МААЕ измери ниски нива на радиация в Европа

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е засякла много ниско равнище радиоактивен йод в Европа.

Обратно в новината

Коментари - МААЕ измери ниски нива на радиация в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съобщението е тревожно. Налага се да бъдат взети спешни мерки за повишаване на радиационния фон до нормалните нива.

Относно свещите СВИКВАЙТЕ! Колкото до атомните централи те така или иначе ще спрат или ще избухнат до краят на 2012 г. Изборът си е наш! Радиацията ще расте, по много причини! Поне един от реакторите във Фукушима се охлажда в момента директно в океана. Останалите са достигнали достатъчна дълбочина и не са опасни за хората. Няма тонове плутоний, но и десетките килограми стигат за да е смъртоносен за всички животински видове този остров. А бе както казва колегата пийте си ракията, докато я има де!

Пълно затъмнение за тоталното радиоактивно заразяване на океана въздуха и храните.То продължава!!Фалшиви данни "успокояват" света който ще понесе последствията на общо 160 тона уран и плутоний от 4-те реактора.Япония не притежава потенциал да спре атомния АД!!Жалко че у нас спецовете мълчат за апокалипсиса който е ФАКТ.

Ти хич не си добре!! Имаш ли си представа какво значи 160 тона уран и плутоний ? Пий хапчетата и спирай научно-фантастичните филми.

Не че е важно но до този момент Япония преработва ядрените отпадъци на френските и английските атомни централи, превозват ги с две корабчетата на всеки три месеца.

Пийте си ракията и не се бойте :)

Алчни нещастни идиоти са готови да затрият света само и само да имат ПЕЧАЛБА от АЕЦ. Ми не разбрахте ли, кретени такива, че радиацията е убиец и че никой не може да се скрие от нея, дори и тези, които печелят милиони от бизнеса с ядрена енергия. И че нищо не е в състояние да гарантира 100%, че аварии няма да се случват никога. Гълтайте сега таблетки йод и се молете да не пипнете рак на щитовидната жлеза. НЕ на АЕЦ !

И осветлението ти скъпа приятелко ще е "лой с конец"...

На кого ще му трябва осветление при радиационна катастрофа, уважаеми Мики? ... Е, да, може и да се появят устойчиви мутанти с по две глави и три крака (справка - Украйна след 1986 г.) ...

И аз не ви разбирам логиката,ако я има изобщо...закахърила се за свещите/ сякаш баба ти и дядо ти не са живяли на тях,че и по-щастливи и по-здрави са били/,а не мисли за последствията от катастрофалните последици за човешкия род от прогреса на АЕЦ.Ми то няма да има кой да пали свещи, драга/драги...Наистина си мисля,че на някои хора не им се отдава много мисленето...

Абре Мери! И ти ли преждевременно прекрати средното си образование, мила? Щот иначе щеше да знаеш, че освен ядрена енергия друга няма открита. Просто друга не съществува. Т. нар. алтернативни са производни на ядрената, т.е. същото. Това не означава, разбира се, че трябва да си вариш картофи у вас с печка на ядрено гориво. Това означава, мила, че ако искат такива като теб да се раждат в огромни количества и в бъдеще, и да бъдат успешноизхранвани и обслужвани някак си, то трябва да се задоволите с истинското положение на нещата и да не замърсявате ефира с простотии.

Абе, много простотия има тук. Какви глупости говориш, как алтернативите са производни на ядрената енергия? Ти май си пропуснал/пропуснала часовете по физика в 8ми клас...

Днес ниски ,утре много високи.

Пак ли радияция ни гази:) Като гръмна чернобилския реактор първо пострадаха страните от северозападна Европа, и както обикновено се намериха от ония зелените,ама не човечета а активисти , които изкараха графиките за радиационно замърсяване на континента и се оказа че Австрия е била десетина пъти по-замърсена 15 години преди инцидента. Никой обаче не може да обясни като как се е получило това- едни твърдяха че е остатък от атмосферните ядрени опити(само че те са провеждани предимно в южното полукълбо), други пък разправяха че в Австрия имало закопани ядрени заряди но в крайна сметка за почти 30 години не съм срещнал що годе свястно обяснение защо аджеба тук-там радиационния фон току подскача насам-натам.

Не се бойте!в България радиация няма! няма и да има никога. тя ни прескача :)

Помнете ми думата това са някои европейски мърлячи

Поредното доказателство, че на некадърни, самовлюбени и безотговорни нации като японците не трябва да се разрешават АЕЦ-ове ! Замърсиха планетата с проблемните си АЕЦ-ове, десетки хиляди по света загинаха заради дефектните им коли, над 705 от енергията в жълтите страни се добива по мръсен и вреден за природата начин - въобще на варвати като жълтурите не трябва да им се дават Европейски и американски технологии - да сглобяват касетофони и да садят ориз - друго не могат !

Поредното доказателство, че има user-и, на които РАБОТАТА им е да пишат такива флеймстартери. Ламер. Да беше бъзнал друга струна, щеше да има повече ефект, примерно: "ААА, а то и Чехия ли има АЕЦ??? Защо ние трябва да затваряме нашия???"

Поредното доказателство, че България е пълна с идиоти. Ти имаш ли представа за какво технологично развитие иде реч в Япония. Японските автомобили вече 20 години са най-здрави, най-сигурни и най-икономични. Перидоът на полуразпад на Йод-131 е 8 дни, а аварията беше преди 8 месеца. Капиш?

Грухчо, централата във Фукушима е със сигурност доста по-стара от теб и от мен. От 1971 до 1978 са въведени в експоатация и 6-те реактора, които предполагам знаеш , че даже не са японски 3 от тях. Това че правят колички с екстри , не означава че са върха на сладоледа навсякъде. Може би знаеш и, че една част от Япония е на 50Hz, а другата е на 60Hz, голямо недоразумение нали. Докато едните си правели по европейски начин нещата , не питали другите какво правят, а те ги правели по американски стандарт. Така че Грухчо, наистина не си прав.:)))

Интересно, двама мои познати, здрави и яки мъже, починаха от бърз рак наскоро! И двамата са работили навън цяло лято... А user e ужасно прав за японците!

Извинявай, ама ти от коя толкова развита държава идваш, че си позволяваш да критикуваш такава световна сила като Япония? Ние да имахме такава индустрия като тях отдавна щяхме да сме съсипали света!

без индустрия като тях успешно съсипваме!

Ето , че има и мислещи хора. Поздравления за почти единствения адекватен коментар.На същото мнение съм за дръпнатите...

Уви, очевидно не си сред тях