Коментари - Фамилията Пино обеща €100 млн. за възстановяване на Нотр Дам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циганите вече дават 1000евро за просяк след възстановяването

100 милиона свои пари дава фамилия Пино 100 милиона наши пари дава Мутър Пинокио

НОТР ДАМ Е СИМВОЛЪТ НА ЕВРОПА И СЪМ ПОТРЕСЕН ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ. НО ВИДЯХ КАК ФРАНЦУЗИТЕ РЕАГИРАХА, ДАЛИ БИХМЕ ГО НАПРАВИЛИ И НИЕ????. НАРОД ЗАСЛУЖАВАЩ САМО УВАЖЕНИЕ!!!!. ТЕЗИ БЪЛГАРИ, КОИТО БИХА НАПРАВИЛИ И НЕВЪЗМОЖНОТО ЗА СТРАНАТА СИ ГИ НЯМА ВЕЧЕ, ТЕ ОСТАНАХА В 30 те ГОДИНИ НА 20 ВЕК ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

Дорук над 300 милиона помощи. За по-малко от 24 часа. А едни циганчета в Йемен умират от глад.

Приятелю, разсъждаваш като КОМУНИСТ!!!. ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ, ХАЙДЕ СТИГА!!!! . НОТР ДАМ е ЦИВИЛИЗАЦИЯ,ХРИСТИЯНСКА КУЛТУРА, ИСТОРИЯ НА ЕВРОПА, А НЕ ЦИГАНСКИ КАТУН!!!. И ХАЙДЕ СТИГА СМЕ ЗАЩИТАВАЛИ НЕКАДЪРНОТО, МЪРЗЕЛИВОТО, НЕГРАМОТНОТО И ТЪПОТО, ЧЕ ЩЕ ЗАГИНЕМ КАТО НАЦИЯ СЪЗДАЛА ЕВРОПА.

Ти колко даде за циганчетата в Йемен, та се възмущаваш, че другите не давали?

да, и ние в Россия Могучая пием препарат за вана - за нас няма помощи, а санкции простаци!

подпалвача синьо-зелен ли е

А бе не е синьо-зелен но венците са му лилави.

ГЛЕДАМ МНОГО СЕ РАДВАТ, НАПРАВО СА В ЕУФОРИЯ ДЖИХАДИСТИТЕ НА ПУТИН....

да задам въпроса : А кой бг олигарх ще постъпи така??? Е тва е разликата в матряла...

парадоскално е повторението на събития от българската действителност от миналия век, но- в европейски план. ако паралелите продължат- не ми се мисли, какво ги чака...

Забележете датите- започнат строеж- 1160, завършен 200 години по- късно 1360- нищо ли не ви говори? А що се касае до парите които дават- ми да се плащат толкова полицаи да подтискат жълтите жилетки струва много- ако богаташите ги бяха дали на Макронското правителство направо- това щеше да се казва корупция, а така се превеждат пари с официален повод. Като се проследи изказванията на държавни глави то те казват- сърцераздерателно, защо хеликоптери не са гасили и т.н., аз поне не прочетох- това е загуба за европейската култура. Та от нещата които вероятно са се разрушили е розета - стъкло с образи и оловно свързани, вероятно статуи на Христос с няколко рибара- Христос в синя плащеница с кръстове по нея. Интересно, че точно сега преди туристическият сезон щели да реставрират, а не наесен да свалят статуите....

Абе ти сушаш ли се като говориш или амо зада правиш вятър тука. Ремоти на покрив се почват точно по това време а не през зимата по поледиците. Хората го казаха за хелекоптера - мисията невъзможна щетитите при гасене от хеликоптер са щели да бъдат по сериозни от пожара. Просто българския манталитет да даваме съчвети и да критикуваме няма гранисци....

а не прословутите ценности на думи, които всички повтарят като мантра. дано започнат да правят разлика между истинските и бла-бла ценностите.

Незабавно да изпратим няколко хиляди специалистки по почистване. Имама такива , едни с жълто-зелени елечета ,дето размахват метли по програмата за временна заетост. Може и само с еднопосочен билет.

Сийке като ги пратим ти ли ще метеш,щото аз няма.

Направо си представям, как Александър Невски е опустошена от пожар и разните там Пеевски, Беновски, Бойковски, Ниновски, и друга подобна паплач, даряват милиони за възстановяването и... Чакайте скоро по кината, това фентъзи...

Радев е с най-голямата заплата - 11 000

Гори християнски символ, което е и поличбата. В тези държави в западната и северна част на Европа вече се е настанил сатанизмът. Наличното християнство е значително деформирано. Всички схеми с еднополови, третополови, многополови семейства и каквото и да е, са продукт на сектата на Сатаната, идващи от САЩ. И не само това, ценностите се изкривяват и хората са деформирани. За това и тази поличба, ясна и еднозначна. Но едва ли ще бъде взета под внимание. Сградата дори да бъде възстановена, ако хората не се коригират, все тая.

А факта че днес преди 94 години по заповед на русия нашите комунисти взривяват православен български храм каква поличба е ? Знаеш ли ?

КОЙ ХРАМ В БЪЛГАРИЯ СЕ ВЗРИВЯВА????

16 Април 1925. храм „Света Неделя” загиват 213 души, а 500 са ранени.

Експлозията избухва около 15:20 часа и събаря главния купол на църквата, затрупвайки вътре множество хора. Взривната вълна в затвореното помещение нанася допълнителни поражения.

Отмъщението на българския народ към елита позволил си кланетата по време на цанковисткия фашистки преврат на 9 юни 1923 и кланетата по време на септемврийското въстание, когато българските фашисти клаха народа си така както и турчин не го е клал! Жалко само че не избиха повече фашисти и боклуци виновни за националната катастрофа.

Какъв фашизъм през 1924 ??? Че тогава мусолини е бил дете и фашистка партия не е съществувала :D

ти луд ли си бе? Я вземи да прочетеш малко история. Какъв фашизъм те гони бе? Я кажи кой ти пише почивните.

Като гледам коментара на "Нормална Реакция" се убеждавам, че руската пропаганда и днес отглежда такива фанатици, способни на тероризъм срещу България

Да това е нормална реакция на българския народ спрямо профашистките превратаджии на Цанков, който сам се е вдъхновявал от пдвизите на Дучето в Италия и Хитлер с неговия бирен пуч. 15 000 българи са избити след преврата на 9 юни 1923 и след кървавото потушаване на Септемврийското въстание. Още 15 000 избити при кървавите убийства по време на терора след 1924-25 година. така че тия 213 жертви са минимална отплата за престъпленията на върхушката, важното е все пак върхушката да не забравя че на всяка акция има реакция.

Нормална Реакция, това е бил просто един от много опити за преврат чрез които комунистическа русия се опитва да наложи властта си и да постави марионетно правитество превръщайки ни в колония. Чак през 1945 успяват. В днешно време костинбродската афера и протестите от 2013 бяха подобни но по-мирни опити за преврат.

По начина ти на писане и разсъждение си личи че си един новоизгладен мозък от съвременната либерастко соросоидна пропаганда. Чтете историята в нея пише всичко. На всяко действие има противодействие. Всеки един опростен от пропагандата нелогичен и несвързан акт всъщност е логическо следствие със своята логика. На всяко престъпление следва наказание. Напредналите държави отдавна са се отказали от пропагандиране на събития само от едната гледна точка, все пак живеем в 21 век, само нашите платени нпо деятели живеещи някъде в 1950 година могат да се изявяват в някакъв паралелен свят на злобен антикомунизъм, кой щеше да е актуален преди 1989 г. но тогава бяха първи послушници на комунизма.

щом си набиваш плюсовете сам. Нали се сещаш, че държавата ни няма нужда от фалшиви "оракули"

Зловещо съвпадение. На днешна дата българските комунисти спонсорирани от Москва взривяват голямата българска църква Света Неделя в най-кървавия терористичен акт в истотията ни ......

lu4ka

Абе, то тоя атентат, не е ли в отговор на репресиите над българския народ, без значение от партийната или безпартийната принадлежност, породени от ЗЗД? Прочети малко!!! Имаш интернет.

Не мога да определя какъв си по пол, но щом пишеш на шлъоковица си от "онези"!!. И вземи да се ограмотиш и да спреш да пишеш глупости, за така наречения фашизъм у нас. ВЕЧЕ И МАЛОУМНИЦИТЕ У НАС РАЗБРАХА, ЧЕ ФАШИЗЪМ У НАС НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗЧАДИЕ, АМИ ВИЖ КОИ ВЗРИВЯВАТ ЦЪРКВИ СЪС СЪВЕТСКА ПОМОЩ!!!!.

Дано не е поличба, както се е случило у нас. Има все пак разлика. За сега няма данни да е подпален нарочно...

lu4ka

Предполагам, че пожарът е плод на пълната безотговорност и начинът по който се извършват ремонтите там.

Сега е моментът да поискат пари от мюсюлманите ...... да разберат колко са “солидарни “ в такава кауза !!!!

Браво, още има свестни хора по тази земя.

Многократно в годините съм посещавал този Храм.Със сигурност за мен е далеч по-вълнуващ,от колкото Кулата та инж.Айфел.Усещането вътре е уникално-това са толкова векове история.Истински символ на Париж и Франция. Много жалко за случилото се.Французите ще дарят.Държавата им ще даде всичко от себе си за възстановяването на Катедралата,това е ясно.Желая им успех!

На Велики понеделник евангелистите ни разказват как Божият син влязъл в Йерусалимския храм и го намерил пълен пълен с търговци. Обхванат от свещен гняв, Той прекатурил масите им, а тях самите изгонил, защото храмът е дом за молитва, а не тържище. (Мат. 21:12-13, Марк 11:15-19; Лук.19:45-46). Във Велики понеделник Църквата прославя св. патриарх Йосиф - син на св. патриарх Яков и предобраз на Иисус Христос. Йосиф бил продаден от своите братя на пътуващи за Египет търговци. Там, в чуждата нему страна, той преминал през множество страдания, но фараонът го направил втори по власт и положение в цялото царство (Бит 41:38-46). Подобно на Йосиф Господ Иисус Христос бил предаден от евреите на езичниците, бил измъчван и страдал заради човешките грехове. Църквата ни предлага да размислим също над образа на безплодната смокиня (смоковница), която изсъхнала след като била прокълната от Господ (Марк 11:12-14, 20-26, Мат. 21:18-22). ''Всяко дърво, което не дава добър плод, бива отсичано и хвърлено в огън'' (Мат. 3:10). Така и ние ще бъдем осъдени, ако не живеем в молитвено общение с Бога, не се стремим да се усъвършенствуваме във вярата, не се изпълваме с добродетели, и не принасяме духовни плодове.

Тогава направете повече за рушащите се и изсотваени православни храмове в България, защото и в това има символика.

Виктор Юго е написал "Парижката света Богородица", за да я опази от разрушаване, каквато е съдбата на много църкви по време на Френската революция, а описаният в книгата пожар е като някакво пророчество днес.

Да, например Пантеонът е бил старата църква Света Женевиев, най-красивата и голяма за времето си, превърната от революционерите в "светски" храм, днес е музей.

Нека видят другарите как в т. н. от тях, ,,гнил капитализъм,, , се действа бързо ,щедро от сърце и с любов.

А тука колко хора забогатяха от фиктивни ремонти на църкви, по европрограми..

е това ще е "ремонт на ремонта" не като нашите аматьори от СО

е символ не само религиозен символ но и в много по голяма степен символ на човешкия разум, труд и упоритост. Предполагам че не всички са имали възможност да видят тая величествена катедрала мога да кажа само че в сравнение с нея Александър Невски е като кирпичена колиба. Другата Notr Dame е в Дижон и е по стара. Сигурен съм че ще успеят да я възстановят до последния детайл!

Ти остави св. Александър Невски да е като кирпичена колиба, бих казал точно обратното. Нотр Дам е доста стара и изглеждаше леко грохнала, не случайно са започнали ремонт и реставрация. Ал. Невски изглежда сота по-внушителна като размер.

Естествено, че е символ, но да наричате нашия символ "кирпичена колиба" е умопомрачителна простащина. Символ може да бъде нещо, което е с размерите на един юмрук. Не се определя от физическия му размер. Символи не се сравняват.

lu4ka

Ей тъй се разпространяват слухове. Тези,които не са виждали "Нотр Дам", ще казват ; "Абе един каза, че била по-хубава от "Ал.Невски". А тези, които са я виждали, ще ти кажат: Абе 'що не се гръмнеш? Да не говорим, че французите са изключително арогантни и най-големите комплексари и мърлячи, които съм виждала по света.

Всъщност съм виждала и едната и другата. Ал. Невски не може да се сравнява с Нотр Дам. Тази в Париж е светивен символ на могъщество, стил , красота и величественост. тази в София... е просто катедрала. Впечатляваща, но не и от величината на тази в Париж!

изключително трогателно и обединително. но и малце съмнително, де...

Това е разликана тежду техните стари, потомствени аристократи и богаташи, и нашите жалки, крадливи парвенюта.

Фамилията Пино - сто милиона. Фамилията Гамбино - още толкова. А Шайката Герб колко?

lu4ka

Ама Пино ще дават, няма да крадат.

Хората за нула време ще съберат парите, защото са ангажирани и им пука. У нас трябваше дядо Добри да събира пари за Невски. Позор

Не само Пино. Вече са събрани половин милиард.

Тържествено обещавам да приберем и париците ви, дадени за тази кауза.

2019-04-16 09:51:15 Пино е №77 (нерегистриран) в списъка на Форбс. Интересно има ли българин в този списък и на кое място, с колко пари? Съвсем сериозно питам. ---- Черепа - хазарт, еврофутбол, "държавна" лотария ... и все такива "благинки" без много напън, но пък стъпващи на слабостите на хората! Изобщо - забогатява се само и единствено от слабостите на хората! Който НЕ проявява слабости - от него няма и печалба!

според мен някоя пияна жълта жилетка палейки автомобили и магазини е метнала цигарата където не трябва....

... с възстановаването на този символ на Европа с някой и друг милион. Така де, миналата година Юнкер му даде "само" 100 млн. за един от заграбените му заводи. Няма безплатни обеди, нали Киро Джапанке:)

О, Домусчо ... на мама синчето то, комсомолчето на мама с балканчето ...

Домуса да хване да възстанови най-накрая базиликата в Плиска! И без това е в оня регион на България. Как може тази толкова важна културна забележителност за цяла България толкова години да НЕ бъде възстановена?! Починалият Божидар Димитров, лека му пръст, единствен се бореше за това и търсеше финансиране откъде ли не, а такива като Домуса се забавляват с разни отборчета, които са обречени в Европа. Вижте какво прави Пино? Дава 100 милиона евро за възстановяване на Нотр Дам, а такива като Домуса, дето ги създаде и откърми БКП един лев не дават за нашите си културни забележителности...

Имат напреднал строеж "Нове хоумс", като срутиха електрокарния завод "Балканкар". А и двамата се имат (уж?) за радетели на българщината.

За Черепа се отнася същото, което и за Домуса, визирал съм и него в коментара си, просто не съм го споменал директно.

КЪДЕ ЗАБРАВИХТЕ КОСТОВ С НЕГОВИТЕ МИЛИОНИ И НА ДЪЩЕРЯ МУ БАНКАТА???

Вероятно са ремонтирали с някаква мангалска бригада.За "демократични" икономии,разбира се!

Ако Париж беше управляван от ГЕРБ, щяха да бутнат останалото и да построят молчИ.

Ей, съсипаха я тая държава!

Изгоря християнски храм а руските тролове пак за апартаенти думат :D

Много ти разбира главата от християнство ! Басирам се че не знаеш кой е първия "папа"

Социалистически чук Басирам се че не знаеш кой е първия "папа" -- А за какво му е да знае ?! за какво са му "посредници" ?

Не бе, стяга ги чепика, като видят Цвъки, който не е голям фен на техният шеф - фашиста Путин

Разлика в класите брат ми ! Ако Нотр Дам беше в България , щеше да се изравни и да се построи Артекс... Щеше сега Цецо и Шиши доволно да потриват ръце...

Да видим дали някой от онези лумпени със жълтите жилетки ще дари поне 1 евро или и те като нашите ромчета могат само да искат...

Кога ли тук някой мултимилионер ще дари подобна сума ?

Винаги може да дари, защото няма да е от "спестените" му пари, а от тези което е крал, т.е. спетил от тези, които са му "на заплата" !

Защо си се подписал "платен соросоид"? Аз не съм платен соросоид и съм напълно съгласна с теб.

Винаги и на всичко ли си съгласна ? Има и такива жени, за щастие.

в списъка на Форбс. Интересно има ли българин в този списък и на кое място, с колко пари? Съвсем сериозно питам.

Първанов,Р.Овч, Нинова, Йончева и много от другарите заемат място там.

Той ще е на далавера - ще му приспаднат доста от данъци. Пък и негови компании ще са ангажирани в ремонта.

макрон е казал, че парите ще му бъдат възстановени, но общо взето невидяна работа.

Наистина много тъжно.... много хубава катедрала беше...

Не можа ли да изгори Кремъл,а изгоря тази хубава сграда

Це-400 и Кинжал и Топола го вардят ... както и шайката на червеният щит!

Под "Кремъл" имаш предвид "Св. Василий Блажени" (който храм е част от световното историческо наследство и има уникална архитектура), ама не го знаеш, нали? Вие от твоята порода сте си такива, невежи и прости, направо като излезли от роман на Чудомир, хаха!

Начетения, веж и сложен, моля да ми посочиш заглавие на ЕДИН-ЕДИНСТВЕН роман на Чудомир... :)))

Като се има предвид, че "Василий Блажени" е създадена в чест на превземането и разграбването на Казан и унищожението на последната държава на Волжските Българи, то нямам нищо против да изгори, колкото и красива да е, защото е зачената в грях, да не говорим, че пак от чисто егоистични подбуди създателят й майстор е ослепен, за да не направи друга подобна.

Чудомир не е писал романи ! Израстнал съм с неговите прекрасни, изпълнени с много автентичност,хумор на бита и душевността на българина...разкази.В домашната ни библиотека, татко бе купил и 4-те му тома с произведения, Също така е рисувал ...Илюстрациите към разказите му са от неговата ръка !

Лека забележка към напъните на "литературоведите": Напълно наясно съм, че Чудомир няма романи. Изразът, който съм използвал, се нарича "алюзия" и описва какво би било, ако Чудомир беше включил всичките такива юнаци в цял един роман, а не в обичайната си проза. Разликата е очевидна, ако си даваш труда да разсъждаваш на малко по-абстрактно ниво, отколкото на по-лесното първосигнално. По повод "историка" - историческите и морални обстоятелства около "Св. Василий Блажени" ни най-малко не променят факта, че сградата е културен и архитектурен уникат, но ти обръщам внимание, че въпросното завладяване в ония времена е представлявало победа на християнска държава над хаганат (т.е. мюсюлманска държава), а ослепяването на архитекта е само легенда, която обаче, дори да беше неопровержим факт, никак не променя величината на въпросния храм и още по-малко манталитета на мракобесници, които твърдят, че "нямали против да изгори" заради някакви си техни вътрешни конфликти, придобити кой знае от коя рускиня (или руснак).

До Ха-ха, "ценителя" на Чудонир с алюзиите: Няма да коментирам литературните ти анализи, а единствено историческите ти полюции. Българите са Българи, каквито и да са по религия и не мога да приема за нормално да приемаш за приемливо унищожението на една от държавите им, защото видиш ли била мюсюлманска, тя можеше и да е тенгрианска /бог Тангра (Тенгри)/, можеше и будистка да е, но важното е, че етносът е Български и Иван Грозни унищожава този хаганат и разграбва цветущият тогава град Казан. Това не му стига, а в чест на УНИЩОЖЕНИЕТО на тази Българска държава, създава храма Василий Блажени. Това е основателна причина да не ценя този храм, а ти си остани руско мекере и подлога, със здраве.

Невежество, лумпен култерен и още много епитети бих написал.

хора които още през 1160 година са почувствали нужда от подобна величествена катедрала, и са се наели да я построят, ще се справят и с реставрирането и! не ги мислете!

преди векове от много неща - но разрушеното никога няма да е същото след възстановяването. според специалисти щяло да отнеме минимум пет години , а може би десетилетия.

ми тя е строена столетия, драги!

са строени векове, почитаеми. апропо, тази катедрала е построена на мястото на храм, който е бил изпепелен.

А къде е българската следа.... дали няма наш емигрант да е палнал фаса ...... Чакам с нетърпение да разбера

интересуват ви само гучи-мучи, разни модни къщи, а той е собственик на Кристис, колекционер и мецанат. (в личната си колекция има над 2000 произведения на изкуството). за ваше сведение Кристис е аукционна къща за продажби на антиквариат и предмети на изкуството. Така че това е доста по-съществено и обяснява по-логично дарението. Освен това е собственик на винарните Шато Латур в Бордо,зимните курорти Vail Resorts в Колорадо, на театра Марини в Париж и на футболния клуб «Рен». За да има и нещо "жълто" - синът му Франсуа-Анри Пино е женен за актрисата Салма Хайек.

Сега много удобно при възстановяването след пожара заличени християнски символи със сакрално значение ще се пропуснат, или подмент с типичната символика на задкулисието.

християнски символи със сакрално значение ще се пропуснат, или подмент с типичната символика на задкулисието. -- хайде по простичко - кабалистичната символика на масоните, преклонението пред "фалоса", консумацията, първичното , животинското и "вечният" живот !

Мизерна душа си ти, "уточнение", затова и ще тънеш в мизерия. На фона на тази световна духовна и културна трагедия ти мислиш за далаверата покрай възстановяването. Естествено, че много от сакралните символи на вярата, които са безвъзвратно погубени от пожара, при възстановяването ще бъдат "изкуствени".

Ухилине, подобни клишета, поднесени с назидателен тон в стил "засрами се и наведи глава" отдавна не ми действат. Какви ще бъдат душите на хората НЕ определяш ти, или твоите господари, а единствения Творец на всичко живо.

единствения Творец на всичко живо. -- Ти виждал ли си го този "творец" , за да говориш за него, като някакво "същество"?! Луда работа сте братчедите! Ами ако този т.н. "творец" е просто Природата , която НЕ е съзнателна !?!

ИБФане, защо реши, че природата не е съзнателен творец? Прочети малко за теорията Гея. Как точно виждам Твореца не ми определяш ти, всеки има свободно съзнание да реши това за себе си. Нямам нищо против да се дарява безкористно за възстановяването на катедралата, просто изтъкнах скритите мотиви на някои хора да го направят. Със сигурно ще има дарител ии от двата вида.

Само Първия Пожарникар на България е могъл да спаси катедралата , но за тяхно и за наше нещастие Той е Премиер на България и зает с управлението на много апартаменти и други имоти.

Той пък радев че живее в палатка...

Хайде стига с тия полиджби хора! Каквото човек сам си направи, друг не може. Независимо дали е умишлено или нехайство.

поличба - ох, откъде сте, бе, джанъм?

Доколкото разбирам от червените тролове, пожарът е дело на бежанците. Но ако все пак се докаже, че не е дело на бежанците, не са виновни от партията Жан Мари Дьо Сад а е просто един строителен инцидент :)

A защо мълчат за причината? "Не е терористичен акт" ще кажат. А дали не е някое пиги драснало клечката?!

Търси причината на запад от Урал, на изток от Белорус, на северо-изток от Украйна и на юг от Финландия...

хахаах, търси причината в кухата ти глава ...

В братска Русия такъв инцидент не може да се случи!!! Ама то, прогнилия Запад е на път да се разпадне, така че хак им е.

Такива неща стават на всякъде по света. без значение дали е Путин, Макрон или дори Наполеон. Стига сте политизирали един пожар и да използвате всеки повод да плюете по Русия.

въпрос на техника е понякога - изостаналите руснаци имат специален 101 метров пожарен подемник за гасене на пожари на небостъргачи, който би свършил отлична работа, ако французите разполагаха с такъв. потърси в интернет и го виж какво чудо е.