„Файненшъл Таймс“: Има ли нов път за Русия?

Путин може и да е оцелял след бунта на Пригожин. Но, както твърди Робърт Сървис, историята не му дава много основания за оптимизъм

Обратно в новината

Коментари - „Файненшъл Таймс“: Има ли нов път за Русия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако този Робърт Сървис със всичките му титли, представлява групата на най-добрите познавачи на Русия в САЩ, то аз наистина съм притеснен. Подобно неразбиране би могло да доведе до големи проблеми в отношенията САЩ - Русия.

ей че хубава статия съм написал

На Русия , а още по-малко на Путин му пука за драсканиците на Робърт Сървис !!!! На Русия и е определен път за продължаване на просперитета , а на САЩ -забвението !!!! Арабите ги отрязаха , Индия отказа да работи със САЩ , а Китай не ги и отрази !!!!! Едно е да ти се ще , друго е да ти се случи !!!!

Sofiaone

Хм, обявиха, че троловете на Пригожин са уволнени, но като гледам тази активност явно са изплатени обезщетения със задължение за продукция

Вместо да се занимава с Путин и Русия Робърт Сървис да опише опита за преврат в САЩ, когато привържениците на Тръмп нахлуха в сената на САЩ и уплахата на сегашния президент Байдън от това.

За един и съи период престъпността в Русия намаля 7 пъти, а в САЩ се увеличи два пъти, за да се изравнят. Това изравнямване бее преди около 2-3 години. Днес престпността в САЩ е нараснала главоломно. САЩ се самофинансират с емисии от долари, за да моа да се изхранят. През 2021 са емитирали 40% от всички долари, емитирани някога в историята! Защо доларът не поевтинява? - заради въоръжението и агресивнат аполитика на САЩ. Нямат 2 години през последното столетие, в които да са били без война. Всичко това е придружено от невиждана по мащаба си пропаганда. Т.е. имаме нов вид фашизъм върху света, осъществяван от САЩ. САМО САЩ имат право да убиват хора, било то милони... Много кофти. Ако Русия реши да защити руснаците, збивани от нацисти в Украйна, то Русия трябва да бъде наказана, защото единственият който може да взема такива решения, т.е. кого да избиват, е САЩ. Ако някой си мисли, че е на сиурната страна, ако е на страната на САЩ, се лъже. По-лошото то да си вра на САЩ е да си партньор на САЩ - казано е отдавна. Враговете на САЩ водят една война, губят я най-често, след това имат време. Партньрите на САЩ си губят доброволно суверенитета и обедняват в полза на безънната черна дупка за ресурси отвъд океана. ЕС беше в добро финансово и политическо състояние. САЩ потъваше в дългове, коруция и престъпност. Я да видим къде е ЕС сега? - ЕС е васал на САЩ, изпълнява всяка заповед, изпраща си концерните към САЩ, получава газ на тройна цена, развява плашилото Русия, която е измислен враг (Русия няма хал да удържи две области в Украйна, камо ли да нападне Европа... плещене за глупаци). Сега ЕС е в криза, докарана от заповедите на САЩ. Участник е във война, която САЩ докара, като финансираше украинските нацисти (за това се води дело в самите САЩ, но политиците го потискат). Даже за вски случай взривиха Северен поток, което обявиха нагло преди това Байдън и една неова кучка). Кой е фен на САЩ? Пък да попитам и кой е фен на Русия, понеже май има и такива откачалки. Нашият избор следва да е независим ЕС, който следва интересите на гржаданите на ЕС. Сеа нямаме такъв, Урсули и Кирчовци посредничат да задоволяват интересите на посолството. Жалка обидна картинка на отови роби. Има ли тук мъже?!

малоумията си изписал. Верно не си пиете хапчетата.

Жизненият цикъл за просташка пРоссия приключи! Днес пРоZZия се е запътила, като екскремент, към канала на човешката история, където всъщност и е мястото. пРоZZия на никого няма да липсва, както и кому е нужен свят с пРоZZия ?!

това което гледаме са последните опити за пропаганда на оскотелия и маргинализиран запад. Капута и банкрута на запада който си остана под 10% малцинство от света е неизбежен.Гледаме го онлайн. /Нуриел Рубини -цитат от негова статия/

Русия има своя път. И с нея са 75% от населението на земята. Дори в империята на злото - САЩ Путин е по уважаван от Говорещата Мумия. Та нека FT си гледат гредата в своето око а не сламката в чуждото.

пРоссия няма повече никакъв път, тя няма право на път, защото е клоака и мизерия, отходна яма, която трябва да се запълни с камъни ...

>>>Пригожин спря конвоя от камиони на руската магистрала М4, на 400 км от Москва. Защото на 200-я километър го чакаше артилерия, танкове и Росгвардия. Срещу неговите 5000 души и два танка на трейлери. Ако не друго, поне сметки може да прави. Къде е тръгнал ... Изобщо - глупава работа, напрежението на фронта зле му се отрази.

Според украинската преса използването на мини и бомбандировките правят контраофанзивата на Украйна изключително кървава и трудна изискваща много жертви. Това е мнение и на американски експерти. Това означава, че стратегията на Кужугетович е правилна. Аз не случайно питам за коя страна всъщност се биеше Пригожин?

Пътят на Русия се определя от народа им, а не от мечтите на "Файненшъл Таймс".

Sofiaone

Хахаха, много смешно, наистина. Това не е народ, а стадо, което никога в историята си не е видяло свобода, винаги са били управлявани от режим тип силна ръка. Чети малко история, ще осъзнаеш какви глупости пишеш.

Последната снимка от тази статия е това, което си заслужава внимание.....Продължавайте да пишете в западната преса глупости, че да се насладим на хубави снимки. Моят ''Еверест'', който гледам на снимки от години. Дали ще мога да го покорая в този реален живот?

там се връщат на зад а неходят на пред. Народопсихология, ко да праиш.

Всичко ще бъде Украйна ! Казах !

Зщо ли ние не протестираме нито като във франция, Швейцария, Германия и къде ли не в Европа , нито като Пригожин. Ами защото живеем добре и политиците ни не крадат посред пладне. Ама сигурно след като приключиме коментарите може и и ние ще излезем на улиците да се поразходим с кучето.

Защото половината се изнесоха на почивки в Гърция

Срещу какво точно протестира Пригожин, извинявай? 1 милиард евро му се виждат малко за Бахмут?! Виж сега. Бахмут беше 70000 души. Ако той взима по 1 милиард евро за град 70000 хиляди, я преброй в ДНР и Лнр колко града има и по колко души са? Каквi са тези тарифи? А сега сериозно: Заявил е, че нямa да се бие за Кремъл (цитат.) От 1917 години няма по-успеshно правителство от сегашното в техните географски региони. Първото такова, което наистина отстоява позицията и се бори за бъдещето на Русия и руския народ. Да заяви, че няма да се бие за Кремъл, означава, че няма да се бие за Русия. Попотах в този форум преди време под негова статия (на Пригожин): За коя страна се бие? Или се бие за джоба си; но тарифите са му доста солени.

Има ли нов път за ЕС? Това би трябвало да ни вълнува повече. Защото бунтовете във Франция и Швейцария се оказаха много по страшни и смъртоносни от военния метеж в Русия.

Сериозно и колко по-страшни се оказаха тези бунтове? Вертолети и самолети във Франция и Шверцария почнаха ли да падат? А разровиха ли А7 за Цюрих вече, както направиха с магистрала М-4 за Масква, а? Това наистина ме тревожи, защото след две седмици ще пътувам по нея.

И кат разровиха М4 кво стана...Бойко ще отиде да я оправи ли!? С квиченето от радост оня ден тоже кво стана...Пригожин сега последно от ваще ли е или!? Трот недоубит...Лукашенко е с ядрено оръжие...и Пригожин е там...а е неконтролируем Утре ще думне...Путягата ще каже...мммм сори...не съм язе...отделно Вагнер е на северната украинска граница... на 100 км от Киев...гортино е каки все ви го слагат...сега наркомана квичи че щели да си взривяват Аеца...руснаците... Подготвя почвата да направи някой золум както с каховския язовир...това му е последната надежда

В Европа азиатците се бунтуват....ако още не си разбрал

Алжирците от Азия ?

Пътят за Русия е ясен, от Калининград до Русия и Беларус без външни граници!

Русия и Путин са ясни.Търсете път за Европа!

Да, има. И Русия здраво е стъпила на него - пълно премачкване на изгнилия Запад. Това ще бъде факт в следващите максимум 20 години. В същото време английски правителствени главатари ривът, че не могат повече да помагат на украйна, щото имали вътрешни проблеми - стремително падане на жизнения стандарт на някога великите британци, изхранване на имигранти без перспектива те някога да започнат да работят, емиграция на индустрията към САЩ, опразване на военните резерви. Ко стана със санкциите, бе дебили? Май си завряхте запалена церовица в задниците!

то навремето великият СССР както беше здрав,взе че се гътна за нула време , та сега ли това недоносче РФ без славянската си основа (източноевропейските страни,Украйна) ще му е по-различна съдбата :))) А санкциите си вървят......бая се усещат в Кочината. Ето,почнаха да се ръфат......А СВО върви ли , защото за 16 месеца сте на 100 км от границата. Колко години ще ви трябват да денацифицирате цяла Украйна. А града-герой Одеса кога ще освобождавате ? А Европа ?

Ревеш ли...от да строим комунизъма...през да строим капитализъма... И накрая хохлите - да строим гробища...хероите го заслужават...не да ги ровим в стари от ВСВ... Мъко бандеровскиа «Нехватка мест на кладбище становится национальной проблемой и уже подталкивает людей организовывать митинги. Почему нельзя выделить достойные участки земли под погребение тех, кто пожертвовал самым дорогим и отдал свои жизни за нашу страну? В чем же сложность или проблема? https://t.me/oprichotdel/2027

Хе-хе-кай си колко искаш, ама аз пак питам....Магучая Красная Армия колко време ще и трябва да денацифицира цяла Украйна и кога да ги чакаме във Европа ? За 16 месеца , превзехте първият месец един областен град (Херсон) и оттам после избягахте като бити мастии.......Дърпайте си очите да мязате на китайци и успех във Азия , некадърни подчовеци !

Питай бе...ще ти обясня...не е важно докъде си стигнал... Наполеон стигна до Москва...Русия беше загубила само Полша -Литва ПСВ..ма стана революцията Германия се предаде без да има чужди воиски на неина територия...напротив немците бяха във Франция...същата воина Важното е да унищожиш армията на противника...и оръжието му...да нема с кво да се защитава и кой да го защитава... Повече Мариуполи и Бахмути дето изглеждат кат Кремиковци никому не са нужни....

Деде, поне да беше прочел дописката, щото там пише ,че опелото на СССР, който е тейкото на днешното отроче РФ, е било преди 32 години. Сигурно те гони дименцията вече, но ако некой неврон в черепната ти кутия все пак отреагира, може и да се сетиш, че и Самай Магучей също "премачкваше гнилия Запад",...а накрая се оказа че е мачкал дъртите мъди на таваришчите Брежнев, Черненко, Адропов и т.н.... все видни сАвеЦки булдозери.

Е сега хамериканското СССР мачка...дъртите на Бидона..Тръмпи...преди на Обонго... Руските комунисти поне гледаха работниците...тия чернилките и педалите... Затова и сега година по трилион дефицит...печатницата на макс...а оня ден щеха да фалират официално

А и още докато уж мачкаха... бяха прикоткали и Китай...много умен ход... Ма сега...ядец...световната фабрика и световните ресурси...срещу световнта печатница и паразит...игра на една врата

Извинявам се за многото постове, , компа ми умря. Искрени извинения.

възрожденчетата олигофренчета пак ореваха форума. Ако можеха да вкарат тази енергия в истинска работа, Щяхме да приличаме поне малко на Германия.

Възрожденчетата олигофренчета пак ореваха форума. Ако вкарвахте тая енергия за истинска работа щяхме да сме поне малко като Германците.

Квичене на жендъри ли чувам? Да. Кравария фалира.

Майка ти квичеше снощи като за световно.

https://www.youtube.com/watch?v=7xdIfXpzeQ4 ВСУ дают жару оккупантам! Войска РФ рефлексируют!

Срещата с Нато господарите идва, Еленски не може да покаже никакъв резултат от офанзивата. Хиляди украинци жертвани напразно, за да удовлетворят требванията на Вашингтон.

и вашто тролене не дава никакъв резултат. Следващият главен прокурор се интересува от вас

Толкова глупости, изсмукани от пръстите на левия крак, отдавна не бях чел. Ама какво да прави човечецът, трябва да изкарва за насъщния. Иначе ще го изритат като Такър.

Снимката дето пирожкин сервира на путин е трепач. "Яж моето момче да пораснеш голям" а путканчо се нацупил, не ще.

Натиск на Степовое и отражение ударов противника в районе Старомайорского. Сводка на 01.07.2023 г. https://rutube.ru/video/a5e7378d35c36530f1e3d2bbc087001a/

а ве русороби , това ли почнахте да плякате , как геройски отбивате атаки на укронацисти. Това ли е Магучая Красная Армия , вторая в Мире.......16 месеца , а още сте на 100 км от руската граница и в дълбока отбрана от есента. Един Бахмут бетер Сталинград го направихте. Кога да чакаме руските солдати във Европа ? Киев за 3 дни,Берлин за 2 седмици и месец до ЛаМанша , к'во стана ? Загубихте се нещо ? Тия украинци ви направиха смешни със малко военна помощ от Запада ! Дали пък навремето точно украинците не са били гръбнака и носители на всичко съзидателно в СССР ??? А не монголоиди,чукчи,угро-фини,кавказци и всякави "-стан"-ци , а ?

евроатлантите те направиха смешен гурбетдобитък с граховото зърно мозъчно вещество което имаш... ритат те тебе слугата у главата доле им миеш подовете та да одат по чисто.. ббаахахаха

Това ли е? Това ли ви е нивото , русороби ? Даже не може да се нарече "ниво" ! Особенно от бот като КОВИДOFF - едни и същи реплики.....гурбетдобитък,калната евронива,да подмива пърдялници и задължително "бхахаха". Смешни и жалки сте......

Боли ли!? Айде малко разнообразие - Докато Англия си гледа пакитата, Франция алжирците а Германия - турците, то за тебе има друго предназначение. Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари в Гърция... За жените - слугини в същата тази Гърция, гледачки на изкукали немски бабишкери а по хубавичките на витрините в Амстердам... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел... Европа си има евротаджики...

к'во разнообразие е това бе , трол залюхан. Специално тоя "пост' съм го срещал в този форум десетки пъти в последните годи - едно към едно , copy-paste. Аз като казвам че сте пълни ботове , не си правя майтап , просто констатация. Другите са ясни - зануляване,ваксини,5Г,Клаус Швааб и Давос,илюминати,евреи,рептили,масони,кемтрейлс и чипираненеолиберали и прочие глупости. Толкова сте лементарни,глупави,без грам въображение.....признавам само _stankow за трол от класа ! Останалите сте за разстрел поради некадърие, БЕЗполезни идиоти.....

Не те знам кво си срещал...форумен плъхо...ма това е истината....опровергай я ако можеш... Не празни приказки за рептили и масони...А иначе бих се радвал да ме цитират...

Има, как да няма, никога не е късно да станат като Франция.

Треперете американци и европейци, новата уазка трепач на пътя идва... https://youtu.be/8tqT8dHqDbE

А в Швейцария вкарват по затворите за къпане по два пъти на ден. Това твърдеше Паникьорчето - толкова за безмозъчните пропаганди. Всичко при него е пропаганда - хваща някои верни неща, изопачава ги и ги поднася като истина. Верен "син" на Готвача.

И де го чу това твърдение, по укротелевизията ли :)

Пак си се вманиачил по-мене, а ;).

Българско, хетеросексуално. Тъй че стига ми се вряхте :).

Новият път на Русия е капитулация на САЩ. Viva БРИКС

по-точно "капитулация ПРЕД САЩ" и съд в ХАГА, репарации за Свободна Украйна и т.н.

Един тон глупости, написани от бездарен журналист:)))))

Ама има много емоция :)): “Успехът на вагнеровците щеше да остави Путин като трепереща марионетка, а Пригожин щеше да дърпа конците. Но всичко свърши, преди да бъде постигнат подобен резултат.” Абсолютен пасквил :))))

Ми истината в тази фраза е разочарованието на автора, че мокрия му сън е приключил преди да започне :). Много сте тъпи туй укромастиите :))))

Мариупол почти възстановен, хиляди завърнали се хора, които се радват, че в града вече няма бандеровци и язовци, ама Еленски щял да го освобождава разбираш ли. Продажникът жертва държавата си за милярд от Вашингтон.

ама направо ти вярвам, че сринат от бомби цял град, е възстановен от руснаците, при условие че половината градове в Русский мир не са много по-зле дори без бомбардировки. Особенно в ДОНБАС. А пък хората дето се върнали , ама точно ще се върнат на първа линия, току до фронта , при условие че точно там украинците ще се мъчат за пробив, за да отрежат Крим. Ама как пък не.......ще се врат пак там. Ей полезни идиоти, айде малко се събудете де......и да тролите не умеете. Вземете пример от -stankow- това е истински трол. Ако го чета без да знам или без да проверя, като нищо ще му повярвам !

Таваришч, с този пост, до тук печелиш жълтата фланелка за идиотизъм сред задънайските ибрици на бункерния ботоксен мудак. Едва ли някой, та дори и паниката с неговата "трудоспособност" тук ще може да ти я отнеме. Така че бонуса от Мутрафонова за днес ще е твой.

Междувременно Аржентина плаща на МВФ в юани :): Argentina has repaid its debt to the IMF in the amount of $2.7 billion in yuan. Previously paid in dollars. If the payment of the debt in yuan continues, it will be possible to talk about the acceleration of the process of de-dollarization in South America. The long-term economic strategy of China leads to a steady increase in the influence of the yuan in the global economy and the international financial system. That is why the conflict between the US and China is inevitable. The strengthening of China comes at the expense of the weakening of the United States, and Washington understands this. A future war over Taiwan is one of the tools that the US will use to try to change its unfavorable trends.

Таваришч, ама защо така избирателно си пействал, а? The lack of dollars in its central bank’s international reserves forced the government of Argentina to make an unprecedented decision this Friday. Argentina has a year-on-year inflation rate of over 110% and a poverty rate of 40%, according to the official statistics bureau Indec, although economic activity is on the rise, with a 1.3% yoy increase in the first quarter of 2023. :-)))))))

И кво променя това? Няма долари - има юани. Дедоларизация :).

Абе таваришЧ, уж с Хе-то сте начетени, с богат речник, а ти се препънал на думичката forced. А до какво е довела твоята "дедоларизация" Аржентина, разбра ли, а? :-))))

ох,ох....ватнико прост !!! https://www.statista.com/statistics/1189498/share-of-global-payments-by-currency/ гледай и плачи - долара 60% , юана -под 2 процента (7-ми след евро,йена,паунд,швейцарски франк и американският и канадският долар) като транзакции във SWIFT)......за рублата никой не е чувал :)))

Има едно тролче-паникьорче, което си задава глупави въпроси и проси за внимание. Вече никой не се занимава с него. И сега отново ще потърси някакъв "диалог", като напише някакво безумие след моя пост. Погнуса!

Южно от Бахмут украинските сили за отбрана са превзели Клищиевка и Курдумивка, като са унищожили 790 руски войници и над 100 бронирани машини. Гледайте процеса на живо в Ютуб.

Ми дай линк да гледаме? Или викаш няма. От ЦИПСО само текст са ти дали да спамиш?

Аре, уй за усраина :)

Проблемът на Сороснята е, че са гледали много филми за Рамбо. Мозъкът им е с една гънка и не могат да различат действителността от измислицата.

Как с весел квик си скачат под влака! Красота :)

Алоу, файненшълите, я кажете къв е пътя за Германия: Unemployment in Germany rose more than expected in June due to “difficult economic conditions,” an official report revealed this week. The Federal Employment Agency (BA) said the number of people out of work jumped by 28,000 from the previous month in seasonally adjusted terms. May saw a 13,000 increase from the previous month, the report noted. Analysts polled by Reuters had expected the figure for June to rise by 13,000 as well.

Че мрат укрофашистки свине!

Бандеровците и козяшките платени драскачи поне едно доказателство не могат да предоставят за тази уж свръх голяма инфлация в Русия. Мвф предвижда ръст за руската икономика, а васална Германия в рецесия. Тъжно е да си бандеровец в наши дни.

В посока Бахмут, ожесточени насрещни битки при Курдюмовка. Украинските въоръжени сили успяха да настъпят югозападно от Клещеевка.

Не найграхте се, ейй :)

В първия ден на юли бяха унищожени 800 нашественици и сто единици оборудване През първи юли въоръжените сили ликвидираха 790 руснаци, 26 артилерийски системи и 20 бронирани машини на фронта.

Хе...гледаме...контранаступа... И за ''това'' - 30% от техниката...западната...и десетки хиляди при Бандера... https://telegra.ph/file/c9c417a6733df445b8981.jpg

Чел си руската сводка, ма нейсе :)

Мани мани, пробиха отбраната нали :). А тия изгорелите леопарди си бяха там :).

Избиват окупантите като пилци.

Окупанти :)

Ще завърши когато САЩ решат.

Обратното :)

това е така защото Американската икономика е в канала долара е пред фалит Американците нямат ресурси печелят само оръжеините производители повече от които са евреи за цената на хилядите избити славяни

БВП на Русия спада с 10% през 2022 годината, а през 2023г прогнозата е 15%

Що лъжеш, смотаняк? https://www.barrons.com/amp/news/imf-raises-russian-growth-forecast-on-deficit-fueled-government-spending-cf388457 Ръст има. За разлика от санкциониращото ЕС.

Естествено ,че лъже,но какво да се прави.Само подигравка за тъпите коментари.

Повара затвори фабриката си за тролове и тук останаха само най-ентусиазираните ибрици на бункерния ботоксен мудак. Чакат новата якобинска диктатура във Франция, разпада на запада, новата световна валута- юана и т.н. ... Ало, таваришчи задунайци, в дописката е посочено ,че СССР умира през 1991. Тейковците ви чакаха как той ще победи и ще видим светлото комунистическо бъдеще, ама стана беля. Сега вие клечите и чакате мургавите наследници на Робеспиер да затрият запада...

Нема страшно...важното че Сорос не затвори фабриката си за тролове...прехвърли я на сина си... Драскаите и чакаите демокрацията и пазарната икономика...докато овцете се гърбят добичета на евронивата да плащат социалките на арабите...дет сега палят Париж...

Тоя днеска цял ден само това повтаря. Само сменя никовете - 123, йосариан, оня с блокиралата на Z клавиатура. Съкратили са им бюджета нещо явно.

А не...Йосето е уникален...не си сменя никовете...веднага се познава Само той има речник от двадесетина думи и ги върти само тях... Любимото ми папагалче...

Е никой не може да се мери с твоите тролски способности, да си говорят един на друг двата ти Аза- Хето и паниката. :-)

Опита да говориш нещо извън заученото...и не се получава нищо... Дай пак за бункера и ботоксния мудак...Соловьов

ТаваришЧ, Хе, ти пък най-много ме забавляваш с тези 200 думи. Съдейки по речника, изказа и съответно нивото ти на образованост... явно до толкова са те учили в училище да броиш. :-)

Охо....200!? Тъпичко си за 200 миличкото... Само дваисетина...20...въртиш кат надраскана плоча...

Сакън че от глад ще умре тогаз...за друго не става... Останахме без папагалче...кой ще църка !?

Както казах, таваришч, няма как да се меря интелектуално с теб и този над теб, непаниращия се. Вие сте умнички. :-) Преливате от мозък. Де, да можехте, обаче, вместо да го разреждате със самагон и да го ползвате по предназначение. А на мен ми стига, да се забавлявам и да ви се смея на простотиите, които пишете и в които очевидно вярвате. :-)

Нова думичка...самагон...не си я научил правилно де...ма упражнявай се...

Трябва да си дадем сметка, че Пригожин днес е гол като пушка. Защо? Защото примерно, той разполага с 25 000 въоръжени солдати, част от които са му верни, но дтугите - разколебани, демотивирани, обедняващи и ОГЛАДНЯВАЩИ! Пригожин никога не е имал друго освен "жива сила", която е била хранена, въоръжавана, снабдявана с гориво, муниции и боеприпаси от Руската държава. Ползвали са всякаква логистична подкрепа, включително и сателитна информация от аеро-космическите сили. Днес всичко това го НЯМАТ, поради което приличат на Наполеоновите войници след отстъплението на Москва. Много зъби и глави са се строшавали в Москва, поледната е на Пригожин и ЧВК "Вагнер"!

Има нов път за Русия,той минава през Киев.

Вярно!

Войната в Украйна изтощава руската икономика

Икономика?

Ми не знам...оказа се че без русия няма нефт, газ, електричество, зърно, алуминии или титан... И не - не се копат - произвеждат се...Ако беше толкоз лесно грабвай лопатата и върви копай... Държава победител сме в Ирак - присламчихме се към коалицията, че и милиарди дългове им опростихме... С Либия същото - там дори и фрегатата си пратихме...единствената... Та там нефт - бол...прави фирма Седераст ойл...Костов петролеум или Соросоид мобил...грабваи лопатата и ... И стоманата не се копа - и тя се произвежда...в нещо като онова в Кремиковци...дето прилича на декор от ВСВ.

Нефт и газ се добиват със западна техника

Ма как бе...тя още миналата година април фалира....по него време свърши и ракетите

Еврото в Москва се продава за 100 рубли и е основен показател за растящата инфлация

Толкоз си беше и преди операцийката :)

Годишната инфлация в Русия скочи до исторически 20 годишен връх