Гардеробиерка и секретарка решавали кои учени да получат пари

Бивши гардеробиерка в театър и партийна секретарка, както и човек със средно образование, са определяли кои научни идеи да бъдат финансирани от Фонд "Научни изследвания". Повече от половината предложения били отрязани без да са разгледани по същество, предаде БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Гардеробиерка и секретарка решавали кои учени да получат пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми хареса изследването за Млечния път.Темата е убиец

Е ТОВА БЕШЕ ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА.С ВСЕКИ ДЕН ГЕРБ СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ПРОВАЛА КАКТО СТАНА С НДСВ.ТОВА Е ДОБРЕ. НО ПИТАМ: ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ?

вИНАГИ Е БИЛО ТАКА СЪС СЕКТЕТАРКИТЕ/ТЕХНИЧЕСКИ СЕКРЕТАР ИЛИ ЛЮБОВНИЦА НА УПРАВИТЕЛ, ДИРЕКТОР, КМЕТ, МИНИСТЪР И НА КОГОТО Й ДА Е/ТЕ СА БИЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ И РАЗПРЕДЕЛЯЩИТЕ КАКТО ЗАПЛАТИ И БОНУСИ ТАКА И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОГО ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ И РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИ, СЕГА ПО ПРОЕКТИ, ПРЕДИ ЗА ДРУГО. ТАКА, ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ ДА СЕ ОГЛУЕДАТ И ДА СЕ НАУЧАТ ТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ, А НЕ ДА ГИ УПРАВЛЯВА ЕДНА "ТЪПА" С КЪСА ПОЛА СЕКРЕТАРКА.

Само едно допълнение - към секретарките прибавете и шофъорите на директорите. Така картината е вече по-пълна

Главният прокурор Цацаров имате много работа с нарушенията на величко адамов "ректор" на са-свищов. искаме решителност, а ви можете. дано да баде оцтранен за да спасим са "д. а. ценов". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нормално!За държава, която се управлява от пожарникар и физкултурник...

а, историкат сергеъ станишев, без 1 ден трудов стаж, нали беше хачело на бг...

Къде е Главният прокурор Цацаров.Няма да влезем в Шенген ,ако не осъдят някой от корумпираните - Игнатов или компания.

В повечето информации се върти името на ректора на Бибилиотекарския институт проф.Стоян Денчев.Той е бивш вицепрезидент на Мултигруп , а там където има мултаци ,нещата винаги се размирисват.Мултаците са креатура на ДПС и БСП.

НОВОТО ЛОГО НА ГЕРБ Е КАЛИНКА ВЪРХУ ЦЪФНАЛ ЧЕРВЕН ГЕРБЕР

Фактите са безспорни: послушни чиновници са дали милиони на фирми фантоми Другото е платена форумна пропаганда

ТОВЕ Е ГЕРБ - КЛОН НА БКП От премиера, президента, министрите или председателя на Народното събрание нямаше и следа. Както и в предишни години. Нормално е - това не е платен митинг в Банско, а и сред тях малцина са тези, които не са яли от тежката партийна паница в едни други времена. Онези времена, когато разстреляните и избиваните по затворите са били "фашисти", "шпиони", "капиталисти" и "родоотстъпници". Нормално е да се срамуваш от миналото си. Ненормално е ГЕРБ да отричат своята същност на преродено БКП. А междувременно митрополит Кирил (бивш агент на Първо и Шесто управление на ДС) обяви, че част от жертвите на комунистическия терор ще бъдат канонизирани. По-добре да беше замълчал. Това даже не е смешно.

В института по научна фантастика свършил кибрита и готвачката Кунка нямало с какво да запали печката сутринта. Института от много години бил заврян в четвъртото измерение и нямал никаква връзка с външния свят. Директорът му, Едисон Карабаджаков се ядосал и уволнил готвачката и домакина за небрежноста, после се заключил в кабинета си. Куркането на червата на гладните учени се чувал навсякъде, а когато електронната машина на зададения и въпрос за полуелептичното преместване на Андромеда отговорила кратко и ясно "МАМО, ДАЙ ДА ЯМ" се разбрало, че математиците са слезли от висините на формулите и се гледат в тумбаците. Зав отдел "Окултизъм и магии" се опитал да извика малък огнедишащ дракон, но безуспешно, което доказало, че ТОЯ ОТДЕЛ ИЗЛИШНО ХАРЧИ БЮДЖЕТ. Изходът дошъл внезапно, като един метеорит с размер на топлийка пробил защитата и улучил печката. Там лумнал весел огън и замирисало на кокоша чорба, пържени дробчета с лук и други фантастични храни. Директора простил на Кунка, а от отдел "Случайности" изчислили, че подобно нещо се случва на 10 000г. Но никой не се учудил, това е научен институт по фантастика.

Виновен е този, който ги е сложил там на заплата, без да разбират за какво става дума, но пък изпълнявайки точно нарежданията, които им се дават.

Заглавието е пределно идиотско. Професорите Сергей, Гюро и мафиотът Петров са решавали на кого имат да връщат ресто.

Много факти , винаги е имало подобни неща в живота , Проблемът е друг. БАН - нека да има финансиране примерно от държавата , но нека се възложи да работят и какъв % да имат самофинансиране . Защото ако този момент липсва те няма да имат интерест и ще се върнат по времето на социализма . Зада се види дали даден сектор работи тои следва да твори , да продава своите научни разработки . ПО ВЪПРОСА С ЕВРО СРЕДСТВАТА Има една истина- ТОВА СА СРЕДСТВА КОИТО НИЕ НАЦИЯТА ЩЕ ВРЪЩАМЕ ТЕ НЕ СА ПРОСТО ТАКА ОТПУСНАТИ Следва въпросът ако имаш заем как ще използваш средстата , така е и тук . Не може да се възползваш от даден проект а парите за друго . Именно тук следва контрол .

като начело на бълхария и пожарникар, прочел една единствена книжка и то до половината, какво очаквате. Ами физкултурника дето е взел само един изпит с глава /там където тя се ползва за правене на челна стойка/. Такива си ги избрахте-ако ви е

щом ъ научните пари не се посвениха да разграбят, какво ли повече да очакваме дали някоъ от тези господа, коъто са разпределяли парите е чувал изобщо за паисъи? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ф ашистките свини - без образование, без култура, идващи от едно кафяво блато на воня, си знаят едно - ще избиваме минимум два милиона граждани на републиката. Тъпо, сиво и израз на една изперкала сган, за която е било добро да има Скравена и Белене. Всичко си идва на мястото, логиката е желязна - докато ги има нацистите, няма да има България.

С една поправка - блатото на посредствеността е червено и винаги е било Кафявото е частен случай, исторически факт

КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА бе другари от "независимата" червена "преса", заради която България се срина на 87 място поради липсващата свобода на словото? ГЕРБ сами казаха, че ИМА нарушения! ГЕРБ сами наказаха нарушителите като уволни двама шефове и един министър! ГЕРБ отново показа, че за тях няма приятели или наши и ваши хора! И къде е проблема? Който не си върши работата съвестно си отива! ДАЖЕ Е ПОХВАЛНО, че при ГЕРБ няма министерски ИМУНИТЕТ, няма батко и братко, няма и доживотно гарантирано работно място както при БСП! Всеки Гражданин на РБългария може да бъде сигурен, че при ГЕРБ се работи здраво и съвестно, а тези които не го правят и отиват! При момчето Сергей никога нямаше нарушения и наказани! И до ден днешен не се е изправил като МЪЖ да каже, ДА! Сгрешихме там и там, уволнявам (смех в залата под мустак) този и този, на тяхно место назначавам този и този специалист! НЕ!

Оооо, моля ти се!

ГЕРБ с тези оставки само забърват размирисалите се дупета, нищо друго. След 3,5 години бъркане в медеца, оставката не е нищо друго, а заслужена почивка.

Пак ли са ви виновни калинките, кой е назначил млади хора без образование да разпределят парите за наука?

Същият, който иска мнението на неграмотни ,ниско образовани и не достатъчно компетентни по въпроса :"Дали да се развива "ятомна"енергетика?".

Самият Игнатов е общ работник по строежите. Борисов е охранител-мутра. Рашидов - каменоделец, този на икономиката - изкуствовед лбез стаж, и прочее. ГЕРБ е пристан на всякакви аутсайдери, мераклии за бързи пари. Няма икономика, няма движение напред, няма смисъл на живота. Страната е мъртво блато. в което типове с невиждано нахалство рушат създаденото за 45 години народно имане. Това е поредната национална катастрофа.

Какво стана ГРОБАРИ??? Пак Ламята ли ви е виновна??? Всички видяха как става оценяването на проектите! И такова оценяване имаме не само за Научни изследвания, по и ОП Конкурентноспособност не се отличават много нещата!!!! ТОТАЛЕН КОРУПЦИОНЕН ЧИНОВНИЧЕСКИ ПРОИЗВОЛ!!! ГРОБ - Гнусен развъдник на КАЛИНКИ!!!! Това ли ви е АНТИКРИЗИСНОТО управление??? Като нямаме икономика, наука, иновации, пазари и работни места - Тиквите магистрали ще ми строят!!! Сега всички видяха защо Пайнера спечели проект, а хиляди други кадърни и способни НЕ УСПЯХА!!! Е как да гласуваме за вас??? КАК??? Само Калинките ще гласуват за ВАС!!!

И аз. Нали трябва да смажем червената мърша.

Типичен случай на корумпиран чиновнически произвол!!!! Представям си колко кадърни талантливи специалисти са отвратили и прокудили тия глисти от България. Ефективни присъди ще има ли? Защото това не е обикновена некадърност, корупция маскирана като некадърност! Специално слагат "експерти" без ценз и после "ама видите ли, те просто са некадърни и са се объркали тотално!"

СърГейчо стана Премиер с най-голям опит от всички досега?!?

Верно е че по негово време се заложиха тия мини, но Станишката от 4 години не е на кормилото! Стига оправдания с него! За дълги 4 години можеше всичко да се вкара в ред, но Тиквите НИТО МОГАТ, НИТО ГО ИСКАТ!!!

Прав си! Виновно е управлението на римляните,щото са правили пътища,но са присвоили парите за асфалта.

Доста манипулативна статия . Бивша гардеробиерка , е и ? Ако тя също е само със средно образование , разбирам , но доколкото става ясно от статията само Радослав Христов е със средно образование . За бившата гардеробиерка и секретарката не е уточнява . Аз може да съм бил бивш пазач да речем , но след това да уча , да изкарам икономическа магстърска степен и какво ? Няма да имам право да работя и само защото съм бил ''бивш пазач'' ли ? За тримата пиче единствено , че нямат професионален ценз . БИВШАТА гардеробиерка с какво образование е ? Предполагам и , че не е взимала решения докато е била гардеробиерка , а вече е била назначена на новата си работа . Тук май цялата работа намирисва на кой какво казал , а не какви факти има .

Ако е грамотна колкото теб, няма право да е в такава комисия, МАГСТЪРЕ.

Бафчо, не всички са се родили със сребърни /червени/ лъжички в устата!! Няколко десетки хиляди студенти работят/ха, докато следват висшето си образование!! Какво срамно има в това да си гардеробиер в театър или партиен секретар. Точно пък втората позиция си е отговорност!!!

Абе ти само за гардеробиерката ли прочете? А че и тримата не са имали по три години стаж видя ли? А че форма с пет часа история печели 480000 лева за да изследва Млечния път разбра ли? Да, нещо намирисва, но това не е статията!

Може бе,може Може да си бил портиер и само с една заповед за назначение да консруираш совалки Всичко може, и мома ражда п.с. Помоли ПР отдела да ти пиш по-смислени постове, излагат те

Средно образование е споменато като най-високото налично в комисията.

дкми

Кой е тоя Паркинсон, та ще искат пари за него? "Изследване на Млечния път и зодиакалната светлина" е къде къде по-важен проект... а и как звучи само!!!

А как са в леглото?

Тъй като едва ли ще има някаква отплата или наказание за тези малоумни деяния, поне някой да изпитва срам?

Маминин сладки! Винету уволнява, а после - лошото чувство остава. Рипват калинките, че дори оправдание има. Еее, ама като да било това момче хубаво - кво му вързахте кусур? Има нема - 2-3 месеца до избори - щехте да го остаите. И - говоря в стил гангнам стайл, защото е уважаван от премиера и индианците.

Пикльо ..завършил съм две магистратури ти еба мамата .. хранил съм те ..единственото което съм изисквал е спазване на правилата!Помияр мръсен.. как хора без квалификация по професионално обучение ще обучават подрастващи!!Какво свърши като си сезиран .. твойте кифли .. а даваш интервюта майтати .. долна!

При този индивид .. хора без квалификация обучаваха подрастващи!Образование ли .. циничен лицемер!

ПРОСТИ ЧИНОВНИЦИ, СЛАБА ДЪРЖАВА!

Грешка! Овчедушни граждани, нагли чиновници, слаба държава...

Абе простички са си гражданите и селяните - иначе да се бяха научили за какво служи гласуването. Па и сопите.

Това тука страшна журналистика развивате - да има за народа зрелища, ама иначе - яко да си помишкуваме и ако може да туриме некое заглавийце като от селска седянка и оплюем като хората. Това само кадърни журналя могат да направят! Хвала!

Къде е бб бе приятели?Нещо да каже за калики малинки?Или се е скрил в миша дупка?

Той нема нищо общо, а има и алиби. Това Харманли, Осло, Ню Йорк, а може и да е бил във небесата по това време.

Ако учените от БАН толкова много работят ,то може би щяха и да направят някакво научно откритие по темата Топлофикация . Например как да се намалят разходите по топлоподаването в сградите. Вярвам ,че ако направят нещо подобно , то народа ще подкрепи научните изследвания на БАН.

Инженерията не е работа на БАН. За това си има могъщи "университети" - бившето МЕИ, ХТИ и т.н. ...

Тези учени също са произлезнали от тези "университети" така ,че могат да се посветят в научни изследвания за повишаване на КПД и намаляването на загубите , защото Млечният път няма да ни згрее.

Никой от сульовците на високи постове нямаше смелостта да излезе и да каже нещо по мъжки, та сега на тия млади хора е всичката вина, та доволните журналисти да се радват на имена и биографии...

Брей, много удобно! Млади чиновници без опит виновни за цялата работа... Не ми ли е срам, бе!

Така е! Във Фонда има и Зам. Председатели, заседнали там от години. За тях нищо не се чува, освен че един от тях - чл. кор. Г. Русев и жена му проф. Б. Аначкова се "облажват" всяка сесия. За последната, обаче - едвам 700-800 хил. лв. от 2 проекта, чрез подставена фирма....

Омаскариха държавата, еййиии!..... Направиха я кочина. Почти всички млади българи, които познавам, се чудят как да избягат от този ад!... Не е живот това тук....

В научните среди е така от много години. А мръсотията там е ежедневие. Някога Партията спускаше учените с парашут, след това ... ето, виждате, как е. Толкова много идеи останаха завинаги в забвение! Държавата никога не е чувала учените. А тези хора не са гръмогласни и практични. В интерес на истината, сега за първи път се огласяват факти. Не знам, дали това правителство ще сложи ред в научните среди и възможност за реализиране на открития, но посочването на проблемите, пак е нещо.

Ван, извинявайте, но резултатите от конкурс на Фонд Научни изследвания до преди 4 години се изнасяха абсолютно прозрачно. Има си система за рецензиране и точките, които е получил всеки проект, ставаха достояние на всички. Такава вопиюща наглост като при тия, никога не е имало. Усвоиха 15 милиона за партийната касичка (Столипиново и Факултето с какви пари ще ядат кебапчета през лятото?) и уволниха трима души за благородната цел. Голям праз! Пито - платено.

А, бе бая академик-професор си бяха абонирани към хранилката, наречена "Фонд за Хаучни изследвния" ... То за старците от БАН наука си е да им мерят сутрин креатинина в урина ... креативността, де ...тра-ла-ла! Който разбира от наука, отдавна не е в България!

То АЕЦ Козлодуй се управлява от случайни хора,вие за един фонд се кахърите!

поздрав към реадкцията за заглавието!

така е и в ГД,,ГВА'' към министерството на транспорта

Това със зодиакалната светлина уби рибата.

Уникални са!!! Това си е за вестник с вицове!!!

Журналисти от Днес, проучете как в Пазарджик началникът на Инспектората по образование заставя с явна принуда директорите да плащат луди пари за обучение по темата "дискриминация" от фирма РИБАРСТВО.ЕС ООД. Обучението и проведено на 30.10.2012г. и 31.10.2012г. в Панагюрище в спа хотел Каменград. Изискайте от РИО Пазарджик писма с изх.номера-РД 22-1357 и РД 22-1358, и двете от дата-22.10.2012г. Потресени бяхме от наглостта на Началника на Инспектората да промени скоростно Плана за квалификация на педагогическите кадри с едно от горепосочените писма, за да уреди въпросните "рибари" да ни обучават! По телефона ни принуждаваше да се включим в това обучение под небивал натиск!

уважаеми г-не, надявам се да не сте наистина директор, както казва ника ви и все пак се възмущавам от вашето посане в форум. къде е админстративната отговорност? защо веднага не сте подал писмен сигнал и предизвикал проверка? да проявявате търпение и примирение с корупцията също е вид корупция ...

Lucky! Да не си от "онези", от Инспектората? Я , се скрий в дупката!...

И до кого да подаде писмения сигнал,когато сигнал=оставка?

калинките на герберите се увеличават. тия да бъдат вкарани в затвора!!! селяндурите и преди бяха на власт, то последните 3 годиню прототията владее навсякъде!!!

Прочети текста, кой и как ги е назначавал, бе!

Изнесените в статията факти са толкова ужасни, че направо втрисат! Нищо ли не може да се направи както трябва? Тези далавери са толкова скандални, толкова пошли, че трябва яко да се реже - не само министъра падне, ами и сериозни присъди за гавра с Българската наука!!!

а калинките герберастки, кой ги назначава и командва в инспектората на МС, нали същият крадлив министър

Прочети текста! Там пише - управителят!

а в парламента има ли осмокласници ? всички дипломи ли са истински или има и фалшиви ?

Където барнеш в тази мила татковина всичко смърди.Много прост народ сме. Затова си избираме и такива управници. Щом може гардеробиерка да определя парите на учените,защо да не може хора с пожарникарско образование да определят съдбата на цяла една нация!

..А щото след Луканов ,Костов,Беров,Виденов,Доган,Станишев ,все косокодажмити специалисти с висше обазование цъфнахме и вързахме.а сега като гледам какви ентелегентни и гладни адвокати са при Пръмовицата,какви специални специалисти при Костов ,Сидеров Доган косата да ти щръкне.Особено разни Беровци,Дачковци,Инджевци.За червените крадливи гадове да не говорим.. Бойко може да не чете Шилер и Омир в оригинал,ама е мъжко момче,почтен,джентълмен и честен..

Мъжките момчета не стават членове на БКП и питомци на школата в Симеоново понеже татко им е милиционер. Както и по-късно не стават премиери и борци с комунетата (милиционерско-гербаджийски лаф) понеже дядо им това и онова с булките на комшиите, гниещи под канонадата на Драва. Мъжките момчета и джентълмените са винаги такива, а не като тая плюнка.

По точно и вярно би звучала констатацията ти, като си разменят местата двете половини от изречението ти!?Иначе поздрави!

Извинявай, "портиер"!Препоръката ми е за последното ти изречение!?

Подчиненият отговаря до тогава, докато не подпише началника му. След подпис на началник отговорността изцяло отива при него.

....Е още милиони неразкрити такива нарушения за още много и много милиони левове."Фискална дисциплина"-големи простотии. Заради това ще отидете в небитието след около 3-4 месеца.