В САЩ си плащат за филми от интернет

Близо две трети (65%) от американските потребители на интернет са плащали, за да свалят филми или музика или за достъп до културно съдържание - от музика и филми до статии от вестници или игри.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ си плащат за филми от интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те в САЩ имат други неща които и ние искаме да имаме но никой не ги дава защото там ги има така че престанете да ни натрапвате определенио неща които чвно са угодни на някого

Хора не се подавайте на манипулации.защо се палите за неща,които нямат нужда от коментари.Самата информация е подвеждаща.Нали знаете Ганьо Балкански,който казваше Имал си бол пари платил си. Та да си дойдем на думата не ме интересува какво правят в САЩ,все ми е тая,Колкото и да са зле не могат да бъдат ,колкото нас,Така ,че ако сме нормален народ и държава нямаше да сме на това ниво и да си говорим,кой плащал и кой не....

А те плащат ли ми като ме манипулират с произведенията си? Не стига, че съм си купил РС, че плащам на енергото за изхабения ток, на доставчика, ами да плащам и затова, че гледам. Айде баста!Нема ли и тука да се въведе разпределител, като в топлофикация?

Тоя па Алекс, ало смешнико смотан, ти ли ми плащаш сметките в тая държава та блееш толкова - докато срещу парите за винетки, пътен данък и гражданска се дрънкам по тия скапани коловози и ями и си правя колата по 100 пъти годишно, докато ме цакат със секви видове цветове зони, дигат данък сгради всяка година и ми определят квота за брой направления при лекар, а аз съм си снесъл мангизите навсякъде ше си го карам според колкото мога по-добре в моя полза!Като стане минималната часова ставка тук, колкото в белите държави, ела пак пискай, че сме крадяли, а колкото до това кой е заминал и кой е останал и кой какво може и на какво е способен ти и другите сополи тука най добре си мълчете защото това е въпрос на личен избор - аз съм тук, работя и си плащам налозите по закон, но стотинка няма да дам повече от това, което получавам срещу парите си - и тук, както навсякъде държавата е създадена от хората и за хората, а не обратно!

И кво каза, ако каза нещо? "България непрекъснато ме пиратства мен, затова аз ще крада от нормалните държави." Ей тва каза, пич. Затва ви рекох, че сте дълбоко увредени и дори не се усещате. Айде сега, пак като за идиоти: 1. Като те краде държавата махни се от нея, никой не те е вързал. 2. Или кради и ти от нея, но това само те превръща в поредния тарикат-крадец като 95% от хората тук. Така сте се научили. 3. При всяко положение обаче нямаш право да крадеш от нормалните държави и хора. Те нищо не са ти направили. Като искаш книга или филм, купуваш си ги. Като не ги искаш, не ги сваляш само щото било аванта. Като нямаш пари, ходиш в библиотеката или гледаш сапунки между рекламите по телевизията. Чатнахте ли? Това, че живеете по свой избор в държава на крадци, не ви дава никакво право да крадете от честните хора.

Май ти си идиот! Тези "нормални" държави са такива, защото векове наред са ограбвали света (почети малко история)! Някои от тях и сега ограбват, например САЩ! Да се краде от тях е въпрос на чест и справедливо преразпределение, макар и в малки мащаби! Но ТИ можеш да си плащаш, кой те спира?

тук е пълно с идиоти, които са се загрижили за милионерите, за филмите и песните, за софтуера за който искате от 100% потребители пари, те вече са си изкарали парите 1000 милиона пъти над природно нормалното, ще им приседне, малцина искат да използват някаква възможност, до която са се докопали за да лапнат цялата земя, искат с с юмрук да из/чукат земята и всички останали, за да могат дори да серат пари, природата ще им го върне, много алчни, сами зи измислиха интернета, сега реват, в крайна сметка ще ни заковат, ще ни номерират и ще станем бройлери, ще вземат на босия и ноктите на краката

Ти май си Крал Мас с нов nik name. А след като се USA-изира плащаш ли си за софтуер, филми, музика игри...? Както го правят американците. И не само те. За други страни имам преки впечатления. Както и за начини да си икономисат доколкото могат от подобни разходи. Позволявам си да задам няколко въпроса, отнасящи се до САЩ и др.страни, където хората си плащат за подобни продукти: 1. Каква част от работодателите си позволяват да не плащат част или абсолютно никакви осигуровки и др. на наетите работници и служители? Уверявам Ви, че не злобея. Моят работодател декларира 100% от доходите ми. 2. В тези страни възможно ли е да потърсиш медицинска помощ и да ти отговорят, че направленията са свършили? Как ли се превежда на английски (US&UK), немски или на някой от скандинавските езици изразът "Здравната реформа подпомага пенсионната"? 3. Възможно ли е да бъде назначен с конкурс на висша държавна позиция служител, представил фалшива диплома? Ако все пак се случи какво е продължението? 4. Наистина ли в България, корупцията продължава да бъде в огромни размери или представителите на страните, които трябва да са наш светъл пример ни завиждат и ни клеветят? Питам защото нашата съдебна статистика сочи почти абсолютна липса на корупция, кражби на държавни средства в големи размери, поръчкови убийства и т.н. ... Унесох се. Наближава Новата година. Весело посрещане и здраве, щастие и успехи през 2011-та!

Как не ви е срам да крадете от бедните холивудски режисьори, продуценти, актьори! А от музикантите и певците! А от Мадона и Шакира! Някои дори и по 100 милиона долара нямат натрупани завалиите! Крадливо племе са си това българите и това си е!

А между другото, следва да се уточни термина "плащане". Има много сайтове, където срещу страшно голямата такса от 10- 12 долара месечно можеш да теглиш на корем каквото си щеш. Примери - Rapideshare, Fileserve, Filesonic, Deposifiles. Megaupload. И аз ги ползвам. :)) Посменно, всеки месец. Така че всъщност и аз си плащам ;) :))) Айде наздраве!

Абсолютно. И ние ще плащаме, ама...когато поне наближим заплатите им и почасовите им ставки. Хайде дотогава ЧНГ.

Не ги възвишавайте толкова американците. Главната причина че в САЩ е по-малко пиратството е че има големи глоби които реално се изпълняват и излиза доста солено ако те хванат. Всеки обича безплатното, колкото и да е богат, да не говорим че и в САЩ има много бедни.

Това което пишеш е вярно,но много булгаристанци няма да ти повярват.

Как така има бедни в Америка ,ти не си наясно какви ги приказваш Там всички живеят в къщи със соларни батерии, ядат екологично чиста храна ,пият минерална вода и се борят как света да се отърве от вредните навици

Американците наистина си плащат повечето от филмите и музиката, сваляни от интернет. И електронните книги също. Ама най-новите, тези, които няма откъде да се намерят нелегално. Американците си плащат и ДДС-то и не се опитват да го източват, първо, защото е максимум 8% и второ, защото няма как да бъде източено. Американците си плащат данъците, първо, защото наказанията за неплащане са зверски и второ, защото живеят в уредена държава, и пътищата им са на ниво, и управата, и полицията, и армията, и всички им пазят интересите. Американците са една друга нация, по-скоро конгломерат, съвсем различни от нас. Там даже циганите РАБОТЯТ и плащат данъци. А знаете ли как е в Нова Зеландия? А при ескимосите?

абсолютно си прав мечо. след 100 години може и да ги стигнем

Не можем, ние сме не само сто години назад, но и 90 гродуса встрани от тяхната пътека... може би това не е чак толкова лошо, като си помислиш по-сериозно. Аз не искам да съм такова зомби с промит мозък, не ми е интересно.

Алоооооооооооооо, до кога ще се правите на по праведни от папата бе дир-аджии?!?!?!Или оня катил alex може да пише аз не мога?!?! ..................... Криминално семе е на майка ти синът ,alex, моето момче.Стой си в Америка, и не ни учи как и какво да правим. Да не те засека само че тайничко ползваш прокси , за да сваляш и ти от известните у нас сайтове. А колкото до това, благодарен съм на някой че пише софтуер, или че прави филми,което обаче не е повод да отида в неговата държава и да му лижа д-то, за да ми дава той половин надница ,а аз после да я давам за така наречения труд.Като е искал да не се краде , да го е защитил.

Пич, нещо нервен ми се струваш! От недоимък ли е? Успокой се, Нова Година е! Налей си една ракия!

хаха, ти пък да не си заможен/на?

Злобата просто струи от теб. Отвратително

да го духат сащ

С кеф бих купувал и софтуер, и филми, НО на хамерикански цени.

В САЩ си плащат за филми по Интернет, а ние не си плащаме, защото събираме пари за Топлофикация, "услугите" на която плащаме и без да ползваме... Мисля, че по този начин равновесието в природата е възстановено!

Питието определя съзнанието

Съдържанието на портмонето определя питието а от там и съзнанието,и гаджето,и колата и иииииииии...........

Няма и година и тук ще се плаща. Изборът е 12 лева за кино или 2.4 лв. за торент. Все тази дали вярвате - дано да помните. Интересите са за милиони и далаверата свърши.

Я па ти! Как мислиш ше стане този номер?!?

А за тия, дето нямат пари, в УСА и Канада, има библиотеки. Поръчваш филма, взимаш ДВД-то и гледаш. БЕЗПЛАТНО. Бихте ли ми посочили 1 (една!) българска библиотека, която предлага такава услуга?

Абсолютно всяка... ти май не си стъпвал в библиотека, а? По закон копие от всеки филм и диск се дават на библиотеките и са безплатни - само срещу регистрация и карта.

Евала им правя.

И пиратите от Сомалия и те си плащат вече за всеки отвлечен кораб

то остана тия с ниските да плащат.. в америка заплатата е над 2000$ средно.. в бг е з00 лева средно.. как ние дап лащаме ?? мамка ви американски боклуци.. наи долнопробните хора на света с наи гнусната капиталистическа система

Готви се поредния удар срещу арена и замунда. Та и аз се готвя за следващите избори. Гласуването ми определено ще бъде подпомогнато от резултата на акцията с/у торент тракерите.

но крадат от целия останал свят!

Ей, нагло просто крадливо племе... :) Вече сте увредени на генетично ниво, бе, не се ли усещате? Не стига, че крадат непрекъснато от нормалните хора, ами и нахални! Сякаш някой с нещо им е длъжен. Искате ли да ви го обясня като за идиоти? Слушайте. 1. Вярно е, че нямате пари. 2. Това не ви дава никакво право да крадете от хората. 3. За това, че сте си мизерници, сте си виновни само вие. 4. Решението е едно. Като не можете да изкарате пари тук, отивате на място, където ще можете. 5. Ако все пак, на Нова година за празника, да речем, откраднете малко интелектуална собственост от умните хора, сте длъжни да им благодарите и да ги благославяте - вместо да ги псувате. Разбрахте ли бе, семе криминално?

"Не питай как ще придобия, мисли какво ще взема аз, война, пиратство, търговия, света владея с тройна власт" Йохан Волфганг фон Гьоте, "Фауст". Убеден съм че всеки средно образован човек ще припознае под тези стиховe на Гьоте т.нар. "американска нация". Приятна паша, alex!

Превъзходно попадение!

Така е, така е! Лош материал сме си, ама все пак трябва да си се търпим, да си се понасяме някак си... Иначе трябва да се само-гръмнем, както някои от нас и ще направят довечера на празника...

alex, къде да идат да спечелят пари? Никой не ще прости хора. Освен да мият толетни. И за това много пари не дават :) Не знам откъде идва този мит, че в чужбина от чешмата мед и масло тече. Пък тука у нас всичко е зле. Това го говорят точно тия дето не са ходили никъде :)) В някои чужди страни е много хубаво. Стига да имаш пари. А пари за това че нищо не умееш няма да ти дадат ако ще и на Марс да отлетиш.

Алексчо, ти предполагам си един от тия, дето се е изучил на гърба на държавата, намерил си си високоплатена работа заради образованието си в чужбина, не си си плащал през всичките тия години здравни осигуровки, но когато нещо стане - се връщаш в България да се лекуваш. Това също е кражба мойто момче, при това в особено големи размери според мен.

Високоплатената работа си идва със здравната застраховка.

Веднага отговарям. 1. Не мисля, че където и да е в Бг можеш да получиш образование, което да си заслужава дори времето, което ще му отделиш, що остава някакви пари. Смятам, че всеки, който следва тук, си губи времето. 2. Осигуровки плащам, на добра воля, но въпреки това като се наложи винаги отивам и си плащам в частна клиника, защото ми се гади от условията в държавните (докато още изобщо ги има). 3. Дори да бях направил както ти предположи, пак нямаше да е кражба, защото майка ми, баща ми и целият ми род преди тях са платили с лихвите за съмнителните социални придобивки "безплатно" образование и здравеопазване (ако изобщо нещо е останало от тях. Цял живот черна работа за жълти стотинки - а сега пенсиите им ги няма. ТОВА е кражбата, мой човек, не ми се прави на интересен.

когато имаш нормална работа имаш и медицинска застраховка. в BG се вращат сащите тези хора които не си плащат тук.

Теб като ти си плаща плащай Аз лично нямам такова намерение най-малкото защото така било в САЩ

Ревльовци и двуличници са българите! Все реват, че не ги ценят, плащали им малко, но не се свенят да крадат чуждия труд най-безцеремонно! Кой е казал, че трябва да гледате и да слушате всичко, което излиза - то е за тези, които си плащат! Ако всички крадяха като вас нямаше да има нищо! Колко от вас са направили нещо и са го раздали безплатно? Много сте отворени на тема свобода на информацията, но е истина че споделяте крадена информация - нещо за което нито сте платили, нито сте създали сами! Къде са филмите, музиката и книгите създадени от вас! Какво измислихте и споделихте с останалите! Вие сте паразити - ползватели! Даже наличието на толкова аванта не промени нищо у българина - да кажем, беше се образовал, станал по-умен и мъдър използвайки всички тия безплатни знания?! Напротив - той само граби с пълни шепи, не дава нищо в замяна, не цени интелектуалния труд, защото не знае неговата цена - краде се всичко, без значение дали е правено от гадния американец или някой българин - "има ли крак" е първия въпрос! Нямат пари за софтуер, но сменят телефони като чорапи, грабят плазми на корем! вече 20 години се търкалят едни и същи тъпи оправдания - "бедни сме, като ни вдигнат заплатите ще плащаме"! И в същото време градовете пращят от коли, блоковете се огъват от дограми и климатици!

абсолютно сте прав(а).ще видам един пример. брат ми не получи образование, нашите имаха пари само за мен да платят. сапругат ми сащо получи образование, но за брат му нямаше пари. брат ми ходи по испаня и каде ли не за да изкара някои лев и помага на старите ми родители, аз сащо им давам пари. синовете на един мои познат ги приеха студенти. само единят работи другят смята че трябва да си изкара студенцките си години добре и тогава да мисли за работа. за целта маика им замина за испаня да баде слугиня и баща им дава колкото може като от 5-6 години не знае какво е това да се сабере спрятели или да излезе на ресторант за да има задвамата лентяи, които не пропускат да му кая :ее, как така нямаш 50 долара да ми дадеш да си празнувам нова година - долара не лева. мисля че повечето от вас виждат разликата. как да искаш от безотговорни хора свикнали наготово да знаят че има и заадалженя. не са ви виновни аериканците - те са длаче от нас и 99% не ни знаят че саществуваме дори. виновни сме си ние че само гледаме как 1% балгари ограбват останалите 99% и нищо не правим да ги спрем - признаите си, повечето от вас искат да са като тези 1% вместо да искат да променят нещата - нали? извинете за правописа но пиша с латиницата

това няма нищо общо с дали американците са тъпи или умни. всичко е въпрос на сравнение. една пиратска програма може да излезне много по-скъпа от истинската. времето което ще се изхаби за намиране и евентуалните последствия от вируси и т.н е по ценно да се използва за изкарване на пари. така истинската програма излиза по-евтина от пиратската за определен процент от потребителите. колкото до това че са тъпи да тъпи са. докато в бг не се изкарват достатъчно пари ще има пиратство.

А каде са нашите американски заплатиии ..................... господин Борисов

Америка са най големите пирати кой залъгват с тия платени съобщения.То бива да вземаш народа за малоумен ама това вече граничи с......3313

дайте и на българите американски заплати и тогава да обсъдим темата къде, кой, какво и защо

Не е само до заплати, а до манталитет и контрол...

Заплатата е функция от производителността на труда и способността на мениджерите да управляват бизнеса. У нас - в Чалгария тия две съставки са много слаба работа - и няма как да се получат високи заплати, няма откъде и от кого. Само се краде като за световно - кой каквото може да отвлече ... нейсе, запуши я, и ЧНГ на всички форумци!

Аз също свалям пиратски. Но съм готов да си плащам за да свалям качествено подбрана музика и богато разнообразие от филми онлайн. Дублирани детски и останалите професионално преведени. Също и за всяка една услуга която е качествена и за която някой е вложил труда си. Това ще ми спести време а времето е пари. Поне за мен, за мизерниците и мързелите все ще има какво да откраднат.

Да ги сложат на наше място да поживеят една година с 200-300 евро заплати при европейски, че и по-високи цени, да видим дали ще плащат за музика и филми. Бойко се хвали по телевизора, че сме снай-ниски данъци в ЕС, но винаги пропуска да каже, че сме и с най-ниски заплари.

Да бе, то затова цялото пиратство идва от там.

Нека поръчковите новини започнат сегаааа...намери ли с коя държава да ни сравнят.

това да не е вица на деня на радио ереван, я стига глупости, всички най големи пиратски торент тракери са в америка

аз на тези им казвам будали

Подкрепям пиратството!

Илия, друго си е да си тарикат на дребно, нали? :) Хем, гледаш, хем мрънкаш след това, хем и без пари ти е било... Голям си. Да тичаш срещу мен не мога да те настигна ;)

добре бе пич ти искаш да ми кажеш че на твоят компютър всички програми и софтуера са ти законни така ли бре ???? ЕДНА ГРУБА СМЕТКА Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit 300-500 лева Microsoft Office-0т 100 до 600 и нагоре лева зависи кадо сложим и куп други програмки като антивирусни ,кодеци и куп други нешта които имаш инсталирани на твоят ПС какво се получава че ако си ги купил легално всички програми ще трябва да дадеш минимум 1000 лева е маимуно долна не ми се вярва ТАРИКАТ НА ДРЕБНО СИ ТИ ЧЕ НЕЗНАЕШ КАКВИ ГИ ПРИКАЗВАШ при тези цени сигорно 1 процент от българите щяха да знаят какво е това компютър и как се работи с него-бре пич

Нямате ли срам да споменавате, че в САЩ си плащат за филми от интернет? Как може да сравнявате най-богатата страна в света с най-мизерната европейска такава? Българина е беден и нищо друго не му остава освен да търси начин да се сдобие с нещо безплатно. Та ние ако трябва да купуваме софтуер и да плащаме за сваляне на филми и музика би трябвало да забравим за интернет и да се задоволим само с музиката и филмите по кабеларките и националната телевизия. Подкрепям пиратството!

Виж сега, нещата не опират само до заплатата. Хората обичат да крадат, и да това са кражби. НЕ със за звукозаписните и филмовите компании, но пък музика може да се валя и от сайтовете на повечето изпълнители директно. Хората не могат да си позволят и нова кола и затова си карат старата, но малко почват да ползват чуждите. И да не е съвсем същото, но да има хора дето са изгледали всичко от замунда и им е скучно, че няма какво да се гледа... айде няма нужда. Може би трябва да почнат да работят и да учат, а? :)

А ти може би е време да започнеш да правиш разлика между кражба и соделяне, а? Ами ако утре ми забранят да си давам и прочетения вестник на колегата? В едно частно училище вече са започнали да плашат деца с изключване, ако дръзнат да си преснимат учебника, който иначе могат само да купят срещу 70 лева и то от учителката. Ако направят цената на едно DVD от 5 до 10 лв., колкото реално струва, никой няма да се занимава с тракери. Ама разпространителските компании искат да лапат. Е пък ние ще направим да им приседне.

На тебе и 50 ст да ти направят ДВД-то, пак ще си го свалиш от нет-а

Rapidfire

Ами няма. Хvid качеството е много далече от това на оригинаните BluRay DVD-та. Но докато за едно детско филмче ми искат 30 долара, ще си гледат работата.

Очаква се затваряне на Арената и Замунда. Та ни подготвят с тия платени статии.

Ужас! И какво ще правим без арена и замунда? Най-добре да се самоубием, да ни карат да си плащаме за това което ползваме. Не е честно пък! :) Трябва да се тръшкат хората които са си купили продукта и не мога да си го ползват без проблеми, защото е наблъскан със защити заради "тарикатите" на дребно. Пиратчетата да имат малко срам и достойнство.

щом се появиха такива публикации, явно след лекарите идва време и за удар срещу торентите...

Дрън дрън, та пляс ... айде моля ти се ... колко удобно ... виждате ли ето на ... Американците плащали ... айде сиктир бе ... като имат пари да плащат ... дай ние като нямаме пари (визирам някой хора, в това число мой роднини!) да седим в културно информационна дупка ... щото нямаме пари ... да, ама не ... дано има пирати дано има все повече и повече ... тея дето крещят за интелектуално право - те имат достатачно .., ако не искат да го споделят ... ще им бъде взето!!!

Е щом и у нас минималната заплата стане 5000 долара , веднага почваме да плащаме , тоест и тук 15% ще плащат за интернет свалянията Просто трябва само спокойно да изчакаме минималната заплата да е 5000 долара , а дотогава никакво плащане

Откога минималната заплата в щатите е 5 000$?

На тебе крака не ти е стъпвал там, само говориш глупости. $8 на час е минималнтата.. преди данъци. А те не са 10%, ами между 33-45

RlCHARDLONG

Хахаха 33-45%, пълни глупости:)))) По-добре първо ела насам, после пиши:)

Айде сега всички бг пирати да се изредят да се подиграват на американците колко са тъпи. Представа си нямате колко сте жалки отстрани. Като примери в учебник по психиатрия.

Тъпи са, да! Но както виждам и ТИ не изоставаш. А ако можеше ТИ да се видиш отстрани каква карикатура си, щеше да се обесиш, ами добре е, че не можеш!

eй смешник, неща да те обиждам, че идва нова година, само ще ти кажа че си сигурно си най големия интернет пират. ти като можеш да си го позволиш, плащай и тегли. аз ще я карам безплатно.

Е, както каза един приятел на времето за дружбенци, и 2000 лв заплата да имат цял ден ще мислият как да чопанат нещо за 2 лв... Явно са се разселили или ти си от "Дружба"? :)

Затуй там има най-много банкови фалити, хакнати банки и откраднати кредитни и дебитни карти.Престъпноста в тази област е два и половина пъти по развита от в България.Тук системата е по съвършенна-който иска да слуша в къщи е безплатно(пиратско), който иска на живо плаща баснословни хонорари и от там има хляб за всички, пък и повече заетост, социална дейност и др.За какво ти са авторски права, като си направил щасливи толкова хора?Обичта народна е по скъпа от някаква си хартийка.

Искам само да попитам лесно ли е да си толкова ограничен? :)

Ееееее, аман от поръчкова журналистика. Вече и глухия цар разбра, че се готви поредната акция срещу Замунда и Арена след нова година и ето на - "подгряващите" статии почнаха да излизат. Разбира се, че искаме да си плащаме - ма проблема е, че това, дето искаме да го гледаме/слушаме го няма платено в България, щото тука е страна на чалгата и турските сериали....и на поръчковите статийки, де.... Весели празници.

Кажи ми сега че арена и замунда са Робин Худ и взимат от богатите и дават на бедните :)

Той имаше нещо друго в предвид, че има неща които дори да искаш да ги купиш тук никой не предлага. И аз съм на това мнение!

Правилно забелязахте Господине -точно това ви готвят. Ама и лъжат безобразно. Нагло !Кой ти точи филми онлайн тука в САЩ?Хем да точи па хем да плаща! Нека сме наясно-Който ще си плаща тоъ нема да чака нещо да му се точи-плаща и отива на кино- $6 до $20 и се кефи веднага- тука времето е пари! Па за такива дето ще правят тънкана и ще го точат- малко ли са руските саитове , че и полски,че и американски. Не се предавайте и не им вярвайте- тоя сайт майче се финансира и от Доган. ЧНГ! все пак!

Интернет потребителите с високи доходи са по-склонни да плащат за он-лайн съдържание спрямо тези с по-ниски доходи.

Не е въпрос до доходи! Цената за филми от Нетфликс в Щатите е $10 на месец, като ти изпращат филми по пощата и имаш стотици заглавия на разположение в сайта им. Въпрос на съвест. Някой се е трудил цяла година да направи филм, поне мога да му платя за това, че ме забавлява.

Рентата за филм в САЩ е дори $1 за филм. Виж RedBox и Блокблъстър. У нас, хората не плащат за филми, но плащат за повече памет на компютъра. При положение, че мога да гледам филм на DVD за $1, на торента му пращам поздрави от арменският поп!