Дебатите за ГМО придобиват ново измерение в ЕС

Дебатите за генномодифицираните организми в ЕС придобиват ново измерение заради силната зависимост на съюза от вноса на генномодифицирани храни за животните.

Обратно в новината

Коментари - Дебатите за ГМО придобиват ново измерение в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мале мале, какъв мазен начин да оближат д-то на презокенаските си господари...браво Брюксел, браво дърта Европо... Сега ония спокойно вече ще си купуват локално правителства и пионки, и никой няма да може да се защито с ЕС, защото ЕС ще каже - ето ние им дадохме пълна свобода да определят какво да забраняват. Разделяй и владей. Такива безгръбначни слугинажни държави като нас ще са пъврите жертви, посланника ще тропне по масата и Плевню и Боко първи ще носят кофите с ГМО зърно...

Никакво ГМО, нито за животни, нито за хора.

подпишете stop ttip

дебилата и тука е праскала минуси. аз подкрепям стоп на ttip! а ти - предател на Природата ли си невернико?

Кой да подпише" Stop"-кажи ми. Останаха само неграмотни хора -жалко. Хора без всякаква представа за бъдеще. :(

stop ttip трябва да бъде подписана от всеки безработен в ес! и ще ви кажа защо: за да не бъде помрачено бъдещето на онез, които днес имат някаква долнопробна работа, непометени от роботите на системата на "изкуствения "интелект"", каквито са пръдлювците от дкмс като меркел, сталинка георгиевна по еврейски паспорт и плевенлиев, че като кажеш нещо "нецензурно" да не те обявят за свободомислеща единица и да пратят дроните си за милиарди, които не летят в европа - за да те унищожат. хахаха. жалка паплач от семити, антихристи и неверници.

че не може да се следи лесно, кое е "пипано". Тъй че, дупе да ни е яко!

Меркел е веновна! Тя допусна това като се сдуши с америка.

меркел е отвратителен тефлонов гмо продукт. тя е от ония консомолци (произлиза от консуматори), като плевенлиев, които за да достигнат нови висоти се съюзяват и с Дявола, стига той да е от америка. звездата на "новото световно безредие", банкова анархия, борсови кражби, бедност за народите и път към пъкъла! АЗ не съм с тях, защото не искам да ме помъкват с гнусотиите си към разгрома на Планетата! това е толкоз просто и логично.

те и сега колбасите са тъпкани със соев шрот, който си е ГМо. и защо ще ям соя вместо месо ? като ми се яде соя, ще си купя соя, а не салам.

Просто гледайте филма - Светът според Монсанто и ще разберете всичко по темата.

Ми то цирка в Украйна за кво е? Монсанто вече изкупиха земята, и нека ГМО то започне СЕГА!

Като има проблеми с изхранването защо се ограничава производството на такива по традиционите начини? отваряме пазар за отровите ли?

подпищат ли споразумението с Щатите дето го гласят добър ден ГМО + всичките останали американски гадости, тия тъпаци от ЕК за пари ще продадът и органите на децата си ако не се дига вой затова протести до дупка ма не мирни и ако може да се поразтури тая брюкселска крадрлива пастмина няма да е лошо.

Какви са тия глупости- искали да разделят на ГМО на две- ГМО храни за хора и ГМО храни за животни ??!! Ако Прасетата и овцете ядат ГМО, тогава ГМО отново отива в хората. Не ни трябв ГМО. Да пращат ГМО на Индия, Иран и Пакистан.

там отдавна вече всичко е гмо

В Иран трудно ще вкараш ГМО. Ако някой се изтарикати и продаде стока, която не отговаря на законите го бесят - на кран.

И какво от това,ако България реши да не разрешава ГМО на нейна територия???? Та ние внасяме толкова много плодове,зеленчуци, месо от други държави,които са разрешили ГМО???? Това ли е "свободният избор"???

какво друго, освен ГМО, ядем?! Барозу си свърши работата и ни набута ГМО-тата, на които храни и той самият е крупен производител и сега, след малко повече от едно десетилетие, може да се видят последиците от разпространяваните чрез големите вериги магазини ГМО храни. Стигна се до там, че децата ни още преди да са проходили вече са затлъстели, а като поотраснат вече са или необичайно за възрастта и двигателните си навици дебели и трудно подвижни, или са с повишена алергичност и произтичащите от това последици или...., или..и така цяла поредица с такива факти от ежедневието на нас и децата ни. Та вземете например един от най-здравословнните продове - ябълката, вече така е обработена, че като я измиеш от нея тече оцветена вода, а кората й, в която се съдържат голяма част от ценните съставки на самият плод, е станала толкова дебела, че заприличва на кората на кореноплодно, а не на сочен и лековит плод.

гмо не е еволюция, а дееволюция, която унищожава естествения генен фонд и многообразието на видовете, което ни е дала Природата. целта е ясна - за Природните семена няма нужда да се плаща "запазена марка". чрез плавното въвеждане на гмо семена и в европа, концерните - които управляват света чрез купените си "избрани" за легалност на манипулацията пулитици се сдобиват с нови лостове за заробване на и без това облъчения до идиотия от медиите манипулиран съвременен бургер-роб, от който нищо не зависи в тази "демокрация" - в същност диктатура на големите пари. по-нататъшно писане са ми спестили господин Pesh0o ( регистриран ) 10.05.2015 14:14, който е напълно прав, както и монсанто ( нерегистриран ) 10.05.2015 14:07.

за допълнение, спомнете си само как искаха да приватизират водата тези боклуци от ек. за да си направите и сметката каква власт има оногова, който държи кранчето с водата и правото на ножа да реже сиренето... трябват всенанционални стачки, защото границата на търпението ни е не само премината, а направо прегазена от тефлоновите лакеи на сатанинската синагога!

С всеки изминал ден все повече в мен се затвърждава убеждението, че е по-здравословно, безопасно и полезно да сеем и използваме канабис отколкото гм царевица, соя, рапица или соя! А това, от своя страна води до извода, че членството ни в ЕС и НАТО следва да се подложи на сериозна преценка!

Големият проблем е че ако на на една нива се засади гмо царевица ,то чрез вятъра ,насекомите ,опрашването се увреждат и нормалните насаждания с гмо гени ,ако ги допуснем след време всичко ще е гмо

като пример: - "нещото" с Български паспорт - "лютфи места???" ... паспорт - дипломатически ... майчина умраза - тотална --- то пък ... ойро депут(??)ка първанова - беше платена от български бърдак (ушким наша - а ... ???)

трансатлантическото споразумение между ФаЩ и ЕС ,всички ще папкаме ГМО !

нa мутaнтите,тaм aмерикaнскaтa,фирмa Монсaнто е получилa прaво дa отглеждa и продaвa всички видове ГМО,освен товa е договорено Укрaйнa дa стaне склaд зa рaдиоaктивните отпaдъци нa СAЩ и ЕС. Съчетснието ще доведе до мутaции в нaселението,ще се прaеят експерименти върху цялa държaвa !

в България ще ни натресат чумата. От къде е грозедто или какъв сорт е вече няма да има значение- хихихи. И без да си технолог вече ти е ясно -"ОТ СУТРИНТА" защо си придаваме фасон и защо завършихме специалности които тук не се УВАЖАВАТ

някой схваща ли за какво се борят фирмите за гмо и техните подръжници ако европа ги издуха - американците,руснаците и китайците рано или късно ще се светнат и ще задават неудобни въпроси като за начало някой ще трябва да отговаря а това може да срути системата натиска който очаквам върху европа ще е безпрецидентен

В магазина има пуканки с американското знаме! Как мислите - дали царевицата за тях е гмо?

Ново измерение в ЕС ще има само тогава, когато всички обърнем резбата!

Какво си се запритеснявал като си там по рождение.

Гледам хамерикански филми от преди ГМО / слаби стойни хора. И филмите след 1996 започват да дебелеят и боледуват. Един беше умрял защото имал алергия към морси храни, а доматът който изял бил генетично модифициран с гени на риба. Да не говорим, че при 70% от млекопитаещите след консумация на ГМО не могат да раждат. ама то това е целта. Да ни разединят и после ОНЕЗИ ЗА КОИТО НЕ ГОВОРИМ ще превземат страните една по една / с подкупи, с компромати/ е знаем как става.

Искам само три неща: 1.Да ям. 2.Да пия. 3.Да кецам.

Ти ли си, Сидер ага?

"наша" евродепут..ка заяви --- ::: "ние евреите в европа" ... ВЪПРОС: - наша ли беше - кой й плащаше --- кой не я усети ...

Какви ли ГМО-мутанти ще се разхождат по нашите български ширини след 100 години?

Само след 10 години, никой никъде няма да се разхожда! ВСИЧКИ ще са или в ОТВЪДНОТО, или под ЗЕМЯТА!

И Другата страна (на Въпроса тук по-преди), Колеги : - кои СА Вносителите на ГМО продукти у Нас ? ...и ако обичате : а. кой ги Проверява ? б. какъв е Моделът на бизнеса-им ?

темата е една ... платени (проститути / законодатели) направиха от ЗАКОНА (КОНСТИТУЦИЯТА) - руло с тоалетна хартия, което се подменя от всяка нова ПП роститутка - с нюансите за "свежест, аромат, нетрайност ..."

За Казана ли, Колега ? (дървата де ;-) ... ДА ! - напълно Ви подкрепям че 'наште' 'избранници'/'елит' СА Доказани Безподобия... НО ! - Сме Длъжни да Изкажем имената и 'бизнес-моделите' в Тази насока !! (Затова потърсих Помощ от Всички-Ни.)

Картинката е ясна. Надупеният ЕС ще приеме каквото каже САЩ. А нашите подлоги ще приемат какво кажат от ЕС. И накрая ние ще рупаме лайната от САЩ.

Щом като ГМО са вредни, напишете защо са вредни. Кои органи увреждат, как ги увреждат и ако няма ГМО, никога ли нашите органи няма да се увреждат.Не чукайте зелено или червено, а атговор от умните противници на ГМО.

интернет явно имаш...чети!

Еволюцията се гради на мутациите. Но мутациите са контрулирани. Например няма как домат да се сдобие с гени на медуза, чисто физически. Но нашите нескопосани учени го правят точно това. И то без да знаят наистина какво правят. И тъй като щетите се виждат чак след 15-20 години, то ще е вече късно да се спре направеното. Справка ДДТ!

Две групи плъхове хранят с една и съща по вид храна, но на едните дава генно модифицирана, а на другите естествена, както си я е природата създала. Туморните заболявания при групата, хранена с генно модифицирана храна се повишили неимоверно и дали отчетлив резултат. Това са обаче само краткосрочните последствия. Имаш ли достатъчно интелект да си представиш до какви верични драми ще доведе ГМО, ако действието попадне на слябо място в генната верига на организми, които са решаващи за баланса на живия свят? Например пчелите. Които намаляха наполовина, а на места са останали само 1/3. Пчелите опрашват растенията, за да плодоотдават, момче! Ако ги тресне болест поради слабости в имунната система, защото се тъпчат с ГМО без да знаят живинките, какво ще ядеш, тъпа кратуно?! Кой е мотувът ти да поемеш този риск? Мързел? Че не можем да си отгледаме достатъчно храна без ГМО ли?! Можем и още как! Кажи какво те кара да си позитивен към подобен експеримент, че да узнаем. Чети, момче! Чети, за да оцелееш. Преди 100 години са те работили неуки хора. Противодействието е било със сила. Сега те работят учени без морал. За да оцелееш, трябва да знаеш как да противостоиш. И трябва да е навреме, иначе няма смисъл. Сега е времето да се спре ГМО. Не по-къно!

Като си дал пример с изследване, моля. Посочи източник. Кога е проведено изследването, кой го е провел, къде можем да прочетем какви са точните резултати и най-важното потвърдени ли са резултатите в поне една друга лаборатория???

Колега не се напъвай. Те нямат аргументи, предпочитат лозунгите.

Вода от фекалии и ГМО храни. Нима Господ е сгрешил като ни е отредил това райско кътче на земята?

след измирането на ,,пчелите,, идва редът на ,,пчеларите,, им!!! голямата радост!!! ще се храним с ,,гмо,,!!! ставаме ,,американчета,,!!! в ,,голямата битка,, срещу ,,световният глад,, гмо-фирмите победиха!!! започнаха да умират в ,,повече,, нахранените!!!

в началото бе словото, но заедно с него и делото ДЕЛО ПЕРМАНЕНТНО брат"чедите на евреина педерас хитлер продължават експериментите започнати в концлагерите

Абе Гледам че в Родовия-ми долап висят два скалпа на Висши там-такиви, тааа... ----> V !

проблема го търси не в РОДИНАТА МИ а в родословието си ако си безродник --- проблема не е в шкафа, позициониран временно в РОДИНАТА МИ сори майкъл (не беше отрицание, а съвет)

Pesh0

Дали е вредно или не ГМО то , е едно настрана . Запознайте се с политиката , на ГМО компаниите . Закупувате , всяка година , посевен материал , от тях . После препарати пак от тях . Тази царевица , си пръска , гените , при обикновенната с пчеличките , след което МОНСАНТО , съди всеки производител , че им ползва гените, патенти . Така или купувате всичко от тях или монсанто ви разорява . Истината е че голяма част от гениите на монсанто и сега са попаднали в царевицата , но никой не прави изследвания , защото е забранено , да се използва и никой няма интерес до го проверява . Но ако се разреши компании , като монсанто ще започнат да го следят , защото няма да са в нарушение . Как да отгледам генно не модифицирана царевиса , ако комшията , засее генно модифицирана ? Как да забраня на вятъра и пчеличките , да си вършат работата ?

ти колко царевица сееш ?

проблемът си е твой, гените са тяхно ноу-хау

праскайте гмо бе, давайте и на децата си, те затова на 6 години ще достигат полова зрялост

Явно ротшилдови са решили да действат както се полага..Естествено семейната им фирма не се споменава никъде. Същата тази дето създаде отровата ДДТ - забранена от доста години...Но натрупала се в почвата и с разпад 50 години.. Филмчето "истината за монсанто" го има из нет-а (все още не СА го изтрили от навсякъде)... За ТЯХ ние сме едно стадо овце. А стадото трябва да бъде доено, стригано и колено... По всички възможни начини: храна, въздух, духовна храна 9медии) и т.н.

Въпрос към Всички-Ни : - кои Реколти у Нас са ГМО ? ...и ако обичате в допълнение : а. кой ги стопанисва ? б. кой Проверява ? в. къде/как се Потребява реколтата ?

По правилният въпрос е: кои НЕ са ГМО? Щом се пръска с раундъп навсякъде...А ГМО е устойчиво на раундъпа. Така препарата трови всичко което не е ГМО. Начинът по който унищожава неГМО клетките е същия както рака унищожава НЕраковите клетки. Задай си въпросът: Защо едни от първите фабрики, които се закриха или продадоха на НАШИ хора са "Сортови семена". Виж какво се "работи" в ИПС ген. Тошево напр... Изобщо "ХРАНИТЕЛНА МАФИЯ".

Задължен съм Ви ! (ИПС - Институт по ? Семена ли ?)

Дебатите в ЕО придобиват ново измерение поради силната зависимост на евродипутатите от американските банки и борси, където дипутатите си крият парите.

Сортовете на МОНСАНТО са устойчиви към почви с високо съдържание на алуминиеви наночастици, бариев оксид, кадмиеви соли, йони на тежки метали, живак, олово... Нашите сортове при тези експозиции бързо загиват! Затова ежедневно самолетите на НАТО ръсят тези отрови в атмосферата! Успоредно с това се срива и здравето на хората - отчита се бум на болести, аномалии, моргелонс, дузина видове грип...народа измира ежедневно и експоненциално! Докога ще търпим? Това е геноцид!

Еленко, ти ли си бре майкя.

Значи, според вашата теория народа измира експоненциално и един ден в близко бъдеще просто ще изчезне! Аз, ако съм кукловод за какъв чеп да давам милиарди за разработки на ГМО, като в същото време изтребвам потенциалните си потребители, които имам сметка да се множат за да ми купуват все повече боклуците! Явно парцуцата е по-страшна от ГМО!

не пробвай с логика ! за увредените от русофилство мозъци логиката не важи !

За да им вземеш после и парите за лекарства, а след като си заминат от този свят и всичко останало, като освободиш територия за експанзията на собственото си ГМ поколение, което не е резултат от ГМО а причината за него.

васо ма , много бързо мутираш ма !

В Европа има "бетонирани специалисти " по-въпроса с ГМО. Пиша за професорите от ХОХЕНХАЙМ - ГЕРМАНИЯ. Те са светлинни години пред краварите от Монсанто. Пишете за тях -защо ни занимавате с глупости. Те са и родителите на ГМО-знаят повече от всеки ВРЕДАТА. Искате ли нашта си бактерия за кис. мляко да изчезне завинаги-НЕ. Не И НА МОНСАНТО

капачке , пак си отворила шишето рано !

Забавлявам се с хора които не правят разлика м/у хибрид и модифицирана култура-и ми е интересно каква глупост ще напишат. Някои сигурно не знаят и какво е ашладисано дръвче . Точно ти влизаш в мерника ми-.Допълни нещо ако искаш :Д

и малкия си шанс да развиваме екологично земеделие с което да излезем на външните пазари и сме готови... И тая глупост допуснем ли...няма да ни простят бъдещите поколения-

Много си се разкахърил! До какъв хоризонт тука виждаш тези 'бъдещи поколения'?!

комисионната, а на тия след теб майната им.

Особено е опасна генната модификация на тиквите, където последствията могат да имат силни социални последствия.

Нека първо да се докаже, че не е вредно и тогава да се ползва, а не обратното!Въпросът е, че трябва време и обективни изследвания, които са невъзможни в този алчен и неморален свят!

като не щете ГМО яжте валенки и ушанки, ооопс забравих че на вас самогон ви е достатъчен

не знаеш колко си прав! Все едно ти яж пестициди, а аз домашна ракия :))

Не ти си получи американския опит за хумор и сарказъм!Има терминал и самолети, като ти се яде ГМО - бегай към здравословната храна!Ъндърстенд!

мдаа.... щом е за внос на газ от Русия - не можело всяка страна да си прави каквото си иска, а трябвало да следва общите правила на ЕС....! .... но щом е за внос на ГМО от САЩ - тогава "да се предостави на страните членки повече свобода" - демек, по-зависимите страни (като Бг) ще клекнат на амер.корпорации.

Гмо дава своя резултат вече - четейки този форум виждаме поледиците!

Тровят ни като мухи! Monsanto, Du Pont, Dow Agro Sciences, Land O'Lakes...са безбожни изчадия! През 1974 г. тези световни престъпници предизвикаха пълен срив/с болестта Helmintosporioza/ на реколтата от царевица в CORN BELT на САЩ с цел да убедят американското правителство за разрешаване на ГМО! Просто не се спират пред никакви бариери! ТЕЖКО НА ЕВРОПА...СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ!

На оружие юнаци! Шефовете на Монсанто са шепа хора, а вие милиони! Как така не може да ги спрете?

Нашите фермери да спрат да купуват боклуците на Монсанто! Лошото е, че сортове им са адаптирани и устойчиви към почви с високо съдържание на алуминиеви наночастици, бариев оксид, кадмиеви соли и др., а нашите-загиват! Затова ежедневно самолетите на НАТО ръсят тези отрови в атмосферата! Успоредно с това се срива и здравето на хората - отчита се бум на болести, аномалии, моргелонс, дузина видове грип...

а после ще ядем некому дедовия

тъй ни тровят че вече сме 7 292 000 000

да не съм сгрешил числото ?

И кога да чакаме масите да възстанат и променят света! Ежеминутно в мрежата се "разкриват" пъклените планове на световните кукловоди, целящи изтреблението на човечеството, форумни "анализатори" разнищват с "хирургическа" точност всеки ход на илюминантите

Масите са по градинките, лочат бира, пълнят хипермаркетите, а революционния им плам стига само до някоя псувня в мрежата!

Пример за вредата от ГМО. Боко като малък си беше червена комунистическа тиквичка- редови пожарникар. Откак го генномодифицираха и финансово модифицираха от ЕС, вижте на каква свиня замяса! 150 октана министър, а гладни бивши учители по 57 килограма костна маса, ровят по кофите за боклук!!!!!

Ами да си учил за пожарникар, бе не за даскал.

Ако е вярна теирията, че човек е произлязал от маймуните, явно някой гени са се модифицирали.Може би за това човека е враг на природата. Хайде стига платени глупости. Всичко живо на този свят е генно модифицирано при еволюцията.

Няма такава еволюция, която да модифицира здрави гени, това е регресия. Позитивната изменчивост на организмите според условията е следствие от наличния генетичен материал, в който е заложено това да се случва, без самият генетичен материал да се променя. Всяка мутация на ген чупи нещо в него - затрива определена функция - и макар че в определени условия това би могло да увеличи шансовете за оцеляване, мутиралият организъм е болен и непълноценен. Пример: На малки острови, подложени непрекъснато на силни ветрове, са оцелели само сакати бръмбари с генетично повредени крила, които не могат да летят. Това се е случило, защото здравите бръмбари, които са можели да летят са често отвявани от ветровете в морето докато са летяли. Ето как една болест може да увеличи шансовете за оцеляване, като не добавя, а отнема част от способностите - това е то еволюцията.

Знаеш ли какво ще стане, ако топлината от печката ти се отдели не за години наред, а за няколко минути наведнъж? Ето това става, когато една бавна промяна милиони години се замени с внезапна промяна за няколко години. И ако печката би стопила само тъпата ти кратуна, то генната промяна би убищожила живота на земята. По-точно би го изродила. Обяснявам ти го относително спокойно, но не съм така спокоен, когато видя човек да може да пише, но да е толкова прост въпреки това. То бива тъпаци да се раждат, но чак толкова!...

Как Брюксел приклекна пред Вашингтон През 2003 г. САЩ, Канада и Аржентина атакуват Европейския съюз пред Органа за разрешаване на спорове на Световната търговска организация. Поводът е добре познат: законодателство върху ГМО, което според Вашингтон, Отава и Буенос Айрес било прекалено ограничително за ищците. А и те не са случайни: тъкмо в тези три страни се отглеждат най-големи количества ГМО. Към тях по-късно ще се присъедини и Мексико. В своята писмена защита тогава ЕС отчита големите пропуски в собствената си система за оценяване. А днес вече е готов да приеме напълно ГМО! Защо ли?