У нас най-много са бездетните домакинства, отчете Евростат

В България живеят около 2,8 милиона домакинства, като най-висок е процентът на единичните домакинства без деца (26,5 на сто).

Обратно в новината

Коментари - У нас най-много са бездетните домакинства, отчете Евростат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Африка уж глад и бедност, пък населението расте стремглаво! Значи, щастието там е пълно и цари разцвет! Да, ама не - африканци и араби напират към Европа с многобройна челяд - явно само да се плодиш не стига! Те се плодят поради невежество, манталитет и без да им пука забъдещето на децата им! Сега тези младежи търчат при нас - щото бащите им не са им оставили нищо, освен корана! Баланса е най важен - не голата бройка! Помислете - колко е било населението преди 100 години? Каква е тая лудост да си мислим, че постоянно трябва се плодим безразборно - изтощени ресурси, пренаселване, конфликти!

След като европейките не могат да раждат, то тогава на тяхно място ще дойдат други жени, които умеят да раждат.

Е, идат ама забрадени и не умеещи нищо друго! Такова плодене няма бъдеще - освен да раждаш трябва и да градиш, да се развиваш и да твориш! Иначе що ще търсят насам - там където са би трябвало да е рай?!

ТОВА НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА,ЧЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ МОТАЕМ,А ДА СЕ ПРОВОКИРА ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА,ТОЕСТ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА,И ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ЗА ВИНОВНИТЕ!!!ТЪРПЕНИЕТО КЪМ МАФИОТСКАТА СТРУКТУРА,ПОДМЕНИЛА ДЪРЖАВАТА НИ Е ИЗЧЕРПАНО!!!

Заглавието под снимката "Двойките с деца у нас са под 20% Сн.: link" говори за всичко! Пълно безхаберие и липса на соцеална политика на държавата!

someone

ако двамата родители със средна/минимална заплата разчитат само на себе си е трудно да се гледат деца, но ако роднините на двамата (баби/дядовци) помагат с пари, дрехи, обувки, играчки от порастнали деца на роднини е напълно възможно и с минимални заплати да се отгледат деца. не знам защо в българия масово битува нагласата, че само ако можеш да подсигуриш лукс трябва да имаш деца, което е грешно.

Ами ако няма баби и дядовци, а? Ако са само двамата родители и имат примерно три деца, и няма пенсията на баба, няма я пенсията на дядо, няма спестявания, няма нищо... Тогава как се гледат?

Е как! Държавата такива щедри стимули дава - 30 кинта! Ей така се гледат, с по 30 кинта бюджет на месец на дете!

След като държавата стимулира раждаемостта на тъмнозелените и прави живота на данъкоплатеца все по труден, какво очаквате? То тая държава е пътник, те за деца говорят.

Децата са радост и се създават с любов! Който няма деца не мое да го оцени! Да, трудно е сега да отглеждаш деца-младите са претеснени ще могат ли да осигурят нормални условия за тях-при тази безработица, при тези цени за изхранването, обличането, осигуряването на изискванията н училище-затова държавата трябва да помисли!!

Като знам на какъв живот ще обрека детето си в България, я по-добре римляните да си се размножават. На тях държавата и без това им помага. А аз с презервативче докато събера пари за еднопосочен билет.

Българските мъже по-неспособни ли са да правят деца /или са по-мекушави и слушат жените си/ от циганите или арабите, или африканците? Или тези народи живеят при по-добри условия от българите? Или нашите майки са живели с повече пари и удобства? Или бабите ни не са преживели войни? Истината е, че българските жени са "по-еманципирани", загубили са излъчването на майката и търсят оправдание? Българският мъж според мен трябва да подбира жена според това дали тя желае да има от него деца - това е любовта. Другото е само необвързващ безразборен секс.

Много точни думи.

Заминали младите в чужбина и домакинството се превръща в семейна двойка без деца или в по-неприятното - едночленно домакинство.

Никой от ВЛАСТ-ИМАЩИТЕ не коментира как се отглежда дете,как се изхранва дете,а и облича и обува за децата се знае едно ---ДЕТСКА ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА/ЧЛЕН НА СЕ/-----35 лв----14,5 еуро цените в детските магазини /яке за 6 г малчуган-80 лв----40 еуро за храна и глезотии не ще да говорим НИКОИ НОРМАЛЕН НЕ ИСКА ДА ИМА ДЕТЕ И ДА ГО ГЛЕДА КАК И ТОИ И ТО ВЕГЕТИРАТ без финанси,дори да работиш,тук е момента да се отметне и другият момент на истината ---ТЕРМИНАЛ 2-----

И каква е ползата от тази стъкмистика, освен да се плюят тук дежурните?

Да ти намекне да запряташ полата на жената и да почнеш да работиш за обръщането на статистиката. Ако нея пък я боли глава, иди виж дали комшийката няма нещо срещу главоболие.

"Най-нисък е броят на регистрирани домакинства в Малта - около 150 хиляди и Люксембург - около 220 хиляди. " Малта- население -405.5 хил. Люксембург- население-480 хил.

Време е правителството да вземе мерки и започне да ги опложда, най-вече в "махалата"

Явлението самотна майка е много опасно за общността, защото прави децата и майките им аутсайдери. Децата, родени от самотни майки и отглеждани без баща, имат специфична психологическа структура, която им пречи да се впишат по нормален начин в обществото. Толерирането със социални помощи на подобни явления е много вредно!

Боклук, никога не хвърляй кал по самотни майки! Никога! Те са тези родители, които са останали! Разбра ли ме добре?

Самотната майка лишава детето от подкрепата на бащата и неговото семейство и така то е май-малко по-бедно икономически- факт 1. Самотната майка лишава детето от възпитанието на бащата, който въвежда забраните, т.е. какво може да се прави в обществото и какво не - факт 2. Така се получава беден(икономически и ограничен социално), объркан член на общността. Нищо не може да замени майката и БАЩАТА при отглеждането и възпитанието за едно дете!

Аутсайдер ставаш само ако сам го поискаш! Това е състояние на човешката психика и тя не зависи от това дали си с един, с двама или без нито един родител. Това състояние не зависи и от това дали си богат или беден! Това да си аутсайдер си е личен избор!

Статистиката в примерно САЩ сочи: най-високи резултати показват децата от омъжени двойки, по-ниски резултати показват децата от кохабитиращи без брак двойки, а най-ниски резултати показват децата отгледани от само един родител. За децата отгледани от само един родител има по-висока вероятност: Да станат наркомани. Да станат алкохолици. Да станат престъпници. Да станат проститутки. Да имат психически заболявания. Да имат по-нисък успех в училище. Да не завършат висше образование. Да забременеят в ранна възраст. И много други негативни последици. Още е открито, че при децата, където един от родителите не е биологически, има по-висока смъртност поради небрежност или насилие от страна на небиологическия родител.

Много се радвам, че под самотни домакинства не се има предвид т.н. 'самотен' родител, а за пръв път двойки, които нямат деца. Учудвам се за Германия, че са сред самотните, значи проблемът не е в парите, а е Божа работа!

Какви са тези глупости, дето сте ги написали. Не може да коментирате така неграмотно статистически данни. Няма такива понятия единични, бездетни и самотни домакинства в статистиката. Сигурно сте искали да кажете едночленни или двучленни домакинства без деца. Моля, пишете с точни термини.

Отговорните хора, както бе писано по-долу, не са само тези,които имат деца. Хората да не са животни- те са висши създания, духовни и сложни. С или без деца, зависи човек как живее живота си. А ако е и добър родител- още по-добре. Двойки без деца са перфектни семейства, когато има любов и уважение между тях.

ша земаш малку от мойто чаветъта че нема декъ да легат да спат

Двойките без деца са или нещастници - защото имат някой здравословен проблем и не могат да заченат, или ако здравословно са добре и могат да заченат - са пълни тътеи-егоисти! Първите ги съжалявам, но последните обществото трябва да ги игнорира ! В САЩ и белите държави от ЕС голяма част от семействата са многодетни! И не защото да не плащат "ергенски" данък, а защото децата са най хубавото нещо на света! Който не е изпитал чувството на майчинство или бащинство той за мен не е нормален и пълноценен човек!

А какво да кажем за тези, които оставят бебетата си ....И това далеч не са само циганки.

Раждай 15 и не гледай в чуждото канче. Нещастник си ти, ако не си гледаш децата, а ровиш в живота на другите. Размножаването не е задължение на никого.

За пръв път виждам човек, за когото циганите са еталон на не-търтеи, не-егоисти, и преизпълнили дълга си към обществото!

Природата е създала продължението на самата себе си,наречено поколение.Никой разумен човек не би трябвало да обвинява онези от нас,които нямат деца,НО ако не можеш да имаш деца би могъл да отгледаш все пак едно човешко създание,да помогнеш на хиляди гладни деца по света по свой начин,а не да се чувстваш уязвена и да ми пишеш за висшите човешки същества-духовни и сложни.

Драга ми някоя си, не се чувствам длъжен да подпомагам чуждата безотговорнст.

Алоооо .... модератора! Тази тема е само за отговорни хора, които са създали поколение! Тази тема не следва да я коментират егоисти-педали и други боклуци, търтеи в обществото!

жената е бремена с десетото поколение искам награда и още сосиални

Тук не става въпрос за производството на деца заради социални помощи от "Роми"ЕООД

Такъв голям егоизъм е обхванал нацията ни,че даже семейните с деца мислят повече за себе си,отколкото за децата си.Да отгледаш дете е всеотдайност,лишение от много неща,които обичаш и никаква вяра,че ще бъдеш оценен.Единсвенното,което ти остава е,че ще бъдеш продължен във времето,но и това е НЕЩО...

Както се развиват нещата от живота /става все по опасен/, не може да си сигурен в това.

Айде бе, цвъкате по 1-2 деца, защото "така трябва" (и най-вече да не ни клюкарят съседите), храните ги с голяма мъка и се нервите на другите, че били егоисти. Всеки си решава за себе си.

Ми ако след трето дето отпада напълно ДОД да видите как ще се променят нещата (спокойно те циганите данъци не плащат ;). Ма то демографията е въпрос на реална политика не на Стратегия за не-знам-какво-си...

Ако се раздаваха помощи и за Анално заченали , всички циганки щяха да са девствени !

От древни времена режисьорите напътват простачеството да загърбва талвега на любовта, за да служи на формата, парите и съперничеството като източник на развитие. Така мъжете воюват за статус, предполагащ жени- модели, а дамите- за мъж- преуспял с перспектива за поне пет поколения. И тъй природата се дои прогресивно, както затихва и щастието...

ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВЕДНАГА ЕРГЕНСКИ ДАНЪК! Българина (не става въпрос за ромите) разбира за проблема само когато му бръкнеш в джоба!

да те коментирам! Неизличим ти е случаят! Колко молекули мозък имаш?

Определено повече от твоя! ти със сигурност си някой/я бездетник/ца! Търтей! За това тази държава се топи като "ланския сняг". Поинтересувай се какви придобивки и преференции дават белите държави на семействата с по-вече деца и тогава плюй! и вземи....се прегледай и си пий редовно хапчетата!

Първо се поинтересувай! Най високия данък САЩ е ергенския/Свободен преведено буквално на български/

.....така ще обложем и педалите с данък!

Аз предлагам на теб да ти бръкнем много кратно но друго място !!! И то брутално !!!

Теб определено вече са те бръкнали...брутално!

Българите са отговорни родители, и знаят че е безотговорно да отглеждаш деца ако нямаш достатъчно средства да им осигуриш добър стандарт на живот, качествено образование и добра перспектива за бъдещето. За съжаление обаче в съвременен Булгаристан, тези неща са невъзможни, което обяснява тази статистика.

Бе... дядо ми са били 11 деца без да са били особено заможни и това е било по времето на първата световна. Верно е, че тогава смъртността е била бая по-висока, ама всичко опира до ценности и егоизъм според мен. С мислене един път се живее дай да си гледам кефа няма как да гледаш деца.

Дядо добре, а вие? Надухали си главите със заучени фрази и ръсят глупости, заринати с благинките, против които плюят, вместо родят 11 деца. Ама що да се мъчим ние, вместо да плюем другите и да чакаме да ни свършат работата?

нема нужда от българе да се раждат, ние сиганите ша раждаме а вие ша ни гледате десата и ша ни плащтате децки и социалните,сичко да е само циганско нема нужда да има булгаре

Нема ли булгаре ви нема и вас, бре. Немой да ви храни, само ние сме будали ;)

било е преди 100 години! оттогава много нещо се е случило ин а тоя континент няма вече таолкова многодетни семейства! Напр. дедо ти не е бил с висше, не еживял в София, не е бил инженер, а земеделец и пр....

Мини през Факултето да видиш, че има ;)

Ами именно това са били ценностите - количество пред качество поради високата смъртност. Аре нема нужда от такива ценности. Децата са призвание, а не някакво задължение към държавата или към идиоти, които смятат, че на всяка цена трябва да нацвъкаш поколение.

ние сиганите сме българия

Сега в комисия се обсъжда промяна в закона. Щели да дават по 2500 лева еднократна помощ на новобрачно семейство, ама без деца до момента.

Не е нужно Евростат да каже нещо очевидно. Това е дългогодишен и обмислен процес. Изпълнителите могат да се поздравят с успеха. В някои случай по-важно е количеството, а не качеството на масата народ. След 90-та заболеваемостта в "цивилизованите" държави рязко се повиши. Много пари се вложиха за оглупяването на младите хора и превръщането им в послушни потребители на вредни стоки и безумни услуги. Безбожието е по-масово, отколкото през соца. Медиите втълпяваха да гледаме... стандарта, а не деца. Ето ви го "стандарта" - минава през морета и суша, брадясал, нахален и кръвожаден.

На некадърните българи, Световната конспирация им бърка и в гащите. Нищо ново. Едно време Партията им правеше децата.

Мацко ела да направиш най-елементарен дюкян да се изхранваш и да видиш колко паразит ще дойде да иска пари от теб по разните му там наредби. Когато радикално не се смени това, нито просперитет ще има нито деца !!! Ще имам тогава деца, когато съм в състояние да им осигуря на тях нормално съществуване, а не да храня с парите си администрация, лекари, полицаи и т.н хрантутници !!!

българките не им се работи, искат само да си махат космите, да си чоплят ноктите, да си въртят с пръстче по смартфона и някой да им дава пари. И да ги опрашва по 2-3 пъти на ден, ама за кеф, не за деца.. Децата са отговорност, а те не искат да поемат такава.

А нещо за мъжете да кажеш? Жената да е хубава, млада, силиконова, да печели (щото ви мързи вече повече от циганите), да е дащна, да носи на бой и да е добра слугиня вкъщи, а като роди и сама да ви гледа отрочетата, щото вие сте баровци и са по-важни новите курви и ресторантите. Ей това сте младите мъже и не обвинявам жените около мен, че отказват да са самотни майки и робини на обществото.

Тези жени ако не искат да имат деца и да бъдат "робини", тогава други жени ще ги заменят, които искат да имат повече деца от тях. Като например азиатки и африканки. Природата не я интересува искат ли, не искат ли. Ако белите жени не искат, тогава природата ще ги замени с такива жени, които искат.

Когато в тялото на един гостоприемник се впият повече от нормалното паразити, той не може да ги изхранва и предпочита вместо да се мъчи, да умре. Жизнен закон. Днес в тялото на българите са се впили огромен брой паразити от всевъзможно естество - няма да ги пиша, че тия от разните му комитети и мрежи дебнат. И естествено българският организъм не може да ги изхрани и бавно умира.

да умирга, ние сиганите да живеем вече сме 3милиарда

Паразитът не може да надживее приемника си, с нас умирате и вие, шото няма кой да ви храни :)

Всеки се ражда и умира самичък, останалото са подробности.

ако робите спрат да се размножават и господарите ще спрат да се размножават

Бедност......., Лъжи......... Кражби......Лицемерие......... Демагогия......... Простотия.........

незнание ... неграмотност ... неспособност .... мързел ....

и сега като ще почне едно всеобщо размножаване...

Хахаххахаа, наистина.

Какво сте ревнали за това размножаване? Вие само за това ли сте родени - да цвъкате себеподобни задн..ци. Никой не е длъжен да се размножава, даже трябва да се ограничи ср..нето на човекоподобни. А като намирате смисъл на живота само в раждането - давайте, защо не оправите демографията, а ровите в чужди канчета?

Да се въведе ЕРГЕНСКИЯ ДАНЪК. Има го и в Германия.

да севърне чл. 1 в Конституцията за ръководната роля на партията

и Софийското жителство. Май-вече мините по граничната бразда! Така прираста ни ще стане положителен отново. Като преди 30 години.

Фххгхккххх

На мухльовците неспособни да намерят свестна жена до себе си, им е виновна Световната конспирация, че няма къде да си хвърлят семето.

така е комшу, свестна ти е жената, хаха

Моята ги разбира тия работи. Свестна е. Свестна. По вашите стандарти е Майка-героиня.

Дайте определение за свястна жена, според съвременните разбирания, моля! А след това, ако може, дайте определение и за свестен мъж, пак според съвременните разбирания... И накрая има ли ги и какви са задълженията на съпрузите в съвременното модерно семейство? Съвременните стандарти на обществото ни в тази област логично водят до такава статистика.

и дефиниция за полов акт

Циганите не се женят, за да взимат помощи за самотни майки. Затова процента е толкова висок.

Да създам деца, които да работят за чужди деца? Не, благодаря!

Ами създайте деца, които да работят за себе си.

sps_hrsf@abv.bg

е как да стане? Нашите управляващи се насират пред афганистанец, минал нелегално границата. Ти искаш да ПРАВИШ БЪЛГАРЧЕТА, ДА ГИ ОБРАЗОВАШ КАТО ГОРДИ БЪЛГАРИ И ПАТРИОТИ И ПОСЛЕ ДА СИ НАМЕРЯТ ДОБРА ПЛАТЕНА РАБОТА ИЛИ ДА НАПРАВАТ ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС? Марсионците още не са дошли.....и хапчетта нема да помогнат.

платена пропаганда и ти работиш за някой друг

Все по-трудно се отглеждат деца. Особено в Булгаристан. тука майката и бащата не са на почит и уважение. На пиедесталът са старите моми, кариеристките от село, златотърсачките и амбициозните дами. Майката е остарелица. За съжаление и на запад се мисли така. А и България не заслужава деца да живеят в унижение, демагогия и страдание.

Кога отиде на Запад да го видиш? Живея на улица в която почти във всяка къща има деца в ученическа възраст. На много места и по четири. Ти си говори.

Няма нито една западна държава с положителна раждаемост. И тези които имат повече деца в западните страни са жените от не-европейски проиход. Примерно във Франция 37 процента от новородените не са от европейски произход, във Великобритания - 35 процента, а в САЩ - над 50 процента, като тенденцията е за намаляване на хората от европейски произход.

Странното е, че познавам и доста хора с много добри финансови възможности, които също не искат деца, което вече е парадокс.

Това е едно интересно явление в ЕС и САЩ, което се превежда като деволюция. (дисдженикс) Колкото по-образована е една жена, толкова по-малко деца има. Жените с висше образование имат най-малко деца, а жените с основно - най-много деца, което води до затъпяване на населението на ЕС и САЩ.

Добре че са циганите да ни отсрамят.

Човек, който не е отгледал един човек - не е човек.

жената е самотна ама има 8 и сега е с близнаци бременна, значи сме големииииии ч0веци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

У нас най-много са бездетните домакинства, отчете Евростат -------------- европата ни кастрира. вън от европата --------------

Крайно време е вече да не е така.

Какво ревете сега, нали плана за депопулизация се преизпълнява ??? Много била пренаселена земята ??? Нали си внасяте талибани сега , да се размножават, ама от просто " размножаване" до отговрно родителство има разлика. Как да отгледаш деца, като нормална заплата не стига и за един, за провинцията е около 400 -450 лева, за София е около 600 лева, след удръжките - какви деца с тези пари , които не стигат само за храна и разходите за жилището??? Това е - 25 години се взима от бедните и се дава на 5 процента богати - да се задавят дано !!!

Забрави да споменеш, че лично Бат Бойко ти е виновен! А личните приходите са функция от възпитание, образование и персонални способности. Всеки получава колкото заслужава и колкото си е поискал.

какво образование, възпитание и персонални възможности са необходими, за да лъжеш срещу заплащане?

Няма как да си сложиш белите дрехи, докато наоколо е потънало в ла*на

Плюеш си на принципите, ставаш член на бандата на мутрата и си се уредил с държавна или общинска работа, заплати и бонуси. Това за обикновените членове, а висшите се уреждат с европроекти и държавни поръчки. Тези изроди надминаха БКП, в което няма изненада, защото са нейни бивши членове, а комунист е диагноза до живот.

Когато човек ИСКА да има деца, може да ги отгледа с МАЛКО пари. Отказваме се от деца, но НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ от МОБИЛНИЯ СИ ТЕЛЕФОН, ОТ КОМПЮТЪРА , ОТ ЦИФРОВАТА ТВ, от новите плочки в банята. ПО ЦЯЛ СВЯТ, пък и в България в миналото, НАЙ-БЕДНИТЕ са имали НАЙ-МНОГО ДЕЦА. Повечето ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ произхождат от многодетни семейства. Правилното възпитание, културата на родителите, човешките взаимоотношения в семейството формират личността на децата. Колкото до битовите нужди-храна, облекло, лекарства-ВИНАГИ ще се намерят средства за отглеждането на едно дете, важно е ЖЕЛАНИЕТО!

..Напълно покрива и моето мнение. Бих добавила-добре, че моите родители не са се уплашили от това, че нямат собствено жилище, че току-що започват работа и нямат никакъв сигурен доход и са решили да имат второ дете , та съм се появила аз. Ето ме: на този етап с добро образование, на добра работа, отглеждаща първото си дете:)

Наследниците променят човека към по-добро. Сега е ясно защо в България става все по-трагично.

С тия менте храни и ваксини, дето внасяме от Турция, направо си избиваме населението и ги хващат всякакви болести. Замисляли ли сте се след като днес детето ви го ваксинират с подарени от Турция ваксини и хрума турски кексчета, кроасанчета, бонбонки идр, какво ще е здравето му след години и дали то изобщо ще може да стане баща или майка. Навремето след американските помощи за индианците от храни и одеала, повечето мистериозно измрели. Дано и у нас не е така. А явно освобождаваме жизнено пространство за чалмите, талибаните, ислямистите и др. подобни.

освобождаваме място и територия за циганите и турците. с основна заслуга на българките. например, жената не ще трето дете?!? а аз искам и четири, ако може. иначе съм готов с радост да поема тежкият хомот на спасителят на нацията! всички бездетни или тези с едно дете - моля обядете ми се. решавам, лично, безплодни проблеми, за ваша голяма радост и удоволствие!

Оплодители се намират, родителите са дефицит.

Чудесно казано.