Време е за ”нова Европа”

Проектът Европа не се е провалил. Но ЕС бързо трябва да реши какви ще са приоритетите му в бъдеще. Ето как би трябвало да изглежда "новата Европа".

Обратно в новината

Коментари - Време е за ”нова Европа” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С други думи препоръката е: страните да се откажат напълно от своя суверенитет в полза на съюзната администрация. Да нямаш контрол над собствения бюджет означава да не можеш да извършваш своя външна и вътрешна политика. В замяна на какво страните трябва да направят това?

Европа винаги е дишала прахът на Америка. Дори ЕС беше направен по подобие на щатите. Само че Европа упорито гледа наляво и затова е на това дередже.

Европа се нуждае от еднакъв стандарт във всичките си страни членки. Точка по тоя въпрос, другото са бошлав работи!

Догодина ингилизите като излезнат от ЕС ще стане интересно.

Европа сега като никога има нужда от свещенник за упокойна молитва. Бог да я прости милата, хубава беше докато не взеха да си правят експерименти с нея. И сега от де го Христос да я вдигне от мъртвите!!!

Разликата м/у ЕС и СССР е, че СССР беше федеративна държава като САЩ. Докато ЕС е колониална сбирка - Германия, Франция и още някои командват останалите и налагат правила според собствените си интереси. Дребните като България само се кланят и изпълняват изисквания, които повечето пъти са в собствена вреда. Формулата за контрол е - пускаш евро фондове на местните управляващи, те започват да ги "усвояват" чрез свои фирми. Правиш се на сляп и ги оставяш здраво да нагазят в блатото. После им показваш, че им знаеш евтините номера и ако не изпълнят еди какво си - ще им събуеш гащите. Следва пълно подчинение. Спираш фондовете при "неправилните" партии и ги пускаш при "правилните" - така населението добре разбира кой е правилният избор на изборите. И даже дава доказателство "Ама на Бойко му отпускат фондове - значи е добър политик". Само гърците излязоха по-хитри и хакнаха системата.

не е необходимо друго да се пише - бих сложила много +.Но какво може ние хората, които просто живеем тук да направим?Оцобено като нас 60+

При голямото мюсулманско нашествие в началото на 8-ми век, в Европа е имало истински мъже, които са го отразили - такива като хан Тервел и Карл Мартел. Сега в Европа останаха само кончити и вурстове!

Брендо Някойси се е смахнал. Но ние - не! И добре разбираме, че Брендо и луди като него се борят за една "нова Европа" с минарета във всеки квартал и с гъсто представени бурки и бради. Не, мерси за такава Европа, Брендо, можеш да вървиш на ма.ната си и там да ръсиш акъл! Вземи и Меркел със себе си.

Щом трябва да се прави нова Европа, значи старата не струва. Оказа се погрешен експеримент. Хайде, разтуряйте тоя Европейски Съюз и гонете търтеите от Брюксел! Нека започнем поредния експеримент с некаква нова Европа! Абе знаех си аз, че Европейския Съюз ще има съдбата на Съветския Съюз!

Манго към Айшето: - Айше ма, шъ мийм ли старата Европа или направу да прайм нова?

"Време е за нова Европа"Ето как би трябвало да изглежда "новата Европа".: коренното население е заместено от африканци, афганистанци, муджахидини и на всяко кръстовище - джамия. жените всички - с бурки. а меркел ще проповядва от минарето, че шариата е част от германия и европа.

чакай да кажа и по статията: от нея гори и струи такъв ентусиазиран комсомолски плам, че нашите изпечени комсомолци (днес все висши партийци) направо ще потънат в земята от срам за тия недостижими комсомолски висоти. това доказва съмненията ми, че нещо не е в ред с тоя свят. повече от очевадно е.

Пишете глупости и се разтоварвайте.защо да анализирате, че вече е нова страница и за ЕС и за САЩ и за Русия и другите. Те с еобособяват д аси спасяват територииите , ама ние четем пиара на някои

КАК ес решава нещо си, а на практика се получава така, че всъщност нищо не зависи и нищо не се решава от ес !? Моделът е скапан отвсякъде и всячески ! Бетонните кратуни на които се преписват разни решения, практически са неспособни да произвеждат решения. Това е факт, който се потвърждава ежедневно и от много, много, много време!

Вярвам и все още вярвам, че България като влезе в ЕС е добро дело. Въпроса е обаче, какво се промени за 25г, че за този период страната не "дръпна" на пред, а усилено продължава да затъва, колкото и да гледаме розово. Очакваната модернизиранизирана и високотехнолигична икономика се оказа мираж и мисия невъзможна. Самите ние се превърнахме на страна "произвеждащи" бежанци, по норматив издръжката на един бежанец е 3 пъти по-голяма отколкото доходите на живеещите в България. Ако нашите СД-роми получат статут на бежанец, ами те ще са царе! И всъщност ЕС, САЩ и НАТО, като военна организация наложиха демокрация в Авганистан, Ирак, Либия, сега се мъчат да наложат в Сирия и реално какво се получава, от целия този район, като стадо овце, но овчарите организирани, "овцете" се стоварват в ЕС. Продължили с тези темпове, ЕС надали ще издържиа самият ЕС се прави на "ощипана булка", той самият иска бежанците, ега ти феномена. Идеята, която се пробутва да бъдем единни, ние и в момента уж сме единни, изпълняваме всички директиви на ЕС....., но резултат няма и не се вижда дори на хоризонта. Та по-скоро почвам да си мисля, че ЕС май целенасочено се разбива и разглобява. Процеса с бежанците, е масов, направо преселение на хора, съзнателно и насилствено. Същото "разглобяване" се наблудава и в Украйна. А щом мечката играе в комшията, тя .........

За сведение на непросветените ще кажа, че рапаните са вече непосредствено до плажа. А по-рано ги тралеха навътре в морето. Докато "големите началници" се намъдруват, "рапаните" от арабските страни ще допълзят до г-жа Меркел. Може би тази дама иска да слуша мюезин пред прозореца си?!

къде това ? под прозорците на жилището в берлин, където не можеш да се приближиш и до визуален контакт, или под прозорците на къщата за почивка, където ще те арестуват още преди да си стъпил на същата улица !? контактите на меркел с пришълците се свеждат до четене на словодиария зад 50 - 100 души охрана. как изобщо ти мина на ум, че нея по някакъв нчин я засягат проблемите които "решава" !?

Не възразявам срещу забележката. Уместна е, но не го възприемайте буквално

Отрязaнa глaвa лек нямa!Остaнaлoтo е вoдoпaд oт прaзни неoлиберaлни мaгии!!!

Русия е външен враг, ислямизацията вътрешен вие преценете кое е по-важно.

Враг 1 на Европа е Русия, която се опитва по всички възможни да я разедини и обезсили, за да може да колонизира по-слабите държави от съюза. Очевидно Нова Европа трябва да предложи успешна стратегия за борба с враг 1.

Яж повечко риба.

И това няма да му помогне. Случаят е безнадежден.

Какво е това Европа ? Лизачите на Саш !

" *Брандо Бенифей е италиански евродепутат от Демократичната партия. Със своите 29 години той е един от най-младите депутати в Европейския парламент." Що ли не вземе да дойде това п.шлеме да ми постажува във фирмата на 8 часа + колкото е необходимо, при петдневна работна седмица с един почивен ден, когато аз реша. Да го осигурявам на минимална работна заплата, като му доплащам половината от реалното на ръка. Ще му намеря прилична квартира под наем, апартаментче 38 квадрата, където ще си дели наема с другите 3-ма съселяни, пардон, съграждани, от Италия, дошли да си харчат тука пенсиите, че там не им се връзвало. Па тогава да ръси мъдрости и да прави деца, за решаване на демографския проблем на Европа.

Прост човек и силен вятър - нищо не може да ги спре! НЕДОВОЛСТВОТО ЩЕ ОТНЕСЕ ЕС КАТО УРАГАН

Дойче веле трябва да бъде разследвано за пропаганда, увреждаща националните интереси на Германия.

изисква равнопоставеност на страните,а не богатите-по-богати,бедните-по-бедни!Вън НАТО и САЩ от пределите на Европа-та те я унищожават,това е очевадно!Мюсюлманизацията на Европа ще й донесе пълен крах-пак дело на същите тези натрапници,,,,,,

да се вземе отношение по тези глупости и простотии!