ЕЦБ спира банкнотите от 500 евро

Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да спре издаването на евробанкноти от 500 евро, като те ще бъдат изтеглени от обращение до края на 2018 година.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ спира банкнотите от 500 евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕЦБ да се еб. Няма да накриват шапките на тези дето имат по 500 и си ги държат извън банките. Само в един момент могат да очакват врътки от рода на вкарал в сметка 2500 на по 500 изтеглил пак толкова на по 100 и 50 а тези дето имат повече просто ще се уговорят срещу дребна комисионна с банкери те ще им ги сменят овреме. Колкото до преноса на парите ..хаха има крипто валута..купуваш биткоини на едро с данни на безимотен клошар и в същия ден ги обменяш на мястото където те интересува да платиш. Аре чао на дебнещите и за по забавно ги разпределяш и завърташ през няколкостотин биткойн микро сметки. Това са малка част от начините за носене на пари в флашка.

Като са отрицателни лихвите в банките е нормално да си ги държи човек в кеш! Що да хрантути мазните банкери!

Това няма да засегне престъпниците, те си имат банки.

Още през 1893 Марк Твен е писал по въпроса - потърсете "The Million Pound Bank Note" :) Имаше и филм с Грегъри Пек (The Million Pound Note, 1954)

ОКе, но в какво са превърнати парите на КТБ? В президентски офшорки, или в друго полезно за едноличното управление на негъра Ердоган?

Оке, парите на ецб се превърнаха в спам, благодарение не цензурата на дира - Ердоган и Офшорника Плевенлиев. :-)))

"но тя ще направи малко по-сложен живота на престъпниците, отбелязва криминалистът." Пълни глупости!!! От неколко години на сам тече тенденцията да се прави живота на по богатите хора по труден. Тва с престъпниците е само прах в очите. Да кажем че съм направил 1 милион евро от честен бизнес (направил и продал софтуер, построил и продал имот и пр) и трябва да дам едва ли не половината на държавата. Тази държава оглавяване от престъпници, предатили и долни мръсници, ще ползват тези пари за лични облаги И аз това нито мога да го разреша, нито да го преживея! Следователно крия парите от държавата! Опита е да се вземат парите ТОЧНО на такива хора защото баш престъпниците са в правителството и се пазят от имунитети и специални закони! Злато ше си купим на кюлчета да пренасям стойност щом кат с 500 евро не може, НО на тези мръсни и долни боклуци ЕДНА СТОТИНКА НЕМА ДА ДАМ!!!!

Еее, брат, ти току-що сам си призна, че ще криеш доходи и няма да плащаш данъци. И после твърдиш, че си просто богат човек, а не престъпник? Точно за такива като тебе е идващата промяна :)

sonibvc@gmail.com

Ех, де такива като мен да беха престъпниците...БГ щеше да е едно прекрасно място. Лошото е че баш престъпниците ни крадат всичките и ни управляват...справка КТБ. На такива нито една стотинка данък няма да дам!

То се пренасят с тонове кокаин, оръжие, живи хора и какво ли още не, а тоя суйляк разправя, че най-малкото щели да си купуват по-големи куфари ахахахахах олигофренията и масдезинформацията тече с пълна пара! :D

когато се открият фалшиви банкноти много касно реагира бнб за информация на банките и не описва точно кое е фалшифицирано -холограма воден знак или друго и как изглегда просто да описват разликите а не да правят снимка на оригинал ина фалшификат и иди та гледаъ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Обикновения българин не го засяга тази информация - ние не сме в еврозоната , а и банкноти Е500 виждаме само на картинка по ТВ-то

По виждащия показател Е500 сме я стигнали Европата.

Онези, които са печатали фалшивите банкноти от 500, може би не са имали представа, че един ден ще попаднат при някоя мафия, която не е същата като тяхната и тогава лошо им се пише.

Като вкараха отрицателните лихви европейците минаха на дюшек-банк - това е проблемът на ЕЦБ-то. Изчезнат ли парите в брой - изчезва всяка свобода. С един клавиш ще могат да изтрият всеки един от нас. В библията пише: "ще дойде ден, когато да купува и продава ще може само този който има знакът на дявола". Тогава ще дойде Антихристът и ще последва Армагедон.

ЕЦБ да пуска в обращение бъдещата банкнота с най-голям номинал от 666 евроцента и да приключваме.

САЩ като са спрели от обращение големите номинали, какво точно са предотвратили? Техните мафиоти данеби да ходят с тирове насам натам по света. Щот при тях всичко е най-голямо.

Не са ги спрели... Те имали ли са такива?

Не е вярно... Цялата идея е че искат да минат на виртуална валута. Само карти, без кеш. Защото така парите ще имат още по 0-лева стойност (за разлика от преди, когато са има ли истинска стойност в злато). Когато всички пари са виртуални, може МНОГО ПО-ЛЕСНО да се лъже, но от големите институции и от корпорации. В същото време не се осъзнава колко малоумно-нереален дълг може да се начисли. И искат хората да станат роби, да дърпат кредити... Кое е по-сигурно? Хартия или виртуално да имаш пари в някаква банка, която има правото да банкруптира или да ти върти парите и да прави от тях още пари?

Освен всичко друго, в България не е необичайно служители в банките да крадат директно суми от спестовни сметки на клиенти.

Защо не прочитате като напишете статия. Обяснете коя фраза е верна: 1/ ще бъдат изтеглени от обращение до края на 2018 година 2/банкнотите, които все още са в обращение, могат да продължат да бъдат използвани като платежно средство

В Британия имат банкнота от 100 милиона паунда. ЕЦБ-то да го духат под мустак! :D

Така наречените паундове /един българин в чужбина ги наричаше "пунди"/ все още се наричат официално лири стерлинги, британски лири или просто лири. Няма нужда да си кривим езика и да се мъчим да произнасяме "паунд", имайки предвид, че повечето българи не могат да произнесат дифтонга "ау".

ако направят еврото crypto-curency ще утрепят моментално всеки сенчест бизнес. И ще спестят стотици милиони по отпечатване на нови банкноти. Миналата година БНБ потроши 60 милиона за препечатване на ЧАСТ от банкнотите в обръщение. Това в България дето е плюнка пазар.

Кримките от време оно, колени, бесени, обезглавявани, все намират начин да се докопат до властта накрая! Ей виж в България един дето трябва да е в пандела, е над всички!

Ами спрете ги де, и без това в магазина не ми ги искат, били много едри.

мамка им, ся трябва да разбивам теракота в мазата

"Икономиката няма да пострада от изтеглянето им - такива банкноти не съществуват в САЩ или Канада, отбелязва Федерико Варезе." Сигурен ли е в това твърдение г-н Варезе?!В САЩ банкноти от по 5 и 10 хиляди долара е имало до преди четиридесет години, изтеглени са от обращение, но все още са законно платежно средство. Тоест един мафиот от шейсетте, може все още да има скрито имане с тези банкноти и те са си напълно легитимни.

Има си израз "десет големи", което означава 10 банкноти по $1000.

indeed, ten large :)

Я по-добре да не бързат много. Да не се наложи след 1-2 години да печатат 1000 и 5000 евро. Като станат по-дребните на хартия.

А,всъщност обяснението е толкова просто.... Като ти отива икономиката на кино и искаш да напечаташ повече банкноти,как ще направиш така,че да бъдат по-незабележими техните количества - особено когато ги печаташ тайно?? Когато количеството на парите които са вече в обръщение,е вече голямо...:):)))) Нали не се хваща някой от вас на смешките на продажните брюкселски махленски катили,за това,че престъпниците ще трябва да купуват по-големи куфари за пренасянето на незаконните пари??:):)))))))) `Щото е всеизвестно,че най големите крадци и престъпници - евроатлантическите управляващи алчни шутове заедно с банкерите-са измислили "пластмасовите" пари и офшорките за техните престъпни доходи,и нямат нужда от куфари-били те,големи или малки....:):))))))))

Тъпунгер си, а и другите тъпи путлерасчета малоумни. Ако трябва да криеш пари и печаташ в дребни банкноти, това НЕ ПРЕЧИ ДА СИ ИМА 500 Еврови банкноти, дори напротив тогава прикритието е по-добро. Както винаги на тъпаците като тебе логиката им куца яко.

dionisiosd@yahoo.com

Прочети бе умствена мърша,целия коментар,да не би да разбереш какво пиша,че тези ГМО боклуци,вече ти унищожиха единствената мозъчна клетка.... Смешник недоклатен,от такива безмозъчни простаци като теб,човечеството се докара до тази безумна ситуация.....

Споко! И по-дребните ще спрат! За да не може простия европеец да скатава бели пари за черни дни под дюшека! Че с тия отрицателни лихви банките ще ни откраднат спестяванията за има-няма година!

Хм...може и по друг начин да го кажем: "На всяко шибано деяние, винаги има филосфско оправдание". А дали не за друго - наблюдава се непрекъснато намаляване на лихвата на депозитите и ако дойде ден да плаща на банката, затова, че ти съхранява парите, дали няма да е по удобно да си ги изтеглиш и държиш в къщи. Вярно, вероятно веднага особенно в България ще се увеличат обирите по домовете.......та не мисля, че е само заради престъпниците, пък и закои престъпници иде реч.........месечния депозит на Уникредит в момента е 0.1% на годишна база или за 1000 лв +1 лв. Е не е голяма, но ако почне да става -50, или -100, човек ще се замисли.

Ми дай ги в КТБ, там лихвата беше 9%. Колко пари смяташ да държиш в къщи, че ти трябват 500 еврови банкноти, та чак ревеш неутешимо? Баси кретените, все трябва нещо да рлюят. ако беха въвели 1000 еврова банкното щяхте да ревете същото с обърната насоченто - по лесно се краде 1 банкнота и ще е рай за джепчиите. или простотии от тоя сорт.

в Швейцария лихвата по някои депозити беше отрицателна от края на 2014... Не знам дали още е така.

Реалната лихва в момента е отрицателна, просто хората не са се усетили. По депозитите - 0.1-0.3%, но за теглене взимат по 0.2-0.4%, като някои банки взимат прогресивно по-висок % над определена сума, докато други направо го праскат въху цялата сума като надвишиш определен лимит. В крайна сметка ако получиш 1 лв. лихва за 1000 лв., ако решиш да ги теглиш ще платиш повече.

Бееме свикнале с тие банкъноти и саа кво? Нема да мое човек един бакшиш като ората да даде да му пракират колата. Напрао не ми се мисли, па язека и без тва не му мислим мноо. Кат не даат евро, че мине бизнесот на рубли, песос, драхми, тугрици, шекели и кво там е останало и па че жиеем. Е малко се изнервиеме ама че ни мине след 3 дена.

Изобщо няма да направи живота на престъпниците по-труден, особено тези, които си имат банки.

Така едрите престъпници, онези в банките, затрудняват живота на по-дребните, дето по цял ден мъкнат като шерпи куфари, пълни с евро :P Конкуренцията трябва да се унищожава, затова премахват едрите банкноти. ;)