогава на всички , даже пенсионерите майки и бащи помагаха с тези пари на децата си да си строят жилища и да си купуват леки коли. Тогава хладилниците ни бяха пълни, нямаше не редовни платци на парно, ток, вода и др.комуникации. А сега поздравяваш Даниела Петкова в коментара си за 2 нормални пенсии, защото от 1 нормална пенсия не можеш да оцелееш и ти сам го разбираш, ето затова твойте приказки не се покриват и се доказва , че с една нормална пенсия при социализма се жиевееше, за съжаление дълго ти е промиван мозъка и затова пишеш за комунизъм. А ще те светна защото си тарикат на приказките - комунизма е обществен строй без парична еденица, кога живя ти в тоя строй посочи годините в който отиваше на магазина и си купуваше хляб без пари. Не ставайте смешни с тая дума комунизъм.

Да...Добре ще бъде за някои - ще работят 10-15 години, ще се пенсионират на 50 години и ще взимат по 500 лв пенсии. Ама както се казва безплатен обяд няма. И този кеф на категорийните работници (полицаи, военни и малко миньори) ще бъде отново за сметка на останалите. Тези, които ще бъхтат до 63 години, трябва да имат 40 стаж и да плащат по-високи вноски и едва ли ще вземат пенсия. Ама това не е ли пак грабеж на лични средства и здраве!?

Аман от комунисти! Гнус.

В наше село една патка мислила мислила и накрая .........

...но окончателното решение ще бъде взето до утре от премиера Бойко Борисов...

Поредните некадърници, които грабят безогледно и се гаврят с българина. Да се махат веднага, предвождани от пожарникарчето, което вярва, че е охранител и се прави на премиер, а явно и за пожарникар не става . . . Ако искахме централизирано управление, защо трябваше да се мъчим последните 20г?!

...Ако искахме централизирано управление, защо трябваше да се мъчим последните 20г?!" Сетихте ли се най-сетне! Въртяхме я, сукахме я, най-накрая май ще се върнем към поредния Тодор Ж.! Ами то друго народ, лежал 500 години, не може да измисли.

Тъпаците ни обясняваха три дни как това е велика реформа в пенсионната система, не чуваха българските специалисти като им казваха, че правят глупости и трябваше да дойде някакъв чиновник от МВФ за да им каже по дипломатичен начин, че са малоумни и чак тогава започнаха да се вслушват.

За каквито и принципи на пенсионното осигуряване да говорим , да не забравяме , че тук е БГ. Това значи един измисля някакви закони , после 100 други мислят как да ги заобиколят...Същото е и с тези фондове - коли , ГСМ - и , секретарки с къси полички, фирмени партита и 4-5 цифрени заплати - и всичко това с парите на хората... И аз по принцип съм против национализацията , но нещо като не работи - трябва промяна...

Не съм видяла тази секретарка да ходи с къса, пола... ама ти много знаеш и можеш. Колко човека познаваш с 5 цифрена заплата, я сподели?

Ако правителството направи национализазия,това означава на всеки му по равно без значение дали е заслужил или не.Това означава връщане на "комунизма".

Ти байно си твъpде далеч от понятието комунизъм. Защо ли сънуваш лоши сънища? Комунизъм още никъде не е имало. Имаше социализъм, при който принципът беше ( запиши си го ) : "От всекиго според възможностите, всекиму според труда!" Де да се върнеше сега този социализъм ! Когато нямаше безработица, нямаше мутри, когато парното, токът, здравето , образованието,жилищата и какво ли не , бяха почти безплатни. Тогава се работеше. В България имаше производство, имаше износ. Имахме Разходно-покривна пенсионна система, ако си чувал за такава. Жените се пенсионираха на 55, а мъжете на 60 годишна възраст. Нещата стояха относително стабилно. 100 - 150 лева пенсия стигаше на хората..... Та ако не си живял по онова време или си забравил, пак повтарям, запиши си!

Поздравявам Даниела Петкова за предложението и ако се сбъдне да получаваме 2 нормални пенсии то от нейната уста в божийте уши.

5 лева пенсия и 3 лева превод, чисто 2 лева - да ти е честито, милионерчо!

И коя пенсия е нормална според теб-300-400лв.?

Защо ли не се учудвам,ама никак!?Честито на ДИМИТРОВЦИТЕ,днес,според Дянкоуф,вече сме извън кризата.Това му е най-хубавото на това правителство-дрънкат невероятни небивалици,после настават невероятни скандали,после се отричат от първоначалните си тези.Няма лошо,опит-грешка,време за реформи е.

Господа, държавата задължи родените след 1960г. граждани да се осигуряват в частни дружества за допълнително пенсионно осигуряване, т.е. задължи гражданите да дават парите си на други, посочни от нея, граждани. Образно казано, държавата задължи Иван да дава парите си на Ганьо! Има и други определения за робство, но с това се определя такава степен на робство, че в сравнение робовладелския Рим е образец за човешки права и справедливост. Последствията са отвратителни. Често е българи работещи и живещи в чужбина, да желаят да се осигуряват там и да искат да се преведат парите им на желан от тях нов осигурител, а натрапеният им от държавата осигурител да им откаже или да им създаде непреодолими пречки. Та когато подобни осигурители приказват за неприкосновеност на частната собственост, те имат предвид своята, а не собствеността на осигурените. Те вече считат парите на гражданите за своя собственост и това е наистина така по силата на узаконеното държавно робство. Както е известно, това държавно узаконено робство от два века се нарича "социализъм" и трябва да бъде унищожено. Не Борисов, и не ГЕРБ, могат това. Вие, господа, можете, "когато му дойде времето".

Надявай се ,бачовото.Ще получиш ако останат.

абе господа упраляващи не се ли сещате че самомо със рестрикции и акции няма как да стане,не се създават условия за повишаване на бвп ...напротив плашат се инвеститорите ,наши или чужди, да не станете като андрешко...сами на нивата...?

Никой друг не може да се похвали с такова смешно правителство. Пускат някаква муха и следят реакцията на обществото. Днес така ще бъде, утре - по друг начин.

Аз бих те допълнил- и с такива жалки поданици, да, ние сме точно такива,след като търпим наглият Физкултурник да ни обяснява кротко и поучително какъв спестовник е бил, а Пожарникаря го защитава, вместо да го отстрани, което ме навежда на мисълта, че двамцата си имат някои общи тайни.....

абе момчета и момичета-какво се цупите на ГЕРБ. те са СУПЕР даже направо им пиша 6-ца :ДДДД сигурен съм че при съществуващите обстоятелства имат желание да направят каквото и да е само и само да измъкнат държавата от блатото- -хазната е празна и метаофрично казано се опитват с 2 капки бензин да изминат 100 км. какво са виновни че предните са изхарчили целия резервоар. а и глупоста и тя е за хората та не се сещат да допълнят резевоара,а решили да икономисват от гориво. РЕАЛНО ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ С 400 ЛВ СРЕДНА ЗАПЛАТА И 70% ДАНЪЦИ И ТАКСИ ИКОНОМИКАТА НЕМОЖЕ ДА ВЪРВИ КОЛКОТО И ДА СЕ ПЪНАТ. ВДИГНЕ ЛИ СЕ ПОКУПАТЕЛНАТА способност на населението и държавата ще тръгне а до тогава колкото и да преливат от пусто в празно няма да стане. и предните и тези ни държат на ниво вегетиране и вземаме пари колкото да си плащаме данъците на държавата . А ЗА ПЕНСИИТЕ -УЖАСНАПРАВО ДА ЗАБРАВИМ ЧЕ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ НЯКОГА. ПРЕДНИТЕ БЕХА МНОГО УМНИ И НИ ОКРАДОХА ДОШУКА, А ТЕЗИ ПЪК МОЖЕ И ДА ИСКАТ ДА ПООПРАВЯТ НЕЩАТА (УВЕРЕН СЪМ ЧЕ Е ТАКА) НО НЕЗНАЯТ КАК ДА ГО НАПРАВЯТ-ЕГАТИ И КЪСМЕТА ДЕТО ГО ИМА ТАЗИ ДЪРЖАВА И НАШИЯ НАРОД. ГАДНИ КОМУНИСТИ СЕГА ЯДЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА ТОВА ДЕТО Е ЗАСЯТО ОЩЕ ПРЕДИ 1989 Г.

"ГАДНИ КОМУНИСТИ СЕГА ЯДЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА ТОВА ДЕТО Е ЗАСЯТО ОЩЕ ПРЕДИ 1989 Г. " .... Много си прав .. дори повече отколкото си мислиш ... 90% от българите живеят в жилища от Татово време ... 92% от Ел.Енергията е от Татовите централи ... същото е с газопроводи, пристанища, болници, НДК и т.н. Какво е добавено последните 20г.? Ш-ш-ш-т, Ще кажеш след 20г.(ако издържи толкоз) Благодарение на тъпаци като теб ни скубят вече 20 години.

Предлагам вместо национализация да направят приватизация. Пояснявам-това означава фондовете да върнат до стотинка внесените по индивидуални партиди вноски на титулярите или техните наследници, ако са починали. Нека осигурените да решат как ще си ядат парите до 65 годишна възраст, когато държавата ще започне да им плаща нормалната пенсия от парите внесени в НОИ преди и до 2000 година. Защото както казват братята роми не става и керавле и меравле, т.е. не може държавата вечно да плаща вместо измислените фондове, а те да лапат чужди пари с години и да се оправдават, че пари в тях няма.

Няма по-велика далавера от това да имаш пенсионен фонд. Всеки месец хиляди мравчици носят парици, които ти по собствено усмотрение (грубо казано) превръщаш в разни ценни книжа. Те вървят нагоре-надолу като цени и "собственикът" им почти не е на ясно, какво точно има. Таксите които му се начисляват обаче са си в лева, чиста печалба за услугата. Дори само това стига, но не е само това. Няма на света финансова институция, която да ти даде такъв сладък безлихвен заем, гарантиран от държавата, чрез лиценз. Бедни, гладни, категорийни Народе, не е луд този, който яде баницата!

Поредния кьорфишек... За година и половина не можах да схвана някаква последователна, взаимно свързана политика - някакво виждане по въпроса: Що за животно се опитва да отгледа ГЕРБ? То България се превърна в стадо опитни мишлета: Пробват това - не става, пробват онова - и то не става... От Нова година, като са ни почнали - загубихме посоката вече. Откъде изгрява слънцето... А Държавата е затънала в блатото, като бирника в "Андрешко"... А населението и изтича в чужбина, като пълноводна река в пролетното снеготопене. Скоро ще останат само Бат Бойко, Симеончо Дянков Тотю... заедн с 240-те глупаци в НС, които се вземат прекалено насериозно. Ама тогава щ ви спрат и Еврофондовете, защото цялото население ще се е преселило в страните на ЕС... Тогава откъде ще краднете? Жалка история, Бат Бойко!!! Ако знаех, че си такъв безпосочен...

Аааа и ние пенсионерите ще останем.За съжаление! Никой никъде не ни иска.Съветът ми е: който може,моментално да изчезва навън!

Ясно е, че и тези са гола вода. Който мoже да се спасява извън България !

Интересно кой ще покрие загубите на борсата,последвали малоумното изказване на полуграмотния премиер!

Въпрос на гледна точка - може загубите да са били неизбежни и изказването да е колкото да имат оправдание.

1. В природата нищо не се губи, камо ли парите на данъкоплатците. 2. В природата нищо не е безцелно, камо ли загубите ни на борсата. Вярвайте на своите политици, те знаят какво вършат (и в чия полза)! ;)

Стига вече тука има, тука нема.Май, че Цанков камък ще бъде най-големият успех на ГЕРБ. Няма да мине много време и те ще се хвалят, че благодарение на тях имаме такова изключително съоръжение. И пак ще има въпроса - къде бяхте тогава, когато давахме парите и защо не помагахте.

Познайте кой спечели от поредното -тука има тука нема по бойкоборисовски?Тема за размисъл за тези които продължават да вярват на тези некадърници.

ББ разбира се. Защо не го питаха до сега? Той знае всичко и дори може да дели на нула. Ей сега довчера ще сметне всичко и утре компетентно ще каже какво е решил.

Много са хубави частните фондове. Но доходността е по-малка от инфлацията. Т.е. няма реална индексация на средствата там. Ще си купите с пенсията си роло тоалетна хартия.

..и кое им е хубавото тогава? Харесват ти офисите, които си построиха с нашите пари ли? То и секретарките им си ги бива! Голям кеф е, само дето пари няма - или поне за пенсии.

Ама тя няма да ни трябва. Тоалетната хартия,де.

че няма да се сбъднат въжделенията на тия михлюзи,които смучат като въшки,от вноските на хората.Пълно изземване на управлението от тия гадове,които са осигурили за натрупаните за 10 години 450млн.лв. едва 19 млн.лв. доходност.Че то в държавни облигации би могло да се спечели от 450 млн. за 1 година 5% доходност или 23млн.лв.Тия тунеядци са само за затвора.

До кога да слушаме тъпири, които гледат на администраторките под полите? Която жен аполитик се покаже в нета, все се намира балкански субект, на който д ане му се прави секс с нея, и да сподели за това пред публиката. Голям профанизъм!

така, чл. от ГЕРБ - ББ решава единствено и окончателно и затова, спазвайки тези правилца ББ ще реши сам, така ще бъде докато действа чл.1 от ГЕРБ, а национализацията просто да я оставим - само циганите я изкарват докрай....БББББББББББББ

Тъкмосе чудех колко дни ще издържи поредното решение на кабинета........

Станахме като детска градина - на ти куклите , дай ми парцелките. Само се пускат разни идеи и след това нищо.

Добре е когато всичко свършва добре. Личното имущество е неприкосновено освен при престъпление. А иначе що касае фондовете - ами нека има реална алтернатива... Това са индивидуалните IRA пенсионни сметки. Топлата вода отдавна е измислена, въпросът е колко ще струва затоплянето и. За тези които не знаят за какво става въпрос - това е една индивидуална сметка на всеки човечец, печалбите по която не се облагат с данъци и е достъпна за притежателя или неговите наследници при случване на определено събитие, а именно пенсиониране или смърт. Та така всеки човечец може да си реши дали да си държи паричките под дюшека, на банков влог или да опита нещо по-горещо като Борса например

Не свършва добре! Защо? Инвестиционните банки в САЩ фалираха, заедно с вложените пари по лични партиди на пенсионерите! Федитата и фанитата стоят в основата на фалита на банковата система и настоящата криза! В момента ситуациата се повтаря с търговските ни банки или вземаш кредит, погасяваш стария с по ниска лихва и ...всичко за изчистване на дълговете предстои. Основен лост инфлацията, всички сметки се изчистват и отваряме нова страница! Загубата е инвестиция в бъдещето, в поколенията, но парите се губят, изчезват и това е посегателство на частната собственост, независимо от непрекосновенността и! Ако имаше кои да изтегли парите от ЕБ, както Китай от САЩ, банките щяха да фалират и сложат край на демократичния капитализъм...

Добре де ,частното по държавно-административен ред се натрупв в лична сметка на работещия при теки условия.Той ше придобие по-рано права за пенсиониране.НОИ ще му плаща по РЕАЛЕН трудов стаж и при ПО-висок индивидуален коефициент и никакво ПРЕВЕЖДАНЕ на трудов стаж към 3-та категория.Всичките претенции и разходи нека се поемат от чстно и добре управляваните фондове до 63-тата годишнина, след това наш Хасан ккто всички турци.Така няма да се приватизира "общия кюп" и частното ще остане чстно.Защото когато се е хващал на тази работа/до2000г./той е взимал повече пари и дано се е осигурявал на тази заплата и премии, които намират отражение в ИНДИВИДУАЛНИЯТ коефициент.

Циганите са гладни на тях кой ще им плаща помощите?

Както винаги , всяка идея завършва като се появи слънцето и отмени казаното предишния ден, иначе как ще се повява човека и всеки път да ни спасява от нещо.

И аз мисля, че е точно така /за това/. Винаги и за всичко няма пари, а всеки път като "опре ножа до какала", веднага се появява слънцето, и заедно със първия зам., всеки път /в тези случаи/ се намират пари и ни "спасяват"................. Народееееееее, народеееееее.... Докато си "жив", ще си задължен..........на слънцето........

Ами банките на ДПС и СИБанк сигурно вече са напазарували евтино от колабиращата ни фондова борса, след първоначално обявеното намерение. Сега прокуратурата и КФН да се самосезират и да проверят всички по-големи покупки тия дни. Ама що ли не го вярвам?

И какво като са купили на ниски цени, да не е незаконно. Ходи се жалвай на Тотю и неговата приятелка, щото като приказват без да са запознати и да знаят какви последствия ще има след изказванията им сега борсата ще е още по-надолу. Кой съветва Бойко, де не е Сибанк или ДПС, или Данков и гореупоменатите личности, щото не знаят от къде да вземат 2 лева и пипат готовите, а и с приказките им борсата пада. И последно погледни за последните дни какви са оборотите на борсата и да видиш, че малко си в грешка-оборота е толкова слаб, че няма и на къде.

Е, и сега ако има още някой, комуто да не е ясно откъде е парсата в тези т.нар. `фондове` - здраве му кажи !

Нали тези дето са управлявали тези фондове, секретарки и т.н. трябва да продължават да лапат. Затова са и само толкова парите. Я сметнете колко администарация се храни ит тези отчисления.

Не се притеснявайте в НОИ и НАП администрацията е много повече от частните фондове. Това за секретарките е евтин ПИАР

Точно така.И да спрат да настройват хората ,че ние пенсионерите от 1 и 2 категория крадем от тяхните вноски.До 2001г. ние също сме внасяли в НОИ и то между 15 и 20г.

И коко години сте внасяли, защото ние по за 35.40 години внасяне вземаме 150-250 лева

Ами ако се пенсионирам то ще бъде със стаж 30г. 1 и 2 категория.И колко осигуровки ти е внасял работодателя и ти лично на месец?Предполагам си запознат ,че осигуровки на минимална заплата не правят голяма пенсия.

Аз лично съм внасял 33г. за 2-ра и 4г. за 3-та категория и то на реална заплата,а ти.

Аз лично съм внасял 33г. за 2-ра и 4г. за 3-та категория и то на реална заплата,а ти.

Това не е новина, този филм го гледаме вече 14 месеца. В понеделник Пожарникаря разтягаше локума, че досега нито едно правителство не е решило въпроса с фондовете, а него за това са го избрали, за да решава въпросите и изтърси простотията за национализацията! Сега като видя, че може да се намеси КС, а и Командира е против, обърна палачинката! Управленската немощ на гербаджиите е толкова видна отвсякъде, че и на чичо от село му стана ясно за кого е гласувал! Само не мога да разбера откъде милионера-социолог Андрей Райчев изсмука тези 35% за ГЕРБ!!!

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ НАПИСАНОТО ОТ ВАС

И аз те подкрепям.

И аз.

Много точно - браво...!!!

Цитат"Дотогава може би ще стане ясно ще има ли обрат в намеренията на премиера за фондовете и какъв. "По-вярно е ще има ли обратИ и колко.А най-вярното е:ЩЕ ИМА!