Акция ”Фалит” за фирми с дългове

Данъчните започват акция "Фалит" - фирми с дългове ще бъдат пращани на съд, за да ги обявят в банкрут.

Обратно в новината

Коментари - Акция ”Фалит” за фирми с дългове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е уникална страна в света! Вътрешния и дълг е 161 млрд.лв. междуфирмена задлъжнялост. Всеки един лев от БВП носи загуба от 2,29 лв. Всички фирми имат да вземат, имат да дават. Но бюджетното левче е само едно, с платени данъци и осигуровки, разликата са предстоящите фалити с безработица и инфлация. Започва нов "сериал" в демократична България!

Браво!... най-сетне се взеха мерки!... ако беше още Сергей, измамите щяха да продължават!!! Капитализмът по начало е пирамида, която е толкова зле замислена, че на практика позволява на едрия бизнес и банковата система да погълнат цялата планета! В този случай държавата е тази сила, която се опитва да компенсира в социално отношение работещите и най-вече пенсионерите - взема от бизнеса, за да даде на тези, които нямат никакви приходи. В България обаче от бизнеса се взема толкова много, колкото да се каже, че бизнес съществува поне на думи, а на пенсионерите се дава толкова, колкото да не започнат да умират много бързо! Пак хванаха бизнеса, а че държавата всячески се стреми да докара до фалит средните предприемачи с безумни такси, глоби, глобички и пречки, никой не го отчита, нали?! Тръгни да правиш бизнес в тази държава, че да се препсуваш 1000 пъти после! То данъчни, общинари, полиция, мутрички - всички те чакълят да стъпиш накриво и после - ПЛАЩАЙ, ама по цялата верига... те ти държава-член на ЕС! Маймунарник! Стефко Колев за неговата Руен" и други сателитни фирмички дали най-после ще си получи заслуженото?! Дали тоя път ще направят нещо реално или пак само разлайват кучетата?! От бивш комунист (разбирай - комуняга) шеф на частна фирма не става! Много правилно решение, фалит, разпродажба на имуществото и затвор за дългове. Дано само да се изпълнява!... Държавата от година и половина не плаща, рекетира ни, тормози ни с всичките си сили! Взимах пари назаем, за да плащам на работниците си, докарах се до просешка тояга, разпродадох техниката си на безценица, а сега и ще ме разследват!

Цецка се изцепи миналата година държавата да намери вратичка и да не плаща задълженията си към частните фирми! Сега фирмите, които са влезли в дългове, заради неплатени задължения от страна на държавата, ще бъдат бързо фалирани, за да ги налапат чуждестранните корпорации с български сатрапи! Така ли да четем новината?! Още безсмислени дела! Хората все пак ще се защитят!!! Ако трябва, и в Страсбург - но с едно условие - парите да ги платят Цецка и послушните депутати! Просто е за въвеждане, а сложно за изпълнение! Така е в маймунска държава - всеки е виновен до доказване на противното, т.е. презумпция за виновност - ние да го обвиним, пък той да се поравдава!... Всяка продажба да се извършва след представяне на удостоверение, че дружеството, законният му представител, собствениците и купувачът не дължат данъци, такси, осигуровки, глоби и т.н. на държавата или общината, като всяка продажба да се удостоверява пред нотариус! Доста сложно ще става прехвърлянето (например при АД), но просто в тази маймунска държава друг изход няма! То си е решено на съд, но тази мафия от съдии дали ще ги осъди - там е проблема!... Трябва закон за длъжниците! Какви са тези 10 млрд. лева, които дължат на НАП?! Ами задълженията на фирми, банки и частни лица?! Интересно как ще стане, след като всяка фирма в България има дълг поне към един партньор?! Не е ли по-добре да се запитат на какво се дължи тази огромна междуфирмена задлъжнялост и да направят нещо по въпроса?! Не всички хора в България са мошеници! Просто нямат възможност!...

Добрият тон,уважаема редакция,не го нарушавам аз.Добрият тон го нарушават мутрите.Ще повторя:държавата от година и половина не плаща,рекетира ни,тормози ни с всичките си сили.Взимах пари назаем ,за да плащам на работниците си,докарах се до просешка тояга,разпродадох техниката си на безценица,а сега ще ме разследват.Обичам ги ,обичам ги,обичам ги(да се чете по подразбиране). СЛАВА НА БОКО ,СЛАВА НА ЦВЪКИ,СЛАВА,СЛАВА!!!? Така по-добре ли е?

Защо чак сега се случва това?

То и аз работих в частна фирма,и напуснах,че накрая не ми платиха 3 заплати.Ама така е то,от бивш комунист шеф на частна фирма не става! Много правилно решение,фалит,разпродажба на имуществото и затвор за дългове.Дано и да се изпълни.

"Шефовете на фалирали фирми да не могат да управляват ООД", е тогава пък те ще упрявляват АД-та

Стефко Колев за неговите "Руен" и други сателитни фирмички дали най-после ще си получи заслуженото? Дали тоя път ще направят нещо реално или пак само разлайват кучетата?

Гладна кокошка просо сънува! Пак хванаха бизнеса, а че държавата и е през оная работа и всячески се стреми да фалира средните предприемачи с безумни такси, глоби, глобички и пречки, никой не го отчита, нали? Тръгни да правиш бизнес в тая държава, че да се препсуваш 1000 пъти после, че не си си стоял на а... То данъчни, общинари, полиция, мутрички - всички те чакълят да стъпиш накриво и после-ПЛАЩАЙ, ама по цялата верига...те ти държава-член на ЕС!Маймунарник!

напълно подкрепям това мнение

само лешпери и наглеци, раздута администраця пулна сас вразкари и некомпетенти кокошки. кафенце и цигарка!

Напълно съм съгласен и аз. Капитализмът по начало е пирамида, която е толкова зле замислена, че на практика позволява на едрия бизнес и банковата система да погълне цялата планета. В този случай държавата е тази сила, която се опитва да компенсира в социално отношение работещите и най-вече пенсионерите - взема от бизнеса, за да даде на тези, които нямат никакви приходи. В България обаче... от бизнеса се взема толкова много, колкото да се каже че бизнес съществува поне на думи, а на пенсионерите се дава толкова, колкото да не започнат да умират много бързо.

Мдам. Интересно как ще стане, след като всяка фирма в България има дълг поне към един партньор. Когато на теб не са ти платили, как да платиш на другите след теб? Не е ли по-добре да се запитат на какво се дължи тази огромна междуфирмена задлъжнялост и да направят нещо по въпроса? Не всички хора в България са мошенници. Просто нямат възможност.

Трябва закон за длъжниците!Какви са тези 10 мрлд лева,които дължат на НАП?Ами задълженията на фирми,банки и частни лица.? Който дължи пари на някой и не плаща ,в затвора да лежи в зависимост от дълговете.

То си е решено на съд,но тази мафия от съдии дали ще ги осъди там е проблема

Всичко е толкова просто - всяка продажба да се извършва след представяне на удостоверение, че дружеството, законния представител, собствениците и купувача не дължат данъци, такси, осигуровки, глоби и т.н. на държавата или общината, като всяка продажба да се удостоверява пред нотариус. Доста сложно ще става прехвърлянето (например при АД), но просто в тази маймунска държава друг изход няма!

е откога го говорят ,но не го въвеждат ;) интереси...

"Всичко е толкова просто"... "Доста сложно ще става"... Май не си си изяснил кое как ще става и колко е просто. Все пак процедурата е за прехвърляне на фирма, а не за прехвърляне на вероятно измамническа фирма.

Просто е за въвеждане, а сложно е за изпълнение! И както казах - в маймунска държава това е - всеки е виновен до доказване на противното :-)

Такааа, Цецка се изцепи миналата година държавата да намери вратичка и да не плаща задълженията си към частните фирми. Сега фирмите, които са влезли в дългове, заради неплатени задължения от страна на държавата, ще бъдат бързо фалирани, за да ги налапат чуждестранните корпорации с български сатрапи, така ли да четем новината? Още безсмислени дела. Хората все пак ще се защитят.

браво...наи сетне се взеха мерки....ако беше още сергеи,измамите продаляват..!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.