Финландия остана без Ленин

Демонтираха последния паметник на вожда да пролетариата

Обратно в новината

Коментари - Финландия остана без Ленин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунизма и османофашизма да бъдат криминализирани както е криминализиран нацизма.....

Ако не беше Ленин, който призна независимостта на Финландия, тя щеше да бъде със статут на съюзна република в СССР.

Да не би да го замениха с надето крупская

Правилно!

Нека сложат на хитлер

А Ленин им е дал независимост...

Тя и усрайна Ленин я напрай

Ленин е основателя им. А Финландия са свормира ф рамките на Русия началото на 19 век и за пръв път фински език сай ползвал като официален чак до 1900 година със собствена валута и управление. Тоест ку ни беши Русия и Ленин тия ги пиши шведи и туй то.

Да си сложат на Хитлер. И без това идеите му се завръщат полека-лека след толкова толерастия, мангали, джендъри и т.н.

От двата тоталитарни режима, фашизмът е по-малкото зло!

Светът ще се оправи, когато мумията изгние. Добро дело е да се махат такива паметници. Време е за Моча.

Ставате досадни с употребата на небългарската дума инвазия. Нещо чували ли сте за синоними?

Та то си е Българска дума това: https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F

Горките финландци ,какво ще правят без паметник на сифилистика...

Сами са си го сложили, сами си го махат. Били да част от руската империя, но от СССР и сив не помня да са били. Няма драма тук.

То и ние сме си сложили Моча, ама малко зорноволно...

финландци.

Безумец е, кой хвърля шепа пръст — с пръст слънцето да затъмни, и кой надежда храни слепа да спре стихията свирепа на океанските вълни.

Палача лелин стоеше в центъра на София, площада беше “лелин”, Цариградското шосе бе “лелин”, МЕИ беше “лелин”, цяла България се кланяше на този мега убиец и сатрап

Че сега го няма МОЧА ли??? Не се заблуждавай, ние сме много по-зле!

България е единствената страна в света, в която руските паметници са стократно повече от българските, което говори за национално унижение и лакейско поведение към Империята на Злото, подчинила и поробила над 120 народа

Еби си мамата .

Ако започне демонтаж на МОЧА, мунчо, пиги, как кура, копейкин, гумен путков, ДС агента гоце-трипера, болен лидеров, вагината, баджанака сливарски, и компания ще легнат пред багерите и ще трябва и тях да изгребем на бунището, с което ще възкресим майка България.

Ше си изгребеш говната в шепи и ще си ги изядеш

Крайно време е да демонтираме комунистическите паметници на червените нашественици през 1944 година, те са символи на национално унижение и гавра с нас. България е била нападната и окупирана така, както Украйна днес, руските диваци са вилнеели, грабили, изнасилвали както правят това сега там.

А тука на Г Димитров още стои

Е ако не бе Георги Димитров то сега София щеше да е нива за садене на картофи както искаше - Чърчил.

КОГА ТЕРИТОРИЯТА ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ...КОНЯ ???

Едно от най кръвожадните същества. Осъжда на смърт цялата фамилия на Цар освободител, включително и пеленачетата. Изверг.

Е те първо в щатите започнаха да чупят паметници на Колумб, че бедните финчета с промитите мозъчета ли.. Гледам отдолу някакви се пънат да разсъждават Като Поли например. За такива като тях - четете история, не Фейсбук!!! Ленин го вербуват в Европа. Получава пари от американски и английски банки за да направи революцията и свали омразния за тъпите селяни цар. Въпреки това, той е който издейства независимостта на Финландия. Друг факт който явно финците забравят, а тия дето освен пропаганда друго не четете е това че руският Цар чиито паметник и днес е средата на Хелзинки, им осигурява почти автономия. Казвам почти, защото държавата е била зависима от русия но са имали собствено управление и вземане на решения. Ако бе по днешен стандарт - все едно са били в нАТО и ЕС. Той вика западни архитекти и преобразява големите им градове да заприличат на нещо. Под руско робство са били малко над 100г. Под шведско над 300г. С тази разлика, че шведския крал не им е дал нищо а са ги ползвали като добитък. Все още има територии в които се говори само шведски, и вторият официален език в страната е Шведския. Все едно е нас за са задължитни Български и Турски, да се прекланяме пред осман Паша и да псуваме че 40г сме би под руско комунистическо робство. Един паметник ... с него и без него няма значение. Има значение например, че докато шведите се пишат неутрални, малкият народ на Финландия посреща фашистките управляващи, сключват договори с вермахта и буквално си просят шамара. Отворете снимки на униформите им от тогава и ще видите свастиките! Въпреки тези събития, и възможността СССР да ги нарита за последвалите години след ВСВ и едните и другите спазват неуттралитет успешно, като дори имат достатъчно добри икономически взаимни ползи. И така бе, докато не си качиха на власт оная танцуващата..

Така с аги наритали руснаците, че въобще са забравили за Финландия. Прочети кой е Симо Хаюха.

Принудителен неутралитет, това звучи като робско мързелуване.

живи да ги оплачеш Финландците . как ще живеят сега , ум не ми го побира. Да се надяваме че някой ден слънцето ще угре и в България и ще се отървем от Моча и от паметника на Съветският Агресор .

и от момчето със шмайзера на тепето...

Ленин е същия като Хитлер, Сталин, Мао, Ким Чен Ун и баща му, Пол пот и всички соц диктатори по света. Дяволи в човешки облик. Продадени алчни жестоки нещастници. Живей свободен и не ставай слуга на такива.

Забрави последния: Путин.

Браво! Много се радвам. А в България кога ще нарежат за скрап грозните и осрани рашистки простащини?!?!?!!!! Ако не, то задължително е да се използват за гавра я с бои, я с вандалски цели, с чукове особено!!!! Смърт на рашистите и путлерастите в БГ и по света!!!! Да им измрат семействата от рак или каквото там ги хване, но до посления боклук да изпопадат и мрат в болки!!!! Вашата рашистка наебана майка да пръснат до последно героичните войски на Украйна!!!! А вие бг проститутки ви желая да останете на територията, за да си намерите майстора - я някой надрусан да ви блъсне или пък циганин да ви окраде и после убие, а защо не и лекарски грешки да претърпите в здравните заведения и не само, при домашни лечения! Мрете грозни, червиви отвътре комундели с цялата рода се преселете на оня свят!!!! СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!

защо не сте в Украйна да викате Слава Украйна там,на място?

Ленин даде независимост на Финландия и това е неоспорим факт. Преди революцията Финландия е била в състава на царска Русия.

Баба ти е неоспорима!!! Ленин е терорист и масов убиец и трябва да изчезне! И в Англия улица кръстена на Сталин трябва да си смени името!!!

Ами нормално, с курва начело на страната, какво друго да се очаква? Това е защото Съветския съюз ги пожали, няма ненаказано добро.

Хахахаха "Пожалил" ги бил ..май не си чувал за финландските снайперисти, боклук путлерастки

Явно почти нищо не е чувал. Повечето Русофили са такива, защото не познават историята, За това наричат последните поробители - “освободитили”.

Че те досега ли са го държали паметника на Ленин? В цял свят ги демонтираха. Но пък тъкмо финландците имат най-малко причини да са недоволни от Ленин. Той извърши първото откъсване на територия от бившата руска империя отпреди 1917 година. Като даде независимост на Финландия. Виж Сталин е съвсем друго нещо, започна войната в 1940 година, но аз не знам Ленин какво се е провинил точно пък пред финландците.

Ами да. Досега са го държали, така се оказа за съжаление. Надявали са се че руската мечка все пак може да покаже човешкото си лице... Оказа се че руската мечка няма никакво лице, а само животинска муцуна на див звяр!!!

Това е важното Заедно с модерно въоръжена армия и добре обучен резерв, та да не си протягат москалите, мръсните лапи, пак

Пак ще го сложат! Даже по-голям:)))

да на путин отзад ще го сложат

Език ще му сложат отзад на Путин.Такива като теб..

да го духаш Гошко !!!да го духаш !!!

Дай адрес и идвам

Гошко си дойде на думата :)

Най-много на тебе да ти го сложат гоше , целия !

кой изгуби баса, Гошко педераса ха-ха-ха-ха-хаааааааааааа

Кой бас??

Ако трябва да посочим само един човек, заради който въобще съществува Финландия, това е Ленин.

После не им харесвали руснаците,сега отново харесват шведите ИТН.. Като поляците германците и руснаците. Нищо ново! Чакаме Паси да ни оправи пък той пили масата в кухнята си и я прави кръгла.Баси майтапа. Бокова държава край няма.

веднага да го доставят в България,българските блядофили ще си го инсталират до МОЧА и ще плачат от радост и умиление

Добре де, защо чак сега го махат паметника, след като е символ на един омразен режим?! Къде бяха 100 години досега след смъртта на Ленин?! И защо са го издигнали след като са воювали със СССР?! Нещо времето не ви пасва! 100 години закъснение!

Език ще му сложат отзад на Путин.Такива като теб..

Трайчо обеща да махне МОЧата.. Хайи бре Трайчо, стига си си траел, махни ни го ! стига си се платакирал на плакатите. Направи нещо като истински мъж. Ако кажеш нещо направи го.

... бутнаха паметника на тоя .. кьдето ги основа като дьржава... на кра ще останат с паметника на дьртите мьде на байдьн и хуя на Нато

Дали финландците знаят, че територията им е била руска провинция, а държавата им е създадена от Русия?

Никога не е цила руска провенция. Това е княжество, чийто княз е бил руският самодържец. Въф Финландия обаче не е бил самодържец. Нашите добри приятели финландците с решение на парламента си помогнаха на държавата Русия да се освободим.

Дано и ние повлечем крак, че има много рушлямски паметници за рушене тука.

отрежете го вашия крак, що да го влачите

Руските тролове аре бегом от тука отрепки! Путин престъпника никой тук не иска да го види. Хубаво саго демонтирали паметника, нашите са наред!

"Два кървави конфликта" така ли наричате инвазията на финландия и участието и в холокоста, включително и обсадата на ленин град само при която умират почти два милиона от жителите на града? Мале мале след още някой месец ще наричате нацистите добрите, а руснаците лошите

Тъпанар си троле!

Нещо за финската война ще кажеш ли ? Тя май беше преди Барбароса ? Айде обратно над учебника.

им припомня паметника, а не искат..

Осиротее завалиите

Там нали управлява някаква евлива либерастка, нормално. :)

Сана Марин пак е прекалила с белото

Финландците дължат независимостта си на Ленин и болшевиките. А и преди революцията, докато формално са част от руската империя, са давали убежище на много руски революционери, включително и на Ленин. Доста е лицемерно да му будат сега паметника сякаш нямат нищо общо с него, а всъщност заедно с Ленин рушаха навремето руската империя.

39г ссср напада финландия! заради тази агресия ссср е изключен от он!

то минусите са хубаво нещо, бе крепостни, но ссср е изгонен от обществото но народите на 14 декември 1939г заради агресията и срещу финландия! единствената държава изгонена от там !

А защо? е единствената държава изгонена от там за агресия? Ако преброим колко агресии има от тогава до сега, и от кои държави по цялото земно кълбо, и то многократно?

Смятай тия имат паметник на Ленин

Зашото благодарение на Ленин и неговата болшевишка шайка се откъсват от Русия.

Нова история се пише в момента и се налива в празни глави. Следват нови версии с бележити финландци латиноси и афро американци, а и с ЛГБТ уклон.

Чета и чудя колко години са минали, а Петко Славейков все още е актуален Не сме народ Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875 Четете, българи!

Браво! Въпросът е кога и ние ще съборим всички гнусни комунистически паметничета???

Кои сте вие? Х Югенд?

Дай пари и готово.Или мислиш, че бутане е на аванта .Мисирка проста...

Ленин дава на Финландия независимост

Къде го научихте това? Финландия получава своята независимост благодарение на Брест-Литовски мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) от една страна, и Русия, от друга страна, слага край на руското участие в Първата световна война. Четете, бе, хора, образовайте се!

Са опорките

Тоя термин ОПОРКИТЕ от 2 години стана мнооого използван от русотроловете... То така и звъчи ОПОРКА - някак руски. Такава дума в БГ речника няма! И аз призовавам - образовайте се... ОПОРКИ, ВАТЕНКИ ---> ТАМ У ЧУКОТКА! Идете да ВАКАНЦУВАТЕ там!

Кое е опорка- историческите факти ли?

Финландия става губерня на Русия, след Руско-Шведската война. Руския цар си я държи, даже изпраща от там войници да се бият срещу турците. Има загинали фини в България и даже са им направили паметник до Плевен - в Долни Дъбник мисля. Та преди октомврийската революция Ленин се е криел там. След като са го въоръжили с английски винтовки и подковали с комунистически идеи запада го подготвя за революция в Русия. Това се случва с помощта на финландски спец отряд, който помага за завземането на Зимния Дворец в Петербург. Ленин разписва декрет и дава независимост на Финландия още на 6-ти Декември 1917 година. Проверявайте си фактите. Една справка в Wiki ще ви даде коя година и как Финландия е получила независимост. Те трябва да са благодарни именно на Ленин за свободата си. Иначе до разпада на СССР, щяха да са част от него.

Май ти си необразованият, но пък за сметка на това си гласовит празноглавец. Чети историята и после изпускай пръднята си тук

Ние финландците мразим руснаците, че през 19 век ни присъедениха към Руската империя, превърнаха шведските аристократи във финландски, дадоха ни автономия, собствен парламент и валута. Накрая тоя сифилистик Ленин се оля и каза-" нека има независима Финландия, не ни пречи"