Дянков реже парите на протестиращи фермери

Министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че ако зърнопроизводителите стачкуват, ще предложи промяна в плащанията, предназначени за тях в бюджета за следващата година, предаде „Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Дянков реже парите на протестиращи фермери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На това недоразумение с пискливия фалцет, му е време вече, някой да му покаже, що за боклук е и къде му е мястото. Излизайте на протести. Блокирайте граници /особено гръцки/. Блокирайте магистрали. Вадете всичката налична техника и пресичайте жп. линии, прелези, подлези, надлези и каквото ви дойде на ум. Посегнаха и на хляба на хората. И не само на хората, ами и на всички безмозъчни комунисти, които зверски сипят хули и обиди по ваш адрес в много от коментарите. Не им позволявайте и този експеримент да успее. Ако успее, значи трябва да умрем. То на тях ние сме им проблема. Надеждата ни е във вас. УСПЕХ!!!

ама няма кой да му го каже - пожарникар, милиционер, пияница, аферист, истеричка, гинеколог, послушковци с наколеници и отворени бузи - няма хора, няма личности сред тях :(((

БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

А кой ще пази българите от герберската напаст.

тоя измислен финансист,да не плаши с орязване на парите на протестиращите.защо си мисли,че това са негови пари.Това са нашите пари ,от нашите данъци,парите от труда на същите тия протестиращи.

Ей,ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ !!! Не се ли наядохте, че искате все от държавата? Брашното от 60 ст. стана 1,60 лв, че и повече.. Само Вие ли сте в тази държава???? Не разбирате ли от световна криза? Ама какво Ви е на вас???? Ще спрем зърното и ще клекнат... , ще стачкуваме... СТИГА с тези заплахи!!!! Да не се надигне другата част от народа и да внесе евтино зърно????Къде бяхте като раздробяваха земята големите демократи?? Защо не стачкувахте тогава?? А сега сте пуснали лобита, като иска човек да си продаде земятарпърво на Вас.... ама няма да стане!!!

Спрете субсидийте на тези бандити, дето грабят народа, карат джипове и лъжат с площите! На моя дядо не са давали и стотинка, пък е сеял на ръка, орал и жънал със сърпа... и отгледал 6 синове.

Минаха изборите и с тях обещанията. Само да не стане като лъжливото овчарче - и истината да говори, никой да не му вярва!

Ето как се държи в поза партер страхливия,гладен и малодушен народ...плаши,че няма да им даде и трохичка от коричките дето им е приготвил,а пък страхливите мишки от страх ще оцапат гащите и са съгласни на всичко.Ей, добре че Левски и Ботев не са живи да ви видят,дребни душички...вижте съседите си,непокорни,горди и нахални в исканията си и затова и при фалирала д-ва ще живеят много по-добре,както и винаги са живяли,пък вий си мечтайте и слушайте чичо си дянков...

не си много прав относно съседите,значи баща ми е бил в кавала по време на втората световна воина,и съм ги слушал да си говорят с прятели на по чаша ракия,че докато са били окупатори в кавала гъркините са се продавали за по един сапун,такава мизерия и немотия е било,така че никои не е застрахован от мизерият, и в един момент колкото и да си горд клекваш!

лош ip & mac?

На някои коментари директно им пиша петици защото забравиха партийните поръчки и се обединиха срещу едро земеделие в малка страна - реална, случвала се заплаха срещу националната сигурност. Дянков ушетата се дърпат често и полека , но с постоянство. На всички да нема обидени..

Някакъв изтръпнал грък вчера ме е питал какво съм си казал, когато Дянков плаши желаещите да стачкуват... Та ето и отговора: "Ами казах си, браво на Дянков! Щото бърка в раната! И защото познавам България прекрасно, и знам какви са тия, които плашат със стачка! Ти знаеш ли, гръцка рибо, че 90% от субсидията за зърно в България отива във 5!!!% от "зърнопроизводителите"? Не знаеш, откъде да знаеш, то трябва акъл за тая работа! То трябва акъл и за това, когато те КРАДАТ, да го разбереш и да РАЗПОЗНАЕШ КРАДЕЦА! А не да скачаш и стачкуваш... в угода на КРАДЦИТЕ! Ама за това се иска акъл, образование и интелект, а не на всеки му е дадено!"

Браво Бареков!!И тук пръв го написа и той го разбра това...

Сега с обиди ли започваме...

Дянков отново удря десетката! Даже вчера, като го слушах, се чудех вярно ли чувам! Тези зърнопроизводители добре ги е описал в един пост по-надолу колегата "Доктор". В общи линии това са едни арендатори, които лъжат и мажат за повече субсидии. И след като Дянков се изказа толкова рязко, се надявам Боко да не почне пак да се гърчи и да се гъне, и накрая да отстъпи! Както миналата година с БАН... Напред, Дянков, в теб ни е надеждата, досега прекрасно защитаваш обществения интерес! Абе знам аз кой ще е първия български нобелист, ама засега няма да ви казвам...:о))))!

Кого заплашваш бе Дянков? Тези, които ти плащат заплатата и лукса? Минаха изборите и почнаха - акциз на дизела, увеличена гражданска отговорност, очаква се увеличение на тока, оттам всички останали стоки, увеличаване тока за фирмите, оттам също следват увеличения.....Предстоят продажби на държавни имоти и земи, предстои разпродажба на нашата родина. За 2.5години се изхарчиха милиарди левове резерв, събирани от предишните! На цялото безхаберие и съвсем нагло и рекетьорско отношение към хората от страна на т.н. управляващи! Оставка е нужна!

За какви комунисти пишеш!Истинските КОМУНИСТИ измряха отдавна!ВИЖ В ДЕМОКРАЦИЯ И СВЕТОВНА КРИЗА как Борисов, Цветелина,която се е покрилаи другу мутру правят т.е.крадат милиарди,а народът измира от глад и болести.ЗАРАДИ ТЕБЕ,С ГЛУПАВИ ПИСАНИЯ,СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ!Избрахте ги и сега ще ги търпим и ще си носим кръста.Но на всяко ЗЛО му идва краят!

така е, но това го виждат само хора, които са запознати поне от части със земеделие. Зърнопроизводителите са в пъти повече облагодетелствани от останалите земеделски производители, най-малкият пример за това е, че едни домати се развалят бързо, докато зърното може да се съхранява, и още, и още примери има. най-лесно е да хванеш вълната на недоволството и да плюеш Дянков, още повече когато и бъкел не разбираш. Ние българите сме добри в това!

А на тези зърнопроизводители да не мислите че е без пари съхранението???Зърното не е домати да се купува всеки ден по 2-3 броя, защото и този който го купи трябва да плаща за съхранението му..А като продават по-високо фуража зърнопроизводителите с намалени субсидии нали животновъдите ще го калкулират в производството си???Селското стопанство не се развива като самостоятелни отрасли, всичко е свързано и то не от капризи а от технология...Който не е запознат по-добре да не коментира, защото утре като учеличат цените на храните пак ще недоволствате, забравяйки че днеска сте подкрепили тези дивотии..

ЩОМ СИ СЕДЯХТЕ В КЪЩИ ПО ИЗБОРИТЕ И 50% ОТ ВАС ГЛАСУВАХА ЗА ТЕЗИ ОТРЕПКИ,ЗАСЛУЖАВАТЕ ВСИЧКО!!!ДАНО И ЗАПЛАТИТЕ ДА ВИ СПРАТ ОТ ГЕРБ.ДОЛНОПРОБЕН МАТРЯЛ ТАКЪВ!!

Защо ли подобен тип заплахи сме чували и преди....уважаемия ни премиер така се опита да плаши протестиращите против проучването за шистов газ,че ако не спрат да протестират ще подпише на инат....ТОВА ЛИ Е ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ ПИТАМ АЗ? СЪС ЗАПЛАХИ ЛИ ЩЕ СПИРАМЕ ПРОТЕСТИТЕ ! СРАМОТА ! И ТОВА МИ БИЛО ДЕМОКРАЦИЯ !

Пустата ви демокрация дето ни излъга, че ще бъде рай! Съсипа всичко вместо да гради и надгражда. Докарахме го пак до просия, но и научихме селяните да не работят, а да се гъчкат у Софето. А тук в Софията е пълно с цигани, турци и всичките боклуци, които се изринаха от цяла България! Това ли е елита на "европейска" София?! Да ви пикая на елита! Управляват ни хамали, педали, извратеняци, милиционери, участвали във възродителния процес, проститутки и какви ли не урунгели!

Казах си :какъв мръсник!Това е ДИКТАТУТА! Настройва хората един срещу друг.Всеки има право да протестира.Този разби цялата Държава и трябва да бъде изгонен с камъни.

Трябва да повторим това дето се направи със Либийските им колеги ако неискаме да станем както беше в Либия до няколко години. Този тумор може да бъде изрязан само със силен натиск защото весе повече закоравява и уголемява. Осъзнай се БЪЛГАРИНО

ЕЙ НЕЩАСТНО МАЛКО ПЕ...ЛЧЕ , КОЙ СИ ТИ БЕ ШУШИМАГ ТА ЩЕ ЗАПЛАШВАШ И ЩЕ СИ ПРАВИШ КВОТО ИСКАШ !? ТАКА ЛИ ЩЕ СЕ СМАЗВА НАРОДНИЯТ ГЛАС ? НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, СЛЕПИ ЛИ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

фалцета да си нате иска парцала-той не може безкрайно да се гаври с хората и още повече да ги заплашва! някой ще опере парцала за всички гарви с народа имай това няма да е в далечното бъдеще!!!!!!!

Директна извадка от гръцкия вестник "Симера": В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем." .

Дянков, почваш да се сържиш като мутра. Заразно е, знам, но деградираш здраво.

Защото ако бяхме подали законодателство което да оформи средна класа на село - България нямаше да е на този хал. Маса хора щяха да имат прилично препитание в малките населени места а градовете нямаше да са гета, пръскащи се по шевовете от селски "гастербайтъри". В Европейските държави няма такова нещо - примерно в Швейцария можеш да имаш 300 д-ра земя (не 1 млн) и ако имаш 14-та крава ти излиза толкова скъпо, че по.добре да си гледаш 13-те и да си продаваш стоката (забележете - със собствената си защитена марка) на местното пазарче в петък събота. Италия, Франция, Германия - никъде го няма това като у нас.

Положението в земеделието ни е отчайващо. Под натиска на лобистите, България прие множество закони толериращи едраците в земеделието и уби последната останала инициатива за разумно разпределение на ресурсите в по широк кръг дребни производителите. (Както е навсякъде в Европа) Приемайки тоя модел тръгнахме с уверена крачка по пътя на американския модел и резултата не закъсня - шепа "наши" феодали се облажиха с огромни ЕС помощи и станала новите милионери в държавата. Сега реват, че ще им резнат помощите - и има защо - те не са способни да подържат такъв стандарт на живот и производство без някой да им налива пари в продънените джобове. По страшното за нас като нация е, че ние тепърва ще изпитваме ефекта на едрото земеделие и животновъдство - ще ядем напомпани с химикали и анаболи храни, ще дебелеем, ще боледуваме, все повече ще обезлюдяват селата, все повече ще се полялизира обществото на бедни и богати.

Дянков, наясно ли си колко са разходите за 1 декар пшеница или царевица, какви са рисковете от капризите на времето и още много въпроси на които съм сигурен, че трудно ще отговориш, наясно ли си , че почти всички земеделски производители ползват кредити за да може поне нещо в тази държава да се произвежда, явно сте решили и земеделието да го досъсипете. Дянков, като искаш да съкращаваш разходи, защо непрекъснато текат обяви в сайта на АМ за всевъзможни конкурси, защо числеността на самото управление на Агенция Митници е над 600 човека при положение, че България е в ЕС и има свободно движение на стоки,това не е ли куха администрация която я хрантутим ние производителите и данъкоплатците....???

РЕКЛАМА: Искате ли да спите спокойно без да бъдете удушени в съня си от КОМУНИСТИ? Искате ли да се събуждате с празен стомах, но в главата ви с гордост да звучи : МАГИСТРАЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ? Искате ли да не четете книги, но да бъдете ДАРЯВАНИ С РАДОСТ и със светлия лик, на един истински българин всеки път, когато включите телевизора? Искате ли да живеете в НАЙ-БЕДНАТА, спокойна и полумъртва, но с НАЙ-МАЛКИЯ бюджетен дефицит държава в Европа? Искате ли да бъдете ОТЛИЧНИЦИ? Искате ли ТОЙ да ви купи колело? Ама ДРУГ ПЪТ! Искате ли и ВНУЦИТЕ ВИ да бъдат подложени на същия геноцид? Вашето решение е ТОЙ - ДРУГАРЯТ БОРИСОВ - човекът с най-острата ножица. Най-чевръстият, най-строгият и нетърпящ възражения патриот, който се е раждал в държавата България. Вземете го - той е Ваш. ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ!

Продължение: Нашите едри земевладелци и фермери са инвеститори - разбрали са, че от тук ще паднат големи пари и експлоатират земята, докато могат, без в повечето случаи да полагат грижи за нея. Защото искат да вземат големите субсидии, да изперат мръсните пари в земеделието и да се прехвърлят към друг бизнес. Те дори в повечето случаи не са виждали земята, която обработват. По цял ден говорят по телефони, носят лъскави дрехи и не дай-боже да влязат във фермата. О какъв позор и падение. Та на тях, виждаш ли им се налагало да ходят в банката или на важна среща и ако влязат във фермата може да се вмиришат. Това не е фермерство и никога няма да бъде. На такива не трябва да се дава и стотинка. Парите трябва да отидат при истинските хора, които ежедневно се трудят къртовски, за да произведат продукция, която да продадат, за да живеят и да изхранват своите фамилии. Като за финал искам да кажа, че в силно развитите страни, към които и ние се стремим /или поне така заявяваме/, когато се говори за фермерство, се има в предвид Фамилен бизнес, бизнес, развиван и предаван с поколения и носещ истинско удовлетворение на тези, които го правят. Дано и ние някой ден успеем да постигнем поне частица от това!

Прав си. показваха френски животновъд с порта окичена с медали от изложби. Хората учат с години, чиракуват и тогава почват отговорно самостоятелен бизнес с качество и уважение от правителство. Знаете ли колко фермери във Франция не са женени, колко филми са правени рекламиращи именно качеството на продукта селектиран с години..За да получиш - трябва да дадеш. Правителството трябва да пази в кризи именно малката група произвеждаща качество създавано в дълъг период от време . Качество, което се ражда от любов към занаята. Проверете в гугъл историята на коневъдството в Шумен. Най непридирчиви към фуражите са козите с най качествено мляко - как държавата и бан поощрява производителите. Къде е киселото мляко от козе мляко което е най близо до майчиното....Защо хора разрушили земеделие и животновъдство искат да им плащаме милиони и отправят подбуди на нарочен прост език?. Кой е прост?

Добре е да направите корекция в заглавието. Това не са протестиращи фермери, а старите нови мутри, скрити под шапката на крупни зърнопроизводители, изнудващи по-най безцеремонен начин собствениците на земя. Ако искате да напишете статия за истински фермери /обработващи земя и отглеждащи животни/, отидете в Англия, Германия, Франция, та дори в съседна нам Сърбия и може да ги видите. Истински потомствени фермери, развиващи бизнеса в продължение на поколения и учещи своите поколения да милеят за всяка педя земя и всяко една животинка. Това са истински фермери. Между другото, макар голяма част от тях да са доста заможни, няма да срещнете някой от тях, който да не идва във фермата или на полето в продължение на месеци, да не кажем години, за да провери и контролира как върви работата там. Напротив, цял ден работят заедно с работниците или в най-лошия случай са около тях, а щом приключи работния ден се прибират, къпят се, обличат си официалните дрехи и отиват в близкия клуб, за да пушат пури, играят снукър или бридж, да пият уиски и да говорят за бизнеса и политика. Това са драги мои истинските фермери, обичащи силно, това, което правят!!!

Директна извадка от гръцкия вестник "Симера":"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. ..В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. ..

е

Прав е Дянков . В земеделието има много пари .Всички земеделски производители станаха милионери На места продължават да дават рента по 9- 10лв , което е смешно. Всички субсидии потъват в джоба на собствениците. Те ще справят и с по - малки субсидии . Дянков много добре знае колко се печели от обработката на 1 декар. И затова казва : Стига ви толкова - ще се задоволите и с по- малка печалба .Трябва да се помисли и за другите отрасли - зеленчуци например - за да не ядем гадни македонски домати и краставици

Ами дянкоВ, намалете си супсидиите за депутетите . 16 000 лв държавна супсидия плюс заплати и осигуровки , командировки и бензини на един депутат не са ли мноооого бре? То няма пари , хайде прави икономии , ние не искаме да плащаме на депутат по 50 000лв на месец издръжка, а ние да работим за тоя дето духа! Ама не, ти можеш да вземаш само от майки с деца и болни!!!

Ако до този момент някой си е мислил, че съставянето на държавния бюджет е съобразено преди всичко с интересите на българската държава, той ще може да се убеди от думите на Дянков, че това няма нищо общо с истината.

Трета поредна година зърнопроизводителите вадят добра реколта! При вложени 100лв на декар, добиват повече от 250лв, за няма година. В Добруджа и повече! Това е отлична доходност! Но някак си не е редно, да искаш и субсидии при такава доходност... Е, няма да е все така...

100 e много, но хайде да приемем, че са 100! Прав си!

Според Дянков:"Имало 230 милиона обещани в повече.Аз тази цифра не я знам." Този финансов министър не прави разлика между число и цифра. Какво да очакваме от него. Това е нивото на герберските управници.А какво да кажем за премиера?

Разделяй и владей. Тоя гнусен еничарин Дянков ще успее да съсипе и малкото едва дишаща българска икономика. Ще ни накара да се хванем едни други за гушите.

"Зърнопроизводителите настояват за среща с премиера Бойко Борисов, тъй като подписаното по-рано през годината споразумение с правителството всъщност е било парафирано от вицепремиера Дянков поради отсъствието на премиера." Дянков подписал ли е от името на правителството, или не?! Ако е подписал, сега да не ми се оправдава с "международното положение"! Да намери парите! Да ги иска от другарчето си Ваньо Танов, дето щеше да докарва милиарди от повишени събирания на митниците! Ама що ли се ядосвам и аз. Така става, когато събереш на едно място недоучили възпитаници на ловешката английска и разни урковци...

Дянков да внимава протестиращите да не му се заканят, че тогава тръгва по пътя на онази от кръстовището край Търново... :-)))

Някой замислял ли се е какъв е смисъла от субсидиите. Всички плащат данъци, а част от тези данъци отиват за малък кръг лица. Саудитска Арабия има петрол и цената на бензина там е няколко цента. А всички българи, респективно европейци плащат на земеделските производители, които след това излизат на международния пазар и си продават зърното по пазарни цени, а със субсидиите си сменят личното луксозно возило или мебелите в къщи. Обществото да яде случайно хляб на по ниска цена.

Точно!

Мили ми платени плювачи, недораумения на уждемократическия период, жертви на мързела и на недоправената учебна система и всякакви други недоразумения, преобладаващи в тази помиина яма... Ясно е, че тези уж производители, ужпроизвеждат само с цел да вземат тези ми ти помощи... Незнам за какво не вземате да произвеждате а само плюете по форумите...

хубави ушета имаш джибро..ама ни главата ни гъза ти е на маса. ем чел хем не чул.

Погледнете така на нещата: С КАКВО ЩЕ СЕ ПОДОБРИ ЖИВОТА НА ОБИКН.БЪЛГАРИН, ТОЕСТ НАШИЯ и по какъв начин "спестените" от СИЛОВО наложените икономии пари ще се инвестират в качество на живот от закритите сектори, които Партията мощно и ударно прави: закриването на БАН; от унищожаването на резервите на държавата - как ще оцелеем при бедствия?; от увеличаване на пенс.възраст на една застаряваща немощна нация; от съсипването на природата чрез идиотски "проучвания"; от подаряването на златото на чужденци; от продажбите на имотите на външните ни мисии; с продажбите на читава земеделска земя , за която дедите ни кръв са лели; да продължавам ли с безумията на едни родоотстъпници? Кое по-точно от действията им се връща към народа, а не към гушите им? По какъв начин ГРАДЯТ, след като ЗАКРИВАТ??? Забравих думите на Вожда - след 20 г. щели сме да сме МУ благодарни! За кое от изброеното по-точно? Ако въобще сме живи... И накрая - защо не ги сториха тези неща само преди около месец? Излъгаха цяла нация и сега - юруш! Тия даже са по-жестоки и безмилостни от всичко предходно.

ето как ГЕРБ разговаря с народа - със заплахи, закани, раздразнение, изнервени, въпреки че медът е за тях, а жилото-само за нас.Долу ГЕРБ

Този всезнаещ министър няма ли най-накрая да го изгоним и по живо по здраво да си замине там, откъдето дойде. Значи стачките са забранени?! Това в кое време се случва?! Че да не сме в периода преди 10.11.1989?? Но, той човекът е възпитаван в онова време и си мисли, че може да продължава да управлява както преди. Кой си ти бе, Мунчо?!!!

просто не е имало нужда от стачки. Хората си имаха работа и права, и на никой през ум не му е минавало да стачкува, след като няма за какво. Преди и сега са времена абсолютно несъпоставими. Тая маймуна Дянков е тук, за да изпълнява заповедите на Световната Банка за унищожаването на България. Съществото си прави кариерата , умъртвявайки нагло стотици хиляди българи и разпродавайки недоограбените остатъци от икономиката, националните богатства и територията на държавата ни. Цар Тиква го закриля.

а дали мунчо може да бяга бързо наведен напред,требе да провериме

Това заплаха ли е или изнудване?

вместо да си мълчи и да си прави концепцията, ръси мозък наляво и надясно, след което нищо не се случва, кръгъл тъпак

Да живее демокрацията и правото на свободно мнение. Лудия Дянков не включва, че не е в САЩ. Хора, за кого гласувахте.

Ами... гласували са напук за ГЕРБ, само и само да изгонят комунистите, като незнаят, че по големи комунисти от ГЕРБ няма. Тази дума трябваше отдавна да е забравена от тоя очалгарен и алкохолизиран народ. Комунисти отдавна няма - има такива които милеят за България и такива, които искат да я продадът в буквалния смисъл!

Големите зърнопроизводители направха безработицата сред селскостопанските специалисти.наглостта м е толкова голяма защото за тях са важни субсидиите на земите които заявяват че обработват.А им проверяват само 5%-другите ги плащат като редовни! Излязоха виновни пчеларте, на които постоянно тровят летящите пчели и ги карат да произвеждат само насекоми, без да получават пчелни продукти.Че ги сложиха и с най-голям праг за соц.осигуряване-три пъти по голям от на зърнопроизводителите, обложиха ги за пръв път от средновековието до сега с данък 6% на оборота, нарекоха ги "бутииков" подсектор на сс, който има най-голям дял в сивата икономика.това е защото в пчеларството няма пари.Изкарват се само с кървава пот.Да сте чули да са се стреляли?

това червено кълбо на снимката да не е НЛО дошло да си прибере беглеца?

Големите зърнопроизводители направха безработицата сред селскостопанските специалисти.наглостта м е толкова голяма защото за тях са важни субсидиите на земите които заявяват че обработват.А им проверяват само 5%-другите ги плащат като редовни! Излязоха виновни пчеларте, на които постоянно тровят летящите пчели и ги карат да произвеждат само насекоми, без да получават пчелни продукти.Че ги сложиха и с най-голям праг за соц.осигуряване-три пъти по голям от на зърнопроизводителите, обложиха ги за пръв път от средновековието до сега с данък 6% на оборота, нарекоха ги "бутииков" подсектор на сс, който има най-голям дял в сивата икономика.това е защото в пчеларството няма пари.Изкарват се само с кървава пот.Да сте чули да са се стреляли?