Организатор на протест за тютюна почина от инфаркт

Около 3000 тютюнопроизводители от няколко общини протестираха срещу политиката в сектора. Министър Мирослав Найденов определи протеста като политическа провокация. Протестът беше белязан от смъртта на един от организаторите му.

Обратно в новината

Коментари - Организатор на протест за тютюна почина от инфаркт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mлад е бил...инфаркта става от много неща....и пиене и пушене... 3а него ж а л к о, а и за семейството му!

много интересно пусченето вредно а за производството стимоли ха ха ха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

пусченетото забранено производството забранено които произвегда в в затвора а на дамо хохо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ИЗОБЩО НЕ ГОВОРИТЕ ИСТИНАТА! ВСИЧКО Е СТЪКМИСТИКА! ЯВНО, КОЙТО ПЛАЩА--ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!

Правителството на Бойко Борисов е най-КРАДЛИВОТО, най-НЕКОМПЕТЕНТНОТО и най-БРУТАЛНОТО от демократичните периоди на България ! Тъпият земеделски министър така огелпи нещата, че ще докара най-голямата криза в земеделието! Тъпите министри са толкова АТАКАНЧИЛИ, включително и ВеждиЧКТА, че забравят печалбата от ТЮТЮНА се равнява на около 2-3 МИЛИАРДА долара годишно!!! ПУСНЕТЕ хората да продават тогава тютюна си в Гърция или в Турция - тогава ще ви липсват нови 2-3 милиарда долара! Некадърно Правителство!

Кой ви забранява да продавате на Гърция и Турция? Намерете си фирми, които да го купуват, направете си договори и си карайте тютюна там!

Явно нищо не разбирате "дим" - във всяка страна има монопол върху търговията с тютюн! Затова държавата печели както от акцизите, така и препродаването на тютюна на световните пазари. За сведение може да погледнете цената на тютюна в Лондонската борса!

Разбира се, че стопаните по селата трябва да си получаваме субсидиите! Но тютюнопроизводителите изпадат в истерия. Този отрасъл беше на доизживяване и вече се приключва с него. Това е! Партийните им лидери да са им обяснили, че това е необратим процес, не зависи от държавата, заръката е на Брюксел. Това е политическото решение на ЕС - няма консуматори, няма преработватели, няма производители на тютюн. Цял свят разбра, че отрасълът няма бъдеще в България, само нашите потурани не разбират езика ли, що ли! Разберете, хора, етническата партия има нужда от вашето незнание и бедност, за да манипулира правителствата (които и да са те) на България! Жалко за учителя от Абланица, съболезнования на близките!

Високите цени на цигарите и забраните за пушене в заведения намаляват драстично консумацията. Трябваше да се обясни на производителите ,че други правят луди пари от аспержи,лук,чесън и др.култури.

Напълно сте прав. Хората с ум в главата правят милиони от най-невероятни неща, но се иска и труд, и да се замисли човек. Например, в Хърватска едни международни организации помогнаха на частните стопани и организираха отглеждане на ягоди по едни склонове, където преди това растеше само малко трева, но се направиха тераси, научиха ги да се грижат за ягодите - и сега правят по 3-4 реколти годишно - там е доста топло. Гледат се и всякакви видове гъби, например китайски; билки; подправки; цветя; копринени буби; ядки - има много сортове, със сигурност могат да растат у нас на не особено богати почви и на всякакъв терен - и са доста по-скъпи от тютюна; разни видове тикви - ядливи и декоративни... Но наистина трябва по-свободно мислене и научаване на няколко прости неща за растенията, както и добри семена. И с търговията с тези неща да се занимават квалифицирани хора, а не тези мутри от ДПСто и подобни на тях да лъжат селяните!!!

Господа, покойният е загинал в защита на разума. Вредно и неразумно е за производителите да блокират общия път за да протестират срещу частни фирми. Изправил се е срещу провокатори и заблудени от тях да протестират с гарантиран неуспех. Благодаря ти, храбри човече! Колко се осмелиха досега да направят това!

Един чорбар по-малко!

Съболезнования на близките му. Горкия човек,поредната жертва на престъпната ни държава. Мафията/комумистите са моралните убийци на този млад човек. R.I.P.

цени от по 3-4 лв. за килограм тютюн,срещу 4-6 лева за пакет цигари...и това министъра нарича политически протест?!?

"Гост", цените не се определят от министър, който и да е той, а от пазара. Вместо да висиш само в "Дир.бг" вземи та прочети някоя и друга статия в икономически вестници и списания, защото явно образованието ти е най-много средно.

НЕ САМО ТУК,но и в ДРУГИ ДЪРЖАВИ,цената вкл данък към републисанския бюджет от пушачите,и тук -отива за здравно осигуряване -нали знаете колко са големи нуждите от здравеопазване,и колко малко си внасят осигуровките,та пушачите на цигари с бандерол внасят около 2 лв с всяка кутия към държавата за здравеопазване...В ЕС се харчат и голяма част от бюджета за отказ от тютюнопушене -безплатни лепенки,акупунктури и др с оглед опазване на здравето! Изкупната цена на суров тютюн преди 1-2 г вече бе под 1 евро -питайте гърците,де! Цената падна от 2.50 щд за кг през 1996г до 1 евро за кг преди 2 г,а тук са свикнали да побучават повече от световната цена не само за тютюна,и за пшеница и др -как така искат като знаят,че даплатите на останалите са 20 пъти по-ниски от ЕС,тези производители искат 2 пъти по-високи изкупни цени от европейските!

ами....в цял свят се води кампания против тютюнопушенето - вредата е доказана, а пушачите плащат същите осигуровки като непушачите, но ползват повече здравеопазване. в този смисъл е лудост да се гледа тютюн - предупреждаваха ги отдавна. трябва да се мисли за друга култура, която е също така трайна като тютюна. много жалко за човека и за семейството му.

89% от цената на кутия цигари е ДАНЪК КЪМ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ,НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ -следователно пушачите плащат повече данъци за здравеопазване и е редно държавата да харчи за здравето на пушачите за отказ от пушене -БЕЗПЛАТНИ ЛЕПЕНКИ,ПРОГРАМИ И ДРВ останалите държави от ЕС данъкът в една кутия цигари е от 77-86% т.е. най-весок е тук,а тук липсват безплатните лепенки /лепенките са доста скъпи -35 лв -20 лв за 7/