Сидер от с. Влахи - съвременният Ной (снимки)

Наричат един перничанин Съвременния Ной, "корабът" му акостирал на библейската земя в едно селце в полите на Пирин, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Обратно в новината

Коментари - Сидер от с. Влахи - съвременният Ной (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

евала ионаци смели балгари,няколко пати се обаждах на атила 99 дсм но сигорно е зает,когато се посвободиш можем да поговорим *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

идеята им е страхотна. браво на тези семеиства.с тях има надежда да опазим българското!

Президента Седефчов?

Онзи ден даже заявиха, че Отец Паисий бил...от едно пернишко село!!!! Почти като македонците! Та, имаше един стар виц за някакъв корабокщрушенец, оцелял с езна козичка от кораба, и когато след 25 г. наминал друг кораб, що да види. Седи си на брега един млад човек с набола брада и го питат :"Ти къв си бе?", а той отговаря - "Ме-е-е-естен". И така с пеУничаните и добитъка им.

Ной е алегоричне персонаж от библията. В нея няма нито един релано съществувал човек. Притчи и събирателни образи да. Лошото е че с векове църквата е създала милиарди вярващи. Един кръг евреи, и около тях , но в опозиция мюсюлмани и християни. Като се установи, че песроснажите не са реални герои, тогава пропадат конфликтните точки за това чии пророк е по велик. Падне ли завесата за едните, ще се окаже че и героите на другата религия ще да са измислени. Исус ако не е съществувал, как тогава Юда да го е имало. И въобще лошите евреи. Мохамед съще няма да има по кого да е плюел, ако се окаже че е измислен. Отделно пък с релни персонажи е по- лесно да пишеш история и да я показваш като факти. Защото ако няма Моисеи отпада историята за влизането в Израел, обещан от Бог на евреите. И тпгава на каква идеология ще стъпват милионите доказващи божественото право на евреите над днешен израел? Ционизмът ще отече. А за да има Моисей, Мохамед, Исус трябва да има и Ной- нали е преди тях в приказката . За да има Ной трябва да се правят какви ли не разговори, приказки, филми , в които той да присъства. Ной е станало синоним на предприемчивост, нюх и визия. Но реално не го е имало. За жалост заглавия като на настоящата статия неусъзнато със сравненията си подпомагат тенденцията и стремежа към световно идеологическо господство на една шайка идиоти , които от векове поднасяйки истини , пробутват и абсолютни измишльотини с цел взъползване от човешкия наивитет и емоции.

Тези братя са използвачи на субсидийте които се дават за каракачанската коза и кучета. Въпреки че кучетата изобщо не са каракачански. Каракачаните за първи път св появяват през 16 век по нашите земи. А ние и преди това сме разполагали с нашето овчарско Българско куче, според многото археологически разкопки и артефакти. По тези времена, когато в планините ни вълците и мечките са били в изобилие - ние не сме си охранявали нашите стада с минипинчери . За да се пръкнат каракачаните и ужким да ни доставят кучето... Тези двама са продажни микерета в случая на гръцката кауза и заради субсидийте.

Важи и за каракачанската овца, която всъщност си е Българска планинска овца. И 'каракачанския кон'- работен дребен кон. Една порода не се определя по това кой я е ползвал в последните дестилетия , а от това кой пръв е започнал да я ползва и предполага се да я селекционира. Каракачаните са овчари ( те с други животни не се занимават), оставени по на спокойствие от комунизма да си пасат стада по планините. Иначе имат търговски нюх, прилежни християни са и претендират , че са наследници на черноризците от Константинопол изгонени след като турците го превземат. На снимката поне не се вижда добре каква е породата на овцата.

кучетата НЕ са каракачанки, а БОК (българско овчарско куче). разликата не е голяма. БОК е по-голямо на размери и отделни екземпляри достигат над 90кг. плюс това БОК се раждат с къса опашка, а каракачанката е с дълга.

Тази статия да нее някаква платена реклама на някакви мутри? Всички знаем,че отглеждат каракачански породи с единствената цел ,да пипнат парите по еврофондовете,които се дават за отглеждане на такива породи.Така нареченият ,,Ной,, сигурно нее доил овце през живота си никога...

Ами доил е овцете, и той ,и жена му, и децата му, даже сами ги водят на паша в планината. Имах удоволствието да се запозная с тези хора миналата пролет. Иначе мястото е уникално и заслужава да се види.

Атила не е прабългарско. Атила е хунски вожд на кръвожадно и мързеливо племе сега унгарци.Избили и траките и за малко римската империя.Национален герой за Унгария.Избил е повече народ от Хитлер.

Насименто, именик се пише, а не именник. Едното н е излишно. Учеше се в началните класове.

Справи се с правописен речник на българския книжовен език издателство "Народна просвета"още през далечната 1955 година и тогава прави забележки по правописа.

Това, което този човек върши, е чудесно! Но ако си беше поспретнал и поизмазал къщата, нямаше да бъде лошо!

БИЛИ, това на снимката не е къщата на Сидер, а една от малкото оцелели къщи във Влахи.

Ти как разбра , коя е неговата къща? А и това не е конкурс за сграда на годината. На снимките има и доста хубави на въбшен вид къщи.

Ами разбрал е, защото е ходил там.

вчера бяхме в село влахи. пътят е на половина макадан-бивsh, покрит от пороите с пясък и глина. до паметникa на сандански имаshе оshте един сас списак на загинали през 19ч8 г . какво е станало тогава?

Комундетата са избивали хора свързани с горянското движение.

за всеки дебил - новина!

Към днешна дата най-голямо спокойствие човек може да намери на подобно място. Далеч от политика, войни,смърт... Всичко което обременява един човек, при тях го няма. Да не говорим за насладата от чистия въздух.. Обаче някой от коментарите говорят как ЕС би могъл да им каже нещо и нашите политици щели да им размахат пръст, но аз пък се запитах, сега като прочетат много хора статията и ако решат да им станат съседи, дали няма да е по голямото зло, от колкото ЕС да каже нещо? Къде ще избягат тези хора? Нали това е техния комунизъм? Ако дойдат всезнаещите демократи от запада, няма ли да им разрушат този прекрасен комунизъм?

Какъв комунизъм, бе нещастен човеко. Нали, че при комунизма ликвидираха точно тези работни хора, които имаха земя и добитък. И така както пишеш няма да се учудя ако твоите предци са извършили това пъклено дело. Комунистите завинаги ликвидираха селата с погрешната политика за унищожаването на собствениците. Това трябва с фуния да ви се вкара в мозъка на вас доносниците на комунистическата власт.....

На излизане от Кресна да сложи голям табели по шосето към с.Влахи за комунисти и убийци на горяни забранено.Защото комунистите ще го вкарат в ТеКеЗеСето а синовете на тия които избиха горяните от с.Влахи ще направят партизански огньове и ще почнат големи деветосептемврийски тържества.Действай млади момко но внимавай с мечката да не дойде някой ГОЦЕ на сафари и думне.

дебиллллллл...........

от мен поздравления!!! имам два въпроса към "аудиторията". 1.Kак мислите,дали това семейство не си живее по-добре,далеч от всичката градска дандания? 2.Дали Бойко не е имал впредвид точно такъв тип фермерство и дали каза навремето ония думи за овчарите с лоша умисъл? N.B.коментарите до тук са почти 100% положителни

Предлагам да отидеш в някое изоставено село в Странджа и да последваш примера. А аз понеже не искам да съм овчар и съм с 2 висши образования ще идвам ще разглеждам и ще цъкам с език, ще обяснявам как ей такива хора си живеят по- добре, след което вместо да отида в безлюдното село ще стана имигрант някъде по- на запад където няма такива ферми и села / е може би има тук- таме някъде/

За да бъдеш овчар,ти трябва много повече от две висши.И три няма да са ти достатъчни.Повече от 30 год. работя в областта на здравеопазването в животновъдството и го твърдя с абсолютна сигурност.За съжаление образованите хора трудно различават главата на овцата от задника ѝ,а това е най - малкото което трябва да се знае.Хайде със здраве...

я си представи,че и аз съм такъв,като Cидер! за твое може би разочарование имам даже и два мерцедеса,благодарение на земята,която обработвам и животните ,които отглеждам...а и с полувисше съм,но пък съм доволен от живота,който на практика сам си подреждам!!!

АкУ ИмА имамЕ центр, той е у пеУник!!!!!!!!! България никога няма да се отърси от макета, шопи и врачани, със смес видинска! Нищо лично, ама 60 години и повече НАБЛЮДЕНИЯ - са ми в повече ...

Добра статия за добър почин. Браво! Обаче фотографа го е било шубе от животните и снимките са му гола вода.

Това да държиш мечка в плен не е ОК, нито законно! Това да не е зоопарк! Прилича ми малко на историята с ония мутри, дето искат тигър или лъв и си доставят, и ги отглеждат в някакви клетки!

Тъкмо това щях да пиша и аз! Обаче виж колко минуса си получил от селяндури, които мислят, че това е нормално. Тези пернишки овчари не ги знам какви са, но факта, че държат мечка в клетка ги прави просто едни диви селяни. Да не говорим за инфалнтилно написаната статия и аматьорските снимки.

Това не са овчари, а бизнесмени. Миналото лято ходихме в село Влахи и видяхме комплекс от модерни сгради и паркирани джипове. Наели са 20 -тина овчари, да не мислите, че те се занимават с черната работа, те се занимават с организацията.

Ако така е намерило мир в душите си това семейство-евала!!! Всеки човек е трябва да е свободен да избира как да живее,без на пречи на другите... А те-не пречат!! П.П. Само-не знам кога ще ги обявят за "несъобразни"с европейските изисквания за гледане на животните.......

Браво на хората! Рядко срещана романтика в последно време, НО! Да следят редовно дали добичетата са "щастливи", щото ако им размахат пръст онея отгоре, притиснати от онея от Запад... :))). Да са живи и здрави!

Браво!!! Всичко с труд се постига ,а 45 години Партията учеше хората как с малко труд и малко кражба се живее с чакана на опашки за насъщни неша Малко са хората които се трудят честно и не дледат келепира. затова и производителността ни е на последно място в ЕС. Трудно се отучва човек от мързела,а да не говорим за работа на село !!! Но това да се научи народа да работи е задача на тези,които ни докараха до това състояние /дередже/ !!!!!

Да. ...затова пък сме Първи : -> по Смъртност ---> по Бедност И ! - по Доказани Вагабонти 'управляеащи' ил 'бизнес''мени'.

И още веднъж - Браво, Мануеле !

Това е светъл лъч! Да са живи и здрави!

Внимавай да не се сецнеш!

Много ме зарадва тази статия!!! Не само защото е съвсем различна от обичайните криминалета и политически статийки... Поздравявам този човек!

Дано не го надушат брюкселските влечуги, че да го карат да вади сертификати, лицензи, да прави канал на овчарника и т.н,. въобще, всички онези издевателства, с които престпъниците от Вавилонската кула унищожават българското селско стопанство. А и дано има късмет да не го заградят еничарските отряди на жандармерията и агенцията за борба с храните, ако рече да продава агнетата, както това става в много български села, които биват заобргаждани от брюкселските подлоги, за да не могат да продадат продукцията си и да им се унищожи поминъка. такова нещо по турско не е имало, но в еврогей-съюза е нещо нормално.

Доста си зле с тази твоя анти-европейска пропаганда. Фактът, че сме в ЕС им дава възможност да си изнасят продукцията извън България, защото нашата любима мафиотска държава им забранява да я продават на дребно!

Затова ли жандармерията и агенцията за борба с храните блокират селата по гергьовден? Затова ли вече в селата не може да се колят животни? Има една поговорка - не ме гледай какво ти говоря, а гледай какво правя.

Глупости. От това че сме в ЕС имат официално право да ни налагат санкции. А турчолята дето не са в ЕС си правят каквото си искат. Понеже са прости и идеологически не са заплаха за еврейското господство ги оставят и да изнасят за ЕС и да се развиват. ЕС е пълен с боклуци от целия свят. А за сносните си собсвтени производители е пълен административен батак. Ако най- голямото им постижение е в областта на тел. комуникацията, за сметка на хиляди омотани сектори не е тъжно , а направо пагубн. Да не говорим, че градовете им реално са един цингистан с гладък асфалт.

Човека работи сериозно и следва мечтите си.Участва в ЕС програми за подпомагане и се справя отлично.Лично съм го проверявал и е един от малкото перфектни земеделски производители.

земеделие ?

Дано се задоволят само с предписания за параметрите на тока за Байо и двете мечки :)

Сигурно е романтично и страшно интересно да пресъздадеш миналото и тогавашната природа днес! Невероятно, бих искал и аз да мога да го направя и да живея като волна птица. Но ме е страх, страх ме е , че няма да успея- няма да издържа! Иначе много ми се иска!

Само, че и да искаш е много трудно да го направиш. Не забравяй, че има много цигани и мафия, които няма да те оставят спокойно да живееш.

и защо да не издържиш ?

Такива българи трябва да има! Повече! НО - другари и другарки - включвайте лайн*метите! Тоя е турчин, влах, печалбар, мошеник, разправете как яде деца за закуска! Пернишко - рода е на Гоце, лева ръка на Станишката, ненавижда Бойко и съвсем е някъф такъф - не хубав!

не върви комунизма тука, единия меринжей у софията, другия бълхите го яли, но нали са братя, ако бяха приятели, нямаше да издържи ортаклъка, иначе браво на хората

Браво! потомък на Яне Сандански,Димитър Димов.....