Българчета донесоха сребърни медали по физика от олимпиада

Катерина Найденова от Казанлък и Момчил Молнар от Русе се завърнаха със сребърни медали от световната олимпиада по физика WOPhO 2011, която се проведе в Индонезия.

Обратно в новината

Коментари - Българчета донесоха сребърни медали по физика от олимпиада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е това са нашите деца,които никой държавник не подкрепя , а родителите се мъчат и ходят от врата на врата да търсят спонсори , но накрая не на спонсорите им се чуват имената, а на България. Защо нищо не пише за Момчил , нали и той има медал? Моля се дано ТОЗИ път тези деца бъдат оценени и от държавата. А аз лично много се гордея с такива умове, особенно че съм и зад граница от дълго време. БРАВО МЛАДЕЖИ, САМО НАПРЕД!!!

Тези деца трябваше да покани премиерът на Нова година, а не някакви си тъпи боксьорчета.Въпрос на ценностна система.

браво на нашите хубави и умни деца!да са живи и здрави,нека през новата 2012 да постигнат още по големи творчески успехи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като човек, който ги познава и двамата искам да ви кажа, че са наистина страхотни деца! Умни, хубави, работливи и също много важно съвсем нормални! Не са нито някои 'сдухани зубарчета', нито някои надувковци, а са си най - нормални и възпитани деца. Не мога да не скрия и това, че бяха спонсорирани да отидат в Индонезия не от държавата, а от частни спонсори, което вече е нормално за Чалгария...

Браво! Най-искрени поздравления за децата и техния преподавател. Много се радвам.

Браво на децата, браво и на учителите им! Не системата е виновна, обществото е виновно, че не уважа трудът на учителите. Браво на родителите им, че са възпитали истински морални ценности в децата си!

БРАВО!!! САМО НАПРЕД КЪМ ВЪРХОВЕТЕ :)

честито!нека има повече такива деца *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

браво! много голяма!

Браво на тези деца. Нека да прославят България. Повече такива новини да четем за в бъдеще. Но нека Бг правителство да направи така че тези умове да останат в БГ , защото в чужбина са готови за тях да им осигурят светло бъдеще

Поздравления на децата и на техните преподаватели! Надявам се примерът им да е мотивиращ за всички. Ще покажа стаията на дъщеря си. Браво отново и на родителите! Както са ми казвали: Успехът на децата е отражение и на усилията на техните родители.

Преди 26 години аз бях едно от тези деца с медалите. Сега не съм в България и няма да съм докато такива като Дянков наричат моите учители, родители и съученици феодални старци и му се разминава.

браво. обаче искам да отбележа че 95% от участниците са индонезиици; следват 3-4 казахстанци, унгарци, руснаци и поляци. тоест не е било особено компетитивно. аз съм сигурна че има много добри индонезиици, но от тези 95 човека си има и наи-посредствени. реалното състезание сигурно е било едно към 15/20, та дори и по-малко. плюс това листа където полша е написана на англииски поландя нещо не ми вдъхва много респект. а относно изказването на момичето, то ние не може да знаем колко още не сме открили, няма начин :д. по-правилно е да се каже, че има доста теории във физитака, които не са потвърдени с твърди доказателства за сега. и ако се загледа в ббц невс какво се прави сега, ще установи, че точно там учените са в фурора си и се хвърлят наи-много пари. едно е да решаваш задачки, друго е да можеш да поставяш правилните въпроси и да знаеш как да им търсиш отговора. това дори и нашите банаджии не го могат. казвам го като човек учил физика в първи университестки курс преди много, много години.

Ясно е, че отдавна и за много кратко си учил физика. Не подценявай състезанията и състезателите. Всеки успех е ценен, особено за български ученици, далече от България. Тези деца не печелят за първи пут медали и успехът им не е случаен. А как е изразило мисълта си момичето, не бери грижа. Тя знае какво иска да каже и го е казала добре. "Задачките" са необходимата първа стъпка на това, което наричаш да се отговори нa "правилните въпроси". Нямаш основание за критика. Браво деца!

Това са новините, които трябва да се публикуват и да се тиражират по медиите, а не за Златка, патка, Николетка или някоя друга подметка.

Браво!!! Глътка въздух за всички Българи.

Браво, Тео! Браво, деца!

Браво на тези младежи! Гордеем се с тях! В тази държава има и много други хора, които се занимават с точни науки или имат професии, свързани с тях, но за съжаление за тези хора не се говори!Държавата и медиите абсолютно ги пренебрегват!

Браво!!! Тези деца са доказателство, че въпреки усилията на обзователната система да превърне всички ученици в найзустители на ненужна информация - някои не се подават и мислят, и то много добре. Продължавайте така, вие сте нашето бъдеще, дори и да не останете в България.

браво на децата и учителя, новина за първа страница

Жалко, да беше станала чалга певица, вече и силикон щеше да си е сложила, та да радва народа. А тя-физика. Ужас!

да се надяваме че това го казваш с ирония,защото ако не е така просто ялко за теб. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

СЛАДУРЧЕТА, ВЪЗХИЩАВАМ ВИ СЕ И СЕ ГОРДЕЯ С ВАС! СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ГОРДЕЕ С ВАС!

Браво. Обаче ББ прави зали и стадиони и иска да купи Меси или Роналдо за Левски, не му трябват физици, така, че чужбина за Вас деца е добро решение.

излес от политиката поне за малко. ще спиш по спокойно. тук не става въпрос за обикновенни деца. децата които печелят на такива международни форуми по физика и математика са природно надарени с мозаци по развити от обикновенното. едно обикновенно дете колкото и да го натискаш,то никога няма да прозре сложните физични уравнения.

Хубава и умна. Няма бъдеще за нея в България.

БРАВО !!!! ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ТАКИВА ДЕЦА А ГИ ЗАБРАВЯТЕ ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ??????

Браво! За жалост това ще са поредните умни деца напуснали, България, защото за съжаление тази държава е идеална среда за престъпления, измами, далавери и всичко друго, но не и за умни и можещи хора. И така ще бъде докато мутри карат джипове, не защото са изработили парите честно, а защото са ги откраднали. А в същото време умни хора ровят по кофите, защото парите са им откраднати. В другите държави това го няма.

БРАВО,СТРАХОТНО СИ МОМИЧЕ. ИСКАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА НОВИНИ ДА ЧУВАМЕ. НЯМАШ НА ПРЕДСТАВА КОЛКО МНОГО ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ. ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА.

Браво !!! Но има един проблем - в България това не се цени ... премиерът предпочита с боксьорчета да се весели ...

И като си представя тези резултати при бакиите в образованието ни...как да не се гордееш с тези деца!!!!

БРАВО! Супер новина! Така да продължават!

След някоя и друга година ще хванат Америка . Но това е - в България успяват само мутри и полицаи - ставт премиери и вицета! А иначе - само едно БРАВО за децата ! Дано ги стимулират и материално

Браво! Дано повече такива Българи остават в България...

Ето тази новина трябва да я сложите в една секция най-отпред и да не я сваляте цяла година. Трупайте оптимизъм в това тъмно блато в което живеем.