17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единия клон от моя род е от Еленския балкан. Там, допреди педесетина години, ако изключим починалите във войните, хората доживяваха до сто и четири, сто и шест години. На масата не са сядали без чашка ракия или вино (без да прекаляват). И ако ги питаш защо тъй, ще ти отговорят: Ми чи то от работа, нема кога да се разболейш.

С любезното съдействие на БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, БКП, Атака, СДС, Патриоти и още десетки боклуци, намерили животворна почва сред един бездуховен и с окончателно сбъркана ценностна система народ. Честито и наздраве драги сънародници!

При някои народи, капитализмът се проявява в много негативна светлина... Колко странно, при изгнилия комунизъм хората в България май живееха по-дълго. Но важното е, че има банани, нали знаете??

Емиграция му е майката.

Ами има ли статистика къде се пие най-много като за последно? Да си припомним един от същите региони когато го попитаха дали знае че е изпил литър ракия, той отговори ' аз не мога да изпия литър вода' ( бяха му открили над 4 промила в кръвта') Дали не е в същите райони?

Затова трябва да благодарим наред на майките на бспдпс, НДСВ, сдс, дсб, герб !!! Някои майки да не съм пропуснал, да не се обидят :)

А ти след като твърдиш че си различен от изброените, защо не направиш партия, да ни убедиш в правотата си, да ни накараш да гласуваме и да оправиш държавата, а ако не успееш да благодарим и на твоята майка ...

Смъртността е като на война. Развитието на бокича.

Само в ТРИ А в ОСТАНАЛИТЕ Явно затова БОКАТА спомена че не е ДОСТИГНАЛ нужните ПАРАМЕТРИ

най-дълго живят онези, които най-малко се стресират и обръщат най-много внимание на удоволствията в живота - храна и опса опса. А ние търчим по работа, малтретират ни всеки ден, ядем внос от тук и там и заран като пуснем телевизора ни удавят в криминалистика и гадости

НО, всичко се връща тоя живот, до последната гадост , която си натворил, без лихва, защото това е изкуствено нещо въведено от юдовете

при продължителност

Ами то при 2 милиона цигани в тази скапана държава, как няма да е такава средната продължителност... НЯМА село или град в тази страна, където да не срещнеш мангал! НЯМА и случай, в който да не излезеш на улицата и да не се натъкнеш на такъв! Н Я М А, разбирате ли?!

споко със въздуха в София ще се изравнят със северозападналата част на БГ... а и повечето в София са от западналата част на БГ...

Съвременен геноцид - осигурено от ГЕРБ.

0

Продължавайте да пушите по 2 кутии цигари на ден.

"Циганка стара пуши с лула и си спомня за любовта..." Що ли в картините на Майстора, Чудомир и т. н., старците все са с лули? Че и стариците...

КАТО СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВО ЦЕНА ТУК ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НАЙ-ДОБРО ЗАЩОТО Е БЕЗ ПАРИ .НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА НЕ МОЖЕШ ДА ОТИДЕШ НА ДОКТОР ЗА 1 ЛЕВ ДВЕТЕ ТРЕТИ ОТ НАРОДА ДА СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТАКСИ И ДА СЕ УСУКВАТ ЗА ТАКСАТАИ ДА СЕ ПОЧЕСВАТ КАТО КРАСТАВИ.НЯММА ДА НАМЕРИТЕ И ДОКТОРИ ДА СЛУГУВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И ЗА ЗАПЛАТИ ОТ 800 ЛЕВА КОЛКОТО ЩЕ ДАВАТ БЕЗ НИЩО НА МАЙКИТЕ НА НЕДЪГАВИТЕ.КОЛКО СТРУВА ЗДРАВА СЕ РАЗБИРА КАТО РЕВНАТ ЧЕ ИМ ИСКАТ 100 000 ЕВРО ЗА ОПЕРАЦИЯ В ЧУЖБИНА .ПО ТАЯ ПРИЧИНА ПРОЦЪФТЯВАТ И ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ЗАЩОТО РАБОТЯТ САМО С ПАРИ И НЕ ПОЕМАТ СОЦИАЛНАТА ТЕЖЕСТ И НЕ СЕ ОХАРЧВАТ ЗА БАДЕФА.

В България, най здравото здравеопазване беше напълно безплатно. За болните, но то се грижеше и за здравите. Така че, болни нямаше, а лекарите не гладуваха, но и не ламтяха за Малдиви и Кариби. Пожелавам ви здраве, до като сте живи! На платено обслужване не разчитай - никога няма да си готов на това, което те очаква. По добре научи някой упокоителен текст от епатрихиля. От платените здравни заведения има два изхода -преден, през който извеждат естествено възстановилите се единици, за пред камерите и заден, през който изнасят "излекуваните" от всичко, с краката напред. Кои мислиш че са основната маса? Някакво приблизително съотношение на бройката? Какво мислите за дарителството на органи от "трупове"? Избор голям! И потокът от пари е определящ. От едно място пътуват пари към болницата, а от друго, пътуват органи. И все към платеното здравеопазване. А към болните хора? Всъщност, дали са хора, зависи от парите, с които разполагат. Или са донори, или реципиенти. Статус!

ДАСКАЛЕ ДАСКАЛЕ да сравняваш тогавашнота здравеопазване със СЕГАШНОТО е все едно АЙНЩАЙН с цветаноффъ Работили сме в ТОГАВАШНОТО и сме отвратени от СЕГАШНОТО

"НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА НЕ МОЖЕШ ДА ОТИДЕШ НА ДОКТОР " Има, има, докторе - в Испания не плащаш и един цент

Просто няма благословия във Исус Христос от това е.вижте Гърция

живеят най-малко живеят най-кратко живеят най -бедно живеят най -лошо живеят най-зле това не са синоними, драги! от всички хора които познавам, най -малко живееше баба ми, щото само работеше и ходеше на църква!! сутрин ставаше в пет, да оправи добитъка за да може да се преоблече и иде в 7 .30 за утринна служба! после пак до вечерня! само работа!!! умря на 92, последните 40 вдовица най- кратко няма да го коментирам, някой умират преди да проходят, да пази Господ! най-бедно живеят най мързеливите и някой на които наистина не им върви изобщо! най- лошо живеят доста индивиди, справка- максуда, столипиново, токайто ,маалата ......! най -зле живеят тия дето сами си съсипват живота с алкохол или дрога въобще живота е един от най-сложните, както каза ония...любен дилов син

В райони, в които старците са зарязани от младите на доизживяване няма как да са с висока продължителност на живота. В комбинация с високата детска смъртност в циганските общности статистиката подвежда. Защото ако умрат старец на 99 години и цигане на 1, то за тях средната продължителност на живота е 50 год. Другото, което ми прави впечатление от европейската статистиката е, че няма връзка между продължителността на живота и "качествата на пенсионната система". В северните държави с уж най-добрите пенсионни системи ( и с най-продължителен трудов стаж) няма голяма продължителност на живота. Но пък има връзка с манталитета. Тези, дето си почиват повечко и повече ги пече слънце са по-дълголетни. И тези, които пийват винце, хапват морски храни. Изобщо пеят, пият и се веселят

мноУ ви се дигнЪ нивотУ ва. хукнали с Германия и Франция да се мерят. Мерете се с Русия, Казахстан. С.Корея.

Онез са се столетници. Не мойм!

СОФИЙСКИТЕ ИЗЕДНИЦИ ГРАБЯТ СЕВЕРОЗАПАДА,КАКТО И ТУРЧИН НЕ ГО Е ГРАБИЛ! ВЪН ШОПСКИТЕ ДЖЕНДЪРИ С УВРЕЖДАНИЯ ОТ ВРАЦА,ВИДИН И МОНТАНА . ДЕБЕЛОГЛАВАТА СОФИЙСКА КРАТУНА ,СТАВА МЕКА КАТО МУШМУЛА САМО В ДИСКОТЕКА В СЕВЕРОЗАПАДА! ДВА СВЯТА,ЕДИНИЯТ Е ИЗЛИШЕН!

Имаме визия ЗА БЪЛГАРИЯ. ДРУГАРКАТА Нинова е на ход. Треперете гербаджии идва вашият край.

Според тях жените живеят средно само 3-5 години повече. Тук това бе 7 години и няколко месеца според НОИ. За мъже бе средно 71 години и 2-3 месеца, а за жени 78 и доста повече месеци - след половината на година.

като бяхме с пРосия бяхме щасливи. сравнявахме се с тях. А те живеят средно по 64 години и не се оплакват от пенсиите... щото не доживяват да ги вземат.... ех... живот... пей сърце.

като бяхме с пРосия бяхме щасливи. сравнявахме се с тях. А те живеят средно по 164 години и не се оплакват от пенсиите... щото не можеха да ги похарчат.... ех... живот... пей сърце. Само да ти кажа, че сме били и с Прусия. И никак не сме били добре, както и сега, като пак сме с Прусия.

Стабилност на умирачката - най-голямата стабилност....

Добре е да се дават сравнителни статистики, но продължителността на живота не зависи само от географски или политически фактори. Тук има ред други фактори като възпитание, образование, грамотност, личностно изграждане. В крайна сметка малките разлики не са от съществено значение, защото Бог е дал на човека достатъчно време за да се формира като правилната личност . За съжаление всичко което формира личността е обърнато с главата надолу , защото съвременните схващания за постижение е това колко пари имаш в момента.

ти другарю явно не знаеш каква е разликата между здравеопазването и грижата за хората в България и Западна Европа. Поразходи се, поживей и ще проумееш.

Само да напомня, че щом сме последни по нещо в ЕС това не бива да ни прави най- нещастните в СВЕТА.

ВМРО- патриоти се хранят от тази агенция чрез схема за корупция ?

Какви параметри какво чудо невиждано....

Колко ведро звучат тези съобщения.Предполагам,че в недалечно бъдеще продължителността на живота в България ще е по-висока ,но и българите няма да ги има

ЗАЩОТОСА БЕДНИ И НЕВЕЖИ ЯДАТ НАЙ НИСКОКАЧЕСТВЕНАТА ХИМИЗИРАНА И ИМИТАТИВНА ХРАНА ПЪЛНА С ОТРОВИ.ПИЯТ БИРИ ГАЛОНКИ И МЕНТЕТА БЕЗАЛКОХОЛНОС ПОДСЛАДИТЕЛИ И ЗАХАР КАТО НЕВИЖДАЛИ.ТЪПЧАТ ЕВТИНИ СЛАДКИ И БОНБОНИ ПЪЛНИ С ПАЛМОВО МАСЛО.ТОПЛЯТ СЕ С КЮМЮР И ВЪГЛИЩА И ЦЯЛА НОЩ ВДИШВАТ НАЙ-МИЗЕРНИТЕ КАТРАНИ И КАНЦЕРОГЕНИ.А АЛКОХОЛА Е МНОГО МНОГО ЕВТИН И НИСКОКАЧЕСТВЕН А НАРОДА СЕ НАЛИВА КАТО КАЗАЦИ СЛЕД СЕЧ.НИСКА МНОГО НИСКА Е И ЗДРАВНАТА ИМ КУЛТУРА НЕ СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ ПИФТУНЯТ ОТ ЕДНА БУТИЛКА НЕ СЕ КЪПЯТ С СЕДМИЦИ А НЯКОЙ И С МЕСЕЦИ.

Даскале, макар че си толкова даскал, колкото си и грамотен, кюмюр и въглища е едно и също. Второ, хората в Северозапада са на такава нъзраст, защото младите избягаха. И трето, произвеждаме си много чиста храна, за която могат да ни завиждат. :) Да, да не забравяме, че ромите в тези райони са доста, а те тямат гени за дълъг живот за съжаление.

100% вярно мнение! Алкохолът съдържа захариди, които омазняват черния дроб и по този начин се прецаква дейността на ? ПАНКРЕАСА! Така се прецаква отделянето на инсулин и се създават предпоставките за рак, диабет, инсулт, инфаркт. Само от алкохола за начало имате над 80% причини за смъртта си. Цигарите съдържат катрани, които са канцерогенни. Уикиедия казва: "Никотинът е безцветен, силно отровен алкалоид с химическа формула C10H14N2. Активното вещество се синтезира в растения от семейство Картофови като представлява около 0,6–3% от сухото вещество на тютюна." Само този факт издава по унизителен начин глупостта невежеството и нетърпимостта към знанията на пушачите! Цигареният дим ви носи 90% смъртност. Замърсената вода в някои райони съдържа варовици и минерали които носят отравяния на кожата, бъбреците, черния дроб, стомаха, костите. Меката вода се използва за бира, а минава през зеолитни почви- които са отровни.... Заразената Вода съдържа и химически отрови, особено ако минава през находища на концесии з аматериали. Мълчи се и се крие, че ако се добива шистовия газ или газ гризу отравянията ще са скандално опасни за хора и животни! Въздухът съдържащ олово е пряк причинител на рак на кръвта. Храните с мононатриев глутамат носят рак, с оцветители носят рак, в подсладителите захарин и аспартам носят рак. Умира се много болезнено и страшно. Съвременната държава е длъжник на обществото ни! Пластмасовите съдове, пликове, които съдържат храни и напитки отделят отровни вещества и са отровни колкото алуминиевите съдове, които отделят алуминий в храните и напитките.... Средствата за масова информация в голямата си част, не всички рекламират и доскоро рекламираха отровен начин на живот- хазарт, алкохол, разврат, насилие, лакомия, отровни напитки и храни. Пазете се от медиите те получават пари, за да правят това. Как няма да се умира при такива многобройни и разнообразни източници на смърт?

Няма нужда и много да се умува за трите региона. В Северозападна България е пълно с цигани, които нямат цивилизационен избор и саботират обществото като живеят като чергари на каквото падне. В Югозападна България са воеводи, които ядат и пият неконтролируемо, не пазят никаква разумна диета и мрат от инфаркти и инсулти. Тези хора в болшинството си не дават и дума да им се каже и вечно са прави за всичко! За сметка на това мрат от ниска култура. В Северен централен също е пълно с цигани, които са опустошили България и продължават да го правят с мълаливото свидетелство на полицията, която ако бъде запитана защо след оплаване от кражба не влезете и не изтарашите местните цигани не може да даде отговор? Липсата на издирвателна дейност окуражава престъпността на циганите. В Северен централен район престъпността е култура на живот, страданието също. МВР се управлява погрешно и циганите вилнеят, как да не мре населението- долен алкохолизъм, ниско качество на живот, ниска култура, местен феодализъм, местно правосъдие по "нашенски" и безсрамие на хората. Как да живеят дълго като не са щастливи и живеят в безкраен низ от порок в порок? За да живее българинът дълго трябва да има връзка с рода, да изпитва радост от храната и да има естетическа наслада от качеството на труда си. Липсата на традиция да се събира семейството за радост , а не да се дразнят, да се подпомагат хората и да си общуват, да им е чиста храната водата и живота скъсява живота. Без тези неща всичко е прах и безвремие- чакане на края. Така се живее в страдание и се мре по- бързо. Дълги години за българина радостта от изработеното със собствен труд беше грях и той избяга при първа възможност. Останаха черни мангусти и определят културата на нацията. Събитието им е боксов мач. Цивилизацията на такива е циганска. Нямат живот след спорта, защото са примитиви.

Направо разтърсващо като истина, ниво, стил и мислене. Да се чуди човек какви будни и умни хора имаме. Но каква е ползата от интелекта ви, скъпи умни съграждани, като всички сме така примирени и пасивни.

Гласувайте пак за герб та и останалите 3 района да идат при трита дето са най-зле. Какво се чудите, ако въобще се чудите. Уйдурмите на герб и евронатовските откровени лъжи за замазване на кражбите все още минават за съжаление. Те и затова направиха нови райони - сега Софийския район ще прилапа изостанали райони и средностатистически ще налаи броя на най-слабите райони у нас без грам полза за хората. Уйдурми. Вервайте си им.

На ГЕРБ някой му дърпа конците. Там е ключа от мазето. ГЕРБ са просто едни простаци, назначени да властват.

не е верно, тия ви лъжат..тук е рая и се живее най добре и най много!

След 50 години България вече няма да е най бедната страна в Европа. Просто няма да има България.

вие се иска май.

Да, дойде ред да се каже очевидната истина отпреди 15+ години. А тогава всеки казваше, че говоря глупости.. е, сега си ги изживейте глупостите, въпросните "всеки".

Сигурно и тези 74.9 г. средна възраст на Горанов му изглежда зловеща. Той би искал да се споменаваме веднага след пенсиониране, за да му останат пари в бюджета за бонусите им.

Ааааа НЕ !!! После те кремират и започваш да работиш като пясъчен часовник. Няма така лесно да се отървеш. Ще заработиш и малкото години пенсия.

Каквото пожелава, да му се връща двойно!

Значи от мизерен живот не се живее дълго.

Мъжете да живеят по-дълго от жените? Тия с биологията ли ще се борят? А и дори да се случи би било още по-голяма трагедия. Самотен стар дядо би изглеждал много по-зле от самотна стара баба. Е - овсен ако всички не станем индийски йоги живеещи по 300 години. Все пак - в крайна сметка, човек умира когато не вижда повече смисъл да живее. Българите - виждаме ли смисъл?

На кого да благодарим? Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Бой се от търпаливия. Не дали а кога.

малейй, тодор са го публикували два пъти, мене три! поласкан съм!

живеят най - малко???? в смисъл, че живеят най - кратко, щото живеят - пушат и пият, най - много?? и като как хем живеят най - малко, пък са най застарели? и кой раздели държава колкото стадион на толкова райони? червен бряг в кой район е северозападен или сивероцентрален? а съседното радомирци къде се пада?? смешници!!

Застарели не означава, че са много възрастни, означава, че повечето са възрастни хора, а младите са малко.

живеят най - малко???? в смисъл, че живеят най - кратко, щото живеят - пушат и пият, най - много?? и като как хем живеят най - малко, пък са най застарели? и кой раздели държава колкото стадион на толкова райони? червен бряг в кой район е северозападен или сивероцентрален? а съседното радомирци къде се пада??

Явно, не можете да ЧЕТЕТЕ, статистически данни, ПСЕВДО-УПРАВЛЯВАЩИ Ни, в т.нар. ПРЕХОДЕН период

Явно, не можете да ЧЕТЕТЕ, статистически данни, ПСЕВДО-УПРАВЛЯВАЩИ Ни, в т.нар. ПРЕХОДЕН период