ЕС ще удължи маршрута на „Южния газов коридор”

Европейският съюз възнамерява да удължи маршрута на доставките на газ от Азербайджан по „Южния газов коридор”.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще удължи маршрута на „Южния газов коридор” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи за да сме независими от братушките ще станем зависими от турците??? Много умно, еврогейци!!!

Не разбирам как всички газопроводи са хубави , само южен поток е не изгоден

val55

Ново виждане в противовес на нефта и газа! Всички говорят за всякакъв вид независимост, а тя е следствие на времевото мислене, което царува в момента по света. Всички, които граничат с морета, и океани могат да са независими стига да решат, и построят... а екологично замърсяващият нефт, и съпътстващите го технологии, ще бъдат тотално ограничени. Ще има и чиста Н2О, и други Н ове и ...Сетете се, какво трябва да се построи близко На, или До нашият 4бряг, и какъв неограничен ресурс за икономиката ни трябва да бъде. Предполагам, че БАН може и да... Нещото?! отменя, и атомните централи в сегашният вид и технология. Много по евтино е от построяването на една АЕЦ, а за безопасност въобще да не говорим... Ето това трябва да направят нашите управници в България, а и не само да се слагат тук и там! Може би това следва, но зависи само от нас и нашето мислене!!! Ние съдбата си коренно не можем да променим, но можем да тръгнем по правилният път, но с друг начин на мислене. Всичко направено добро винаги се връща независимо от кого... Относно газа, той е нещо повече от стратегическа суровина, но както се използва сега е повече от престъпление. Дайте път на новите технологии, и производства, като дадете път на еволюцията!!!, докато все още има време, защото ако се наложи да има революция, ще стане страшно за всички, и то много от нас ще....което е много вероятно да.... Малко черногледо, но много достоверно според някои по умни от нас... Мислете, и за другите след нас. Затова все, още не сме вечни и... Като заключение важи следната поговорка: Вода гази жаден ходи?!!!!!

val55

Сега по сериозно по този ?. Всички знаем поговорката за жабата и скорпиона!!! Ха познайте, кой е жабата, и кои скорпиона, но жабата през тези години много е поумняла за разлика от скорпиона.... Всеки може да го тълкува, както иска, но крайният резултат е дилема за....! Това, което се пише по този начин служи, като дезинформация, за да се караме, но не и да послужи за сондиране на мнения. Вникнете малко по надълбоко в нещата, и четете между редовете. Истината, или кучето, както е казвал един мъдър човек е заровено в бъдещето много по по на Север, ама кой сега се замисля за тези неща. Би следвало извода, и решението да е съобразено с бъдещето сумирайки всички сегашни и евентуално бъдещи факти. Това вече е въпрос на сегашен и отчасти бъдещ анализ. Ние в момента се явяваме, като гледачки с нашите писаници. Как се пълни една тръба с милиарди куб/м газ за десетки години напред. Хайде, да не говорим за възможности, добив, изчерпване, логистика и т.н. Сега за момент да махнем!!! ограничената времева геополитика, която включва.... Сложете на нейно място взаимоизгодните договори и трасета, и тогава, ще разберете, каква е добре обмислената истина за всички. Емоциите са лош съветник, разума преди всичко, но все още има хора и държави, които искат да са по и най, а другите да не се зачитат в.... Може да се каже за тези държави..на всяка манджа мерудия. Пишете на воля, каквото Ви се иска, то това, което ни чака вече е станало. Някои са артисти в ..., а за миманса няма да говоря.... Пускайте си тръбите на воля, където Ви скимне, пък после оле....как, защо, така ли, тю да му се не види, защо не мислихме, а то беше толкова, но пусто наше мислене по... Земьо, Земьо и ти Космосе, а ние къде сме а....????!

"...ЕС ще удължи маршрута на Южния газов коридор. Това ще позволи на Европа да увеличи доставките на газ от Азербайджан и ще направи възможни доставките от Туркменистан и Иран (в случай на отмяна на санкциите), съобщи пред изданието представителят на Еврокомисията." Значи т.нар. Европата казва не на "Южен поток", а ще "прави" Южен...коридор". Ами нали това беше логиката на "Набуко-то". Какво стана - остана си една опера. Значи идва поредната...гротеска. Защото: Азербайджан няма свободни количества газ "за продан на лаици", Иран има, но няма да го по-даде, Туркменистан има най-много, но и да иска, не може да го даде, на когото му се ще...Спровка - дедо/чичо Гугъл-ов

Мерак на есовските и щатските ни "приятели" е да ни вържат ТВЪРДО с Турция, да зависим и военно и енергийно от нея.

Да се строи, а не да се руши и краде, както правят последните десетилетия! Който е против строителството той е против България и българите!

Ало Любене сложи си очилата.Не е Южен поток а е Южен коридор,и ние не участваме нито в строителството нито в експлоатацията му.Просто сме Аут от всякъде.

val55

....и против ЕС, със сигурност!

Да се строи, а не да се руши и краде, както правят последните десетилетия! Който е против строителството той е против България и българите!

Предпочитам да ми дадат 100 000 $ А не 100 000 Рублеца. По добре си е да знаете

Майка ти и баща ти са пропуснали да ти направят 3D моделиране!?

ЕС май няма друга мисъл сутрин и вечер освен това-как а прецака Русия и страните които имат бизнес с нея... голяма злоба към тази велика държава...ужас... Но,най-прецаканите ще сме ние защото ние не влизаме и никого не сме влизали в плановете на ЕС.Те ни заробиха за тези 30 години.Нити крачка напред, само назад... Вече се върнахме в 19 век, а нашите продажни политици продължават да ни продават... Трябва да се държим с Русия...

ЕС си спасяват кожата. А ние понеже сме голями "приятели" на Путлер ще сме единствените потърпевши като Украйна спре газта. И да построиме ЮП пак ще сме наебани щото ще сме единствените, които ще го ползват и ще плащаме хем солените руски цени за газта, хем двуцифрената сума в милиарди, разходи за построяването му....

ЦЕНИ НА БЕНЗИНА В РУБЛИ/ЛИТЪР КУВЕЙТ 8.3 ТУБЛИ/ЛИТЪР КАЗАХСТАН 27.5 РУСИЯ 33.3 САЩ 36.3 КИТАЙ 45.3 БРАЗИЛИЯ 46.5 ..... ПОЛША 61.7 БЪЛГАРИЯ 62.6 УНГАРИЯ 66. ФРАНЦИЯ 73.5 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ 75.9 ГЕРМАНИЯ 75.8 ИТАЛИЯ 83.8 .... НОРВЕГИЯ 83.7 ...... КОФТИ БРАТЯ РУСКОФОБИ :)))

Ставам кувейтофил след твоята публикация! :))))

Лошо няма, но трябва да си покастриш п.шлето преди това.

Тези които имат газ или им е близо, им е евтин. На останали скъп. От възможните доставчици за България, Русия е най-близо.

Той азерския газ ще стане само част от Южен поток. Турция граничи с Ирак. Прощай Русия На Путлер ще му се стъжни максимално!

Ти на колко годинки си? Мисля че ти е рано за политика да се напрягаш.

Супер, а у нас политическите продажници се натискат ли натискат за Южен поток, напук на ЕС.....

Политически продажници сте вие, които стоите срещу националните интереси на България за шепа центове.

Мен пък изобщо не ме кефи да палащам никаква газ, от където и да идва. Да направим като украинците, казваме че тези цени са ни високи, не ни устройват и не плащаме. Ха, ха, ха!

На Украйна скоро ще им остане само вариант - доставка от Словакия. но на каква цена и какво количество - само "Газпром "знаят.

Румъния също е предложила предварителен договор за пренасяне на шистов газ към нас от 2016 година ...

Според мен ,шистов газ от Румъния ,не бива да приемаме. И не само от Румъния ,ами нека да си го въведем например като принцип -да не приемаме да преминава въобще границата ни шистов газ,добит в която и да е съседна на България страна! Трябва да имаме принципи и да бъдем предвидима страна,както на запад искат. Щом у нас има мораториум за добив на шистов газ,логично е,да не сме възторжени от мисълта,че той се добива в съседство,и да не стимулираме това. Ако замърсяването е у съседа ти,то неминуемо ще засегне и тебе. А нашата позиция трябва да е последователна,страната ни е първо туристическа,забранена за ГМО ,следва да е забранен и добива на шистов газ,иначе няма логика да предлагаш балнеоложки услуги,а..в отровена среда..трябва последователност просто. Но трябва да се противопоставяме и на добива у съседите,иначе,румънците като надупчат дунавската равнина,то в Добруджа водата ще се отрови,какво като добива не е на наша територия? Или да предложим на всичките си съседи,ако не искат да се забрани,то поне никой да няма право без съгласието на съседа си да дупчи на по-малко от 200 км от границата (примерно). Или нещо такова.

Хммм, добре де, ама ако ние не приемаме, толкова ли няма на кого да го продадат румънците? А ние да си го купуваме от Русията на продиктуваните от тях цени? Или все пак да има конкурентни доставчици и избор на по-изгодната цена? Щото е илюзия да забраним на съседите добив от тяхна територия, нали?

Понеже не ми пуснаха линка към информацията за това че Китай Япония и Русия и други държави преминават към разплащане помежду си в националните си валути и игнорират далара като еквивалент !!!!Ами сега?

А теб това грее ли те? :)))

ИНАЧЕ АЗЕРИТЕ СА СЕКСИ ПИЧОВЕ И НЯМАМ ПРОТИВ ДА ИМАМЕ ВЗЕМАНЕ-ДАВАНЕ С ТЯХ....

Секси са, да. Само си вземи повече вазелин. :)) Иначе са като турски русалки.

КАТО МИ ЛАПАШ НИК-А .... НЕДЕЙ ДА ПОЛЗВАШ ЗЪБКИ :)))

Аз не занам, къв е тоя зор за Южен Поток, та чак кучета продажни лаици у форума псуват и дърлят по чуждите мнения , без някой да им търси РЕПЛИКИТЕ

ти пък се изцепи, най-големия пом'яр наоколо.

Ами добре,нека се изгради и такава връзка,но не бива да изоставяме и Южен Поток ,това ще се нарича "диверсификация" ,а не като изоставим Ю. Поток ,само с азерския газ,то пак е само от една страна,и пак не е диверсификация!

Ами нека да се изгради такъв газопровод ,стига да могат. Аз,като търговец ,познаващ живота и света,съм малко скептичен обаче. И много познавам-:) Наистина,преди много години,като се заговори за американския проект Набуко ,аз веднага се изсмях -мои колеги знаят това. Казах,че само болни от някакви фобии мозъци могат да вярват или поддържат такава утопия. И минаха години,какви ли не американски совалки ,и сега къде е Набуко? Смешници ми изглеждаха няшите политичета ,в наведена поза,вместо да гледат българските икономически интереси,те само припяват след някои батковци. Та такива работи. Ами някои хора почти изплюха камъчето,като си признаха за този газопровод-ето за това бе цялата работа с кризата в Украйна,с майдановскте събития,ето за какво се вложиха толкова пари в Украйна -за да се предизвика кръв ,за да се възпрепятства един бизнес,и да се отвори път на друг ,това се прави постоянно на дребно,но виждаме,че и на високо равнище е в сила същият прийом. Нищо ново под слънцето-:) Всичко е ясно от първият ден (а наивниците да вярват в приказките,като не могат да мислят (не мога да им помогна-:(

Най-големият химически концерн в света BASF каза: "от 30 години сме клиенти на ГАЗПРОМ и никога не сме имали никакви проблеми". Проблемите се правят от транзитната страна Украйна. Вижте другият проект от какви страни зависи: Албания, Грузия, Азербайджан, Турция,... Все демократични, предвидими и мирни страни. Става уравнение с 3-4 неизвестни и 3-4 ТРАНЗИТНИ ТАКСИ по трасето. Нашата позиция пак ще е добре познатата "стойка Г" : безгласна буква, потребител, без право на глас.

Това е новина в стил "Мисията невъзможна" и "Мижи да те лажем". Докога ще ни заблуждавате с подобни пропагандни глупости. Единственият начин да имаме много газ от доказани находища с огромен потенциал и да печелим от стратегически коридор за газови доставки е реализацията на Южен поток. Всичко друго е лъжа и измама.

Като са толкова корназ ЕС за санкции да затворят кранчето на северен пото!!!Да ама не!!!!А иначе непрекъснато ни заливат продажните медии с простотии,как ще бъдат наказани руснаците но това май тях не ги интересува много!!И за десерт на всички путкопоклонници амероканофили и др.вижте тази информация link

Колко много се е загрижил нашия министър председател за строителството на газопровод от който най демонстративно ни изхвърлиха,защото прецениха че ще се явим крупен фактор в газопреносната мрежа.А за Южен поток който ни дава свобода на доставките от Украина нито дума.

СПОРЕД ДОКЛАД НА ЛУКОЙЛ НА АНГЛИЙСКИ PDF] GLOBAL TRENDS IN OIL & GAS MARKETS TO 2025 LUKOIL ЦОНСУМАЦИЯТА НА ГАЗ В ЕВРОПА ДО 2025 ГОДИНА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ САМО С 50 МИЛИАРДА КУБ.М , ДОКАТО ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НОВИ ДОСТАВКИ ОТ РУСИЯ И ОСТАНАЛИЯ СВЯТ ЗА ОКОЛО 400 МИЛИАРДА КУБ МЕТРА .... ОСНОВНИТЕ ИГРАЧИ СЕ ОЧЕРТАВАТ ЮГОИЗТОЧНА АФРИКА, ЛИБИЯ , АЛЖИР , ЕГИПЕТ , ИЗРАЕЛ КИПЪР ... АМЕРИКАНСКИЯ ГАЗ И В БЪДЕЩЕ ЩЕ Е ПО-СКЪП ОТ РУСКИЯ И АФРИКАНСКИЯ ГАЗ .... ОЧАКВА СЕ ЦЕНИТЕ ДА СЕ ДВИЖАТ ОКОЛО 300-320 ДОЛАРА (ДНЕШНИ ПАРИ) / 1000 КУБ.М .... С ИНГЛАЦИЯТА ОКОЛО 360 ДОЛАРА/1000 КУБ.М .... ГРАНИЦАТА ДО 350 ДОЛАРА/1000 КУБ.М ПРАВИ ПО-ИЗГОДНО ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ ПРИРОДЕН ГАЗ ОТКОЛКОТО ОТ ВЪГЛИЩА .... ... ТАКА ЧЕ БЪДЕЩАТА СТРАТЕГИЯ НА "ГАЗОВИТЕ ДЪРЖАВИ" ЩЕ БЪДЕ ЗА В БЪДЕЩЕ ЩЕ БЪДЕ ДА УВЕЛИЧАВА ИЗНОСА НА ТОРОВЕ, ПЛАСТМАСИ И ДРУГИ ПРОДУКТИ НА ОСНОВАТА НА ПРИРОДЕН ГАЗ - АФРИКАНЦИТЕ ЩЕ ИМАТ ПРОБЛЕМИ ДА СЪЗДАДАТ ТАКИВА ХИМИЧЕСКИ МОЩНОСТИ , ДОКАТО РУСИЯ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ Е В ИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ ........:)))

Супер новина! По тръба на ЕС ще се доставя от Азербейджан газ собственост на Русия! Цената 3-пъти по-висока от сегашната!

Европа няма да се остави да я рекетират москалските бандити Путин знае че предстои свиванена износа и спад на доходите. Не може да направи нищо друго, освен да го удари на нацизъм

Кучетата от Запад си лаят, кервана си върви - и на Запад, и на Изток ... 1 кръг, 2 кръг, 3 кръг ... що не въведат от Запад един истински санции? Щото те ще загубят повече от Русия и го знаят, така че споко - Харьков, Донбасс и Одесса също си отиват вкъщи ... за БГ 2-пъти по скъп газ - щото Плевню лае най-много, а в Галиция САЩ ще си добиват шиистов газ ...

Браво! Защо постоянно си мислим, че сме центъра на света? Независими сме, защото нищо не зависи от нас! Сега ще сме зависими от мюсюлманските бандити.

Няма проблем бре намери си газ и си го консумирай. Само дето ГАЗ няма или ако има ще е толкова скъп че Европейската икономика няма да е конкурентно способна. Простите Германци защо си направиха Северен поток и не искат и да чуят за проблеми с него

ПРИ НАС В ГРАДА СА СИ 75 БЕЛИ НЕГРИ :))) А ДЮНЕРДЖИИТЕ В ГЕРМАНИЯ И ТЕ СА МНОГО БЕЛИ :)))

"Белите хора" ги рекетира единствено ЧЕРВИЯТ ЧОВЕК!

Ареее Пу0кин изгоре здраво Мухахахах Ухахахахах Сега да си продава у Азия по 500$ НЕ У БЪЛГАРИЯ САМО ТАКА ЗА ТААА ТИКВА

Както винаги извън времето и пространството...... На кого мислиш че принадлежи газа в Азербайджан?? На дебелогъзата от Германия или може би на кетчупаджията отвъд Атлантическия Океан??

dimitarpeshev73@abv.bg

Както винаги продажна душица си ти. НЯМА ДА СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ДЖУДЖКО ПУ-кин

Стига да има какво да тече по тази тръба,защото ако русия изкупи годишната квота на азерите тогава ще трябва третия пол да я пълни тръбата

Хе-хе-хеееееее... Паникьосани идиоти-управляващи ЕвропаТА...... Безсилни и жалки-защото единствената им грижа е да лапат,а не да водят политика и да предвиждат ходове!!! Сега искат да покажат на нас"европейските аборигени",че ги бива и намират решение-за да не получат ритници по гъз..вете.... Премълчават-обаче-факта,че в Азербайджан,90%от газа се контролира от фирми и структури които представляват руски интереси..... Клоунски меркелови мижитурки-увеличиха отново бюджета на администрацията на Е.С. с 35% тази година!!Нищо сериозно-няколко десетки милиарда батка.... Е,това са те-крадци жалки и смешни.....

Разбрахме,че колкото и да напъват празни манерки,другарите нямат смислен отговор,защо трябва да купуваме само от Газпром.Поне дали могат да кажат,защо цената на строежа е по-висока от ''Северен поток''?Заплатите на българите ли ще са по-високи?Труден терен(равнинен)?Или много КОНСУЛТАНТИ ще има?

Някой да те е спрял да купуваш откъдето си искаш?Купи си,докарай го,продай ни го на по-добра цена от лошите руснаци. Смяташ ли,че някой ще се откаже да купи? Въздухар си!

Oстави ме ти мен,лошото е,че спират цялата държава.Що за полуидоти са се навъдили?Естествено бе,глупак,че ни спират.Още ли не си разбрал кой ни спира?Нещо за цената да споделиш,по-конкретно?

Трол Прокопски - Купувай от където щеш няма лошо и 10 тръби да минават през България защото това гарантира стратегически КОНТРОЛ и възможност за договорки не само по газови въпроси. Нека и Набуко и ЮП да минават през БГ. Само ,че какво стана с НАБУКО а ? нищо няма газ за него. Същото ще стане и с този измислен газопровод който просто е блъф към Руснаците. Азерският газ е купен от ГАЗПРОМ

Oще един лъжлив,кебапчия-глупак.Какъв контрол ще имаме бе,рубладжия,при 50 на 50% собственост на тръбите?И то платени 3 милиарда за тези 50%?При положение,че първоначално беше 1.3 милиарда?

Не вярвам от това да излезе нещо. Не че ми е приятно на руснаците да плащам, но не мисля че такова нещо с азерския газ ще го бъде.

Значи вместо да имаме тръба през нашата страна и да имаме контрол над доставките за много държави и да сме способни да диктуваме някакви условия ни пак ще сме прецакани

Посочи ми по МАЛОУМАН народ от българския.

dionisiosd@yahoo.com

Всички народи сме малоумни..... Направо стада!!!

"Имаме" е доста груба лъжа за тръба, за която няма да получаваме такси, каквато щеше да бъде Патока, преди да умре

Victoria

Тъй тъй, русизацията настъпва бавно и полека. Едно време пишахме Азърбайджан, сега стана Азербайджан. От утре ще почнем да пишем Болгария, Венгрия, Россия, Сербия....

Мен-вашият коментар не ме"лови"!!! Аз съм неграмотен чужденец.....

Руският език е старобългарски. Така че правилният термин в твоя случай е архаизация - връщане към отминали форми на езика

А дано ама надали. И еврогейците не си верват на тия проекти за диверсификация...уж независими но просто зависими от други :))) Освен това няма капацитет, а за цените никой нищо не казва - ще ги натресат на потребителите да се опраат..

На филите и фобите - прочетете кои са акционерите в Шах Дениз и вижте коя групичка държи контролния пакет акции. Прочетете кои са основните акционери във всеки един от акционерите на Шах Дениз и хептен ще Ви стане ясно.

През 2006 година другарите от италианския концерн ЕНИ подписват договор с другарите от ГАЗПРОМ, в който ГАЗПРОМ гарантира доставки на руски газ за братска Италия до 2035 година! ЕНИ и ГАЗПРОМ са и собственици на нефтопровода Blue Stream. Южен поток не е конкурент на газопровода Набуко и ГАЗПРОМ в бъдеще ще доставя газ за Набуко" чрез Blue Stream. Самият Обама каза, че "Набуко" ще се захранва и с руски газ! Къде тук е газовата независимост? Както и да увърта ЕС, все ще купуваме руски газ!

Ние може би - тук царуват руски рездиенти Но ЕС и сега купува само 20-25 % от Русия, а скоро ще слезе под 10%

Май повече към 30% ама за тебе +- няма значение. А единствения шанс на европа за независимост за газа е да разреши фракинга който ще съсипе природата и здравето - ама кой му пука за тия неща :)

Абе, ти вярваш ли си? Шах Дениз - над 40% руски акционери, Шах Дениз 2 - около 35% руски акционери, Грузия - Саахашвили не искат и да го чува, като има издадена заповед за арест и влязла в сила присъда, а добива на газ и петрол става от ЛУКоил и Газпром. Иран - договаря газ срещу технологии (включително ядрени) с Китай и ЕС през седмица ходи да се пазари с Иран за газ. Сирия - подписа договор с Китай за строителство на газопровод през Иран до Китай, който ще се захранва с откритите преди 3.5 години газови залежи в Сирия. Остават Кипър, който е руска собственост, ако не си разбрал и Израел, който много иска да прилапа кипърските и сирийски залежи.

Това е нещо, което звучи доста по-смислено от Южен поток.

Значи вместо да имаме тръба през нашата страна и да имаме контрол над доставките за много държави и да сме способни да диктуваме някакви условия ни пак ще сме прецакани. Не е истинна какви боклуци има в нашата държава

"Имаме" е доста груба лъжа за тръба, за която няма да получаваме такси, каквато щеше да бъде Патока, преди да умре

Патоко умре ТАП ще доставя газ и от Израел и Кипър, където се откри огромно количество. Руснаците ще им се наложи да развият и друга икономика, освен примитивното копане и продаване

За пореден път са уверявям, че в ЕС, са само задници и пръдли ! Как им дойде наум, на нашто Южно поточе, "Коридор за газъ" да казват? --------------------------------------------- НА ЖИВО* с баба Тодорка в "Ха-добрутро" на бТТВ Трътките

ами пак настъпихме мотиката. Южна тръба ще има, но ние няма да печелим от това. просто ще ползваме и ще си плащаме. МНого велики интереси, много полсушание много тъпоглавщина и безперспективно мислене за държавата....А парите за комисионни, те си вървят така или иначе, краденето също няма да спре.....

Южен Поток по договор нямаш да ни плаща такси в близките 20 години (поне) Следвие на това щеше да бъде фалита на Булгаргаз ( сегашната им тръба щеше да е празна) Ю Поток е огромна загуба за България и полза от нея щяха да имат само политиците, взели рушвет и приятелските фирми, дето щяха да копаят с багери

С газа от Азербайджан, през Турция, сме щели да станем независими от Москва! Пълна глупост! Братския Газпром има договор с Азербайджан за добив на 1,2 билиона (един билион е хиляда милиарда) кубически метра газ в Азербайджан! Което означава, че дали директно от Русия, Турция или от Азербайджан, ние винаги ще купуваме газ от Газпром!

Ти наистина си ПЪЛНА ГЛУПОСТ. "Братският" ти ГАЗПРОМ скоро ще гризне дръвцето, а 1 милиард е равен на 1 билион, червен неграмотнико

Tой реши да се прави на интелигент,пък ти го прасна грубиянски..Ще му вземат кебапчето.Искат си Газпром рубладжиите и това си е.Вечна дружба!

Американците викат на милиарда билион. Нормалните хора викат на 1000 милярда билион.

Пардончо, вземи и прочети за имената на големите числа. Те се съставят така: Окончанието -илион се дава на числата 106n, където n = латинско число Окончанието -лиард се дава на числата 106n+3, където n = латинско число (в исторически план името на числото показва колко са хилядите в лиарди - един лиард се изписва 000 000 (шест нули)) Пример: милиард (ми=1(моно))(един лиард хиляди) => 1061+3 или 109 билиард (би=2)(два лиарда хиляди) => 1062+3 или 1015 Окончанията -лиард са типични за европа докато америка използва само -лион. Има Гугъл, има Википедия, чети и не се изказвай неграмотно!

Уважаеми грамотнико, билион е единица с 9 нули по американската Къса скала, а в традиционната британска Дълга скала билион е единица с 12 нули. А Газпром дали ще гризне дръвцето за нас е без значение, важното е да не го гризнем ние!

Не щем пък,азерски газ.Не искаме и наш.Ние сме русофилски олигофрени и искаме да купуваме само от Газпром.И то колкото е възможно по-скъп...Да подпомагаме братската икономика.Така казаха Гей и Болен.А те са разбирачи,трябва да ги слушаме..

Точно така никакъв азерски ислямски газ!!Ние си искаме руския православен , осветен от Газпром природен газ!!

Няма да сте по ред причини.Има и една незначителна- дълго се строи, лесно се прекъсва!