Държавата плати за изкуствено сърце на пациент

Министерството на здравеопазването плати 120 000 лв., за да бъде поставено изкуствено сърце на 58-годишен пациент в болница "Света Екатерина" в София.

Обратно в новината

Коментари - Държавата плати за изкуствено сърце на пациент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те ни ги връщат парите за трансплантации в чужбина, ние пак им ги отпускаме за същото, но у нас и по симпатии... Да бяха спасили навреме с тая сума поне едно болно дете.

Вие сте най-тъпия и цензуриращ форум в който съм влизал.Като ви пречат линковете ги изтрийте или орежете,а не трийте коментарите . А и от тях хората може да се информират и научат доста неща за да оформят мнението си по тази бих казал най-важна здравна тема .

Ами като са усвоили 120000 лв от 5 милиона, тия кибици от фонда трябва да се уволнят и да се пратят на борсата - там да си усвояват по една скромна сума месечно и да не пречат на хората да се лекуват! Значи, бюрократите са си клатили краката цяла година, нищо не са вършили, връщали са всички, а накрая дали едни пари, колкото да се пише нещо по вестниците и да се чуе и за тях един път, да не ги забравят ... Пълно безобразие са тия фондове и хралупи, добре спонсорирани по програми, където си кютат разни дъщери и баби на временни величия, а за болните все няма и все не стига!

как така се намериха пари за този човек? кой е той? за моят баща доктор чирков поиска пари под масата за да го прегледа и оперира едентуално ....и си отиде двадесет дни след сватвата ми без да ни се порадва и да види внуци едва на 57 години... даааа за някой хора може , за други си отидоха без време от този свят. как да обясня на едно 6 годишно дете защо дядо му е на небето , а докрор чирков на земята..дано господ му потърси сметка...

Експеримент, със съгласието на пациента, и едва ли е платила държавата, по скоро заинтересовените от него. Въпросът е, защо Бг, сигурно другите поканени са вдигнали финансовата летва за опита... Дано поне болният да има късмет от цялата работа.

Почвам да се плаша като гледам какво става - Защото в техните държави има закони, които стриктно забраняват това, затова са дошли в България да си провеждат крайния етап на изпитанията - опити върху хора. Нямам думи просто!

Този тарикат беше шеф на НЗОК и си направи пътеките ккато си иска. Пример- КП за сърдечна операция 9000 бв а за мозъчна операция недъмнено пъти по-сложна 2100.

Ако стигна дотам, по-добре да си отида от този свят нормално, като човек.

Интереснооооооооо!!! "Не се дават повече подробности за пациента"?!?! Ами да се дадат де, кво спите бе журналята - само преписвате разни псевдо-новини!!! Да се дадат повече подробности кой е пациента и защо точно за него министерството е решило в последните дни на тази година да потроши 120 хилки след като стотици други пациенти си умират годишно от същата такава недостатъчност, а същото това министерство не си мърда и малкия пръст за тях камо ли да потроши 120 хил. лв.!!! Казах "потроши" и то 2 пъти, защото очевадно е прахосването им след като фондътза трансплантаии не финансира трансплантации!!! ЦИРКАДЖИЙСКА ДЪРЖАВА!!!

искрено съжалявам че не управлявам тази държава , да пратя всички лекари в тръстиката

Метине, като гледам какви простаци ни управляват имаш голям шанс.

Доколкото съм запознат официално разрешение не е получило нито едно от произвежданите изкуствени сърца. Евентуално такова разрешение ще бъде издадено 2011 или 2013. Нито американските фирми, нито френските имат такова разрешение. Почва да ми намирисва как някой е прибрал пари за комисионна за изпробване върху хора на изкуствено сърце. Защо не се казва на коя фирма е? Те не са много фирмите в света!

До: ВъпросТ И аз не го разбирам. И още повече ме учудва намесването на "Еърбъс" - те не правеха ли самолети? Кратка справка в Уикипедия показва, че през 2008 година френския кардиохирург Ален Карпантие обявява, че напълно имплантируемо (присадимо) изцяло изкуствено сърце ще бъде готово за клинични изпитания през 2011 година, а за алтернатива на трансплантацията - през 2013 година. И какво излиза? Че ние сме изпреварили водещите специалисти по света?

QTEK

Името умишлено не се споменава , няма лошо ни или за всички или за никой- какъв е критерия за едни може за други и 20лв-НЕ

Членство в герб, заслуги към Борисов или...?

И КАКВО АКО ИМА КАРТОНЧЕ В ДС? НЕ СИ ЧЕШЕ ЕЗИКА ПО ФОРУМИТЕ, А РАБОТИ МЪЖКИ И ИМА ОГРОМНА ПОЛЗА ОТ НЕГО, А НЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЕТО САМО ДС ИМ Е В ТЪПОУМНИТЕ ГЛАВИ.

Лекарите нищо не заслужават, давят деца в кофи! Питай другаря Цветанов.

Проф.Начев е голям кардиохирург,но младоците от екипа му ,които довършват /шият/пациента не са на ниво.Зашили са ми дясната половина на гръдния кош с 1 см.по-високо от лявата.След реанимацията рядко ще видиш лекар да ти даде съвет или да се оплачеш от нещо.На специалните хора се обръща специално внимание,а на другите сестрите си изливат злобата/в реанимацията са много внимателни и учтиви/.

Този на снимката има ли картонче в ДС или е още действаш.

Как да разбирам изречението от новината "През октомври 2008 г. във Франция започна да първото изцяло изкуствено сърце, което е напълно идентично с човешкото."?

а кой е бил "щастливецът" получил сърцето? някой простосмъртен със 18 лева здравна осигуровка или ?!?!? ....

А за Ели кога ще даде държавата пари? http://www.facebook.com/group.php?gid=272213793079&ref=ts

дай боже да е сполучливо, а има ли такива за всички нуждаещи се? Ще поеме ли държавата разходите и за тях ?

много тъпо, останалите докато сме здрави (относително) ще трябва да бъхтим само за изкуствените сърца народа се е побъркал, все едно не работят по цял ден и не плащат данъци, вие луди ли сте, няко лее кървава пот ката ден за тия пари бе, не валят от небето

Mного добре и браво на лекарите.!Dано да е някои обикновен човечец от н а р о д а!!! Hо... едва ли -сумата е доста голяма!? Dа бъде здрав а на лекарите и екипа - GOSPOD здраве да им дава!!!

Ако изписваш ГОСПОД с латински букви, смяташ, че Той повече те вижда, повече се обажда на повикванията ти или просто смяташ, че ако той посещава дир.бг вижда Твоят ник и Неговото име на латиница и ти поставя в Божетвения си теФтер една червена точка на Твоето име

браво.да е жив и здрав човека и да изживее достоино живота си

Това вече е добра новина!На всеки трябва да се осигури нормално ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!

И кой да го осигури - този дето внася по 20 лева здравни осигуровки?