Доналд Туск бе преизбран за председател на Европейския съвет

Полякът Доналд Туск бе преизбран за председател на Европейския съвет въпреки възраженията на родната му страна.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Туск бе преизбран за председател на Европейския съвет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

селйани гледайте демократура в действие:) това е по зле и от СССР защото претендират, че са "добрите" а това че имат стандарт защото ограбват другите държави както и избиват милиони е без значение

ЕЛИЗАВЕТ 2-РА И ТЯ ОБИЧА КУЧЕНЦАТА СИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НЯКОИ СВОИ РОДНИНИ :))

Успех, това че не се справи първият път не означава че трябва да се отказваш. Ще ти дадем медал за участие г-н Туск, Ние обичаме либтардове!!! Думите на Айнщаин относно простотията са очевадно невярни. На кого ще вярваме на Айнщайн - един емигрант или на ЕС - домакин на 2млн. имигранти за последната година?

Под диктата на баба Ангела, Доналд Туск бе преизбран за председател на Европейския съвет.

Който слуша-папка, кой не слуша, не папка. По-здрав от Гроб!

Шило

Доста ще ми е интересно поведението на полската десница.

Българският глас за полската Ирина Бокова ли отиде?

ЕС се превърна в гробница на политици, провалили се в собствените си страни - Станишев, Туск...

Комундетаааа, Брекзит, Радев, Тръмп, Сорос губел, соросоидите къде щели да ходят!!! Писах ли ви, че ви чакат полови изненади от тези "победи!

С този избор се нарушава един от основните принципи на ЕС, че за всеки изборен пост трябва да имаш подкрепата на собствената си държава! Нарушавайки го самообявилите се лидери на ЕС, решиха да го начукат на Полша и Вишеградската четворка! Такъв подход е новост за ЕС , показва слаби нерви и липса на стратегия! Така се руши единството на ЕС ! Краят е неизвестен но посоката е ясна !

Останалите три страни от Вишеградската четворка за кого са гласували?

"самообявилите се лидери на ЕС"!!! Кой от 27-те лидери имаш предвид? Радев!!! Орбан!!!

Що за алчен темерут трябва да си, за да не се съобразяваш с позицията на законоизбраното правителство на собственият си народ и държава !

Съвсем скоро като разберете истинската същност на ЕС и неговият диктат, ще разберете колко ще Ви липсва СИВ и неговият демократизъм !

И каква е файдата от ползата?

Дори поляците не го искат вече тоя идиот! Нашите мишоци, разбира се, са гласували пак за него, защото така им е наредено и те са много послушни!

Самоопределилите се като топ-държави на ЕС Франция, Германия, Италия и започнаха да налагат своята власт. Д.Туск е поляк и право на Полша е да го предложи за нов мандат. Поляците не го предложиха , но четирите големи чрез дежурните слуги от останалите държави на ЕС сториха това. Това е грубо потъпкване на независимостта и правото на глас на дадена държава и то такава с над 60 млн, население и с вече стабилна икономика. Впрочем, Дойчланд-канцлерката и отиващият си Оланд не за първи път постъпват толкова грубо и подло. Лошото е, че президенти и премиери на други държави се държат като слуги. Нашият новоизбран храбър, 100%-ов НАТО-вски генерал също гласува срещу Полша. Това дава основание на Меркел, Оланд, Ренци да отделят реално Западна срещу Източна Европа. Източноевропейците вече имат своя организация Вишеградската четворка, но в нея за съжаление няма да участвува България, водена и управлявана от пъзлювци като Б.Б., та дори и от 100% НАТО-вски генерали... Радев вече подгъна колене пред Меркел и сие.

амоопределилите се като топ-държави на ЕС Франция, Германия, Италия и започнаха да налагат своята власт. Д.Туск е поляк и право на Полша е да го предложи за нов мандат. Поляците не го предложиха , но четирите големи чрез дежурните слуги от останалите държави на ЕС сториха това. Това е грубо потъпкване на независимостта и правото на глас на дадена държава и то такава с над 60 млн, население и с вече стабилна икономика. Впрочем, Дойчланд-канцлерката и отиващият си Оланд не за първи път постъпват толкова грубо и подло. Лошото е, че президенти и премиери на други държави се държат като слуги. Нашият новоизбран храбър, 100%-ов НАТО-вски генерал също гласува срещу Полша. Това дава основание на Меркел, Оланд, Ренци да отделят реално Западна срещу Източна Европа. Източноевропейците вече имат своя организация Вишеградската четворка, но в нея за съжаление няма да участвува България, водена и управлявана от пъзлювци като Б.Б., та дори и от 100% НАТО-вски генерали... Радев вече подгъна колене пред Меркел и сие.

Този бе избран, защото се подчинява на меркел и подобни (поне що се отнася до така наречените бежанци и тяхното добруване в Европа). И пак ще слуша и няма да брани интересите на Полша.

А пък Радев гласува за него , за да не брани и нашите интереси То бива малоумие в коментарите , ама вече е прекалено ...

Всички поляци всяка сутрин се молят Китай да дойде да превземе Варшава и след това да се върне обратно

Що ве да отиват да ги нападат и след това да са връщат

Ми що.Ми щото два пъти китайцити ши минат през Масква и на отивани и на връщани

такива оценки даваш, но бас ловя, че не можеш на картата да покажеш къде горе-долу се намира Полша.

Накая се намери кой да затъкне усата на това самозабровило се правителство. Побесняха, защото Туск се осмели да каже малка част от истината на всеосушание. Днес Полша е като Испания в 13 век. Църквата командва държавата. Който не слуша - в най-добрия случай изпада в забрава. С по-малко късмет - компрометиране. Държавата не работи - приемат се закони, но не се публикуват с години, съответно не влизат в сила, икономическият колапс в гръцкият му вариант е неизбежен. Полското правителство се е превърнало в антиполско.

Ако имащ предвид забраната на абортите и по здравословни причини, вкл. и на изнасилени жени, забраната на контрецептивите - само с рецепта, забраната на всяква търговията в събота и неделя и още купища подобни малоумия - прав си. Пишещите по-долу нищо не знаят, но се "изхождат" по въпроса.

Този на каква скорост ще бъде ? На задна скорост (не прашка, скорост !) или на предна ? Като го гледам и той се колебае относно пола си ! Истински европеец нали ? Докога си мислят, че ще изкарат поредните вечни и самозабравили се дантелени европедали ?

Питай Генерала , нали и той е гласувал за него :)

Не мога да повярвам колко късогледи, неадекватни малоумници има в България и по форумите. Всякак си плюят ЕС, който ни държи живи и е единствената ни надежда. Българска идиотщина.

Ей това е истинска демокрация! Всички гласуват кротко и културно за единствения кандидат. Не като в азят-болшевишката колхозна сибирска кочина! Демокрацията и ЕС нямат алтернатива!

гавра е това, което си написал. единодушно 100% ЗА е точно от миналото, от което ни лъгаха, че ще се махнем! Истината е, че вместо с СССР и СИВ, сега е точно същото, но вече с ЕССР и НАТО! Няма никакви разлики.

Вълчанов

Много кофти, но наистина няма нищо общо между о б.п. СССР и днешният ЕС! А пък сравнение м/у НАТО и о б.п. ОВД, въобще не може да става!

Абе общо взето всяка страна член гледа да си прати некадърниците в брюксел. И с наш Станишко така.

Е, време е да каже но покрайнските циганя: - Ние си вземаме нашите полски циганя и ги вкарваме в ЕСа!!! Вие се оправяйте ...ръчно!?

Щом полското правителство загуби този избор, редно е да си подаде оставката, и да вкара Полша в хаос, както постъпи Бойко.

Че тук стана спокойствие , не хаос

Явно не ти се налага да контактуваш с държавната администрация, завиждам ти.

Оказа се, че пак се случи това, което иска Меркел. Цялата Брюкселска банда се е сговорила кой е най-удобен. Никой не зачита мнението на Полша! Сега поне е съвсем ясно кой и как управлява този съюз ""МНОООГО демократично""!

От 28 за Туск са гласували 27!!! За какво въобще пишеш?! Това, че сънародниците му не го харесват, с какво променя неговата полезност за ЕС?

после,или си остава в Брюксел?

Ами точно, че са гласували шепа политици, с падащо доверие в собствените си държави. И какво искаш да кажеш - че Германия изобщо не е наложила влиянието си върху останалите? Нали точно Германия и още 3 държави искат "ЕС на различни скорости", а всички останали се съобразяват с тях. Или ти си мислиш, че Германия и една България са РАВНОПОСТАВЕНИ ??? Че едната не може да си налага мнението над другата, която служи само да осигурява гласове на изборите за Брюксел? Сподели какво си пожела на дядо Коледа, щото явно вярваш в приказки.

Един кандидат, и то неподкрепен от собствената си държава, която в последния момент издига втори. Само и само да не е Туск. Демокрация бе.

Що, бе, Владо? Та ние не направихме ли същото в епичната битка за Генерален секретар на ООН? "Никой не е пророк в собственият си град!"

Провери колко кандидати имаше за ООН и колко за Европейския съвет. И пропорционално гласуванията. Никой кандидат за ООН не е получил 99.99% от гласовете. Това ставаше само в Либия и Ирак, преди да ги превърнат в тлеещи полета, точно с подкрепата на сегашните началници в Европа + едни оттатък водния атлантически буфер.

Да го ду.ха.те! Доналд Туск Дааа, особено демократично избиране! Да живее европе.да.лската солидарност. Удобните ще си ги избираме, ако ще и на инат!

как ще гледа поляците у дома?

в световната банка! Справка - сталинка!

И защо си мислиш, че ВСИЧКИ поляци не го харесват? Не го харесват тези, които в момента управляват Полша. Утре други ще управляват, които ще го харесват. Това е демокрацията. А и самият факт, че за него са гласували 27 от 28 е достатъчно красноречив!

в Полша в негова подкрепа.

се цепи от колектива,колектива ще му го нацепи.Основно правило на всеки ЕС.

Самите поляци не го искат ,а го "преизбрали" !?? Нашите бандити ,кой са питали за да го подкрепят ??

Точно в това е красотата. Поляците, подведени от популизма (красиви обещания, с негативни резултати, ако бъдат изпълнени). Така не малко страни хващат вълната на лъжите и фалшивите обещания. Съответно тези, които го избират са 27 от 28 страни в Европа - ясен показател, че управляващите в Полша са тъпаци. Точно това искам за България - да ни управляват европейски политици КОИТО искат Европа да се обедини и ВСИЧКИ да сме равни, с равни възможности! Да се размие този отровен псведо-национализъм пропит с популиски обещания. Искам да ни управляват тези европейски политици, които в МОМЕНТА застават зад България и са готови да пожертват безвизовия режим на Европа със САЩ, ако последните не премахнат визите и за нас!!

Е и ние не искаме Станишев, ама го пратихме в брюксел нали?

Научи го тоз английски накрая! А тук бате не е поискал не го е научил.

Европейският съвет не е ли съставен от представители на отделните държави, членуващи в ЕС? В случая Туск на коя държава е представител?

както писах и преди, туск е бил прав за правителството на полша!

един вид Туск е НАД правителството на Полша, щом той е прав...? Това знаеш ли как точно се е наричало по времето на Сталин, на Хитлер, на подобните на тях?

ще стане ако тръгне и Полекзит!

ми ще стане това, че външният министър витолд вашчиковски, заедно с правителството и президента ще трябва да бягат бързо някъде извън ес защото поляците не си играят, както показва историята! къде ли ще избягат?

Добре е че е поляк.Ще се погажда с руснаците

Тия са комплексари.Руснаците им изгасиха пещите в концлагерите тия само им налитат.

за пореден път показаха на всички, че пет пари не дават за народите, нациите и държавите, съставляващи недоразумението, наречено ЕС, а следват само и единствено собствените си интереси!

Не го харесвам ...и всички на върха са виновни за тоя батак в ЕС ...и колко ни струват ...

Ама само гледай как са се окопали , нема изриване.

И то , по заповед на САЩ . Гъмжи от продажни евроГЕЙОВЕ , по всички направления..