Коментари - Арестуваха Пучдемон в Германия | dnes.dir.bg
назад

Арестуваха Пучдемон в Германия

Карлес Пучдемон, който е издирван от испанската полиция по обвинения в подстрекателство към бунт, е бил задържан днес от германската полиция.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха Пучдемон в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Левичарските глезотии на добре нахранените марксисти от западна Европа. Между другото, още преди около 100 г. е казано, че западът ще вкара марксизма в Русия, но тя впоследствие ще му го върне обратно. Тъпкано. Обаче, тукашните псевдорусофили до един са тайни или явни марксисти. Бог да им е на помощ с това личностно раздвоение.

Storen

Каталония е присъединена към Испания 1939г с реки от кръв. След побоищата на мирни демонстранти и грубото отношение към демократично избраните лидери на Каталония стана ясно че отделянето няма да стане с демократични средства. Явно испанската олигархия разбира само от насилие.

Испания се обедини с Каталуния и Арагон някъде през 1500 година. А това в 1939 -- ами испанската република искаше да разстреля тези политици в Каталуния, които искаха да се отделят като самопровъзгласила се Каталунска република (за да се оттърват от некадърното управление в Мадрид). Не им стигна времето. Но Франко постигна да изпозастреля повечето. Дано нещата се успокоят. Че иначе ще е лошо не само за Испания.

Storen

Каталонската история е дълга и сложна. Била е независима и под контрола на други държави както и България. Ако погледнем в по-новата история обаче факт е че Каталонската Република е съществувала като напълно самостоятелна държава докато не е прегазена (буквално) от фашистката коалиция на Мусолини, Хитлер и Франко. В този кървав конфликт кралското семейство застава изцяло на страната на фашистите, както е случая с Кобургите в България. След като каталонските въоръжени сили са премазани от танковете и артилерията на на фашистката коалиция, каталонските политици изгниват във фашистките концентрационни лагери. Жертвите сред цивилното население също са потресаващи. Стотици хиляди мъже,жени и деца намират смъртта си в този зловещ конфликт който подготвя почвата за втората световна война. За съжаление в България твърде малко хора знаят за това.

Майко, ти не го кори, че отиде да се бие. Карлес беше прав, дори мисля, че грешиме ние. Само той от нас прозре истина една в живота - по-добре е да умреш, вместо да живееш скотски. Изведнъж разбрах, че той все пак трябваше да иде. Милият, загина в бой и не ще го вече видя. Майко, Карлес е убит! Днес Карлес го няма, мамо! Наш Карлес лежи зарит! Поплачи за младостта му.

тая гавра с Вапцаров беше малко в повече...

Абе той Пучдемон толкова има общо с комунист и социална справедливост, че не може да бъде повече. Типичен уяждащ се евро политик си е. Изобщо да му се приписват много идеали, хайде, няма нужда. Хляб винаги е имал и не един и два. Само дето не иска да дели с Мадрид. Е да ама и Меркел не иска да дели Европата. И Пучдемон настъпи мотиката.

Само си представям, какво щеше да стане, ако Питерска област поискаше да се отдели. Примерно де.

Че тя Чечения поиска. И сега са едни от най-много гласуващите за Путин. Тъй де, тези, които са останали да гласуват. Изобщо Русия и Испания са една от малкото европейски държави непризнали Косово. А оттам тръгнаха всички бъркотии.

Баба Ангела и баба Тереса са като сестри-близначки. И вършат само мърсотии.

Само дето нито Ангела нито Тереза са баби. Никога не са били майки за да станат баби.

Щом организиране на допитване на нардоа се смята за "подстрекателсатво към бунт" и се изпълнява европейска заповед за задържане в страна от ЕС, то европейската демокрация граничи с фашизъм.

става важно да се изясни от коя страна на границата е?

Рошльото - в панделата, да стане нечия мома, да има време да обмисля какво е направил. Вижете списъка на сепаратистките движения в Европа в Уикипедия - и ако всичкото това тръгне да се отделя - какво ще стане ? - войни, кръв, смърт - това ли искате ?

добре че нищо не зависи от тебе...

Като те гледам какъв си форумен плъх - от всяка мравка има по-голяма полза отколкото от теб.

Бях написал, че сепаратиските лидери трябваше да избягат в Русия. Там нямаше да го пипнат. Сега ще видим двойственият стандарт на немиците, който няма да има нищо общо с Косово, разпада на Югославия и СССР.

Точно в Русия не го пускат да припари. Чечения им стига.

Тука щеше да си е като у дома си! Най-много някоя подписка да му наложи Цацата...

Аман от глупости, с които ни заливат- нали в шенгенското пространство няма граници, шофираш по магистрала и не усещаш как си в друга държава! Само в главите на българските журналисти има граница между Дания и Германия. Просто немската тайна полиция следи както през 1933-1945г- нищо ново под слънцето!

Тези журналисти не са пътували никога на запад, защото не са излизали от родните си села!!!

Браво! Мястото на комуниста Пучдемон е в затвора. Дясна Испания е неделима!

Да те арестуват в Германия заради референдум - най-висшата форма на демокрацията?! Тцъ, тцъ, тцъ... Демокрацията се оказа висша форма на манипулация.

референдумът беше в Кърждали по-демократичен ли щеше да е,ама големи демократи се извъдихте бе,само ако е да злобеете,най-нетолерантния,самозабравил се народ тръгнал да учи света на демокрация,яжте си от копанката и не се обаждайте,свине гнусни и гледайте всичко,което сте откраднали да не се върне там,от където е дошло,че тогава не ви виждам,ако трябва да работите и да си изкарвате хляба с труд

дали няма да се състои, ще видим след понеделнка. Тук в днешна статия един мечтател за Кърджали заявява, че не предвижда отстъпки...

Случайно да си чувал, че Каталуния е автономна област, и като такава, има собствено правителство, парламент, и може да провежда самостоятелни избори и референдуми?! Кърджали, от друга страна, не е автономна област, няма собствено правителство или парламент, и няма правомощия да провежда самостоятелни избори или референдуми! Така че няма никакво място за сравнение между Каталуния и Кърджали!

То така би трябвало да има българско малцинство в Турция и ние да имаме претенции. Същото за гърците. Да не говорим, че държавата Турция е създадена 1923г! 35 години и месеци след освобождението. Кърджали никога не е бил част от Турция. А и тъй наречените турци там, не е ясно дали са турци или потурчени или смес. Първо да се погледнат в огледалото, че някой от тях никак не приличат на турци. Могат да им направят генен тест. А как запада се съгласи с отцепване на Косово? Да не говорим за Югославия и СССР.

Ако не беше тази демокрация,сега даже нямаше да имаш възможност да кажеш , че демокрацията ти е виновна.

Страхливецът, който попари надеждите на народа си, не е лошо и в пандиза да полежи!

Да му дойде кураж!

Надали? Там той хептем ще се накака!

Испанците са на път окончателно да загубят Каталуния! Следващите каталунски лидери няма да искат преговори с испанското правителство (като Пучдемон), а направо ще искат излизането на Каталуния от Испания със всякакви средства! А когато испанската държава фалира (което наближава), и други области ще поискат да се отцепят от Испания, и вероятно ще успеят!

Хал хабер си нямаш пич от испанска/карталунска политика. Тъкмо тази последната шайка каталунци начело с Пучдемон искаше да преговаря с Мадрид единствено и само за начина по който ще се отцепи от Испания. То ест по въпросите за границата, двойното гражданство, подялба на осигурителните фондове и не на последно място за опрощаване на целия каталунски дълг към Испания. Hai capito?

Преговорите бяха наложителни, но Испания ги погуби.

Единствено имаш право за фалита. Те вече са фалирали между другото. И не знам какви отстъпки ще правят да платят за услугата. А тези, които действително се нуждаят от отцепване на каталуния са точно предишните политици. Доста крали и сега ги гонят. Те са които подстрекават това отцепване.

Пуч-демон наш.

не от удивление. Българските новини без ТАСС не функциионира Напр. във Франция става наводнение - преписват от ТАСС, В Германия или в Полша става нещо - преписва се от ТАСС. Защо не от страната където е проишествието?

трудно им е на латиница

Завалиите знаят само руски....

Ами пратете журналистите да ви предават новините от първа линия, а не да ги преписват от руски или английски. Дотогава ще четете, каквото ви пишат в дира

Те това е баба Меркел. Същата като онзи орел с ориз Тереза Мей.

Не си мислете,че в Германия всички са зад щрак:"могъщия фюрер":щрак Меркел и нейната нова империя ЕС,която изсмуква силите на Източна Европа и превръща хората в тези страни в гастърбайтери и еничари.Това е ниво само на селски коментатори.

Пучи и другите като него в пандиза. Да живее единна Испания!

Тоя първо ще го осъдят, а след една година крал Ферипе VІ благородно ще го помилва. След това сметката ще му видят левите каталунски екстремисти, защото комунетата най-много обичат да се избиват помежду си!

Е ти цепи държавата в случая испания и чакай да ти се размине

ПУЧдемон в кауша...

От кога Германия осъжда резултати в ЕС и Меркел в ролята на фюрер ли се вживява?

просто има европейска заповед за задържане на превратаджията,можеше и в българия да го заловят,ако беше дошъл,само в русия нямаше да му се случи нищо,нали са в азия

Фашисти.

Тук има няколко трола, които непрестанно се опитват да втълпяват, че Пучдемон и привържениците му обслужвали Русия и Путин, въпреки тоталната липса на доказателства за подобни твърдения! Фактите са: Русия не е признала референдума за независимост на Каталуния, и счита това за вътрешен проблем на Испания! Аз не знам за никакви връзки между Пучдемон и другите лидери, които искат независимост на Каталуния, и Русия и Путин! Пучдемон основно се опитваше да убеди другите лидери в ЕС да се застъпят за независимостта на Каталуния, но не е отправял подобни молби към външни за ЕС сили като Русия! Пък ако имаше някакви доказателства, че Пучдемон или останалите каталунски лидери са спонсорирани от чужди държави (особено от Русия), испанците досега щяха да ги разкрият, и те щяха да са сред основните новини на испанските и западноевропейските медии!

при троловете принципа е не се оставяйте фактите да ви пречат .. по-логично би било Пучдемон да е с тези които искат независим Крим, както независимо Косово и Каталуня

Нито Русия нито Испания са признали Косово. А именно това е прецедента. По отношение на отделяния са на една позиция. Друг е въпроса за присъедняванията. Испания няма нищо против Гибралтар да се присъедини към Испания нито пък западна сахара (част от Мароко). Само че гибралтарците не искат а Мароко не иска референдуми за отцепване.

в този случай напълно сериозно смятам, че пучдемон е сегрегиран спрямо "бежанците" на мути - доживотната канцлерка. ама и пучдемон си е виновен. ако си беше хвърлил паспорта и бе казал, че е чистокръвен сириец до сега да е вече с хотелски покрив над главата, на социални помощи и специална храна.

Затвор за тоя предател дето искаше да раздели и скара испанците.

При подобни казуси си проличава добре разликите в мисленето на хората. Аз ги разделям на две големи , основни групи- лево мислещи и десно мислещи. За вторите обединението и съжителството на хората следва да е в строго йерархична структура, в която по-ниско стоящите в йерархията следва да се подчиняват и да служат на височайшите. Такава е структурата на днешния ЕС. Левомислещите хора считат, че всички хора са равни, трябва да имат равни права, отговорности и достъп до ресурси и власт. Тези хора имат проблеми да се впишат в едно йерархично общество. За това те често се стремят към независимост и самоорганизация, извън едно дясно общество. Но тук става и интересно. Защото десномислещите се стремят на всяка цена да им попречат да си направят свое общество, организирано по друг начин. И въпросът е защо? Защо тези хора са им трън в очите?

я ни осветли по следния фундаментален въпрос: комунистите какви са - ляво- или дясноориентирани? А социализма и комунизма? Пък после заедно ще се посмеем.

Нека аз да ти кажа - кумунистите са за ..., социалистите за затвора. Или искаш дългия вариант?

Аз мисля, че комунизмът като идея, както и социализмът са леви идеологии, които се стремят да изградят общество на равнопоставеност и равноправие. Това, което беше реализирано в източна Европа много бързо се отклони от тази идея и пое някакъв свой курс на развитие. Защото хората в крайна сметка са тези, които правят обществото. Ако шефът ти е с десен тип на мислене и счита, че работниците под него нямат право да поставят под съмнение неговите решения и разполага с механизми да подтиска възражения и протести, то той ще ги използва. И това обезсмисля подобна идеология. Затова мисля, че идеологии не бива да стоят в основата на едно общество, а хората по възможно демократичен и справедлив начин да могат да решават, как искат да организират съвместния си живот. Регулацията от всички посоки, както от горе надолу, така и отдолу нагоре трябва винаги да е подсигурена.

Тук няма ляво и десни мислещи. Тук става дума за различни гледни точки - серапатист ли е Пучдемон,или борец за демократична свобода на една област в една евродържава.

Една каталунка го каза много добре, Пучдемон раздели Каталуня и изпокара и раздели цели родове и семейства. Сепаратизма е вреден вдупосочно, няма леви няма десни още Кубрат със снопа пръчки го е доказал .......

И тази "каталунка" се казва Аримадас...

Тези родове и семейства е имало за какво да се разделят и изпокарат, Пучдемон или опитите за независимост на Каталуния са били само повода! Такива конфликти тлеят и излизат на повърхността при най-малките промени. Хората ги проецират върху политиката или глобални проблеми, но по същество те самите са техните носители.

Тук, в този сайт, яко вони на плесенясала махорка, смрадлив самогон, вмирисана сельодка и мръсни партенки. С две думи - руска кочина, господа. Излизам на улицата, за да подишам къде-къде по-здравословния градски смог.

... и където ще срещнеш същите ушанки, носещи снимката на сталин , редом до тази на жена си. По-вероятно втората да липсва. Не си хаби нервите по русофилията, че ще развиеш филия!

Демона на пучовете го прибрали. Другаря путин опита да размъти изспания ама нещо не му се получи. То там да не е България, че да му търпят протежетата?

Глупости. Тези, които искат да отделят каталуния са политиците около Пужой. Имат много далавери за стотици милиони и сега им ги изкарват наяве. Затова опитват да отделят Каталуния, нещо което няма да стане. Путин е много по-близък до испанското правителство и този Пучдемон дори не може да пътува до Русия.

Нищо ново за германските фашистки власти.

да ни освобождава! Тези хора не са в състояние да могат мислят. За съжеление сте.

По добре беше.Още ли си въобразяваш,че са дошли да ни освобождават, брей, брей....

Сега испанската инквизиция да му теглят публично 50 тояги на голо.

Тоз покемона ако беше враг опозиционер на дребния кремълски плешивец вече щяха да са му се отлепили некролозите от стълбовете, ама всичкото руско трол тук тръгнало да рИве за демокрация! ХАХАХАХАХАХАХА

не са го отровили, каквато е практиката на запад

Все още, все още!

СВОБОДА НА ПУЧДЕМОН!!!

Сега приготви спешно едно лозунгче: СВОБОДА ЗА ПУТИН !!!

Путин е СВОБОДЕН! И никой няма да се осмели да посегне на руския ПРЕЗИДЕНТ!

Браво - а сега директен полет към Мадрид във вериги, една присъда за национално предателство и да се кротне най-накрая...

Едва 40 процента от живеещите в Каталуния искат пълна независимост! Пучдемона е един смешен путинист и крадец със "съмнителни" връчки с москва! Плюс това в испанската конституция няма опция за пълна независимост! Каталуния си има собствен парламент, автономни регионални закони, собствен официален език, които е задължителен за изучаване във всички каталунски училища и собствено знаме! И няма начин Испания да пусне някога Каталуния! Баските 25 години се бунтуваха и пак загубиха, Испания не им клекна! Сега покемона ще се нареди в затвора при баските престъпници! Да му е честито!!!

Колега, Вие сте българския Скрипал ! Като чета коментариите Ви, се убеждавам, че разполагате със секретна информация за Пучдемон и не е изключено да Ви разжалват. Пази се от тези лоши руснаци и внимавай за "Новичок" !

Напротив, Испания клекна пред баските и затова са мирни и тихи. Имат си собствен бюджет. Именно затова става дума -- парите от данъците да си остават в Каталуния, така както си остават в Паис Баско. И да не им се бъркат като ги харчат. Е няма да стане. Не е за пръв път КАталуния да иска да се отделя. Предишното провъзгласяване на независимост е по време на републиката, 1930 някъде. Е тогава републиката (комунисти) елиминират правителствоно на Каталуния.

В германските сайтове се коментира главно, че масата тереристи и крадци от третия свят свободно навлизат в Германия и няма никой който да ги спира. А един демократично избран управител на една европейска провинция веднага биван вкарав в затвора заедно с тия престъпници. Това което другите две европейски страни не го направиха, го направи така наречената демократична Германия.

asd, не бе минзухар в кенефска раССия е демокрация дето плешивеца изтрови целата си опозиция и обля Чечня в кръв като поискаха независимост! ХАХАХАХА

Къв майор си ти? Ти си киртак, и такъв ще си останеш...

А брюкселско-козяшките тролове защо не подкрепят стремежа на каталонците към Свобода?? Нали уж за демократи се пишете?

БРАВО! Гепнаха го преди да се скрие при другите престъпници янукович и сноудън в сибирския мордор!

Не знам какъв майор си, но хич те няма по география! В статията изрично е написано, че човекът е бил в Финландия, и се е връщал оттам в Белгия! Явно от Финландия е отишъл в Дания, а оттам е пресякъл германската граница на път за Белгия. В случай че не знаеш, Финландия граничи с Русия, така че ако е искал да ходи там, би пресякъл руско-финландската граница, вместо да се връща обратно към Белгия!

пак не стана по путлеровата, ха-хах-ха-хах :)

О, свещена простота.

За каква изобщо демокрация говорят в Западна Европа. Този тоталитаризъм е по-отвратителен от комунизма. Защото при комунистите лицемерие нямаше - всеки знаеше, че са те.

Щом помниш комунизма така старателно, значи не си с всичкия си. Не се напрягай да не ти остане поста недовършен.