Европейският съд за правата на човека: Русия е отговорна за смъртта на Литвиненко

Според британското разследване руските граждани Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун умишлено са отровили Литвиненко, като са сложили радиоактивното вещество в питието му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откога в съда се използват конструкциите "е твърде вероятно" ?! Не трябваше ли да има поне някакви доказателства, за да бъде повдигнато обвинение ...

Русия и Путин все виновни за всичко по света , дори за Вулкана на Канарските Острови и Авганистанските бежанци ! Много Плиткоумни тези от Европейския съд ?

А бе тези ингилизи, вместо да се занимават с тяхната кралица, защото има съмнения, че е замесена в убийството на Даяна, те се занимават с Путин!

Бащата на Литвиненко,който е бил до него в болницата през цялото време, каза,че МИ-6 са го отровили. На кой да вярваме?

"Highly likely" отново на дневен ред...

Тъпи ингилизки номера...

Веднага след смъртта на Литвиненко ,когато се повдигна въпроса за полония, един руски генерал от ГРУ каза. От над 200 способа да отровиш човек, полония стои на предпоследно място. В ГРУ и ФСБ има всякакви но не и наивни глупаци.

Путин е доста умен и има огромен опит като разузнавач. Мислим ли че той и цялото ФСБ не би могли да организират унищожение на скапаняка Литвиненко така че никой нищо не би разбрал. Автокатастрофа, подхлъзване в баня - каквото хрумне. Но не - тук се изиграва цял театър - през цялата Европа - най малко през граница на Англия 2-ма пичове мъкнат чувал с полоний . След което преобличат се като английските сервитьори - сър Ванюшка и сър Антошка. Издебват Литвиненко и сипят прашец в чайче. Това не само на мен се вижда идиотско. Освен тов забравяш за много въпросителни: - как пренесен полоний през гранични служби в Англия - за чий на Путин един амортизиран служител на ФСБ, който отговарял за толкова незначителна служба като съпровождаване на ВИП персони? какво можал той да разкрие - карта на тоалетни в Кремъл? секретно естройство на тойлетна чиния? - има ли някакво значение че Литвиненко е бил паралелно информатор на МИ и освен това в прека връзка с Березовски и чеченски екстремисти В този криминален роман нещо не се връзват нещата - прекалено много Холивуд има в цялата работа. Както и със Скрипали - стар , отпадък на ФСБ , одъртял, омършавял. Освен това освободен от Путин по амнистия и пуснат да си ходи от Русия

Спокойно "Маруся", всеки човек със здрав разум е наясно за какво иде реч, а глупаците..., всъщност какво ни интересуват глупаците. Западът изпитва огромни проблеми. През студената война, животът при тях наистина беше по-лесен (не непременно по-добър, защото всички виждаме в какво се превърнахме за 30 години "демокрация), но в последните 20 години там е пълен разпад, водещ към тотален срив и техните граждани гу виждат и усещат на гърба си. Само един пример - погледнете последните 4-5 клоуна, всъщност пълни малоумници президенти на САЩ. Трябва с нещо да се отвлече вниманието на хората от истинските проблеми. Трябваше да съживят, по-скоро да превърнат в така любимото на американците зомби, стария враг Русия. И те го правят - нескопосно и наивно по холивудски, но за измитите американски мозъци, това е достатъчно. Не вярвам в господ, но ако имаше такъв, той би изпратил в този момент точно Путин. Точно такъв опонент им идва напреки на гърлото на западняците и ги облива в пот в нощни кошмари. И най-важното - Русия никога няма да нападне първа, но точно защото е свикнала на всяккави трудности и брани себе си (не "интересите" си по цял свят), ако опре до това, ще изличи запада от картата на света и има всички средства да го направи. Тъпите кравари това много добре го разбират и не смеят да прекрачат решетката, а само се кривят кайто маймуни зад нея и се опитват да дразнят руската мечка.

Колкото българите стоят зад покушението срещу Йоан-Павел, толкова вероятно е и руснаците да са отровили с Полоний никому ненужния Литвиненко или пък "прочетения вестник" Скрипал с бойно отровно вещество. Англичаните все повече се очертават като маргинали без въображение. Европейският съд по правата на яовека отдавна е показал, че не е никакъв съд, а политически орган.

Извинете моля, но да тръгне да пренася някой плутоний за да отрови някого - нещо дето го ловят почти всички датчици за нещо нередно? При положение, че могат да си наберат бучиниш от най-близкото бунище и да му спретнат една отвара. Да не говорим, че има много отрови, които не оставят много следи за аутопсия. И сега съдилища, дето ползват дефиницията "е твърде вероятно" се опитват да ме накарат да повярвам, че руснаците са идиоти!? И защо нещо случаите са в Британия все - като се почне от нашия Георги Марков и свършим със Скрипалите. А тези дето ги тровиха или стреляха в самата Русия бяха пак на къса каишка от Лондон. Господа предатели, не ползвайте услугите на Лондон. Работете направо с Вашингтон, окръг Колумбия. Там не помня някой техен кучи син да се е споминакл скоропостижно.

Лапай

Аз винаги се извинявам и винаги поздравявам. Любезен съм като лос. Любезният лос.

Не знам кой го отровил този, но има всякакви доказателства, включително и видео, на голям брой хора, убити по заповед на един президент.

С война не могат да превземат Русия и затова единственното е санкций и пропаганда без доказателства. Твърдо вероятно не е доказателство.

До драскачите в защита на Путин - вие наистина ли смятате, че той е света вода ненапита? Той е офицер от КГБ- знаете ли как се израства в йерархията на тази организация? Да ви кажа тогава - с упешно проведени операции - с убийства! Затова, когато Байдън отговори на въпроса -"Смятате ли че Путин е убиец"- утвърдително той имаше пред вид точно това. Хората от неговия бранш в Русия все още се ръководят от принципа формулиран от Сталин - "Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем" и ако някой не го осъзнава то той е за клиника.

Тогава ще им дойде акълът в главата

Не смятам, че Путин е света вода ненапита, но и не смятам, че Путин е идиот. И ще съм много горд, ако децата ми се доберат до такива позиции и така застрашат Путин, че да му се наложи да пробва да ги отстранява. А дали ще успее е един друг въпрос. Щото не се знае кой кого. Може пък те Путин. Все пак и той пие чай.

Само защото са попречили на Путин? И ги трепе самият Путин? Ти си болен, колега Опасно болен

Написал съм, че ще се раздвам децата ми да са на позиции, от които толкова да могат да застрашат Путин, че той да пробва да ги трепе. Дали ще успее е съвсем друг въпрос. Просто децата ми са по-умни от повечето путинови копои. Също не мисля, че биха пили чай със съмнителни типове от службата, която са предали. Също не мисля, че биха започнали да работят за някоя пропадаща империя.

Така е. Нямаме съмнения за Путин. Въпроса е дали КГБ биха се занимавали с такива екзотики, като Полоний, Новичок или МИ6. И двете организации обаче може да са решили да правят показно убийство за назидание с противоположни цели.

Английски хумор, да се смееш ли или да плачеш.

Няма да се смееш, вярвай

Искам първо да го полигавя малко Може ли

Западните терористи се опитват да обвинят Русия в убистовото на Литвиненко, извършено от службите на англосаксонските терористи в Англия. Единствените терористи, на които практиката им са убийствата на конвейр са Западните държави, и особено Сащ, Англия и Франция.

Обмени ли рублите в юани?

А кой самоуби този, който откри полония в кръвта на Литвиненко? А кой самоуби онзи другия, дето подписа доклада за наличието на оръжия за масово поразяване при Садам преди инвазията в Ирак?

Георги Марков е убит /пак случайно в Лондон/ от БГ или съветски служби , толкова и този Литвиненко и Скрипал , Навални и целият свят под ред са убити от Путин , или Боширов и Петров.Вицовете в Англия нямат край.А и кой каза: По лошото нещо от война е това да си приятел с англосаксите.

Така е. Марков се е убол на един отровен храст и от това е умрял, но не искат да дадат компенсации от кметството на Лондон... Затова са измислили историята с шпионите, чадърите... Долу 5-жито. Хората станахме идиоти!

Човек прави заключения въз основа на собствения си опит, убеждения и логика, базирана на хипотезата при разменени роли. Те вероятно биха ликвидирали свой бивш служител на тайните служби, дезертирал при врага или конкурента или поне биха опитали. Историята непрекъснато потвърждава колко са злобни, коварни и отмъстителни. Пример - бомбардировките над България през ВСВ, въпреки позиционния стил на водене на война и символичното обявяване на война към САЩ и Великобритания - тонове бомби, бомби-играчки, всичко - над цивилното население и цивилна инфраструктура. За благодарност им дигнаха плоча-паметник на американските бомбардири, а те ни третират като туземци от Тамбукту и при пътуване изискват паспорти, а за САЩ и визи, а те могат да идат тук по всяко време, както си пожелаят, даже и без документи!

Всички знаем, че руснаците тровят с новичок, а този е бил отровен с полоний. Значи не са руснаците. Или пък не са отровили Навални и Скрипал. Във всички случа има поне един който не е отровен от руснаците.

Според съда "е твърде вероятно" отровителите, установени от британско разследване, "да са действали като агенти на руската държава". Кое е вярно? Това, което се казва в заглавието или извадката от мотивите на съда...

Но съдът ще е страшен

ти е липсата на хапчета.Дават ги безплатно пред 4-ти км.

Чудо голямо Само Литвиненко ли е отровил Путин Важното е копейките да капят

Някой ден по същия начин може да убие децата ви, слуги тъпи

Путин - може би, НО любимите хамериканци са убивали, убиват и ще убиват хиляди и хиляди невинни по целия свят, а тъпаците като теб ще ги приветстват като богове! Само преди дни американците избиха ей така, между другото, 10-на цивилни, бягащи към летището афганистанци, от които 7 ( СЕДЕМ, тъпако!) деца!

"Според съда "е твърде вероятно" отровителите, установени от британско разследване, "да са действали като агенти на руската държава". И това ли им е аргумента по който съдят, че именно руснаците са виновни?! Само защото лицата са действали като агенти на КГБ от времето на студената война с полоний-210 се предполага, че са руски агенти!? А и отделно приемат и за допълнителна тежест това че Русия не е предоставила "задоволително и убедително" алтернативно обяснение за това как е бил отровен с елемента, макар Русия да не е била част от разследването и всички доказателства да са на база устни доводи! Както беше и със Скрипал. Британците продължават с тъпите си изпълнения където обвиняват Русия за еди какво си отравяне и после заявяват на руснаците, че ще им предоставят доказателствата едва когато те си признаят деянието си и накажат виновниците!?

Otgovorna - tvarde veroqtno . Koi kakvo e napravil , koi vinoven biobshte ne e qsno. Ne dala drugo obqsnenie - !???

съдба на предател! Впрочем пак не е сигурно дали британските служби не го отровиха за да обвинят Русия.

И ти си предател Трябва ли да те отровим, гниди

Както някои вече споменаха...интересно защо всички тези случаи са само в Англия? Въпреки това, аз лично вярвам че конкретно Литвиненко (но само той) е наистина ликвидиран от руснаците. Причини много и с право!!! Предал и издал колеги което е застрашило живота им. Как по друг начин да постъпиш с такъв човек? Другото интересно нещо е как някои хора са ликвидирани в Русия, по начин по който почти открито се намеква че два ли не Путин е виновен...журналистката дето била убита на неговия рожен ден, оня нищоправец дето го гръмнаха на Червеният Площад и други. Сега, без значение дали го харсевата Путин или не, би трябвало да се съгласите че той може да е всичко, но не и глупак да гръмне някой на рожденият си ден!!! Очевидно е че има сили които правят такива неща за да злепоставят Путин. От това което аз знам, в Русия Путин има врагове които обаче не са достатъчно силни да се изправят директно срещу него. Те действат малко или много подмолно организирайки такива убийства и подобни мероприятия с надеждата че това ще накърни имиджа на власта. Паралено с това търсят помощ и от външни фактори (като Англия примерно) които знаят кой реално е виновен, но си мълчат и припяват на извършителите, защото е в техен геостратегически интерес.

Хахаха. Поредното недоказуемо обвинение към Русия. Руснаците като си вършат работата си я вършат добре - като онези истории с Новичок и другата Навални. Русия ако искаха да убият някого щяха да си сложат истинска отрова, дето да го убие за нула време, а не някакви недоказани отрови. Това са Западни фабрикации

Целта е сплашване а не убийство.

Това е тезата която излезе след като защитниците на Навални нямаха друго обяснение. Но на това тяхно обяснение, аз питам: За какво сплашване на човек който вече 10г+ години прави тези неща и е "сплашван" безброй пъти за тези години? Навални прекалено много време е в тази позиция и всеки който е искал да го сплаши вече е пробвал и е разбрал че не става така! Айде, да беше цъфнал Навални вчера в тази си роля...добре...да приемем че са се опитали да го сплашат. Ама той вече 10 години прави такива неща и власта 10г вече го сплашва по един или друг начин. Времето за сплашване отдавно е минало!

Тия американски и еврогейски подлоги чували ли са понятието "презюмпция за невинност"?! Русия не била доказала достатъчно категорично, че не е замесена в...?! Вие, тарикати, трябва да докажете обвиненията си, а не някой набеден да доказва, че е невинен!

В която се доказва че е педал и педофил

Има едно нещо в правото, което се нарича "Презумпция за невиновност". Обвинението трябва да докаже вината, а не обвиненият да доказва, че е невинен. Почвам да се чудя, от какви принципи се ръководят тези съдилища. Или, още не са разбрали, че средновековието е отминало. Интересно, че тези демократи не забелязват изобщо рязането на глави в Саудитска Арабия, за всевъзможни неща, като изневяра. Другарчета са, простено им е.

Удивително как всички засегнати по случаите с отравяния или смърт се случва във Малкобритания...

След провала със Скрипал вече никой не им вярва !

Според съда "е твърде вероятно" отровителите, установени от британско разследване, "да са действали като агенти на руската държава" - и това е формулировка на съд !!! Умишлено Брюксел унищожава и правото за да може по лесно овцете да се държат в подчинение и да се стрижат от господарите !!!

Навсякъде предателите се наказват със СМЪРТ .

Ингелизите са тотално изкукали - колкото и да са малоумни руснаците, това да похарчат полоний за 100 000 долара да утерпят някой вместо да му сипят чайче от татул дето е безпатен или да го накълцат с кухненски нож за 10 лири просто няма как да стане. Отделно полония в Русия го държаха в едно скапано хранишище дето трябва да си абсолютно камикадзе да влезеш да го извадиш щото ще светнеш като крушка и ще пукнеш преди тоя дето искаш да отровиш.

Аха, "много вероятно"