Европейският съд обсъжда дали Лондон може да се откаже от Брекзит едностранно

Очаква се тълкувателно решение дали чл. 50 на Лисабонския договор може да бъде отменен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудят се как да си оплътняват времето виосокоплатени клатикурци, защото правораздаването там отдавна е в ръцете на мераците на големите дебили назначени в него...Нали посписахте някаква договорка какво сега ще тълкувате какво би станало ако баба беше с панталон а дядо с поличка...

Щом при бракоразводните дела е възможно да се оттгели молбата за развод, значи и при Лисабонския договор може.

всичките виновници на тоя клон цоцат пари от подобни каши които лично те забъркаха

Иначе ЕС постоянно говори за демокрация нали?, но демокрация както на тях им отърва а не както искат хората.

на пияна жена! ЕС все повече заприличва на националния по футбол . Все чакат отсрещната страна да им свърши работата!

..иди ми, доди ми...

Айде чупка на мъгливия Албион. Пакитата ви чакат да ви подобрят генофонда.....

Първо погледни генофонда на БГ в момента, 8 от 10 новородени е с тъмна кожа и от родители за които българският език не е майчин и дори не го говорят.

Отказ може да бъде приет за относим само след нов референдум. При липса на нов референдум няма нова воля за присъствие или напускане на ЕС. В този смисъл чл. 50 не може да се изменя едностранно. След като стана ясно, че руснаците са оказали влияние сега е ред на бедните британци да го духат. След като се оказа, че лъжите за българи и румънци не се сбъднаха фарсът се връща като бумеранг върху главите на управляващите. Те ще платят цената до 5 години след излизането си.

Вече наистина ми се гади от тъпите номера на островните търтеи...много са нагли...ЕС ще е по-добро място за живеене без тях.

номерата с аот ЕС..Лондон на 29 март 2019 бие шута на смешния съюз! Ние пак ще остане мпоследни на потъващия кораб. Винаги сме с немците и винаги дървото е за нас. бахти мазохистите сте!

Защо всички гледате но не виждате...не виждате ли че то мафиотски ЕС се разпада и с нокти и зъби се стреми да повлече всички на долу. Излизането на Англия трябва да се приеме като пример за свобода и шанс ЕС да се разпадне за да мигат страни като БГ да имат шанс да оцелеят с народа си. От както сме в ЕС само слушаме че е нормално да сме бедни да ни укоряват и че трябва да вкарваме чужденци но не ит където ние искаме а от африка и афганистан....за това ли беше преврата през 89г?

путлерастите се посраха от мъка и злоба че Британия може да остане в ЕС - хахахаааа.......голям мерак ви е на вас, Путкин и Раша да има Брекзит, ама може и да няма. Англия май пробва до последно какво ще стане и сега може и да даде на задна. Даже и да излезе, няколко нови членки чакат да влезат скоро. Така че ЕС се разширява, а не както на вас ви се иска да се разпада - хахахахаа.......лузъри съветски

Да,да,ще се откажат !Те избягаха като кучка от ... ,чакайте ги да се върнат !

Щуротийте продължават , а безотчетното ядене и пиене на чиновниците за цял живот....

Каквито и циркове да се разиграват, каквито и далавери да се пробват, в крайна сметка ако "Брекзит" няма, ще е по-добре за всички. Ясно е, че англичаните исторически имат доста неприятни отношения с България. Но и много други европейски страни имат какво лошо да помнят. От това няма смисъл. Добро-лошо нещо е построено. За нас пак е малко сбъркано, но и ние носим вина за това, особено някои от нас, които са по-високопоставени. ЕС трябва само да се усъвършенства и променя към по-добро, а не да се разпада. Добри-лоши англичаните, но много българи си вадят хляба там, учат и т. н.

Ама,те англичаните,само за българите мислят !

Май в европйският СССР са се наакали ... сега трикове под пояса, па ако мине, най големият платец да остане в плен :) няма да ви минат триковерте, господа евро-гейци. Великобритания е СУВЕРЕНна държава. Има си суверен. суверена си има правителство. Ясно е чий е прай министъра. Ясно е чий е съдът, държавата е пределно ясна като структура. А кой взема решенията в Евро-СССРа ? неясен размит сбор от некви ?! евродепутати ? събрани като с прахосмукачка в "семейства на партии". Където герб и дпс са в същото семейство... или бъркам ?! живейте си в без-суверенните републики, управлявани от съветската империя, но не пречете на британците да живеят свободни, моля!

Брекзит няма да имаа!!! Комунистите само дето се радваха толкова хахаххахахаххахахах

Ще има ,,кой ми ср.. в гащите..?,, .

Ингилизите май са малко на принципа "много ми се иска, ама не ми стиска".

“....Последното изявление придаде по-голяма тежест на резултата от заседанието на Европейския съд - чието върховенство над британските съдилища по правни въпроси Мей посочи като една от причините за напускане на ЕС....“ Естествено- че нали именно заради решенията на СЕС/ Съдът на ЕС/, ако британец прояви дискриминация спрямо ЕС гражданин по отношение на заемането на свободна позиция, при която няма кандидат за нея, който да е британски гражданин, то СЕС ОСЪЖДА британският работодател, подал обявата, на глоба, съставляваща едногодишната заплата по обявената позиция! Заради ДЕС и ДФЕС- договорите за ЕС и изрично вписаната в тях ЗАБРАНА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ, ОСНОВАНА НА ГРАЖДАНСТВОТО, то до сега британия беше ДЛЪЖНА да не дискриминира пряко или косвено ЕС гражданите и съответно- нямаше как британските селяндури да гледат отгоре напр. висококвалифициран специалист- гражданин на източноевропейска ЕС държава....

Значи който влезе в ЕС няма излизане!!! А защо разбихте Югославия?

интересен въпрос който показва абсолютно непознаване на историята, първо нека ти напомня факта че още когато почина Тито българската делегация водена от бай Тошо беше набутана в кюшето. Второ нека ти напомня че първи счупиха Югославия словенците- не НАТО- словенците въстанаха срещу сръбското иго и Любляна водеше война на два фронта- хем срещу сръбските танкове хем срещу италианската артилерия- щото Италия е в НАТО но веднага почна да бомбардира словенците Та лъжеш като дърт циганин Отделно че Югославия бе съставена от множество окупирани народи подчинени на сърбите - абсолютно както в Османсната империя

Тереза Мей, която беше против БРЕКЗИТ-а, каза, че ще уважи волята на народа и връщане назад няма да има. Еврозелките, обаче, вместо да вземат юридическо решение, умуват политическо... Целият ЕС е фалшив...

Утре ще има изненада от страна на Испания след като днес в британския парламент Мей каза, че Гибралтар е английски и такъв ще си остане. Един вид преговори с Испания няма да има.

Е какви преговори да има? Ако не бяха влезли в ЕС щеше ли да има преговори сега? Парламента в Лондон ще отхвърли това споразумение и Вликобритания ще излезе без споразумение. Да видим Испания тогава какви изненади ще поднесе.

Рано или късно ще има изненади. Дори Гибралтарци искат референдум за отделяне от Британия.

Значи за шотландците не може, но за град Лондон може и да има вариант ...

Още колко години ще траят тези истории?

а в Страсбург вече обмислят следваща степен на схемата колко струваш на кого ... и всичките си седим на Ай-Фончето с надеждата Мене няма да засяга . Така си е било нагласата и по време на 1920 - 1940 .

"Чл. 50 гласи, че ако една страна реши да се изтегли, има две години да договори споразумение за напускането си с останалите 27 страни членки, макар че този процес може да бъде удължен, ако Европейският съвет вземе единодушно решение. НЕ СЕ СПОМЕНАВА ДАЛИ СТРАНАТА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ РЕШЕНИЕТО СИ... ... Обаче ДЖОН КЕР, британският дипломат, КОЙТО Е НАПИСАЛ НА ТАЗИ КЛАУЗА, неведнъж е заявявал, че тя може да бъде отменена едностранно." Джон Кер да си скъса дипломите, ако има такива!

Нещо, решено на референдум, ще се умува от някакъв съд. Демокрация тип ЕС!!!

Референдума не е особено валиден, защото бяха подлъгани ниските прослойки, с обещания за повече работа, пари за здраве и т.н., неща които се оказа са лъжа. Фараж и русия маемун са за съд

Кой си ти бе .... ? Ква ПРОСЛОЙКА СИ - ПРОСЛОЙКА ТРОЛОВЕ ? И с кво право се слагаш над другите ? Нещо май бъркаш времената в които живееш..... И, да те открехна, ако две год. не си разбрал - за Брекзит гласуваха ДОБРЕ ОСИГУРЕНИТЕ ВЪЗРАСТНИ(СРЕДНА КЛАСА) ОТ ПРОВИНЦИЯТА. Щото Островът не е само Лондон, а пък и в Лондон май не преобладават англичаните(като присъствие). Друг е въпросът дали брекзита е добро или зло.