ЕVN купи държавните акции в ЕВН за 90 млн. лева

Почти всички акции на ЕВН България, предложени на БФБ София бяха продадени на днешния търг при цени значително надвишаващи минималните. Основният купувач е фирмата майка EVN AG.

Обратно в новината

Коментари - ЕVN купи държавните акции в ЕВН за 90 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още малко остана да се приватизира. Да се доокраде и е време след тази пладнешка 20 г. приватизация една голяма и всеобща 2 г. национализация.

Ал

Вече разбира се е много късно, но си мисля че приватизацията трябваше да става само след референдум. И тъй като държавата това (би трябвало да) сме ние, то трябва да ни питат, когато се разпореждат с държавна собственост! Може би трябва да се вдигнем и да счупим някоя куха кратуна за да почнат да питат хората дали са съгласни да се приватизира това или онова предприятие. Все пак има останали още апетитни хапки - по 33% от другите 2 ЕРП-та, Товарни превози, магистралите и сигурно още доста неща, които аз лично НЕ ИСКАМ да се продават. Смятам че трябва да има повече държава, особено в стратегически сектори като електроразпределението.

Трябва да има ПРАВОВА ДЪРЖАВА, за да спира крадците и рушителите на държавата сред управляващите. Когато западните страни след ВСВойна трябва да се вдигнат от войната, САЩ им дава Маршал във вид на кредите и те за да ги харчат ПЪРВО СИ ПОСТРОЯВАТ ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА и след това започват да ги харчат. Защото ако нямаше правова държава, парите щяха да се опоскат в търбуха на техния политически елит без никакъв ефект за икономиката им. Така както става с еврофондовете сега у нас. Само ако имаме правова държава ще имаме и демокрация, защото в нашето съвремие демокрацията е свързана като скачените съдове с демокрацията. Колкото по-добре работеща е правовата държава, толкова по развита е демокрацията и толкова по-0добре се развива икономиката. Това е разковничето на 7-те най развити икономически и социални държави в Европа- Германия, Австрия, Дания, Холандия Швеция, Финландия, Норвегия.

да се чете...защото в нашето съвремие икономиката и правовата държава са свързани като скачените съдове с демокрацията...

Ал

Прав сте че трябва да имаме правова държава. Въпроса е как да стане това? Отговора е следния: Първото и най-важно условие е правото да бъде потърсено. Разбира се никой няма да ни даде даром това, което ни се полага и ще се наложи да се борим за него. Правата това е свобода, а свободата се заплаща с кръв. Друг начин няма и тези 22 години безкръвен преход го доказват най-нагледно.

Т'ва не го разбирам. Хайде приемам, че сме най-некадърното и крадливо племе, което разбира се не е вярно, за т'ва ЕРП-тата са дадени на друг да ги управлява. Обаче от какъв зор продаваш дял от 33% от нещо, което ще е ВЕЧНО ПЕЧЕЛИВШО на цената на 9 прилични яхти, не схващам.

Вместо да поправят грешката и национализират,ЕРП, родават кокошката снасящи златни яйца , а после нямало пари за пенсии.Това момченце ако има малко акъл трябва да се гръмне.

Българите сме-глупаво племе.Тия КРАДЦИ-да се обесят!!!Следва приватизация-е първо ще вдигнат цената на водата-ВИК-то ще се разпродаде-парите ще се изнасат от мутренското правителство.Тия-до стената-с калашника!!!

Мошеници! Същите схеми бяха и при БТК, и при Булгартабак, ... Народен съд ви трябва!

Обърнете внимание и изречението " Държавата спази своето обещание да предложи акциите от ЕРП-тата на борсата и скоро това ще се случи и с другите дружества, заяви изпълнителният директор на БФБ Васил Големански на церемония при откриване на днешната борсова сесия." България остава и без ЕРП-та.Жална ни майка!Гласувайте пак за ГЕРБ!

Ооооо, мамин златен защо не си траеш бе трайчо. Какви ни ги плещиш. 90 мил.ЕВН сега си ги прибират без усилия от бизнеса с измислената такса мощност.Знаем, че си подлога и измътен от австрийски запъртък и уж привлечен от Дянков, но като си отварял компютри в ЕВН 3 г. вероятно означава, че си спец енергетик и правиш българите на глупаци. Един ден с камъни ше те бият по очилата.

Вече е ясен сценарият - много шум за нищо преди това и сегашната развръзка - да си изкупят дяловете хорицата от ЕВН, браво! Вярвайте, овчици в демокрацията!!!!

Продажници, Трайков и Борисов ни доподариха на Австрийските боклуци. Тези инвестиции със 60% са завишени и измислени. За 7 год. със сигурност източиха 900 мил., а от ивентаризацията през 2006 се установи, че 30% от активите не са описани и се оказаха бонус към мажоритарния пакет от 2004. През 2009 и 2010 хил. приказки от Трайчо и Борисов след посещението им в Австрия забравиха, че има ЕРП ЕВН, и подписаха /намазаха филията австрийска с Горна Арда.

Дянков иде ви края... ПРОДАВАЙ БЪЛГАРИЯ, БРАВО!

сега става ясно чии интереси защитава бореца за енергиина независимост на страната. и защо толкова го сърби, когато става въпрос за руски интереси у нас. защото не е докопал от оня кокал. а тука е доволен защото е напълнил гушата (даже на снимката се вижда). а това че краде от парите на пенсионерите (разпродаваики на безценица държавна собственост )на които години вече не да ва за по-високи пенсии го боли оная работа. ето такива са хора за затвора, а не тези кокошкари, които са там.

А какво стана с онези крадци Е ОН сега те ли са ЕНЕРГО ПРО ли са ( уж някакви чехи ) , за ноември сметката ми е с 50 % по-вече от сметката за ноември 2010 за стопански потребител , аналогична консумация!!!

Ю.корейците, които купиха синотоковия завод в София за 1 мил.долара не се срамуват да си кажат : Знаете ли колко много пари сме дали (под масата на определени хора!) за да го купим толкова "евтино" ? За справка - само един от произвежданите в завода транформатори струва(ше преди 10 дог. ) 1.8 мил долара ! .. Но комент ... !

Та значи - от 10 год. работя по проекти високо напрежение. В момента най-евтини са китайските трансформатори (е, има турски още по-евтини, но са невероятни боклуци), та примерно тф на напрежение от 46 кV на 600 V - най-често използваните - струва 2,5 млн $. Немските са между 5 и 10 млн. Една подстанция има минимум 2 работещи и 1 резервен. За всеки тф има поне по 2 маслени прекъсвача - всеки по няколко стотин хиляди. Да кажем амортизация и соц качество да намаляваТ цената наполовина, все пак една подстанция струва реално минимум 5 до 10 млн ($ !!!). В статията пише, че такива има 1500 ==> поне 10 МИЛИАРДА подарени от нашите майцепродавци !!! Да Е.В.М. политическа. Правилно, Е.В.М. не е EVN !

Абе пич ти сериозно ли или се ебаваш?

Да, може да псуваш, но нищо не разбираш от елекротехника! Стандартни напрежения от 46 киловолта и 600 волта в България няма! Драскачи...после иди им вярвайте...че и сметки правил отгоре...

Пич пиеш ли си хапечетата :). Да не си някой безработен пишман инженер :).

ДАМ, МИНАЛИЯТ ПЪТ 240 МИЛ.ЕВРО = 470 МИЛ.ЛЕВА ЗА 66%. дум, ТОЗИ ПЪТ.................= 93 МИЛ.ЛЕВА ЗА 33% КАКТО СЕ КАЗВА ГОЛЯМ УСПЕХ, 240 МИЛИОНА ПО МАЛКО.

Учуден съм. Прочетох мненията ви написани до тук и видях, че не снпоменавате Иван Костов. Самият Борисов критикува приватизацията на Костов, като удобно забрави всякаква друга приватизация, а вие? Вие критикувате Борисов, вместо Костов. Вземете се в ръце бе. Българските комунисти и милиционери имат оправдание за всичко, а вие с Борисов сте се заяли.

Борисов е естествено продължение на Иван Костов. От един корен, с един и същ нрав и цели. Бони и Клайд в действие...Амин!

Не пиши глупости, другарю.

Не разбирам много по тези въпроси, но знам, че под приватизация се разбира трансформиране на държавна собственост в частна.За мен по-приемливо щеше да бъде ако собственика бе българска фирма.При този баши-бозушки капитализъм българският народ ще бъде безжалостно ограбен от чуждите монополи, без всякаква възможност държавата да го защити.Сиреч, жална ни майка.До колкото си спомням получените пари от приватизация и концесии трябваше да влязат в пенсионните фондове, тъй като тези активи са строени от поколението,което вече е в пенсионна възраст.Но явно Дянков ще запълва пробойните от неуспешната политика на ГЕРБ в държавния бюджет.Съпартийците на Б.Б. от Пернишко и Плевенско направиха истински десант в системата на енергетиката, като освен с жените и децата довтасаха в София и с любовниците си. Бързо овладяха всички възлови постове и тръгнаха на задгранични командировки ,семинари ,обучения и т.н.Определени длъжности ежемесечно си раздават награди от по 3000 лв скрито от останалите служители /шерпите/,които движат нещата.

Да изкупуват акции имат пари, а да ми възстановят 38000 лв., които по договор ми дължат от 2008г- - нямат. Измамници.

Може би държавата умишлено не управлява качествено,за да има мотив да продаде изгодно на някой.С една дума с чужда пита помен прави.

По-добре да продават държавните дружества че да ги управляват хора, които имат интерес те да работят добре. Ако има достатъчна регулация на пазара и наличие на конкуренция потребителите само ще спечелят. Всички виждаме какво се случва с държавните предприятия - услугите им са под всякъква критика, трупат дългове които се плащат от бюджета и са яка хранилка за всякакви некадърници и тарикати.

Ал

Мислиш ли? Кой ще я направи тази "достатъчна регулация"? Държавата в лицето на ДКЕВР ли? И ще защити твоя интерес, точно колкото и сега го защитава! Частен монопол е в пъти по-лош от държавния. Това вече се видя.

След държавния монопол по-страшен е частният, а най-страшен - чуждестранният!!!!!

само простотии в червените ви картуни. Ако не ограбвате мандри ,ще национализирате нещо. Крадци смотани. А измислете и направете нещо сами!

Първата националицзация я направи ГЕРБ:) Парите на 1 и 2 категория труд! Нали крадецо от ГЕРБ мръсен!

...всичко, което разсипаха, продадоха и окрадоха господата "демократи" от всички цветове, беше създадено през социализма!!!! Е, без някои реститутски дюкяни.

вие ако не продадете нещо от соца ще умрете от глад! Вземи работи малко! Малеее! Ако те боли, колкото те мързи, ще умреш бе гербер:)))

Това дето го продавате е изграденото по времето на соца крадльо! Ти какво си направил освен да крадеш ми кажи! 22 години ви храни соце ЕнтилектУ:) Кравата във Фейсбук не влияе на БВП:)))

Аз ли не разбирам или съм тъп. . . кой кого купува?

Фирмата наддава сама за себе си - къде ще намери тоя гювеч балами!

Сега цената на 1кw.ел.енергия си я определят както си решат ЕРП,а отсега нататък жална ни майка...

Товарни превози също,абе всичко спи Българино спи и псуваи стачкуващите

Що гласувахте за тех а,това са наи глемите крадци и Бойко също да не мислитер,че живее от заплата

Виждат края си:)

Искрено пожелавам на това продажно герберско племе да им се случи най- лошото - на тях самите, на семействата и на децата им. Това не са хора, това са гниди и паразити, които трябва да изпукат!

Добре де при 113 000 акции при цена около 1600лв на акция се получава двойно, че и отгоре на обявената за получена сума от 92 милиона. Некой нещо лъже. То не че не ясно кой де!!!

Евала, Трайков! Голяма работа си! Сега по най-бързия начин си ги раздайте като коледни надбавки, а догодина пенсионната възраст с още 2 години, закриване на всички медицински пътеки и платено образование от 1-ви клас. Деба нещастниците крадливи!

Какво сте създали, че продавате бе, продажници. Нали предизборно обещахте, че ще върнете на държавата ЕРПтата, а сега се оказа точно обратното.

Все още ли има хора в БГ, които помнят какво е обещавал Боко? То вече той самия не помни.

Хубаво име измислиха за кражбите на века - приватизация. Тези дружества и заводи уж всички ги строиха при комунизма, пък за 10 години се оказаха в някакви "случайни" хора... И великата ни демокрация се крепи на инфраструктурата от соца, като започнем от атомната електроцентрала и стигнем до тъпите панелки, в които живеем...

"цени значително надвишаващи минималните", т.е. в пъти по евтино от сделката за продажбата на 66% от дружеството. До всички ченгета в страната ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ПРИДОБИВКА!!! Вървите успешно към създаване на "БЪЛГАРИЯ"ООД

Трайков, колко процента комисиона гушна от тази продажба? И в чии ръце отиде сега елсистемата на българите? Искам да знам кой ще ми спира тока и ще ми определя цените на тока!! Кой те е молил да продаваш ?

Почнаха да разпродават

ДАМ, МИНАЛИЯТ ПЪТ 240 МИЛ.ЕВРО = 470 МИЛ.ЛЕВА ЗА 66%. дум, ТОЗИ ПЪТ.................= 93 МИЛ.ЛЕВА ЗА 33%, или 66% ЗА 186 МИЛ.ЛЕВА. КАКТО СЕ КАЗВА ГОЛЯМ УСПЕХ, ОКОЛО 300 МИЛИОНА ПО МАЛКО

Еми какво значи тази новина. Държавата губи контрола си върху енергодружеството и то ще си диктува цената на тока без държавата да може да им каже копче. Бързи пари за държавата и ощетяване на потребителите в дългострочен план.

Поне малко обща култура трябва да имаш, за да коментираш подобни сделки...

Моля някой запознат с материята да сподели, с какви лостове държавата гарантира сигурността си, след като част от отрасъл със стратегическо значение е в ръцете на чужди частници. По какъв начин се гарантира , че не може да има саботаж, които да е елемент от план за смяна на правителството, за компрометиране на туризма, здравеопазването и изобщо нормалното битуване на българите. Много ми е интересно това:)

С ДКЕВР и ако се наложи с войска !

Няма такива лостове. По закон има комисия ДКЕВР, която би трябвало да защитава интересите на гражданите, бизнеса и т.н. Нооо лобитата на електроразпределителните дружества си прокарват каквото си поискат. По темата може да се говори много... Но според моите разбирания най-голямото предателство в тази държава е продажбата на електроразпределителните дружества.

Не е в чужди ръце! В ръцете на наши хора е, така че каквото ние кажем, това вие ще плащате! Но парите ще остават "у нас", а не в чужди ръце! ГЕРБ държи да уточни тази подробност.

Каква е ползата ,ако парите не влизат в бюджета? "Труд" пише в едно разследване, че от април парите на държавните фирми не са влезнали в хазната- ей така изпарили се. Най-вероятно в нечии часни герберски джобове.

Егаси как всеки си продава както си иска. Това държавно значи не на Трайков или на Борисов, а на всички българи! Някой да ме е питал дали съм съгласен? После Борисов ли ще възстановява?

Не, приятелю! Активите на държавата ни принадлежат на партията, спечелила изборите и във времето на мандата и, а пасивите - на електоралното стадо! Като имаш в предвид, че сме една от най-корумпираните държави в света се досещаш, защо е това бързане в продажбата на активите ни, и то с пъти по-ниска цена, нали? И защо някои станаха мултимилионери и милиардери, а останалите 95% от народа ни тъне в мизерия. Бананова работа!

На тебе пък какво ти принадлежи? Държавата има златна акция във всичките ЕРП и тем подобни. Информирай се малко повечко, а! На посрано 20 не ви ли ги обесняват тия неща.