Коментари - Европа отбелязва 75 г. от освобождаването на Аушвиц | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Факт е, че "Аушвиц" е освободен от Червената армия. Тук мърдане няма. Червената армия, това са руснаци, украинци,белоруси,грузинци, арменци и още много други. Факт е също, че за освобождението на Полша са загинали 630 000 бойци на Червената армия. Никой никога не ги е броил по националности. Като се има в предвид числеността на населението на всяка от републиките, може да се прецени, че руснаците са някъде между 350 000 и 400 000. Добре е поляците никога да не забравят това!

Пропускаш нахлуването на Съветския съюз в Полша през 39-та и Катинското клане на над 20 хил. полски офицери.

поляците колко съграждани са избили ти е бедна фантазията, само в Сината полиция са служили 11000 поляци, които само те познай колко народ са изтрепали!

*Синята полиция

Регулярно се говори за Катин, но има факти, за които СССР поради социалистическата солидарност и да не обиди „братска” Полша премълчавал. После стана очевидно,че премълчаване било грешка и безсмислена „жертва”. В полско–съветска война (1919-21 г.) в полски концлагер били унищожени до 28 хиляди красноармейци (всеки пети), Военнопленни. Извинилась ли Полша? Не. Знае ли някой този факт? Не. Но с ентузиазъм обсъждат Катин.

крушката си има опашка... територията която съветите са "взели" от полша си е била изконна руска територия. все едно да кажеш че беломорието, западните покрайнини и Добруджа не са български.

Руснаците са избили също много народ. Но победителите никой не ги съди. А има за какво.

Нравственото объркване и подлостта на Полша е стигнало до там,че те искат от Русия парична компенсация (?) като пострадали от СССР, който както те казват бил „съюзник” на Хитлер. Впрочем, те искат повторно компенсация и от Германия, която е била вече платена. Русия дала живота на 600 хил. свои войници при освобождение на Варшава, която после била възстановявана с помощта на СССР. Половината от бетон в Варшава е съветски, десетки хиляди тонове храни били изпратени в Полша от гладуващите след война руски хора,които сами били в нужда. Краков бил миниран от немците и спасен от разрушаване благодарение на руските войници, а сега Полша връща … омраза и ненавист.

Добре де поляците са "криви" и "неблагодарни". Обаче същото "се получава" с Унгарците, Чехите, Румънците, Украинците, прибалтийците, Грузинците.... Е как така? Явно проблемът е в днешна Русия.

Проблемът на Русия в това,че много се раздавала за сметка на своя народ. Милиарди.А що касае народа на тези държави,та кой го питал ? Никой. А елита е васален, слугува на САЩ и по заповед не обича Русия.В политиката по принцип няма обич, а има интерес.Някой да обича БГ? Да не би САЩ? Ало,включи мозък.

До крадеца на ника 145: Ха ха....Русия се раздавала!!! Ха.Ха...!!!

Е те поляците както техния посланник беше казал, защо не бутнат Аушвиц, и не дигнат паметник на Адолф Хитлер на негово място!

Да, убивали са евреи в тези лагери...а другите убити в тези лагери какво, не са ли хора? 20 милиона руски жени, деца и старци и те не са ли хора? Или избитите милиони сърби, чехи, словаци, гърци, франсета, поляци и т.н? Не трябва да се прави разграничение между загинали хора, защото изкарват че само живота на юдеите е важен, и това отново поражда омраза към евреите!

След като във войната и в коцлагерите са избити хора от много националности, защо се говори само за евреите???

PEYTSCH

Да стане наци-празник. И да се раздават пари от Германия на всички...поравно. А на загиналите германци ? Цивилни от Хамбург, Дрезден и т.н. ?? Мълчание...

А полската продажна шляхта, какво точно празнува а?! Че са убивали и ловели евреи и са ги предавали на нацитата от СС ли? Това ли празнуват?

"...нацисткия концлагер Аушвиц-Биркенау, който е превзет от Съветската армия на 27 януари 1945 г. " Само от използването на думата "превзет", вместо правилната дума "освободен" и умишлено вложената негативна конотация, свързана със Съветската армия става ясно на коя страна се позиционира Дир-а в битката за подмяна на историята! Усетихте ли опита за манипулация???

Да, така е. Вероятно концлагеристите са се сражавали за всяка барака и за всяка газова камера за да ги опазят от лошите руснаци.

Всеки лагер е имал гарнизон, който го е отбранявал!

PEYTSCH

Американски филм показа влакова комозиция от товарни (конски) вагони които пристигат на немска гара от концлагера пълни с концлагеристи...Кой ? Кой ги е натоварил и организирал оттранспортирането им ? Не е СССР, не е САЩ. Сами са избягали, а машинистите са им взели по 2000 евро като на „бежанците“ ? Отговорът е, че самата охрана от хацисти и есесовци им помагат...Ама защо ?

D

"Заради политическото напрежение между Варшава и Москва на церемониите не са поканени войни ветерани от Червената армия, която освобождава лагера. Русия ще бъде представена скромно само от посланика си в Полша." Това доста прилича на тържествените речи на Плевнелиев на 3-ти Март, когато думата "Русия" бе табу. Проявите на русофобия навсякъде са едни и същи. Просто сценаристът е един и същ. Големият брат зад океана.

полската паплач все недоволна - от всички и всичко....

Какво общо има Европа за освобождаването на лагера, че да го чества... Те такива лицемери като евро-"лидерите" няма втори.....

Ами в лагера не са затваряли южноамериканци и африканци например.

" Безплатни татуировки и душ" - всеки класен курорт ги прадлага

И какво точно отбелязват без представители на освободителите на лагера.... То бива, бива лицемерие, ама чааак толкова.... Предполагам ще присъстват множество представители на наследниците на нацистка Германия, които лицемерно ще се "извиняват", както и нищо правещаите по онова време Америка, Европа в лицето на Англия, Франция и т.н., докато други са освобождавали и давали живота си на полска територия по това време....

Докато руснаците осовобождават нацистките лагери, в собствената им държава съществуват и се градят подобни. Както и на територията на социалистическия блок. Странно нещо е политиката.

Дай пример за такъв лагер, лагерници на съветска територия, брой на загинали и т.н. или спри да си съчинияваш простотии, за да се правиш на интересен.....

Попитай в търсачката на Гугъл и си отдели доста време за четене.

Явно че е имало някакво възстние и са се самоосвободили .... Щом не се споменава от кой!!!

Пише го.

Трябва да е с големи букви !!!!!!!!

Все едно отбелязваш рожден ден без рожденика.....

Била съм в Аушвиц/Освиенцим/ - от видяното там дни наред не бях на себе си! Дано никога повече да не се случва подобно нещо! Спрете да политизирате - загиналите не са били от никоя партия - били са просто хора! Вечна памет на загиналите в Аушвиц!

Никой не политизира, но цинично на церемония не е споменати хора, които освободили затворниците от този ужас. Редно е да се спомене за войници, които с цена на живота си освободили затворниците

Не сте ме разбрали и както винаги вие руснаците приемате всичко лично. Отдавам го на недоброто владеене на български език!

Вчера холанския премиер се извини на еврейте в Холандия, че са ги депортира ли и че след завръщането на оцелелите са се държали с тях гадно- Човек трудно може да си представи какво им е било на тези хора тогава-Извинение след 75 години - Кого топли това извинение и какво променя- Ние такова извинение не дължиме на нашите си еврей, повод за малка национална гордост- Когато говорят за Аушвиц ние просто може да вдигаме гордо глава, че нашите еврей не са попаднали там благодарение на човешкото отношение към тях-

Ти разби тъпомера !!! Научи се да пишеш на български!!!

Не се популяризира той фактът ,че всъщност България изпраща 11 хиляди евреи към концентрационни лагери в Германия. Но тези евреи не са били с българското гражданство. Евреи от западните покрайнини, къде България е поела административно управление. Така че място за гордост няма.

Да знаеме за това- Все пака нашите еврей са останали нали така , на територията на България- Не може да се зачерква този факт -Оцелелите еврей в родината са повече от тези 11 хиляди -

Който е видял Санкт Петербург, не може да го впечатли нищо в Западна Европа.

Това е лично мнение- Санкт Петербург е направен по подобие на градовете в Западна Европа, а не обратното- Има доста по красиви градове по света и по безопасни и по гостоприемни- За инфо туристите от Западна Европа ги водят до вратите на Хермитажа и взимат пак от там за да не им се случи нещо в града- Като ги и предупреждат за възможни опасности- Хайде сега да погледнема какво е положение в Париж наприме подобни истирии няма там- За инфо за мен най-красивия град на света е СОФИЯ защото съм родена там, да може на някой да му е сиво мръсно и прочие, но трябва да имаш очи за да видиш и неговата красота. След София следват Париж,Амстердам, Брюж, РИМ, Венеция и прочие

Аз съм руска възпитаничка и знам за какво говоря като става дума за ЛЕНИНГРАД, Не говоря просто така- Да неговориме за Москва, за която мойте руски приятели ми казват няма за какво да ходиш там може само да си развалиш мнението за града и дебело подчертават това не е безопасен град- Моето уважение към руснаците и Червената армия-

Осъзнаваш ли колко опасна тази злоба. Не е здравословно.Ще пукнеш някога.

Евалата. Не са присъствали ветераните, които са освобождавали концлагера, а държавата, която го е освободила, е била "предстравена скромно", ама за сметка на това всичките останали, които не са били там, се събрали да се тупат по раменете и да държат речи какво велико дело било това. И тоя Зеленски има дебелоочието да говори за хуманитарни ценности и премахване на омразата, хаха! Западът в пълния му блясък.

Да се поканят украинците е гавра с паметта на десетките хиляди евреи, убити от хората на Бандера и Шукевич, обявени за национални герои в днешна Украйна. Но за омразата и нейното пагубно влияние върху съзнанието на хората Зеленски е много прав. Това, че е постави именно тази тема в центъра на изказването си, дава някаква надежда. Ако, разбира се, е искрено, а не лицемерно.

.."Да се поканят украинците е гавра с паметта на десетките хиляди евреи".. Гоге, във войната с най-големия враг на евреите - фашизма, украинците са дали почти 7 милиона жертви! От 11 000 героя на СССР 1900 са украинци. Два пъти "Герой на СССР" са 22 украинци и един е три пъти "Герой на СССР". От 40 маршала на СССР 10 са украинци.

Искат не искат поляците не могат да променят историята, че съветската армия освобождава Аушвиц. Явно демонстрират глупоста си и простотията си като не са поканили подобяващо руснаците. Жалко за европейците, / поляците са начело/ че са станали заложници на сблъсъка на САЩ и Русия на територията на Европа.

Много удобно пропускаш факта, че тази армия за едни е освободителка, но за други не е. Трудно е за поляците да забравят, че тази армия ги нападна в гръб, докато се биеха с фашистите и окупира половината им държава. Трудно ще забравят и Катин. Ти би ли забравил тези неща?

Как може, отбелязвайки това трагично събитие (поне в статията така) да не изрониш една дори случайна дума за ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НА АУШВИЦ. Кои са те? Неизвестни воини? Има описание на ужас изпитали съветски войници първи видели там тонове кости, коси и други страшни предмети на някога живи хора и други следи от екзекуциите там на невинни хора. Немци акуратно складирали и водили стриктен учет на вещи на убитите,които използвали после за свои нужди. Обаче в статията има подробно описание на патосно изказване на Зеленски, който поощрява в държавата си нацизъм и антисемитизъм и дори не се явил но форума,където присъствали други официални гости.

“Тонове кости, камари коси, бидони с мозък и буркани с очи” , ти някакъв кандидат за “Шалом” ли си???? Няма да те вземат ако прекаляваш с измислиците, просто подържай официалната линия, тя и без това е тънка.

В Освиенцим са загинали не само евреи, а и руски военнопленници, както и забрани работници от окупираните земи.

ОТ 1 млн.жертви повечето са били евреи-така пишете!А колко са жертвите на други националности или за тях статистиката не важи?

SU-152

И спрете да повтаряти глупости от рода "има човек,има проблем........" Никога не го е казвал. Анатолий Рибаков , автор на "Децата на Арбат " му приписва тая реплика. Малко преди смъртта си в Америка си признава...........

В началото са твърдели, че загиналите евреи са 3 милиона и после всяка година са го увеличавали с милион до 6 милиона. Май твърдяха, че в цяла Европа всички евреи са били до 6 милиона и е невъзможно. Както и технически малките газови камери да убиват по толкова. В началото врагът на Хитлер са били комунистите и като влиза като агент в партия и взима властта, първо избива левите в собствената му партия. Забраняват 1933г. и комунистическата партия на Германия. В концлагери са били всякакви военнопленници. А тук е кощунствено, че не пускат едни от най-важните, които са ги освободили. Без СССР може би нямаше да броят оцелелите. И цялата история щеше да е друга. Примерно първата пусната атомна бомба щеше да е над Берлин. Кой знае още колко милиона убити и така нататък. С Денят на победата (за СССР) настъпва мирът в Европа. ЕС сигурно нямаше да има и никакъв просперитет, докато войната не свърши, което никак не е ясно как щеше да стане.

..."С Денят на победата (за СССР) настъпва мирът в Европа"... Съгласен съм! Обаче, защо цели 3 години след като е настъпил мирът, Сталин блокира западен Берлин и го обрича на глад и студ. Нали войната е свършила отдавна, нали червената армия носи само мир ? ЗАЩО?

Същата тази Европа ли,която премахва и осквернява паметници на Съветската армия чества ???И Зеленски не е ли президент на страната която в 21 век изгаря живи хора а осъдени няма вече близо 7 години???

И победиха червените!

FCK NAZI!

Протестърските гниди няма как да излъжат, че някой друг е освободил Аушвиц, а не СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!

Вечна слава на обикновения руски войник!

поправя - съветски войник, защото в съветската армия, която освободила Аушвиц имало и украинци и грузини, и узбеки и руснаци и татари и беларуси и много други народи.

Така е! Приемам забележката! Вечна слава на всички, увържали Ада на ВСВ! Поклон!

Навсякъде са синоним на нахални простаци, окупатори, убийци и изнасилвачи. Съветската армия е мразена не само в източна Европа, но и във всички бивши съветски републики. Съветските паметници навсякъде се изхвърлят на боклука. Всички страни, които назоват руснаците с истинските им имена - окупатори и изнасилвачи просперират. Руснаците вън обратно в кочината им.

ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ !!!!!!!!!!!!!

А , кога ще престане геноцидът в Палестина. Ако не беше втората световна война, щеше ли да има въобще някога - държава Израел ?

ЦРУ разсекрети документи за Степан Бандера: Фашист и агент на Хитлер ЦРУ разсекрети и направи публично достояние няколко хиляди архивни документа за Втората световна война, съобщава CNN. Сред тези документи са данни на американското разузнаване за украинския националистически лидер Степан Бандера и работата му за Хитлер.В документа американските разузнавачи характеризират Бандера като „фашист“ и „агент на Хитлер“. „На 30 юни 1941 г. украинският фашист и професионален агент на Хитлер Степан Бандера обяви възстановяването на държавата Западна Украйна във Лвов“, се казва в документа. Според САЩ през петте седмици на „държавата“ на Степан Бандера са били убити около 5 хиляди украинци, 15 хиляди евреи и няколко хиляди поляци. Документите са били разсекретени в съответствие със "Закона за разобличаване на нацистки военни престъпници." Степан Бандера е бил водач на Организацията на украинските националисти и украинската въстаническа армия, забранена в Русия. Тези организации имат много престъпления зад гърба си. Едно от най-известните е клането във Волин, когато през 1943 г. е унищожено полското население на Волин. .... Толкова за ункраинският НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ! Мда, в Украйна фашизъм "няма".

Няма нужда от документи, все още има поляци, които помнят Волинското клане, при което са избити десетки хиляди поляци от т. н. Украинска въстаническа армия, за да прочисти етнически района. Същото е в Белорусия.

И нази на освободиха на 9 септември 1944 г

И какво - още ли те мъчно за Кристалната нощ?

Зеленски говори за омраза, която трябва да изкорени човечество, и в същото време не са поканени ветерани ,които освобождавали затворници от лагеря, рискувайки с живота си? Този запад в лицето на Полша и Украйна е център на омраза и мракобесие. Отврат! Наистина както слушаш плювните и виждаш отношение на народите, които дължат живота си на съветската армия - почваш да мислиш - може би Хитлер е бил прав? Може би те наистина е по-низша стъпен на човешкото развитие, щом не изпитват нормално човешко чувство на благодарност.

Е нали ви бяха благодарни 50 години, какво искате повече? По скоро се замислете, защо поляци и украинци (уж стари заклети врагове) седят на една маса и празнуват с останалата Европа. А Русия я НЯМА!!! Помислете, но моля ви не обвинявайте Сорос, Тръмп, САЩ, Темплиерите, Жидомасоните или Световната конспирация... Защо Русия НЕ Е ТАМ???????

абе друго си е да се правиш на луд.... всички знаят, че урките са били пазачи и екзекутори в тия лагери! ама не е политкоректно в днешно време...червеноармейците след някоя и друга година ще ги изкарат едва ли не, че те са пълнили вагоните за лагерите. не че в Сибир не е имало подобни... но не е имало освободители със светкавици на челото, дето да са успели да стигнат до тях.

Абе друго си е да си невежа. Укрите били "пазачи" в лагерите. Сигурно пазачи е имало и власовци!

Стига вече с този Холокост! А арменският геноцид! А милионите в Африка и Югоизтична Азия, и тях ли ше опяваме след 50 години!

Следващия път руснаците няма да освобождават никого, включително и нас! Така поне няма нужда да ги викат по честваниа.... А къде е шалом да реагира или в полша не може щото номерата им там не минават като тука

Срам за Полша, срам за Европа е отсъствието на Освободителите!!!

Интересно непрекъснато се говори и пише само за жертвите и то избирателно. Защо никой не спомене за еврейските спонсори на полуевреина Хитлер или това е забранено???

Зеленски какво прави там ? Днес той е президент на Украйна, в която върлуват неонацисти

Единствената история , която е забранено със закон да се дискутира и оспорва. Това според вас - защо е ? Защото ако се рови и аналзира излзиа, че такива събития не е имало... По лесно е със закон, съд и затвор - да се затварят устите на мислещите.

Ревизоре, ако не е имало такива събития, какво биха казали все още живите освободители???

Пичага, човека пита , защо историческо събитие се забранява да се дискутира със закон. Оттам да тръгне спора.

Това честване е подигравка с жертвите. Тези, които са ги освободили не са поканени а тези , които са ги избивали ,,почитат" жертвите.

Срамно и тъжно! Държавата на която оцелелите от лагера хора дължат живота си няма представителна делегация!!! Просто не са поканили никой!! Само посланика щял да присъства, а от Германия сигурно цяла група! Хора, които подменят историята и налагат омразата щели да празнуват освобождаването на лагера!

Милионите други -кучета ги яли