Евростат: 40% от смъртните случаи в България са могли да бъдат предотвратени

Малко повече от 40 процента от смъртните случаи у нас са могли да бъдат предотвратени при наличието на оптимално здравеопазване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така по патриотично се ликвидира бьлгарската нация

Stan Stan

И къде е новината ? Че със спадането на жизненото равнище спада и качеството на медицинското обслужване ?

Е много ясно - медицината се превърна в разпилване на огромен бюджет а лекарите в скапани търговци, дето лекуването на пациентите им е последна грижа. Доктор, митничар - една и съща сган алчна...

Че какъв си ти че да ги е грижа за теб. За толкова пари-толкова работа.Теб да не би да те е грижа за лекарите.

Всички тези болести са следствие от забавеното информиране за Чернобилската авария или поне така твърдят управляващите от ГЕРБ

А Бойко е на хепънинг в австрийските Алпи, народа в България бедства заради наводненията..

Това е стратегия за изчистване на баластрата /пенсионерите/, които само получават пенсии. Нищо, че са внасяли осигуровки. Но те пък отидоха в джобовете на русофилите и в москва. За това сега са излишни и е време да бъдат изморени.

големите осигуровки,дето са внасяли,жълти стотинки буквално,но им се плащат пенсии,имат късмет,че са в богоизбрана българия,в никоя друга страна нямаше да видят и стотинка пенсия,но са случили на държава и най-вече на управляващи,не всички имат тоя късмет

Ами са построили и болниците пенсионерите, платили са да изучат майка ти и да те изсере после безплатно в една от тия болници....шибани недорасляци с лайна на гъза , жълто на устата и осакатени от демокраДцията в мизерията на последните 30 години. Всички от поколенията до 35 години сте психопати, неграмотни и пропаднали развратници. Като ви видя да ви назначават някъде на работа и предусеща простащината и злобарщината ви, големо само нейния, а пълни лайна тип черната Златка

Какво здравеопазване,какви 5 лева,напълни се с мошеници,които буквално убиват хората за да изкарват пари и да точат здравната система! Хиляди са вече случаите на злоупотреби със здравето на хората,лекуват ги от неща,от които не са болни и така ги погубват! Във много ракови болници примерно на всеки се казва,че е болен от рак последен стадии и го чакат 2 месеца живот,накрая се оказва,че хората изобщо не са били болни от рак,но част от тях умират от химиотерапията,която им се прилага... Никой не разследва,но явно и хората не се оплакват,където трябва... Такива случай има най вече във врачанската онкология,но наскоро и за Варна, и Пловдив се разчуха подонби неща,това е ужасно...

Всъщност от статията излиза, че: 1.) Проблем със здравеопазването има във всички бивши социалистически страни. 2.) В България не е най-зле положението от страните в ЕС, някои бивши социалистически страни са по-зле и от нас в това отношение.

А на мене ми се струва, че проблеми със здравеопазването има НАВСЯКЪДЕ! 25% за отличничката Франция, пренебрежимо малко ли са? Та това е 1 на всеки 4 човека!

"злокачествените новообразования" ?!?! Някаква нова дума измислиха тука. Явно нито новото, нито старото образование струва.

Не е ново образувано в тялото си ще значи, че ти се родил и живял с тумора откакто са те родили, а защо не и да са те заченали като тумор вместо като зародиш

може пък да има и "доброкачествени заболявания"

,,Заради липсата на средства (а иначе се отчита изпълнение и преизпълнения на бюджета) е отрязано с 30% финансирането за лъчелечението на 19 000 души болни от рак. Става дума за има-няма и 20 милиона лева, които се режат от общо 60-те милиона за целта. (бюджетът на Здравната каса е 3 милиарда и 800 милиона.) Ще отбележа, че един курс лъчелечение струва 4500 лв., а радио – 5400 лв. Въвеждат се лимити за ползване на апаратурата за лъчелечение в 20 центрове из страната. Самата тя е на стойност 160 млн. лева и подарък от европейските траншове. Това е произнесена смъртна присъда за тези болни. Или съответно ще се намали бройката на хората, които се лекуват или ще се намали Броят на сеансите на лъчелечение. . Във втория случай се губи медицинската логика: по-малко от необходимото лечение не лекува никого. В първия случай като “екстра” ще се развихри още корупцията. Специална комисия на Здравната каса ще разрешава лъчелечението и изследването с ПЕТ-скен. Тя ще заседава седмично и ще определя кой да се лекува и кой не! (Господи! И това ми било Здравна каса! По-скоро е маскиран като здравна институция аморален, незаконен съд, раздаващ на поразия смъртни присъди!) Ограничение ще има и за амбулаторната процедура за изследване с радиоизотопи с ПЕТ-скен, което е най-специализираната диагностика при онкозаболяванията...,,,

Брат ми умря от една бронхопневмония! В бургаската болница, където няма нито един кадърен лекар!

"Най-обичам" да чувам модерната докторска диагноза "това е на психическа основа". Демек "идея ди нямам какво ти е"

Точно тогава обикновено са прави, но не знаят оттам нататък какво да правят. Официалната медицина от край време отрича връзката между физика и психика.

Всеки знае,че сме най-бързо изчезващата нация на Земята.Благодарение на нас циганите най-после,ще си имат собствена държава.То е ясно,че ще им е за малко,защото имаме богата на ресурси земя и ще ги изселят и тях по резервати като индианците.Не трябва да избягваме неотложното,защото то непременно ще се случи,а колкото сме по-малко толкова ще ни е по-трудно.Събудете се бедни и богати,защото после ще е късно.

на мен ми е все тая, да му мислят богатите

кои,цар киро или император боико ?

Чак сега ли открихте топлата вода??? Та у нас отдавна няма здравеопазване по никакви стандарти!!! И нещата ще стават още по-зле...

Няма,няма, но детската смъртност е два пъти по-ниска от времето на соца, а средната продължителност на живота е със 7 години нагоре. Изводът тогава е, че при соца е нямало безплатно здравеопазване, а безплатен геноцид.

селата бяха пълни с възрастни, но жизнени и активни хора, които взимаха пенсии, но продължаваха да произвеждат блага, а сега старците които са останали, са на опашка пред кабинета на джипито

Ако 9 човека живеят по 50 г. и един доживее до 100 години, то средната продължителност на живот за десетимата ще е 55 години. Т. е. 9 човека са дали по 5 години от живота си, за да изкара десетия до 100.

Не е зле да прочетеш и осмислиш каква величина е средната продължителност на живота, как се определя и от какво зависи и тогава я размахвай ката доказателство! И сравнения се правят със други държави в един и същи период! А как ще коментираш тенденцията в смъртността и фактът, че за 2017 България е на ПЪРВО място в света?

Защо е такава смъртността в България?! Обяснение то се намита е "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", от 1988 година. Дойде Му времето, когато всичко тайно става явно. Лука 8:17: Защото няма нещо тайно, което да не стане явно, нито нещо скрито, което да не се узнае и да не излезе наяве.

С този стандарт на живот и качество на здравеопазване е цяло чудо, че все пак има живи на тази територия. За да е здрав един човек трябва да се храни пълноценно, да е спокоен за себе си и за децата си, да има пари за поне 2 почивки годишно със семейството, да спортува, да ходи на профилактични прегледи и т.н. и т.н. Да, само че тук нещата са такива, че всички фактори пряко и косвено влияят зле на хората, те се разболяват, нямат пари да се лекуват и си умират като мухи ... Тъжна и обречена държава сме.

Къде е това министерство на здравеопазването? Защо не черпим опит от други страни. То не бяха елекронни карти и рецепти, реформи в клиничните пътеки и какво още. Само се говори и нищо не се прави. Реформите са в заеманите места от наши хора на определени позиции и в нищоправенето. Докога некомпетентни хора ще управляват това възлово министерство. Не откриваме топлата вода, може да се използа опита на страните със значителни успехи в здравеоопазването. Мудност и некомпетентност .

И в чужбина не е цвете за мирисане

Има нещо гнило в тези данни и интерпретацията им. Как в страната с най-добро здравеопазване (в случая Франция), неадекватните (както ги наричат) смъртни случаи са 25%, т. е. 1 от 4?

В България лекарите се произвеждат на килограм. За това качеството на здравната услуга е ниско. Колкото и пари да им дадете, няма да има промяна, защото са прости. Парите трябва да се дават на най- добрите лекари да си откриват практики и да обучават посредственността която излиза отнашите университети. Ама това е катарзис за нашите партии. Как така няма да сме равни всичките?

Гледах подсъдимия ректор на МУ-София , който постоянно говореше какъв бизнес за милиони щял да развърти, ако не го били спрели..Лошо ми стана, какъв бизнес бе, първо 2/3 от преподавателите, асистентите, а и доцентите и професорите са гола вода, преподават на английски , а английския им пи-зле от на бареков, кой какво е разбира и научава от студентите не е ясно....Купуването на дипломи си е факт от началото на демокраДцията и сега това дава трагични за пациентите и семействата им плодове

Ти лекар ли си? Учил ли си 6 години? Вземал ли си изпит с конспект 247 въпроса? Специализирал ли си? Чел ли си за изпит за спациалност за който учебниците са колкото средно голяма домашна бибилиотека? Явявал ли си се на изпит за специалност пред четирима професори? Отговарял ли си на въпрос "Какво ми има докторе?" Прочел ли си още толкова учебници след завършването и специалността. Мислилил ли си за работа(за човешки живот) след работа? ....????!!?

Е, не само вие учите 6 години и се явявате на изпити пред комисия! А що се отнася до понятието "средно голяма домашна библиотека" - явно това ще да е много мъничка библиотечка с не повече от 30 книги. Аз в моята имам 3000.

До "друг учил" .........Вероятно си учил в някой ПУЦ - Професионален учебен център за сервитьори в който най-трудното нещо е да научиш формулата на водата. ......6 години следване и 6 години специализация и една средно голяма библиотека учебници само за един изпит.

На елементарния човек със самочувствие, коронният му номер е да започне да обижда, така просто без аргументи! А между впрочем , освен медицина, само ПУЦ-ове ли има?

че когато си БЕДЕН да управляваш, в пряк и преносен смисъл, и правиш отчаяни опити да "закърпиш" положението в здравеопазването, като "афишираш" показност на МНИМИ УСПЕХИ във външната политика и си "изоставил" вътрешната политика към битието на собствения си народ, то %-та смъртност ще е висок и без анализаторската статистика на ЕВРОСТАТ!!!

Че имаме цели 40 /четиридесет!/ процента смъртност, кажи-речи половината население. И че системата със здравната пътека води направо към Централните или в Бакърена - така добре работи, дори вуйчо Химлааа не се е сетил.

ти си толкова прост, че не си разбрал какво пише! Има гигантска разлика от 40% смъртност и 40% от всички смъртни случаи! Помъчи се да мислиш, после давай мнение! Отнася се и за дебилите, които са лайкнали малоумното ти заключение!

На всеки 10 смъртни случая - 4 от тях са неадекватни и е могло да се предотвратят!

Цената на медицинските изделия и консумативите за операциите са на американски и европейски цени. Пациентите в България с 250 евро заплата , та и с 350 евро заплата, за пенсиите от 100 евро и за децата с мижаеите заплати на родителите им пък няма въобще да говоря, никой не може да си позволява да се оперира, дори и при некадърен лекар. Всички ще умрат тука. Дори тея, които си мислят, че има пари , като чух какви пари струва само радипдигностиката преди лечението на рак се ужасих. Самите лекари , които го прилагат си казват , че в България за българските пациенти това е неприложимо, особено новостите в областта...А НЗОК фалира, дянков и Борисов я изпразниха 2012 след като доведоха българите до не знам коя подред национална криза, катастрофа , протести и самоубийства....

Едно от най важните неща на българският модел на демокрация, че прокуди способните и младите хора от България. Или както аз обичам да използвам един литературен израз - бягат от България, както и през турско робство не се е бягало. В страната останаха предимно възрастните, които се броят за живи само по избори. На тях не им е останал много голям избор, могат да умрат, кеф им от мизерия, кеф им от болести. И те избират да мрат от болести, защото от мизерия се мре по бавно. Кажи на някой човек от запад, че в България има пенсии по 125 лева, за да видиш дали ще ти повярва. Тия техни статистики не се отнасят за нас, тъй като ние сме изчезваща нация.

ГЕНОЦИД а колко осъдени има ?!

няма осъдени значи няма геноци,същото е и при корупцията която е на път да фалира държавата на пеефски

страшни проценти! Ама, пък не гледат колко успешно европредателство имахме, упс. европредседателство!