Доц. Кочева: Многобройни са ”новите Българии” зад граница

Нашите общности в чужбина са многобройни „малки Българии” или „нови Българии” зад градница. 15 милиона са българоезичните (по етнически произход) по света.

Обратно в новината

Коментари - Доц. Кочева: Многобройни са ”новите Българии” зад граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами да вземем да ги опазим тези хора, като анексираме всичките тези малки българии и да стамен велика българия!

предлагам да направи някои журналист една справка - колко от децата на депутатите, независимо от коя партия са в САЩ и колко в Русия.

що ругаете жената. Що никога не питате напр. Курнелия що ще синът и в този гаден САЩ, а и първата дама и нейният син и той в САЩ. Аз бих казал - това са хора за пример и няма лошо дргите да се последвали техният пример.

Смешна е тази измислена пропаганда.Виждате ли Българите сме 15 милиона.Ама свързва ли ги нещо тези хора.Освен езика едва ли нещо друго.Така държава не се прави.След време изчезва и езика.

Бегат за хляб и реализация. Че и пари пращат. Тука е шуребадженащина, мизерия, манипулации, унижения и глад.

ИМА ХОРА, КОЙТО СА ВУЛГАРНИ,ЩЕ ВИ КАЖА,ЧЕ НЯМАТЕ ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ НА ТОЗИ ВЕЛИК ДЕН ДА ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИ, АЗБУКАТА Е БЪЛГАРСКА .ПО СКОРО ДРУГИТЕ КРАДЪТ ОТ БЪЛГАРИТЕ А НЕ НИЕ ОТ ТЯХ.СЛЕД КАТО ГЪРЦИТЕ СА СЬЗДАЛИ АЗБУКАТА ЗАЩО В НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ ГОРЯТ ГРЪЦКИ АМИ КОЛКО МИЛИОНА ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ И СА ВЗЕЛИ ОТ НАШАТА АЗБУКА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ .

КАТО НЕ ИСКАШ ДА СИ БЪЛГАРИН СЛОЖИ СИ КРАЙ НА ЖИВОТА ЗА ДА НЕ МЪРСИШ БЪЛГАРИЯ!

Доц. Кочева, що е то морал и има ли почва в боклущи като Ваш?

доц. д-р Ана Кочева e Keofeldkd Ud,duf'eld -В превод на латинсикиэ - Е недоебаваната Каракочева Боклук шорощоидски

На Кочева и липсва коч с големи мъде.

Честит празник на българската писменост! 15 милиона българи ми се вижда доста оптимистично предположение резултат на недотам задълбочен и компетентен анализ :). Мисля че дори тази госпожа да брои за българи македонци, гърци и част от руснаците за ' етнически българи', пак едва ли сме повече от 8-9 млн.

Българите са в България ! Тези които са се настанили извън нея не са. Да са живи и здрави, но те са измекяри.

Ха така! Катосе има предвид, че останаха цигани и мафиоти в България. Тогава ти от кои ли си...?

Не знам точно, но не съм си дал задника под наем в чужбина и, съответно, местните не гледат на мен с презрение.

ГОСПОДИНЕ МАЙ ТИ ЛИПСВА СИВОТО ВЕЩЕСТВО, АКО НЕ СА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА КОЙ ЩЕ ИЗДЪРЖА СЕМЕЙСТВАТА ИМ В БЪЛГАРИЯ ТЕ СА ПО ГОЛЕМИ БЪЛГАРИ ОТ ВАС И МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО БЪЛГАРИЯ В ТОВА СЪСТОЯНИЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ НЕ Е ДОБРЕ?

Така наречените българи и турците са в най-близка етническа -кръвна игенна връзка--нещата трябва даси отидат на мястото

Да бе, сигурно. Само че нещата в реалния свят са наопъки на делюзията ти. Като си изкарате генетичните изследвания да не се окаже - както вече не един и два пъти - че сте толкова турци колкото и индианците от централна Америка, а? Тия, дето се имат за турци тука, като отидат в Турция, че хеле в Анадола им викат "вие не сте турци, българи сте - вижте се, че хич не си приличате с нас." И генетичните изследвания го потвърждават.

до баи коча все цепи пък от задника си не може да го изкара.и внимаваите че е к*рвенско модераторче.

Изсърбай довечера едно шкембе чорбасъ пък си представяй че ядеш лучена френска супа и си мисли че си европеец.

Защо да прави като тебе и да си представя, че яде нещо, за глвната част от което французите толкова биват подигравани от англичаните?

помаче аз ям свинско с винско.

Дали знае уважаваната доцентка какво означава нейната фамилия на чист "български"??

A ти знаеш ли твоита фамилия,какво означава.

Колкото и да се напиняш - 50% процента турцизми в така наречения български език не можеш изтри. Анадънму или андерстенд?

В БГ прехваленото образование -дето уж честват днес е следното - основното е предимно за англииски и циганското население да си купи шофьорска книжка Средното е на ниво основно -като има само няколко стотин деца в странат чиито родители полагат усилия да изучават децата си От тия няколкостотин -наестина талантливи са само няколко десетки --но ситемата в последствие с висшето и трудоустрояването им разказва играта--таланлив ли си-нямаш място никъде-щото си опасен Висшето образование е абсолютно порнографдко- право е вече циганска специалност---- медицината стана продаваема специалност за сульо ипульо Всеки ВУЗ бълва несметно количество -ДОЦЕНТИ и ПРОФЕСОРИ -без те да знаят по какво са доценти и професори Има и абсурди-- ДОЦЕНТИ по хирургически специалности -коити не савлизали в операциоонна Или --в снижарниците на Съзебните палати се продават научни разработки в областта на правото -съизмерими с десетки натоварени ТИРОВЕ--все едно сме най -правната и справедлива държава в света Истината е болезнена--пълна неграмотност -шуробаджанащита-купуване на постове и титли Какво празнувате днес глупаци?

Бълвай, бълвай, лай*омете, рано или късно ще си ги сърбаш с лихвата. Какво сме били празнували? Ами нека да поворим за изкукуригалите невежи тролове: празнуваме деня на българската писменост, А НЕ НА МОН!

ТОЯ ПАК СЕ ИЗРИСУВА ТУК С ГЛУПОСТИТЕ СИ . НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ЧЕ СИ ИСТОРИК .ТИ С ИСТОРИЯ НИЩО ОБЩО НЯМАШ .

...които Факти - Отново Ни адресират ЗА Двустъпковата !

Какво значи "двустъпковата"? Често използваш тази дума - явно имаш някаква идея и тя се събира/описва с нея.

Вцера бяхте 13 милиона ако се слуса професорката, днес станахте 15 милиона. Утре сте ставате 20. Много бързо се размнозавате :))

защо не като си върнем отнетите земи по нюоиския договор.

Ньой, Ньойски договор...поне днеска имайте уважение към езика...

От малки ни захранват с патриотизъм към този долен народ и порнографската му държава. Като си малък и глупав - лъжеш се. Но порастваш, поумняваш, и започваш да виждаш, че всичко е било лъжи и фалш. Как може нормален и интелигентен човек да изпитва патриотизъм към подобна държава и населяващият я народ??? Това държава ли е, това народ ли е? Не народ, а... поетът ви го е казал. Срам ме е, че съм българин и не искам да имама нищо общо с този долнопробен народ. И не ме пързаляйте с "рози, кисело мляко, хубави жени и троянска сливова". Нито със "славна история", "бляскави победи" и "как сме поставяли империи на колене" и там подобни патриотарски напъни в стил "булгaар, булгааааааар".

за тебе вече знаем, че си въшкарско куче без род и родина.

Браво. Отлично казано

Абе, льохман, пише поне с пълно име "Историк от ДПС" или "Полуинтелигентно турче".

ти би боклук нещастен би ли ми дал среща да ти изкарам пилешкото ти сърчице през гърлото ? от такива продажни копелета като теб дърявата е на това дередже ...продавате се за 1 таблет и телефон ... пфу !

Възирай, мижитуркооооо.. По-малко предатели и родоубийци.

Браво -Отлично -точно и смело казано ! Има останки от Аспаруховата кръв -но малко-единаци!

Госпожа , а знаеш ли , че според някои хора в България само педалите и жените четат книги?

Tочно обратното,педажите не четат книги и такива като теб.

ТОВА Е ВЯРНО

Никакви "многобройни" и никакви "Българии" няма и не може да има зад граница. България е една и ако не я запазим, нищо няма да я замени. Виждаме как рушителите на съвременна България са си осигурили и академична "обосновка" за антибългарската си дейност !

Има Българска писменост ,а не славянска ,славянската е руско -комунистическа лъжа -хибритка.Българите са българи ,а не славяни.Кой български цар е славянин?

Mомче личи си че си прост скъсан галош.

След 20 години с помоща на ГЕРБ-БСП-ДПС-ПАТРИОТИ-МАГАРЕТА СДСЕТА....... и други производни в Булгаристан българите ще са малцинство а след 100 в Червената Книга

Това долу на снимката баджак ли е ? не трийте

Руският народ е най много ебан и клан през годините,че и сега!Дори и през комунизъма имаше у сяко село по две три рускини докарани от наши гурбетчии,а за юнашките изпълнения по морето и хиляди побоища на пияни алкохолизирани съветски съюзняци да припомняме ли?

Бегат от мизерията. Унищожиха ни портийно - мутро- милиционерите. На тия синодалните лапачи от БАН не им вЕрвам.

Терминът "славянски староцърковен" или "Old Church Slavonic" е използван за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г с цел да се заличи терминът "стробългарски език".

Няма нищо по-гнусно от фалшивият християнин. 99% от нас са точно такива. Жестоки, безсърдечни, грешни... Ходите на църква, но Христос не е в сърцата ви. Затова българите сме псевдо-християни. Покръстен, но нехристиянски народ. Срам ме е, че принадлежа към такова гнусно племе.

Ти не си българин! Въпреки комунисти, турци, фанариоти, гонители на богомили и т.н. българския народ носи божественото в себе си, в идеалите си, в култирата си. Срамувай се, за мене истинскотото ти племе трябва да се срамува от такъв като тебе.

Какво удоволствие е да гледаш как пркаженото българско племе се скапва все повече. Потъва в упадък, злоба, омраза, демографска катастрофа, престъпност...

руско говно и за туй те е срам!Няма страшно папкай си пресни говънца или гранули от гъза на руския посланик и си кютай!

Какво става бе, хора!!! Днес е най-хубавия български празник на духа! Усмихнете се, поставете националния флаг, идете до близкия музей във вашия град, заведете децата до книжарницата, помислете, как всеки от нас да допринесе с нещо, за да сме щастливи в собствената прекрасна родина. Припомнете си славната ни история! Миналата седмица в Панорама, Кирил Маричков каза, че мнозинството от хората са посредствени. Как да не му вярвам, като чета писанията тук, изпълнени с омраза, с толкова мнооооооооого омраза! Какво става???

Боряна, четеш негативни постове, дето в огромната си част са драскани от една шепа платени тролове. Те НЕ са българите, но те служат да се ни се вмени, че българите сме като тях. Те си заработват центчетата, копейките, шекелите и каквото там им плащат без да им пука за никого освен за мазните им дирници. Не им се връзвай.

Честит Празник на всички Българи!

Няма нужда да страдате от патриотизъм към тоза пркажен народ и подобието му на държава. Те не го заслужават.

Антония? Значи така те наричат в г*й-дружинката ви, троле.

Братя българи да ни е честит празникът Св. Св. Кирил и Методий! Благодаря на доц. Кочева за ясното, стегнато и приятно мнение на специалист. Някой забелязва ли колко празни натруфени, многословни приказки имат някои наши "лейдита" министърки напоследък с нула стаж в джоба си... Да не говорим, че от другаа страна на "барикадата" са или същите или още по-бетер.. Страшничко е. Поне езика и идентичноста си да опазим. Струва ми се, че като искат толкоз много жени на управленчески места, човек като тазидоцентка, би бил сто пъти повече на място. Но то е защото не е политически употребена , за което се иска много воля от страна на избрания. А онези за нагаждачки с дългогодишен опит. ДА НИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКЪТ!

английският език требе да се забрани защото психясва хората и ги прави шизофреници и теростисти! тои е по-опасен от нацизма на хитлер!

Ооо, неразумни юроди, поради що празнувате наложената ни гръцка кирилица от гърците Кирилос и Методис като българска писменост?

Ако Константин-Кирил Философ и брат му Методий наистина са били ромеи, въпреки силно спекулативните твърденив за някакъв славянски/български ген, те са създали глаголицата. Кирилицата, която използваме от самото ѝ създаване е дело на Климент Охридски - един от учениците на двамата братя и доказано с български произход. Така че илитерате, прочети малко преди да се изхрачиш както у дома си на масата.

тук един се жалва, че се говорило у нас най-вече английски. Абе ти ходил ли си в чужбина, не си ли чул, че там се говори ПРЕДИМНО АНГЛИЙСКИ. Ако бях немец, французин би ми било обидно, но кой знае нашия език, то и руснаците не го учат. Дойде тук засукана мадама, омъжи се за дъртак, щото ама много хубаво в Русия и си говори на руски пожизнено. ха-ха.

Илюзия е да се смята, че през 21 век може да съществуват трайни български общности на емигранти зад граница. Първата причина е, че родителите не предават българския език на децата си, дори ги стимулират да не говорят български. Много, много жалка картина са деца израснали в чужбина, които не могат да говорят на български с бабите, дядовците и другите си близки в България. Да не говорим за децата от смесени бракове.

Ами Кайо въпрос на прагматизъм бе, чист прагматизъм. защо да учи език, който просто му не трябва

Езика Кубрат--Аспарух-Тервел-Омургат-Кардам е жим и непокътнат---говори се в проспериращ и богат ТАТАРСТАН-КАЗАН-може да го чуете и видите Но българите там неса пострадали от -ПРОЕКТ --и са -МУСЮЛМАНИ--ходят на джамия -- и са много трудолюбиви-за разлика от паплачта тука --висяща за социални и детски--чааве--чай шукария --- сикиш бабана

По скоро българите там още не са се освободили от татарско руско робство Посети сайта на волжскитв българи и ще те досрамее че си турчин

С втория си неграмотен пост ми стана ясен - ти си от етноса с разделната функция на ръцете: лявата ръка е за подмиване с ибрик, а дясната за храната. От Истанбул ли пишеш? :-)

Г-н/г-жо "историк", само паднал от лунаа преди половин час може да ви се върже на простоиите. Всички знаем кой виси за детски и социални и това не са българи, а български граждани с леко мургав тен и почти не говорещи български.

ФЕСА ПАК СЕ Е ЗАСИЛИЛ ДА ПИШЕ ГЛУПОСТИ . НИКАКЪВ ИСТОРИК НЕ СИ ТИ . СЪФЪР ИСТОРИК СИ . ШАРЛАТАН .

Хубава п-ка е Кочева, липсва и само коча.

те така пресъздаваха и преиначаваха историята както си искат, като Първанов ха-ха. Не съм историк, но знам че азбуката е РАЗПРОСТРАНЕНА от нас - българите. Лъжеш гад - няма по-големи патриоти от българите в чужбина. Когато се роди внучка ми, синът ми още на втория ден шофира стотици километри до посолството във Вашингтон да я запише с двойно гражданство. А защо заминаха за чужбина - защото нямаше ЛУСТРАЦИЯ и ни яхнаха комунягите както се вижда завинаги. Все пак човек живее един живот.

Долу европата и нейните измислени от австрийци, германци, италианци и Ватиканци азбуки: кирилица, латиница, глаголица, манговина, шлокавица,.... Да живее азбуката с 49 букви! Да живее разделителната стена! да живее Балканската федерация около един език, една азбука, една религия, една политика, един съюз с Русия и с Турция!

Имаме си азбука и не ни трябва друга Вие турците като сте голямата работа защо не направите федерация първо с гърците че да им изплатите дълговете ?

го-жата до-цент е за-цент! тя е от западните агенти, които ошашавят остатъците от популацията и ги правят зомби на европата и врагове на българите и балканците!

Този форум се напълни с платени тролове, които да мачкат самочувствието на българина, да го унизяват само заради пари. Проклети мишки ще има отмъщение някой ден и вие ще го отнесете с вашите господари. Сган проклета!

Плащат им от Турция За 24 май Ердоган е отвързал кесията Докато Ердоган е на власт ще си имаме проблем с тези хора

чак пък петнайсет милиона.

По лицемерен и лъжлив уж празник от 24 май -НЯМА Така наречения проект -Славянска писменност е изготвен от Византия ис него е унищожен БЪЛГАРСКИЯ етнос по тия земи --българите губят автентичния си език икултура Автентичния език БЪЛГАРСКИ и КУЛТУРА остават само в БЪЛГАРИТЕ от ТАТАРСТАН-КАЗАН - Но станолото станола-- имаме ВАЗОв-Ботев- Димитър Димов -Смирненски--НО НЕ ЛЪЖЕТЕ ---един език може дасе развива само в условията на -ИМПЕРИЯ Територията България е на бунището--- тази територия пак ще се казва България -макар или в границите на ЕС или ТУрската империя --но тука никога нямадасе говори езика на Вазов и Ботев -никога Вчера серазходихме по софиискитехотели --- Първата дума коята те посреща е--- хелоу--ако не кажеш--хелоу--- си аут Не ни лъжете -че емигрантите умират да сабългари---второ поколение вече се обиждат ако някои им напомни за това---те са горди англичани--горси американци-горди канадци --и горди ТУРЦИ

Да бе, ама разбира се, как иначе. Благодарим за "научното" мнение. Толкова е научно, че няма как да не се съгласим с него - на 35ти февруари, шестък, при лилава луна и съвпад на риби със скорпион. Сериозно - на колко амфетамини сте вече, че такава бълвоч изсмуквате от пръстите си. Вземете да си смените дилъра.

Гордите българи ритат възрастни жени по спирки и останалите горди българи я оставят да падне сама, хващат си автобуса и изчезват.

Да, тия "българи" ги знаем. Такива са само по паспорт и то в чужбина. Тука са онеправдани ромляни - като тебе.

иЗтУриГ :))

Турци не може да звучи гордо защото турците не вярват в Бога

Помашките шебеци като теб, не са българи.

До "историк". Теб друже пак те тресе истерията. Какъв българин си щом обявяваш един от най-светлите БЪЛГАРСКИ празници за лицемерен!!! Ти и с правописа си скаран. "Тука"? Правилно е да се казва "тук". Аз съм от тези гордите срещу, които риташ. Няма как да се преселиш в дадена страна и да не се адаптираш, да не прегърнеш културата й, обичаите. Това не означава, че си задгърбил страната, в която си роден/а. Продължаваш да я обичаш, но обичаш и тази, която те е приела. Поне при ме е така. Честит празник на всички, които го ценят и празнуват.

Мили душички, бедни македонци, плача и ридая наедно с вас! Отново разни третостепенни организацийки брутално ви набедиха за българи! Но това не е изключение - байганьовците са известни с кражби, манипулации и евтини театрални постановки, достигащи в своята кулминативно-пресечна точка ужасяващата степен на гнусно-шебешки цирк, в който кълчещите се полухора-полуживотни издават отвратителни писъци, вой и нечленоразделно грухтене!!! 123те малцинства в България сме принудени насила да говорим български език, нечувани образователни закони заставят децата ни да ходят насила на училище, да се учат да четат , да пишат и други подобни безполезни занимания. Анорексични, побеснели, регистрирани в лудниците учителки по история наливат в невинни им главици фалшифицирана българска история! Македония е една велика европейска страна, която заслужава да влезе в ЕС заедно с велика и просперираща Турция... Македония исторически е една от най-либералните и толерантни страни към всякакви малцинства. Още преди 2000 години в Македония е процъфтявала мъжката любов, възпята в хиляди сонети на древни македонски епични поети, поклонници на еднополовата еротика! Дори самият велик пълководец и император Александър Македонски се е размеквал пред необикновената красота на мускулестите антични мъже и момчета , с които взаимно са орали издълбоко разработените си ниви!!!! Обвинявате, че Турция също била сексуално изостанала, а премълчавате факта, че самите турски султани и везири са били едни от най-толерантните и разкрепостени почитатели на хомоеротиката. Зад женския харем на султаните, който най-често е бил стреон за камуфлаж, са се намирали мъжки хареми-бани, където мъжествени мюсюлмански аполоновци са си търкали взаимно гърбовете, а силни теляци-еничари хищно са разтривали всички телесни части на османската хуманно-интелектуална аристокрация! В това отношение Македония наравно с Турция е допринесла за етнически, националните и СЕКСУАЛНИТЕ права и свободи на народите!

Страхотен сарказъм :))))

Много руски лайняри и примитивни ,,черно-бели" българи списват тука!

Няма бг общности никъде, има македонска общност на изток от Калотина, стига с тези инсинуации, овлични от шовиниста и отцепник Божидар Димитров

На соролайнарите няма да им се збъднат мечтите,да станем малък народ,който по лесно да се маниполира,това се отнася само и единствено за БЪЛГАРИТЕ,а не за българските граждани,които не искат да се наречат БЪЛГАРИ.

Български нищжества, не виждате ли, че сте най-долното и мрсно племе на света. ПРОКЪЛНАТО ПЛЕМЕ от недоклани изверги. Наказани сте с мизерия и меч, заради злобата и долнопробието си. Дано изчезнете като никога да не сте били.

го-жата сега ша я направят професорка и ще я поканят у европата и у америката да чете лекции на "новите" о на "европейците" и "американците"! много долар и много евро ше и платят за анти-българска и анти балканска и анти славянска та и дейност!

Българите сме най-изнасиленият народ на света. Долни, мрсни, гадни полу-цгани, избиващи националините си комплекси като си въобразяват, че са бели хора. Смях в залата.