Кабинетът отпуска 750 млн. лв. по спрени европрограми

Кабинетът разреши на МФ да отпусне 750 млн. лв. за финансиране на европроекти по Оперативните програми „Околна среда“ и "Регионално развитие".

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът отпуска 750 млн. лв. по спрени европрограми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОже би сега е момента да се вземат тези пари за изграждане на язовири и заздравяване на язовирни стени и засаждане на дървета. НОрмално е да бъдат включени безработните в тези проекти.

Най-гадното ще е, когато след 1 месец ГЕРБ спечелят изборите и от ЕС пуснат парите по всички "замразени" програми.. Ей тогава ще ми се реве от мъка по терличките на Станишев!

Станишев ще направи всичко възможно това да не стане.

Дааа, ГЕРБ-ерската лейка се заобажда. Европейската комисия спря финансирането на проекти, от времето на ГЕРБ, заради забелязаните далавери по тяхното изпълнение. Но гербаджийската попара я сърбат следващите правителства...

ШЕСТ ПЛЮС БРАВО И ВСИЧКИ ДРУГИ АДМИРАЦИИ НЕ Е ТРУДНО НО КАКТО КАЗВА РЕКЛАМАТА НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ ИСКА И АКЪЛ

Ако комунистите и турците бъдат наритани от властта, от Европа ще отпуснат фондовете пак. Но с тези жалки марионетки на Москва и Анкара, подкрепени от алчните глупендери Атака никой нормален европеец няма да даде и пробит цент на тази крадлива пасмина. Затова гъбарите да мислят като ходят до урните на 5-ти. Колкото и да не ви харесва червени чугуни, Боко е единствения вариант за каквито и да е нормални отношения с ЕС.

Алооооо, нали уж нямаше пари в държават, а какво стана харчене като за последно...

Още малко факти за късопаметните и дебилните: Правителствата, които ни управляват след това на ОДС /начело с Ив.Костов/ са сл.: - НДСВ на С. Сакскобурготски - Тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ - ГЕРБ - Експертното на БСП и ДПС

Ако може нещо сигурно да се каже от тази справка е че БСП е нанесла наъ големи вреди на държавата!

Драги кутефчита и сидерОВЦИ. Колкото по неверни и глупави изказвания правите, толкова повече качите рейтинга на ГЕРБ.Чудя се кой и за какво ви плаща.Продължавайте в същия дух.

България е на 1-во място / РАЗГЕЛЕ да сме и първенци в Евросъюза !/ ПО ИЗМАМИ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА ПО УСВОЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ! След нас следват Дания, Италия и Румъния.Това е информация от снощи, съобщена в една от нац. телевизии. А по друга класация сме на 24-то място в ЕС по усвояване на средства от ЕС!

В момента най-правилният ход е да спрем всички програми! Вярно, така ще загубим милиарди, но ще бъдем равни в мизерията! А няма нищо по-гадно от това да видиш, че някой работи и върви напред и да няма как да го прецакаш! По-добре да съм гладна и проста циганка, но мръсните гербери в София да нямат магистрала Хемус, по която изнасят куфари с пари, откраднати от мен! По-добре да няма пречиствателни станции, защото тогава не само на мен ще мирише на фекалии!

Тъй... настоящий комунист!

Това и най големия враг на България не би го написал!

Забележителен коментар! Смял съм се с глас. Най-точно си описал мисленето на идиотите в България :D

С тези умишлено шизофренни коментари, човек се чуди дали сте БСП Лява България или ГЕРБ- КОМУНИСТ , а най-вероятно, ако съдя по сърпа и чука, болшевик!

Тролчета, изроди мои, как да я обърнем тази новина от хубава на лоша,че днес съм махмурлия и не ми работи главата? Оставям да импровизирате. Хайде , балъците трябва да са в мъглата!

"Всяко левче за асфалт са две пропуснати кебапчета!"? Не е ново, но работи идеално!

Дообре Красная! Спускай точките днес!

Още ли си тук? Каза ти се да се преместиш в темата за Украйна!

ли си, че някога е работила ? Не личи . И вземи изтрезней първо и тогава се обади тук :))

Пари към България ще дойдат, когато спечелим доверието на тези който ги дават, а това ще стане ако повече НЕ ДОПУСКАМЕ такива недоразумения като ореховото правителство да ни управляват и като това на още по предната тройна коалиция БКП/БСП - ДПС - НДСВ!

да живее Боце месията :) Те ги спират, а ги пускам :)) Снимам се с дечица и... Меркел :) Ма, че преди това направих всичко да ги спрат - забравете до изборите :)))

Да беше поне се научил да пишеш и да четеш нямаше сега да драскаш подобни небивалици в словоред който само простаци като теб биха разбрали!

Герберските хиени и протестерите ликвидират държавата.

Ликвидираха ти промития мозък на тебе!

Хиените са червените боклуци който ни докараха до това дередже, след режисирания дворцов преврат през 1989 година и насам ограбването пак от същите! Ама промития ти мозък е толкова свит че не може да го проумее!

До Лейката, ОРС и ЗЪЛ ДУХ: тук сме фифти фифти. минете по темата за Украйна, че там сме зле!

Нека краденето започне сега....

Тия от назначения от куклата на конци се самозабравиха!!!! Кой им е дал правото да теглят заеми???? Естествено, че след това Винету ще разполага с тях!!!!

Лейката пак се е развихрила :) IP-то и е от някой офис на ГЕРБ, я в Каспичан, я в Горно Уйно. Лелки, влюбени в Император Тиквоний има само по тези места.

Банкя! Средният минерален басейн!

Народът трябва да излезе на улицата и на покаже на това герберско Правителство, че тотално бърка функциите на държавата! На държавата никой нищо не дължи, а тя е длъжна на хората! Длъжна е да: 1. Бъде безвъзмезден източник на средства за строеж на къщи, за които дори собствениците им не са дали 80 лева годишно за застраховка 2. Да плаща високи пенсии срещу ниски вноски 3. Да плаща социални помощи на милиони хора, дето един лев не са й дали 4. Да осигури швейцарско здравеопазване срещу 9 евро месечна вноска и то от 30% от населението 5. Да организира ежеседмични кулинарни оргии с алкохолен привкус 6. Да намали и напълно премахне всякакви данъци и такси. 7. Да забрани касовите апарати, дето бъркат в джоба на честния български търговец 8. Да принуди ЕС да дава милиарди, а ние тук да ги крадем и нищо да не правим с тях Който е ЗА исканията ми - да се прегледа! Спешно! И безплатно, понеже най-вероятно е ром.

Те такова нещо го няма никъде , а ти искаш в България да стане! Та нали държавата това са хората! А че сме си крадливи и мързеливи това вече е голям проблем и затова ще спират парите по различни програми и няма да има големи инвеститори тук!

Абе не ме интересува, бе! Аз, ние, имаме ПРАВА! Държавата е длъжна! А герберите имат задължения!

Пропусна да добавиш: 9. Държавата е длъжна да започне разследване и тикне зад решетките Б. Борисов за ръководената от него огромна корупционна машина за източване в частните му джобове на обществените средства - както българските, така и международните.

Абе защо ЕС отпуска пари по програми, а тия дето най-много викат против Еврогейския съюз прибират парите? Що не си вземат пари от Евроазиатския съюз те?

А КОЛКО ЩЕ ВРЪЩАМЕ НА МВФ ТОВА ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА НЯМА НИЩО ДАРОМ ТУРЦИЯ С ЕРДОГАН ГИ ИЗГОНИ ОТ ТУРЦИЯ ТИЯ ОТ МВФ И ЗАТОВА СА СЕГА НО ТОЗИ ХАЛ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ А НИЕ ВМЕСТО ДА ПЛАЩАМЕ НА НАРОДА СИ ПЕНСИИ НАД 1000ЛВ ПЛАЩАМЕ ЛИХВИ НА МВФ ТОВА Е САМАТА ИСТИНА

Как да ти го обясни чевек? МФ - Министерство на Финансите, МВФ - Международен Валутен Фонд. Чети преди да тролиш!

Отново продажното малко сайтче ни поднася информацията по УГОДЕН ЗА МУТРАТА НАЧИН!!! Това е ЗАЕМ хора, ЗАЕМ който след това МУТРАТА да харчи!!!!

троловете станаха 4

Виж си как ти изглежда ВОЖДА и тогава говори за тролове, ТРОЛ!!!

...а ние - данъкоплатците, да плащаме.

ей!!!

във форума виждам 3 трола на които им плащат крадците и 7-8 нормални човека.

Аз не им чета ДРАСКАНИЦИТЕ на тия червени тролове! Направиго и ти, не им обръщай внимание!

как може бялото да е черно.

Така е но би ли назовал троловете за да преценя дали си прав/а .... За мене троловете са "Красная Кухая Лейка" "орс" "Морсквалик" или визираш други ?

Не се прави че не знаеш... всичко знаеш ти.

ДА СМЕНЯ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ КАДРИ В КЪРДЖАЛИЙСКО НАЛИ СТЕ СЛУЖБЕНО ПАРВИТЕЛСТВО А НЕ НА ГЕРБ ЗАЩО НАЗНАЧАВАТЕ ХОРАТА НАЗАНЧЕНИ ПРЕДИ ОТ ГЕРБ АКО СТЕ СЛУЖЕБНО И НЕЗАВИСИМО ПРАВИТЕЛСТВО НАПРАВЕТЕ КОНКСУРС ЗА ДАДЕНО МЯСТО ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ ИМА ИЛИ ТЕЗИ СА НАШИ СТАРИ ПРИЯТЕЛИ И ТЕ ЩЕ СА ПАК

туй са най шмекерските програми

ще бъдат възстановени ама кога ли .... по-скоро са джобни за изборите

Нали нямаше пари - нали България беше фалирала - откъде се намериха милиони за президенството и близо милиард за фондовете ? Защо мутрата от Банкя излъга, че държавата била пред финансов апокалипсис ? Реално Орешарски остави 8,9 млрд. резерв (по данни на служебното правителство), а мутрата от Банкя остави само 3,7 млрд. когато го изгонихме ! Защо милиционера лъже и докъде смята така да стигне с лъжите си ?

Ами малко са. Разпилени са. Харчени са за простотии. То все има пари, но в очевиден недостиг. След БСП винаги е било тежко. Само този път не постигнаха икоомически спад, понеже ги допуснахме само една година. След втората щеше вече да има спад. И кредити. Така е било винаги, та за това ги махнаме навреме. Ние, които помним де. Иначе вие късопаметните помите само 5-те лева отгоре на пенсията. Но толкова памет не стига, за да се прави демокрация и държава. Иска се повече.

Мутрата сигурно командва и синдикатите,които заявиха,че положението е тежко,благодарение на кретена Чобанов.Бих добавил и останалите кретени от сбирщината на Орешарски...А малцината,които още не са разбрали какво остава след хомодружинката,са неспасяеми олигофрени,като...Нали се сещаш?

...докато дойде пак на власт, за да НИ граби пак.

БATKO

Нали уж нямаше никакви пари, когато да се помага на пострадалите от наводненията? За бедстващите няма, но уж за асфалт има. Или по-точно си ги отпускат на своите фирми, които да ги отклонят за купуване на изборите.

Това са пари, които ЕС ще ни възстанови. За бедствията трябват пари, които идват от бюджета и никой няма да ни даде. Защо в държавата няма пари след толкова заеми питай червендалестото момче, което се подвизаваше като финансов министър цяла година.

След като ни проглушиха, че държавата е фалирала, от къде са тези 750 млн. лв. Щом ги отпускат значи са в наличност. Много е важно да се види и кои строителни фирми ще получат най-големите плащания и няма ли да се окаже, че те се близки до ГЕРБ и ДПС.

Морския, я по-кротко малоумнико за да не те удавя в една капка вода!

Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предпроемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо по-умно от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!

Не! Този път ще имигрират калпавите.

Докато е време спри да пишеш откровенни глупости.

Тоя филм със спирането на фондовете го гледахме вече.Идват добрите-пускат ги,идват лошите-спират ги.Ку.....нските номера на ЕНП са ни вече познати.Само дето когато герберите управляваха и имаха милиарди излъшък,имаха и милионите от еврофондовете и какво стана със стандарта на хората????Пари до обикновените хора не стигнаха.Подизпълнителите не получаха пари,работниците по магистралите ходеха гладни на работа.....

Не видях да се предвижда асфалтиране на разкопаните градове по изграждането на т.нар. "Воден цикъл". В момента няма улица, по която може да се мине без да се изкриви биелетка или скъса носач.

Оня ден ходих на гости в Банкя. Егати ужаса е с тоя "водин цикъл"

Махнат ли червените кърлежи-нещата се подобряват...До такава степен са крадливи и некадърни,че е достатъчно просто да се разкарат и нещата потръгват....

Тези пари, които се отпускат са от червените бе катил - оставиха 8,9 млрд., докато твоят демократичен мутраген остави 3,7 млрд. след изгонването му ! Но откъде акъл в чалгаджия !

Оставили са цървули. 8.9 милиарда, от които милиард задължения и 2.5 милиарда държавен заем :-) Ти не си ли забелязал, че БСП винаги лъжат за размера на резерва? Това им е вечният трик за глупаците. Предишният също беше 8.5 милиарда. Но се оказа, че дължали 1.5-2 милиарда за неплатени поръчки н абизнеса, разбирай заплати на хора и пари за развитие на бизнеса. Освен това добавиха 2.5 милиарда разход за паенсии по швейцарското правило. Да те светна, че Швейцария намали с 10% пенсиите зарди световната криза. Комунистът е с червясал мозък и не може да мисли. Глисти щъкат из главата му и го гъделичкат да прави невиждани простотии. И да лъже, и да вярва на лъжи. За това при комунизъм винаго е бедност. Пренаасят манталитета набедните в управлението на държавата. От което бедните обедняват още повече. Я ми кажете една европейска комунистическа държава да е по-богата от една некомунистическа европейска държава. Имам пред вид дори само богатството на хората, включително и работници, и селяни. Я си заврете главите в задниците на топло и чакайте да ви изработим за филия хляб, некадърници!

С тези милиончета временните бандюги на Офшорко Плювналиев здраво ще се наБлизнашкат! Хич не си губят времето, евала...

Каква Околна среда?! На нас ни пука за околната среда само ако става дума да спрем добива на българска газ и нефт! Какви магистрали?! Хората искат кебапчета, не асфалт! Опорните точки не са се променили, защото и хората са същите.

Ей , гербаджииска подлого смени малко опрната точка -"хората искат кебапчета а не асфалт" едно и също .Хората искат нормален живот а не някакви луди простаци , като ментора ти Бойко да определят съдбата му .......Ясен ли съм или да повторя , като за малоумни , като тебе -Айде У лЕво

Хората няма какво да искат - хората трябва да работят и да постигнат това, което искат! Да чакаш ти някой нещо да ти даде, особено пък политик е по-тъпо от това да гласуват 15/15, че да се застраховаш двойно, че твоя човек ще го изберат!

Извинете, ама сте в малка грешка Не е "Айде У лЕво", а е "България у лево". Обмисляхме и вашето предложение за слоуган на Партията, но не ни хареса.

Лейке, добре знаеш, че спрените пари са за период в който управляваше твоя любим Тиквун ? Нали ?

Гаранция! Горкият Тиквун - само му спират парите! Два пъти вече..! Единият път като Тиквун беше Финансов министър, а вторият когато беше Премиер.

"Ако правителството не бе гласувало тези средства, парите от ЕС щяха да бъдат изгубени". Хубаво че все още има хора които имат знанията и капацитета да оправят батаците на червенопембената мафия!

БATKO

Ама ти верно ли им повярва на тези крадливи лъжци. Наивен си като тригодишен.

Защо днес в дира няма никакъв материал или снимка на Тиквун?

ОтпускаМЕ... от бюджета. А са спрени заради ГЕРБ и безобразията на тяхното правителство. Глупостите на комунистите ще станат ясни след 1-2 години.

абе не ми е ясно - сега като ги отпуска бюджета, после, когато ни ги върнат /АКО/ те пак в бюджета ли шь идат или къде ?