Каналджия: Граничари взимат 100-200 евро, началници - 10 000

Граничните полицаи, които трябва да пазят на българо-турската граница от нелегални мигранти, вземат между 100 и 200 евро на човек, за да си затварят очите.

Обратно в новината

Коментари - Каналджия: Граничари взимат 100-200 евро, началници - 10 000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поради големия приток на бежанци по БТГ и сключване договор за превоз на задържани мигранти с каналджия бе сменено ръководството на Гранична полиция Въпреки това не се наблюдава някакво подобрение .З а сметка на това настоящето ръководство си затваря очите вместо да отстрани съществуващите гнили ябълки .

Едно ми е патрЕотично!

Организирана престъпност съществува независимо какво е правителствотоПо отношение на контрабандата и трафика на мигранти независимо че преди година бе сменено ръководството на ГДГП не се наблюдава напредък.Настоящия директор продължава да заема поста вече при две правителства и едно служебно .Исега в момент когато МВнР Екатерина Златева в Солун заедно с останалите балкански предсавители обсъждат хуманитарните аспекти на миграционната криза борбата с мрежите за незаконната миграция управлението на граничния контрол и т.н.Изведнаж каналджия пред репортер по БТВ разкри колко струва прекарването на мигранти през границата .Ситуацията не се е променя и това неменуемо се отразява за ШЕНГЕН

Докато днес в Солун Екатерина Захареве заедно с Гърция Румъния Албанияи Сърбия обсъждат хуммънитарните аспекти на миграционната криза борбата с мрежите за незаконната миграция управлението на граничния контрол регионалното сътрудничество и др.В също времеканалджия пред репортер по БТВ РАЗКРИ МРЕЖА ЗА УЧАСТИЕ НА ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ В СЪУЧАСТИЕ ТРАФИК НА МИГРАНТИ

А ако сте на мястото на мигрантите?

водещия политик и очертаващ се голям политически класик на Балканите, държавата Р България е изключително надеждна граница на Шенгенското пространство!?

Моля настоятелно униформата на гранични войски да се смени с народна носия! Ще е по-патриотично някакси,друго си е ПАТРИОТ да краде,а пък и потурите събират повече кинти!Булгар,булгар! У-у-у,вън мигрантите! Ура,да живеят мигрантите!

И тук , виновните са руснаците.

Герб работят за Меркел и освен това печелят пари. Кво толкова..

За 10000 евро на човек малко се е поизхвърлил,но че взимат- взимат.

Ганю много мрази краденето. Особено когато краде друг, окаже ли се на място с възможности за крадене, ела и виж как му се изпарява възмущението. Ганю е още във феодализма и в гена му е да гони келепиреца и да се спасява поединично. Докато другите народи се обединяват за отпор срещу нашественик или срещу несправедливост, нашенецът се обгражда със свои хора, за да оцелее и да остане с келепиреца си и вечно се услушва кой ще дойде да го извади от блатото, в което сам се е натикал. Келепирецът му е на дребно, той няма мащабно мислене и акъл, за да прави нещо за държавата, от което и той ще спечели, не, на него не му пука за държавата, той я разяжда отвъртре, а после я плюе, сякаш държавата не се прави пак от Ганювци, наредени като свински черва да лапат. Кофти матриал, другото е митове и легенди.

Е за какво харчихме пари за оградата?

Отговор: За да минават на определените САМО места и да си плащат. Все пак ВИНКЕЛА и той трябва да е доволен. Кражбата от НАПРАВАТА на оградата са джобни пари за него.

,,трафикантите,, от костенец ги пуснаха ,,условно,,...??? ,,не трябва да се ,,пречи,, на бизнеса,,...!!!

А В СЪДА КАК Е ЧЕ НЕ ЗНАМ ???

Валерката Симеонов вече е направил милиончета! Или ги е поделил с по-големия началник!

Предателско племе сме и това е !

Шенген ли !?!? Всичко е шменди капели... ! Ало Цвъко, от опущихте работАта ?

Ъхъм. То че има подкупни ченгета - има. Но това са поредните приказки от 1001 нощ за клепещите с уши журналютки! Щото: 1 "100 и 200 евро на човек" + " около 10 000 евро на човек" = 10 100 - 10 200 само за ченгетата 2. Една група е от максимум "можем да вземем 15-16" мигранта. По 800 евро от всеки = 12 800 евро . Т.е. печалбата е 2 700 евро максимума, които се разделят между описаните поне 8-10 каналджии?! 3. А ако групата е от 10 човека (както казват), то тогава каналджиите получават 8 000 евро и доплащат до 10 000 за ченгетата от джоба си ли или какво?!

На коя политическа партия се пълни черната каса от този ''бизнес'' ?

Само хипотеза. Абе хора. Тези схеми се покровителстват на най - високо ниво. Най - големите пари отиват при лидерите партиите, всички без исключение са в играта.

А политиците-депутати , по колко вземат ? Защото те са на върха на пирамидата , те са ЧАДЪРИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ ?

КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ. Едва тогава ще се се замислим кое ни е по-свидно!

Елена Йончева е ''виновна'' , нали ? Купища с пари за бодлива тел , а резултатите са същите . Корупция и безнаказаност и по границИТЕ на България.

Каракачанов да не се прави на "света вода ненапита"-прави се, че не знае неговите подчиненин да са корумпирани-и още как!?

Оф, Каракачанов няма общо. Това е към МВР.

Тези "граничари" ,заедно с нарушителите трябва да бъдат разстрелвани на място ! Сега разбирам ,защо без особена съпротива сме паднали за 500 години под турско "присъствие" !? Заради еничари боляри, като днешен Боко и продажници !?

На Цецко апартаментите му станали 30 вече.

За това на ББ дъщеря няма и да работи, тате нали има. До горните етажи сумите са сигурно х20.

10 000 евро на човек,от къде тези пари в тези бедни и бягащи хора бре?!? Ще наводнят Европа тези орки и накрая и нашите граничари ще реват от тях,но нали е алчност,първо дай да се корумпираме,пък после да става,каквото ще... Граничари и трафиканти се чувстват безнаказани,затова и не спира бежанския поток към нашата граница!!!! Започнете да ги вкарвате в затвора,а глобите направете по над 100 000 евро на човек за да се чудят,от къде да ги платят,защото със сегашните глоби и наказания трафиканти и граничари се чувстват безнаказани!

Преди 5години четох коментар, че проститутките са се насочили към граничните райони с Турция - за да "обгрижват" командированите там полицаи! Също така четох тогава, че полицаи и граничари строят новите си палати край морето... Преди 5 години пак писаха ТУК, че държавното ръководство нехае за "ТУНЕЛНИЯ ЕФЕКТ" за миграцията в Европа през България!!! Ако оставиш човек с 10 000 €= 20 000 лв. в България, то той може да развие бизнес в страната... Има ли той толкова пари - със сигурност ще може да заработи 100 пъти тези пари за 10 години! Каква държава, какви полицаи и граничари, какъв народ населява тази страна!?

Навремето граничарите убиваха за 7 дена отпуска и звание "ефрейтор", а сега събират пари на калпак.

сега не се сърдете,че ви наричат неверници и гои ,а най-правилното е червеи !

Малко вземат ,оная пасмина от Хасково с подписи са очушкали сто милиона от обществени поръчки.Тези поне вземат от чужденци и не ощетяват бюджета.

загрижен за бюджета на мафията ?!?

това не е новина ,а реклама за бг трафиканти ,затова не се споменават имената на тиквата,цацата и прочее отговорни труженици ,работещи за вашето евр.бъдеще !

Или отново вездесъщата корупция на всички нива.Която Бойко бори ли,бори....... После,защо гледаме към Шенген през крив макарон.

А, добрутро! Да ви кажа, че българинът за пари продава майка си на битака, без окото му да мигне, си го знаете. А сещате ли докъде стига страна населена с такава популация? Само питам. А лека нощ!

Какво ревете, нали мигрантите и каналджиите не вдигат (много) шум след 22:00 часа?!

"Най-платени в схемата били не редовите граничари, а техните началници, твърди каналджията. Парите получавали предварително около 10 000 евро на човек." А кой ги е назначил тези началници и в чия касичка влизат въпросните пари, едва ли някой се съмнява. Нали не мислите, че някой ще си позволи да прибира пари, без да се отчете на Слънцето?

Човекът сподели и други подробности - при кои точно гранични пирамиди( така ли се казваше?) става преминаването. Спомена и способа на преминаване - "със стълба", представете си;)) Та, да попитам сега Валерко наш - съди ли вече Йончева, защото тя твърдеше долу-горе същото. А сарказмът, който отнесе от Валерко за стълбите, май е бил, меко казано, неуместен! Тарифите и корупцията - какво да я коментираме, след като и министърът на отбраната даже си я признава... Наказанията - ако на смешките с условните присъди им викат така - какво да ги коментираме. Те със сигурност се обуславят и от факта, че хора на достатъчно високо ниво са замесени и в тази схема! Изобщо, схеми да искаш у държавицата - една от друга по-гнусни и изпипани до съвършенство - от общинските назначения, през държавните далавери, та до трафика на бежанци! Абе... свински черва и суджуци навсякъде...

TIREX

какви " около 10 000 евро на човек. " хахаха че те ако имат толкова пари щяха ли да се трепят по границата?! ако на началника дадат тези 10К то колко искат от мигранта? ??? Истината е че там всички с а измекяри и за 50 Е ще те пречукат а з а 10К ????

Корупция в гранична полиция, не може да бъде, не вярвам! :-D

Това да не са ти митничарите.

Аз защо исках да съм началник?

тиквата няма нито очи,нито уши ! затова е най-успешния вожд на племето !

Ама има шепи и джобове.

Нали ви е ясно , че такава схема изисква на границата да няма нито един свестен граничар. Само с един такъв всичко се пробива. Толкова ли няма един от БСП да пропее. Не бива така.

А ти знаеш ли ,че те работят на смени? И при митничарите е така... Предварително се уговарят за ден и час когато е добра смяната и действат... Когато става въпрос за пари партийната принадлежност няма значение!!!

И тия дето са свестни никога не разбират , че винаги в съседната смяна стават нередности. Вероятно ти е ясно , че голяма част от бежанците влизат в бежански лагери и биват разпитвани кога и къде са минали.

Па после Цоцко и Боцко няма да драпят за власт, м?

E добър ден! Това не е новина ,а схема работеща вече почти 10 години! Защо никой не пише за приятелят на Батко,бивш ресторантьор,назначен лично от него за шеф на Агенцията за бежанците! Този същият за времето което беше там успя да прокуди всички неудобни на ГЕРБ кадри и ги замени с 20 годишни каки,които не стават за нищо друго освен за на шефа кефа!!!

Шефа на агенцията е жена .

Сега,да! Затова по горе пише...за времето на престоят си!!!

Добре е тази статия да се изпрати на Б.Борисов. Той се кълнеше, че границата ни е "най-добре пазената" в Европейския съюз. А ние какво да кажем:алчни продажни българи-граничари. Затова и няма да видим Шенген.

А бе човек, той много добре го знае. Нали затова ги е назначил тези началници, да му пълнят касичката, че трябва да се купуват избори. Откъде пари!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве,от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

У нашенско всеки, който маже се продава за колкото може на когото може. Няма ли още някой честен да каже какви са тарифите по другите места?

Пари, пари...нечестие...всичко е вмирисано от главата до опашката в таз "държава"