Стандартът на живот в столицата вече е над средноевропейския

Стандартът на живот в София вече е над средноевропейския, ако съдим от последните регионални данни на Евростат за 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Стандартът на живот в столицата вече е над средноевропейския | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.... ами верно си е. По мръсно, по-лош въздух, по-високи цени на всички стоки даже и европейско менте, парно, ток вода срещу по-ниски заплати, пенсии, медицинска помощ, какво ли не .... Те това е висок стандарт..... високи цени-ниски доходи..... как да не е верно. Заплатите на дупедати, министри 15-20 пъти по високи, е това вече е висок стандарт. Проучването е правено по поръчка на управляващи....

Вярно е, задминахме средноевропейския стандарт и даже и марсианския остана след нас. Боко, Бокоооо....хахаха:)

ЕХАААААА! ПО ГОЛЯМА ИЗМИСЛИЦА ЗА 2017 ДО МОМЕНТА НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ!

Ами това значи, че средноевропейския стандарт на живот е паднал до нивото на софийския :)))

стандартът на живот расте, а в малките градове и повсеместно по селата животът намалява!

Стандартът на живот в столицата вече е над средноевропейския, а в провинцията и по селата под средноевропейския и е на последно място в ЕС.

Тая статистика е малко смехотворна, но може и да има истина в нея. Значи сравняваме се със средния европейски стандарт. А той никак не е висок. Нашенци вече са го изпитали в голяма част на собствения си гръб. Едно време си мислехме че в зап. ЕВропа печелят милиони. А сега маса нашенци кретат там на местни заплати, които едва стигат да оцелеят, да си купят кола втора употреба, да се напият в неделя и да идат на едно море през лятото. И това е европейския стандарт. Единични проценти европейци печелят много, ама няколко процента. Същия процент е и тук. Разликата от ЕВропа е че все още при тях има безплатно здравеопазване, училище, полиция. Ама и там тия благини намаляват. Та може и да е истина това за европейския стандарт. Това е светлото европейско бъдеще, друго няма за сега.

Верно е! В София се живее почти като в средно европейско село. Само дето добитък са ни кучета и хлебарки, а не кончета и прасенца.

Политиците са истински фокусници. Дейвид Копърфийлд може само да гледа и да се учи от София. Производство и икономика няма, но стандарт и покупателна способност има. Как точно го изчислиха този БВП? В София има няколко функциониращи фабрики с оборудване преди войната. Има и няколко горе-долу организирани програмисти, няколко хиляди баничари, кебапчета и гаражни магазини. Или статистиката е пълна лъжа, или София е като черна дупка за парите на България - всичко влиза и нищо освен топъл въздух от телевизията не излиза.... Богатството има различен от вида на София вид.

Нямало производство - смях в залата.

Абсолютно верно. Познавам професор медик, обиколил целия свят, който отдавна твърди, че българина(респ. софиянеца) е най- богатия човек в света. Нека само погледнем безкрайните редици от скъпи и свръхскъпи коли, препълнените пазарски колички в супермаркетите(сметка от 150- 180 лв. е много честа), безбройните скъпи песове, чието отглеждане не е никак ефтино, стотиците хиляди тръгващи към Гърция при всеки удобен повод и т.н и т.н. Абосолютно верно! Много над средния европейски стандарт.

Добра ирония, даже направо си е сарказъм! Браво!

По-голяма Тъпотя не можахте ли да измислите.

Ха ха ха! Това много ме разсмя! Направо нямя по-голяма лъжа! Ама какво да очакваш от партиен другар (ББ не си е върнал партийната книжка, отказал е), та от едно време си знаем, че да слагаш на хората розови очилца под формата на подобни новини е долра практика, работеща. Стандарта на живот бил над средноевропейския! Направо падам! Стандарта на кое - на улици, на тротоари, на места за паркиране (просто има съседна новина за поредната зона, без алтернатива), на чудесен градски транспорт, на добро заплащане във всички сектори .... нищо подобно, ама нищо. Няма такава лъжа. Горката ми София, съсипана, пренаселена, мръсна и претъпкана. Обожавам този град, моят град, но не мога да се залъгвам, че живея на стандарт над средноевропейски, просто това е лъжа.

Ха сега да видим дали ще посмеят да излезат мурзилките и да почнат да плюят против Бойко, ЕС и нато. Когато фактите говорят и троловете на путлер мълчат.

Хахахахаха какви факти бе нещастник? Това не са факти а фатки.

Видно е кой е трола от позитано. Я прочети статията и после коментирай. Май ти си нещастника. Излез на улицата и виж. София вече е един европейски град.

Това сигурно по цени?! А по заплати на кое място е а...ама в азия да сметнете щото за европа знаем-на последно.

Естествено, цялата страна издържа тази кочина.

Ще я издържа и още как! Всичките селяндури се довлякоха тук.

А защо се довлякоха, даваш ли си сметка?! Защо мислиш някои икономисти от години говорят за централизация - и е нужна децентрализация, за да нямаме това струпване към един единствен център и на бизнес, и на хора, които търсят работа!

Кочина я направиха именно всички довлекли се тук. Никой не ви кара да издържате София, софиянци не ви молят за това, нали. Тъпите управници, които вие избирате, защото сте повече, те са виновни за това, нали? Вие избирате кой ще управлява държавата и как, а той е виновен за централизирането на всичко в София и за причините всеки да се бута в София. Хайде сега, София и софиянци ли мразите или управляващите, които с малки изключения изобщо не са от София.

Глупости на търкалбета!Истината е следната...яли свинско със зеле, ама едните яли само месото, а другите само зелето....Ограничен кръг олигарси и приятели притежават толкова много пари и имоти, че ако се разпредели равномерно между населението ще се получи това...Да ама не...това е истината. Крадци, мошеници и разбойници ...политици, съдии, прокурори и назначени бизнесмени и капиталисти съсипаха България.

Е! Бравос, бе! Изпълних се с гордост даже;) И не мога да се начудя на онези льохмани, служителите на ЕАЛ(ЕМА), дето рекли, че 90% ще напуснат, ако ги преместят в София, а не в Амстердам ;))

Яко, сега като почнат едни тълпи от граждани на ЕС, идващи да търсят прехрана в София. Ще се напълни с желаещи да работят за 1000 лева

Това сравнение е като да сравняват ябълки с круши. Като ще сравняват софиянци да ги сравнят с жителите на Париж, Берлин, Виена и т.н. а не със жителите на европейските села. Вече е ясно че цените на горивата, хранителните стоки, дрехите и др в българия са същите или по-високи в сравнение с другите страни от ЕС, а средната заплата за столицата е по- ниска от средната пенсия за повечето страни от ЕС.

Средния наем в Лондон е 1502 лири, като в повечето са включени сметките и други разходи за сграда и т.н. Средната цена на имот в Лондон 208 711 лири (233 422 Евро), като там имотите са на брой спални, а не стаи. Средния наем в София е 700 лева, а някои биха поспорили, че и повече (справка сайтове за имоти), а средната цена на имот е около 120 000 евро. Съответно при средните заплати от 550 евро за София и 2320 лири за Лондон, данните показват, че за наем в българската столица плащате 65,27% от дохода си, докато за наем в Лондон плащате 64,74%. Сметките в България трябва да си плащате сами, отделно от наема. Данните за покупка на имот говорят, че в София трябва да платите 218 средни заплати, за да си купите имот. А в Лондон - едва 90 средни заплати. Трябва да се има предвид, че храната, дрехите и т.н., са много по-евтини в Лондон. Да вземем цената на свинското като показател. Цената на свинското (вратни пържоли) без намаления в София е 9 лева/кг (4,62 евро), в Мадрид 3,69 евро (7,20 лева), Лондон 4,47 лири (9,8 лева). Съответно покупателната способност измерена в килограми свинско е както следва: София (550 евро СРЗ) - 119 кг. Мадрид (1520 евро СРЗ) - 412 кг. Лондон (2597 евро/2320 лири СРЗ) - 519 кг.

Както вече писах -който иска в София да си подготви повечко париЧКИ иначе да си стои на село или да заминава за Лондон където го чакат с нетърпение и размитат за него.

София е най скъпата столица,ако се гледа цени спрямо заплати!!!! Дрехите и техниката в Европа са по евтини от в България и то много!!! В Европа се работи от понеделник до петък,събота и неделя се почива и никой не работи,дори магазините,докато в България се работи 7 дни в седмицата!!! На места по 12 - 14 часа се работи на денонощие,докато в Европа се работи по 7:30 мин или 8 часа на денонощие! В Европа след 18:30 нищо не работи,ама нищо,молове,хипермаркети,всичко е затворило,докато тук всичко работи до 22:00,а някой молове и до по късно!!!! Заплатите са 20 пъти по ниски,демек тотално робство!!!! Хората бягат и от София в чужбина и то отиват в по малки градове и села и пак заплащането е по високо от тук и по малко се работи! Дори в селското стопанство е по платено,от колкото най платените ни професии тук! Тези ни имат за балами с тази статия!

В ТРОЯ СМЕ СИ ДАЖЕ МНОГО БЕЛИ :)) TROY MI WIKIPEDIA

През 2011 г. Троя бе класирана за най-безопасния град в Мичиган, както и за 19-ия най-сигурен град в нацията. През 2008 г. Троя бе класирана на 22-о място в списъка на "Най-добрите места за живеене" в Съединените щати [6] от CNN Money, като използва критерии като жилищно настаняване, качество на образованието, икономическа мощ и възможности за отдих. През 2008 г. Троя се класира като четвъртият най-достъпен град в САЩ със среден доход на домакинство от приблизително 79 000 долара

Да ама пак няма Шенген, въпреки всички напъни за сметка на зялото българско население !

Двама лапат - 200 зяпат.

Явно това изследване е направено преди да пуснат парното...

Средния наем в Лондон е 1502 лири, като в повечето са включени сметките и други разходи за сграда и т.н. Средната цена на имот в Лондон 208 711 лири (233 422 Евро), като там имотите са на брой спални, а не стаи. Средния наем в София е 700 лева, а някои биха поспорили, че и повече (справка сайтове за имоти), а средната цена на имот е около 120 000 евро. Съответно при средните заплати от 550 евро за София и 2320 лири за Лондон, данните показват, че за наем в българската столица плащате 65,27% от дохода си, докато за наем в Лондон плащате 64,74%. Сметките в България трябва да си плащате сами, отделно от наема. Данните за покупка на имот говорят, че в София трябва да платите 218 средни заплати, за да си купите имот. А в Лондон - едва 90 средни заплати. Трябва да се има предвид, че храната, дрехите и т.н., са много по-евтини в Лондон.

НЯМАМ ДАННИ ЗА ИМОТИТЕ,НО ТОВА ЗА ХРАНАТА Е АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ.МОЖЕ БИ АКО ПАЗАРУВАШ ИЗРЕЗКИТЕ В МАГАЗИНИТЕ ИМ (КОЕТО ПРАВЯТ МНОГО ЖИВЕЕЩИ НАШЕНЦИ ТАМ)ЩЕ ТИ СТРУВА КОЛКОТО ТУК.

Личи си,че не си стъпвал по далече от Видин!!!!

Да, да.

Чак такива фалшиви новини не знам дали е имало дори по най-пропагандното и лъжливо комунистическо време. За сравнение депутати и мастити бизнесмени ли са взети, че нещо не съм видял нищо да отива към оправяне в тази държава.

То,ако беше вярна тази статия хората нямаше да бягат и от тук,а то в последно време започнаха да се изнасят масово хората и от София в чужбина!!!! Масовата заплата е 700 лв,средната е 1100 лв заради това,че се смятат заплатите на ИТ сектора,на депутати,министри,на шефове на фирми ,на футболисти и спортисти и пак тя е много ниска - 550 евро,то такава минимална заплата няма в Западна Европа,камо ли средна!!!! Тези вече имат народа за тъповдлъбнат!!!!

доходите на държавната и общинска администрация и на реститутите в София гонят средноевропейските.... щеше да е по-достоверно, АМА на София....си е опашата лъжа.

Е сега , като увеличат отново заплатите на държавните служители, ще се вдигнем още повече над средно-европейското ниво! ИПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА ЩЕ НАРСНЕ!

ъхъ... производителността на калинки е във възход, особено през последните 10 години!;) Други отрасли на производителността страдат, ма то не може навсякъде тренда да е нагоре пък;)

Тази статия е пълна измислица,но тя е преписана от едни други жълти медии!!! Стандарта на живот в София е най ниския от всички столици и по големи градове в Европа!!! В София средната заплата е 1100 лв,докато във Виена е 10 000 лв!!!! Масовата заплата в София е 700 лв!!! Квартирите са скъпи за стандарта на живот в София,затова в повечето случай в квартира живеят по няколко души! Средно ако получаваш 700 лв,200 лв са ти за квартира,150 за сметки,интернет,кабелна,телефон,300 лв за храна и ти остават 50 лв за посюда и подобни,за излизане по заведения няма,за почивки няма,камо ли да си купиш нещо! Пълна трагедия е тук,затова хората взеха да бягат и от София! лошото на тази статия е,че управляващите ще започнат да тръбят,ето виждате ли,колко добре се живее в София и така ще накарат хората още повече да ги мразят!!!!

Какъв "икономически растеж" в София? Какво произвежда София?

София "произвежда" централизация.;) Затова и разликата между София и останалите региони е отчайваща.

Почти всеки е ходил навън и знае,че заплатите са в пъти по високи,а храните и много други стоки са по евтини там.Бил съм къде ли не и да ви кажа,тук на морят отвсякъде.Не им вярвайте на тези новини и на троловете тук.България умишлено я държат на този хал,да нямаме никакво производство и износ,а да сме само едни консуматори на европейските стоки.

Вечният кръговрат е следният - колкото си по-беден, толкова си по-ляв, а колкото си по-ляв, толкова си по глупав...

Все се каня да спра да отварям дира, ама е крайно време вече

Средностатистическият гражданин е като свинско със зеле. Част от гражданите ядат свинско, а друга -зеле, но средностатистически всички ядат свинско съэс зеле.

Само погледнете КОЙ е пуснал оригинала - Соросоидния ИПИ и веднага ще ви стане ясно кой ближе задници - Десислава Николова - моме- колко ти платиха за тези лъжи ?

Като повечето софиянци и аз не съм от София. Както се казваше - всички сме от село. Категорично съм съгласен със статистиката. Имам къщи освен в София на още две места - в областен град и в малко планинско градче. Разликата дори с областния град е сериозна, а с малкото градче е колосална. В момента положението е следното - извън София се работи за жълти стотинки , но и като цяло продуктите са с ниско качество и не могат да намерят пазар извън най-евтиния сегмент. Пращам майка ми да се оправя като ремонтират имотите, защото не искам да виждам с какви материали се прави ипо какъв начин. Изключително евтино, хората не изкарват никакви пари, но мен качеството не ме удовлетворява. Пия Бернар, а не Пиринско. Бернар може да се продаде в Германия, Пиринско - не може. Научете се да правите Пиринското така, че да го пият и в Чехия. Вместо това обаче вие почвате да обяснявате, че и в София било мизерия, че имало световна конспирация, че си знаете как се правят нещата няма нужда да се учите...

Ти си бил голяма работа , бре?! Направо велик!

А ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ ЧУКАМЕ БЕЛГИЙКИТЕ СТЕЛА И АРТОА :)) ... НО ТЕ НЕ СА ВИ ПО СТАНДАРТА НА СОФИЯНЦИ :))

всички в тоя мръсен и парцалив град бе, че то няма нормална улица и тротоар, зимата е гадно, кишаво, мърляво, огромно ненормално циганско гето залепено, квартали мазалища, даже и в "луксозни" квартали е без канализация, извън "именията" е кално, разхвърляно и гетаво направо изглежда. Бил пил Бернар, че аз това за първи път го чувам бе, ей го живея в милионен град е Европа, пием 20 вида бири, я ми обясни какъв е тоя Бернар, докторат завърших в шибания ви град и не стигнах до Бернар. Смешници сте всички там, говорил съм с много такива комплексари като теб актьорчета, тв двизди и какви ли не и съм ги правил сами да си говорят.

Два комунистическо-турски трола пишат, че Евростат лъже и си мислят, че някой им вярва. Може, други олигофрени като тях:))

Червените кхмери ще умрат от злоба, но фактите са си факти...

единственият факт е, че си тъпигьоз!

от тази е невъзможно да се сътвори!

Тоя ДИР-ник само вицове пуска... / ама нали и те заплати трябва да вземат / Колко ви платиха за тази РЕКЛАМА ? Нещастни журналя, по-добре я махнете да не ставате за смях!

Даже при комунизма не извращаваха така данните.

Хайде сега сравнете тази новина с онази за мизерната Северозападна България, където комунистите неизменно печелят...

ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА МУТРИТЕ МНОГО СА СЕ УПЛАШИЛИ ЧЕ НАРОДА МОЖЕ ДА ОТЪРКА ЧЛЕНА ПО МАЗНИТЕ ИМ ДУПЕТА :))) .. ПОЧНАХА ОБЕЩАНИЯ ЗА ЗАПЛАТИ , ЗРЕЛИЩА И ПЪТИЩА, ... ... ГЕРБ АКТИВИСТКИ СИ ТАТУИРАТ ЛИКА НА ДЕЛЯНЧО КУМЕЦА НА ГЪРДИТЕ , .. КАРАЯНЧЕВА И ДАЛАВЕРКАТА ОТ АТАКА ОБЛАЙВАТ КУРНАЛИНА ... ВЪОБЩЕ СА ИЗКАРАЛИ КОФПОМПИТЕ :))

СТИГА МРЪНКА БЕ ТРОЛ-ФАНИ НЯКАКВА РАБОТА И ЖИВЕЙ И ТИ КАТО ХОРАТА;)

....... е то бива реклама, но чак такава глупост ни прави смешни пред света. Още година и изпреварваме Женева... и за какво ни е шенген. Сега ще тръгне един поток от европейци да се заселват...... за година, две ще изпукат от мръсния въздух и калните улици....

Айде сега да се отделим от България, като Каталуня.