Коментари - Наказаха супермаркети и производители за старо месо | dnes.dir.bg
назад

Наказаха супермаркети и производители за старо месо

Областната дирекция по безопасност на храните в София наложи актове на предприятията и търговските вериги, които нарушават проследяемостта на хранителните продукти чрез връщане на птичи разфасовки с изтичащ срок на годност.

Обратно в новината

Коментари - Наказаха супермаркети и производители за старо месо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз и в момента работя в Билла и мога да кажа със сигурност-месо и месни продукти не се връщат на фирмите,а отиват за екарисаж.Интересно е как винаги само големи магазини са замесени в подобни скандали,а в магазина до нас дори не си вклю4ват хладилниците всеки ден,етикети няма.....в никакъв слу4ай не изклю4вам да има и недобросъвестни колеги в нашата верига,но за практика.......

И тези актове на каква стойност са? Да си направим и ние сметката!

И БИЛА и ФАНТАСТИКО са мошенници . ДА БОЪКОТИРАМЕ КУПУВАНЕТО ОТ ТЯХ!!!!!! Каймите им са с червени оцветители за "свеж4 цвят, а също с такива оцветитери обливат и червените меса!!!!!! НУ КУПУВАЙТЕ ОТ БИЛА И ФАНТАСТИКО - И ДА ГИ ФАЛИРАМЕ МОШЕННИЦИТЕ !!!!!!

Щото не може служителите да са по-умни от шефа...

Никога няма да забравя сините колбаси по витрините на "345". В този "магазин" няма дас стъпна никога!

Не пише сумите по актовете! Явно са от тези по 100-1,000 лева...

По думите му контролните органи са имали съмнения за практиките на връщане на храните още през 2007 г. Затова е разпоредено на директорите на всички регионални служби с писмо този процес да бъде контролиран, защото противоречи на добрите производствени практики и на системата за проследяемост - брей от 2007г. до сега ли се чудихте какво да предприемете, браво на службите !!!!!

Само помиярите пазаруват в големите вериги ! Искат евтинийки пък после реват , че било мърша ...

А не помийте в кварталните дупки ли пазаруват?

Хайде сега да видим, кой не си плаща за предизборните мероприятия на партията-майка и на вожда?! Опс, .... аха те са изброени в статията по-горееее. Да Ни е честита милиционерската предизборна кампания на милиционерското правителство. Смело напред към милиционерска държава.

Миро, вземи създай стандарт за фуражите, защото това, което кълве пилето отива в месото му. Същото важи и за кравите и прасетата. Недей само да се перчиш на екран и да говориш за Е-тата , които не си наясно какво представляват и да топиш месарите и млекарите, че искали да тровят народа. поне това ти е специалност. И още нещо. Вземете погледнете тарелките под тези продукти колко хитро са измислени. Под едни такива воденички , тарелката беше цялата на дупчици и беше поела поне 100 гр. вода на цена 3.50лв.

Като добър пророк ще ви кажа какво ще стане сега. Фирмите ще спрат да ви предлагат охладено месо или то ще стане дефицит, защото в противен случай ще трябва да фалират. Охладените пиленца до сега предполагам, че отиваха за кренвирши и пушени продукти, което е най-нормална практика. И в това няма нищо вредно, защото едно месо дори за колбас, за да стане вкусен е хубаво месото да узрее 2 дена. При сегашните обстоятелства , то вече е узряло 3 дена в магазина и фирмата като си го прибере ще го реализира за някой продукт. Много прави са хората, които са се изказали за покупателната способност на българина. Тези пи-ар акции трябва да се мислят преди да тръгнеш да ги реализираш. Този тъп ветеринар създаде една камара не работещи стандарти, които въобще не съобрази с реалността в държавата.

Ходите по селата ,харесвате си здраво животно,колят ви го и ядете качествено месо!По-евтино е,защото е без посредници!

Тези всичките трябва да ги затворят за да им дойде акъла и на другите такива. ама като кихат рушвети на риокоз, няма да стане

В магазин СВА в Созопол охладеното пилешко месо, което не се е продало през деня вечер се слага във фризерите, за да не се развали-това ми го каза продавачката, след като япопитах защо "охладеното пилешко месо" прилича на камък и явно е замразено. Май много рано съм пазарувала-до към 11ч сигурно си се размразява ;-) Някой знае ли къде да подам сигнал?

Купувайте на дядо черните огранени домашни суджуци, добити от прасе заклано на двора в лайната и си мислете , че сте се нахранили много здравословно със свободни радикали. Прост народ-слаба държава!

точно такова нещо не правим-защо,защото не консумераме това месо,независимо от дядо или от магазина.

Купувайте месо от хора,които гледат животни,прясно заклано.Мляко и яйца -също и най-нажното гответе си в къщи.Колкото и да ги съдят този процес ,ще продължава,защото никой няма да иска да изхвърли продукцията си.

Поредната българска простащина. За това ще сте бедни , защото не умеете да цените храната си. Рушите всичко по пътя си без да съграждате - от мавзолеи до чикън. А в голяма верига магазини има едно кътче, където оставят на промоция буквално вмирисани меса , дори мястото не е обозначено с табела, но потребителите го знаем , че там слагат месото с изтекъл срок. Такова лицемерие цари на всякъде че нямам думи. С тези си действия ще докарате единствените хора които работят и произвеждат в тази държава до фалит. След като в Европа не е регламентирано защо тук ще го правят?Обичайната практика е месо което е още в срок и няма микробиологични промени да се преработва в малотрайни колбаси с необходимата топлинна обработка. Явно малко сте стояли гладни.

A-у-у, какво наказание!!

Както обичал да казвам конкурененцията на неплатежоспособен пазар ражда мизерия. Много производители, много вериги, малко потребление и много стока за връщане. Няма как ниски цени при малко портебление без да се връща стоката. Глобили са някого голям праз, у нас работи и сериозна натурална икономика. Масовата бурканация при ниските цени на зеленчуците ще отвори доста проблеми наесен на търговците. Разбира се и при месото е подобно положението. Иде инфлация при всички положения, независимо дали ще дойде с нея и нова криза - още повече ще остават стоки във веригите. ГЕРБ няма да спрат обедняването до края на мандата си - просто не виждам да правят нещо по въпроса, а и може би не знаят и не умеят. Изхвърлянето на стока също е лошо - отива у циганите и те разпиляват опаковки после из целите градове.

Няма ,значение дали срока е изтекал,или предстои да изтече до няколко дни.Просто големите фирми се застраховат и връщат стоката,и така дават шанс на ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ да я преработят и отново да я върнат на пазара със сменен етикет,и така балъците да я закупят.Без да ги интересува дали ще ни навредят на здравето,важното е те да не понесат загуби.Това е масова практика,за съжеление.

Да такае , но веригите не са виновни, че клиентите нямат пари. При тази жестока конкуренция за бедни клиенти дори мисля, че случаите на натравяния от преработени стоки са малко.

Не мога да отреча, че имат голямо разнообразие от асортименти, но и на мен ми се е случвало да ми пробутат развален продукт. Става дума за магазин 345 по-точно! Разбирам, че гледат да си пласират стоката, но трябва и да се замислят, да ли следващия път клиета ще дойде при тях и повече ли ще спечелят така?! Елементарно е!

Защо не питат доставчиците как стоят нещата? Извиване на ръце, ако искаш да ни зареждаш е по наши правила закона е под нас/веригите/,Ако пък не продавай си сам директно на клиента.Всички вериги са така без изключение.

Абе що не казват с колко са ги глобили тия магазини.Сигурно глобата е пренебрежимо малка и затова не споменават сумата.

Май на никой не му е направило впечатление, че става въпрос за месо с изтиЧАЩ срок на годност, а не за месо с изтеКЪЛ срок на годност! Има голяма разлика между двете. Месо с изтиЧАЩ срок на годност може да бъде сготвено без никакви вредни последствия. Дали ще е вкусно е друг въпрос. Местото с изтеКЪЛ срок не става за консумация от хора. Може да се приготвят храни за животни, примерно. Да не мислите че котешките или кучешките храни са направени от най-крехкото месце на току-що заклано животно? Да се гори също е престъпление.

С колко са наказани? Ако е под милион глобата въобще да не ми се хвалят!

Преди 2 дни си купих готов ориз от Фантастико, беше развален, не знаех, вчера целия ден прекарах на легло, болеше ме коремът.А нека да ги накажат и за това, че продават развалена храна.

Сварения ориз има изключително кратък срок, в който е вкусен. До 30 минути. Много бързо се разваля, като ефекта обикновено е тежко разстройство на целия организъм. Е, не съм чул някой да е умрял от развален ориз, но предполагам че човек трябва да е изключително настоятелен и упорит за да изяде необходимото количество за да си причини фатални последици. И още нещо - ориз се прави много лесно: измива се с вода, слага се в тенджера с един пръст вода отгоре и се вари докато водата изчезне. Оставя се да престои десетина минути под капак и се консумира веднага. Поне това не си купувайте от фантастико...

Ако наистина си китаец, много добре се справяш с езика, което е похвално! А ако не си, похвално е, че даваш рецепта за ориз.

Чудя се защо в магазин Пикадили - в Мол София, всички рафтове са празни. Охладени пилета и разфаковки няма от доста време не зареждат - защо?

търгашите са върнали месо с изтекъл срок, ама я да видим тия дето са го приели каква е целта им. Отговорът е ясен - да изкупят месо на ниски цени, да го преработят и да ни го продават съкпо и прескъпо във вид на колбаси. И ако само такова месо преработват с мед ще ги мажем. Само че в колбасите освен него, субпродукти, смляни кости и козина, влагат също и скапаните колбаси с изтекъл срок на годност. А кои са тия анонимни фирми, защо за тях мълчат и що ни отклоняват вниманието само към търговците? Истината е, че ядем боклуци, защото нямаме държава.

колко сте наивни повечето които пихете колко сте вярвали на големите вериги.това са пални глъпости всички врахтат а тя практики са пална глъпост само се пихат докъменти и всичко е наред а в сахност е лая.като мине комисята всичко лахти а след нея пак по староми стари меса и т.х. толкова години бях ватре в нехтата но за сажеление месокомбината фалира захтото някои таака искаха от правителството на серго.а сега да вие е сладко месото от веригите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Я, да не нарушавате проследяемостта на хранителните продукти! Това да не ви е внос/износ и складове за нефтопродукти на "Лукойл"?! А-ма-ха!

ето този клип link

Никога не съм харесвала Билла, особено след като моите родители като много пенсионери се бяха подлъгали преди около 10 години да си купят 1 замразено пиле в комплект с 1 кг ориз на по-ниска цена. Пилето беше препакетирано и под етикета със срока на годност имаше друг на отдавна изтекъл срок, а оризът едно, че не се сваряваше, имаше доста неприятен мирис. Има и доста стоки с изтекъл срок. А като видя етикет "Акция" бягам надалече!

аз пак искам да вращам на магазините срещу заплащане преработените от мен храни вав вид на фекалии. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Винаги съм смятала, че Билла са добра хранителна верига. Интересното е, че точно днес закупих от тях галета, чиято ст/ст всички знаем е минимална, но бяха заменили стар етикет за дата на опаковане с нов. Така го бяха заменили, че си стоеше наполовина старият. Много се разочаровах и си спомних тази новина и реших да споделя с Вас. Защото след като правят това с галетата, най-вероятно си имат такава практика като цяло. Направих и снимки на това, което съм описала, но тук за съжаление не мога да ги споделя. Не ми се занимава да ходя до магазина, защото ст/стта на продукта е ниска.

Мръсни помияри Билла,никой не трябва да пазарува от тях!!!!!

Кракът ми няма да спъти повече там. А наглеците от "345" високомерно обясняват на всеки, че този магазин не е за всеки, а за по-заможни....Ми да им е сладко.

Не знам, какво правят в Билла, в Фантастико обаче вмирисаните пилета ги намазват леко с майонеза, поръсват с пипер и хайде на грил пред магазина. Ах, че апетитно изглеждат. И огладнялите граждани ги грабят на драго сърце. Да ви е вкусно!

Безспорен факт е , че вече нищо не е вкусно ! Киселото мляко ,, на баба по БДС ,, е като кремче . Кремвиршите са безсолни и безвкусни. Само по някой път прясното месо има аромат. За сиренето да не говорим дори и от 7/8 лева пак не е добре ! Плодове и зеленчуци от време на време имат някакъв аромат . За дините ... ужас , дори и тиквите имат аромат . Днес пък ядох нещо което го продават за праскова имаше вид на праскова без мъх и вкус на нещо средно между праскова , слива ... абе плод с главно П .

Това не е нищо ,ако знаете след 10 години какви неща ше ядеме.За след 50 години сигурно само водорасли .

Добре ще бъде да се провери така нареченият ресторант на язовир Широка поляна до Батак Скъпо като в 4 звезден ресторант но не издават касови бележки и ако поискаш скандала е готов Месото е с неясен произход е за пълната липса на хигиена да не говорим Мръсотия и далавера

Нещо започна да се прави в тази държава, макар трудно и бавно. Неко го оценяваме по достоинство, а не да хулим. Защо не бяхте толкова смели преди 1989 година??? А Вашите родители мълчаха и превиваха гръб ,говореха тихо, та да не ги чуе ДС??? Не сме живеели по-добре- та кога ли сме живяли добре? Е, за някои другари си беше рай, то за тези същите и днес е рай! Хайде! А ние си лаем, само!

браво, много вярно.

Не е вярно - лъжа е!

Така е. Къде е дедо Иван, да дойде и да ни разкаже, как добре е живял? Той да, но ние НЕ!

храната беше българска, чиста, истинска и вкусна, имаше държавен стандарт и държавен контрол. За разлика от вносната помия, която плюскате сега. И ДС имаше, защото имаше държава и сигурност. За разлика от сега. Никой не е говорил тихо, а напротив - хората се веселяха, пееха и смееха - за разлика от намръшените отчаяни сенки днес. И мъже имаше, защото казармата ги възпитаваше да обичат и защитават родината, жените, децата и народа си - за разлика от днешните пухльовци и меки китки, дето олигавено гледат как разпродават родината им, докато пребиват и насилват жените, старците и децата. И мъжете ставаха мъже на 20 години, за разлика днешните 25 годишни лайнари, наричани лигаво от медиите деца. Безработица и престъпност нямаше - за разлика от сега, а цените бяха десетки пъти по-ниски, при същите доходи като сега.

Каквото било -било! Вече е свършило и минало. Стига сте плакали за миналите времена, ами гледайте напред - какво предстои на тази държава и този народ, а то зависи от нас! Не го забравяйте, защото всеки кове сам съдбата си!

И мъже имаше, защото казармата ги възпитаваше да обичат и защитават родината, жените, децата и народа си - за разлика от днешните пухльовци и меки китки, дето олигавено гледат как разпродават родината им, докато пребиват и насилват жените, старците и децата. И мъжете ставаха мъже на 20 години, за разлика днешните 25 годишни дришльовци, наричани лигаво от медиите деца. Безработица и престъпност нямаше - за разлика от сега, а цените бяха десетки пъти по-ниски, при същите доходи като сега.

Кажи им го на тъпунгерите дет само са чували "колко лошо е било при комунизма в България". Когато се ядеше редовно истински месо от крави и прасета, пиеше се истинско мляко от крави, имаше истински плодове и зеленчуци. Ама само реват колко лошо било. Реват, щот сигурно техните родители са били същите мързели квито са им децата днес и не могат да се уредят с читава храна, образование и т.н.

А са едни от най-скъпите магазини

И на фона на всичко това - Къде отиват отпадъците от Химическите Тоалетни в България . Ха сега де ? Безвредна Химия и хранителни добавки.

на сметището... в пречиствателна станция?

STUDENO

папкаме ги всеки ден,адругите гувна ги пием

и пиенето беше истинко

МЕЖДУНАРОДНИ И НАШИ МОШЕННИЦИ - НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ ТЯХ И ДА ГИ ФАЛИРАМЕ!!!!!! Това се е случвало на 3 пъти в САЩ за последните 6 години - нелоялни вериги, да бъдат наказвани от клиентите си с бойкот и да фалипат!!!!!! Е това направи българино, а не гледай тъпо!!!!!!

Ако българина беше част от гражданско общество, сега бензина да му струваше лев и двадесет, ама сега ще те наплюе, защото нищо не разбираме и не знаем как стоят нещата в България. Като резултат ще си яде боклуците.

Живея на метри от Билла. От мързел пазарувам там. Нямам оплаквания от некачествени стоки - просто гледам и чета. Но цените са доста солени. Ще се размърдам малко и временно ще ги "отсвиря". Но все пак, предложете нещо разумно. С парите си плащаме.

Нещо ми се губи логиката - ако БИЛЛА връща стоката на производителя е за наказание, защото производителя й може да злоупотреби с нея, ма ако ЛИДЛ прави стоките с изтекъл срок на годност на нов продукт чрез допълнителна преработка (например - на кайма, на салати и манджи от топла витрина), тогава всичко е ок и здравето не ни е застрашено ли?

Едно прасе яде , другото го пита -Какво ядеш - Бял Хляб - Защо е кафяв ? - Трети път го ям Виц , виц ама е истина за българина.

БОГ да пази правителството на Република България, сформирано от Бойко Борисов.

ПО - СКОРО ДА НИ ПАЗИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДАНО ОЦЕЛЕЕМ.

Някой път, някое правителство да е подгонило мошениците? Е, това поне прави опит! Няма да оцелеете, вие, увредените от комунизма.

Да дойдат от ЕС да ги научим на далавера и как се праат нещата и как от нещо за 3 лв може направиш 30 :)

А защо само в София проверяват? Да проверят какво става във Варна. Само един магазин на СВА-Бурлекс да проверят и ще си изпълнят плана за цялата година. Тези са опасни - много стоки са им с изтекъл срок, а отделно и явно не ги съхраняват както трябва, защото и в срок прясното им мляко е развалено, например. Хайде да видим кой какво ще провери наистина.

Никой нищо не проверява. Това се прави от 100 години и БНТ го показаха. Иначе хората отговорни за това си взимат държавните заплатки и нищо не правят.

Какда не правят нищо - " Консултират " сега такава е модата.

щото на никой не му пука за обикновените хора. Пука им само за парите и печалбите.

...сега като им треснат 50лв акт, ще видят те...

Тц акт за 1000 , стоки за колкото могат да вземат проверяващите и ?... Проверяващи и проверявани - МНООООГО ДОВОЛНИ а купувачите д.г.д.

Еееее Била ще обжалва и СГС ще реши, че е неправомерно. Яжте развалено месо то е по-добро от пресното.