И България влиза в бунта против храната второ качество

България ще се присъедини към Вишеградската четворка в искането ЕК да забрани на компаниите да продават продукти с различен състав и качество под една марка.

Обратно в новината

Коментари - И България влиза в бунта против храната второ качество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Летя София - Хелзинки и обратно с Луфтханза, като сменям самолетите в Германия. В самолетите по българското направление милата скъпа световна компания раздава буквално ледени сандвичи (беше зима) с баят хляб и мижави парченца кашкавал или шунка. В самолетите между Германия и Хелзинки - специални подносчета с десетина вида храна, не само с нормална температура, но половината топло готвена. Цената на полетите е еднаква. Поздравления за Луфтханза.

Като си помисля как се грижат да готвят на 2 милиона пришълци халал, сакън да не би да ги обидят. А изобщо мюсюлманите и евреите ненапразно са си създали собствени магазини за храна, съответно за халал и за кашер.

Мъчно ни е, но е така...По света има храни за бедни, има и за богати. Има за кучета и за котки. Ние от кои сме, че да искаме първокачествена храна?Най-напред да се оправим държавата, а тогава да имаме претенции за това как ни третират. От години се плюем един друг, партиите се поливат с помия, ние се плюем и позеленяваме от злъч...Е как ще просперира такава държава? Всички партии са настръхнали една срещу друга - ще си прегрираз гърлата и нахъсват народа...Сякаш не отиваме на избори, а на война. Озлобени и озъбени...Ето затова сме осъдени да ядем боклуци, защото ние не сме нещо повече...Десетилетия не можем да си оправим държавата, да намерим правилния път и разбирателство. А на Парламента е написано "Съединението прави силата". Думи, без реално съдържание...

Какво означава стандарт Стара планина, когато се използват вносни суровини -свински обрезки, говежди обрезки! Не можеше ли да се изпише Месни продукти с вложено БЪЛГАРСКО МЕСО! И сега всички търгове за училища и детски градини в тръжната документация е записано месни продукти - стандарт Стара планина, Млечни съответния български стандарт. Но вносните суровини са по ефтини- децата се хранят с съмнителни храни . Темата е сложна но специалистите по храни знаят за какво става дума. Необходимо е при ЗОП да се върне БДС, всичко друго е далавера!

Трябвя де им се забрани не да продават под една марка, а изобщо да продават в БГ хранителни продукти на други държави.

Което означава, че те третират страните от Централна и Източна Европа като хора втора ръка. Преди Германия искаше да изкорени славяните и въобще да си разчистят пътя, а сега не стига демографската катастрофа в България а и си продават боклуците. Уви!

Така е при атлантиците. Тровят децата ни с боклуци храни. Компенсации да се изискват, фирмите продавали отровни храни, да им се забрани да продават в България продуктите си. Купувайте Българско братя особено от бабите по пазарите, на тях далеч по може да се разчита за здравословна храна.

беднотията ни го правят световните фирми! Те трябва да спечелят нещо от нас. Няма да ни продават на загуба,я! :) И кой казва, че са само "храни"? От години знам, че парфюм купен във Франция мирише и е с пъти по-траен, качествен от същия, но купен в Джюлуница. Прах за пране в Германия е коренно различен от този за "официалния дистрибутор за цяла България".Пестят от съставки зада докарат цена, която можем да си позволим с немотията си. Трябва да има оборот. Кой го прави? Всички, за които се сетите. От кога? Отдавна. А, български фирми? Естествено! Едно е да изнесеш розово масло за Улан Батор, а друго за Париж...Искам да кажа, че транпортните разходи са различни:) Дали е нормално и редно? Не, не е! Дали е срамно и грозно? Да, така е! Кога ще спре това унижение? Никога! Или само, когато нищетата ни е в доста пъти по-малка. Разбира се, с палиативни мерки може да се ограничи явлението. Но няма да спре! А и, браво на братята от Средна Европа, че се сетиха за този дребен казус - ръкопляскане! :) :)

За Бога братя не купувайте стоки произведени от моловете и предлагани в България !!!

Добро утро, Стоянке! Че сега ли сетихме? Чак когато други се обадиха, тогава и ние! А, че тези неща си ги знаем от години, няма значение! Мъдреците от ГРОБ подписаха и СЕТА, срещу едни канадски визи! Предатели, престъпници! И имат наглостта да се кандидатират отново! Тези са за линчуване!

В една верига, дошла у нас откъм южна съседна страна, купих доста вкусна шунка. Хареса ми и купувах още няколко пъти, докато едно забравено в хладилника парче не се оказа добро за консумация, след като беше престояло повече от месец??? После ми направи впечатление, че тук се продават само изрезки от краищата на бута, а месото очевидно е другаде. Престанах да купувам от тази верига. Третират ни като второ качество хора.

да не е била на Тандем

Къде е Агенцията за контрол на храните? Защо мълчат и не се изкажат по проблема? Защото всъщност не правят никакъв контрол, никакви знализи и не знаят нищо за храната, която ясем.

Че къде бяха досега българските контролни органи? Нужно беше Словакия ли да ни отвори очите? Явно някому е изгодно да се мълчи... А нима повечето от т.нар. български продукти не са с подобно, че и по-лошо, качество? Че от къде се учат нашите производители? На тях не им стига акълът да измислят подобни шашармии и просто копират западните, добавяйки още ла..на - за по-евтино. Девизът "изберете българското" е твърде компрометиран, предивд казаното. И ще става по-зле. Защото населението на земята расте, истинската храна ще става все по-кът, и за изхранването на тези милиарди хора ще се произвеждат "храни", получени от сурогати и откровени боклуци...Това е бъдещето. За него ни готвят западняците. Приучават ни да ядем сурогати и боклуци...

Месокомбинатите които ни тровят ЕВРОПЕЙСКИ ли са ???

Технологиите са европейски, драги... Нашите умници не са измислили нито нитратите, нито нитритите, нито карагенаните, нето влагането на суроватъчен белтък, нито третираните с ензими кожи и сухожилия, които се влагат в малотрайните колбаси, нито глутаматите и т.н. и т.н. Всичко се взема от западните страни. нашите умници копират и правят нещата още по-лоши, добавяйски още боклуци...

Може ли веригата К..фл..нд да представи сертификат за съдържание на пестициди и други химически субстанции, използвани при третирането на полските ябълки, които ни продава нон-стоп? Не, не може. А в очуканата и ограбена България няма лаборатория, която да направи анализ, нито има специалисти. Но никой не смее да ги пипне.

Има много просто решение. Прави се проверка и като се установят различия се прави предупреждение за изгонване на съответната верига от българския пазар при следваща такава констатация. Просто и ясно! Ако им държи, да продължават по същия начин! Заплаха от изгонване и изгонване - това е решението! Само дали на нашите управници ще им стигне куражът да го сторят, предвид раболепието им в общуването със западните "партньори"... А иначе всичко си е ясно. Западняците отдавна ни смятат за втора ръка, още когато бяхме в състава на т.нар. соц-страни. Че какво е реално ЕС? Неоколониализъм, при който на нас ни е отредена незавидната роля на бедни васали...Сами сме си виновни - така сме се поставили...Ние не сме нито Чехия, нито Полша, нито Словакия, нито Унгария, които имат своето достойнство. Те го имаха и тогава, когато се противопоставиха на руския ботуш...

с оцветител и овкусител (мононатриев глутамат). Що е то? (шривмерк)

шривНерк!

Това е резултата от предоверието на европейските ценности. Дойде време, каквото посееш, това ще жънеш! В града си имахме месокомбинат, фуражен завод+свине комплекс за 100 000прасета, мандра, безалкохолно. Две фабрики, от които едната Яница за трикотаж. Колко директори смениха за да го закрият. Накрая успяха, намериха един, който им свърши работата. С дружни усилия сдс и бсп успяха, децата им на запад, това е истината. Сега яжте найлон.

А какво ще направите за качеството на храните предлагани тук от български фирми, дами и господа политици. Тука не само, че от наши производители( някои от които са собственост и на чужди фирми) се предлагат продукти от една марка с различно съдържание, но и това съдържание на етикета не е обявено в проценти, просто пише, че вътре имало това онова, така например един салам веднаж може да съдържа 50 процента от някакво месо, а след една седмица 15%. Живях доста време в друга държава в ЕС, не от най-развитите, но там на всички пакетирани продукти си пишеше точно какво съдържат и по колко процента от всяко. И съответно вкусовите качества наистина отговаряха на написаното. Тук някои неща все едно, че не се правят за ядене, незнам въобще как се продават -да кажем заради цената, но някои дори не са и ефтини...

Видяла българската жаба, че подковават коня и тя вдигнала крак! Не се правете на интересни ами яжте и благославайте. Радвайте се че магазините пращят от стока и не забравяйте какво беше при Тодор Живков: магазините празни, ток няма, вода няма, заплатите мизерни.

Мда, и масово хората си произвеждаха на село, баш щото магазините беха празни.... В магазин се доставяха по-малко от пръстите на ръката стоки - леп, млеко, ако има, и понекога месо, пак ако има.....и като достаявеха, та селото се нареждаше на опашка от 5 сутринта, гладни. хайде, че се оливате редовно, а тогава просто немаше гмо дето сега го има масово. По принуда сичко беше органик....това беше разликата... че Бог работи за хората а не против тех....

Идиотка мръсна. Клеветник и лъжкиня

само +++++++ от мен НЕ ИСКАМЕ ПАК КОРЕКОМИ КОМУНДЕТА НЕ ИСКАМЕ ПРАЗНИ МАГАЗИНИ И ОПАШКИ НЕ ИСКАМЕ ДА СИ БЪРШЕМЕ ЗАДНИЦИТЕ С РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО

От 10 години се оплаквам че като се върна в балХар и редовно получавам хранително натравяне, ма правило просто. Нося си храна оттук, ма колкото и да нося, до 2-3 дни и после по принуда требе да си купим от местната, и опирам до родния пазар, и там веднага получавам натравяне. И това го разправям от години, и дир ме банваше, и що подигравки отнесах. На ви сега, подигравайте се де! аз си ям хубава храна а вие се тъпчете с буклуци, хак ви е! На ви родолюбие, на ви истината казана яко! Роксана била лъжкиня? а вие се тровите напук на мене? ми тровете се бре! От акъла си пати, има една поговорка....от ного акъл, прелива ви по баджаците.... Пада ви се....пък аз си живеем като царица.....

Какъв е извода??? Живей си в БЪЛГАРИЯ за да имаш имунитет защото ние си ядем и ни няма нищо и не се налага да си носим храна като излизаме в чужбина. А проблема може и да си е твой личен защото на мен често ми идват гости и никой не се е оплакал нито от храната която сме му приготвили у нас нито като сме били на ресторант. Обикновено проблемите са в кетъринга на някой детски лагер или зелено училище,както и в някой хотел с олинклузив но там нещата стоят по друг начин.

Ти си повече от идиот. Ти му разправеш защо, он едно си знае едно си бае. Храната която ядете е тъпкана с химия, буклуци и не е храна а отрова. Разликата с нормална храна е шокираща. Като пътувам, в рамките на часове, промяната буквално ме слага на легло. Толкова ви е отровна храната, че аз се разболявам само да лапна каквото и да е което вие ядете всеки божи ден. Иначе, на мен не ми пука, щом на вас не ви пука. ами яжте си отровите, просто ми е смешно какживеете в отрицание, в 'родолюбие' и фалшиво усещане че хаха, сичко ви е нарет.... Ми не, не е ....нацията се стопи и измря, а вие още се тупате по космата гръд сичкото мамун кой е по-'родолюбив'.....мда....

Сосо, не се хаби да и обясняваш нещо на тая ненормална, неграмотна и проста жена - Роксана с циганското име. тя пише за пари, но е много, много проста.

БРЦК

Българските стоки в повечето случаи са още по-големи боклуци от вносните. Качествените продукти се изнасят.

Просто нема качествени. Дори нема ко да се изнасе. Копувала съм бяло сирене Зора в Лондон, например, еми просто не е качествено. Не произвеждат качествено. просто не работът с качество, и завишават цените за абсолютни боклуци. Алчност се нариче. Сравневала съм масово, буквално всичко ми се е налагало да сравневам, за около 10 години в емиграция. балХар не обиче да работи качествено, маже и лъже и продукцията просто не струва. Искало ми се е да се похваля пред близки тук, копувала съм да кажем, бяло сирене, да направя баница или по Коледа и великден, търсила съм козунаци, или да кажем, луканки, ми не, страшно е, после хвърлем в кофата за буклук. Не може да идеш при никого с такова лошо качество и развалена храна. По принуда, така, даже спрях да си давам парите, то как да идеш с такива буклуци на гости да кажем? ми то развалено...брах на няколко пъти срам...и се отказах, какво има да се мисли, то не става просто.

Нещата ще се "оправят" с бойкот...всички подобни отровители им се прави антиреклама...за да загубят парите, които са спечелили от влагането на долнокачествени съставки.

Европейската комисия се доминира от същите тия, които плюскат качествени храни, а нас ни тровят. Затова във всяка тровена страна тр. да се приемат наредби, всичко продавано под една и съща марка в ЕС, тр. да е еднакви характериститки. И глоби, яко глоби...

martin

То един бунт......

martin

Защо България винаги е на последно място-и в добро и в лошо???Не забравяйте как се сварява жаба!!!!...

Пак една дрън-дрън ярина в медиите. Кого заблуждават?! Винаги ще има такива храни под една или под друга форма. Това е и винаги ще бъде храната на ниските класи. Други са времената, не разбрахте ли?

Втора категория хора - втора категория храни.

Защо се оправдавате с чуждата чиния бе държавни помияри, вие отговаряте за това какво има в нашата !!! Някой насилва ли ви да внасяте в Бг. лоша храна, или до сега не знаехте че е лоша - дори със съдържанието не ви лъжат, а вие и без това сте длъжни до го проверявате - нали УЖ затова грабите хората с луди надценки и данъци ...ДДС...за да правите геноцид над собствения си народ ли бе жалки нещастници, сеещи болести и смърт на тези на чийто гръб охолствате !!!

Тази история с храни е поредно доказателство, че в ЕС съществува дискриминация и авторитарен неолиберализъм към тези държави,за които измислили отгоре на всичко и втора скорост.Тоест ние няма да ги стигнем и ще се влачим като държави от втори сорт.От Австрия сега предлагат мигрантите да бъдат настанени или в Грузия или на Балкани.Нормално е - в задружното и равноправното европейско семейство трябва да има държави втора ръка за черна работа.Който още се радва че е станал член на това разпадащото семейство да обясни тогава на какво се радва.

Късно сте се досетили консуматори!А,че има разлика ще го разберете като се разходите до Византия(Гърция):))) Опаковат ви го в изпипана опаковка и поставят етикет -20% и полудявате от кеф,а то ви се лепи на паласките,кръвоносните съдове и ви размива мозъка.Бучите,че хлапетата ви се друсат със свирепа химия,а вие,самите вече сте реклама на Менделеевата таблица!:)))Плачате за вкуса на градинския домат...е къде са тези градини,бе хибриди?

Може би в Путинистан?

специално за глупаците дрънкащи качествено или не скъпо или не /// в българия се внасят остатъци подлежащи на загробване а не ясене = посочвам само сушена кръв боклука се влага в пастет кремвирши и пр === там загробването е скъпо а тука боклука носи свръхпечалби === справката е от първо лице

Pesh0

Вярвай ми че в Лидъл германия Олиото Яйцата Салама Пиците Бирата , са по евтини от същите в лидъл в българия . И цените не са с малко по високи у нас . Салама който обичам в германия е 3 евро тук 8 лв . Яхцата лато дойдох последно от германия там бяха 99 цента тук 140 олиото 90 цента там тук 2,40 лв.

кАжи им го, Пеше, право у сурата. От повеке от 10 години им го разправем. Ревът че не било истина. Хем е по-ефтино, хем е по-вкусно, хем е по-качествено, и ме изкарваха лъжкиня, не съм била патриотка, не съм си обичела страната, нам си ко. Била съм родоотстъппница. Ба, щото съм яла по европата хубаво ядене и айде, била съм родоотстъпница. направила съм разликата, и айде била съм лъжкиня. Не излизали никога от коптора и от кокошарника си, ма на, знает повеке от мен. Идиоти. Селени. Сиромашко невидело. Глупаци. Промити гъзове с пропаганда. А после, те биле родолюпци. Храната отгледана в страната била най-хубава - хаха! колко съм се смела, колко съм се смела на идиотизма на тъпанарите! Но, Бог нарежда света и на тех им дава буклуци да едът, а на мене хубава органик храна, скъпи ресторанти и отлични доходи....немам от какво да се оплаквам. Който както си го направи....некои цел живот лапат лайна, щото немат очи да видът какво едът....

Принципно по-качественото е по-скъпо, но специално при храните не е задължително да е така за въпросните сравними стоки на една и съща марка - иначе как ще се обясни, че храната в Германия е по-евтина. Може би твърде много маймунки се накачват у нас на клона от производителя до купувача.

Качествените стоки не можем да ги купим. Това е дребна работа в сравнение с некачествените лекарства, които се внасят от там.И пак поради същата причина.

БРЦК

Глупости. В Германия и Австрия цените са същите - дори и по-евтини.

Опитайте Милка-шоколад купен оттук и сравнете с този купен от Германия. Разликата е чудовищна, в полза на немския, разбира се. "нашият" Милка е много по-голям боклук от Своге-то шоколад...

Ти па откъде знаеш как е в презряната Германия?

В ЕС всичко може. ЕС е създаден от 50-те най-големи концерни и картели и служи на техните интереси. Не се надявайте, че ЕС ще защитава правата на потребителите. ЕС ще защитава само правата на концерните. И на банките. Въпроси има ли?

Само за сведение. В България качеството на масово продаваните чужди хранителни продукти е "обогатено" с трето качаство. А какво да кажем за турските зеленчуци, които "светят" на тъмно поради богатото си химическо съдържание....Е, тук ако сме честни и доста българчета по веригата се грижат за нашето здраве и за клиетелата на родното ни здравеопазване, ако все още може да го наричаме така.

Е това е ЕС в действие! Чиста проба неоколниализъм! От столетия ние сме били втора ръка хора за западняците. А ЕС беше създаден именно с тази презумпция - да се реализират огромни печалби от храни-боклуци на нашия гладен пазар. Ето сега ще разберем имаме ли читави политици или мухльовци дошли на власт само за да си пълнят гушите.... Няма по-важно нещо от качеството на храната за един народ, тъй като с него е свързано здравето и продължителността на живота. Не стига, че храните в тези западни вериги са второ качество, но и МНОГО ПО-СКЪПИ от същите стоки в западните страни!!!! Пладнешки обир и гьонсуратлък, на който трябва да се сложи край. Или да се бойкотират и останат празни тези магазини!!!

Западните ни приятели :)))

НАТО И ЕС се нуждаят от васали, не от партньори и приятели. Никоя държава от НАТО и ЕС никога няма да се отнася с нас дружелюбно и братски. За тях ние сме само политическа и бизнес възможност за използване. Въобще не се заблуждавайте, че имат някакви искрени възвишени намерения. Загубихме си независимостта с ЕС и НАТО, само команди и изисквания ни пращат и няколко трохи за награда. Ние сами трябва да сме нащрек за всичко, и да ги гледаме със зорко око. Имат и добри неща, но в последно време се изврати на педеругия, либерастия и глобализация.

Че то да са само храните - и лекарства, и дрехи, и коли, и хората вече сме второ качество ! Нали това е идеята на ЕС - богатите да си продават боклуците на високи цени на бедните ! Нали това искат - Европа на различни скорости ? Дано поне да случим на по-загрижени за народа политици, като тези в Словения и Унгария, от които тръгнаха разкритията !

Цени на облекло и обувки (при социализма 1988 година) Цена на джинси (дънки) италианско производство: При социализма: - 22 US$ в кореком, на черния пазар - 60-70 лева. Панталони българско производство - 30 лева. При демокрацията: - 80 лева турско производство. Цена на мъжка риза: При социализма: риза българско производство - 7 лева. Дънкова риза в кореком - 9 US$. При демокрацията: - 35 лева. Цената на облекло за деца при демокрацията е същата или по-висока, от тази за възрастни. Маратонки Ромика Цена на чифт обувки: При социализма: - 20 лева. При демокрацията: - 80 лева. Цената на обувки за деца при демокрацията е същата или по-висока, от тази за възрастни. Цената на детските дрехи и обувки при социализма е два до три пъти по-ниска, от тази на облекло за възрастни, поради разликата в ценообразуването.

Айде сега напиши минимална заплата при социализма и минимална при демокрацията.

минимални заплати,дай да говорим за качество:))) Колбаси от месо,хляб от брашно,плодове и зеленчуци от полето....в месарския месо на ченгел...млади хора сте и не ги помните тия неща.Жалко но факт.

През 1964 г. средната продължителност на живота на българите е била 71 г., през 1986 г. - 72 години, а през 1997 г. по време на шоковата терапия, спада на 70 години. След 1990 г. статистика, относно продължителността на живота на българите, се провежда и публикува от НПО и Ричард Ран, които дават напъдствия за вдигане пенсионната възраст в България. Според изказвания на съвременници, на днешно време (2017) повечето българи умират между 50 и 60 годишна възраст. Средната продължителност на живота през 2012 г. на виетнамците е 76 год., на американците 79 год., на японците 83 год. А на българите, според казионните медии, е 74 години. Според председателя на Българското дружество по акушерство и гинекология проф. Никола Милчев, през 2010 г. средната възраст на смъртността при жените в България е 74-76 години. Тъй като мъжете в България живеят с почти 8 години по-кратко от жените, то повечето мъже в България плащат пенсионна осигуровка по 35-40 години, за да получават пенсия 5-6 години преди да умрат. През 2014 г. България заема 83-то място в света, по средна продължителност на живота (източник World Bank).

Защо чак сега се заговори за боклука който ядем, като това не е от днес, още с влизането на големите вериги се знаеше за какво става въпрос ,а то са вече 15 год. а и преди това.......

Има изход от това никаква западна хранителна стока на не се продава на вътрешния пазар. За сметка на това да подкрепят родните производители или да се организира родно производство на държавна основа.

да бе ама и нашите научиха рецептата* и изхода е да си ходим на село и да си бучкаме сами чушките ... в лехите ;)

Преди 4 години си купих една картофена приготвена салата от Лидл в Австрия. Беше много хубава. Връщам се в България и в Лидл в София в Младост 4 купувам същата. Вкуса, вида и консистенцията нямаха нищо общо, само етикета и опаковката. Писах им писмо и обясних, че това няма нищо общо с австрийската салата, те ми отговарят, че не можело да е истина. И така!

Искахте демокрация , на ви демокрация. Нищо не се промени, даже стана по лошо. Източна Европа пак си е Източна, ама вече със събути гащи. Добре, че някои поне се опитват да си ги вдигнат.

освен хранителните и перилните са ментета

не само хранителните продукти са боклуци, а също и козметиката, пастите за зъби , перилните препарати, алкохолът, бирата и всичко, което е в магазините на големите вериги - напр. лидл, пени, била и т.н. - не че в германия е по-различно - т.нар. хранителни продукти се произвеждат в..... лабораториите - понякога само по етикета можеш да разбереш какво си си купил - толкова за храната на бедните

ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЪЛГАРИЯ да се присъедини към страните от Вишеградската четворка! Не само подкрепям страната на разума, но я и приветствам!