Макрон: Ниските заплати подхранват популизма

Френският президент Еманюел Макрон определи трудовите закони на Европейския съюз за командированите работници като предателство към европейските принципи.

Обратно в новината

Коментари - Макрон: Ниските заплати подхранват популизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета "размислите ви "и ми се реве и не проумявам вие в кое измерение живеете.Естествено че Макрон ще защитава френските интереси,дай боже и нази такива управници.И сметката е проста,ако работници от Бг и Румъния получават френски заплати а са осигурени на стотинки от държавата си те ще бъдат предпочетени от работодателите защото са по евтини.грубо ако един работник получава чисто 1800-1900евро работодателят плаща поне 700 евро осигуровки.а колко ще плащат бг работодателите? И командировки ще рече не по за седмица две,а става въпрос за години.сметката е проста губеща е Франция и не става въпрос за малък брой работници.ама пусто са ви промили мозъците и ако не ви говорят като на кретени се обиждате.А за чуждите предприятия дето не давали заплати като у тах си,вие за делокализация чували ли сте,нали затова те се местят в по бедни страни да използват евтина работна ръка.Не ги защитавам ама те това е пазарната икономика. събудете се най накрая бе хора.Гледам по Тв интервюират хората какво мислят за посещението на Макрон ,болшинството не знаели с какво ще ни помогне.Пак чакаме някой да ни помага.Ние ще си помогнем като се вземем в ръце и разчистим авгиевите си обори,а не да блеем като стадо и да ни доят.Но явно не е изтекла достатъчно вода под мостовете,уви

Моля, може ли някой да ми каже какво значи "български рабитници, командировани във франция"? За какво става дума - за берачи на грозде, за риначи на ла йна във фермите, за бране на боровинки? Не вярвам да пращат някого във френските авиационни заводи. Сутринта мернах, но късно, по телевизията "видния " бизнеамен "Брат Василев", бивш кореспондент на соц вестник във Франция - та той говореше , че командировал "своите " работници във Франция, но не разбрах нищо.

дребнав човечец! Това ли е най-големият проблем в ЕС и на Франция ! И не искал да говори с Унгария и Полша - защото е мижитурка и с мижитурки само говори.

Да не лъже франсето мръсно, иска да ни набута със заеми за кораби негово производство.

не ни казват какво точно ще ще иска тоя но в мисията ще му помагат Кунева и други Киряк Стефчовци, Инджевци, Плевневци, хитър Петър Стояновци.. все български "патриоти"

Куневица ще бъде там Нали е носител на почетния легион за продажничество спрямо България.

Прав си. А популизма пръква такива образи като тебе. А в България понеже е от десетки години ниското заплащане са останали само популисти във политиката.

Ееееее,Макрон само заплатите на командированите работници ли те вълнуват??? А разликите между заплатите на българите работещи в чуждестранни фирми в България и заплатите в същите тези фирми, но в Германия, Франция,Англия???? Кого лъжете и какво очаквате,господа??? Празни приказки!!!! ТЕЗИ ВЪПРОСИ ТРЯБВА ДА СЕ ОБСЪЖДАТ С "БИЗНЕСМЕНИТЕ", А НЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ!!! Та нали на всички ни е ясно,че затова идват в България "инвеститорите"- квалифициран труд срещу двойно и тройно по-ниски заплати! ГОЛЯМО ЛАПАНЕ, НЕНАСИТНИ ГЪРЛА!

Така е ,за заплатите,но не може да иска осигуровките на командировани от БГ да се плащат във Франция!И чак толкова не са ощетени защото престоя е от няколко месеца!Щом държи ,нека заплатите да са френски,но не може да иска и осигуровките във френската социална каса,става нахален!Още повече тези работници са много минимален %!У цялата работа е една атака срещу Източна Е!

на командированите работници ли опряха?И то за сметка на източноевропейците, дето сме цъфнали и вързали... Впрочем, това е становище на Макрон, решението на ЕС е точно обратното...

ФРЕНСКИ РАФАЕЛ - 1 ЧАС ПОЛЕТ 32-40 000 ЕВРО РУСКИ МИГ 35 - 1 ЧАС ПОЛЕТ 16-20 000 ЕВРО :)) ... ОБАЧЕ МОЖЕ И БАРТЕР - ДАВАМЕ НА РОТШИЛИДИТЕ ОТ ДЪНДИ ПРЕШЪС ОЩЕ ЕДНА ЗЛАТНА МИНА С ДОБИВ 360 МИЛИОНА ЕВРО ЗЛАТО / ГОДИНА И ПОЛУЧАВАМЕ БЕЗПЛАТНО РАФАЕЛИТЕ :))

Макрон да го каже и на Бойко като се видят сега, че нали нашия обича да се хвали как сме евтина работна ръка.

Идва, за да се "подвие крак" от нашите управници и им съобщи какъв ще е "изборът" на нашето общество, за развитието на ЕС!Вива народовластието!

за ефекта от това което иска Макрон.. да прочете статията в 24 часа... за "горещината" в Евсиновград.... хич не е еднозначна работата....

води оръжейни търговци... Ще предлагат патрулни кораби и БТР-ри... Абе...информацията е като на шарлита.

Разбрахме каква е официалната версия на Макрон за посещението му в Румъния и у нас. Ама ние казваме "Гаранция-Франция", та какво се крие зад визитата на Макрон? Знаейки, че Софиянци плащат скъпа и пре-скъпа вода на френската фирма, се чудя какво ли още има за крадене (сега го наричаме "инвестиция"), дето Макрон търси, за да "инвестират" неговите хора. На всички ни е ясно, че източно европейските държави са в ЕС, за да бъдат обирани срещу подобаващо заплащане на политиците им. Ще следим да видим кои отрасли ще бъдат дадени на френски фирми след това посещение на Макрон.

На подобна среща с Макрон в Чехия чешкия президент е поискал френските компании в Чехия да увеличат заплатите. Нашите какво ли ще поискат от Франция, не че има много френски производатва в БГ?

Аааа, ама какво ще каже българският "бизнес" по въпроса? Българският "бизнес" ще бъде категорично против предложението на Макрон. Българският "бизнес" смята, че работниците му (или робите?) получават прекалено големи заплати, че ако и командировъчните ги увеличат, съвсем ще се разхайтят и няма да работят, а "бизнесът" им ще фалира. Тоест, ще се наложи да минат от коли като Мерцедес, Майбах и т.н. на френски коли, такива на каквито се вози самият френски президент (който не е "бизнесмен", а истински държавен глава на Франция).

А не е ли "предателство към европейските принципи" едни работници да получават 10-15 пъти повече от други за една и съща работа. Това ли е принципа на ЕС, едни да робуват на други и стимулиране на икономическа миграция към по-високите заплатаи?

Искал данъчна хармонизация. Тоест у нас да падне плпския данък или във Франция да въведат същия? Банкерските кадри са винаги едни и същи. Празни приказки с цел изстискване на по-висока лихва.

МАКАРОНЧО , АКО ТОВА КОЕТО КАЗВАШЕ Е ВЯРНО, .... НЯМАШЕ ДА ИМА ПОСТОЯННО 100 000 СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА ВЪВ ФЛОРИДА ЗА БЕРАЧИ НА ПЛОДОВЕ И РАБОТНИЦИ ПО ПТИЦЕФЕРМИТЕ , КЛАННИЦИТЕ И ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ ПОЛЕТА :))) ..... ПРОСТО АМЕРИКАНСКИТЕ НЕГРИ И АМЕРИКАНСКИЯ БЯЛ БОКЛУК Е ТОЛКОВА МЪРЗЕЛИВ КОЛКОТО И ФРЕНСКИТЕ НЕГРИ И ФРЕНСКИЯ БЯЛ БОКЛУК :))) ... ВАШИТЕ ФРАНЦЕТА НЕ ИСКАТ ДА БАЧКАТ ... И ЗАТОВА ФЕРМЕРИТЕ СА ПРИНУДЕНИ ДА НАЕМАТЧУЖДЕНЦИ ЗА ЕВРОЦЕНТОВЕ ..... И ДРУГИЯ МОМЕНТ ... АКО ФРАНЦЕТАТА БАЧКАХА , МЛЯКОТО ВЪВ ФРАНЦИЯ ЩЕШЕ ДА Е 4 ЕВРО , А НЕ 70 ЕВРОЦЕНТА :))

е много навременно, актуално и уместно преди визитата му утре у нас, май човекът ни познава в детайли. Дано поне той помогне с нещо, че зима иде и ще си идем мърцина от толкова грижи.

Шило

Кой от проблемите е съществен за ЕС?1. Командированите работници, които създават нещо 2. Дивите мигранти, които нито създават, нито запазват. Работници, или консуматори- изберете сами, "европейски" лидери.

Истината е, че почти всички шефове на такива камандировъчни работници са чужденци и търсят в евтините работници далавера. Така Макрон иска да ги лиши от интереса към евтината работна ръка, защото кой ще се пинка тук, като за същите пари ще си намери работник там. Нас кучета ни яли. Какъв пазар е тоя европейски пазар, след като не търсенето определя предлагането, а директиви и договорки. Това си е жив социализъм! Пак сме там, където вече бяхме, че и по-лошо, защото тогава поне имаше нещо и за нас. Сега облагодетелствани са само големите. Тази Макронова боза е равна на Тръмповия мерак да върне производството от Китай в Америка. Ще видим. Но ЕС на две скорости не значи ли точно това - на две заплати, два размера данъци и прочее? Или значи единия да държи скоростния лост, а другия само да се подчинява?

Българските мутри няма да кликнат ако Макрон няма с какво да ги заплаши А ако клекнат ще поискат нещо от Франция Например да бъде по мека с Турция При всички случай обаче обикновенния българин е прекаран

И ВСИЧКИ ТИНЕЙДЖЪРИ ПО ВАРНА НА КАИШКА ДОКАТО БРИДЖИТКАТА НА МАКАРОНА Е В ЕВКСИНОГРАД :)))

НЕ ФРАНЦЕТАТА ХРАНЯТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА, А ИЗТОЧНА ЕВРОПА ХРАНИ ХРАНИ ФРАНЦЕТАТА :))) ...

САМО ДЕТО МАКАРОНА Е ЗАБРАВИЛ ДА КАЖЕ ЧЕ АКО НЕ СА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАВОДИ ЗА ЧАСТИ ЗА ФРЕНСКИТЕ АВТОПРОИЗВОДИТЕЛИ РЕНО И ПЕЖО ЩЕ ФАЛИРАТ :))) ... СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ФРЕНСКИТЕ БАНКИ И ФРЕНСКИТЕ ПЕНЦИОНЕРИ - АКЦИОНЕРИ ЧРЕЗ ПЕНСИОНННИТЕ ФОНДОВЕ ВЪВ ФРЕНСКИТЕ БАНКИ :))))

МАКАРОНЧО , ЩО ФРАНЦИЯ НЕ ПРАВИ ЧАСТИ ЗА КОЛИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ????? .... ДАЕЕ ТОЯ РОТШИЛДОВ МАКАК :))

Не само ниските заплати. Много алчни станахте!

Когато стане въпрос за повишаване на заплати и осигуровки наште путинофили изпадат в шок и ужас и започват да квичат как ЕС ни е виновен за ниските доходи щото през комунизма бяха много високи-150лв. средна заплата и 60-70лв. пенсия,а това което иска Макрон е нашите работници да бъдат осигурявани като френските,който е против това е или бивш комунист сегашен мошенник работодател или абсолютен глупак и национален предател!

Не си разбрал приятелю Макрон иска нашите работници докато са командировани във Франция там да си плащат осигуровките. Което значи че тука това време няма да им се води стаж за пенсия

Виж малко по-далеч от носа си! Стига с тоя комунизъм и Путин. Когато ти увеличат заплатата, знаеш ли какво ще стане с цените и данъците? Знаеш ли колко ще изработиш, за да вземеш тези пари? Ма хубаво, работиш, ама произвеждаш ли? Бюджетът се пълни от производство, а не от труженици на бюро! Даваш ли си сметка, че ако струваш колкото работник от Франция, там работа няма да си намериш посмъртно. А нашия работодател ще си вкара китайци, те поне няма да реват като тебе. И като ти дойде време за пенсия, ще гризнеш дръвцето, защото данъците са ти изяли всичко. Първо виж какви за данъците на Запад, после реви против нашенските работодатели. Хем искате капитализъм, хем искате сигурност от държавата,както при соца. Така че излиза, че комунистът си ти!

Дали Мутрите са се погрижили да не забелязваш че живееш в Европа Но е факт .. Та ако някой цървул или селска пръчка не може да прави бизнес по европейски да бяга в Мароко

това не е европейски съюз,а еврейско блато ,гьол с постоянно квачещи и алчни жаби , вонящо на тиня и гнило .европейците ги няма изобщо като цивилизация от 21век ,особенно българите,които все повече и повече дълбаят под дъното на лъжата и измамата . ние сме цивилизацията на роботи и зомбита без бъдеще и перспективи ,непрекъснато манипулирани отвътре и отвън .всичко е максимално опорочено ,че бих се зарадвал на края на именно този свят !

Социалнен дъмпинг? Да погледнат какви професии се заемат от източноевропейци във Франция. После да говори за социален дъмпинг...

Предателсто към европейските принципи бе и поканата на Меркел от името на ЕС за евтина работна ръка за своите концерни, които мамят не само клиентите си като един етнос, който е нарицателен за тази си дейност. Може да се каже, че африканските страни и други Афгано-пакистански региони, близки по манталитет на неолиберастите не закъсняха да отговорят на поканата и командироваха доволно количество работници, не, а направо висококвалифицирани специалисти, като академици, професори, нàучни работници по космонавтика, лекари, медийни аналитици и мн.мн. др. Последното нещо, за което може да се говори без лицемерие в ЕС са каквито и да е принципи.

АвтоСкандалът - е И с Фолксваген, И с Ауди, И с Мерцедес... И ! - Бе гепсан Именно от ТезиДетоНЕпонасяте... Раб.ръка виа Новата вълна - ТукВече става Пресложно !... Едно че Вече има Сериозна Емиграция на ВоистинеГерманци/ки, Второ - тезНовите НЕ са с профила на обичайнитеДосега, Трето - НЕ са били Канени, а се Възползваха да се Самопоканят умелоЗаобикаляйки Базови Норми за Влизане В Германия... ...колкото до Академията (отн. СегаРеалността) - Е Нефела !, т.е. Няма изградени Концепции кое-как... (Ето Ни ЙощЕдин Резон да Сме наНиво при Европредседателството-Ни ! ...но Без (СтриктноБез !) 'наште' )

Трябваше да се сетиш да напишеш нещо за едноличната отмяна на дъблинския регламент. Мога и да ти кажа, ако искам защо той бе отменен, но и самата Меркел не знае истинската причина. Не знам, кои не понасям, според твоята несвързана с никаква логика мисъл, ако това може да се нарече мисъл. Меркел също каза: "Ние ще се справим", като се опита да поправи грешката си, като принуди с всички средства други страни да приемат поканените от нея цялото неолиберастко войнство.

Защо просто не си дадеш банковата сметка хората да ти дарят някой лев а се унижаваш да постваш идиотщини за броени центове. Разбираме че си същество в "неравностойно положение, но кретенизма ти ни идва в повече! Съжаляваме те, но не дзлоупотребявай с това!!!

заплати са популизъм,Макрон твърди обратното. Като се видят нека се изяснят.

Е, да Се надяваме че demain Еманюел - Няма да Шамари банкянскио с deux mains ...

нашия ще си трае. Обаче Вишеградците няма да си траят.

Наште работодатели няма да имат сметка да плащат на командировани работници и ще бъдат изтласкани от френския пазар. Като изтласкат българския бизнес... няма да има и български командировани работници. С един куршум два заека.

Глупотевничите. - Ако&Когато Взисканото от Макрон се Реализира : а. Българ(к)и - Ще работят при АбсолютноРавно заплащане с Французите Във Франция ...и б. 'наште' 'работодатели' - уйдеха та се НЕ видеха .

Защо просто не си дадеш банковата сметка хората да ти дарят някой лев а се унижаваш да постваш идиотщини за броени центове. Разбираме че си същество в "неравностойно положение, но кретенизма ти ни идва в повече! Съжаляваме те, но не злоупотребявай с това!!!

френският работодател ще му е изгодно да плащат нормално но нашите нямало да им е изгодно???? ами тогава нашите работодатели да си намалят нормата на печалбата !!! и що за бизнесмен е този който ограбва работниците си ??? то си е робовладелец а не работодател !!!

Страхът от безработица крепи ниските заплати! Останалото е... празнословие и манипулация!

Пипнахте Нерва (Браво !) ...Се твърди че докъм 3-4% безработица (но НЕсистематична и Само поради Нежелание за Нежелана работа) - Е здравословна ...при 10% и нагоре - Задължително Има Проблеми. (...у Нас - маймай Е > 25% ...коетоооо...)

Намирам че в 19:03 и 19:27 (тук по-преди) изказах Предостатъчно, Колега.

заплати ...НО само на командированите във Франция източноевропийци.... Той не говори по принцип за ниските заплати...а само за командированите. Защо така? Защото се е загрижил за френската социална система естествено,НЕ за българската. Ако е толкова загрижен за заплатите.. в ЕС усилията трябва да са в друга посока...повече известиции в източно европейските страни и постепенното намаляване на разликата в жизнения стандарт. Както е ревнал срещу източноевропейците,започва да ми прилича на Найджъл Фараж.

значи ние 27 години да избираме боклуци да ни управляват само и само да запазим работното си място в администрацията ...или срещу 50 лева на глас или срещу 20 стотинки по-евтин бензин нооо западняците някак си трябвало да направят да ни вдигнат заплатите !!! не си ли леко нагъл ??

се грижат за нас като ни накараха за затворим два ядрени реактора,да си унищожим дори и печелившата лека промишленост,да си унищожим селското стопанство и да отворим широко вратите за техните стоки. Тогава сме готини...дай им всичко на концесия и пей сърце.

През гърба Ще се пукнете, ама Няма да Признаете Очевидното ! - Ви го казва Човека - Проблемът е че поради Манипулираното заплащане на командировани - Се получава Дисбаланс, както Социален така И отн. Наемането-на-Работещи ! ...вчера Видяхте ли Полякът (Поляк !...- НЕ БонгоБонгоанец) как ЧистоЧовешки каза : - Същото правя В Полша за 500, а тук Във Франция - за 2500 евро. ...а Ако отидем И към компаниитеБидон дето 'наште' Масово 'създават' във Франция (завчера бях СвръхИзчерпателен) - става Страшно !

вече и във Франция.

ти на чия страна си...на работника или на работодателя ??? защото имам усещането, че си доволен , че работодателя получава доста повече пари отколкото би получил за тази работа в България но плаща на работниците си по българските стандарти .

Аз пък разбрах, че ти си на страната на франсетата и си срещу България.

...човека иска командированият да получава заплата за длъжността коята изпълнява както и да го осигуряват там...а не работника да бъде ограбван от нашият работодател командировал служителите си в чужбина

Европейските принципи Макароне са за европейските държави, а не за скапаната България. Тук е пълна цигания и не ти е работа да ни се ровиш в лайната !!!

синдикати да подкрепят маркон !!! реално франсето иска българите командировани в чужбина да получават заплащане равно на местните работници (а не минималното такова) както и осигуровките им да остават в страната където работят и така работниците получават достъп до много по-сигурните здравни и пенсионни западни системи !!

Реално, той иска примерно българските фирми да внасят осигурителните вноски да влизат във фондовете за пенсия във Франция. Това ще обезкървява нашите. С това си предложение иска да спечели на своя страна френските предприемачи.

аз като работник искам да внасям там пенсионните си осигуровки където е по-сигурно , че ще получа след време пенсия . при положение , че нашата пенсионна система е на червено дали е разумно именно там да ми превеждат вноските или например във франция ?? ако защитавате интересите на държавните служители, уж инвалидите,полицаите и военните които източват пенсионната ни система е друг въпрос

Макрон. Това го кажи на Борисов. И той го знае,но такава му е политиката. Гладен народ лесно се управлява и залъгва с празни обещания.

Дните на Макарон са преброени! Само няколко месеца след изборите рейтинга му се е сринал. Хората разбраха много бързо какъв лъжец и измамник е и ще го изхвърлят с парцалите и бабата най-скоро!

Кога Изобщо сте Виждали Французи и/или Франция бре, Задунайшкин ?! ...и Си 'сверете часовника' отн. Детайлите на чеклиста за Визитата у Нас ! ----- Номерът към Брижит - де-факто й Помогна. Добавете И Откровението че ПовечеТака със Социалното из Франция просто НЕ може. И ! - Би могло да Ви попопросветне.

ееее, и тука ли цапаш с маймунското си писане бреееее.....?? излизам от този кенеф!!;)

Какво направиха тези французи,избраха съпруга на г-жа Макрон за президент!?

ШикБрутално : - ами нали ВиеИменно току има-няма закукумечите незнамквоси отн. Иисус и Божественото я ?! --> и НЕ знаете отн. МарияМагдалена ?!

Вижте, Домакини/Дир.бг... - тоя 'наш' с Неизброяемите никове/имена Е ...pittoyablementIlitere . .... Дайте му нещо-там, я бонус я prime-de-depart - иии....

кой е той, бе секачо??

Беше 'пасторал'...'compere ' ...всевъзможни производни на Димитър...доста цифрови...Данчо... Дончо...има И женски...какви-ли-не.

Бивш служител на банка "Ротшилд". ... Да, на онези Ротшилд. Друго трябва ли да казвам? А вие чакайте такъв да ви оправи и му се радвайте междувременно.

Е, ако Очаквате Президент-на-Франция да Е 'наш' Хампи...ил Иск(ъ)ров - ... Знаете ли що Е Банка, Н.Е. Вменяемски ?! НО ! - ВоистинеБанка !, т.е. Антиподът-на-'наште''банки' !

мисля, че знаем какво е банка! ;) в тълковният речник поне,.. срещу думата банка, пище : "скамейка за преговори"!!;)) а ти знаеш ли какво значи банкрут бе секачо??;))

този "Mакарон" ще му предложа да съдейства заплатите в източна европа да ги направят като в западна 2-3000 евро и няма да имат дори и работници от изтока!! защото точно те измислиха това поробване на източна европа! тоест ще "закривате глави", като затваряне на производство, съсипване на заводи и фабрики, разруха на селското стопанство и тогава ще ви приемем в ес-то?? ще ви даваме кредити,:... които нямат изплащане за да се храните, като обаче ще купувате с тези кредити от нас храната и всичко останало!!?? хубава врътка нали?? еврейска???;))

...и кат Гледате 'наште' 'работодатели' у Нас - каквоДруго освен 'наште' ЗаразноБолни ТроянскоКинници виждате я ?!

ние нямаме работодатели бе секачо, ние имаме "назначени" за такива които помагат за врътките

Едните наводняват Източна Европа с евтини и качествени стоки другите наводяват Западна Европа с евтини и качестени хора. Не може да искаш само едното, но да не приемаш другото. Сориииии г-н Макарон (грешката не е случайна)

Никой не ти пречи да идеш в Европа да бачкаш за добри пари, но искат да си плащаш данъците там. Никой не им пречи и на фирмите да отварят офиси в България и да си наемат евтини работници. ОТ това да работиш там, а да ти плащаш данъците в България, печелят само Олигарсите

Прав е да реве, че Европа му е виновна. Като не го кефи да излиза! Народа обаче решил май, че Макрочо реве за Източна Европа. Реве, че не му дават да сложи данък на неговите фирми за командированите работници или да ги принуди да им плащат повече от отколкото на месните. За това му е виновна само Европа. Е вчера и един "бизнесмен" от Източната Европа се оплака, че ще Макрончо иска да му развали рахата. Не разбирам само, защо обикновените хора застават на страната на българския Олигарх.