Австрия иска от ЕК трудови ограничения за източноевропейци

Австрийското правителство ще пледира пред Европейската комисия да позволи ограничаване на достъпа на източноевропейци до трудовия пазар на страната.

Обратно в новината

Коментари - Австрия иска от ЕК трудови ограничения за източноевропейци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ ЕС НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!!!

Или си част от свободния пазар в Европа или не. Не може да си участваш само от части или да получаваш без да даваш. Ако има дискриминация на пазара на труда, то следва да има ограничения и на паричния и на стоковия пазар. Те са по-свързани от колкото обикновенния избирател предполага. В която и да е държава в Европа нямат право да ви отказват работа, ако ползват свободно капитали от България! В Австрия дори не би трябвало да има изисквания да говорите немски, ако искаме да има справедливост, това е основно правило, останалото е пладнешки грабеж, точно така както обраха Гърция - най-богатата държава в Европа, от гледна точка на инфраструктура, имоти и активи като цяло. Само, че тези които ни представляват или не разбират грам от икономика или са най-обикновени продажници.

Ами то хубаво, но по тази логика източноевропейските страни трябва да получат правото да дават на техните стоки преференциални условия на вътрешните си пазари. Нали уж в ЕС всички сме равни или пак едните са по-равни от другите както в един друг съюз?

си имаме байрак.Той се продава в Турция, като байрак на бългрските турци, а пък всъщност е наш, на австрийските българи.

С какво ще пълнят стотиците бардаци като спрат източноевропейците. Май сексуалната експлоатация си е в реда на нещата и нищичко не нарушава от морала им?

Може би това е нашият шанс да се измъкнем от емигрантската каша която я забърка бабето. Дали ще успеем да го използваме при тази продажна политическа класа е друг въпрос

Хайде сега да излезе някой от министерството на труда... и т.н. и да ми обясни как така в Австрия безработицата е 9% и нашенци отиват И РАБОТЯТ там, а тук не могат да се намерят работа .Доколкото си спомням и тъпата Тиква се хвалеше , че безработицата в България е под 7% (колко тъп трябва да си за да кажеш такава простотия- не знам)

тоя двоен стандарт - ония дето се самовзривяват и не се интегрират са добре дошли, а ние дето ви говорим езика и иммае вашата култура култура сме нежелани?

Защото искат ония за роби - черна работа и много ниска заплата. И ония, за да успяват, ще живеят по 10 в стая. А източноевропеецът е образован и иска по-значима работа с нормална заплата. Е това я боли Европа. Иска роби, а не източноевропейци. И го представя като загриженост и добронамереност.

Хубаво им беше на австрийците при Хабсбургите, в държавата им бяха и Чехия,Словакия,Унгария,части от Полша и зап.Украйна,Хърватско,Словения и Босна. Имаха раб.ръка по избор, сега ще разрешат само на хора от там ако имат сметки в австрийски банки поне 1млн.евро, а евреите трябва да имат поне 10млн.евро.От там тръгна и историята с Хитлер.

Все още не искаме да осъзнаем, че сме в общ трудов пазар с най-богатите страни в света. И с това създаваме невероятен проблем в Западна Европа. Реално за Брекзита сме виновни ние от Източна европа и най-вече България и Румъния. НЕ заради бройката на хората отишли да работят там, а заради заплащането у нас - всички във Великобритания плашеха какво ще стане като се изсипят милиони българи и румънци, които имат минимална заплата от 1 паунд на час. И хората се изплашиха. Донякъде при програмистите доходите се определят на реална пазарна основа. И това е единствения сектор. В останалите се блъскаме с това колко сме решили, че трябва да струва труда, а не колко струва в действителност за да задържим хората да не си търсят масово работа в чужбина. Примерно казваме, че нямаме достатъчно копитни хора за обслужващ персонал за зимните курорти. Айде бе - ами в Гърция обслужващия персонал почива през зимата, значи ей ги къде са, обучени, владеещи в достатъчна степен езици, усмихващи се, отнасящи се сериозно към хигиената , с достатъчно опит, просто трябва да им платим толкова, че да спестят същите пари, които спестяват като работят през лятото там. Обаче това ерес - как така ще плащаме като в Гърция. Ами така - ще плащаме ако искаме същото качество на работната ръка. Това е пазарът. Докато не признаем , че пазарът е по-велик от всеки от нас ще се лутаме напразно. А ние дори не знаем какъв е размерът на заплатата, която ще задържи добрия сервитьор на работа у нас и ще накара друг следващата година да не ходи в чужбина. А пък колко е за да накараш някой грък да дойде през зимата , а не да си клати краката вкъщи -също. На бас, че никой не знае. Никой от тези, които реват, че държавата трябвало да помага. Ама държавата не може да помогне - ще обучи младежи и те да не са балъци- най-добрите ще отидат в чужбина. И така в порочния кръг - ща обучаваме кадри, които да си плащат данъците на друго място.

май имаш ти.Так наречениете богати западно европейски страни /колко са богати реално е друг въпрос по скоро са богати на дългове и заеми и така поддъжрат нещо все още което обаче свършва/ -не искат и да чуят за източно европейци.Те си искат и ще продължават да си искат араби,латиноси,мюсюлмани и африканци.И след като това искат тая европа няма никакво бъдеще щото остатъците от коренното им население е в пенсионна възразст а заместващите ги не са европейции няма да станат.

Може би преди да коментираш е редно да си пообиколил за да разбереш бедни ли са или са богати. Това, че някаква пропаганда ти промива мозъка , че не си по-беден от гражданите на Западна Европа не означава, че е истина. Може и от някой западно европеец да си по-богат и там има клошари все пак, ама като цяло си доста далеч.

ти е сгрешено. В Гърция обслужващият персонал са или собственици и домочадието им, или като при нас млади сезонни работници, например по плажните кафенета. Собствениците се справят добре, защото няма друг начин - и са любезни, и работят и не се скатават. Обаче по плажовете е пълно с малоумни хлапета, които се правят на неразбиращи и гледат да те излъжат нещо, да не говорим колко са "усмихнати".Така че не заплащането е проблем, а българската грандомания - настроихме хотели, без да си даваме сметка, че за тях трябва работна ръка. И идват случайни хора за по сезон-два. Ако в Банско имаше само семейни хотели, да видиш как щяха да търчат и да те гледат в очите. Същото и по морето - наемен работник няма как да работи така, както работи собственика.

Не знам къде си ходил в Гърция, но аз там мръсна тоалетна не съм видял. Да се опитват да ме излъжат също не ми се е случвало. Не съм гръкоман в никакъв случай, но не съм и някакъв кон с капаци, който от някакъв местен патриотизъм да отрича , че някъде се справят доста по-добре. Освен това е пълно с българи, които работят по хотели и ресторанти. И не само с българи, в последните години дори и гърци работят като сервитьори. Няма да споря за това, че семейния бизнес е на по-високо ниво от корпоративния - това е факт. Че има проблем в това какви точно хотели сме построили също е факт, но това е съвсем отделна тема. Eдно наум имам дали точно жителите на разложката котловина са най-подходящи са туристическия бранш та било то и в семеен хотел:) Учил съм се да карам ски преди да има лифт на Тодорка та знам доколко им се отдава на местните да се учтиви и любезни с туристите.

Ама чакайте...нали западноевропейските страни изпитваха глад за работна ръка и за това внасяха всякакви азиатци и африканци...аз се обърках.

Ако ще ограничават трудовия пазар, тогава следва да ограничат и трансферите на капитал, инвестициите на български капитал в Австрия. Ако не ни искат на трудовия пазар, нашата държава трябва да ограничи участието на български капитали на финансовия им пазар. Иначе си е чист грабеж! Ще станем като Гърция.

Австрийците търсят под вола теле! Искат ограничения за източноевропейци, но разширение на правата на имигрантите!!! И си затварят очите пред наводнената с турски, арабски, африкански, индийски и какви ли не още забрадки, бурки и тем подобни мюсулмански одежди, австрийска столица! Само сърбите и турците са заселили половин Виена!!! Както е тръгнало, Кончита Вурст май наистина скоро ще стане главен австрийски символ!

това е смехотворно - всяка проба на премахване на свободните пазари може да се атакува в съда на ес. както и да е - разбирам Австрия иска да си пази къщата, но както и Германия и Белгия и ЮК те не намират правилните цели защото ги е страх да станат и да кажат истината - безработицата и престъпността не са донесени от новите членове на Ес - те са отдавна там донесени от турци, кюрди, босненци, албанци, шиптари а и сега увеличавани с новите гости от ирак афганистан пакистан сирия.

Е айде, чакаме осъждащи коментари на европейските либерали против варварските решения на австрийите. Или на мода е осъждането само на Тръмп.

Решението е абсолютно в несъответствие с правилата на ЕК. НЯМА ДА МИНЕ. Лошото е, че така някакви мижитурки просто прехвърлят вината в ЕК. Ние искаме - ама на ЕК са против.

Пак не могат да осъзнаят че не ние сме им проблема, а всякакви забулени маймуни. Ако турците бяха превзели Виена преди векове сега австрийците нямаше да имат никакви колебания по темата...

Източно европейските цигани не са достатъчно помухамеданчени че да са толерантни към и да им ръкопляскат !!!

Дано да е това... Че иначе остава да е фактът, че австрийците не виждат особена разлика между българските цигани, просяците, турските неграмотни работници и българските крадци на коли и емигрантите от Афганистан.

Ако си мислиш, че в Австрия преобладаващата част от българите се вписват в описанието ти, то явно имаш много изопачена представа за българите там!

За съжаление у нас, въпреки хвалбите на доскоро управлявалите, условията са такива, че българинът, вместо да си стои в дома при семейството, е принуден да се унижава и да върши всякаква работа в други страни, за да оцелее. Така се създава негативно отношение към нас като народ от бедняци. Кандидатите за политици трябва да разберат, че дали са успешни зависи от отношението им към собствения народ, което досега не се случва. Работни места и достойни приходи - това е най-важната им задача! За да има за кого да строят.

Помниш ли колко ти беше заплатата при Жан Виденов? Сегашната средна заплата е 550 долара. Кога друг път в историята българинът е взимал толкова?

Пич, паричните средства освен измервателна функция, имат и покупателна такава.Ха ся, сядаш и почваш трескаво да мислиш какво е покупателна способност :).

Кво плачити бе, истината е в Дедо ми.

Аз пък бих предложил като ответна мярка ограничаване на западноевропейски стоки до източноевропейските пазари и изнасянето на капитали от тези пазари към западноевропейските страни! Така ще се запази чувството за някаква справедливост! А иначе, това си е прикрито, но официално искане за разтуряне на ЕС от Австрия. Защото един от фундаменталните му принципи е СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА!!! И това не е единствената страна от Запада,която го иска! Изцоцаха каквото можаха, разбиха каквото можаха, а сега - давай да налагаме ограничения!

Лади ли ше караме? или дачии?

Лада Веста

Не, ще произвеждаме същите автомобили, но у нас! Както го правят словаците! И няма да ходим на гурбет в страните им! Но за това са нужни инвестици в Бълагрия, а не изнасяне на капитали от нея! В това число и човешки капитал!Защото преди ЕС произвеждахме почти всичко! Поне 70-80 % от нашенците в чужбина не биха отишли там, ако можеха да водят достоен живот, работейки в България!

а какво караш сега? 20 годишна фашистка бракма?

Ами движи се ,кой те спира. Хората не ни искат на масата си. Не можа ли да го разбереш?

И аз на мойта маса не искам химията им, която ни пробутват за храна, но не очаквам ти да го разбереш това! Ама кой ме пита! И ще кажеш, да не я купувам! Да ама след като истинската храна, която произвеждахме беше унищожена от евтинията на химията и липсата на заплащане (пак поради унищоженото ни производство), няма как да си позволя по-качествено и по-добро у нас! А дали аз разбирам или не какво искат те е съвършенно друг въпрос! В ЕС се прокламират ценности, еднакви и равни за всички в него! И фундаменталните са свободно движение на стоки, пари и хора в рамките на съюза! И това не значи да се качиш на самолета с 500 евро, да отидеш на кръчма в Париж и да се върнеш, след като си се напил веднъж! Само че не очаквам и това да разбереш!

И тия сънища сънуват на отворен прозорец през зимата! И като как ще стане тая работа? Словения, Хърватия и Румъния, на които е основно работната ръка от Източна Европа таку как ще ви гласуват в ЕК и ЕП тая простотия!? Това не са Боце и Кривоустата, дето като чуят "вазелин" и веднага се ловят за палците на краката!

кой спи в 20 век не знам

Всичко това е така защото нашите партньори ни приемат като равни и ни гласуват доверие, че не само успешно се справяме със своите проблеми, но и ще помогнем на Старите членове на съюза в съзвучие с евроатлантическите ценности да решим съвместно проблемът с нещастните бежанци, жертви на сирийският сатрап.

Да им помогнем като заселим поне 5 милиона от тях тук. Пълно е с пустеещи земи, а българчетата вече са съвсем деградирали и са пълна измет.

Е и?! Аз не съм се запътил натам, така че какво ме интересува? Да му мислят мигрантите.

Австрийците разбраха простата истина, че без качествената работна ръка идваща от изток няма как да просперират. С деградирала сган от България и други подобни клоаки няма как да поддържаш необходимия жизнен стандарт

Драги ми прости, още по прости и най прости, няма СССР, БКП и така нататък. Световната резервна валута се нарича долар който федералния резерв за двадесетина години си напечата към 10 трилиона и той стимулираше и ЕС да си понапечата и той около 2-3 трилиона. Сега печатницата свърши, както казваме кой таковал таковал, Мара вече не е такава. Сега е по изгодно на тея горе да си купят една война, малко земя, да ви залъжат че ще колонизират Марс, а вас балъците да ви бутнат в гьола в Белене или да ви оставят с двата скъсани леви галоша. Та такива неща по белия свят.

Ей ама ги разбираш нещата бе. Как ме радва, че имаме такива съфорумци тука.

Работя в австрийски р-нт.Първо,младите австрийци не искат да работят и второ работодателите изгониха един австриец и един германец готвачи и работят само с сервитьори и готвачи от Унгария и Чехия.

ами да са им живи и здрави така наречените "сирийски бежанци". Културно и битово те са много по близко до тях. С високите си професионални умения те ще подпомогнат техните икономики и няма да им тежат на социалната система. Блаженни са вярващите

Sibirski

През 1987г България заема 27-мо място в класацията по индекс на човешкото развитие. Днес, след 30 години пазарни реформи България заема 59-то през 2014г. И компания ни правят Барбадос, Антигуа и Барбуда, Палау и Панама. Това са сухите факти.

Ама там топло, а тука бахърляк :).В интерес на истината България има нужда от мин. 15-20 год. протекциониска и инвестиционна политика по отношение на родното производство.Но нито полтически, нито икономиески ще ни го позволят.

Сухите факти са други: 1987 режим на тока празни магазини чакане 10 години за лада чакане 20 години за панелка българите бяха крепостни селяни в една тоталитарна държава

Ми да си беше направил кооперация! Сега като не се чака, колко жилища си купи или се свиваш в панелката?

Всичко това сега го има защото няма с какво да си го купиш.

Хххаххааа! През времето на соца всички хора се сдобиха със собствени жилища - строеше се много, включително по селата, където имаше хора и всички си направиха двуетажни къщи, които сега пустеят и се рушат от братята-роми.

На нищо ли не ви учат вас комунистите? Я виж тая класация пак. Колко държави дето сега са на челни места 87-ма въобще не присъсътват в класацията?

Лоши хора са това австрийците не ни искат циганите и това си е .

Някакви палячовци вчера шенген сънуваха!

Шенген няма нищо общо с разрешението за работа. България трябва да отвърне с ограничаване на Австрийските фирми в България. Ако не отвърнем ще ни ограничават до въвежане на визи.

Нашите политици (поне вчерашните, днескашните още мълчат) ни лъгаха, че сме били равноправни членове на ЕС. Да ама ние го проклехме ЕС-а, а като прокълнем някого, той изчезва.

ОК, остерейхите нека си дундурщат мюсюманските чаавета! И без това от 2008 г. насам преобладаващото име сред новородените момчета в Австрия е Мохамед.

Прах в очите за да се харесат на хората и да не допуснат Щрахе и компания да спечелят изборите. В Австрия ниско платените работни места са заети почти изцяло със словенци, търци, харвати и сърби. След това са румънците и чак тогава сме ние. Да казват по именно държави, а не да се крият зад "Източна Европа"!

Австрия, швеция, франция и др. са ислямизирани кочини. Кой луд ще иска вече да живее там?

Проблем има - голямо неравенство в доходите. Изходът е, че трябва по-бързо да се намалява неревнството. Проблемът е, че има достатъчно упорите твърдоглавци, които не искат да признаят, че пазарните сили са като природен закон - ако плащаш 1,5 евро на час в България и 10 евро на час в Австрия все по-трудно ще намираш работна ръка в България. В друга статия ще прочетете, че не е възможно да се вдига минималната заплата, в трета, че няма достатъчно хора за туризма, в четвърта, че множество българи работят в Гърция, Италия и Испания в туристическия бранш. Като се сетиш и че няма нищо евтино и качествено може и да стигнеш до правилния избор, че просто бъркаме като си правим сметки каква цена на труда да заложим в бизнеса, който развиваме. Решаваме, че крайната цена е определена от пазара - правилно, обаче защо не решаваме, че и заплатата се определя от пазара е това е грешката. С горното не казвам, че всички заслужават увеличение на заплатите, а че за да намериш качествена работна ръка трябва да бръкнеш по-дълбоко в джобовете си и да върнеш хората, които работят навън. Не може да съществува общ пазар с такива драстични разлики в доходите. Не, че трябва да са еднакви, но не и с толкова драстични разлики.

не може нашите български крадци и мошенници да стоят равнопоставено със австрииските,немските,или британските бизнес среди!! понеже нашите са комлпексари от произхода на диктаторското си минало от времената на бкп и ссср затова искат обратно със краденото заметеното и узаконеното от тяхната съдебна система на техните хора!

А! Ами какво стана с евросътрудничеството, взаимопомощ и т.н. Сравняват ЕС със СССР и СИВ, нооо тогава беше по-добре.

Против българските работници са,а не са против ислямската измет,която не отива да работи,а да ги коли и взривява!!! Е не го разбирам това,тези на запад са си чисти мазохисти!!!

Кончити и африканци ще им работят, а те ще си валсуват само. Чакам да го видя този модел - работещ.

Е, щом така сте решили... но не мисля, че вашия проблем са източноевропейците! По-добре измислете нещо за джихадистите, които муте Меркел пусна "боща" из цяла Европа! Щото досега не съм чула етнически българин или румънец да ви спретне я стрелба с калашник, я газене с камион...

територията на българия е много по облгодетелствана от тази като на австрия,природно и климатично отношеное! зависи само кави хора живеят на тази територия!

И за да не ти се смеят недей втори път да обясняваш, че Австрия стои в природно отношение далеч назад от нас. И ние имаме красива природа, но специално за планините е малко смешно да се репчим.

sulio@mailinator.com

Не е смешно,нашите ако са само маалко (не много) облагородени ще са по добри. Ама нямаме пари,а те имат затова са им по добри планиннине. Нашите по принцип по приличат на планина.

ходя ,често във залцбург и работя,искам само просто да подчертая ,че зависи какво население живее на дадена територия,как строи селищата си,как спазва законите там.българският шофиор нарпример като навлезе във австрииска теротория става внимателен и там спазва правилата,ограниченията на скоростта и спира на пешеходна пътека,не паркира джипа си на тротоара!ето това искам да кажа! ако българинът си пази природата (българските гори са може би наи дибрите,изобилието на минрерални води също е нещо уникално)

А на ски ще може ли да ходим?

едно време му викахме софийско жителство .

И кой ще им чисти кенефите и каналите? Калтенбрунер или Ото Скорцени? А може би Шварценегер?

Цитат от статията: "Австрия, в която живеят 8,7 милиона души, прие около 130 000 кандидати за убежище през последните две години." Аз разбирам това така - Австрия е приела 130 000 мюслита и негри, но отказва да приема бели християни от Източна Европа - така ли е?!

ами да направим българската територия,добро място за живеене на българските граждани,да обуздаем и унищожим политикоикомномичската престъпност със корени от близкото минало!не виждам проблеми-няма природни катаклизми,хубва природа,климат,минерални извори,плодородна земя!

Лош матрял си дядка. Територията е добра, ама матряла сте много зле. За нищо не ставате.

"Австриецо", много добре владееш български, браво!

а ти къде си

Борете комунизма и корупцията и не гледайте в чинията на австрийците

ограничения за румънци и българи и добре дошли на братята авганистанци и пакистанци

Ами те младите австрийки предпочитат да са чукат с негра и пакистанци. Рядко връзват на някой източноевропеец.

лого.там патките са доста големи

и за къв ни е тоя ЕС??? всичките ни обявиха за цигани и паазити... а ние искаме съюз

Нормално е Австрия да поведе хорото.Все пак там като задлжителна част от учебния план в трети клас учат Майн Кампф :)