Евродепутати искат забрана на трофейния лов на застрашени видове животни

Конвенция забранява търговията с повече от 1000 растителни и животински видове, смятани за застрашени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То нашия лов се свежда до тичане на некой каруца ски миндил

Подкрепям тези депутати,напълно са прави

Не мога да разбера, какво толкова героично и мъжкарско има в лова. Извинете но и баба ми може да насочи една метална тръба с дървена дръжка и да натисне спусъка, отстрелвайки някое животно.

Според запознати почти няма трофеен лов в страните които организират софори ловни излети. Не всеки мераклия успява да отстреля мечтаният трофей -твърде е "малък" за големите му стрелкови амбиции. Второ, на отстрел подлежат животни на възраст или с прогресиращи заболявания. В същност не отстрела от мераклии за трофеи е проблема; проблема е масовото бракониерство за рогове от носорози, за слонова кост, за трофеи на рога от доста африкански аттилопи. Не с оргонизираният лов трябва да е борбата, а с бракониерството. Има толкова много фотографии и селфита напровени пред/зад препарирани екзотични животни. След като една българска брокерка има снимки след сафари в Африка с пушка в ръка с убит слон, с убита зебра, лъв, носорог, хипопотам. дори "отстреляла" и жирафа.

Само хората убиват за удоволствие! Това е САТАНИЗЪМ!!! България е пълна с ЛОВНИ ДРУЖИНКИ! ТЕЗИ ХОРА УБИВАТ НЕ ОТ ГЛАД, А ЗА УДОВОЛСТВИЕ! НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРА ПОДОБНА ДИВАЩИНА!

и трофеен лов да е- отиваш с голи ръце и се бориш - с лъв, с антилопа, каквото си харесал там. а не страхливо-подмолната с оръжие. слабаци.

Ами ако африканските държави поискат да се забрани туризма в Европа? На тях ще им е добре, ако туристите ходят само в Африка. Защо да ловуват слонове във Франция и носорози в Германия?

Поредната ерогейска тъпотия! Трябва да ни направят в калъп! Комунистите едно време не успяха, но еврогйовете са на път да направят една безлична маса от всички! Който иска да ловува, ще ловува, и отстрелването на тези животни е само на селекционен лов в стопанства, на стари животни, които така или иначе ще си отидат, а за тях се получават много пари, голяма част от които отиват за опазване на други застрашени видове. Доказано е, че когато някъде в Африка се въведе тотална забрана за лов на някой животни, не могат да ги опазят от бракониери, защото на държавата спира да се влива финансов ресурс от лова!

Всичко живо да бъде застреляно, че да оцелееш ти и мисленето ти са пари! Ама има хора дето по-добре да не си отварят устата щото от там излизат само глупости!

Всички "природолюбители" и вегани да зарежат цивилизацията и техниката и да отидат да живеят в джунглата и саваната. Точно заради тези оръжия и ловът сме станали разумни, а не защото сме били обяд на хищниците. А оня малоумен ВЕГАН по долу да ходи на пасе по горските поляни.

Въпросът е ти дали ще си достатъчно пригоден да оцелееш сам сред хищници, или си просто чост от хранителната верига ,което те плаши до смарт. Страхливец!

Душко, аз не съм веган, но убиването за удоволствие ме възмущава! Да отнемеш нечий живот само за да си направиш кефа, за мен е ЧИСТА ПРОБА САТАНИЗЪМ!!!! Много ловци убиват и после продават месото нелегално като кайма, суджуци и др. В МАГАЗИНИ, И НА ТОВА НЯМА КОНТРОЛ!

Точно ,защото сме изобретили оръжията сега сме 7 милиарда,а животните само по няколко хиляди. Човечеството е най - страшния паразит на планетата.

Трофейният лов трябва да бъде забранен по принцип. Не само на застрашени видове. Едно е да убиеш за да се нахраниш. Съвсем друго е да убиваш за да си начешеш жестокоста. Единственият вид който убива само и единствено от жестокост без причина е човекът.

Гледай NGWILD и ще разбереш, колко други животни убиват без целта да е хранене. Включително себеподобни убиват. Тая мантра за хрисимата природа си я избий. Лъвове убиват млади лъвчета от друг прайд, възрастни бели мечки изяждат малки бели мечета и т.н.

Защо не разрешат трофеен лов на ловджии.

Щото трофейно ще ти го наврат !

Лично за мен,ловът за трофеи и удоволствие е извратен садистичен начин за забавление. Преди хилядолетия,предците ни са ловували за храна и оцеляване. Днес,е превърнат в извращение.Богати и сити хора,убиват,за да позират с трофеите. Ловът е неравностоен.От засада,въоръжени с оптика и модерни оръжия,срещу животно,което в повочето случаи,не може и да се отбранява. Не го разбирам този"кеф,тръпка,удоволствие."

А защо ЧАААК сега се сетихте - Досега какво сте ДРАПАЛИ в Европарламента ?! Минахте през всички възможни ПРОСТОТИИ за прави краставици , цвета на доматите , щастливите кокошки и прасета , а за дивите животни чак сега изведнъж ви дойде СВИШЕ - Кретени долни лицемерни или пак има някаква далъвера за ГЛОБИ с милиони , та се сетихте за ''директивка'' !!!!!

За да се стигне дотам , че да станат ЗАСТРАШЕНИ видове , значи ВСИЧКИ бюрократи досега отлично сте ЗНАЕЛИ какво се върши , ама сте си правели ПАС , или иВие сте си поиграли наволя и сега се правите на ''загрижени '' !!!!

Това си е жива варварщина, комплексарщина и скрита агресия. Нарамили пушките и отстрелват дивите животни, а после с наслада се снимат с безжизнените им тела. Изродщина ! Но иначе за мастии и котки умират, че и криминализираха чак посегателствата над тях. Абсолютна жестокост е да виждаш как тича пред теб живо същество и ти да изпиташ идиотска перверзия да го убиеш, а после да си увековечиш кървавото деяние. Но котките и кучета са издигнати в култ, дори пред човешкият живот. Поредното лицемерие и арогантна извратеност !

Като гледам комплексаря си ти. Лъвът или тигъра като те срещнат ще те изядат без никакво колебание.

Алооо, от постоянното облъчване с глупостите на Дисни и Холивуд за говорещи животни, съвсем дебилни станахте в градовете, дето животни сте виждали само по телевизията ... какво следва и спортния риболов ли ще искате да забраните?

без тия. ядеш месо- значи си като хищниците- начи, отиваш с голи ръце, и почваш да се бориш със зебрата. драскаш, хапеш, свършваш я, после я одираш с един замах на мощната си ръка и започваш да късаш със зъби ония ми ти сурови кървави парлаци и дъвчеш дъвчеш и ръмжиш от удоволствие.. но първо изяждаш червата и всички вътрешности- така правят хищниците. а не страхливо-подмолната- с оръжие.

ква храна бе умчо става дума за трофеен лов не четеш ли

А ти си от ония дебили ВЕГАНИ. Марш да преживяш по горките поляни и не ни занимават с прихичните си отклонения.

Абе,не точно така работата,ама статията става за балъци ! В Африка,не се избиват така животните както го пише! Има си подбор,резервати,определят се болните и се отстрелват. Вярно е ,че бракониери има, ама то и в Родопите и Каспичан ги има!? Основно в Африка се контрабандира от китайци ! Така,че Европа там не играе! А колкото до САЩ,никой не се опитва да вкара легално, защото е по-трудно,отколкото да получиш зелена карта . Статията е общо взето - вятър работа ! А тия от снимката голям трофей са испраскали ! Да застреляш зебра в Африка , е толкова трудно ,колкото в Хасковско да убиеш магаре!

Ловците са страхливци и комплексари! Ами отидете срещу лъва с копие, с нож, с лък! Като мъже С пушка и баба ми може. Нещастници

изродите ядат всеки ден месо от животни отглеждани в клетка и сигурно не видяли слънчева светлина, ама много загрижени за животните, живеещи в огрмни резервати, чиито лов финансира поддръжката и охраната на тези резервати :))))

не разбират, че огромните приходи от този лов се вливат в охраната от бракониери и развъждането на животните, дали ще ги изяде лъв, застреля орк (гласоподавател на бсп-дпс) или някой, които ще плати стотици хиляди долара - за животното е все тая

Няма нищо по естествено от лова! България вън от НАТО и ЕС Евроценности, меки китки, глобално затопляне, с грижа към животните. Целта е България да се зароби Българио събуди се!

Един от женски род и един от мъжки род. Много горди от себе си при това. Що за идиотизъм е да гръмнеш зебра и да се гордееш с това, че и снимка за поколенията да си направиш. То и един бивш футболист ги бе свършил едни такива. Ритнитопковец и умствен багаж на едно и също място е трудна работа.

Може и да го криминализират направо. Отива Сър Андрю на лов и като се върне -направо в панделата:)

Сър Андрю нали го набедиха че мърсувал на Джефри Епстийн на острова. Много му се събра горкия.

Сега само плийзсърчета ще бъде позволено да се ловуват!

Значи евродепутатите искат да диктуват на африкански страни какво да правят на тяхна си територия?

Не точно , но пробвай да прочетеш статията още веднъж

Всякакъв вид трофеен лов трябва да се забрани и то със санкция гарантираща, че никому няма да хрумне да си понесе последиците след като си задоволи дивашко-животинските мераци. Да ловуваш за да се нахраниш е ОК, останалото е жестока войнстваща простотия.

Това е под въздеиствие на псевдо зелените в Европа ТУа нама нито едно от изброените животни в природата свободно . Слонове, черни и бели носорози, жирафи, крокодили, сиви папагали, гепарди, шимпанзета, има на другите континенти- и каквито и да е директиви -забрани няма даважат там. В резерватаите в Африка се отглеждат такива животни точно за трофеен фов и взимат пари за това. Атук в резерватите са забранени дори отглеждането и събирането на каквото и да е .

Ми те говорят за там където ги има бе.

Блонд?

Чудя се на тези идиоти-евродепутати. Как може да бъде разрешено некомерсиално убийство?

Какво мисли Андрей Слабаков по темата,хрътлъри?

А кои са тези които ходят по трофейни ловове- не са ли богаташите като тях?ни дума не се чува от тези евродепутати за мизерията в която живеят много от народите на ЕС, но виж трофейните ловове са важни. Пародия е цялата политика от 18- 19 години в цял свят.

Всякакъв лов трябва да е забранен освен когато става въпрос за физическо оцеляване (прехрана) и контрол на популациите. Всичко друго е изродщина.

Напълно съм съгласна с вас. Надявам се и тези, от които зависи това, да проявят разум.

"...дневния ред на срещата не е включен въпросът за ловните трофеи...." ... Една картуна от дива свиня моем ли си сложим у холо?

Правилно. Какво е това лигавене и каква е тая жестокост? Големи герои, ръйш ли. Поне дивите животни оставете на мира, като не щете питомните да пощадите.