Кабинетът обяви 3 октомври за ден на национален траур

С решение на правителството 3 октомври е обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в завода за боеприпаси край село Горни Лом.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът обяви 3 октомври за ден на национален траур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е ден на траур след като не може да се издадат смъртни актове назагиналите . Хем загинали хем - не . Пълна идиотия .

Безотговорен посткомунистически инстинкт за печалба от бивши комунисти, кадесари, кагебисти и пагонаджии! Защото, както повечето предприятия, и това е било в ръцете на екс-комунисти в случая чадър е оказвал Първанов(АБВ)! за ИНФ - търсете "Кой стои зад фабриката за илюзии и утилизиране на хора в България" шефа е и съветски възпитаник - вероятно е от КГБ! Съдружник е и на Христо Ковачки/ ББЦ !! Справка с търговския регистър

СРАМ И ГРЯХ НЯМАТЕ ЛИ ПОНЕ ОНЕМЕЙТЕ В ДЕНЯ НА ТРАУР

Как ще постъпите на тези избори (участвам/не участвам, за коя партия гласувам)? - Личен проблем. Но не забравяйте, че ВСЕКИ ГЛАС Е КАПКА ОТ СУПАТА, КОЯТО ЩЕ СЪРБАМЕ ВСИЧКИ ! Моя съвет. Гласувайте за ДОБРОТО. За партия, която ви харесва. Колкото и малка да е вероятността да влезе в парламента. От избори на избори тя набере привърженици и ще влезе във властта. Не гласувайте за ЗЛОТО на принципа "Ще гласувам за "Х" (дето много, много не струва), за да намаля влиянието на "Y". Ако "Х" е малко ЗЛО и влезе във парламента шанса да се превърне в ДОБРО е минимален. По-вероятно е да се договори с по-голямото ЗЛО "Y", вие "да духате супата". Ако НИКОЯ партия не ви харесва, пак отидете и гласувайте. Пуснете бюлетина, която да показва, че не харесвате НИКОЯ партия. Така ще покажете, че сте готов да гласувате за нещо, което никой не предлага в публичните дебати. И колкото повече хора гласуват така, толкова повече политици ще се замислят какви промени да предлагат на следващи избори. Да гласувате е ваше гражданско задължение. Не го продавайте и не го забравяйте. Гласувайте съзнателно и правете своя избор самостоятелно. НЕГЛАСУВАЛИТЕ СЪРБАТ (няма искам / не искам) СУПАТА, КОЯТО ГЛАСУВАЛИТЕ СА ЗАБЪРКАЛИ.

От МВР са им отнели лиценза но съда им го е върнал.

Вероятно, защото собственикът на завода е избран през 2013-та за велик майстор на Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в България. Цацаров също е масон. И май, почти няма у нас накой, набъркан в голям бизнес, да не е... Изкривили са на родна почва и масонството и са го превърнали в лобистко сборище.

Масонството по принцип си е лобистко сборище.

Смешници сме! Пак страда обикновеният човек. Защо, след като са установили нередности са оставили завода да функционира!!!! Сега се правят на мн. заинтересовани и съпричастни със страдащите хора!

Защото сме робски народ и избираме най-големите глупаци, за да ни управляват.

За пореден път загиват невинни българи. Роби. Роби на глада, мизерията и капитала. Хора, заложили живота си за някакви 250 лева на месец. А на една нагла и противна мутра от Банкя само пурите му са за тези пари бройката. Народе, да се опомним, ще позволим ли пак да се самозапалваме?

Мълчи бе троле червен нещастен, жалка дребан душице...по днес спри с червената платена пропаганда ! Имай малко срам, колкото и непознато да е това чувство на комунистите....

Понеже познавам косвено собственикът на фабриката - само ще ти кажа - син на партиен секретар, завършил Московски държавен институт, в младежките си години (веднага след промените) имаше бизнес със специална оптика (свързан с руснаци). Вероятно в тази връзка отвличаха тогава малкия му син... След това, очевидно е продължил успешно да се "развива" - пръв приятел на Първанов и Ковачки, професор, Велик майстор на Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в България... С една дума - част от червената олигархия... Не разбрах, ББ какво общо има с това?

Всеки ден сме в траур, защото държавниците извиха ръцете и врата на държавата!

НЕ НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ А НА ТЪПИТЕ ПОЛИТИЦИ - АКО СА ДЪРЖАВНИЦИ ЩЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА А НЕ ЗА ПАРИТЕ СИ И КЪДЕ ДА АГИ ИЗНЕСАТ - НАПАРИМЕР В КАТАР / А СЕГА СЕ СЕТЕТЕ САМИ ЗА КОЙ САВА ВЪПРОС/

По данни на НОИ списъчният състав в предприятието е 142 души. На смяна следователно са били не по-малко от 50 даши. Тоест, броят на загиналите работници те е 15, а далече по-голям. Държавата продържава да лъже. Бордът на директорите - форма на рентиерство - е вземал по 13 000 лева странни пари за странно бездействие. Провинциалните демократи имат странни разбирания за труд и пари. Това, заедно с другите безобразия в последната година, и готвещата се диктатура на един простак, води до социален взрив. Странното е, че ще бъде яхнат от лумпени на десницата, които вместо да ядат пердах, ще режат и колят поне 100 000 суши, с цел обсебване на имуществото им, тоест , мародерство. И тази форма на недоволство ще се изроди в средновековен пуч на психопати. Едва втората вълна от репресии ще бъде насочена правилно и смислено в името на тоталната промяна на страната към модерния Запад

БОГ ДА ПРОСТИ МЪРТВИТЕ ЖАЛКО И СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА ЖИВИТЕ ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КЛКОТО И ДА ПЛЮВАТЕ ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ - НЕ Е ИМАЛО БЛИЗО 90 БАРУТНИ УБИИСТВЕНИ БАЗИ ИЛИ ЗАВОДИ КАКТО ГИ НАРИЧАТ ИМАШЕ РЕД И ДИСЦИПЛИНА А СЕГА ВСЕКИ ВТОРИ ПРАВИ ВЗРИВНИ МАТЕРИЯЛИ, ТЪРГОВЕЦ ПОЛИТИК - ТЕЖКО И ГОРКО МАЙЧИЦЕ БЪЛГАРИЯ И ГОСПОД НИ НАКАЗВА - НЕПРЕКЪСНАТО УМИРАТ МЛАДИ И НЕВИННИ ХОРА ОСТАВИХМЕ НА ТУРЦИТЕ И ДЕЦАТА РОДЕНИ 87-95 ДА РЕШАВАТ НАШИТЕ БЪДНИНИ - ТА ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ИСТОРИЯТА ИСТОРИЯ НЯМА САМО ГЛЕДАТ БОЙКО ЦВЕТАН И ИВАН НАРОЖД КОЙТО НЯМА ИСТОРИЯ - НЯМА И БЪДЕЩЕ ЗАТОВА УМНАТА НА 5,10,2014 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РОДОЛЮБЦИ ПАТАРИОТИ ОБИЧАЩИ БЪЛГАРИЯ

Ужасна неграмотност!

ТИ МОЖЕ БИ СИ ГРАМОТЕН, НО НЕДОНОСЕН, А МЕН МЕ БОЛИ БОЛИ ЗА МЪРТВИТЕ И ЖИВИТЕ ОТ 1989 ДО 2014 ГОД - ШОК МЪКА И УЖАС !!!!!!!!!!!!

За 240 лв. при ужасяващи условия на труд. сега по редичката всички да бъдат уволнени - Инспекция по труда, служба КОС, Данъчни, НОИ. Всички които са правили проверки в този барутен погреб. Време е да проявявяме нетърпимост към мърлявщината на тези, които взимат заплати от нашите данъци и от тези които са изгубеле живота си. Жалко, срам ме е че живея тук.....

И сега всички те ще получат награда.И защо нали това им е работата?Ще кажеш ,че ние които всеки ден съвестно си изпълняваме задълженията и също работим отговорна работа на 3смени ,получаваме за това всеки ден бонуси.Човека влязъл непосредствено след взрива,а те чакат всичко да заглъхне и ето пак герои.Е няма такава сбъркана ДЪРЖАВА никъде по света.И продължават да пускат по радиото предизборните им лъжи и днес.СРАМОТА!

Слушам вчера Виктория Петрова ,че имало 800 000 противопехотни мини!!!! Т'ва е 320 тона тротил бе! ????????????? Що говорят от 6 за 5. Па и с въпроса към жена от селото що са и насълзени очите и кво беше още там!!!!!!!!!!! Нарочно ли се правят на прости?

Трябва в неделя да сложим край на един убийствен, измамен, крадлив преход, унищожил икономиката,морала и ценностите на българина, заплашил го дори с физическо унищожение.Гласувайте масово за националистически партии, които са против лъжливата и смешна демокрация, европейски съюз, нато и всички колонизатори.

пожарникарите не смеели да влязат, защото имало пожар !! ми ако гори къща, пак ли ще чакате да изгасне огъня,та да влезете ?? военните пък не смеели да влязат, защото имало опасност от взрив ?? е какво да очаквате в зоната на такъв врив ?? и после - ама малки им били заплатите, ама щели да ги пенсионират на по 60 години, мрън, мрън, мрън.. и кой да ни спасява ? доброволци ли ? че направете армията и пожарната от доброволци, за какъв ч*п са ни професионалисти ?

И пак лицето Бареков,който изхарчи спестяванията на хората в КТБ се опитва да извлече политически девидент от трагедията.

истината е ,че такива псевдо професори като собственика доведоха държавата до национален траур. такива алчни професори бивши агенти на ДС още командват.Професори ,раздават си титли като бонбони за да откраднат пари.

Да се изпариш за 250 лв. Живи роби..

За мене, като пиротехник, ИСТИНАТА Е В ЗОНАТА НА ЗДРАЧА. За това не се интересувам от доводите, с които ме облъчват. Утрешният ден на траур, е за "МЪЛЧАЛИВОТО МНОЗИНСТВО", за да излезе от хипнозата на Богинята Мая. На мене не ми се вярва, че до неделя това ще стане. За това цената на токът, "бавно"или ускорено, ще нараства от 10 до 500%. Този път, динамиката на ИНФЛАЦИЯТА вече ще зависи от дължината на "IT" овчарската гега. Да ни е жив и здрав другарят бЛИЗАШКИ, защото още дълго ще е временен министър председател.

Опазил Господ!!

Българчета , тъкмо ще оттренирате Националния траур и за 5-ти октомври!?.....

Какъв "национален траур"??! ще бъде , ако така гръмне Народното събрание?!А?... де?

Трябва да свикваме!!? След като теоретично сме във война с ... Ръшата!!.../ ВМизия 2020!?/

Как съчини тази "сентенция"?!?!

КОГО БЕ ИДИОТИИЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

Какво не трябва да се прави,по време на траур?

Щом не ми отговаряте ви сложих на всичките по един минус.

забавления и сватби. Някои хора не се бръснат и подстригват през това време. Официалният траур е с отмяна на празненства и с 1 минута мълчание.

васко

Абе не че не знам,ама да съм във кериза.

Светла им памет на загиналите хора от Горни Лом! ... Предлагам 3 октомври да бъде обявен за траурен ден, в който да се почита паметта на ВСИЧКИ ЖЕРТВИ НА ПРЕХОДА! Ако се замислим колко много са починалите от глад и болести, самоубилите се поради нищета и безпътица, удавените от "стопанисването" на язовири, загиналите на работните си места поради безхаберието на собственици на предприятия, фабрики, строителни обекти, жертвите на войната по пътищата, която съответните служби не могат да овладеят като приложат най-строги закони, и пр., и пр., ще се получи ситуация не по-малко трагична, отколкото ако сме във война. Братя и сестри българи, НАКЪДЕ вървим и КОИ допуснахме да ни водят!?!?

Bзривове, потопи, жертви, траур и няма нито един осъден. Cякаш няма човешка грешка.

Прав сте! Точно липсата на наказуемост и приложение на закона водят от трагедия в трагедия. ДОКОГА??

За каква човешка грешка пишете и говорите. Това е малоумие от ваша страна - човешка грешка е когато НЕВОЛНО направиш нещо, НО ТО НЕ ВОДИ СЛЕД СЕБЕ СИ ТРАГЕДИЯ!!! Тук имаме един комсомолец, станал робовладелец. Тук имаме един мазник, гъзо- и блюдолизец, който безжалостно е експлоатирал местните хорица, възползвайки се от безработицата в този край. ТУК ИМАМЕ И ЕДНИ ИЗМЕКЯРИ-ЧИНОВНИЦИ, които не са си свършили работата страхувайки се за топлите работни места - кой ви питам аз ще състави акт на масон, приятел на Гоце. А кой би застанал зад този дръзнал да издаде такъв акт

Предполагам, че hm включва под думите "човешка грешка" всичко изброено от вас.

не мисля, че нарочно е убил сина си. некадърност, алчност, грешка - да. при това не само негова, а и на всички проверяващи, които сега ще се измъкнат сухи.

ТРАУР СЛЕД ТРАУР,...ДАЛАВЕРА СЛЕД ДАЛАВЕРА .... ДА ЖИВЕЕ --''ДЕМОКРАЦИЯТЬ'' --ФЪФ БЪЛГАРИЯ,....И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ

Е нормално е да се обяви ден на траур! Така е навсякъде, въпроса е че тук в България дисциплината , образованието и културата са на доста ниско ниво! Е това ни е проблема , а също че всеки плюе другия!

ЩЕ ТЬРПИМ ,МАЙКИТЕ ДА ПЛАЧАТ, ДА,НЯМА С КАКВО ДА ГИ НАХРАНЯТ,ДА НЯМА СКАКВО ДА ГИ ИЗПРАТЯТ ХА УЧИЛИЩЕ, ДА НЯМА КЬДЕ ДА ГИ ПОДСЛОНЯТ,ДА НЯМА СКАКВО ДА ГИ ИЗПРАТЯТ , ЗА СМЕТКА НА ДОЛНИ ,КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ

За нас само стригане , доене и колене и пак отначало! Стадо това е!

Националният траур при такава трагедия, следваше да бъде поне 3 дни, със спиране на всякакви предизборни агитации! Фактически до изборите България трябваше да бъде в траур! Че да ни светне поне малко да спрем да гласуването за ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ, РБ и изобщо за всички креатури на БКП съсипали България!

за тебе специално месец ще обявим! В Неделя са изборите не знаеш ли или не ти отърва!

атака - батака , къде ги изтърва А!?

за Атака, защо я нямало - няма нужда да се изброяват всички партийни фракции, особено тези на ДПС.

Абсолютно ви подкрепям! При тази трагедия предизборните агитации са просто един ЦИНИЗЪМ !!!

Докато има хора, които казват "няма за кого да гласувам", няма да има промяна в Конституцията, а оттам в съдебната система. Само тогава ще изчезнат трагедиите, които ни се случват нон-стоп заради престъпно отношение към язовири, речни корита, незаконно строителство, изсичане на гори, банкова система, условия на труд и т.н. и т.н.

И ЗА КОГО ДА КЛАСУВАМ? ВСИЧКИ СА МАСКАРИ!!!!!

ПРОСТИ ХОРА ,КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ, ДО КОГО

БРАВО НИКОЛОВ ,ТИ СИ ГЕРОЙ С БРОНИРАН ТАНК.БРАВО ГОРКИТЕ ХОРИЦА БЬЛГАРИ КОЙТО НЕ ОСТАНАХА В БЬЛГАРИЯ

Ама защо ми скрихте коментара: - ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР - Дясната ръка на ЕВОЛЮЦИЯТА - Турците ще си вземат своето, на територията нищо не остава празно КАКВИ ОБИДИ, като сме прости и ги осъждаме на условни присъди ще се мре !!!! Как да го кажа иначе ????

НАИСТИНА НЕЩАТА СА ИЗТЪРВАНИ И ВЕЧЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА.РУМЪНИЯ ВЕЧЕ Е В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС.ДОЛНИ СА НИ ПОЛИТИЦИТЕ И ТРЯБВА ДА НЕ ХОДИ НИКОЙ НА ИЗБОРИ,А ТАЗИ ТРАГЕДИЯ НЕ Я ПОЛИТИЗИРАЙТЕ-СТОПИХМЕ СЕ ОТ АВАРИИ,КАТАСТРОФИ ИБОЛЕСТИ.ОТИВАТ СИ И МЛАДИТЕ НИ ХОРА.ВСЕКИ ДА СИ ПРЕДСТАВИ,ЧЕ ТОВА Е НЕГОВОТО ДЕТЕ ИЛИ БЛИЗЪК.СТИГА С ТАЗИ ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ.НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ НИЩО-ОНЗИ ДЕН СЛУШАХ ЛЕКАР ДА КАЗВА,ЧЕ ДО ДВЕ ГОДИНИ ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА ЩЕ УМИРАТ ОТ РАК .СТРАШО Е ХОРА-НЯМА СПАСЕНИЕ,А НЯКОИ ОЩЕ СЕ ПЪЛНИ СЪС ЗЛОБА.БОЖЕ...БОЖЕ.

Е хайде сега пък ти "да не ходим на избори"! Те турците и циганите това чакат веднага ще се активизират още повече! Такива като тебе да си стоят у дома и да четат в. Шок!

За вас пенсионерите всичко е изтървано , тоя ваш бай Тошо ви е изпил акъла със сламка и въобще не можете да мислите , само едни и същи ги дрънкате и само мрънкате!

За какъв ден на траур става на въпрос?! Тия смешници дето знаят само да се бият в гърдите - спираме си преизборните кампании, обявяваме ден на траур и т.н., са точно тези, които не упражняват умишлено контрол, защото са алчни за пари и власт и са точно тези, които са виновни за абсолютно всички бедствия и са тези, които трябва да отидат в затвора! Тръгнали сега да го играят на загрижени, а иначе вземат парите, домогват се до власт и най-безцеремонно и умишлено причиняват смърт на хората. Всички тия маймуни дето са и драпат да са във властта трябва да бъдат съдени за предателство срещу страната и народа!

...БЛИЗНАШКИ,СЛЕД КАТО НЯКОИ ГО ИЗПИСВАХА КАТО БЛИЗАШКИ,ОТ СЕГА ЩЕ МУ ОТИВА И ...БЪРЗАШКИ... ...ТО БИВА ,БИВА БЪРЗАНЕ...ОЩЕ ДИМА ОТ ВЗРИВА НЕ СЕ Е РАЗНЕСЪЛ,ОЩЕ НЕ Е ПРЕМИНАЛА 24-часовата (уж) ...КАРАНТИНА ЗА ВЛИЗАНЕ В РАЙОНА...ТЕ ОБЯВЯВАТ И ТРАУР... ...ГОЛЕМИ БЪРЗАЦИ,БЕ!! ...ТЕ СИГУРНО И "СОБСТВЕНИЦИТЕ" ТАКА СА ...БЪРЗАЛИ И ...ПРИШПОРВАЛИ...ТЕХНОЛОГИЯТА!!! ...ЕДНО Е СИГУРНО ....ЗАГИНАЛИ ИМА...МИР НА ДУШИТЕ ИМ... ...И ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ СА ПАК ОТ НАЙ-БЕДНИТЕ,ЗАВИСИМИ И НЕ ЗАСЛУЖАВАЩИ ТАКАВА УЧАСТ!!!

БРАВО НИКОЛОВ ,ТИ СИ ГЕРОЙ С БРОНИРАН ТАНК.БРАВО ГОРКИТЕ ХОРИЦА БЬЛГАРИ КОЙТО НЕ ОСТАНАХА В БЬЛГАРИЯ

Като чета постовете тук си мисля Боже защо точно тука в България има толкова много простотия , злоба и завист , не можа ли по равномерно да Я разпределиш и в останалите части на света! На фона на трагедията се правят политически коментари и агитация за кого да сме гласували!!! Болни хора и слаба държава и както казва д-р К. Тренчев " Този нещастен народец" !

ЖУРНАЛИСТИ , ДАВАЙТЕ ПОЛИТИЦИ И НИЕ ТРЯБВА ДАХРАНИМ ДЕЦА, НИЕ ЩЕ ИМ ИЗПРАТИМ ПСИХОЛОЗИ .ВИНАГИ ЩЕ ВИ ДАДЕМ РАМО ,СЛЕД ТРИ ДНИ ЩЕ Е ЗАБРАВЕНО ,А НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СА В ЧУЖБИНА. БЛАГОДАРИМ ЗА ПОРЕДНАТА ТРАГЕДИЯ. И НИЕ СМЕ ХОРА

Тъжно е.Бог да прости хората.А собственика на завода не знае колко хора работят там.Кой знае в колко още фирми е участник?Не се награбиха от 2000г.Давал им заплати от 250лв.Грехота.

Къде са виновните, и наказаните? Пак ли няма да има такива?

Прави впечатление, че винаги преди избори /т.е. преди смяна на властта и съответно на доста от управителите на тези складове, цехове и т.н/ има подобни взривове. Всеки такъв врив замита следите на изчезнали боеприпаси, барут и т.н., който ще се установи при следващия шеф. Дано не е така, но поваряемостта на събития все в един и същ момент навежда на подобни мисли.

НЕ ЧУХ ,НЕ ВИДЯХ НО ВСЯКА ВОЙНА ИМА ЖЕРТВИ, СЬЖАЛЯВАМ НО ЦЕХА ТРЯБВА ДА СЕ КУПИ, НИЕ ДАДОХМЕ И ИЗПРАТИХМЕ ОРЬЖИЯ ЗА 200 МИЛИОНА 10 ЖЕРТВИ КОЛЯМА РАБОТА НИЕ ЩЕ ОВЛАДЕЕМ СИТУАЦИЯТЯ ЩЕ ДАДЕМ 1 ДЕН ЗА ТРАУР И ВСИЧКО ЩЕ ОТМИНЕ. ВАЖНОТО Е НИЕ ДА ЗАБОГАТЕЕМ..ШОКИРАНО

а, Бог да прости горките хора. Сила и търпение на близките. Но по-добре да обявят 5 октомври за ден на национален траур. Жалко за всички нас, които живеем в тази държава. Който и да дойде добро не ни чака...