"Файненшъл таймс": Тръмп руши световния ред, Китай е големият печеливш

Изисква се особен талант, за да обявиш Канада за "неприятел", а да се прегърнеш с брутален диктатор, пише медията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за олигархо мафиотите и въобще западният елит най големият им кошмар бе разпускането на ссср-цитат на Хенри Кисиндъжр.Това се потвърждава с днешна дата.Една част от този псевдо елит си помисли, че е спечелил студената вона,но уви тя продължава и е на път да ликвидира западната финансова и геополитическа система поне във вида в който беше последните 25 години.

и като се събуди бояришника капеше ли ти от задния двор??

dirchetata namerili edna statia napisana ot liberalen lainar i ia prevejdat na neorentirantiranite i v ogromen procent debilni ganiovci i stava mandja s grozde… i na bazata na tui otgore ot debilni do oshte po-debilni komentari.

ни са радвайти- могучая чайна ше е проблем за всички . да му мислят съседите им...

когато Горбачов съсипа и унищожи Съветския съюз, сега вече радостта понамаля. Лошото е, че накрая всички ще го отнесем.

Интересен "плач" на ФТ, нещо като стария ястреб на клона "...а как летяхме едно време..." Е интересно, за да не допусне Китай или Русия да изплуват в многополюсен свят, какво трябваше да предприемат САЩ? Според ФТ очевидното - дори да се стигне до война (не, не търговска).

Тръмп има склонност към диктатори. Приема да се прегръща с Дуарте, Ким, мечтае за Путин...Представям си колко щеше да му е удобно с Дучето /те са си лика прилика/, Хитлер, Франко...все "мъжки момчета". Не може обаче да се разбере с демократични лидери - Трюдо, Меркел, Макрон .....

диктутарата е на запад -фиансово олигархо мафиотска и корумпирана по всички ешелани .Добрата новина е че последните 5-7 години тя е успешно разбивана от Русия и Китай.И няма връщане назад.

Това за Канада е вярно,Тръмп се прегръща с човек избил стотици хиляди невинни,прегръща човек избил по най брутален начин почти цялата си рода,а в същото време обвинява Кнада и ЕС за врагове,Тръмп наистина е луд! Тръмп мисли единствено за парите на този свят,сами виждаме,колко хора се изпостреляха в САЩ и той не иска да спре свободната продажба на оръжия...

stankow

Как така е избил "почти цялата си рода", а сестра му подава писалката, с която подписва договорите ? Аз на очите си ли да вярвам, или на дойчевелето ?

либерастите неистово пищят.

Ми учете китайски,като искате нов световен ред и то по китайски... Лично аз не бих учил китайски,а и културата им въобще не ми харесва!

то понеже някой те пита какво ти харесва и какво не ти харесва.

Не се притеснявай. Достатъчно е да разбираш от универсалния език на моркова и тоягата. Когато дойдат китайците, ще се разберете - щеш или не щеш. За култура и философия няма да си говорите.

Наистина е нужен особен идиотизъм да квалифицираш Канада и ЕС като "заплаха за националната сигурност на САЩ", да обидиш когото можеш и после да се прегърнеш с Ким и да съжаляваш, че до теб не седи Путин. Тръмп е като бесен слон в стъкларски магазин. На САЩ ще им трябват много години за възстановяване от това надявам се временно умопомрачение.

Въобще не се изискват много усилия. Достатъчно е да имаш желание и усърдни помощници. Гледайте филма "Канадски бекон" (Canadian Bacon)

PEYTSCH

Разтревожената медия следва да даде отговор и на въпроса ОТ КОГО СЛЕДВА ДА СЕ СТРАХУВАТ АЗИАТЦИТЕ ?Май ...от себе си...

НАТО беше създаден като съюз който да държи САЩ вътре,Русия -вън, а Германия долу. Сега това се разпада. Кой ще се възползва ? Русия и Китай. Китай ще поеме лидерството до 2-3 години. САЩ е в агония. Тръмп е късния Горбачов,който разтури СССР и клекна на западната цивилизация. След това знаем каво става. С Америка ще е същото-разрпад,криза ,отделяне,сепаратизъм,войни и т.н. В 13 от 15 случая в света котаго се сменя лидерът има война.

Горчивия плач и болка на всичи е че Тръмп не ще повече Щатите да ги издържат

Не говори глупости бе! ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИЗДЪРЖА прехвалените щати! Утре да им забият по един чеп з дупетата и да спрта да консумират какво и да е, да спрат всичките си лични МПС-та и да изнасят петрол, да спрат да потребяват и всичко произведено там да започне да се изнася по международни цени и... ЩЕ ИМ ТРЯБВАТ 327 ГОДИНИ на база 2018г за да си изплатят външния дълг! И то без лихвите по него! Правителството им има продадени над 20трилиона ценни книжа по целия свят! Издържали били...

Поне покрай Тръмпи има майтапи, знае как се прави риалити шоу и това се харесва на реднеците.

Тръмп си говори с Ким, виж какво направихме с Китай, сложихме нашето производство там и виж колко са богати сега, видяха нашите технологии и ги копираха и сега са много богати и силни. Преди тях направихме богати Япония по същата схема, защото ни даваха евтина работна ръка. Южна Корея също може да се брои в тази група, защото основният им пазар беше към САЩ. Ако искаш, можем да направим това и със Северна Корея. Ще преместим от китай нашето производсто при вас, само ни давайте ниски цени, особено на труда, за нас добре, за вас добре, За Китай - ще загубят то тази сделка с тебе, но нека да им е за урок, защото винаги може да намерим държава с евтина работна ръка. Не случайно държим толкова бедни държави по света, за да имаме избор. Само, че Северна Корея не е Китай, не са малка държава, могат да дадат на САЩ евтина работна ръка, но няма да може да прецака Китай. Да, ще видят и те малко конкуренция на основа на по-евтина работна ръка. Но ще ги направи да не се съобразяват със САЩ още по-вече. Накрая пак САЩ ще са в позиция да не знае кои са приятели, кои не са приятели. И сигурно ще отидат най-накрая във Африка да правят бизнес с евтина работна ръка.

Северна Корея е 25 млн. души население... Каква работна ръка търсиш толкова там. В Азия сигурно са най-малката страна след Сингапур и Бруней.

Световният "ред" създаден от либералболшевиките естетсвено се руши. Тръмп просто яхна вълната. Този "ред" не е устойчив поради ред причини. Никога не е бил устойчив и няма и да бъде.

е такъв термин няма- либералболшевики- отде си го измисли?

Либералите и капиталистите НЯМА как да бъдат болшевики :)