България с решаваща роля в данъчното облагане през ХХI век

България ще играе решаваща роля за въвеждането на корпоративното данъчно облагане в Европа в ХХI век, констатираха евродепутати.

Обратно в новината

Коментари - България с решаваща роля в данъчното облагане през ХХI век | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ейде не се силете толкова. Ясно е че България няма решаваща роля по никой въпрос, но поне и се чува мнението.

Лоша новина! Това ще отблъсне и малкото инвеститори дошли в България поради данъчните ни облекчения. Истината е, че ако имаме еднакви условия за бизнеса с развитите държави в ЕС просто нямаме шанс.

Важното е ако собственика на фримата е Арабин, негър, китаец, да плаща данъци, но и ТАКСА ПРЕСТОЙ в Европа по 30 хиляди евро на месец. Абсолютно всеки чужденец- ПЪТНИК да плаща.. И НИКОГА да не се продават имоти и земя на китайци, араби, негри... Всичко трябва да бъде под НАЕМ. За да знаят че ако дойдат в България, това може да е само за кратко и после да се махат.

Също така, ако собственика на фирмата е чужденец- арабин, негър, тоя просто ще ВЗЕМЕ Бизнеса на местните фирми. Затова чужденците трябва да плащат 2-3 пъти по- високи данъци, от местните фирми. И тия пари да отиват като КОМПЕНСАЦИЯ при местните фирми.

Е това си е направо комедийна статия! България ще решава законите за данъчно облагане на големият бизнес? На вас не ви ли е смешно? На мен ми е смешно!

ще се простим плоския данък,пък вие си дрънкайте каквото ви е на ума..

Да просветля, повечето пишещи и четящи наоколо: В Германия корпоративния данък е 30% , в други по-леви европейски управления е и по-висок. За това и бюджетите на тези страни разполагат с пари "за харчене". У нас при слабо работеща икономика (т.е по-малко плащащи) е 10%. Еми няма да стигат парите в бюджета. За някаква компенсация увеличават другите данъци и такси, но ако не сте се сетили ДДС и акцизи се плащат основно от най-бедните и т.н. Да си дойдем на думата - на европейските богаташи, не може да не им харесва нашия модел, с радост ще го наложат като общоевропейски.

Никога не е късно за нов модел. И не е необходимо разходите да се определят 100% централно. Демокрацията е и това- да ме питаш и да се съобразяваш къде искам да отидат моите данъци, от моя труд.

Демокрация е много общо понятие. Това за което пишеш означава изземване на законодателните функции от едрия монопол и банките (и купения от тях парламент) и предоставянето им в ръцете на суверена. В политическите науки това се нарича Анархизъм (да не се бърка с уличната представа за това понятие).

В статията става ли дума за някакъв нов модел? И от чисто любопитство: как според теб е редно, или по-точно, как би искал да се разпределят парите от данъците ти?

Явно си учил политикономия в Карл Маркс!

За теб е ясно, че изобщо малко си учил...

данък 10% си е идеален- десятък и толкова. Вместо да им събират до и над 70% от печалбата, та после да я преразпределят в мъгляви социални програми- да ги задължат да плащат( в гарантирано и хармонично съотношение) определен процент от печалбата като заплати и бонуси на служителите, както и процент-необлагаем-за избрани от фирмата благотворителни и/или социални дейности. А също собствениците и служителите/работниците да имат право да изберат къде да отиват 50% от данъците им- за образование ли, за благоустройство ли, за отбрана ли и т.н. Пък останалите 50% от данъците по доходите- в ръцете на държавната администрация и управление. Дийл?

Данъчното облагане отнася ли са монополиста Лукойл или за тях НЕ ВАЖИ .Щото от 2009 откакто Бойко това ДАНЪЧНО страшилище е на власт аверчето му Златев от Правец НЕ плаща ДДСта данъци такси да НЕ го занимават и плаши с отряд руски барети Алфа .Иначе Бойко емного ербап праща НАП и затваря фирми ма нещо не праща нападжии в паркРосенец що така

Това може да означава единствено че срещу скромни подкупи (защото нашите политици са най-евтините в Европа) едрите монополи ще бъдат освободени от данъци за сметка на малките и средни бизнеси и наемните работници. Защото ЕС се управлява от неолиберали.

Упражняват обществено безполезен труд,насам-натам за да отчитат дейност и лапат командировъчни- едни германец от известна във България фондация прибираше без да се срамува сметки от чужди маси в ресторанта.Общо взето-паразити!

Облагането е втората ни силна черта наред с Гришо Димитров. Дай ни да облагаме и да облагаме до...скъсване и пръсване. Даже си имаме и литературна класика за Андрешко и там коня с каруцата в блатото.През робството сме гощавали агите в дома си и като изядат кокошката и изпият виното, сме им плащали данък "хак", т.е. че са си изтривали зъбите, омитайки единствената ни храна безплатно и безропотно. И така.В днешна Америка удържат до 70 /седемдесет!/ процента от доходите на хората, но пък никой нищо не плаща в сверата на обществените услуги, просто си живееш и ако се наложи, ходиш на лекар или ти гладят гащите и ти правят прическа - то вече е платено и удържано. А в Африка няма и това - просто си убиваш антилопа, че даже и жираф, и ядеш на корем луксозна мръвка заедно с изгладнелите лъвове. И леко встрани от темата: а британската военна кралска флота прогонва сомалийските морски пирати не с откоси и оръдейни залпове, а като им пуска по мегафони парчета на...Бритни Спиърс, ха-ха-ха! Без майтап, Уйли.

Съзнаваш ли каква глупост си написал/а? След като си платиш данъците тук си плащаш за всичко останало, няма нищо безплатно! Напротив, има нЕкои сюрпризи. Например преди малко повече от година се наложи да повикаме линейка , откараха дъщеря ми го болницата. Там всичко беше безплатно ( защото имаме много добра застраховка), но се оказа, че застраховката не покривала линейката. Дойде ми сметка $ 612, линейка за 18-19 километра!

ХАК е евреиска дума на иврит значи ЗАКОНО ПРАВИЛНО навлязала в Османскита империя от сефаридите-дьонмета участвали като везири в управлението на Високата порта

Българите сме страхотни хора и спазваме законите! Е има една малка група от объркани тъпанари и чуждопоклонници, дето наричат народа си "дебили", ама те така или иначе са нормалната генетична грешка в природата!

Тука плащане на данъци е мръсна дума.

Пореднмия виц за повдигане рейтинга на падащото ''величие''....