Швейцарец е осъден заради едно харесване във Фейсбук

За пръв път в Швейцария гражданин бе осъден за харесване на критично изказване във Фейсбук.

Обратно в новината

Коментари - Швейцарец е осъден заради едно харесване във Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм любител нито на Фейсбук, нито на Туитър(нито съм регистриран в тях), а за Скайп - от години не съм влизал в него. В телефона си съм ги сложил в папка ПОРНО МРЕЖИ. Мнението ми за тях е такова. В пощата си получавам съобщения от тях(по неизвестни за мен причини), но ги третирам като СПАМ.

Ако в БГ направят такова нещо, то има риск държавата окончателно ще се обезлюди. Затова закрийте фейсбук, както закрийте и всички тъч-скрийн електронни джаджи и ги изхвърлете на боклука - по правило от тях се "възползват" преди всичко ниско или слабоинтелигентни лица, както и такива с нисък образователен статус. Задайте си и въпроса: защо всеки, или почти всеки, се опитва да прецаква българите, когато са в чужбина (какво е славата им) и гледа да ги използва като "бели роби".

Интересно, осъден условно на глоба...

Аха значи тоя съд духа на евреите...

loyola

Както казват напоследък в нета, "1984" е написан като предупреждение а не като наръчник за употреба! Проблема е, че вече като се каже "Биг Брадър", повечето младежи си мислят за ТВ Шоу а не за ДС... Но иначе много гонят комунистите и бившите сътрудници, нищо че ги избират за президенти ...

Не разбирам какво толкова е станало, нито защо са тези коментари. Човек трябва да се отнася с уважение към думите си и да внимава какво излиза от устата му. В случая веганът е направил сравнителна констатация, докато опонентите му са го обидили, а лайкващите изразяват съгласие с обидите. Вярно, че случаят е пресилен, но съгласете се, че не можем да си отправяме взаимно обиди и обвинения току-така. Когато не са верни, те раняват човешката душа, така както и физическите наранявания. При всичките технологии, с които разполагаме, крайно време е да се научим да спорим интелигентно - без обиди и недоказуеми обвинения.

Ето ви свободата! Пишете, приказвайте, кажете си всичко и накрая ще бъдете съсипани или унищожени! Егати свободата!

И какв стана сега?! Фейсбук уволнява, развежда, осъжда и убива! Нужна ли ни е?!

ПО ДОБРЕ ПРЕДЛАГАЙТЕ ИДЕИ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ ОТКОЛКОТО ДА СТЕ ВУЛГАРНИ. НЕ СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СТЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ. ЗНАЕТЕ, ЧЕ ПОЛИТИКАТА Е МРЪСНО НЕЩО,

Демокрацията трябва да бъде зщитена. До къде ще стигнем ако всеки вземи да разправя каквото си иска. Правилно са постъпили швейцарските съдии.

Ало свободните демократи.Къде ви е правото на свободно изразяване.Скоро балона ще се спука.Да ви го ......в тъпата и измислена демокрация.

а сега, пичове, да видим ще слагате ли лайкчета там, където ви се хареса, щото и нашия форум се следи не по-малко от фейс- и другите буци

докъде я докараха - трябва да имаме доказателства за емоционалното си състояние, иначе на съд... преброени са дните на западната цивилизация

Това е да си животно в Швейцария - все някой ще те защити.

Нямали доказателства: еми сега след процеса вече имат.

Един немного известен адвокат е казал преди 40-50 г - "Вече и в лабиринтите има окачени табелки Блуждаенето е забранено!." Колко е бил прав само!

О Игнасио Лойола, сигурно се въртиш вече в гроба..... от завист.Тия те надминаха :).

Това са то "евроатлантическите ценности"! Реално този катил наистина е клеветил председателя.

Толерастия, майно льо! Сега той пък трябва да осъди държавата за това, че му е нарушена свободата на словото.

Свобода на словото - може телевизия да направи цяло предаване с лъжи заради хатъра на познат и съдът да каже, че верно не били истини ама не били вреда (истински случай, който мога да посоча), а ако ти отидеш и кажеш истината ще излезе, че е клевета. У нас поне съда бил шантав, но се вижда докъде стига и като не е корумпиран. Ходи кажи кое е по-малкото зло. Вярно е, че публичните изказвания влиаят на хората и така могат да нанасят вреди, но да съдиш някого за неща казани по предубеждение, заради интерес, па ако щеш и заради това, че той самият е повлиян от такива - ето това има една презумция - властта, съдът счита хората за неспособни и нежелаещи да проверяват истината. Ако я няма тая презумция, каквото и да се каже няма значение, защото който иска да си състави мнение ще провери или ще извика лъжеца на словесен дуел. Така, че свобода на словото няма там където се съди или обяснява, че някои неща не бива да се казват защото гражданите току им повярвали. Ако гражданите са такива, те не следва да имат избирателни права, а ако нямат такива нравоучителните и съдещи власти не биха могли да бъдат избрани. Някой трябва най-сетне да удари тоя оксиморон на масата, защото взе все по-често да се приемат закони определящи кое е истина - това не може да стане в демокрация- всеки такъв закон, дори и да утвърждава истината противоречи на принципите поставили хората, които го приемат в ролята на законодатели.

Сега се притеснявам, да цъкна "+", да не се окаже, че подлежа на подвеждане под отговорност ..., че не си маскирах и IP-то ...

НЕ Е ЗЛЕ БОКО ТИКВЕТО ДА ПРЕДЛОЖИ НА ЕК .... ДА СЪЗДАДЕ НЕОЛИБЕРАЛНА ...... ИНКВИЗИЦИЯ .... ЗА ПРЪВ НЕЙН ШЕФ ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН ЛИЦЕТО ЦВ.ЦВ.

Това се нарича "свобода на словото по европейски" и е основна ценност...

Това е отдавнашна мечта на всеки корпоративен червей - Интернет пълен с реклами и осъждане на неудобните коментиращи. Спирането на анонимните коментари е много голяма мечта на хората с пари - на тях парите не могат вече да се вземат, но сега искат и да бъдат тачени като богове, за да се чувстват заслужили. За щастие - никога не може да бъде запушен и подменен интернет, но ще се направят гигантски усилия да бъде направено.

И в България ще стане така, да не може да си кажеш мнението. Сега срещу определени гадини покровителствани от съдебната система трудно се бори човек. В момента не можем да правим нищо, заради корупцията, а представете си момент когато и не можем да кажем каквото и да е без да бъдем осъдени? Тогава ще е момента на автотероризъм и ще стане където живят тъмно кафеви хора в банановите републики ... влизат хора с калашници в община/правителствена сграда или съд и стрелят по всичко което мърда. Свободата на изразяване на мнение е важна ;)

да очакваме ли скоро и затвор за това, че някой си е помислил, че го гледаш на криво. Явно евроценностите са се увеличили с още една.

ПРОСТО СИ НЯМАШ НА ИДЕЯ КОЛКО СИ БЛИЗО ДО ИСТИНАТА .

Точно днес олигофрените от ФБ решиха да ми искат лична карта или друг документ, за да докажа, че съм аз. Над 7 години имам този профил, тагвам, чеквам, качвам снимки. Не троля, не спамя. Да, не съм с истинското си първо име, само фамилията ми е истинската. Но това е така, защото комбинацията от 2те е един път и не искам сульо и пульо, бивши и бъдещи, всякакви клюкари да ровят в нета да търсят инфо за мен. И сега от ФБ искат да бъда истинските си име и фамилия. Още малко ще искат и ЕГН и ДНК тест. аман от западни идотии. Човек вече не смее да пръдне, че да не би случайно да засегне някой, да стъпи накриво и т.н.

Ти щом си във ФБ значи нещо не си много редовен. На такива като теб избора трябва да бъде разстрел или евтаназия!

а представите ли си колко ще ви осъдят за критично изказване?а сега станете Швейцария на балканите! ха ха ха! вие пишете, а ние ще ви съдим! ха ха ха! европа е това!

Швейцария не е рай за тролове. Внимавайте с минусчетата!

Ха така - всички вегани са антисемити! Т.е. всички вегани са нацисти! Т.е. веганството трябва да е забранено навсякъде, където е забранен нацизма! Иначе с тях ще се разправят еврейските организации! P.S. Има ли евреи вегани ?

Ми то по тая логика,всички са за затвора.

Така е, само че ще се активира, ако кажеш и направиш нещо срещу властта. Дотогава може да си мислиш, че си свободен. ;)

ВОЙНАТА Е МИР СВОБОДАТА Е РОБСТВО НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

Изобщо думите могат да бъдат по-опасни от куршуми, а идеите от атомни бомби. Това сички го знаят. И затова цензура ще има винаги. Комунягите упражняваха открита цензура, а западняците скрита. Сега обаче комунизма го няма, и запада няма причини да деликатничи. Пък и интернет усложнява много скритата цензура (не е кат вестника, дето има главен редактор, знаещ кво може и кво не може). Вероятно гайките ще се затягат още повече де.

Кажи му веган и не го обиждай повече

така трябва да се процедира и с пулеро-поклонниците!

Това слага край на безмозъчните лайкове и тресна акциите на фейса. Знаете ли кога ще лайкна повече нещо?

Началото на една приказка: Някога на запад имало демокрация, права на словото и подобни неща. Е, вече няма.

Да ти пикая на свободата на словото и на измамната демокрация.

Престъпленията клевета и обида са си престъпления и е все едно по какъв начин се извършват. А дали онзи е бил , такъв,какъвто го назовават е следвало да се докаже.

Клеветата и обидата са лостове, с които се контролира свободата на словото. Стигне ли се до съд за казани думи, хватката на администрацията-октопод е в състояние да те пречупи завинаги.

Следващото дело срещу лайкнал ще е на някой активен педерунгел, когото са нарекли пасивен?

Тази прехвалена демокрация заприлича на туршиена каца дето я пазят някой да не се изплюе в нея ,че да не се вкисне.

Това се случва само в Западните дебилни ,мекокиткени и сатанистки общества, както и при ислямистката измет.... В нормално светско източно-православно християнско общество (каквото е все още нашето в България, а също така и в Русия) това не може да се случи !

Тотална деморализация, 60 различни пола, мултикултурализъм, цензура, мигранти от 3тия свят - добре дошли в неолиберална Европа, управлявана от безгръбначни марксисти !

Фашисти, бате, Маркс е от другата страна, но за да схванеш трябва да си минимално поне грамотен!

Подобна присъда за лайкване във фейса е по скоро акт на тотално безумие и супер висша форма на идиотизъм.

За да разберете кой ве управлява, разберете кой не ви е позволено да критикувате.

Скоро ще стане практика във всички сайтове. Направо да вдигат клади и да се свършва с тая виртуална мъка!