Повече свобода за страните от ЕС относно употребата на ГМО

Европейската комисията представи резултатите от своя преглед на процеса на вземане на решения за генетично модифицирани организми (ГМО) като храни и фуражи.

Обратно в новината

Коментари - Повече свобода за страните от ЕС относно употребата на ГМО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Украйна трябва да сме единни, пък да се тровят бедняците. Кой както ще, важното е политически да сме единни. Европейска солидарност, така да се каже.

НАТО направи Европа зависима от САЩ във военно отношение. Търговското споразумение ще я направи напълно зависима в икономическо. Еврпа вече е колония на САЩ. САЩ са най-големия враг на Стара Европа.

Аз съм за. Трябва да си имаме ГМО храни за да може да си разработим шистовите залежи. Така с един куршум 2 заека. Хем сити, хем енергийно независими!

По-въпроса за добив на шистов газ-питайте Германия,защо е против. За земеделските култури пак трябва специалистите от "Хохенхайм"( Германия) да опресняват мозъка на търговците на здраве. Нали уж сме европейци-всички трябва да сме против. Нека не позволим неясни модифицирани култури да се садят в България. Готови продукти(внос) който иска да яде и да се самоубива негова работа. Искаме големи БУКВИ -ГМО. Яжте и кучета ,но не посягайте на българските градини и изчезването на уникалната бактерия (кис. мляко)

ГМО е бъдещето на бързото унищожение българският народ. Защото никой в нашата държава няма да забрани нищо с ГМО. Шистовият газ ще ни довърше.

Абсолютно съм против децата ми да консумират продукти с ГМО.

Във връзка с трансатлантическото търговско споразумение: Готви се документ, съгласно който при приемане на закони в парламент на страна-членка на ЕС следва да се преценява ДАЛИ законопректът НЕ вреди на интересите на съответната презокеанска корпорация....

до какво водят малките разлики в ДНК. Само 3 гена делят човека от маймуната.

Големите драскачи, просто нямат идея, какво е ГМО?Само повтарят, като папагали.

Себе си ли имаш предвид

someone

аз пък бих ял такива храни. в америка ги ядат от години и са живи и здрави. да ме е страх от тях е все едно когато открили антибиотика да се страхувам да го ползвам, понеже е нещо ново.

А някой случайно да знае,че инсулина е ГМО? А и не само той.А тумори и рак , не имало и преди?По принцип, ГМО е един вид ускорена еволюция.

Гледам , минуси, това означава,че някой хал хабер си нямат , от какво го правят инсулина.

Нека учените си работят с ГМО в лабораториите, но да ги изкарват на полето, от където идва и хляба, и месото, и млякото за децата ни, без да са абсолютно сигурни в последиците от тях - съжалявам! Явно е, че в научните среди няма единомислие за ползите и вредите от ГМО и при тези обстоятелства трябва да сме луди да рискуваме не нашето, а здравето и живота на децата и следващите поколения.Помежду другото хората напълно забравиха, че освен ГМО, съществува и съвсем безвредната селекция, но печалбите при нея не са толкова големи и бързи.

И то вече в продължение на 20 години.

Много е спорен въпрос а тия продукти.Нека да има и свободна консумация.Аз например не искам да ям храни пълни със химикали, пестициди, хербициди.Защото в момента има борба между химическите заводи и ГМО производството.

ГМО продуктите са обикновенно с вмъкнати гени произвеждащи отрова (ендотоксини), които убиват гъсеници и подобни наскоми. Сами може да си прецените, колко полезно е да се яде тази отрова. Има дори смъртни случаи от ГМО в лекарство и памук за дамски превръзки. А някъде в Индия, където са се провеждали експериментите, след пропаднали продукции и задлъжнялост е имало хиляди самоубийства.

Монсанто ни продава отровни гмо-храни, и ни разболява. След това ние тръгваме да купим лекарства от фармафирми собственост на монсанто. Мислете.

И без ГМО Монсанто ти сипва в доматите Раундъп дето има череп и кости на опаковката, пък тио си яж неГМО доматите.

bobsyn@

В Европа хората са избрали правителства, които са ограничили едни неща и разрешили други. Като че ли Европейската Комисия лобират за приемане на правила разбираеми за бизнеса в САЩ, но не и обикновените граждани в Европа. След време може и разбиранията на европейците да се уеднаквят с тези на американците, но нека докато това се случи да не се оставяме да ни налагат чужди виждания за добро и лошо посредством наднационални търговски споразумения.

Фирмите като монсанто са се почти слели с фармаиндустрията. Тези фирми нямат никаква печалба, ако вие сте здрави и ви е добре без техните отрови. Въпрос на бизнес.

Прочетете трудовете на американският микробиолог Брус Липтън. Там описва и опасността от ГМО.

Amerikanski li e? Togava ne mi go hvali.

Само няколко дена след като се заговори за търговското спроразумение със САЩ, сага изведнъж ГМО прдуктите напрактика се разрешават ... доста удобно за вече специализираните америкасни компании в такъв тип продукция. При влизането в сила на споразумението американските компание ще залеят пазара с ефтина ГМО продукция, докато европейските компание тепърва трябва да разработват ГМО тегнологии за да са конкурентни ( за цени ). Мисля че доста европейски конпании просто ще фалират преди да се приспособят, ние така и така си ядем пластмасови домати, така че за нас няма особено значение. Поне ЕС да си признае за какво го прави не да ни правят на идиоти

Който мисли, че гмо-то е безвредно моля куфара терминал 2 и САЩ. Там са разрешени, ще си яде наволя ще научи и децата си на това. Няма място тук.

За каква изобщо свобода говорим, след като в България вече е израснало едно ГМО поколение хора?!... Над 90% от това което се предлага като "храна" в големите магазини съдържа голям процент ГМО съставки, да не кажа направо отрови. Затова и голяма част от хората са почти умопомрачени, разбира се. Наскоро писах в един форум на едни девойки, които много обичали прекрасното капучино в незнамкояси верига кафенета, че тази верига (както и останалите вериги, разбира се) им предлага гмо продукти. Едната много важно заяви, че не можело да бъде, те контролирали млякото, разбираш ли. И изобщо не вдява, че кафето, кафето!! е гмо!!! Та, осъзнайте се, хора, и не казвайте "ами то всичко е гмо, не можем да се опазим". Напротив, можем!!

Филоксерата в началото на века унищожава 2/3 от лозята на Европа . Странно започва внос на устойчив расад от Америка-който пък е бил внесен там от Европа много отдавна. Тази заигравка с най-важното -храната е зловещо. Никакви препарати отвъд океана не трябва да стъпват в Европа с тях ще пренесем и новата филоксера. Който иска да яде готови продукти-прав му път в Макдоналдс менюто е голямо.

Откривам много общо между американците и шопите - не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле! Били ни стояли зад гърба! А, нема нужда! По-добре си стойте отатък океана, че взехте да ни изнервяте!

Нали знаете, че Природата е Ограничена и Слаба? Защото каквото Ние хората развалим, тя не може да го оправи! Затова само ГМО-та! Теса наши! ГМО за закуска, ГМО - за обяд ГМО за вечеря! Дори и водата и въздухът трябва да станат ГМО-та!

ГМО растенията са токсични и канцерогенни се цели и още едно нещо. ГМО семената се разнасят от вятъра и птиците и навлизат в чисти посеви. След това монсанто води дела срещу фермерите, обработващи тези посеви с мотива, че ползват патентовани семена. Монсанто банкрутира фермерите по този начин.И посевите, досега чисти се също заразени с новите гмо семена.По този начин монсанто става едноличен господар на всички видове семена и замърсява всички посеви с гмо. По-лошо, отколкото Оруел го е описал.

Дай ми научно изследване дето доказава че са канцерогенни. Автор година дата публикация. Защото единствената разлика между ГМО домат и не ГМО домат са няколко различни гена. Химически разлика нямат. Но между домат полят с химия и такъв без химия разлика в химническият състав има. Тка че кой домат предпочиташ - този дето ер поливан с химия или този дето е ГМО и няма химия или химята е 10 пъти по малко? А за Монсанто си прав. Но това е от лакомия и проблема не е че е ГМО. Това може да се получи със всеки един сорт. Както казах пробема с ГМО е от политиката на някои фирми да си максимизират печалбата.

Добавените гени към растенията, правещи ги резистентни на вредители, пестициди и хербициди и на екстремни климатични условия. Тези Добавени Гени правят растенията от една страна по-устойчиви, а от друга са токсични и канцерогенни и за хора и за животни. Не случайно вредителите измират след консумация на тези растения. Пчелите, които ги опрашват също измират. Това нарушава цялата екосистема ПИЧ.

Момче, промениш ли генният състав на един организъм, автоматично след това се променя и химическият състав.Гените представляват алгоритми за производство на протеини от организма и последващите химически вещества.

Информацията, която е известна на съвременната медицина по чисто биологични признаци и реакции е оскъдна! Всъщност сериозни наблюдения и изследвания се правят едва през последните 70-80 години. До преди това всичко е било непознато. Великият Луи Пастьор например е имал знанията на сегашен студент във втори курс по медицина (забрави за специализациите след това). И въпреки това ясно осъзнаваме колко малко знаем и можем все още. Затова не може да си сигурен, че след като на теб нищо не ти е повлияло (видимо) консумирането на ГМО мутант, то нищо няма да се отрази и върху бъдещите ти поколения! Може просто да не си жив да видиш този резултат, ако примерно се прояви след 3-4 или повече поколения! Имаш ли въобще тази статистика (кой ще съгласен да и плати цената) за да съдиш спокойно за бъдещето си?

Не се канцерогенни. Т.е. може и да са, може и да не са, само времето ще покаже. Но предвид това, че не са възникнали по еволюционен път, предизвикат мутации и при хората. Какви точно, времето ще покаже. Вероятно няма да се проявят при първото поколение, което ги консумира, може и след няколко, а какво ще е - тепърва ще се виждат последствията от експеримента.

1- Нашите родни продавачки са на много ниска тарифа, че да обслужват каквито и да е народни интереси....да не говорим,че народа е прост ..ама прост ! 2- Това е голямата подготовка за търговския договор, който САЩ и ЕС се гласят да подпишат( договора ще се пази в секретност 4 години ...независимо дали бъде отхвърлен или приет. Сигурно ще е заради "свобода" "благото на народа" и "демокрация"...) Над 70% от храните в Щатите са ГМО ...дали ще има смисъл да се подписва такъв договор ако ЕС не приема ГМО ??? 3. Фрагментацията на ЕС прави лесно достъпни малките страни ...за манипулация, както каза един човек отдолу. 4. Ако България не въведе обозначаване на храните,които са ГМО с ГОЛЯМ ШРИФТ...и ГМО храни използвани в целия цикъл на производство на даден продукт ...то ще видим едно масово затриване на народа ...в следващите 50-60 години. Раковите случаи ще са с пъти повече, здравеопазването ще е в крах и нашата страничка малко по малко ще се затрие. 5. Ако не се вземат тези неща предвид, българският бизнес ще бъде смазан и единствения начин да остане конкурентно способен е да произвежда и той ГМО. Заключение: ще си ходя на село и ще си гледам нещата сам, защото ние българите в последно време сме били единни само в два случая : война и когато нещо трябва да се краде.

Ебати и йезуитщината! ЕО лапачите кленкаха на Хамериканците. Уж секи сам ще решава, ама не требва според ЕО правилата и да пречи на бизнеса на членки приели ГМО.

Американските и западноевропейски сатанисти много държат да има ГМО.Защо ли?

Трябва да има пълна забрана за тези ГМО извращения на територията на цяла Европа! Никакви компромиси! Ако това зависи от нашите продажни управници, ще сме първите изпържени. А това ГадноМодифицираноОакано нещо се отразява на гените и никой не може да ти гарантира (защото това не е решение на природата) как точно ще повлияе върху бъдещите поколения. Ситуацията се различава от тази с ДДТ навремето само по забавените резултати, които ще берем вследствие консумацията на ГМО. Вижте колко е било модерно масовото използване на ДДТ и защо после са го спрели?

Преди революцията България имаше най-стриктното законодателство поотношение на Е-тата и нормите за нитрати. След това забраните паднаха и нормите за наличие на нитрати се разшириха 10(десет) пъти. И навлязоха боклуците от всякъде....

Няма свобода, всичко е ала-бала. Целта е да ни убият в утробата и да не можем да раждаме и да не живеем до 50 г. Зло здравеопазване и бум на болни от рак. Всичко, което ядем е ГМО, дори и лютеничката и всички отрови с които пръскат

Не четете м/у редовете. Едно е забрана за употреба,съвсем друго е свободата за отглеждане. ГМО култури усточиви на паразити-знаете ли колко струват екипите който пък се занимават със самите паразити. Там в тези лабораторий се отглеждат и новите колорадски бръмбари-още по -устойчиви. Забраната трябва да е пълна и за отглеждане и за внос

Това сниманото, не е ли гнила ябълка Ченаловка ? ;)

А аз се чудих защо Бойко, все повече ми прилича на тиква , а то е било от свободният избор на ГМО продукта. Всеки ще има право да избира от различните видове генномодифицирани храни , коя отрова да си избере, по-бързо или по-бавно да се пренесе в ловните полета на прадедите си.

Няма нито едно научно изследване, доказващо каквато и да било вреда от ГМО. Докато предимствата са огромни, както съм се убедил от личен опит. Затова през последните години преминавам все повече към ГМО и в момента такава е над 90% от продукцията ми. Прекланям се пред учените, които са създали тези прекрасни нови сортове!

Няма нито едно изследване което да доказва, че тези боклуци са безвредни. Такова никога не е правено. Яж си гмо сам и не го пробутвай на другите.

Доста тъпа пропаганда ни провеждаш. Кажи скъпи ми олигофрене, след като е толкова безвредно, защо е забранено навсякъде из Европа. Дори ЕС го е забранил. Може би са седнали, хвърлили са една монетка във въздуха. Паднало се ези, което е една съвсем основателна причина да бъде забранено ГМО. Абе глупак, да ти приличаме на аборигени? Ти подиграваш ли се на нас, българите. Искам те 1 година на диета, само ГМО да ядеш. Не биопродукти, САО и единствено ГМО. И не саммо ти, а и шефовете на тия корпорации, които предпочитат да ядат биопродукти. Ако оцелееш, тогава ще говорим. Боклук!

Искаш ли да ти обясня защо е забранено ГМО-то. Защото ако навлезе масово ГМО-то корпорациите дето произвеждат химия за селското стопанство ще умрат от глад. Защото вместо да сложиш 100 кила химикали на декар за 500 лева, при ГМО-то слагаш 10 кила за 50 лева и това е. Така че защо да не платят на няколко еврогейски чиновника за да го забранят. ГМО-то ако навлезе широко ще редуцира по мои сметки мнимум на 50% оборота а съответно и приходите на корпорациите занимаващи се със земеделска химия - Монсанто, Пионеер , БАСФ и прочие. Имаш ли си на идея колко милиярда са това на година база, защото тази химия се ползва постоянно. И един въпрос. Каво предпочиташ да ядеш - обикновенни домати дето са поляти със 500 килограма на декар химикали или ГМО дето имат само 10 килограма на декар от същите химикали? Малко подсказване - обмяната на веществата у човека е ХИМИЧЕН процес и зависи от това какви вещества поглъща. А ДНК-то и на ГМО-то на не-ГМО-то е едно и също по химичен състав. И затова е масовото затлъстяване- храните особено месата са натъпкани с химикали за бърз растеж и угояване. Между другото съм ял ГМО много преди още да сте предполагали за неговото съществуване, когато ГМО-то съществуваше само в лабораториите.

Между другото има и проблеми с ГМО-то но те не са дали е вредно или безвредно за човека. Щом съответният продукт е минал всички тестове значи е безвреден за консумация. Проблемите с ГМО- са от съвсем друго естество и за това са виновни фирмите които се опитаха да печелят по некоректен начин от ГМО-то. Част от тези проблеми отпаднаха отдавна, някои останаха заради лакомията на въпросните компании.

Има смъртни случаи от ГМО. Едните бяха с памук за дамски превръзки. Други в някакво японско старо лекарство, в което в последствие са ползвали ГМО. Ефекта бил самоизяждане на тъканта. Иначе за разини плодове и зеленчуци се ползват ГМО вкарани гени произвеждащи ендотоксини, които отравят разни лаври и гъсеници. Също така убиват обаче и пчели. В някакви региони в САЩ пчелите са намале с 90%, а те освен че дават мен, опрашват растенията. От там и огромни последици.

Аман от "природозащитници", кучкари, гейове, блатни кокичета, сахарски дюни, морени и европейски норми. Искам да ям каквото ми е вкусно гмо или не и да правя каквото искам без да преча на другите. "Интелегентните телефони са вид ГМО. Аман от норми.

С това си решение ЕК дава разрешение на Американските компании произвеждащи ГМО отрови да завладият територията на Европа и да хранят робите с боклуци, колкото си искат.На всички е ясно,че няма неискам , просто ще лапаш американски ГМО,ще ползваш шистов гъз а цените ще растът ли растът.Вече се наблюдава навсякъде в страната мутиралите физиономии на хората с пълните с боклуци колички в тенекиените бараки на веригите, забързани да вземат поредната порция ГМО и модифицирано палмово масло.

АЙДЕ ЧЕСТИТО, ДА НИ Е СЛАДКО!!!

Ето как се подготвя трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции.... ЕС ни няма за хора-нека се тровят с ГМО бедните, тъпи и корумпирани от Балканите....Правилно-иначе ще разгневят Монсанто.... Всяка държава-членка ще решава за себе си-но само при определени условия-само дето те не могат да се спазят... Следващата крачка е по това споразумение да бъдем задължени ДА НЕ посочваме наличието на ГМО в състава на продуктите.... Все се надявах, че ЕС като страна в споразумението със САЩ ще държи да се установят унифицирани норми за всички членки....Е да, но-ВСИЧКИ СА РАВНИ НО НЯКОИ СА ПО-РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ.... В предаването с Цветанка Ризова преди около седмица външният министър заяви, че това с ГМО са АБСОЛЮТНИ ИЗМИСЛИЦИ И ФАНТАЗИИ..../без коментар/

Аиде стига толкова преструвки! Евопата да стане щат на Щатите и да приеме направо техните стандарт! Техните храни! Техните пари! Техният Език! Искам да съм американец в БГ-село и да маам американски ГМО-та по цел ден и нощ!

деер

Защо??? Господа демократи????? Защо ЕС каза не на нормалната храна? Защо ЕС каза да на далаверата???? Защо ????

Ти тъп ли си или не схващаш просто написаното?

ЕС не е суверенен съюз а сателит на САЩ. Краставиците трябва да са прави, пилетата щастливи, докато по въпрос за ГМО всеки сам да решава, ясно е в чия полза ББ ще реши. Не зная колко е вредно ГМО-то, главното е че не дава семена за нова реколта, трябва постоянно да купуваш от двата американски производителя, което е брутална зависимост, за сега семената не са скъпи, но след време ще са скъпи и инструмент за рекет, робство.

Пълни простотии! ГМО дава семена, но има патентни права. Освен това скоро лидери в ГМО ще са Китай, Индия, Бразилия и Аржентина.

Дава семена, но са стерилни и второто поколение малко го хваща липсата.

проблема е точно,че се опрашва с другите сортове и след 20 години може само гмо да има...тогава ще разберем истината за белите мечки...

Дипломатично - разрешаваме ГМО храните и заемаме наведена поза със свалени гащи пред САЩ. Хайде за Източните страни от ЕС: бедни и корумпирани за един долар да са готови на всичко е разбираемо, но за Франция, Германия, Англия и т.н. не вярвам на първо място да са парите - там са мръсни тайни и най-вероятно свързани с гей обществото.

Какво за Франция, Англия , Германия и другите и те са корумпирани и се владеят от едно тайно общество магнати, аристократи, милиардери и банкери - Билдербергите ..........BASF и други подобни европейски гиганти ни тровят с "полезните "си химикали и ГМО !

Абе, първо се пообразовайте какво е това ГМО, пък тогава се изказвайте по темата...от раждането си ядем ГМО, питайте Мичурин...

Прави разлика между селекция и генна модификация. Едно е да селектираш по-едри ябълки, друго е в церевица да вкараш гени на прасе

и да поникне костенурка ;-)

селекцията се дължи на генни мутации - ябълката затова е станала по-едра, защото мутация в гена е наредил това - селекцията е начин за запазване на полезни мутации в следващите поколения; котката без косми е резултат на случайна мутация, запазена чрез селекция; май не сте виждали диви ягоди или банани...

Пълна словестна еквилибрисктика, ако правилно е предадена в това съобщение. Пак последната дума ще има ЕК. След като тя налага какви ли не забрани за какво ли не, тази позиция е по същество отстъпление, което крачка по крачка ще доведе до пълна капитулация. Освен това контролът върху вноса на такива продукти между отделните държави ще бъде много труден, а и ГМО продуктите вероятно ще бъдат по-евтини. Така че перспективата е ясна - ЕС отново показа какво всъщност представлява, кой и в чий интерес го управлява.

ЕС е икономически съюз, който се контролира от политиката. Следователно ГМО може да се смята че е в интерес на ЕС, за разлика от интереса на гражданите на ЕС

EС не е точно съюз, а диктаторско-бюрократична организация, действаща в интерес на САЩ и междунационалните корпорации. А кой има интерес от използване на ГМО продукти, добре знаем. Само да припомня, че в ЕС ими свърхпроизводство на естествени храни, затова са въведени квоти и използването на ГМО е напълно неоправдано.

Най накрая нещо смислено да излезе от ЕС. Тия ГМО да си ги ползват сами американците!!!

Туй с ГМО-то сигурно е работа на такива дето искаха да ни обогатяват генетично с нелегалните емигранти. Нас ще обогатят генетично със северноафриканци, царевицата, цвеклото, соята, ябълките, доматето и житото с ГМО и глей къф живот ще настане...

Да ги обогатят генетично и под езика дано!!! И Сталинка и Соломон Паси и Мадам ЙЕС дето им е по-важно целостта на ЕС пред тая на Родината ни и комфорта на прииждащите араби и африканци пред това на българитеоито още не сме избягали. Да ги обогатят и тях и родата им до девето коляно!!!

Някак отведнъж се присетих за ТТИП. Явно подписването на споразумението ще е съвсем скоро и ЕК подготвят почвата. Като казах ЕК, та се сетих за един скеч от 2012 на немския сатирик Ервин Пелциг по ЗДФ. Пуснете си го да видите колко народ от днешните евроуправници са работили за "фалиралата" голдман сакс.

ГМО и приложението им в земеделието бяха анонсирани за наивниците ,като средство за борба с глада в световен мащаб.Преди да са ни доказали с цифри, че глада е намалял, не мисля, че има повод да се разширява разпространението им в Европа , където заради свръхпроизводство на храни се налага въвеждане на квоти за производство им. Единственото, което се вижда като резултат са свръхпечалбите на отделни корпорации, по-добре да не ги споменавам. За неосведомените само искам да напомня, че когато съседът ти допусне ГМО на своя територия, вече няма да има "не искам " - всичко ще бъде въпрос на време, въздушни течения и човешка глупост. След тях пък за капак следват санкции за неправомерно ползване на научен продукт собственост на частна корпорация. Ето тогава ще бъде наистина късно.

Има някои индикации, че ЕС започва да се очовечава. Вчера - италианският премиер издигна глас срещу мигрантите от Африка, днес - мъдруват за ГМО... Сигурна съм обаче, че обикновените редови граждани ще приветстват едно решение на ЕС за ЗАБРАНА на ГМО на територията на ЦЕЛИЯ ЕС. Защото то ще е защита за здравето ни и не може да го сравним с това за кривите краставици и банани...

Бе аз съм против и едното и другото, ама никой от ЕС не мъ е питал. Те не ни питаха и дали искаме да влезем в този ЕС, като моето категорично становище е ЧАС ПО- СКОРО ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НЕГО И ДА НЯМАМЕ НИКАКВО ВЗЕМАНЕ-ДАВАНЕ С ЕС!!!

Не ни спасява излизане от ЕС. Щото веднага нашите управници ще ни продадат за 30 сребърника и нищо няма да остане. те сега не се спират пред нищо, та тогава, когато цялата власт ще е в ръцете им.

"Повече свобода" се създава за да може сащ да манипулира по-лесно отделните държави, чрез натиск,корупция и други мръсни начини.

Предвид малоумието и дупедавството на българските политици, това съвсем не е добра новина!

Майко мила- руските тролове не знаят почивка- пишат от 5:00ч. сутринта българско време, което показва, че не пишат от България:D:D:D По въпроса- добре е , че ще има механизъм на ЕС за управление на риска като част от цялостната политика на ЕС.

кого точно визираш, соросче безподобно Тука всички сме против ГМО, това прави ли ни с руски настроения? Аман от тъпаци, дошли да хейтват.

Какво искаш от изпържен от ГМО?

Докато не унищожим империята на рептилите и най-последните им гъдолизци като теб няма да спраем.

ти да не си от Сириус Довечера идвам да те прибера ;Р

Липсата на аргументи, кара някой хора да всички които не са съгласни с тяхното мнение да са русофили.