БСП и ГЕРБ се скараха люто за еврофондове

БСП и ГЕРБ влязоха в лют спор и си отправиха хапливи подмятания по усвояване на еврофондовете. Според БСП има риск те да бъдат спрени.

Обратно в новината

Коментари - БСП и ГЕРБ се скараха люто за еврофондове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НА ХОРАТА И СЪМ ОЗАДАЧЕНА ОТ НЕВЕЖЕСТВОТО! СРАМОТА! ИМА КЛАУЗИ/УСЛОВИЯ ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ И АКО ТЕ НЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТОГАВА НЯМА ЕВРОФОНДОВЕ! ЯВНО В СЛУЧАЯ Е ТАКА! БОРИСОВ НАПРАВИ СЪЩОТО И ПРЕЗ 2013 Г. КОГАТО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, НАПРАВИ ГО И СЕГА! НО ВСИЧКО ТОВА ГО ПРАВИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, Т.Е. ЩОМ НЯМА ДА СЪМ НА ВЛАСТ, НЯМА ДА ГИ ДОГОВОРИРАМ И НЕ ГИ Е ДОГОВОРИРАЛ! ЕГА ТИ ЗЛОБАТА, ЖЛЪЧТА, ОМРАЗАТА У ТОЗИ ЧОВЕК!ЧЕСТИТО НИ БЪЛГАРИ ЗА 2-РИ ПЪТ СПИРАТ ЗАРАДИ БОРИСОВ ЕВРОФОНДОВЕТЕ! ОСТАВИ НИ В КАЛТА, УТРЕ ОТНОВО ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО!

КАКТО СЕ КАЗВА, ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА !!! ТЕЗИ УСЕЩАТ КОЛКО ИМ Е АКЪЛА, И ЗАПОЧНАХА ДА ПЛАЧАТ !!! СЕГА, ЗА ДВА МЕСЕЦА, ЩЕ НИ ВЪРНАТ ОТНОВО В ЗАБАВАЧКАТА !!!!

ДОПУСТИМО Е САМО ЧОВЕК ИЗЛЯЗАЛ ВЧЕРА ОТ ПЕЩЕРА, ДА ВЯРВА ЧЕ ЕВРОФОНДОВЕ СЕ ОТПУСКАТ НА ПРАВИТЕЛСТВО УДОБНО НА ЕС И САЩ! ЕВРОФОНДОВЕ СЕ ОТПУСКАТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, КОИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНИ И ДОГОВОРИРА! ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ НЕ ГО Е СВЪРШИЛО, ТАКА НАПРАВИ И ПРИ ПОДАВАНЕТО НА ПРЕДИШНАТА ОСТАВКА, КОЯТО И ТОГАВА Е БИЛА ЦЕЛ! НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ ПО ТОЗИ ГРОЗЕН НАЧИН СЕ РАБОТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!

НАБОР 41, БСП СИ ЗНАЕ КОЛКО ИМ Е АКЪЛА! В СЛУЧАЯ БСП КАЗВА ИСТИНАТА! ЖАЛКО ЗА ТЯХ, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ПОСТАВЕНИ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, НО ПО ЖАЛКО ЗА НАС, ЗАЩОТО СИ ОСТАНАХМЕ ОВЦЕ С НЕНАПИСАНА ИСТОРИЯ ОТ ЗАЯЖДАНЕ, ЖЛЪЧ, ЗЛОБА, ОТ РАЗДЕЛЯНЕ НА СИНИ, ЧЕРВЕНИ, ЛИЛАВИ, ПЕНПЕНИ!

Глупости- нали си избрахме генерал що е съде само за ЕС и НАТО. Сега и до Брюксел ще се разходи, ама не знам с Десито или без нея.

БСП-то са изгладняли. И сега, когато се канят да цицат от държавата - греда! Спират еврофондовете. Но...... чакайте другари. Тя рибата още в морето, вие мрънкате че тиганът ви не бил подходящ. Първо, няма никаква гаранция че бСП ще състави правителство. Точно обратното - като се осере служебното правителство на Лайньо Радев комундетата ще видят власт на кукуво лято. ББ има опит в тия неща. А и от руско-съветското посолство не могат до безкрайност да залагат на губеща карта, каквато е БСП. Нека да видим какво стана на втория тур на изборите за президент. На принципа "всички срещу ГЕРБ" Лайньо Радев спечели малко над 60%. Но на първия тур гласовете на БСП бяха доста по-малко. Какво искам да кажа - и на тези избори БСП ще има по-нисък резултат от ГЕРБ. Нещо повече с включването на нови играчи в изборите, резултатите на БСП ще падат. ГЕРБ достигна своя минимум и от тук нататък, каквото и да стане резултатите за ББ могат само да растат. И още нещо многго важно. ГЕРБ е желан партньор от всички. С много малки изключения. И в същото време никой не иска да се коалира с БСП. Може би само ДПС и АБВ ще са склонни, но и това не е сигурно. Така че най-вероятният сценарий, ако ГЕРБ не успее да състави правителство е избори до дупка. Което може да доведе освен до спирането на парите от ЕС, и до отнемане на председателството на ЕС. Което вече наистина ще бъде резил. Но резил за Лайньо Радев. И за БСП, които го подкрепят. Така че БСП няма полезен ход - кавото и да направи все ще е зле за тях.

И тука соросоидите се активизирали, пръскат плюнки и псувни. Защо не ходите на работа, бе! Или вие това работите.

А дано ви ги спрат еврофондовете да видим откъде ще крадете?!

Много ясно си личи ,че всички тук,които възхвалявате политиката на Герб ,си нямате нито грам понятие от земеделие. Не че подкрепям и БСП ,но и ГЕРБ не са сторили нещо положително (освен изявления пред камерите,разбира се). И дори по-лошото е при тях това,че работят с по-некомпетентни кадри.При БСП лошото беше,че навремето оставиха този сектор на ДПС. дано повече нито едното нито другото да не се случват.

Ами то при усвояването е 20% въпрос на БСП или ГЕРБ разбират от земеделие. ПроблемЪТ е, че нашите земеделци не разбират от европрограми, как да напишат проект, как да го изпълнят и как да си вземат парите. Много по-лесно е с държ субсидия - купуваш земя и поваш да вземаш субсидия. За какво са ти европрограми . . . .

Моля ,посочете поне един построен обект от БСП и ДПС за 10 години членство на България в ЕУ,за да ги даваме фондовете на вас,при положение ,че още помним как проверяващите еврокомисари си скубеха косите насред магистрала Люлин през 2005 -2008??

Творбите на хидроинженер 1: Цанков камък", "Горна Арда" . . .

ще спрат фондовете когато бсп дойде да управлява,отдавна в европа знаят че бсп и дпс са най крадливи

БСП по-внимателно и честно да търсят де е заровено кучето. Къщите за гости без гости са в селата на ДПС.

Естествено, че има голяма опастност да ни спрат евро фондовете. НО да се надяваме, че народът няма да е толкова тъп, че да ви постави на чело на държавата. Така опасността ще бъде избегната.

Пари се усвояват по проекти, които са изпълнени. Ние нито имаме кадри да напишат проектите, нито кадри, които да ги изпълнят. Вие не може да разберете, че това не са пари падащи просто ей така, а се плащат на свършена работа. По тази причина БСП никак не премират за тия фондове, защото нямат никакъв мерак да свършат нещо и без това. Виж парите от бюджета са друга работа. Това са пари, които ги има и са само на едно постановление на МС да влезат по правилните джобове.

Говорят против "еврогейския съюз" ама търсят пари.....Ха да ви видим сега колко копейки струвате..... Народа като не получи пари от Европа ще излезе на барикадите ОТНОВО!!!!!

Щерев, има един лаф, Ама си много прост бе Сашеее.

Ще видим на пролет..ха.ха..ха От глада по голяма сила няма... Улиците ще са пълни както през 1997г

не знам кой прост, кой не е, но нашите велики "братя" освен да ни обират до последния лев за бензин, газ, и въобще през целия енергиен сектор, то поне от ЕС сме получили двойно на това което сме внесли!!! Така че сам си прави изводите. Да не говорим, че до 89 г. 40 не са имали водопровод и канализация. Беше само козируване и ако ти пуснат банан или шоколад за нова година се радваш като маймуна в зоопарк!

Ми ЕС ни спира парите окончателно през 2020 г. Тогава какво правят българската "индустрия" и "селско стопанство"? Сега "усвояваме" (само нашите хора) един пари за магистрали-еднодневки, за "саниране" и т.н., но идва Видов ден...

Сами си го казват! Е, нека се помолят на Путин, тогава!

someone

фондовете са и добре, и зле. от една страна е хубаво, че тук там санират и боядисват училища, от друга страна половината ни икономика зависи от тях - като някакви просяци сме станали, не сме независими, все едно искаме милостиня.

Европейския парламент а Бойко е техем послушник. Така че аз мисля, че щом БСП спечели, Бойко ще направи пътека до своите господари да спрат еврофондовете. При Орешарски бяхме свидетели на безпричинното им спиране. мЦемта е ясна - да се компрометира социалистическото упралвление.

Европа сама решава къде да си инвестира парите! Европа не е задължена да плаща на московците от БСП! БСП след като мразят русофобска Европа и НАТО и много обичат Путин и Москва, то няма какво да се сърдят! Нека сега БСП да пита Решетников, дали Москва би отпусала няколко милиарда евро за България!

Точно е задължена Европа да плаща! Сигурен съм,че не си живял скоро в Западна Европа,щом казваш ,че е русофобска! Защото там са по-русофили отколкото българите може би.

спирай еврофондовете бе! НИТО ЕДИН ЛЕВ ПО ЕВРОПРОГРАМИ - ТРЕБВА ДА Е МОТОТО НЕ СЕКИ ИЗБИРАТЕЛ! Така мераклиите за власт в България значително ше намалеят. И ше останат само тези, дето имат мерак да се занимават.

ГАНЮ ЦЪРВУЛА ДА СИ НАБИЕ В ТЪПАТА КАПАЦИНА ,ЧЕ НЯМА КАК ХЕМ ЧЕРВЕН ФАТМАК, ХЕМ ЕВРОФОНД С МЕРАК! СЛЕД ИНАГУРАЦИЯ ГО ЧАКА МИЗЕРАЦИЯ!

И тук чета малоумни коментари на хора, които си играят на ГЕРБ и БСП! Крайно време е да разберете, че няма никакво значение кой точно казва, че царят е гол! Истината е стряскаща и е много по-черна от това, което са казали депутатите от БСП. И хора, които за еврофондове са чували само по телевизията е по-добре да мълчат, нищо, че им хвърлят по някой лев за да тролят по сайтовете! Такова жалко, безпомощно и в същото време нагло-крадливо отношение към европейските финансови инструменти, които са единствените реални пари, влизащи в държавата, никога не е имало!

Ма чакайте бе хора! Ма какви еврофондове чакат тези от БСП от Европа? Каква финансова подкрепа от Европа за хора, които мразят Европа и НАТО и които служат на Русия и Путин? Нека БСП се обърне към Москва за някакви субсидии за българското селско стопанство! НАГЛЕЦИ! Служим на Путин, ама чакаме за пари от русофобския "еврогейски" съюз! НИКАКВИ ПАРИ ЗА ВАС ОТ ЕВРОПА!

Стоките от ЕС влизат в България без МИТО ,ако не ти е известно. Това означава да служиш на някого. Да му допускаш стоките си до пазара -останалото е за прости деца като тебе!Какъв Путин тук сънуваш?

Това "селяко" отначава, че България може да изнася българска продукция за Европа БЕЗ мита! Това "селяко" отначава, че България има достъп до европейския пазар! Друг е въпроса, че българските фирми не се възползват от тази златна възможност! Европа не може да е отговорна за това, че български фирми не произвеждат качествена стока!

наистина ли???

Спокойно, двете каки Нинов и Йотов ще ги уредят!

Ако след предсрочните избори БСП състави правителство във всички случаи ще ни спрат парите. Това поне е ясно като бял ден. Справка, правителството на Станишката и на Обущарски. Проблемът е че като ти спрат парите от ЕС връщане назад няма - губиш ги завинаги. ББ може да е всякакъв, ама на него пари от ЕС не му спират. Какво ги омайва, какво ги баламосва, не знам, но дойде ли ББ на власт парите от ЕС потичат към България. Това е истината. И това си има логика. БСП сейства под диктовката на Кремъл. И в интерес на Русия. ЕС има санкции към Русия. Е, как при едно управление на БСП да очакваме че ЕС ще дава пари на руско=-съветските мекерета. В БСП-то са найясно че ЕС ще им спре парите при едно евентуално тяхно управление. И сега се чудят как да го обясняти на техните избиратели и на техните врагове. И това ще се случи както при правителсътво с участието на БСП, така и при служебно правителство на Лайньо радев, със състав изпратен и одобрен от Кремъл. По-простичко казано, и при най-символичното участие на БСП ЕС ще ни спре парите. И ще настъпи кризата. Защото при едно спиране на европейските пари всички тези прогнози за разстеж ще отидат по дяволите. И тогава пак ще гоним БСП-то с тояги. Но ще сме загубили милиарди.

Много кофти.... Електората не може да си кара джиповете, а яхтите са закотвени в пристанищата. Вятър работа... Поне тези с ветроходите ще са добре. Иначе от БСП никога не лъжат.

На Мутромилиционерогерберастите от кражби, и от изнудване на бенефициенти по проекти не им остана време за самите проекти...!!! Дааа...!!! И няма ли Господи някой родолюбив българин (имащ достъп до БОКо-КРАТУНьо), който да ни отърве най-после от него...!!!

Това е пропаганда...по подразбиране ( default) БСП печели изборите. Всяко тяхно изказване е насочено натам. Това не подлежи на съмнение според тях. Да ама ще видим...

Не се плашете! На Ал Бънди ще му пуснат московски фондове.

Не е трудно да се предскаже. При тоталната корупция налегнала държавата, масовите злупотреби с евросредства, обшествени поръчки. Могат да ги спрат, когато са решили, че са забелязали нередностите, а тоя момент май пак идва....

Дребно уточнение! Поради абсолютната безхаберност на ГЕРБ ВЕЧЕ загубихме ВСИЧКИ средства за този програмен период свързани с изпълнение на програмите за съгласуваност на администрациите, загубихме ВЕЧЕ 50% от парите по рибовъдство и аквакултури, защото Националната програма още не е готова, на път сме да загубим 50% от парите по програмите за конкурентоспособност на икономиката, Програмата за развитие на селските райони ВСЕ ОЩЕ не е стартирала в частта за неземеделски дейности, което означава, че и там сме на път да загубим 50% от полагащите ни се средства. Не само това! Министерството на икономиката ВСЕ ОЩЕ не е готово с националните стандарти и приоритетите и не е съгласувало програмите за развитие на икономиката с ЕК, Министерството на образованието е проспало средствата за наука и иновативни дейности.... Кашата е пълна! Ако тия нещастници останат на власт още половин година ние просто ще пропуснем целия програмен период! Цялата каша е заради невъзможността да се разберат кои от местните управляващи органи по различните оперативни програми с какво точно да се занимава, до къде да са му правомощията и...колко да може да отдели за ...партията ГЕРБ! Това е истината, но никой не смее да я изрече на глас.- В това време Румъния успя не само да си договори парите, но вече е усвоила над 30% от общата сумо за периода. Бъдете сигурни, че тези пари , които ни се полагат не стоят да ни чакат. Тях просто ги преразпределят към тези, които са успели да си свършат административната работа. Тук Бойко се бие по гърдите, гласеше се да се пъчи по време на председателството ни, но..... България просто загуби парите!

медии бе! Хитрите гербаджии правят безобразията,сдават властта и натопяват вас! Сефте ли им е тоя номер? Това е основния номер на Баце!

Гузен негонен бяга!!!! :))))))))))))))) Ще ви спрат фондовете, защото ви знаят каква крадлива и лъжлива шайка престъпници сте, не защото ГЕРБ не са си свършили работата!

разбрахме колко си "запознат" .Показа,че си много,много далеч от земеделието.

Ами ще има опасност , червен президент и очертаващо се червено (временно) правителство ..

Спиране на еврофондовете е задължително, ако БСП дойде на власт. И те трябва да си го знаят. Такова действие е силно оръжие на еврогейците, домининирани от ЕНП. Целта е прозрачна - да се саботира всяко управление, което не е на партия, член на ЕНП. А повод винаги ще се намери - този филм вече сме го гледали.

Е за кво са ви тези гадни еврофондове,нали ви колонизирал запада с тях? Няма ли освободителни евразийски фондове ?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ама какви ги говорите бе г-жо ...? Току що Боко говори с новият парламентарен бос на Европа (3 минути след като го избрали и 2 минути преди да се снима с Бареков). Човека му обещал, че всичко ще е наред, и европарите и, че ГЕРБ пак ще спечели изборите....Т.е. не се ,,кахърете,, че ще обвинят БСП...

Съзрях сериозно противоречие: "...ще спечели ГЕРБ и всичко ще е наред." Няма как едното да отговаря на другото. Ще си останем на последното място в ЕС - това ни е сигурно, ако нещо не се промени.

А при комуноидите все в челните редици бяхме,нали така зомби или забравихте когато пенсиите излизаха с тенджерите на улицата....по-крадлива и лъжлива пасмина от селските комуноиди никога в БГ не е имало!!

Искате Путин и Русия - на ви БСП... ...върви в комплект с ДСП, Евророма и джамии!

ima opasnost mrusnite komunqgi da gi spipat da lovuvat bez razreshitelno v zabranen period za lovuvane!!!!

Брюксел няма да даде нито евроцент на путлеристи.....те взимат субсидии от Москва....Но страдат и всички българи

МОЖЕ ДА ГИ СПРАТ ЗАЩОТО ЧИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ НЕ ВЯРВА НА КОМУНИСТИ.ЗА ТЯХ КОМУНИСТ Е МРЪСНА ДУМА.

Ми д аги спрат бе. И без това все ваши хора ги крадат...

И предният път като бяхте на власт ви ги спряха, БСП! ГЕРБът пак има някакви резултати, а вие директно крадете 100% по стар партизански навик..

Ами те вече ги спряха. Още за 2016 год Европа спря плащанията и земеделците останаха прецакани ,много от нас са заложили всичко,за да започнат. Например плащанията по мярка 214 "Агроекология" от Програмата за развитие на Селските райони. От някоолко месеца само повдигат рамене и казват -Европа е спряла парите! -:( Това обаче,официално не го казват политиците!

Някои тролове даже са сложили "-" и под това ми съобщение? Хахаха -и на фактите ли минуси,бе тролове? Посочете ми някой,който си е получил договорените пари и ще се съглася с вас. Защото от многото фермери които познавам,аз не знам някой да е получил стотинка! Иначе като слушаш политиците -много успешно е всичко и Европа много ни цени и не ни "цака" -:) ИЗМАМНИЦИ! Загробиха толкова семейства,които желаеха просто да работят-:(

Мъкааа няма кой едно Бентли да су купи сега...

а бе не помня на бсп да са отпускани еврофондове та сега да им ги спират,нещо комундетата пак мислят някоя мущурия

Трета година буксува Програмата за развитие на селските райони, заяви Светла Бъчварова. За да не буксува и като и гледам физиономията на тази другарка, трябва да я сложат да отговаря за програмата за селските райони.

За съжаление порстолюдието с носталгия по миналото, което им е остновният избирател, им вярва. Нищо не може да се направи. Това е и трагедията на България!!

Естествено. Знаят си какво следва, ако дойдат на власт и започнаха да се застраховат.

БСП сега знаят,какво ще се случи,ако дойдат на власт и затова бързат да обвиняват другите за да си вържат гащите,но народът не е толкова глупав!!! Дойде ли БСП на власт,тя винаги управлява заедно с ДПС и докарват криза на България,спират се еврофондове,ограбват се банки,протести,мизерия,това е било винаги,лошото е,че народът не си научи урока да не ги връща тия на власт!!!! Сега с новият"независим" президент БСП ще има закрилник,ще има кой да им покрива краденето!!!! Всячески се надявам генерал Радев да се отдели от БСП и да служи на народа,който го избра мажоритарно и вярва в него,че няма да е с мафията БСП и ДПС,но едва ли... Тъкмо България започна да излиза от кризата,вече няма персонал по фирмите и рабоптодателите започнаха да вдигат заплатите,за да запазят работниците си и те ти ново 20 - БСП и ДПС на власт,нова криза и нова безработица и подигравка с хората за пари... Така е било винаги,лафът на БСП и ДПС винаги е бил: - Пари нема - действайте!!!!

Преди го нямаше Радев. Сега ще ги озапти и ще работят само за пенсионерите, социално слабите, майките и децата. Ще видите! А ако не стане така ще изчакат 2-3 години и пак ще се завърнат.

Демек ще работят само за циганите,както е било винаги!!!!

Ал Бънди ли? :) За Ал Бънди цял сериал има!

Мисля, че жена с такава проста физиономия няма право да коментира каквото и да било.