ЕК: Технически България и Румъния са в Шенген

Технически България и Румъния са в Шенген също като останалите държави от ЕС, които изрично не са пожелали друго. Това заяви на пресконференция Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Технически България и Румъния са в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Технически живеем много добре, но фактически сме по зле и от СОЦА! Технически разпаднахме СИВ, за да ни натресат фактически директивите на ЕС. Фактически живеем зле и затова сме си виновни ние оставихме да ни управляват престъпници. Фактически сме пред революция, а технически е въпрос на време да се изтрепем.

Еми щом имаме всички права, защо е тогава цялата тая дадндания не мога да разбера.

Технически може би, но фактически е извън шенген. И ако това нямаше значение, нямаше да го коментират. Затова пиша шенген с малка буква, както и ес.

Да Ви с.ра на шенгена

Ама кой варди външната граница? Ние ли? Кой не е решил, той не е влезнал в България!

Момата е малко бременна.

Прочетете внимателно...всичко е ясно и просто!!! Човекът казва че България е в Шенген,колкото касае"хуманизма"и задържането на"бежанци","емигранти"и.т.н. в нейната територия(това е едно от първите неща които се урегулират).Ама България да пие една студена вода относно нейните граждани,защото те нямат шенгенски права. Технически погледнато България е в шенген.Реално погледнато,България е"технически"прецакана..... Да живее ЕвропаТА и нейната"справедливост","правда"и"демокрация".......

"ТЕХНИЧЕСКИ" и колата ми е изправна,НО стои в гаража,защото няма пари за гориво...

Добре де Европата разбра ли, че сме боядисали оная барака на границата или още не е разбрала?

не много поверителна информацията за това мога да я споделя - в една международна организация в петък пристигнаха нови инструкции за пътуване - беше отбелязано, че българия и румъния от първи януари се смятат за шенген зона. Уточнявам, че това не е институция, която взима решението или е свързана с него, но пък е достатъчно политическа и официална, че да разполага с лъжливи данни , освен ако не е административен гаф. Като цяло - най-вероятно тея съмнения с приемането ни са само медиен шум и реално вече може да се поздравим.

за коя неправителствена организация става дума, соросоидче!

Що ли технически не си е.... мамата

Значи когато трябва да вардим външните граници на ЕС сме в Шенген, а когато трябва да се движим свободно вътре в Общността не сме! Интересно какво ще кажат по този въпрос от Външно?!

в България знаят, че технически не е ФАКТИЧЕСКИ или ПРАКТИЧЕСКИ...:)) Ега си как ни третират като аборигени !!:(((

Този Черконе а и цялата Евро-комисия се подиграват с нас- технически сме вътре! ами кога политически и практически. Значи можем да издигнем стената по цялата граница с турция,Гъция и Испания го направиха отдавна! 3те кпп-та са предостатъчно! Иначе в средиземноморието е пълно с круизи-туристи 7 класа които италианците и испанците край канарите о-ви "без да искат" хранят акулите редовно от 5-6 години.

интересно ... Значи ли така създалата с ситуация, че сега, ако изневиделица пък поискаме да излезем от ЕС ще ни гарантират немедлено всички екстри за които до сега само си мечтаем и приказваме мо форумите?

ЕС технически е добре, практически е гола вода!

Така говорят европейските бюрократи - въртят и сучат както им е угодно.

за какво ни е Шенген като Сърбия още не е в ЕС, камоли Шенген. През Румъния и Гърция за къде ще пътуваме ? Още повече с тази бежанска вълна на ЕС не им трябва тази пакост

на тях им трябват блаканите, черно море, турця ... заличаване на исторически факти, производство на нова исторя, генно модифициране и т.н. и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хм може би понякога ше ти се налага да летиш... проверките са с час по-къси. този който има нещастието да се мотае често по летищата знае колко е досадно.

:О))) Това ми заприлича на онзи виц "не точно, ама около";о)

То с тази външна граница на Шенген дето я имаме ....

Така,една време,технически бяхме в комунизЪма.

Технически сме пълноправни членове и на ЕС, но нямаме право да работим навън и нямаме достъп до повечето програми за финансиране ! Защото реално сме най-бедните в ЕС ! Та техническите простотии ЕС може да си ги завре в ... е там където се боцкат "свободомислещите" дантелени европейци с еднополовите бракове !

Защо ми е тоя шенген? Да не ми напълни портмонето случайно???

Ти така и ще си умреш - прост , но дано децата ти бъдат част от Европа и живеят по-добре от теб !

трябва ни, за да може налазилата ни черна сган да се изнесе на запад. Ама на запад не им трябва такава беля, те си имат достатъчно черна сган.

Никакъв Шенген, докато подсъдимият Цецо Крадецо се разхожда по костюм из Брюксел.

абе честно казано и технически не сме говоти. Кой не е рекъл той не минал нашата "строго" пазена граница!

ocmpuemo@

Системата "Евросур", за България се тълкува като правописна грешка :)

бедният българин няма дори пари за билет , камо ли за дневни и нощни в Европа

Технически и теоретически, Мая М. е мой служител и мога да се възползвам неморално от нея, практически и фактически обаче, реално погледнато тя се възползва неморално от мен. Същото е и с другите управници, че и с евроамбриажите.

6 +

ЕК: Технически България и Румъния са в Шенген Политически май сме в Евразийския съюз.

Технически сме в шенген, а практически се ебават с нас...

технически не влезнат в затвора ще си останем там където сме - в задния двор на Европа и за нас ще се сещат само когато на някой трябва да се ударят няколко шамара.

барзат, изпусаха украина, поне нас да ни хванат! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Технически сме в Шенген, практически - на кучето под опашката, а физически са ни го напраскали без вазелин.