Флорида цензурира "Ромео и Жулиета" в училище заради пасажи със сексуални намеци

Учениците ще изучават само откъси от пиесите на Шекспир заради закон за родителските права, ограничаващ уроци с неприлично съдържание

Обратно в новината

Коментари - Флорида цензурира "Ромео и Жулиета" в училище заради пасажи със сексуални намеци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са копейките в Щатите. Де Сантис е нещо като нашия фашизоиден популист КЪСтя Копейкин. Тръмп е като Курнела Импексова. Републиканците ще имат вътрешни избори за кандидат президента, когото ще излъчат, и Де Сантис трябва да привлече повече американски безмозъчни от Тръмп, за да се впусне в надпревата за президент на САЩ.

Друго гениално нововъведение в училищата, колежите и университетите във Флорида, за което от доста време усилено натискат републиканците и Рон Де Сантис е да се въведе свободно влизане в тях с оръжие, за да били по-сигурни децата - ученици и студенти! И тогава - убеден съм - ще цъфнат и вържат! Само не знам защо не го разширят и за детските градини и яслите! А и да офисите и сградите на ВСИМКИ тези умни глави, които го налагат:)

Аз съм голям поддръжник на образователната система в Америка, и особено във Флорида. С новите поредни промени на републиканците и Де Сантис в училищните и университетските програми и отпадането на разни неподходящи книги и абзаци от тях - като “Ромео и Жулиета” на Шекспир определено ще продължат големите успехи на Флорида в образованието! И в тази връзка може би е интересно за някои да научат, че например много повече китайски студенти (като процент) знаят и говорят по-добре … АНГЛИЙСКИ?!?, от студентите във Флорида;) И че в 17 страни се подготвят повече умени, отколкото в САЩ! (Преди години случайно научих нещо, което ме накара да се позамисля - че кварталното училище е похарчило около 30 милиона долара за компютри и оборудване, което бе повеме от бюджета за това на ВСИЧКИ училища в София)!) Така че явно Шекспир им е проблемът:)

Ха, ха, ха, цензура на Шекспир! Почесали се на едно място "умните глави" и се сетили, че намекът за "предбрачен сексуален акт" ще увреди крехката психика на съвременните ученици. Нищо, че за много от тях сексът със сигурност не е откритие и не е само в книгите. По тази логика тогава повече от половината филмова продукция на Холивуд трябва да бъде цензурирана. В нея има не просто намек, а откровени сцени "с неприлично съдържание". Ама вярно казват, че когато Господ иска да накаже някого, първо му взема ума.

Важното е , че в Яката дупара няма сексуални намеци. Шекспир какво ни интересува?

Ако някой още не знае, ВСИЧКИ във Флорида вече са светци или на път да станат - с никнещи им крилца на раменете, начело с републиканските им лидери и кандидати за президент Тръмп и Де Сантис, значи сега е крайно време да го вдене! А приказките, че Маями и Форт Лодърдейл са сред най-опасните градове с висока престъпност са само гадни политически лъжи и обвинения! Да не говорим за злословията по отношение на интелекта и образоваността на пората от щата - т.наречения Florida man (or woman), които си е направо чисто злоба и завист!

И това го правят - тези забрани идват от тези и такива, които хваща жените за п.тките, щото били звезди:), или техни авери и съпартийци, които в това не виждат нико лошо:) И по-горният чука проститутки докато жена му е пред раждане - което си е много пичовско и мъжко, а не джендърско и педерастко,и достойно за всенародно възхищение и подражание, което означава, че е направо велик:)

От една страна всячески се опитват да им пробутат на децата в училище най-гнусни джендърски простотии, но се сетили да цензурират Шекспир, ееех лицемерииеее...

Не си в час, не си разбрал - едните и другите са две различни групи, и са върли противници във Флорида и Америка!

А учениците от щата Флорида се връщат вкъщи след часовете по литература, припалват една тревица и гледат PornHub докато се върнат родителите им. Това е глупаво. Намеците за секс в Ромео и Жулиета са толкова завоалирани, че дори не се разбита за какво точно се говори. Дори на възрастните им е трудно да кажат.

Това е основна част от кампанията и аджентата на Рон Де Сантис - водещ кандидат на републиканците за президентска номинация с Тръмп (сред Тръмп засега според проучванията). За да има шанс да се конкурира с откачените и крайни простотии на Тръмп пред подръжниците на републиканците той трябва дъ излиза с още по-големи простотии:) За да не изглежда “век”, тоест “джендър” пред откачалките и в сравнение с “много карания” Тръмп:) Просто така си мерят пишките и на кретените им допада сеира:)

“ Флорида цензурира "Ромео и Жулиета" в училище заради пасажи със сексуални намеци” Добра демонстрация, че глупостта не е присъща само на нашите политици. Но това е нищо, все още само началото. След забраната на някои книги и това, с нетърпение чакам момента, когато някой главанак от тези ще редактира и Библията и ще забрани някои пасажи и от нея:) Браво, Рон, евала Сантис! Те с Тръмп се съревновават кой по-голяма простотия да сътвори за са впечатли тълпа кретети:)

Успех, глъдка нормалност...

Да ти е сладка глъДката нормалност:)

Виждам, много се вълнуваш от Флорида, аз се вълнувам да не дойде времето в което да ми цъфнат социалните да ми обясняват как трябва да ми кастрират децата... Така че съм за всякакво ограничаване върху изучаването на сексуалните отклонения в училище. Ако някой попадне в тая група да ходи в центрове или психятри. Няма нужда деца да учат за хомосексуални, кроптофили, зоофили, некрофили или другите филии... В колежи и университети да учат каквото искат.... И сега ми кажи, колко съм ограничен и как нищо неразбирам...

В случая пиесата е косвена жертва, щото в САЩ много са се поляризирали и нямат балансирани политически представители, затова алтернатива на идиотизма на демократите са само републиканците...

Добре е да се забраняват неприличните неща! Също в гимназиите трябва да се изучават само фактите, като това, че бебетата ги носи щъркела, а не са плод на разни развратници, дето през нощта се занимават с Дявол знае какво. Не трябва да се оставяме на сатанистите да промиват мозъците на децата!

А какво ще кажеш за Библията? Чувал ри си - има една такава книга. Отвори я и попрочети от нея - може да се учудиш какви неморални неща и ужасии пише в нея! Па вземи свърши едно добро и бога удобно дело и редактирай и забрани тези пасажи в нея, че бая народ непрекъснато я чете и цитира всеки ден, да те светна!

декларират, че Шекспир е бил изнасилвач на ЛГБТ-та и друг вид еднополови двуглави.

Истерия до дупка Ромео и Жулиета се оказа порно роман Шекспир ако разбере ще се обърне 16 пъти в гроба ...

буквално до ДУПКА... Явно в САЩ гледат да си запълнят дупките по литература...

Шекспир се върти още когато изтипосаха Макбет да бъде черен- в ролята Дензил Уошингтън. Да, Дензил е много добър актьор , ма моля ви се - в старата Англия не е имало черни владетели. Що не вземат техния Мартин Лутер Кинг да се изиграе от бял актьор- да видиш каква война ще направят тия черни.

Каква идейна борба се води само в САЩ между нормалното и ненормалното! Май че скоро ще си направят една гражданска войничка, за да си изяснят отношенията....

Скоро ще решат, че Ромео е мигрант, Жулиета лг..нещо си, Шекспир е укр. и подобни нещица, за да са в крак с времето. А без майтап, защо въобще изучават такива творби, щом ги променят. Автора е написал каквото искаше и това е най-важното.

Но за педеругите учат

Браво на християнската общност във Флорида за поредния значим успех в борбата срещу деградацията и джендъризацията на обществото!

Фашагите, които гориха книги в Берлин преди 90 г.!

Примерът с пингвините е малко тенденциозен. Когато мътят яйцата си, мъжкият и женската се редуват за да може другия да ходи да лови риба. Т.е. и мъжките имат инстинкт да мътят яйцата.

Какво значи, че ,,оригиналлните текстове на шекспировите пиеси ще бъдат достъпни в медийните центрове....,,? Не могат ли да ги прочетат в книга от градска библиотека? Или от домашшната библиотека? Или в америка нямат книги в къщи? Някъде четох, че в КОЛЕЖА!? изучават Том Сойер

Смяна на пола може, а Шекспир не може … :-(()

Ибах, "1984" почти стана реалност. Остана само да почнат да горят книги.

Еднополови бракове и осиновяване на деца от пед...си и лес....ки - там може, но изучаването на Шекспир водело до деградация? Найс!

Ти май не знаеш... Това е губернията на Рон Десантис... консерватор, анти-аборти, анти-джендър, моралист... и тн. Мислех, че путлерофилите сте много за морала и ще се радвате, че цензурират Шекспир. Обаче, ти освен, че не знаеш на кой свят живееш, не си наясно и със себе си. Поредната контролирана от Кремъл празна чутура!

Кой ти говори в момента?

А, момчето се намуси, че го изобличих като кремълски тъпчо. Ми да, тъпчо е всеки, който не е чувал за губернатора на Флорида, а тръгнал да ми коментира политика и да оправя света. Още за него анти-ковид забранява изучаването на расова теория в училище подсилва полицията криминализира поругаването на паметници и тн, и тн.

Подобни учебни недомислия успешно произвеждат поколения необразовани, лесно манипулируеми хора.

че, то това е целта днес на всички образователни програми в т.нар. "Напреднали" държави - слабо образован и клесно манипулируем народ

Но след часовете, ще имат право на терапия за смяна на пола......

Да припомня, също така, че Жулиета е на 13 г, когато прави секс с Ромео. Ами сега!

Не знам драгите чиновници от Флорида как са чели Шексрир, ама сексът, бил той и предбрачен, не е основната тема на :Ромео и Жулиета '

Задокеанските недоразумения, които постоянно сипят ЛГБТ деградация и пропаганда и които карат децата да си сменят пола и да се обезобразяват тръгнали да намират кусури на Шекспир. Закривай.

Ромео и Жулиетчо, или Ромейка и Жулиета.

ти гледай само да не те 'нажулиенят' с макетно ножче твоите 'правоверци'..

че ти не си Ромео, а само един прост РОМ...