Смъртта на Ел Команданте е топ световна новина

Най-големите световни медии коментират смъртта на лидера на кубинската революция Фидел Кастро, като оценяват приноса му в изграждането на съвременна Куба.

Обратно в новината

Коментари - Смъртта на Ел Команданте е топ световна новина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунистическите тъпаци превъзнасят Кастро, но хемороидите си лекуват в Швейцария, Германия, САЩ. И децата си пращат по странна закономерност да учат в тези и подобни на тях държсави на гнилия капитализъм, а иначе Кастро и Сталин били голямата работа. Май голямата работа им е завреяна в задника и не могат да си я изкарат отттам, както виждам. Баси тъпите хора, чудя се изобщо хора ли са или са някакви човекоподобни. Комунизмът е диагноза за генна мутация, която удря горния етаж. На Русия големият капитал са природните ресурси, чиято цена видимо пада и държавата капитулира; вторият ресурс са евтините рускини, срамота. Питайте ме кой е ресурсът а Куба и ще ви кажа туризмът с евтините кубинки. Направо развратени като лидера си. Толкова нисък морал и такава низост изобщо в тези държави, че да ти се доповръща. Всичко друго, което е хубаво в тях, е наследство от преди революциите им. Революциите са оставили едни проститутки и едни уроди, другото е беден мизерстващ народ. Венесуела още не може да снабди населението с тоалетна хартия. Баси погрома! И хората прости, прости, прости...

следва разграбването на Куба. приватизиране на производството на пури, щото да е държавно е супер зле. и презастрояването на все още чистите прекрасни кубински плажове - .

Мислиш, че има какво да се граби в Куба?! Смешник! На комунистическата диктатура дрипите кому са нужни?! Ако някой благоволи да поеме управлението на икономически ресурси, за да започне да плаща данъци, кубинците трябва да му целуват краката. Иначе ще си целуват бедните задници.

дано отнесе бедността и мизерията на кубинците в гроба си

Комунягите много превъзнасят престъпника Кастро (доказано е че собственоръчно е избивал пленници, заедно с приятелчето си Че Гевара), но защо никой пот върхушката не отиде да живее в Куба. Или да си прати дечицата да учат в Куба - нали там са много напреднали, уж. Ходят по екскурзии, ходят по ешмедемета, ама предпочитат да живеят в Австрия и Германия, Канада и САЩ, Великобритания и Испания. И къде ли още не само не в Куба и Сев. Корея. Дето иначе много ги хвалят. Докато Куба е била под влиянието на САЩ, тя е била перлата на Карибите. Нормално, хубав климат, става за курорт и т.н. Но някой иска да се "освободи" от диктатора Батиста. това, с освобождението добре, но след това попада под такова робство, за което не е и сънувал. Болшевишко робство, гарнирано със садистичните изцепки на невротици като Кастро и Че Гевара. А иначе това си е най-нормален култ към личността. Доколкото един култ към личността може да бъде нормален.

Преди да пишете глупости на сляпо. Поинтересувайте се за съседно Хаити където никога не е имало социализъм и т.н. И за кубинската здравна система...

А ти преди да пишеш глупости се поинтересуваш защо след като са на един остров, Домуиниканската република процъфтява, а Хаити е в бедствено положение. Една подсказка - не е заради земетресението. И в Доминикана е имало земетресение. А и в Хаити и преди това мизерията е била ужасяваща. Апропо, Доминиканската република е много по-напред от Куба. Както Ю. Корея е по-напред от Сев. Корея. Като някога преди 26 години ФРГ беше светлинни години пред ГДР. И въобще, където е властвал болшевизма цари изоставане и мизерия. Искренно желая на Куба да махнат комундетата от власт и да станат нормална дъжава. Трудна работа, ама....

За KGB Напълно съм съгласен. Бе, копеле защо не цитираш и България,бре? Нали сега българската върхушка живее най - добре за сметка на ограбения народ.

Ами то ГДР и до днес е по-зле от ФРГ, въпреки че изсипаха там над 100 милиарда евро помощи за икономиката, медицината, образованието и прочее. И до днес специалистите от ГДР ги смятат основателно за треторазрядни, понеже са увредени в горния етаж. Кажеш ли, че е от ГДР, смятай човекът най-вероятно е дефектен. Аз лично познавам такива и неминуемо правят някоя голяма простотия. Комунизмът е една извратеност.

Da, slava Bogu si otide edin istinski PALACH i gnusno chudovishte, koeto ochevidno be udobno na nijakoi sredi na Zapad, ta zatova i otzelija tolkova vreme - rejima mu de. Dano si go e pribral Satanata komuto vijarno toi sluji! Velik vodach, revoljutzioner, boetz, politik ... prazni dumi za idioti, koito ei sega vi useshtam che shte zatzvilite kato skopeni shopari, bez da znaete i vie samite zashto! Vzemete proglednete i prochete da vidite kakvi stradanija tozi urod i bandata mu prichiniha na naroda si, mizerija i unijenija za desetiletija, a samijat toi i shaikata mu sa tunali v takuv razkosh i privilegii za kakvito dori i nashite vojdove, che i arabski sheihove ne sa mechtali! Mislite che e luja li? Komandante bil ... bezsramen palach i lujetz, oportjunist i paranoichen sadist, izchadie adovo, antiHrist! Istorijata i naroda mu shte go slojat kudeto podobava rano ili kusno, a vie tupatzi produljavaite da mu se klanijate i da tzvilite ot nijakakuv bezumen, ovchi vuztorg ...

Очевидно си пълен тъпак колега.Това беше една от най значимите личности на човечеството и такива лекета и боклуци нямат право даже да споменават името му.

Вечна му памет, беше велик политик и ръководител, каквито днес вече няма.

Какво носехме в куфарите към Куба-дамски чорапогащници и антибиотици. И от двете по много. Чорапогащник-чукане, ама по едно време много се изучиха мъжете, че си трябваше и канамицин.

Вечна му памет. Отиде си човека развалил казината и бардаците на американците в Куба.

удари една водка с курбан-чорба и канонизирай дедо Фидел. Колкото повече сребърници дадеш, толкова повече ще ви се прости.. Ако не стане, пробвай с будизъм!

Чедо, добре, че не си виждал проституцията в комунистическа Куба. Сърцето ти християнско щеше да се пръсне.

Развалил бардаците и направил от цялата страна един голям бардак. По-голям проституилник от днешна Куба вероятно е само Тайланд. Но там поне го комбинират с масаж, а в Куба и за това не им стига акълът.

бог да го прости......в куба хората са бедни, само се чудят как да се избягат....няма нищо по магазините, хората са се озлобили, гледат чужденците със завист.....цените са за кубинци и чужденци....и хората си мечтаят за пълни магазини, макдоналдс....и западна демокрация....въобще си нямат на представа какво ги чака хорицата ....иначе ядат органична и чиста храна и се забавляват и са спокойни ....както едно време ние ......все едно ние едно време ...освен да ги приемат в обединените карибски острови.....от сега ми се плаче за светлото им бъдеще ....

И теб да те подложат на 60г. икономическа блокада и ти ще се чудиш какво да чдеш.

обаче "Фидел Кастро спал с 35,000 жени и запалил първата си пура на 14" Имал и некои постижения...за съжаление е пропушил късно.

"Viva Cuba! 'Viva Castro!"

НА СЪВРЕМЕННА КУБА, ПЪРВО, ЛЕКА МУ ПРЪСТ, А ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СЪВРЕМЕННА КУВА:25Е МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, "КОРЕКОМ" Е В АПОГЕЯ И ВСИЧКИ ОЧАКВАТ ПОМОЩИ ОТ ЧУЖБИНА

то и по-комунизма заплатите ни бяха същите като минималната днеска, но 1кг сирене и то БИО беше 3 лева, глупакооооо, и още много други неща имаше с качество на ниво, което тъпата ти крадлива тиква ще отрича, докато не умре от злоба и отричане на социалния стой. И като е садистичен капитализъм /мафиотизъм , та какво си прокопсал, бе гнидо...

за олигофрен наистина писанията ти са сериозно постижение. Но информацията ти сериозно куца. Както на всичко комундета, де. Дали от най-обикновено незнание, дали от съзнателна манипулация, но не може някой да ми показва снимка на Ту-160, а да твърди че това е Ту-22 и аз да му варвам. Просто такъв екземпляр е най-обикновен въздухар. Та по отношение на цените и заплатите при милиционеро-соцоиализЪма. Когато един млад инженер започваше със заплата 105 лв, цената на кравето сирене беше 2,60. На овчето - 3,60. На кашкавал "Витоша" ( от краве мляко) - 4 лв, на балканския кашкавал ( от овче мляко) - 5 лв. Това лесно може да го провери всеки. А хората живяли през 70-те години си го спомнят. Цената на бензина от 1980 нататък е 80 ст (на този от 93 октана). Една скапана Лада 1500 струва 7600 лв. Ако ти дойде редът след 15 години чакане. Та значи с една заплата един млад инженер (или лекар) е могъл да си купи 40 кг краве сирене или 30 кг овче, 26 кг кравешки кашкавал или 21 овчи. Ако, разбира се намериш кашкавал и сирене по магазините. И по-малко от 130 л бензин. Но с бензина нямаше проблем - просто купоните за бензин бяха за 40 л. така че 130 л. За скапаната Лада трябваше да работи близо 7 години без да яде. Но това не е проблем - все едно преди 15-тата година така или иначе нямаше да му дойде редът за Лада. Е, сега минималната заплата е 4,5 пъти повече. По закон. А сирене от 12 лв и кашкавал от 25 лв си е глезотия, нали. Да оставим че съвсем прилична кола втора ръка (каквато си купува средният българин) може да се купи с 1-годишна минимална заплата така че тия легенди за цветущия милиционеро-социализъм можете да ги разкавате в Сомалия. Ама и там ще ви хванат че лъжете.

Комунягите са царе да приказват глупости. като се почне от Маркс и Енгелс, мине се през Ленин и Троцки-Бронштейн и се свърши с др. Сталин, селяндура Хрушчов, полуидиота Брежнев и всякакви червени боклуци от по-ново време. напоследък особено популярни станаха др. Путьо и всякакви путьовци, др. Мадуро и всякакви мадурковци. Където комундетата са управлявали цари пълен хаос. някой ще ми каже - ами Китай. Точно така, Китай е най-яркия пример за несъстоятелността на болшевизма като управленска система. Докато Китай се водеше по акъла на съветските другари там цареше жестока мизерия. Когато видяха че така няма да стане и възприеха нормалния американсо-япшонски път на икономическо развитуие нещата потръгнаха. И от страна в Третия свят Китай се превърна в първа икономическа сила. Е, Русия отиде в Третия свят. при Куба и Сев. Корея, Етиопия и Занзибар.

друго си е да сисадист/капиталист с девиз "всичко е мое"

Кубинската национална телевизия разпространи прощалното писмо на Фидел Кастро към всички хора по света. В него той призовава хората да се включат в борбата срещу монополизирането на световното богатство от малка група хора. Ето пълния текст на писмото:.....

Другарки и другари, братя и сестри от целия свят Моето време изтича, през целия си живот съм се борил за справедливост и достоен живот за всички хора по света, винаги съм желал Куба да бъде пример за това, че е възможно хората да живеят в разбирателство и да се развиват не за сметка един на друг, а заедно с общи усилия. Много скоро вие ще застанете пред избора между това да се откажете от бъдещето на децата си за сметка на илюзорната сигурност в настоящето или да се борите за бъдещето на децата си, понасяйки лишенията на днешния ден. Куба направи избора да понесе лишенията именно в името на бъдещето. Тази битка не се печели, тя е вечна, ако искате да имате бъдеще трябва да се изправите срещу тези, които искат да ви го купят срещу шепа евтини дрънкулки, както са направили с кореното население на Америка преди не чак толкова много години. Тези хора ще дойдат при вас и ще ви обяснят, че когато държавата се грижи за своите поданници, това е робство, а свободата е възможна само тогава когато се надпреварвате един с друг. Те ще замъглят вашия ум, предлагайки на тялото ви хиляди удобства и ненужни, и извратени удоволствия, които обаче за да получите ще трябва да жертвате душата си и ценностите на дедите ви. И всичко това те ще направят за печалба, печалбата зад която всъщност се крие огромна кражба. Те ще дойдат и ще купят вашето бъдеще и това на децата ви с пари и вие, ако не сте внимателни, ще попаднете в техните изкусно заложени клопки. Тези хора са извратени чудовища, за тях работата не е обществено полезен труд, а начин за трупане на богатство. Ако им се предадете, не след дълго ще намразите не само работата, но и живота си. Аз ще ви кажа как да ги познаете. Те винаги ще ви говорят за печалба, за икономически растеж, за конкурентоспособност, за пазари, но никога няма да кажат и дума за достойно заплащане на труда, социални грижи, безплатно образование и здравеопазване. Те ще поискат вашия труд, но няма да искат да платят за него. Ако се съгласите да им работите ще загубите бъдещето си. Вие трябва да се изправите срещу тях, срещу малцината държащи световното богатство, и трябва да го направите ЗАЕДНО. А за да сте заедно трябва да си имате доверие, нещо което те ще се опитат да подкопаят по всевъзможни начини. Ако искате да спечелите, трябва да се откажете от парите им и дори да ви предложат баснословни суми, да не продавате труда си за техните пари. Вашата победа ще дойде тогава, когато сте успели да се обедините всички, когато благодарение на това обединение сте изградили едно ново общество, чиято висша цел е общото благо, а не паричната печалба и жаждата за лична собственост. Парите могат да съществуват и без да се използват за трупане на печалба, а печалбата може да не се измерва в пари. Нима има по-голяма печалба от това вие и децата ви да сте здрави, образовани и резултатите от труда който полагате да се усеща от всчки и да допринася за благото на всички, а не на малцина алчни и хищни капиталисти. За тях, вие не сте нищо повече от това което произвеждат огромните им фабрики, а именно стоки за еднократна употреба. Братя и сестри от целия свят, обединявайте се, включете се в борбата срещу хищната същност на налагания ви обществено-икономически модел. Помнете, че срещу всяко изкушение което ви предлагат и вие вземете от тях, те получават част от вашето бъдеще. Отхвърлете парите им, работата им и ценностите им, и ще бъдете свободни, животът ви ще има смисъл. Не се страхувайте да се изправите срещу тях, защото именно вие сте основата върху кояго те градят своята власт и трупат своето богатство. Изправете се и те ще паднат.

А за добро или зло, Ф Кастро е цяла епоха в историята на Куба и не само на Куба. Бог да го прости!

За умрелите, или добро или нищо. Така казват у нас. Но.... Кастро е престъпник. както и любимеца на много комуняги Че Гевара той със собствените си ръце е извършвал убийства (за разлика от Хитлер, да речем). И за това Бог ще го наказва там горе. А тук трябва да си кажем "право куме в очи", че благодарение на кастро Куба е изостанала със 70 години от целия цивилизован свят. Това, което става там е унижение за човешкия род. И най-добре го знаят милионите кубински емигранти. Ако в Куба беше много хубаво нямаше да бягат от там. Кой както може. Даже собствената сестра на Кастро си е дигнала чукалата и е избягала в САЩ. При мръсния империализъм. И докато беше СССР да ги финансира нещата някак си кре6таха. От 25 години в Куба е жестока мизерия. И свалянето на Фидел Кастро пот власт (защото смяната с брат му си е сваляне от власт) е опит да се замажат очите на световната общественост че нещо се променя. Е, сега може и нещичко да се промени. А дано, ама надали.... както рекла циганката

в интерес на истината Кастро беше по-скоро Тито, отколкото Сталин, а не му се получи, щото кубинците не са най-работният народ.

Само в Бг мимоходом го споменават по телевизиите. Егати и затъмнението по националните медии.

Фидел Кастро никога не е бил комунист,нито даже марксист. Тук някои лепят етикети без дори да са чели за него и революцията в Куба. С малкото средства и възможности които островната държава има,подложена на 60 г търговско ембарго от УСА и неособената подкрепа от СССР, Кастро е сътворил чудеса за да я запази. Бедни са да, но са също интелигентни, образовани и с по-висок морал от гражданите на повечето велики държави.

Ех, ще си запаля пурата дето си я вардя от Куба...

Достоен за уважение и пример лидер ! Прав или не , той запази Куба от унищожение , даде на народа достойно съществуване , даде добър урок на САЩ с твърда и неотстъпна линия на политика . Кубинците може да живеят бедно , но живеят добре и с достойнство .Ние сме бедни и смазани - оплюти , окаляни и зависими. Велик лидер е Фидел! Поклон пред паметта му !

КОМУНИСТИТЕ ДА ПЪТУВАТ НА ДРУГА ПЛАНЕТА-НА ЗЕМЯТА И ТЕЖИ ВЕЧЕ-ЕЛ КОМЕНДАНТЕ,ПАРТИЗАНИ-СТГА ТОЛКОВА!

ти заминавай където си искаш, ние сме си пак тук

Ти кога си виждал комунисти ? Нали техните отрочета и слуги ни "управляват" 27 години. Мисли , бе човек !

Израстъците на престъпници осъдени от народния съд нещо взеха да надигат глави май.

Бог да го прости... По-симпатичен беше от отвратителните Брежнев и Хрушчов

ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ-безделници и рушители,ненужни на нормалните хора по света

Ел Команданте, беше велик политик и ръководител. Кубинския народ може само да се гордее с него, а капиталистическите отрепки само да завиждат.

Сега Куба отива на дъното, защото ел тарикате беше единственият , който създаваше благата в страната !!! Сега този комунистически рай на земята ще се превърне в капиталистически ад, защото без ел тарикате , кубинците не могат да мислят :))) Защо всеки сатрап оставя след себе си хаос и мизерия ??? Защото е велик, или защото е унищожил перспективата пред страната си с идиотски безконтролни постъпки !!!

Мале русофилите лумпени що коментар са изписали за възхвалата на комунягата Кастро, дето кубинците нямат още интернет. Вече срещу злата Америка не може да цапат, заради Тръмп, по Турция им е забранено също и що коментар са изписали за Ел Команданте.

Така е, горките русофили, и по Великобритания вече не могат, заради Брекзита. България им остана последната държава, по която могат да плюят!

И тук свалиха Правителството и тук няма по кого да плюят вече. Ще им спрат парите хаха.

По индекс на човешкото развитие на първо място от Източна Европа е Словения, на 21 място в общия списък. Следва Чехия на 28, Естония на 33, Словакия на 35, Унгария на 37, Полша на 39, Литва на 41, Латвия на 44 и Хърватска на 47, която пък е последната страна с много висок индекс на човешкото развитие.

Умря диктатор, световен рекордьор по продължително диктаторстване !!! Горкита кубинци, това е краят на Куба :))) Без кастро няма Куба, без путлер няма Русия , а без ердогад Турция ще стане някаква гадна , толерастка, демократична държава !!!:)))

пенсии, айде оставете кокалите на Фидел, лягайте си вече, че исторята едва ли се интересува от мнението ви. Слагам си първия минус:)

По индекс на човешкото развитие Куба се намира на 59 място. Пред нея са следните държави от американския континент.: На 3-то място е САЩ, на 11 е Канада, на 38 е Барбадос, на 40 е Чили, на 45 е Аржентина, на 49 са Бахамските острови, на 51 е Уругвай.

а бг къде е

България е на 57. Пиша това, за да опровергая Бай Шиле, който твърди, че Куба е в първата десетка и е първа в Латинска Америка. Пред Куба са 5 страни от Карибите и Латинска Америка. На първо място в класацията е Норвегия, а на второ Австралия.

Коментира се личността на Фидел ,който е безспорен велик революционер ЛИКВИДИРАЛ престъпния режим проамериканвски на Батиста .Защо не се коментират опитите за неговото физическо ликвидиране от органите на една държава която е с претенции на световен лидер и борец за демокрация ,а също защо кубинците бяха държани в икономическо ембарго или санкции в продължение на почти петдесет години?Срещу народа на тази страна се води икономическа война, нО Куба не падна на колене ,напротив постигна успехи в своето развитие въпреки купонната система.

Човече, ами ти си си отговорил на въпроса, естествено ако приемем, че революцията не е демократичен акт! "Фидел, който ... революционер, ЛИКВИДИРАЛ .... една държава която е с претенции на световен лидер и борец за демокрация".

Куба е единствената страна в Латинска Америка, влязла в първата десетка държави в света с най-добър индекс за човешкото развитие по продължителност на живота, образование и качество на живота. Детската смъртност на Острова на свободата е едва 4,6 на 1000 живородени най-ниският показател на американския континент, по-нисък от САЩ и Канада.

Именно на кубински лекари дължим и надвиването на епидемията от ебола в Западна Африка те се отзоваха на призива на Световната здравна организация и, както е обичайно за тях, отидоха там, където медици от белия свят не стъпват, в самото огнище на заразата, при страдащите, болните, отхвърлените, бедните Лекуваха, помагаха, обучаваха, спасиха един от заразилите се свои специалисти и накрая ебола беше овладяна. За което получиха специалното признание на СЗО. Е, световните медии пропуснаха да го разгласят

Нищо и няма на еболата. Все още си е там чака следващия добър сезон.

Харесвам Куба ,защото е независима ,а аз съм яростен анти-глобалист,Но защо Сорос спонсорира комунистите-?

Не е вярно, че Сорос спонсорира комунистите, той спонсорира и комунистите. Сорос спонсорира активните и амбициозните, най-вече в изкуствата и науката, без разлика на политическите им възгледи. Той е филантроп.

Алоо ,някой има ли да прочете въпроса ми към " Факти.. рр не го помня. Сорос е комунист-еврей с много пари е отговора . Така е ! Проверих.

Команданте е шармантна личност ,особенно за такива като нас ! Но нека да оставим историята да си каже думата . Нека да видим какво ще каже кубинският народ по въпроса когато свалят Раул и подържащите режима от власт !

Аз като всички малоумни еврокенефи обичам да ям лайната на мойте господари от Козяк...Ма кво да се прави, ние продажните фекали обичаме да лапаме лайна и то само за няколко долара! Така е с продажни говноядци като мене и мойте приятелчета-Sic transit gloria mundi,Ст.Жеков

Ти си някоя мурзилка, която сигурно минава за шегаджия на оперативките. Ама наистина гребете от дъното. Няма две мнения по въпроса. За копейки - толкова обаче.

че яж си ги бе! кой ти пречи?? то е видно, други мераклии няма!

Великият Фидел си отиде непобеден. Само лешояди соросоидни със зеленикава слуз в устата се опитват да празнуват, но не им се получава защото той ги победи над 600 пъти. Той беше и ще продължи да живее като символ на борбата за справедливост, под носа на една империя, чийто символ от орел се превърна в лешояд.

Лично мен не ме е победил и един път. Сега обаче отивам да пия една Куба Либре. :)))

умрял е на 90, политически труп от миналото. Навремето може и да е имал някакво влияние в латинския свят, но поне от 30 години е нищо. Новина за медийния бизнес, да става лаф, някакъв интерес на приказка.

Когато става въпрос за България - комундетата реват, че гладуват, парите не им стигат, зплатите им малки, демокрацията им виновна за мизерията и безработицата! Когато става въпрос за Куба - парите не били всичко! Ай пуста невменяемост!!!!

ама никой май не отчита, че Куба има президент-Раул Кастро Рус, и кво толкова се загрижихте за демокрацията в Куба????

В България всичко е мнооого скъпо, докато в Куба е много по евтино, отделно образование, здравеопазване е безплатно.

Скъпо е защото парите са ти малко.

И не оспаривай глупца! Не се занимавай с тия глупаци бе, човек! Те са ти под достойнството!

Да вас фаготите никой не ви бръсне за слива...Защото сте безкрайно малоумни животни!

Мъдри слова, човече! Благодаря! Дано да ги запомня.

EL KATILIASALO EBRODEBILO - много си прав!!!!!!!! Подкрепям те!

Крайно време е ЦРУ да депортира всички комундета, които са се заселили на топло в САЩ! NSA спи ли? Врагът не спи!

Верно ли бе ??? Комундета в сащ, и там ли има такива??? ха ха ха

Не знам дали Кастро е бил наложил тоталитарен режим, но когато ми го казват тези които измислили тайните затвори, ставам скептик.... Не знам дали Кастро унищожил икономиката на Куба, но когато това го твърдят тези които от 60 години са наложили ембарго на Куба за да докажат тяхното твърдение, ставам скептик...... Не знам дали кубинците са били ощетени, но когато това го твърдят тези които са първи по света по неграмотност и с най скапаното здравеопазване и в същия момент по тези показатели Куба - ОБЩОПРИЕТО - е на първо място, ставам скептик...... Не знам дали в Куба има политически затворници, но когато това го твърдят тези които са изпращали в тайните затвори, заподозрени без никакви доказателства и обвинения "Превантивно и за неопределено време", ставам скептик....... пс С други думи - батковци соросоидни генетични грешки - нали и Садам и Милошевич и Асад и кой ли не друг а? Нали и ИДИЛ и Талибаните и Ал Кайда, са били "демократи" по едно време според вас? Нали и Турция е била "държава слънце" според вас допреди няколко месеца, докато руснакът не я постави на колене? Историята ще се произнесе, без да се заслуша на мнението на тези които четели фалшиви доклади в парламентите си! ЗАЕДНО С КАСТРО УМИРАТ И НЕГОВИТЕ ОПОНЕНТИ - НЯМА ДА ИМАТ С КОГО ДА СЕ ОПРАВДАВАТ!!!!! И "външните" и "вътрешните", като този боклук когото видях на филма на Оливър Стоун сниман в Куба и се е оплаквал, че режимът е тоталитарен и той е политически репресиран и Кастро е лъжец щото викал на тези като него "наемници".... И когато Стоун го хпопита от какво живее, без дори и следа от срам, отговорил "ами тука, разбираш ли, едни 10.000 долара годишно ми идват от Ню Йорк годишно, от едно "НПО" дето ме е наградило за моята борба за демокрацията....."

Отиди в Северна Корея-на такива като тебе там ще им е ''хубаво''

кой ти говори за Северна Корея ма умствена катафалко? Да си ме видял някъде лично мен да пиша в защита на Северна Корея, а пръдльо с айкю на ледена близалка? Отговори на това което пиша ма махленска пейко и не се прави тук на знаещ и можещ...:):))))))

30 реда глупости!! като не знаеш, що акъл даваш?? първо научи да знаеш, сетне да поучаваш!евродебилска му работа!

ми е интересно, когато идиоти като теб се опитват да се обосноват някак си и да направят от "пр...дня - боя"...:):))) Под "пр..дня"разбирай твоя умствен капацитет и възможноста да разбереш какво ти пишат!:)

САЩ не са длъжни да търгуват и да оправят икономиката на накой, който води въоръжена борба срещу тях.

Много вярно и точно казано!

пък ти, си длъжен да се лекуваш...:):)) Голем географ излезе ти, голем!! "Водят въоръжена борба"...:):)))))) Абе "Спиртус малоумникус", Заливът на Свинете в САЩ ли е бе, па кубинците ли нападнаха американците там с помощта на кубинските тайни служби ли?:):))) Кастро, президент на САЩ ли е и кубинските тайни служби ли са направили 638 атентата срещу вето? Над 2000 терористични операции в Куба с жертви невинни граждани, от Куба ли са направени? Пък "Гуантанамо" , също е в САЩ и кубинците държат там една база а? Затова ти ка`ам, не си длъжен да се лекуваш и така си готин...:):)))))))

В Куба било мизерия и сега като умря Кастро какво ще стане? Всички ще натрупат богатство и ще живеят в разкош..... Да, ама не, я погледнете демократичните островни държавки наоколо - Ямайка, Хаити, Пуерто Рико, това са държави, в които населението тъне в мизерия, липсват добри лекари, образованието е на ниво достатъчно да обслужва туристи в иначе луксозните курорти за предимно американци (нямам предвид милионери). И да заявя на отявлените антикомунисти, които крещят с пяна на устата глупости от рода, че това бил нехуманен строй - образовайте се, научете какво всъщност е комунизъм и после се аргументирайте защо сте против, ама да виете срещу нещо само защото сте коне с капаци и пропагандата ви е изпила мозъка, повече от смешни сте. Отчитам, че сте велики в собствените си очи..... Мисленето е важно качество, за съжаление не се отдава на всеки, обаче всеки може поне да се опита.

Комунизмът по човешките разбирания е диктатура-друг комунизъм в света не е имало и няма...А комунизмът на практика е утопична демагогия за контрол на масите чрез промиване на мозъци...Равенство в природата няма и няма как да има-всеки е роден с различни възможности и умния няма как да бъде приравняван с мързеливия паразит и тъпака...Маркс-платения ционист не е имал един трудов ден в жовота си,когато е написал малоуната си утопия по поръчка на ционистките интернационалисти,които съсипаха Русия и половината свят-с удоволствие си трия .... с всяка страница на Марсовата демагогия за оглупяване на масите...

като пишеш по 20 пъти на ден тоя пост, м/у другото манипулативен и лъжлив, смяташ ли че имаш ,,мислене", макар че въпроса е несъотносим за трол? Това е пропаганден подход, ама е много елементарен, повтори една лъжа 1000 пъти и тя става истина, ама мозъка ти дето е свикнал да повтаря нещо, дали се развива?

Като ти харесва комунизма, чий го търсиш в САЩ?! Иди в Северна Корея, задник червен!

Иначе са големи''комунисти'' но все Запада влече дрисливите им червени задници...Долна паплач!

Ей, много ме кефят такива призиви, обръщението няма да коментирам, човек като е безсилен да каже нещо смислено, опира до обиди и цинизми. Къде ще живея си е естествено мой избор и не засяга никого. САЩ е идеалния пример за демагогия,за която е писал някой по-горе. С лозунга "ние сме освободители", предизвикаха купища войни и продължават да се държат като полицаите на останалия свят. А политическата коректност, която трябва се спазва за да не те гледат като враг, си е жива цензура.

преди пишеше Доминиканска Република, проверил си в нета че това е доста богата страна , и я смени с Пуерто Рико! Накрая за бедност да не стигнеш до Русия?

Хахаха, успокой плюнките, ще се задавиш, нищо не съм сменяла.

каквото си щете пишете, но - Фидел Кастро е в историята во веки веков, а дир.бг с вашите простотии я го има след 5 години - я не

Колкото Хитлер са запомнили,толкова и Кастро с добро...бил и толкова-поне хората се отърваха от една чума...за жалост има още много за чистене по света

Незначителна едноклетъчна соросоидна цапаница! С Хитлер, сравнявай твоя работодател!!

ако нямаше комунисти, от какво щеше да ви е страх? Какво щяхте да плюете и лигавите?????????

Вие се издигнахте много-хората не се страхуват,а се гнусят от комунисти...на мен са ми гнусни като мърша...какъв страх те гони????Ако нямаше комунисти светът щеше да епекрасно място за живеене.Паразитите никога не са липсвали никому и комунистите не правят изключение в това отношение-никой нема да забележи липсата им даже напротив...

че не си пълен умствен шут, мислещ се за интелигентен.

все пак не разбрах, какво щяхте да плюете и лигавите- подсказвам- може би липсата на комунизъм:))))

,, Революцията изяжда децата си!" Кастро е диктатор, той не е идеалист!

Хайде-на всички комунисти мястото е в миналото...те обичат елкоменданте-да си го следват,а Историята трябва да заклейми и забрани комунизма,както направи с фашизма.освен еврейския да бъде официално признат прикривания до сега болшевишки холокост,избил милиони невинни хора,само заради логическия им разум и интелект да не подкрепят селяндурската деструктивна комунистическа диктатура...комунизма и ел коменданте заедно да си вървят...аман от промити мозъци и малоумни диктатори...

ха ха,щял да забрани комунизма... 3 МИЛИАРДЕН БРИКС е комунистически, как ще забраниш на половината човечество. ?? Отделно и други държави, които са комунистически/социалистически !!!

Ами хей така-значи половината човечество е за смяна-то си личи,че са тъпаци по провала на половината свят...С две ръце съм ''за'' забрана на комунизма!!!

Революцията продължава ел Коменданте. Фидел Кастро бе велик човек! Велик революционер и радетел за равноправие и социална справедливост. Символ на една епоха както го характеризира дори Обама. А това признание казва всичко - "Трябва да се гордеете, мои кубински братя и сестри, че сте родили титан, който събуди цялото човечество с примера си, с думите и действията си", изтъкна президентът на Венецуела."

Обама е комунист-ти какво искаш да каже.Бащата на Обама е с комунистическо досие 600 страници ,следен за комунистическа дейност в продължение на 19 години...Американците не се идентифицират с Обама и с нетърпение чакат да се махне по-скоро от Белия Дом,за да не позори повече тях и страната им ,която съсипа.

Що се дразните, че народът на Куба си го боготвори !?!?!? Нека те да са си прости !!!! И кой изкара родителите на сегашните младежи от захарната тръстика, където бяха като роби и ги направи свободни хора, а ???? Дали сме толкова големи, че изобщо коментираме Ел Команданте !?!? Историята ще каже своята дума за човек от неговия ранг и това е неминуемо !!! Колкото до мизерията, глада, "стотиците хиляди убити и избягали от диктатора" - само си спомням, че през 80- те години бяхме по 8 милиона ! Сега Куба е с население от 11 милиона - къде е по-зле, там или тук ????

Господа, трябва реално да се гледа на личността Фидел Кастро, а не пристрастно, от позицията на комунисти или демократи. Работил съм четири години в Куба, Хавана, проектантска работа по комунистическо време, и познавам добре нещата там. Прехвалено е от комунистите т.н. "благоденствие" на кубинския народ след революцията. Живееха бедно, да не кажем, мизерно, такива бяха времената, като политически всичко се възхваляваше, младежта обичаше Фидел. Но след 1989 излезе и книгата на Степан Поляков "VIVA LA REVOLUCION", която книга е пълна критика на действията на Фидел Кастро и Че Гевара, и на автора, живят три месеца на острова, е било забранено да влиза повече в Куба. Препоръчвам книгата да бъде прочетена от комунистите, за да видят и обратната страна на монетата.

Прекалено издигате в интелектуално отношение комунистите-това са дървени глави,които нямат логическо мислене...ако са умни хора щяха ли да станат комунист???

За това сте много прав.