Отрицателни реакции на акцията във Фонда за лечение на деца

След спецоперацията на ГДБОП и прокуратурата и последвали кадрови промени във Фонда за лечение на деца в чужбина се появиха и отрицателни реакции.

Обратно в новината

Коментари - Отрицателни реакции на акцията във Фонда за лечение на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През годините редовно участвах в различни инициативи за подпомагане на лечението на онко болни деца. Имах тази финансова възможност. За нещастие миналата година внукът ми , се разболя от тази страшна болест - рак. Ако не беше този фонд, му предстоеше най - страшното, защото в България нямаше спасение за него. Благодарение на фонда сега е в чужбина и лечението е успешно. Семейството сме обикновени хора от провинцията. не сме давали подкупи, не са ни и намеквали хората от фонда за подобни неща. Нямаме познати и приятели на високи позиции във ведомства, които до повлияят на решението на фонда, детето да бъде изпратено на лечение в чужбина. Свалям шапка на "арестуваното" ръководство на фонда за това, което правят за едно обикновено българско дете. Бог да е с тези "лоши хора". БЪЛГАРИ, осъзнайте се! Не всички в България са мутри и мошеници. Останали са все още и свестни, но неудобни за властта хора.

Какво искате от човека , сложили го на длъжност да усвоява парични фондове, но пропуснали да му обяснят че усвоява и присвоява не е едно и също.

Имаше известно забавяне покрай лекарските протести, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани. За да има наказани в съда, службите трябва да "избродират" всичко. И затова се наложи по-дълго да се използват СРС-та. Години наред се прибързваше и накрая имаше оправдателни присъди". Сега е важно, тези, които са си позволявали да правят нередни неща, да си понесат отговорността, затова всичко това ще бъде доказано в съда!

да "избродират" или да "изрисуват", има съществена разлика, мисля....

Вчера при акция на ГДБОП и прокуратурата бяха арестувани вече бившият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров и още седем души. Акцията е реализирана след доклад на инспектората на Министерството на здравеопазването, в който има набелязани десетки нарушения и злоупотреби. Сред тях, такива са тези, свързани с транспортиране и настаняване на болни деца до клиники във Франция и Турция.

Кажете ми, г-н Александров, защо още на 4 април не подадохте запитване за цялостно лечение, след като вашият служител ме убеждаваше, че е подадено именно такова запитване? Кажете ми спите ли спокойно, храните ли се с апетит, радвате ли се на хубавото време....???? Защото Дилян не спи добре, не се храни добре и не вижда слънчицето!!! Той се бори за живота си, докато Вие демонстрирате колко некомпететно и неадекватно могат да действат институциите, когато ръководният им орган е неправилен!

Аз съм майка на 4-месечния Дилян, който все още не може да замине за лечение в Германия, въпреки че парите са събрани от дарения, заради Фонда за лечение на деца в чужбина. Бебето е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. Александров ми отне всяка надежда! Разговора с него беше: "Я не ми дръж тон, бе! Ти като си толкоз отворена, що не се активизира да си свършиш работата сама, ма, а само ми ходиш по телевизиите. Ти знаеш ли как се взема оферта от Германия? Те там само вас чакат. Аз пет години се занимавам с таз работа, знам как е! Ходи се оправяй сама, като нямаш държане!"

Аз не съм чул, че имало организирана престъпна група във Фонда, а от службите са разбрали. Странно. И родителите не са чули, и журналистите, и лекарите, и учителите. Да не говорим за шофьорите и монтьорите. Абе дансаджиите ли са най-умните! Ха ха ха ха! Желязна логика. Писачите на тази статия не знаят ли, че информацията на службите не е споделена, подобно на тяхната!

Явно на Герб не им се отдават пиар акциите! Целта е да се вземат милионите, които отиват в чужбина и чрез болниците на Москов да пълнят партийните каси!!! Защото повярвайте, правили сме две операции в Германия. Там ти дават оферта за лечението, парите се превеждат по банков път и в двата случая ни върнаха остатъка от пари по банка /875 и 1436 евро/, защото е бил по малък престоя или манипулацията не е правена. Няма пари на ръка, няма скрито покрито. Целта на управляващите е прозрачна, грабеж до дупка, без скрупули дали е за деца или редовите българи!

Няма и 10 часа, няма съдебно решение за задържането, камо ли присъда, но мигновено на поста е назначен правилен човек, роден от правилната майка, единоверец на министъра на здравеопазването. Арестуват някого и хоп - остане без пост. Арестуват някого и хоп - остане без банка. После няма осъдени, но това са подробности. Само че нещо пиеската взе да се изтърква - Александров, Стросс Кан, Цветан Василев, tv7. Фондът работи с големи средства. До 200,000 лева струва едно лечение в чужбина. И тези пари трябва да отиват в правилните фирми - израелски и германски. Не може да се търпи произвол, затова директорът трябва да е правилен човек.

Станков, за задържането не се изисква съдебно решение! То е акт, предшестващ съдебната процедура. Присъдата пък е окончателният акт на същата процедура. Дано ориентацията ти в пространството не е като тази във времето!

С пълна сила всичко си върви на принципа" хляб и зрелища" за простолюдието! Като свърши хляба обаче ще стане страшно...

Хлябът няма да свърши - земеделска страна сме. Ама за сирене трудно се намират пари, пък и сиренето заминава за Германия. Виж, банани винаги ще има - това е символът на свободата и демокрацията, винаги ще ги има, за да се знае, че сме свободна страна с развита пазарна икономика.

Ама един през друг лапачите седнали да се защитават та чак се жалват как не са си получили ''заплатите'' преди нова година сякаш на тях разчитат,Как нямате срама бе изроди след като преди дни осъдиха действията ви заради починалото дете на което вие отнехте живота с вашия отказ да дадете нашите пари за неговото спасение

someone

селските тарикати са се уредили все на високи позиции.

Коментарът на д-р Шарков за доклада от проверката на НФЛД Не съм чел доклада, ама пише ужасни неща вътре. Да се смееш ли, да плачеш ли.......!?

да вади на показ мръсното белъо на управлението? В случая за новия директор на Фонда, преди това за Фонд земеделие.

Май Афера и те имат таван! Защото най-големите далавери са най-горе, при Него - наместника на Бог на Земята!

Нищо чудно! Всичко се връзва.

Лицето Павел Александров е пример за политическа номенклатура! Спуснат на директорското място без да има каквото и да било медицинско образование и бегла представа за здравеопазването, но вероятно е бил добре подготвен в друга област. Затова престъпната група сега риве кански! Смяната му с проф.Пилосов е адекватно решение. Проф. Пилософ е роден и отрасъл във Париж. Владее перфектно 7 езика! Вербуван е под натиск от ДС именно защото има френско гражданство. Човека работи 42 години като лекар, водещ педиатър. Специализирал е във Франция, Германия и САЩ. Създател е на единствената в България детска кардиохирургична клиника. Отдал е живота си в грижа за тежко болни деца! Спасил е хиляди детски животи!!! Това един от най- компетентните и уважавани лекари педиатри у нас!

как са го изтипосали в Афера.

Бъркате за д-р Пилософ .Агент на ДС синовете му и той са хора забъркани в страхотни далавери и укриване на данъци тъй , че мнооооого бъркате .

Ако имаш доказателства са укриване на данъци си длъжен да пратиш едно "сигналче" до НАП и прокуратурата! Иначе това което пишеш тук е чиста клевета, а клеветата е престъпление. Нищо чудно да си бивш доносник на ДС и да ти идат "отвътре" тези дейности.

Точно пък в България , такива неща ''НИКОГА'' АМА ''НИКОГА '' НЕ МОГАТ ДА СЕ СЛУЧАТ ... Имаме образование на ''ниво'', култура на ''ниво'', държавни институции на ''НИВО'', никой не краде ,особено политиците и управниците ,....И НАЙ-ДОБРАТА СЪД.СИСТЕМА НА СВЕТА....

Събарянето на Организирата Престъпна Група от властта в България е единственият изход. Свободата не ще молитва , иска Караджата! Долу ГЕРБ! Вън на камарилата от продажници на Отечеството! Границите не пазят, крадат и със задниците си, до кога?

Вие осъзнавате ли какво пишете? За 100 км граница трябва да има 10 хиляди граничари да я пазят. Вие ли ще им плащате?

По-тъпа си от селска кифла Мариано, с тез мурафети оди у циганското гето... Там може и да ти поверват, ако им фърлиш два кюфтака. А тъй между другото докато крадете от тук и от там да вземете да построите и оградата, що ще рекнеш?!

На Борисов и пиарлъка взе да не му се удава особено.

Кой ще ми отговори на следния въпрос, защото аз не знам отговора: Ако всички с този ФОНД е наред, защо има постоянно призиви за дарения за лечения на деца в чужбина?! Да, може да няма корупция, но може би методите на работа са неправилни?! Моля за отговор!

goose

Веднага ти отговарям - защото за тези деца лечение в България има, но родителите предпочитат то да се извърши навън. При това положение фонда няма право да финансира лечението.

право на родителите е да решат къде и кой ще лекува детето им. може и на село, при билкаря , обаче това е личен избор и никой няма право да им се меси.

Дори и да има някакво подобие на лечението, което трябва да се проведе, у нас то свършва в минутата на последната доза лекарство или последния преглед, а където и да отидат навън периода след лечението е също толкова важен и се полагат същите грижи за децата, затова трябва да се изпращат всички които може в чужбина за да оцелеят ...

Dobromir Dimitrow

Може би има такива случаи... Но тази сутрин дадоха по телевизията за случай с дете, започнало една част от лечението в турция(не може да се извърши в България), а за другата част - химиотерапията, която може да се извърши в България, Фондът отказва финансиране. Родителите не искат химиотерапия тук, искат първия лекар да я извършва, защото вече познава пациентката си по-добре ще я наблюдава. Смятам, че са прави!!!

Защото, драги, държавата е абдикирала напълно от задълженията си в здравеопазването! А няма как да кажем на болните да не боледуват "временно", докато се намерят читави политици, които да решават държавните дела, а не собствените си финансови проблеми, за сметка на държавната хазна! Просто е!

Dobromir Dimitrow

За абдикацията на държавата, то е ясно на всички!!! Единственият случай, за който знам с болно дете, за което трябва по-специално лечение, беше на една приятелка, на която дъщеря ѝ се разболя от левкемия. За щастие, лекуваха я тук, и май се оправила напълно!!! Естествено е под постоянно наблюдение. Нямам друга информация за тези лечения на деца. Единствената ми информация е тази от медиите и ми е странно, защо е този Фонд, а постоянно има призиви за дарения?! Затова и питам!

има регламент. колко пари и на кого. и за къде. остатъка се събира от хората и е в ЛИЧНИТЕ сметки на родителите, не във фонда. за регламента се обърни към министъра.

какви лични сметки на родителите бе? Абе аланколу, стига лъжи и врели некипели!

Защото в чужбина милионите потъват без следа! Контрол няма! Куче влачи камион.... Затова създадоха и този фонд, а за директор поставиха човек без медицинско образование, но явно запознат с едни други механизми.

Вместо Пи Ар - автогол! Ама така е, защото ББ и всяка негова калинка възприемат като лична обида всяка служба, в която постъпват някакви средства и те не са откраднали от нея! Не знам какво нещо трябва да се случи, за да се появи някакъв светъл лъч за България!

Не случайно прокуратурата арестува цялата организирана престъпна група! Това не се прави ей така без доказателства. Лицето Павел Александров е пример за политическа номенклатура. Спуснат на директорското място без да има каквото и да било медицинско образование и бегла представа за здравеопазването, а трябва компетентно да организира лечение и то на деца???! Много голяма част от парите на фонда вероятно са отклонявани към черни каси. Схемата не е била сложна. Децата са изпращани на лечение само на определени места, където наши хора предварително посочват фиктивни суми за лечение и квартири за близките в пъти по- високи от действителните. Част от парите вероятно после се връщат в черните каси. Разчита се на затруднен контрол именно защото машинациите стават в чужбина. Разбира се сега засегнатата група реагира яростно, включително и в този форум.

ВЛАСТ = КОРУПЦИЯ

на кой кръстопът набират кадри за директори и министри, че да застана там ? тоя го назначиха за една милисекунда ?

ТОКУ-ЩО ЕДИН ТЪПАК Е ПОВЪРНАЛ РАВНОВЕСИЕТО СИ Е НАПИСАЛ НЕЛЕПИ ЖИВОТИНСКИ ХЪЛЦАНИЯ! ХИМИОТЕРАПИЯТА ЛЕКУВА И ПРОДЪЛЖАВА ЖИВОТА! ПРИСАЖДАНЕ НА КОСТЕН МОЗЪК Е СКЪПОТО, НО РЕШИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ! КЛИНИКАТА НА ЧИРКОВ Е ВЪВ ВАРНА И Е ЧАСТНА! ПРИ НАЧЕВ НЯМА ПЛАТЕНА ОПЕРАЦИЯ ОТ ОСИГУРЕН... МОЖЕ И ДА СМЕ МИЗЕРНА ДЪРЖАВА, НО ИМАМЕ ДОБРИ ЛЕКАРИ, КОИТО ЛЕКУВАТ... НО ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПО-ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ! ЗАЩО ЕДИН ЮРИСТ, КУПИЛ СИ ДИПЛОМАТА ОТ БЛАГОЕВГРАД, БУРГАС,РУСЕ ЗАПОЧВА КАТО ПОМОЩНИК-СЪДИЯ С 1800ЛЕВА ЗАПЛАТА, А ЕДИН ЛЕКЪР ЗАПОЧВА С 600 ЛЕВА. ЗАЩО ЕДИН ПРОФЕСОР ОТ МЕДИЦИНАТА ИМА ЗАПЛАТА 1500 ЛЕВА, А ЕДИН СЪДИЯ 6000, 5000.... С КАКВО ЩЕ ПОДКУПИШ ЕДИН ЛЕКУВАЩ ЛЕКАР? В ТЪПАТА, ВЕЧЕ ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЯВАНА ДЪРЖАВА, НЯМА СТРАТЕГИЯ, ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕ ИЗПАДНАЛИЯТ И ЕДВА ОСТАНАЛ НА ЗЕМЯТА СИ НАРОД! НИЕ СЕ НУЖДАЕМ, П Ъ Р В О - ОТ ЗДРАВЕ, В Т О Р О - ОТ СИГУРНОСТ И Т Р Е Т О - ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА! ТОВА ДА СТЕ ГО ЧУЛИ И ДА СТЕ ЧУЛИ, ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ СТРАТЕГИЯТА ЗА НАЦИЯТА? НАЙ-ГОЛЯМИЯТ СМЯХ В ЧУЖБИНА Е СЪОБЩЕНИЕТО, ЧЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ СА ПОДКУПНИ, И ЗАТОВА ИМ ДАВАЛИ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ! НЯМАЛО КАК ДА БЪДАТ "ПРОСЛЕДЯВАНИ"?!!! ПЪЛЕН СРАМ И СМЯХ!

от м. септември, когато ще влезе АВСТРАЛИЙСКАТА система в нашето здравеопазване, мога само да ви пожелая - Господ здраве да ви дава.. идея си нямате какво става .

Чуе ли се за ''ФОНДАЦИЯ'' ,и то в България ,....ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ С КРАЖБИ ... НЯМА НИТО ЕДНА Бг-ФОНДАЦИЯ , ДА НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА... И ТЕЗИ ''РОДИТЕЛИ'' ,КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ ''УЖ'' С БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ,СИ ЖИВУРКАТ КАТО СИМЕОНЧОВЦИ ,..... ЧААААК ДО ПЕНСИЙКА...

Само в България е така .Няма държавност , и държавата ни е циганизирана от циганизирани Бг-политици. Назначенията в която и да е сфера , са ПОЛИТИЧЕСКИ , без ценз, с фалшиви дипломи , и какво ли не ...

А кой е Борис Владимиров Пилософ нека се заинтересуват съответните органи

И ти си намерил кой...

Мафията БЧК папионка плюс доц. Кр. Гигов за панделага! Т И М

Дано не плащаме отново като осъдена държава в Страсбург, защото имаше един период от зрелищни акции, които платихме скъпа като данакоплатци. А децата , кой мисли за децата, как ще работи фонда. Не бива да има такива зрелищни акции, а добре събрани доказателства и издържани обвинения,иначе се нагледахме на обвиняеми за милиони без доказателства, които по-късно съда ОПРАВДА..Има нещо гнило в ПРОКУРАТУРАТА, трябва да се направи нещо. Но пък депутатите нямат смелост да направят необходимите промени. Баце е всичко, той е " слънцето и въздуха за българина " жаална ни майка...

Ето една по-важна новина: Разходите на НЕК за лихви и емитиране на заема от 650 млн. евро ще бъдат признати за разходи от ДКЕВР и ще се отразят на цената на тока.

Предшественикът на Москов,д-р Таня Андреева уволнява Директора,заради множество нарушения и източване с милиони.Идва Москов на Власт и го връща,веднага.Защо!? След"бурните,чисто ПР проведени"арести,на мига е сложен др.Директор....светкавично..... Скандалът с ваксините,се разми във времето.Нищо,че "богата"България,е платила за 100 000 бр.неизползваеми ваксини за хепатит В ....на склад за бежанците!И то детски дози!Ще ги бракуват топтан накрая.За сметка на данъкоплатците родни.Сега-нов скандал с МЗ.Докога? Нещо не ви ли напомня случаят ДАИ?Огромна корупция,пускане на бъдещи убийци на пътя,а Московски-невинен,чист като сълза?

назначен е отново от служебния кабинет. В грешка си

Щом и разните дарителски организации пропищяха, май ще преосмисля как и на кого да дам 50 лева, следващия път като реша да помогна. Явно мършата е много повече. Да правиш пари на гърба на болни деца е мерзост.

Д-р Пилософ е 71 - годишен, но още на 20 става агент доносник на ДС и такъв си остава до 1990 г...Точно тогава английски хирург създава у нас фондация за детска кардиохирургия и поверява управлението й на директора на Националния сърдечносъдов център - д-р Пилософ. Скоро след това докторът учредява на името на фондацията частен медицински център и го разполага в държавния, а после го прехвърля на свое име и в това няма никакъв конфликт на интересиПо едно време министър Гайдарски уволнява д-р Пилософ като директор на споменатия Национален сърдечносъдов център, в резултат на което изчезва и частният медицински центърПо -късно обаче връщат доктора на директорския стол и частният му център пак е налице Този човек ще гарантира честността на Фонда за лечение на деца, ок, самият той има двама синове. Борис Пилософ е известен с това, че и до днес дружествата му дължат десетки милиони левове ДДС на бюджета, само едно от тях - 33 милиона!, но какво от това, след като още навремето ги е прехвърлил на някакви мизерни цигани и затова никой не може да го пипне за нищо...През 2003 г., когато средната работна заплата е 329 лв, Борис Пилософ назначава за свой служител Румен Николов-Пашата с месечна заплата 6500 лв., а фолкаджийката Рени, с която Борис Пилософ живее и от която има две деца, е хваната със 140 000 лв. неплатени и до днес данъци, въпреки че има имущество да не го описвам какво и колко, според твърденията й - от бакшиши, и това в никакъв случай не е пране на пари... Другият син Аспарух Пилософ е пресаташе на Румен Овчаров от БСП, когато той е министър на икономиката, и е споменат в лек скандал за пари, взети по ДМС - ама дребни стотинки, някакви си 40 50 000 кинта Впоследствие братята основават Българо-израелска финансова компания за отдаване на парични заеми, а великата певица Рени и мъжът й се позиционират в Израел и т.н. и т.н.

Хубав човек са намерили. Както обикновено в ГЕРБ нямат проблеми с кадрите - и накрая все някой друг е виновния и ги е подвел.

Cрамота, да се краде от болни и то деца.... грехота!

Абе, нещо не ми е ясно! Децата били изпращани в определени болници. Плащали им квартирите, щото там те всичките си имат апартаменти или достатъчно пари да спят в петзвездни хотели. В резултат се получили нарушения за не знам си колко милиона. Абе хора, Тиквата в предния си мандат взе от Здравната каса 1,8 милиарда без да каже за какво са, без да се отчете как са похарчени, без да ги върне. В резултат Здравната ни система колабира, нямаше пари за елементарни здравни пътеки, за лекарства, за лечение на целокупния български народ. А нашият дебил стои и се дуе и се удря по гърдите, като една същинска горила, разказвайки ни колко е велик! Че за такива дела той и виновните около него в нормалните държави щяха да изгният в панделата.

Не знам дали си дърт и грозен, ама със сигурност си тъп!

Такъв съм, но си го признавам! И не съм тръгнал да ставам Премиер! Думата ми е за Него, дето са го галИли три папи по главата и дето си мисли, че в резултат на това е достигнал IQ-то на Айнщайн!

И това го казва човек, който не си вади езика от задника на шефа!

Много просто - той изобщо не е разбрал кой и откъде е взел парите. Дотрябвали са пари, финансовият министър ги е дръпнал от Здравната каса, докладвал е на ББ, че пари са намерени и толкова. ББ не може 2+2 да събере, ти очакваш да мисли "тия пари" за какво са били предназначени.

Ти да не мислиш, че лицето СимеДянков ще направи ей така нещо, без да има нареждане от Него? Пък и не подценявай Тиквата толкова. Все пак е гледал прасета и е трябвало да може да ги брои понякога. Поне с двуцифрени числа може да борави. Виж как знае числото 16. Шестнадесет милиарда нов дълг лани! За тази година ще видим.

защо изобщо трябва да има фонд ?? нали сме в Европа, и хората уж имали право да се лекуват където си искат. Е защо някой ще казва къде и с колко пари да лекуваме децата ?? родителите явно са добре информирани, избират болница, лекуват се и това е. наистина не разбирам.

В Европа сме само тялом, а къде сме духом, едва ли и Господ знае. Подробности - в песента "Нема такава държава". (Не мога да си кривя душата - добро попадение на Слави!)

Ареста на Москов, Московски и Ненчев кога да чакаме? Отделно залагам на скорошни арести и във фонд Земеделие. Там далаверата е потресаваща, и има спрени фондове за милиарди. Яхти, самолети, МПС и прочее замаделски атрибути са купавани безспир. ! Корупцията и кражбата са дръстични! ОЛАФ ги разследва!

Тука Боцко май ще удари на камък, ако хората са прави ще има ресто ми се струва...

Дано се намери и лечение за тежко болните дечица в чужбина. Нещата не са толкова прости както изглежда при тежките заболявания дори и навън. Страхувам се обаче какво става у нас. Заради ставен проблем се нуждая от ядрено-магнитен резонанс..трябва да чакам 3 седмици одобрение от касата за това..а болките ми са непоносими ...ако не ми разрешат трябва за платя 300лв. Това са много пари за мен.

Tези 300лв. е нищо! Следващата стъпка е да намерите частния кабинет на специалист, да Ви издаде "син" или "златен" талон 3 за хоспитализация, да платите за "избор на екип", но вероятно ще Ви оперира друг, след това ще "гоните" специалиста да си извърши задължителните контролни прегледи по клиничната пътека (най-вероятно няма да успеете, защото той често е зад граница) и така се гответе за следващата операция за смяна на ...,по друга пътека. Ако има начин най-добре е да си поискаме връщането на многогодишните здравни вноски от държавата, защото като ГЛУПАЦИ (по-добре е без "като") плащаме двойно за....!?

А токуда на турците? А участието на частното предприятие БЧК в тази далавера? А разследвания вече веднъж негов шеф? Хр. Георгиев? Не оставяйте турците да ни довършат!

Та да обясня по един много елементарен начин. Химиотерапията не премахва нито рака нито левкемията която е пак рак на кръвта, а още по малко трасплантацията на някакъв орган и това докторите го знаят но ви залъгват по поръчение на новия ви вожд. А до това за национална кардиологична болница, тя вече е частна чиркова кардиохирургия и ако имате в джоба може, ако ли пък не, там в орландовци лекуват безплатно. Та това е демокрацията на богоизбраната нация. Кървави пари, важното е да текат капиталите в правилната посока.

Препоръчвам да пишете ако наистина имате някаква информация. Това което сте написали е абсолютна глупост, лишена от смисъл! Какво разбирате от химиотераяпия? Каква чиркова клиника в трета градска бълнувате?

B момента когато ирина бокова беше посланник в FR родителите на болните деца заедно с децата си бяха настанявани временно в посолството по късно в квартири в париж под предлог че няма повече възможност в самото посолство

Новогодишни кампании изцепки. Дарявайте, дарявайте, дарявайте и к,Во лЕва ръка десен джоб.

Няма дим без огън! Явно защитнициците на ръководството на фонда са също токова продажни. Гризе ви, че идва и вашия ред!?

Всъщност коментираме, без да имаме /и слава Богу!/ и най-малка представа как стоят нещата. Едно обаче ме смущава някак - след лекарските протести, след разправиите по рамковия договор, след останалите много въпроси към здравния министър и разклатената му репутация, ето сега и една акция, прицелена в най-болезнената струна на българина - здравето, и то на децата! Някак странно изглежда тази последователност. Един вид пиар излиза - ето,ние се борим за вас, бъркаме в гнездото с осите, целите ни са от благородни по-благороднии т.н. Не ми се вярва. Може да е параноично,ама то е защото не вярвам вече на никого .

Ако знаеш какви изненади ти е приготвил Москов...ум да ти зайде. Чакай само лекарите да подпишат новите договори. Ще видиш лечение през крив макарон. И не само ти - всички ние простосмъртни, които не можем да плащаме хилядарки.

Ако знаеш какви изненади ти е приготвил Москов...ум да ти зайде. Чакай само лекарите да подпишат новите договори. Ще видиш лечение през крив макарон. И не само ти - всички ние простосмъртни, които не можем да плащаме хилядарки.

У нас навсякъде е смрад. Не е виновен този, който е изял баницата. Тежко му горко на народеца.

У нас навсякъде е смрад. Не е виновен този, който е изял баницата. Тежко му горко на народеца.

Този д-р Пилософ веднъж го слушах в интервю по радиото и ми направи впечатление, че говори големи глупости

Проф. Пилософ е роден и отрасъл във Париж. Владее перфектно 7 езика! Вербуван е под натиск от ДС именно защото има френско гражданство. Човека работи 42 години като лекар, водещ педиатър. Създатек е на единствената в България детска кардиохирургична клиника. Отдал е живота си в грижа за тежко болни деца! Спасил е хиляди животи!!! Та ти ли ще прецениш кой говори глупости? Това един от най- компетентните педиатри у нас!

И в един момент оставя всичката тази бляскава кариера за да се заеме с административна дейност...

А щеше ли да имс бляскава кариера,ако не беше вербуван под натиск.

21. Владимир Борисов Пилософ (агент, осведомител "Вайан" - ДС, управление II-II-I, ВГУ "ЧЖ") - изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение Национална кардиологична болница ЕАД гр. София;

Битката на Габи започва през 2008 г., когато й поставят диагнозата остра лимфобластна левкемия. Следва тежка и изтощителна химиотерапия. Имаше и три придружаващи заболявания освен левкимия - сепсис, гъбички по белия и черния дроб и висока температура. Докторите казаха, че нищо не могат да направят, разказва Петър Петров. Единственият шанс за спасението на Габи е трансплантация в чужбина. От Фонда за лечение на деца обаче отказват грубо, цинично и абсурдно да дадат пари. Едно безхаберие. Въобще не се интересуваха за това детето ми да живее, а просто трябваше да икономисат едни пари. За тях парите са много по-важни от живота на едно дете. Родителите започват дарителска акция, но докато съберат парите губят ценно време и Габи е починала, въпреки закъснялото лечение. В същото време на други деца със заболяването на Габи са отпуснати пари. Кой и на какъв принцип в този Фонд решава кое дете да живее и кое да умре?

Никой не може да се прави на ГОСПОД и да решава кой ще живее и кой не! Трябва да се промени нещо в тази схема.