Еврокомисар: Противниците на ваксините да обиколят гробищата

Еврокомисарят за здравеопазването прикани противниците на ваксините да обиколят европейските гробища и да посетят деца с детски паралич.

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисар: Противниците на ваксините да обиколят гробищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Получаването на легитимен заем винаги е било огромен проблем за толкова много клиенти, които имат финансови нужди. Въпросът за лошите кредити и обезпечения е нещо, за което клиентите винаги се притесняват, когато търсят заем от легитимен кредитор. Но MIDLAND CREDIT FIRM.has направи тази разлика в кредитната индустрия. MIDLAND CREDIT FIRM е акредитирана от Съвета по заеми, за да отпуска заеми на местни и международни клиенти с лихвен процент 3%. На нас ни е дадена привилегията да отговорим на вашите финансови нужди. Издаването на кредит не трябва да ви пречи да получите кредита, от който се нуждаете. Услугите ни включват следното: Инвестиционни заеми Консолидация на дълга Втори ипотечен кредит Бизнес кредити Лични заеми Международни заеми Няма социална осигуровка и кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите, е да ни уведомите точно какво искате и със сигурност ще направите вашата мечта реалност. MIDLAND CREDIT FIRM казва, че ДА, когато банките ви казват НЕ. И накрая, финансираме малък кредитен посредник, посредници, малки финансови институции, защото имаме неограничен капитал. За повече подробности, за да вземете заем от нас: Моля, отговорете незабавно на този имейл: midland.credit2@gmail.com Име на фирмата: MIDLAND CREDIT HOME Имейл на компанията midland.credit2@gmail.com Фирма NMLS ID: 315276. Фирмен уебсайт: midlandcreditonline.com Мото: Инвестиране за поколения.

Имало едно време един мошеник Андрю Уейкфилд който казал че ваксината ММР отключва аутизъм защото съдържа органоживачно съединение изпозлвано за фунгистатик. За доказателство показал графика. Междувременно патентовал своя ваксина, естествено многократно по-скъпа. Въпреки че никога не било показано че фунгистатикът имам каквото и да било общо с каквито и да било странични ефекти, той бил сменен. Но случаите на аутизъм продължили да се увеличават с точно по същия начин. Но едни глупави хора продължават да твърдят че не само ММР а всички ваксини предизвикват аутизъм, а също добавят че са излишни, и са контрол на популацията (!? много цигани бяха убедени в това) и само пълнят джобовете на големите корпорации, нищо че задължителните ваксини са свободни от патенти и всеки може да ги произвежда стига да спазва производствения процес който е подробно описан. Допълнително се утежнява ситуацията заради грипните ваксини, които са скъпи, патентовани, неефективни, вредни и агресивно рекламирани. Но няма как антиваксерът да разбере разликата между противогрипна ваксина и такава против полиомиелит. В българия ситуацията е още по-тежка защото доверието в здравната система е нулево. Освен това "ние сме малък, но много прост народ" и някой ни е казал че сме супер интелигенти. А когато на един обикновен глупак кажеш че е голям тарикат, той почва да прави огромни глупости. За това в българия трябва да играе най-голямата тояга по антиваксерите.

Той пък да отиде в център за деца с аутизъм или в семейство с таквоа дете да види какво причинява.

А пдръжниците на високите цени на лекарствата също да ги посетят.

Явно в писането се включи стадото от 20% имбецили, които не правят разлика между ваксини срещу тежки инфециозни заболявания и съвременните измислени ваксини срещу щяло и нещяло.

Проблемът се решава просто - който иска да не се ваксинира - но после да си плаща сам уреда за дишане, който ще е необходим на детето му, парализирало се от полиомиелита...

А ако детето се парализира от ваксината (както има доста такива случаи), кой трябва да плаща за лечението му?! Защото фармацевтичните компании обикновено отказват, освен ако не са осъдени да го направят!

Хубаво е, че анти-ваксърите не ваксинират децата си - така тъпите екземпляри, носители на гените на простотията ще бъдат разкарани от популацията чрез някоя и друга епидемия...(естествения подбор в действие)

Не е толкова просто. За да няма епидемии от конкретно заболяване, трябва определен процент от населението да са ваксинирани, понеже ваксината не ти гарантира 100% сигурност. Демек не просто рискуват децата си, а и застрашават околните, нищо че са ваксинирани.

Страшната ебола с какво я победиха, бе, неграмотни анти-ваксъри! С ваксина! На дъното на 80% сте!

Май по скоро ти си от тия 80%! Ако беше проверил, щеше да знаеш, че все още няма одобрена ваксина срещу ебола! Има някаква разработена, но в момента още я тестват, и тези тестове ще продължат поне още някоя и друга година, преди (евентуално) да я одобрят за масово производство!

Освен, ако еболата не се разпространява случайно от лекуващите...

Едрата шарка отдавна е ликвидирана в световен мащаб и от много години не се слага ваксина за тази болест.Тогава каква е тази информация на доста високо ниво?

вероятно преписвачите-преводачи на дира пак са се проявили...

Рядко преводачите правят разлика между вариола и варицела ... Най-едрата - вариолата, се води за ликвидирана, но има няколко страни в света, където все още се появяват случаи, или поне стават известни от време на време. Но вирусът си съществува, не е изчезнал, просто няма такива страшни епидемии, както е имало преди, и понеже тия държави не са в Европа, тук вече не ваксинират масово децата. Но в някои държави в Азия и Африка си има случаи, не си мисли, че е победена напълно! А такива неща като холера, проказа, коремен тиф, туберкулоза има и в съседната нам Румъния, за голямо съжаление! В Албания и Косово редовно има огнища с хиляди случаи на тиф, хепатит А, тетанус, някакви гадни и бързо разпространяващи се инфекции ... И чума има периодически, например сега в момента има на Мадагаскар, с хиляди жертви! В четири държави - Нигерия, Индия, Афганистан, Пакистан, винаги си е имало полиомиелит, преди 7 години дори се беше прехвърлил в Таджикистан от един заразен възрастен, имаше стотици (над 500 доказани) болни деца, дори и в Русия имаше няколко заболели деца - таджики, заминали там с родителите си, и в Украйна и Молдова - нали ходят там да работят. Тогава руснаците ги идентифицираха за броени дни и ваксинираха всички потенциални контакти, а също и идващите от Таджикистан - така успяха да се справят, но в Украйна не го направиха това, имат отделни случаи и досега! В Таджикистан дори нямаха лаборатория, пробите се пращаха в Русия - Челябинск и Санкт-Петербург, Москва - за потвърждаване. СЗО, като научиха и те накрая (2-3 мес. след началото на заболяването!) изпратиха екипи безплатно да ваксинират всички наред, беше посред много студена зима - кошмар! Понятието хигиена там е чужда и непозната думичка, нещо като "комунистическо руско влияние" ... Там също има проказа, и чума се появява почти всяка година ...

Странна работа! Майките не искат да поставят ваксини на децата си, но същите тези майки масово раждат със секцио или с епидурална анестезия, без да им мигне окото и без да се замислят, че упойките преминават и в организма на раждащите се дечица. Някой да се изкаже по този въпрос и дали упойките по време на раждане не влияят на бебешкия организъм?

Разбира се, че влияе! Лекарите го знаят това нещо много добре, но не казват - защото кесаревото е много по-скъпа операция от обикновеното раждане, което си е естествен процес, в масовия случай и опитна акушерка може да го направи! От упойката бебетата стават вяли и не сучат енергично първите дни, поради което майчиния организъм не е стимулиран да произвежда кърма и тя често спира. И изобщо са по-бавни и не наддават добре в началото, а после често имат затлъстяване, защото уплашените мами ги тъпчат ... И не поемат от майчиния имунитет, не получават ценен жизнен опит, който бебето при нормално раждане придобива в процеса на преминаване през родовите пътища, дробовете им не се отварят добре и веднага, в тях остават околоплодни води, които са богати на какво ли не и са отлична среда за развитие на инфекции - тези деца боледуват по-често и по-тежко от инфекциозни болести като малки, а и като големи също ... Много са пораженията, ама лиглите нали искат да си запазят "качествата" и да не се "мъчат" да раждат сами ... и дори няколко случаи на летален изход от това кесарево не ги спират! На запад отдавна е отречено поголовното прилагане на излишни и дори вредни процедури при раждането, но у нас чалгарките не могат да вдянат нищо умно, само простотиите прихванаха от всички други култури!

Интересен факт е, че обикновено антиваксърите са и вегани, сексуални либерали и други подобни!

С една дума - сектанти!

Всички антиваксъри на изолиран остров! Да се определи един голям остров и всички антиваксъри да се заселват принудително там! и да се наблюдават с камери по интернет!Да се спускат с парашути! След 20-30 години ще се види резултата. предполагам всички ще измрат или ще мутират....

Искаш Евросъюза да праща в концлагери тези, които имат мнения, различни от тези на управниците ли?! Голям демократ се извъди! Не е ли по просто ЕС да си охранява границите, и да не пуска безконтролно разни цигани от третия свят, които един дявол ги знае какви зарази носят?!

Тия,които лежат в гробищата,не са легнали там заради ваксините. Легнали са,заради продажните ни политици. Мрем като мухи,но не ни пука.

В момента не се поставя ваксина за едра шарка! Как родителите на въпросното умряло дете са могли да избегнат смъртта му, биейки му ваксина?

Евросъюза да спре да решава вместо родителите, а да им даде цялата информация - плюсове и минуси (има такива) и да ги остави сами да си вземат решението.

Да остави "сами" да взимат решения за нещо толкова важно, тъпанари като теб ли? Тц..не става...заради такива като теб да пламнат епидемии като в средновековието ли? такива неща се решават от експерти, не от тупани!

Ти пък кой си че да решаваш за чуждите деца? Нали ти/децата ти си/сте ваксиниран/и каква епидемия. Епидемиите в миналито са били основно от лоша хигиена и недохранване, като изключим така наречения испански грип по време на първата световна война който си е епидемия предизвикана от ваксини

Само че, не от продажни и купени експерти!

Много решения се вземат на обществено ниво, не на индивидуално. Всички закони без изключение имат за цел да отнемат правото на собствено решение по някоя тема. По същата причина се въвеждат ограничения при вземане на решения кой как да използва и унищожава радиоактивните, химическите и биологичните замърсители, включително опасно болестотворните вируси. Останалото е беззаконие, но иначе се оплакваме как по пътищата хората сами вземат решение как и под въздействие на какво да управляват МПС.

Евросъюзът ако иска да насърчи използването на ваксини да приеме следният закон: Ако в резултат на ваксината настъпят каквито и да било увреждания за здравето на ваксинираният, производителят на ваксината поема издръжката за лечението, и обезщетението на потребителя! Ако ваксинираният се разболее от болестта, срещу която е ваксиниран, издръжката за лечението му също се поема от производителя на ваксината! Ако лидерите на ЕС и фармацевтичните компании действително са убедени, че ваксините са ефективни и безвредни, не биха имали нищо против приемането на такива закони!

Един филм имаше с Джъстин Тимбърлейк как в бъдещето като ти изтече времето умираш. Същото ще направят с ваксините - ще инжектират капсулка с отрова с миниатюрен чип който се задейства от сателит и когато не си послушен умираш внезапно от инфаркт - като Мишо Бирата и Вальо Танов

По-малко филми гледай!

Едно време по филмите за стартрек геройте работеха с грозни подобия на таблети - какво стана за 20-30 години таблета стана нещо нормално, само въпрос на време е да се измисли ако още не е измислено. Как може да знае човек какво му инжектират - ми те едни харани не модат да изследват ти пък ваксина

1. Евродепутатите са напълно продажни! Спомнете си аферата със свинския грип! 2. Непрекъснато изтъкваното понятие "herd immunity" е ХИПОТЕЗА и важи за ЗАТВОРЕНА СИСТЕМА, което изобщо не може да се каже за днешния свят. 3. Спорни са не класическите ваксинации, а многобройните измислени за щяло и нещяло в днешно време. А всяко прекалено нещо, води до нежелани ефекти.

А пък привържениците на ваксини да обиколят децата с аутизъм

Готов съм да отида при дете с аутизъм, ако ми докажат, че има аутизъм поради ваксинирането. При деца с аутизъм, които никога не са ваксинирани няма да ходя....

Шибания комисар да вземе да ни обясни защо са толкова големи сметките на фармацевтичните компании!!! Също да обясни защо се исмукват от пръстите прични за използване на ваксини и антибиотици и то много скъпи!!!

Ваксините убиват и разболяват!Хора не ваксинирайте децата си!

Ти като пишеш такива неща поемаш ли отговорност за децата, които ще останат неваксинирани заради теб, а?? И като правиш толкова категорично публично изказване, можеш ли с нещо да го подкрепиш, с някоя статистика например? Гаранции за тези, които заради теб биха останали неваксинирани можеш ли да дадеш???? Да напомня, че според действащата законова уредба дир е поело отговорност за коментарите във форумите. Предполагам има модератор, който може да определи дали някой коментар съдържа провокация и публично подстрекаване към извършване на престъпление, или?!?

Болестите в детска възраст водят до дълъг живот.

аха, да...ако ги преживееш обаче:) или пък ще точиш лиги до живот....

Ира: "Хората не ваксинирайте децата си - оставайте ги да умират от шарка и дифтерит, да се парализират от полиомиелит..." Тъпа крава...

Човечеството е оцеляло стотици хиляди години без ваксини. Ако бяха наистина полезни Господ щеше да ги впише в Библията. Най-добре е човек първо да се ограмоти и тогава да реши. Да си отговори първо на въпросите "Защо рака се превръща от рядкост в епидемия?", "Защо аутистите / новото наименование на луди/ стават хиляди" и най-важното "Защо епифизата у човека не работи" т.н.

то и интернетът и смартфонът са пропуснати от Господ и ги няма в Библията.. ама без тях такива като теб най-много да се качат на едно дърво и да проповядват крещейки и вредата щеше да е ограничена до минимум. ама сега ползвате интернет и така 'ограмотявате неограмотените', на които им е по-лесно да повярват на някой лозунг като на колежката ти по-горе или в някоя загадъчна конспиративна теория, вместо да се напрегнат да помислят и да се 'ограмотят' от сериозни, научно доказани източници. трагедията е, че за вашата - анонимна в повечето случаи дейност - плащат невинни и най-вече деца!

56, поздравления за коментара! Рядко срещана адекватност по този въпрос в този... форум.

Съществената разлика е, че никой не те задължава да си купуваш смартфон, или да ползваш Интернет, но евробюрократите се опитват да задължат всички да бъдат ваксинирани с всевъзможни ваксини, независимо дали искат, или не!

Човечеството е оцеляло стотици хиляди години без да слиза от клона, а преди това - милиони години без да излиза от океана. Връщай се при корените си!

Човечеството е оцеляло стотици хиляди години без ваксини. Ако бяха наистина полезни Господ щеше да ги впише в Библията. Най-добре е човек първо да се ограмоти и тогава да реши. Да си отговори първо на въпросите "Защо рака се превръща от рядкост в епидемия?", "Защо аутистите / новото наименование на луди/ стават хиляди" и най-важното "Защо епифизата у човека не работи" т.н.

Абе то и без операции е оцеляло, и без антибиотици е оцеляло...горе-долу :). Кой оцелее- оцелее!

Класическите ваксини против полио, вариола, дифтерит, проверките за туберкулоза (манту), тетанус - да, необходими са, никой не спори. А също така и против тропическите болести, ако човек ходи в такива държави. Но поливалентните новомодни изобретения, при които се внасят едновременно няколко агента, всичките за тежки и сложни страдания, са истинска заплаха, особено за децата! Веднъж съм си слагала такова чудо по принуда - заминавах бързо за азиатска държава, където има много подобни болести - едва оживях, толкова тежко ми беше десетина дни след поставянето, че лежах две денонощия като убита лисица, а след това цял месец ме стягаше черният дроб! За грипните да не говорим - пълна фантасмагория, никакъв имунитет не създават, най-често не са за този вирус, който вилнее в момента, а някакви изостанали от други кампании ... А за папиломите е не само неефективна и ненужна, но и при деца може да доведе до много сериозни проблеми в бъдеще! Не трябва да се обобщава всичко в един кюп - "против ваксините, или за ваксините" ... Продажните евро-гейски храненици на големите компании се занимават само с реклама и промоция на отрови, защото отровителите им плащат!

с всяка поливалентна ваксина може да се вкарат посявки за други болести,които се проявят след време,има много примери.

Дайте няколко примера, конкретни и официални, моля. Не е добре да сме голословни, когато пишем такива неща.

Противниците на ваксините да обиколят гробищата, за да видят какво става когато се ваксинираш.

За полиомелита, едрата шарка, дребната шарка, дифтерита и други остри болести съм съгласен, че трябва да са задължителни. Но защо срещу примерно хепатит и папилома да са задължителни след като те лесно могат да се профилактират с начин на живот? Обвиненията, че бизнесинтересите са над здравето на хората изобщо не са без основание

Как ще се профилактираш от един хепатит да речем, който случайно лепваш при някоя медицинска интервенция? А имаш ли представа колко е скъпо, тежко и продължително едно лечение и каква е вероятността болестта да хронифицир? Хайде стига глупости... никой не ви кара да се ваксинирате срещу всичко, за което са измислени ваксини, но щом има задължителен имунизационен календар той трябва да се спазва. Ако не ви харесва - в гората, с ограда 5 метра и никакъв контакт с околния свят!

създаването на имунитет на организма е нещо важно доста болести са изчезнали по света. Тия гадини живеят, с нас което е нормално за природата. Кой му се мре да не слага.

добре известно е колко продажни са еврокомисарите; тозе явно обслужва фармацевтичната мафия; ВСЯКА ваксина е потенциално канцерогенна, но за разпространението на такава информация комисионна не се предвижда

Нека някой ми обясни, как неваксинираните са заплаха за ваксинираните. Последните не би трябвало да боледуват. Освен това е необходима една честна и обективна статистика, колко са пострадалите от неваксиниране, и колко са жертва на ваксини. Докато това не се направи, съпротива срещу ваксините ще има. Моята дъщеря разви алергия след ваксина. Говори се за връзка между аутизма и ваксините. Фармацевтичният бизнес си е просто бизнес - не е загриженост.

за кой ли път.... има една част от хората които не могат да бъдат ваксинирани. Алергични са. Съществува понятие наречено "имунитета на стадото (herd immunity)" Колкото повече хора са имунизирани, толкова по малък шанса за разпространение на болести. Демек, имунизираните предпазват и неимунизираните антиваксъри и тези които не могат да бъдат имунизирани. Тия "тъпаци" които се имунизират предпазват теб. Ако обаче твърде много хора останат неимунизирани, то вероятността да се отключи епидемия нараства. Та когато един ден, вие антиваксърите, отключите епидемия от болести срещу които има ваксини, ще търчите през глава да си слагате ваксини.

колкото до мене, ваксинирания, ще си взема пуканки и ще гледам сеир.

Специално за теб да обясня защо в мен се появиха съмнения в чистите помисли на ваксинирането. Детето ми беше на няколко годинки. Редовно ваксинирано с дифтеткок. Преди повече от 20 години. Почна се една кампания на СЗО тогава за трикратно ваксиниране на редовно ваксинирани деца - през 1 месец със същата ваксина. Първата и я поставиха - още не бях антиваксърка. След 1 месец бяхме в провинцията - аз пак я водя в местната поликлиника. Педиатътът ми каза - ти луда ли си, това е ненужно и даже вредно. 4 пъти през месец да се ваксинира малко дете с една и съща ваксина. И тогава не станах антиваксърка. На 12 години, след ваксина, дъщеря ми след ваксина отключи алергичен ринит. Сега, ти можеш да гледаш с пакет пуканки всякакво зрелище, което не те засяга лично. И аз бих могла. Когато си лично потърпевш - нещата стават други. И аз не ти го пожелавам.

Нещата са малко по-дългосрочни. Пълното изчезване на някоя болест и отпадането на нуждата от ваксина за нея се постига с широкообхватна ваксинация. По тази причина ваксините към момента са за по-малко болести, отколкото биха могли да бъдат. А заради шепа антиваксъри, макар че надали би станало ясно защо точно, един ден ще се наложи още няколко поколения или стотици милиони хора да бъдат третирани с определена ваксина. Вирусите зависят силно от биохимията на гостоприемниците си и затова рядко заразяват няколко животински вида.

Ваксината срещу детски паралич е създадена преди 60 и повече години и е доказано полезна. Така е и с ваксината срещу едра шарка. Този обаче Еврокомисар спекулира с това, тъй като движенията против ваксините са заради непрекъснато произвежданите нови и задължителни под страх за отстраняване от училище или работа непроверени и съдържащи вредни елементи ваксини, чиято цел е чисто спекулативна: "Франция: Биг фарма иска да наложи задължително ваксиниране" (France : Big pharma veut imposer la vaccination obligatoire ", mardi 6 décembre 2016, Les moutons enragés). "Според Роман Герарди, специалист по невромускулни заболявания в болницата Анри Мондор, да, алуминият във ваксините е опасен" (Selon Romain Gherardi, spécialiste des maladies neuromusculaires à l'hôpital Henri-Mondor, oui, l'aluminium des vaccins est dangereux!", jeudi 13 octobre 2016). Дори и бай Дончо: "Тръмп предупреждава, че грипните ваксини са най-голямата измама в историята на медицината" ("Trump Warns Flu Shots Are The Greatest Scam In Medical History", Posted on January 27, 2017, Your News Wire).

Че то ваксинирането е задължително и то не от 2016 или 2015, а много десетилетия преди това. Само че в последното някои решиха, че им се нарушават правата. Никой насила не ги кара, както се видя, но е правилно решението децата им да не се допускат в детски градини с другите ваксинирани деца....

ваксАнираните да ги е страх, че ще се разболеят от НЕваксАнираните? :)))

Би следвало да разбирате, че имам предвид непроверени и спекулативни ваксини, както е например ваксината срещу рак на маточната шийка и пр. Факт е, че още никой не знае точните причини за такива заболявания, както и за много други и въпреки това, по един или друг начин принуждават хората да се ваксинират. За щастие съществуват и страни, чиито управници действат с разум и морал: "Швеция забранява задължителното ваксиниране" ("La Suède interdit la vaccination obligatoire", Publié par wikistrike com sur 25 Mai 2017, 09:28am).

До комисаря: В БГ хората умират от глад, не от това, че не са ваксинирани, а неговия верен приятел ББ и още 240 разбойници пируват.

Къде ги видя да умират от глад? Не си видял хора да умират от глад и дрънкаш глупости. И какво общо има бедността с ваксини, които са безплатни?

кой умира от глад бе дебил? тъпчете се със свинско и с ракия като съдрани! от глад умирали!!! да ева твойта майка проста!

През 60-70-те години имаше деца болни от детски паралич. Родителите им ги бутаха в инвалидни колички. Тази гледка е имала страшни измерения, защото болният е обездвижен и има нужда от постоянно обгрижване. Това е жестоко страдащ човек, който е жив и в същото време лишен от жизнени възможности. Не знам как някои вярват, че детския паралич може да се избегне без ваксини, но болестта продължава да живее и разболява. Без ваксина ще се разпространява. Подобно е положението с едрата шарка- болките са непоносими и ужасни.Мой познат казваше, че е мислел да се хвърли от балкона, защото не издържал. Ако няма ваксина случаите на смърт и епидемия ще са ужасни. във ваксините има минимални количества живак, който се намира и в много риби. Ваксината е необходимост, а не приумица или заговор за нещо лошо.

Точно през тези години моя братовчедка се разболя от детски паралич и много добре разбирам това, което пишеш. Да не дава Господ никому, само това мога да кажа! Но е нужно и ние, хората сами да си помогнем, нали... Колкото до живака във ваксините, това беше отдавна, от доста години такива не се ползват. В някои марки капки за очи дето са си слагали и аниваксърите (преди да влезем в ЕС и да бъдат забранени поради действащите регулации в съюза) също е имало живак в минимални количества, но някой да се е сещал да подема атака срещу тях?

това е казал поредния дришлю на когото плащат да говори глупости сигурно е веган от третия пол и беден

Ти лансираш напълно нова социална теория - богатите страдат заради бедните. Много авангардно твърдение.

Според мен, трябва хората да могат да отказват задължителните ваксини срещу декларация за отказ от лечение в случай на заболяване от отказаната ваксина - това ще доведе до естествен подбор, премахвайки глупаците.

ваксините не винаги помагат, виж тази за туберкулоза, ти като си ваксиниран какво ти пречат останалите?

Естествения отбор в случая на заразяване, а при тези заболявания точно това се случва е опасен и засяга всички- умни и глупави. Не може да се рискува. В условия на нечистоплътна нация, в Пловдив не могат да се справят с един хепатит, а какво остава с детски паралич или едра шарка?

Няма нищо по велико от природата. А в природата никъде не е записано, че ваксините са задължителни. И то задължителни за оцеляването на човека. И то ваксини с живак и други знайни и незнайни съставки. Още Хипократ е казал: ,,Нека храната ви бъде лекарство и лекарството храна!" Това е чистата истина. А не ваксини и всякакви подобни измислици от човека. А няма нищо по велико от природата. Тя е еволюирала с векове и човек никога не може да я надмине и надхитри каквото и да измисли. Затова трябва да се слее с нея. И аз предпочитам да живея природосъобразно. И не ме интересува БигФармата.

Егати зомбираното лумпенизирано изказване. Със същия пламък в очите ми звънят на вратата от Свидетели на Йехова Ваксини с живак разбираш ли. как пък не...

А от къде изкопа компютъра на който цъкаш маймуно смотана - дриектно от великата природа ли?! Малоумници!

Вредите от компютъра са нищожни, само развалят очите и то ако седиш по над 10 часа на ден пред него, в сравнение с вредата от ваксините това е абсолютно нищо. А хората по село ползват нет по кабела-лан, а не с уай-фи или рутери. Така че няма никакво облъчване.

Айде, бегай у пещерата и яж корени. Ако случайно се разболееш нещо, не припарвай до други хора, че заразите са дар от природата също.

Виж тук съм сто процента съгласна! НО природата си има закони. Смъртността е част от тези закони. Живееш с ясното съзнание, че при първата по-сериозна болест умираш и ти и децата ти. Връщаш се към 30-40 годишен живот (с малки изключения), детската смъртност гони 30-40%. НО пък Земята не е пренаселена, не е мръсна, няма техника, няма вегани и антиваксари (въобще всякакви фанатизирани), като се бориш за хляба, такива не виреят...и така!

Прародителите ни, бабите ни и дядовците ни са живеели до 80-90-100 години без ваксини! Не са живеели 30-40 години както си мислите вие. Никъде не се връщаш. Питай колко е живяла баба ти и дядо ти, и прабаба ти и прадядо ти. Тогава е нямало ваксини а са били почти столетници. Около 100-те години, а не около 30-40-те. А сега в сегашно време с ваксини и глупости и не може да достигнем дори 80 години.

Истината е във врачките и баячките. Може и някоя билка да се добави.

За не знам кой път се удивлявам, каква селекция идиоти са подбират за еврикомисари. В Брюксел събират група печалбари и лобисти. леко тъпи, за да изпълняват каквото им наредят. А специално този, като не може да води пропаганда, да върне парите, които са му платили и да не се занимава. Не е нужно да се прави на изпаднал от небето. Що за идот трябва а си, за да сравняваш необходими ваксини, каквато е едрата шарка, заушка, паралич и някой други, прилагани успешно столетие. И тях да ги даваш за пример, за да пробуташ съвременните вредни за здравето ваксини за грип и купищата ненужни ваксини, които поставят на децата. Та колко пострадали деца има и заведени искове има. Идиотът това не знае ли? Да не говорим за поставяния живак във някои ваксини. Както и ГМ моанипулации. Това са продукти на Биг Фарма, фармацевтичната американска мафия, еврейска собственост и инициатива. Над 70 лекари, борещи се срещу тази мафия и разобличаващия с изследванията си, са убити. Разбира се, малко са позагинали при нещастни случаи. Но само тези умират.

абе, явно не са най-големите идиоти при тази селекция, щото ти иначе щеше да си главен еврокомисар!:)

Само един факт ще спомена, във сащ има държавен фонд за обещетения от щети причинени от ваксини който досега е изплатил 3милиарда долара.Не казвам че всички ваксини са вредни, но добре се замислете какво биете на децата си.Има ваксини вредни и полезни, които просто слуша лекарите не го чака нищо добро.

Аз пък да напомня, че в САЩ осъдиха Макдонадс да изплати 3 мил. на американка, която се изгорила с кафето си...:)

много хора са умряли млади или са станали зеленчуци след остра реакция към ваксини.. но ти си се шегувкай :)

Да, така е, има такива фондове и производителите на ваксини, и лекарите които ги поставят не са анонимни, имат адрес на месторабота и на който могат да бъдат намерени и може да им бъде повдигната наказателна отговорност ако се наложи, както сам казваш. А проповедниците антиваксъри, къде са оставили именце и адрес за контакти?

И много ми се иска да попитам тази евро к-ва защо забранихте добри и ефикасни лекарства, българско производство и ни тъпчете със простотиите си. Парацетамола, панадола и др. са на светлинни години пред аналгинхинина. Намирам си го отвън и ми е по-евтино и по-върши работа. А тоя кат обикаля гробищата да си намери някое гробче и да се закопа там.

В кой век ни пращат фармацевтичните компании, които същевременно развъждат и нови зарази. В кой век ни връща медицината, която не лекува а ни поддържа с медикаменти. Да изброявам ли болестите, които не се лекуват а човек се поддържа с все по скъпи лекарства. Защо диабета, хипертонията и др. не се лекуват и не се и правят опити за намиране на лечения, а се разработват все нови и по-скъпи лекарства, та същото и с ваксините. Вместо да се унищожи болестат ваксини, много удобно и доходоносно.

Защото хората наистина свикнаха да им е лесно! НЯМА вълшебно хапче! НЕ може да се коригира всичко в начина на живот с хапче! ТОВА Е! А фармацията успешно печели от заблудата, че успява...болести като Диабет и Хипертония и много много други са основно до начина на живот и хапчета само облекчават, те не ни променят! Виж ваксините са доказано ефективни.

Доказано ефективно поотделно и само за това срещу което са. Но в комбинация със всички други ваксини?

Ваксината срещу паротит отпадна през 1984г! Когато се появи епидемията през 2006 - 2007, всички тръгнахте да се имунизирате НА ВРЪХ ЕПИДЕМИЯТА!!! В ХЕИ вече РИОКОЗ, работят много прости хора.

Нека да се изкаже Еврокомисарят колко € получи за да пише тази пропаганда.

Истината е в УМЕРЕНОСТТА! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ВАКСИНА ПРОТИВ ПАРАЛИЧ, НО НЕ МОЖЕ И ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАТА ПРОТИВ ГРИП. Все повече хора, във всяко едно отношение, стигат до крайности в мненията си и убежденията си и не могат да намерят разумния компромис.

Ето това е истината! Трябва да има ваксини само срещи страшните болести с епидемичен характер, с висока смъртност или трайни увреждания. Грпи, варицела...това са неща, за които няма нужда от ваксина!

Да, трябва да се отбележи че много от "просветените" не правят разлика между задължителните ваксини, които са евтини, масови, ефективни и практически без странични ефекти и тези за "свински" грип, които са скъпи, патентовани, в общия случай излишни, с ефективност по-ниска от чай с лимон, но за това пък с чести странични ефекти и агресивно рекламирани.

Никой не се е засилил да прави ваксината против грип задължителна. Противогрипните ваксини са доста неефективни и в общи линии безмислени. Там някой пише за хубавия аналгин хинин и как лекувал. При грип се вдигаш за няколко дни без никакви лекарства. Парацетамоли, панадоли, аспирини, аналгин хинини и прочие не лекуват грип. И противогрипните пакетчета разтворими не го лекуват. Аз вече като боледувам от грип не пия нищо. Ако ме боли глава, пия аналгин или аспирин, ама не го пия за да се лекувам. И той си минава за три дни. За какво ти е ваксина? След десетина години може да се появи ефективна противогрипна ваксина, и тогава ще си я сложа. Ама никой не иска да прави противогрипни ваксини задължителни. Задължителни са ваксини, които са много по-опасни от грипа. Шарките всъщност не са много по-опасни, но ако има ефективни ваксини няма логика да не се ползват. Дори и едно дете на 10000 да умира от шарка си струва.

Започвам да си мисля, че антиваксър движението съвсем целенасочено не се потушава с по-сериозни мерки...Така ще има голям процент неваксинирани, имунитетът (поради мръсната среда) е кажи-речи никакъв. После съвсем случайно се изпуска от някоя лаборатория вариола например и ето ти бам - населението намалява драстично. Защото и без това хората са много и ресурс няма за всички...

Издишате все повече и повече, долни, корумпирани фарма-тикви! Издишате като спукан балон :) В отчаянието си дори започвате да изтерясвате! Свиквайте с факта, че хората се събуждат. Само в България вече над 70000 човека казаха НЕ на гадните ваксини. В Европа са милиони! А що се отнася до детския паралич, т.нар. помиомиелит, който в отчаянието си се опитвате да плашите. Споко, в повечето случаи минава по-леко дори от грип! :) За разлика от хилядите парализи, (като вялата парализа например), за които ваксини няма и няма как да има. Така че вземете си ваксините и нали знаете къде да си ги сложите?! :)))

Не е истина...как съчетанието некадърност с арогантност се шири! Вие виждали ли сте някога човек, страдащ от детски паралич...явно не! Дано и никога да не видите, само така можете да продължавате да си живеете в облаците.

Арогантност? Некадърност? За еврокомисаря ли говорите? Да, съгласен съм, крайно некадърно и арогантно изказване. Но така е. Когато бизнес за милиарди е застрашен хората стават арогантни :)

Всъщност самият Дженър е направил откритието за да вземе пари от Кралската академия. Наблюдавал е, че прекаралите кравешка шарка не боледуват от едра шарка. Абсолютно ненаучно предположение. Искал е децата да бъдат ЗАРАЗЕНИ с по-малко опасната шарка, за да не боледуват от по-опасната. Самият той не е бил запознат със съвременната концепция за имунитета, която е изкуствено адаптирана към проведения от него опит. Няма никакви емпирични доказателства или установени причинно-следствени връзки между проведената от него ваксинация и справянето с каквито и да било епидемии. Има само някакви измислени корелации, които се пробутват като доказателства. Едва ли някой и в най-лошите си кошмари, си е представял, че след като една ваксина стане задължителна, после и десетки други ще станат. Вероятно и самият Дженър не е. Това е и принципът на всичко стане ли веднъж възможно да ти се отнеме свободата, после властите само настъпват. Ваксинацията е най-чудовищното и немислимото посегателство срещу човешката раса и достойнството на хората. Престъпление с отворен финал във вечността, тъй като задължителните ваксини само ще се увеличават във времето. А ваксинаторите представят липсата на знания на Дженър за тяхната концепция за имунитета като някакъв романс, някакво невероятно и гениално, случайно откритие, което е надживяло времето си, но едновременно с това е станало причина за началото на всичко. Нелепо абсурдна варварщина и посегателство срещу телесната неприкосновеност, която принизява цялото човечество много стъпала надолу в развитието му. И по същество грубо нарушаване на всякаква биомедицинска етика. Ваксинацията, в частност, е едно огромно изключение от всякаква такава етика, в подкрепа на колективистката, нацистка концепция за общото благо. Жертваме увредените от ваксините в полза на обществото и точка по въпроса.

Една огромна част от откритията са направени случайно, това не ги прави по-малко гениални...а НЕЩО за това, че смъртността при заразените е 20-40 процента?! И това при сравнително здравословния начин на живот в миналото...Нито дума, нали?

Значи 70000 човека в българия са извършили престъпление срещу общественото здраве. А разпространителите на антивакс идеологията трябва да бъдат изолирани от обществото. Включително забрана за достъп до интернет. Къв шенген при толкова много антиваксери!?

Какво обществено здраве бе, ваксер! За такива като Вас трябва да се измисли ваксина за повишаване на интелекта. Тогава поне от една ваксина ще има полза! :)

Този нещастник да подава оставка и да изчезва завинаги

Не обикалям често гробищата, но не ми изглеждат никак намалели. Дали ще да е от ваксините или не...

Човек трябва да има очи да види и интелект да разбере - говорим си за процент детска смъртност! Епидемиите от коклюш са убивали по една трета децата в селото...Сега дали си чул или видял подобно нещо?!

Връх на човешкото падение. Ваксинаторите, защитници на непрекъснато разрастващата се, насилствена ваксинация, си пслужат само с такива гнусни и долни клишета, които нищо не доказват. И какво като обиколят гробищата. Това доказва ли нещо? Не, само си чешем езиците.

Просветеността на българите е стигнала то вселенски висоти! Може да се допусне че може да има един-двама оглупели от четене на фейсбук и станали антиваксери, или пък едно циганско гето станало евангелистко и да почнат да отказват ваксини и провалят обществения имунитет щото съответно ваксините "причиняват аутизъм" и "бог е против намесата в божиите работи", обаче в българия просветените стават твърде много и съответно твърде вредни за обществото. Италия направила ваксините задължителни и ще налагат глоби на просветените разбираемо е напълниха се с необразовани паразити от арабия и "просветени" от югоизточна европа. В българия, където "просветените" са повече и по-просветени трябва да има още по радикални мерки срещу отказ от ваксина от ваксинационния календар без медицински причини отказ за прием в детска градина, училище, забрана за заемане на държавна или общинска длъжност или такива които включват работа с хора, спиране на социални помощи, забрана за достъп до закрити обществени места и обществен транспорт, въдворяване в изолирани "санаториуми" за превенция и обучение, отнемане на родителски "права". Тежки наказания за лекари поставящи "кухи" ваксини, като отнемане на лиценз за упражняване на лекарска професия е най-малкото. Разпространяването на антиваксер идеологията да се приравни към прокламиране на фашизъм или джихад. А ако някой "просветен" смята че в българия се злоупотребява с ваксините плащани от държавата и те са некачествени и вредни, да представи доказателства и/или произведе или внесе качествени такива.

Абе идиот, ти нали си ваксиниран, защо се страхуваш? Би трябвало неваксинираните да се страхуват. А какъв е редът за доказване вреда от ваксини? Да си видял нещо - методика, признаци, фонд за компенсация нанесени щети, законодателство в тази област?

Да, за щастие съм ваксиниран. Но има хора които не могат да бъдат ваксинирани, по някакви медицински причини. И те ще се разболеят и даже умрът. Ти ще си виновен за уродчето родено от майка диабетичка заразила се със морбили от твойто неваксинирано дете.

Има просветени и сред лекарското съсловие, макар и всяка дума срещу църквата на ваксинацията да носи риск от уволнение. Ваксините напълно незаслужено са считани за бижуто на съвременната медицина, макар и да има други истински, напълно доказани и работещи медицински откриятия, които наистина са спасили животи. Наскоро един такъв човек, гостуваше в студио на българска медия и ще го цитирам. Проф. Люк Монтание, носител на Нобелова награда за медицина -- Понякога дори има и смъртни случаи, внезапна смърт на кърмачета. Трябва да си задаваме въпрос - макар да не е сигурно, да няма никакви доказателства, особено когато такава внезапна смърт настъпи няколко часа след ваксинирането, смята той. Преди няколко десетилетия, през XX век, беше прието, че този риск може да се приеме, тъй като осигурява защита на голяма маса от хора. Вече не сме в XX век. Аз съм лекар и моята етика не ми позволява да причинявам смърт или заболявания с моите медицински дейности. Ако дадена ваксина причинява смърт, аз отказвам да я прилагам, макар тя да не води до смърт на всички, а да става дума само за единични случаи, каза още Люк Монтание. --

Люк Монтание наистина е спечелил нобелова награда но след това кариерата му и научната дейност рязко западат. Негово "откритие" е телепортацията на ДНК, като част от обяснението защо "работи" хомеопатията. Загубил е уважението на научната общност и често е обект на присмех. В тази светлина отношението му към ваксините е най-малкото съмнително и цялата му дейност повече прилича на материал за филмче по хистори ченъл отколкото на научен труд.