И МВФ ни удари рамо за приемане на еврото

Международният валутен фонд подкрепя усилията на България за влизане в механизма, предхождащ въвеждането на еврото.

Обратно в новината

Коментари - И МВФ ни удари рамо за приемане на еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Албания ползва само €-та без да е в ЕС и без да е питала МВФ. И са си добре. Нямат изцепки като нашите банки.

Тъпак на тъпаците! Няма съмнение, че на друг не биха се опитали.

хахаха "ползи" за властимащите за народа "отговорности" демек разходи и намаляване на стандарта на живот, не случайно Чехия, Словакия и др. не ИСКАТ , а в прибалтийските републики ревът от еЙрото

Ако беше хубаво еврото нямаше да ни го набутват. А идея си нямате какъв четвъртит е еврото

А Луканов нали отказа България да си плаща дълговете към МВФ и го гътнаха. какъв МВФ, какво евро-това е въже на врата и окончателно ликвидиране на суверинитета на Б-я. Те и нашите банкери не са ОК, ама поне лошо куче ама наше. Защо румъния,Чехия,полша,Дания,Швеция.......не се натискат!? дори и имат променлив курс на валутите си. Шенген може- това донякъде помага като гранична ЕС д-ва. Сега ЕС ще има ЕС министръ на финансите, нашият заедно с БНБ трябва да ги закриват.

Ако вярно си сараф, разбирам мъките и тревогите ти :))) Българският лев и сега си е вързан за еврото, така че, какъв ти е проблема? Е, вече няма да се търгуват евра срещу левове, както и обратното, но това, ако е минус за сарафа, си е сериозен плюс за обикновения гражданин.

Валутният борд е пак по-добре от еврото макар че както я карат нашите пишман политици тука има-тука нема, ако не папкаме и слушкаме догодина може да стане 4лв.едно евро беше 1лв=1 ДМ, затова купувам само евро с/у лева. Влизаме в еврозоната,може и Шенген, ама как да излезем от нато- в договора не пише,или какво прави нато ако една д-ва член нападне друга д-ва член- гледат сеир!?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Да миним към рублата.Курса е добър. 3 стотинки са една рубла ЗНАЧИ СА НАПЪЛНИМ С РУБЛИ

Ха ха ха!!! Има нещо много красиво в акъла на дълбоко заблудените,бре!!! А най-красивото е,че в края на следващата година се шмугваме в ЕВРОЧАКАЛНЯТА бре!До края на 2021 година си седим там и се подготвяме бре!А от началото на 2022 година се въвежда успореден курс евро/лев за период от година и половина бре!И от 2024 година всичко ще е евро бре,смешници бре!А най и най-красивото във случая е -ОТ ВАС АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ,бре!А това че се гърчите в БЕЗПОМОЩНОСТТА и БЕЗСИЛИЕТО си ме ентусиазира максимално бре!!!Ха ха ха!!!Всичко е решено и схемата е разписана бре-така както аз накратко ви я изписах бре!Ха ха ха!!! Безсилни сте за каквото и да е било противодействие бре!!!ха ха ха!!! БЕЗПОМОЩНИ сте,бре!!!пп-Аре пак да си пишеме след шест години бре,жалкари бре!!!Аре бре!!!

хиените са научени да гепят каквото могат и от където могат и понеже жертвите са на привършване ,вият за малко кокалче което да глозгат

Абе то хубаво, ама като почнем да получаваме смешните си заплати в евро, те ще станат още по-смешни! Щото , пенсия от 100 евро, няма в ЕС.Минимална заплата от 230 евро , също няма в ЕС. Разликата ни с другите страни ще лъсне още по-ярко.

Това е целта . Да има пенсия от 100 евро, което ще е равно на покупателна способност от 50 лв. сега.

Резултатите ще са: 1. Инфлация. Тя е гарантирана. Такава имаше в Германия, а лева бе вързан към марката едно къмто едно след деноминацията. Дори имаха калкулатори марка-евро. Неща от 1 марка станаха на 1 евро; 2. Обвързване с ЕС, да нямаме възможност лесно да се измъкнем като Великобритания; 3. Повече евро се взима само на заеми. Но кой дава заемите? Теоритично частично ние, защото сме в ЕС. Но не ние ще прибираме лихвите, което е ограбване; 4. Заемите се дават през банки, а не директно. Така давайки на Гърция за 1% лихва, банката после им го предоставяла за 12% лихва. Това си е някаква корупция в ЕС обслужваща банки; 5. Загуба на банковият контрол и други подобни;

А каква ти е изгодата ДА НЕ влезеш в шенген? Най-малкото лятото като тръгнеш за Гърция няма да те спират на границата. какво ти пречи Шенген? кажи ми.

Пази боже!

Ясно е,че кръвопийците от вън не мислят,но тези вътре нямат ли инстинкт за самосъхранение? Народа ви е на границата на търпимостта.

За нашият народ - ясно, а за вашия народ какво ще кажеш? :)

ти от кой народ си бе сопол, май си от чифутския, я мар от България

чакаме още?!?

И тия се чудят как да ударят едно рамо на управлението на тиквата, но май са закъснели, щото той пак ще си подаде оставката при тези цени на тока и водата.

курнелия на колко обещава да свали тока и водата?

гредата която ударят тези с еврото всяка мащабна схема за измами не би ги постигнала

Досега със заплата 500 лв си купувах 500 бр. хляб на цена от 1 лв. След като приемем евро-то със заплата 250 евро ще си купувам 250 бр. хляб на цена от 1 евро. Питанка - КОЙ ще остане по-гладен във времето и КОЙ решава, че това трябва да се случи....?

Мнозинството решава. А то не се интересува от цървулите.

Ха,ха,ха кое мнозинство, дебил? Точно мнозинството ще пострада,и ще ви свали цялата банда сини,червени,,жълти,лилави,евроориентирани.

ПОДКРЕПЯТ,СМЯТАЙТЕ РАБОТАТА НИ ЗА СВЪРШЕНА! ЩЕ НИ ВИДЯТ ОКОНЧАТЕЛНО СМЕТКА! ВМЕСТО ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ СКАПАНИЯ ИМ ГЕЙСКИ СЪЮЗ,НИЕ СЕ НАВИРАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ЕВРОТО?! ПИТАЙТЕ ОРБАН ЗАЩО ИЗГОНИ МВФ ОТ УНГАРИЯ!!!

Тъпак, какъв Шенген те гони бе? Тук става дума за еврозоната. Хвани поне разбери кое какво е преди да обясняваш от какво имаме нужда и от какво не.

не се казва рамо а юмрук ,ритник в г.за

щом са се засилили да ограбват значи далаверата си е чисто за тях не само не печелим,а губим страшно

НЕ , благодаря ! Пък и удрянето на едно рамо от хазарската престъпна групировка , традиционно си е нож в гърба .

МВФ подкрепят всичко от което може да вземат някой и друг млрд.

Имало е още за доене и стригане от българина. Недвижимости, земи, леки жени, кръвен данък, органи.

Няколко момента са интересни в антибългарската организация и дейност на еврейската МВФ. Не се съмнявайте, че МВФ ще ни одруса с прилични суми, за да ни прави консултации, как да сме влезли в еврозоната. тази зона вече чрез ЕЦБ е поставена под еврейски контрол. И за това вече приканват за увеличаване числото на робите в тази зона. И установяване на плътна диктатура. Истината е, че ние нямаме никаква нужда и изгода да влизаме в тази зона. Ще имаме само негативи.

Другото интересно нещо е борбата с корупция. Оказа се, че в по-шумен и напреднал този модел е в Украйна, но не само. Та това е схема за поставяне на външен контрол на държавите. Внушава се на съитветната държава, колко е зле и как спешно трябва да се бори с корупцията. За целта се адмирира създаване на антикорупционен орган. На който лека полека се дават, по инструкции отвън все по-големи правомощия, за да лови лошите. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: извънредни и големи, но не делегирани от гласа народен, а от външните господари. И така, този орган започва да лови лошите. Разбира се, тези"лоши" ще са неудобните. И забележете: това е начин за заобикаляне на понятието демокрация и народен избор. Заобикаляне на цялата изградена схема, малко или много контролирана чрез избори. И докато се усетим, тоя орган действа като паралелна полиция, политическа срещу инакомислещите. Ето това нещо е спуснато за смотаните източноевропейски държави. Но в Украйна разгърна потенциала и се видя истинското предназначение. Защото този орган ще вкаврва в затвор и от висше ниво, идеята е да стои над всички. Но контрола е на външния господар. Ето това ни готвят.

FuckTheEU

Добре, но не се ли стреснахте прекалено късно? Колкото ни питаха за ес и нато, толкова ще ни питат и за еврото. А, че МВФ и много банки ще зебогатеят, е най-малкият ни проблем. Много по-голям проблем ще бъдат прекупвачите и търговците, защото всичко ще поскъпне много осезаемо, а заплатите не се и надявайте да скочат.

portal

ЦЕНИ 1 лев = 1 евро ЗАПЛАТИ 1лев = 0.5 евро Честито!

Жалкото е, че подобни слабоумници като теб подливат вода на всеки опит страната да се измъкне от блатото в която я навряха комуноидите.

стига де още ли комунистите са виновни за това че има какво да крадат родните политици все комунистите виновни виновни са че оставиха нещица след себе си , тези и кокалите си може да не оставят като си съберат куфарите и заминат за Малдивите

Че то това се случи реално в Германия за някои продукти! Примерно паркинг от 1 марка (към нея бе вързан лева и е 1:1 курса) стана 1 евро. Още повече, че 1 евро е под 2 лева и няма да направят нещо от 2 лева на 1 евро и някой цент, а ще има скок. Инфлацията е гарантирана! Освен това, че искат да ни обвържат с ЕС, да не се измъкнем като Великобритания. Освен това повече евро се получават само на заеми. От лихвите по тези заеми поне да си получавахме часта, като част от ЕС, но ще ги събира друг. Освен това има корупционна или/и лобиска схема в ЕС. Така дават на Гърция заем с лихва 1%, но реално го дават на банка, която пък дава на Гърция с 12% лихва и прибира 11% лихва печалба. Това е реален случай.

ТЕБЕ НИ УБЕЖДАВАТ,ЧЕ ЗЕМЯТА НЕ Е КРЪГЛА И ЧЕ ПРИЧИНАТА ЗА БЕДИТЕ НИ НЕ СА МВФ,СВЕТОВНАТА БАНДА,ФЕД,ТРИЛАТЕРАЛНАТА И ВСЯКАКВИ ДРУГИ КОМИСИ,ООН,НАТО И ПР.ИБРИКЧИИНА НА СВЕТОВНАТА НАДНАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВА ВЪРХУШКА,КОЯТО НИЕ Я ХНАЛА

portal

Лично съм го видял в редица страни включително Германия... Какво те кара да мислиш, че тук ще е различно... нагоре и други са ти го казали май...

Искаш да ни убедиш, че когато приеха еврото, средната заплата в Германия е била около 8000(осем хиляди) марки?! Българският лев е вързан за еврото. Следователно ние и сега на практика всичко пресмятаме в евро. Виж, ако преди приемане на еврото бъде премахнат валутният борд, то тогава са възможни спекулации и сриване на финансовата ни система, както беше при Жан Виденов. Аз не вярвам това да се допусне. Преходът лев-евро ще бъде директно от валутен борд, както направиха в Прибалтика. И не, хлябът няма да стане 1€, а ще бъде 0.5€. Ще има съвсем леки закръгляния на цените в посока нагоре, но това ще направи инфлация от порядъка на най-много 10%, което е нормално и дори полезно. От друга страна, обаче, гарантирано въвеждането на еврото ще стимулира ръста на работната заплата. В момента, по отношение заплащането на труда, ние сме на нивото на Португалия преди 10-12 години, когато заплатите там бяха по 450€ до 650€ за неквалифицирани работници, примерно. Най-важното, обаче е, че въвеждането на еврото, освен временните неудобства, ще улесни неимоверно много възможностите на българският предприемач, както пък, от друга страна, ще направи невъзможни много доходни далаверки, които ги има днес. Влизането на България в еврозоната и Шенген ще донесе само активи и много по-големи възможности за истинските хора на бизнеса.

и си ставаме и ние европейци.